ECB erkent dat beleid financiële stabiliteit bedreigt en tot crash kan leiden

Afbeelding: (4).

—————————————————————————————————————————————

Martin Armstrong: Moeder van Alle Financiële Crises ontvouwt zich

—————————————————————————————————————————————

’s Werelds grootste hedgefonds Centrale Bank, de ECB, begint openlijk te erkennen dat het jarenlange negatieve rente en ‘asset’ / schulden opkoopbeleid verwoestende gevolgen heeft voor de eurozone, en niet enkel voor de Nederlandse pensioenen en spaargelden. Door letterlijk van een ‘uitdaging van de financiële stabiliteit’ en het risico op ‘een echte economische neergang’ te spreken gaf ECB vicepresident Luis de Guindos op typisch ambtelijke wijze toe dat die stabiliteit niet langer gewaarborgd is. Met andere woorden: in Frankfurt weten ze wel degelijk dat er een enorme crash aan zit te komen – een gewilde, geplande crash, omdat dit nog de enige manier lijkt om de eurolanden in een EU-superstaat te dwingen.

Begin dit jaar maakte de Europese Centrale Bank zich nog belachelijk door te beweren dat het onbeperkte opkoopbeleid de ‘ongelijkheid’ in de eurozone zou hebben verlaagd, omdat de werkeloosheid onder de lage inkomensgroepen sterker was gedaald dan onder de midden- en hoge inkomens. (Daarbij vergat De Guindos te vermelden dat die werkeloosheid onder lage inkomens al jarenlang verreweg het hoogst is, in sommige landen nog steeds boven de 20%, en een reductie van 2% dus snel is bereikt).

De ECB merkt op dat investeerders, beleggingsfondsen, verzekeraars en pensioenfondsen ‘buitengewone’ risico’s zijn gaan nemen die ‘een uitdaging vormen voor de financiële stabiliteit.’ De centrale bank heeft die risico’s echter zelf in de hand gewerkt door negatieve rente in te voeren. Dat heeft tevens voor ‘bubbles’ gezorgd, zoals (weer) op de Nederlandse huizenmarkt. Deze zeepbellen gaan onherroepelijk uit elkaar knallen.

Dreigende recessie, maar beleid verandert niet

Het risico op een recessie in de eurozone en de wereld is dan ook toegenomen, aldus De Guindos, wat wordt versterkt door handelsconflicten, een mogelijke no-deal Brexit, en een duidelijk afgezwakte groei in China. Tijdens deze feitelijk onontkoombare recessie zullen de prijzen van die ‘assets’ met hoge risico’s gaan crashen, wat ook voor het (voor een groot deel diep in de schulden gestoken) bedrijfsleven de problemen zal vergroten.

Was er nu maar een Centrale Bank, zoiets als een ECB, om dit te voorkomen…

Niet dus. Ondanks het jarenlange rente/opkoopbeleid is er amper economische groei gerealiseerd, en is ook het Europese bankensysteem in gevaarlijk vaarwater gekomen. De toch al zeer lage groei zwakt zelfs steeds verder af. Desondanks is de ECB niet van plan iets te wijzigen om deze ‘slow motion’ ondermijning van de euro en eurozone te stoppen. (1)

Eurozone crisis, pensioen crisis

De onafhankelijke Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong schrijft dat de ECB en andere centrale banken heel goed beseffen dat ‘ze geen economische groei kunnen stimuleren, hoewel ze dat niet openlijk zullen zeggen. Het rad van fortuin is compleet rondgedraaid… Als het beleid (van de ECB) zou werken, dan had dat binnen een jaar of 2 gemoeten, en niet met 5 jaar negatieve rente en 11 jaar Q.E. (Quantitative Easing = asset/ schulden opkoop beleid, met tientallen miljarden euro’s per maand).’

De nieuwe ECB chef Christine Lagarde ‘weet dat de bank in de val zit. Het monetaire beleid van de ECB is gedoemd te mislukken… De Centrale Banken zijn niet langer in staat de inflatie te controleren of de economie te sturen. Ondertussen zijn de (Europese) politici te midden van groeiende politieke scheidingen en (maatschappelijke) onrust verre van verenigd.’

Lagarde realiseert zich dat de eurozone economie in een periode van deflatie (dalende productie, hogere werkloosheid, onderbesteding) met prijsinflatie terecht dreigt te komen. Nog lagere rente dan de toch al bizarre -0,4% van nu zal de internationale vlucht uit de euro (naar vooral dollar assets) verder versterken, en, zoals we eergisteren al schreven, een enorme pensioencrisis veroorzaken die in Nederland reeds begonnen is, en die nu met enkele optische lapmaatregelen tijdelijk is uitgesteld. (2)

‘Moeder van alle financiële crises’

Armstrong heeft het zelfs over de ‘Moeder van Alle Financiële Crises’ die zich nu aan het ontvouwen is. Deze megacrisis wordt volgens hem echter niet zozeer veroorzaakt door Q.E., maar door een ‘repo crisis’ achter de schermen. Die komt er kort gezegd op neer dat de banken elkaar al jaren niet meer vertrouwen, waardoor de Centrale Banken te hulp moesten schieten.

Deze ultrakorte ‘overnight’ rente die de banken elkaar berekenen is desondanks oncontroleerbaar gestegen (in de VS tot 10%), wat volgens Armstrong tot een ongekende ‘wereldwijde (banken)crisis’ zal leiden die niet meer te vermijden valt. (3)

Zodra grote banken gaan omvallen –zeker als dat Deutsche Bank is, dè systeembank van de eurozone, die in zeer grote problemen verkeert- zullen overheden met miljarden moeten ingrijpen om een massale bankrun en de totale instorting van het bankensysteem –met een niet ondenkbare weken- of zelfs maandenlange bevriezing van onze rekeningen- te voorkomen.

De toch al aanzienlijke sociale onrust in Europa zal dan 100% zeker exploderen. De EU zal deze crisis echter opzettelijk laten escaleren, omdat dit mogelijk de laatste kans voor Brussel is om de lidstaten in een totalitaire super(/politie)staat te dwingen.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Armstrong Economics
(3) Armstrong Economics
(4) Afbeelding (bewerkt): WikiMedia Commons, bron self made, original upload at http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:EZB.jpg 17:26, 7. Mai 2006 by de:User:Siekermann, auteur Christoph F. Siekermann , Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

Zie ook o.a.:

19-11: Analisten waarschuwen voor aanstaande enorme Nederlandse pensioencrisis
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
07-11: Crisis onafwendbaar: ‘Wereld begint euro los te laten vanwege negatieve rente ECB’
04-11: ECB hoofd Lagarde: ‘Europeanen moeten blij zijn dat ze werk hebben in plaats van dat hun spaargeld wordt beschermd’
27-10: Mario Draghi laat ECB en eurozone in catastrofale toestand achter
19-10: Chaos in Europa, met protesten in Catalonië voorop, begin van totale systeemcrash?
13-10: Ook DNB waarschuwt nu voor naderende instorting financiële systeem
11-10: Motie van wantrouwen tegen euro: Nieuwe Italiaanse staatsleningen in dollars
08-10: Ex-Credit Suisse CEO noemt ECB beleid gestoord: ‘geld is niets meer waard’
13-09: ECB vaagt met negatieve rente Nederlandse pensioenen en spaargeld weg
03-09: Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000 inkomen, Amerikaan wordt straatarm
17-08: Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis
26-07: Nederlanders opnieuw het meeste geld kwijt aan de EU
24-05: Zijn veel kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

12

 1. “ecb-erkent-dat-beleid-financiele-stabiliteit-bedreigt-en-tot-crash-kan-leiden”
  Ze laten een ballonnetje op als waarschuwing, om angst te zaaien en ter voorbereiding van de georkestreerde crash die ze zelf veroorzaken.
  Zo weten we alvast welke schuldigen we uit hun hol moeten halen als ze hun plan uitvoeren.

 2. Vraag: hoe kun je een artikel op uw site als email doorsturen?

  Onder het artikel staat Share this article: en anders kunt u de url kopiëren en deze in de url – (webadres)balk plakken. Mod.

 3. De wereld gaat aan onbenul ten onder en Rutte loopt voorop, zoals altijd, maar wel de verkeerde kant op!

 4. Alles om de NWO te kunnen invoeren. Deze ellende is bewust in het leven geroepen, door de globalisten, de gehele socialistische kongsi, de eussr en de bilderbergbende. Bewust worden wij naar de afgrond geleid, naar mijn mening. Maar het is voorzegd, het staat allemaal in de Bijbel genoemd.

 5. Het financiele rad van avontuur van de ECB is volkomen dolgedraaid. Iedere boer met gezond verstand begrijpt dat dit vroeg of laat zou gaan gebeuren. Dit financiële debacle gebeurt willens en wetens om de weg vrij te maken voor een totalitaire socialistische dictatuur van West Europa, aangestuurd door de stalinistisch EU. Geniet nog even van je vrijheid. Voor onvrijheid zie China en Hong-Kong.

 6. Enkel een paar miljoenen astronauten kunnen ons nog van inteelt redden,zoiets.

 7. Iemand stuurde bij een ander artikel een link naar Markus Krall. Hij legde in de video heel goed uit hoe een negatieve rente volgens hem zal leiden tot een ondergang van de kwakkelende Deutsche Bank. Een bank waarbij door de negatieve rente het onderpand en verdienmodel verdwijnt en de kostenreducties die nu al niet meer lukken helemaal gedoemd zijn om te fallen, gevolg negative equity, technisch faillisement en binnen no-time geen liquiditeit meer.
  Zullen de Nederlandse pensioenfonden in staat zijn om dit vallende messenblok op te vangen?

 8. Wie in de ecb geeft dat toe? Een portier of de nieuwe leidster.? Als zij het is zou het wel imminent kunnen zijn. En wie is de echte verantwoordelijke. De politiek of de banken of wij allemaal? Hoe gaan wij reageren bij de volgende verkiezingen als de armoede te groot wordt ? De dromers partijen definitief de macht geven. En wat dan? Repressie! Vele doden!
  Amerika heeft Europa met veel bloed en inspanningen 2 maal gered. Wat daar nu gebeurd is onze llaatse redding proberen te vernietigen. Dat, alleen dat , in het nieuws komt is verontrustend en ook bevestigend voor het laatste artikel van xander

Comments are closed.