Spaans bedrijf test antiviraal medicijn dat groei coronavirus in lichaam blokkeert

Komt een effectief medicijn tegen coronavirussen binnenkort gewoon uit een flesje of potje?(Afbeelding (illustratief): (2)).

—————————————————————————————————————————————-

‘Mensen tevens beter bestand tegen nieuwe varianten van Covid-19’

—————————————————————————————————————————————-

Het Spaanse farmaceutische bedrijf Pharmamar test een nieuw antiviraal middel dat de virale belasting van Covid-19 honderdvoudig zou verminderen. Na succesvolle eerste testen hoopt Pharmamar nu toestemming te krijgen om een fase-3 klinische studie met mensen te verrichten met het medicijn Aplidine. Dit zou mensen tevens beter bestand maken tegen nieuwe varianten van Covid-19.

Onder leiding van de Spaanse viroloog Adolfo García-Sastre (Mount Sinai Hospital in New York) en andere experts van de University of California in San Francisco en het Pasteur Institute in Parijs werd een studie verricht en gepubliceerd waarin wordt geconcludeerd dat het middel plitidepsine rechtstreeks op het menselijke eEF1A eiwit inwerkt, waardoor de vermenigvuldiging van het virus wordt geblokkeerd.

Honderdvoudige vermindering

Pharmamar maakt eveneens deel uit van deze studie. Het bedrijf ontwikkelde het medicijn oorspronkelijk als behandeling tegen leukemie.

De eerste testen met Aplidine op 45 patiënten in Spanje verliepen positief. In een eerdere testfase werden muizen geïnfecteerd met SARS-CoV-2, die vervolgen plitidepsine kregen toegediend. Daardoor werd de replicatie van het virus honderdvoudig verminderd, en namen ook de ontstekingen in de luchtwegen af.

Enige middel dat groei virus kan blokkeren

De wetenschappers analyseerden welke eiwitten van het coronavirus reageren met menselijke eiwitten, en ontwikkelden op basis daarvan deze nieuwe behandeling tegen Covid-19. In tegenstelling tot remdesevir, een antiviraal middel dat is goedgekeurd voor de behandeling van Covid patiënten (maar waarvan de werking twijfelachtig is), en dexamethason, dat het virus niet bestrijdt maar enkel de ontstekingsreactie in de patiënten remt, zou plitidepsine (merknaam Aplidine) wel de groei van het virus in het menselijke lichaam kunnen blokkeren.

Ook Science Magazine enthousiast

Plitidepsine (/ Aplidine), door Science Magazine beschouwd als het antivirale middel met de hoogste preklinische werkzaamheid, wordt in de natuur geproduceerd door ongewervelde zeedieren die verankerd aan rotsen of pieren leven. Hoewel de behandeling dus veelbelovend is, moet het nog wel grondig getest worden op mensen. Daarom is een fase-3 studie aangevraagd met Covid-19 patiënten in ziekenhuizen.

Als die testen net zo kort mogen duren als die met de coronavaccins in 2020, dan zou Aplidine dus nog dit jaar beschikbaar kunnen komen, en zouden de massale campagnes met hoogst omstreden experimentele mRNA vaccins ook om deze reden achterwege kunnen worden gelaten.

Xander

(1) Caretas.pe
(2)  Steve Buissinne from Pixabay 


Zie ook o.a.:

30-01: Italiaanse media berichten over ‘slachting in verpleeghuizen’ na vaccinaties

27-01: Farmagigant Merck schrapt corona vaccin, zegt dat menselijk immuunsysteem effectiever is (/ Oxford/AstraZeneca vaccin minder dan 8% effectief bij 65-plussers)
25-01: ‘Helsinki Comité voor Mensenrechten suggereert dat Pfizer vaccin ontwettig medisch experiment is’
22-01: ‘Staat de V van Vaccin voor Victorie of Verdoemenis?’
21-01: WHO geeft eindelijk toe dat PCR-test enorm veel valse positieven oplevert
18-01: Wetenschappers bezorgd dat Covid vaccins o termijn kanker kunnen veroorzaken
09-01: Pfizer vaccin eist opnieuw twee gezonde levens, een arts en een verpleegkundige
09-01: Al 400.000 mensen zagen professor Schetters het Nederlandse vaccinatiebeleid ‘hoogst onverwantwoordelijk’ noemen


2020:

30-12: Zwitser die als een van de eersten Covid vaccin (Pfizer) kreeg gestorven
29-12: Jaap van Dissel: ‘Vaccin kan uitbraak en/of sterfte initieel doen toenemen’
29-12: Hoofd wetenschap WHO: Geen bewijs dat Covid vaccins besmettingen voorkomen
08-12: FDA vermeldt in document mogelijke sterfte en deze 22 ernstige ziekten en tegenreacties door Covid-19 vaccins
04-12: Bijsluiter Pfizer vaccin waarschuwt expliciet dat ‘onbekend is of het Covid vaccin van invloed is op de vruchtbaarheid’
02-12: Universitair team VS waarschuwt dat veranderen DNA grote gevolgen kan hebben, maar vaccins komen er toch aan

21-11: Nano deeltjes in Pfizer vaccin volgens minister De Jonge ‘risico’, maar vaccin komt er toch

17-11: International Journal Clinical Practice waarschuwt voor beschadigd immuunsysteem door Covid vaccins, en extra vatbaarheid voor de ziekte zelf*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

51

 1. Irene.
  De website Alibaba heeft mijn dochter wel eens vaker iets besteld en ik vond daar Ivermectine 100 mgr per tablet voor Human gebruik.
  We hebben meteen 2 potjes een voor haar en een voor mij besteld.
  Ik moet alleen op de website van Dr Elens ( die kun je googelen ) de dosering nog achterhalen.
  ( website zelfzorg COVID, geloof ik )

  Ik denk dat dit de meest “ normale “ gang van zaken is.
  Ziek worden, bij twijfel of het Corona is, jezelf laten testen, en proberen het op te lossen met ivermectine.
  Wel zo “ sociaal zijn “ om in quarantaine te gaan tijdens het ziek zijn.

  Als Nederlandse artsen dit middel niet mogen voorschrijven omdat het niet geautoriseerd is, terwijl het volgens onderzoeken WEL GOEDE RESULTATEN geeft ,dan ga je toch zelf op zoek.

  Hopelijk hebbben we het nooit nodig.
  Pas goed op jezelf.
  Groet
  Anna

 2. Reactie op Mark 2-2-2021 3.19 PM Reactie is wat laat :

  FOTO is uit 2018 , Marc

 3. Een medicijn tegen wat? Een niet en nooit geisoleerd z.g. virus? Ik krijg eerder de indruk dat men hier probeert mee te liften op de financiële pharma trein. Het gaat zoals altijd gewoon om geld.

 4. Zo langzamerhand zit men in een geconditioneerde reflex. Niemand durft straks het masker gewoon af te zetten. Leraren zijn bang dat ze besmet raken door de kinderen en die angst wordt hen aangepraat! Het jonge volk ontwikkelt gemakkelijk weerstand; zijn die leraren wérkelijk bang dat ze gaan eindigen op de IC?! Denk toch eens na.
  En dan hebben we een slappe onderwijsminister die niet ferm durft te zeggen “Openen die handel en ophouden met zeuren”. Die zgn. Britse variant blijkt nu weer minder besmettelijk te zijn en zo hollen ze van het ene paniekverhaal naar het andere. En slopen daarbij mensenlevens.
  Deze mallotige waanwereld went niet!

 5. @ Chris: 4:07 pm. Chapeau, helemaal met U eens, Chris. Het gaat om het reduceren van de wereldbevolking, op bevel van Schwab, Soros, en de illuminati. We zitten in een demonische dictatuur, nota bene gesteund door het CDA, de CU en de SGP. Schande!

 6. Meneer Bonten (die al vroeg in WNL riep dat we met een tweede Spaanse Griep te maken hadden), vindt het openen van de basisscholen zo riskant, dat hij een verlenging van twee weken van de avondklok wil. En dat terwijl de effecten van die avondklok niet bekend zijn. Die zullen zeer gering zijn, want er was ’s avonds nooit veel druk verkeer. Het gaat nergens over.
  Het had nooit mogen moeten kunnen dat laboratoriumwetenschappers de samenleving op slot kunnen zetten vanwege hun angstvisioenen. Ook die burgemeesters hebben geen verstand van epidemieën en praten vanuit vage gevoelens over “het gevaar” dat dreigt als mensen gewoon met elkaar in contact komen. Dit soort “wegwijzers” kun je domweg niet meer horen.

 7. Juist!! Dit is waarop wij wachten.!!

  Een farmaceut die het aandurft op te staan tegen de “ gevestigde orde” van grote farmaceuten en tegen de hoofdstroom in een GENEESMIDDEL ontwikkelt tegen COVID 19
  Dapper om tegen de machtigen der aarde in te zwemmen en je eigen weg te gaan. Chapeau !!!
  Hopelijk lukt dit ; jammer dat het nu pas komt.
  Er zijn sterke “machten “ haast demonische machten, aan het werk om deze manier van geneesmiddelen te ontwerpen tegen te gaan.

  En de hele wereld reageert met een bijna communistische kadaver discipline.

  Waarom worden wij allemaal, de hele wereld bevolking de koker van de vaccinatie in geduwd.
  Terwijl er inmiddels al vele studies goede resultaten geven met Ivermectine.

  Mijn potje ivermectine is onderweg van ……Ja China…… een land waar ik liever geen zaken meedoe, dus ben ik “wel een beetje hypocriet” maar in mijn keukenkastjes staat inmiddels wel de gehele cocktail van medicijnen die Dr Rob Elens aanbeveelt. Ik moet alleen de juiste dosis nog achterhalen.
  Bij een positieve test: ( wat ik niet hoop ) meteen aan de medicijnen.

  Dit is de normale gang van ziekte.
  MEDICIJNEN , een geneesmiddel en niet dat gevaarlijke experiment waar bijna de hele wereld aan mee doet met grote risico’s voor de toekomst.
  Wat doet dat mRNA in je lijf op lange termijn, niemand weet het .
  En bij herhaal contact van dit eiwit? Hoe reageert je lijf dan?
  Dierproeven waren er niet….. het ging om snelheid, nou wordt de hele wereld “ opgeofferd “ als experiment ( dus dierproef) het is bijna misdadig. (YouTube professor Scheffers)
  Geen enkele producent van vaccins geeft garanties.
  Daar staat notabene de EU garant voor.

  Het lijkt een “oefening” te zijn voor het komende “ teken van het beest”, het is het nog niet maar de bang makerij en de massaliteit en de wereld wijde volksmennerij zijn wel tekenen die wijzen op nog vreselijker tijden.
  Blijf waakzaam!
  Shalom
  Anna

 8. twee superbesmettelijke braziliaanse varianten…..En was Brazillie niet in het nieuws…..dat land moet aan de afgrond liggen volgens MAINSTRAIM MEDIA.

  Toch gaat Braziliie er anders mee om met dit virus dan de meeste andere landen zoals Nederland.
  Geen lockdown. Geen avondklok. De meeste dragen ook geen mondkapje. En de anderhalve meter of 6 feet….. kennen ze niet.
  NIGHTLIFE RIO DE JANEIRO BRAZIL 2021
  https://www.youtube.com/watch?v=LnKke19Ow8Q

 9. Palma schreef:
  02/02/2021 om 9:16 am

  Hier volgt het adres van de door jou bedoelde website.
  herstelderepubliek.wordpress.com

 10. Nu dat er voorzichtige “versoepelingen”(let op de aanhalingstekens) worden aangekondigd voor de nabije toekomst, toch zojuist het laatste nieuws uit het Algemeen Dagblad: “voorzichtig zijn met versoepelingen, de mutanten / varianten gooien volgens RIVM roet in het eten, versoepelingen van de maatregelen slechts mondjesmaat mogelijk”.
  Dit is nu precies wat Xander en andere sites steeds zeggen: er zijn misschien wat versoepelingen, maar meteen komt er weer een “maar” mee, in dit geval de Britse, Zuid-Afrikaanse, Braziliaanse varianten, zodat er van werkelijke versoepelingen helemaal geen sprake is. In tegendeel de lockdown en andere onzinmaatregelen worden steeds strenger, dit met het doel om ons in een keurslijf te dringen en ons monddood te maken! Maar ik doe er niet aan mee. Ik laat mij niet vaccineren; ik zit in de doelgroep van het Pfizer vaccin, waar al heel veel problemen mee zijn zoals ik heb gelezen. Over mijn lijk dat ik mij laat vaccineren! Ik zou jullie lezers zeggen: vaccineer je niet! Je DNA wordt veranderd. Men wil ons monddood maken! Maar dat moeten we niet willen. De Jonge en Rutte staan in dienst van de NWO van Klaus Schwab, Bill Gates en George Soros! Stem geen VVD, die Rutte is geen knip voor zijn neus waard. Ik vertrouw Pinokkio nog veel en veel meer!
  En zonder mondkapje winkelen is heerlijk. Ik laat gewoon mijn uitzonderingsbewijs zien en niemand die mij wat kan maken. Ik zie de bange consumenten kijken in de winkels, maar het doet me niks! Ik adem vrij en geen eigen uitademingslucht weer terug in. Men (NWO) wil ons dood hebben, hun doel is slechts 500.000.000 (vijfhonderd miljoen) mensen op aarde in plaats van de 7.000.000.000 (7 miljard) die we nu hebben. Ik zou zeggen Gates, Soros en Schwab beginnen jullie bij jullie zelf, dan hebben we er alvast 3 minder.
  Ik sta vast en zeker al geregistreerd als recalcitrant, maar dat interesseert me geen ene moer. Ik zal ooit wel naar een FEMA kamp gebracht worden, nou dat zal dan wel. Deze wereld is toch in zijn huidige vorm ten dode opgeschreven! Ik ben 66 jaar en 4 maanden en sinds 2 januari gepensioneerd. Maar ik doe aan de Corona-onzin niet mee. Ik gun onze jongeren een heerlijk uitgaansleven in horeca en concerten. Ik kwam zelf tot vlak voor de neppandemie ook nog bij (hard-rock) concerten en het is een schande dat dit jeugd door een De Jonge wordt afgenomen! Stem het zooitje weg in maart. En let op uw zaak. Sleep de veroorzakers voor een tribunaal!

 11. @ Robby: 2:31 pm. Daar heeft U volkomen gelijk in. Hun agenda wordt ons gewoon door de strot geduwd.

 12. Ik zeg niet dat ik die conclusies van die website deel. In mijn vorige berichten. Maaar het ging om die foto’s….

  Maar je ziet ook de Nederlandse elite met die SDG speldje.
  En ze spreken ook met Klaus Schwab en zitten ook in het WORLD ECONOMIC FORUM.

  Ook de Nederlandse elite……

 13. Er zijn toch al remmende werkende medicijnen……..toch zijn die verboden….
  dus of ze toch een medicijn vinden of niet maakt helemaal niet uit.

  Iedereen ( lees het klootjesvolk) moet aan het vaccin.
  Wat de elite doet weet ik niet.
  Misschien hadden die die medicijnen nodig……..?

 14. https://nos.nl/artikel/2323641-oud-malariamedicijn-lijkt-te-werken-tegen-gevolgen-coronavirus.html
  Ik val in de risicogroep, maar ben gestopt met de griepprik. Ik geloof ook niet in de werking van het coronavaccin. Sinds er melding is gemaakt van het coronavisus maak 1 keer per week een kopje thee met 2 gram kinebast. Ik voel mij daar goed bij.

  Nationalgeographic geeft echter aan: “Van kinine is van oudsher al bekend dat het een giftige stof is. Kininepillen worden nog steeds gebruikt bij de behandeling tegen malaria, wanneer er resistentie optreedt tegen nieuwere geneesmiddelen, zoals hydroxychloroquine. Maar ze hebben vaak ernstige bijwerkingen: een verstoord zicht, gehoorproblemen, misselijkheid, braken en verwardheid. In 2006 trok de Amerikaanse Food and Drug Administration de vergunning voor de verkoop van kinine zonder recept in.” Bron: https://www.nationalgeographic.nl/wetenschap/2020/06/hydroxychloroquine-thee-wordt-in-brazilie-aangeprezen-als-middel-tegen-het

 15. Hoopgevend inderdaad… Tja hoop is wat mensen passief maakt.
  Volgens mij is dit opnieuw een wortel die ons wordt voorgehouden. Na een tijdje zal de stelling komen dat ze alles hebben geprobeerd maar dat nu duidelijk is dat niets helpt en dat enkel vaccineren uitweg kan bieden.
  Niets mag namelijk het 6uild 6ack 6better in de weg staan.

 16. Ondertussen geeft de WHO zelf toe, dat ze geen flauw idee hebben of de vaccins beschermen en hoe ze dan beschermen … Op hun eigen website, staan onder het kopje “WHO’s Science” hele interessante dingen. Misschien zouden onze RIVM/OMT en ministers even naar deze mevrouw moeten luisteren

  Vanaf 1 minuut 45 wordt het echt interessant, want dan zegt deze dame “….Wat we nog niet weten is of de vaccins mensen beschermen tegen infectie met het SARS Covid-virus en of de vaccins ook beschermen tegen het infecteren van anderen …”

  https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/media-resources/science-in-5/episode-23—i-am-vaccinated-what-next

 17. Inderdaad een zeer hoopgevend artikel, eindelijk is wat beter nieuws in deze donkere en regenachtige dagen. Shalom

 18. Een virus rond sturen, een vaccin klaar hebben, een paar maanden wachten en een vijandig land de schuld geven en ta ta zakken vullen voor de boeven van van outs.slim he Het is iets ander al oorlog maar het idee is het zelfde het virus is gemaakt en niet perrongeluk .

 19. The CHMP was of the opinion that the benefits of Aplidin did not outweigh its risks. Improvement in overall survival was not sufficiently demonstrated, and severe side effects were reported more frequently with the combination of Aplidin and dexamethasone than with dexamethasone alone. On 1 October 2018, PharmaMar appealed against this decision, alleging a lack of impartiality on the part of certain members of the Scientific Advisory Group that had advised the CHMP. On 28 October 2020, the General Court upheld PharmaMar’s appeal and annulled the decision refusing marketing authorisation for Aplidin, and the European Commission then returned the application for Aplidin to the EMA

  Gelieve in Nederlands te vertalen, zie siteregels. Mod.

 20. Een middel uitvinden tegen een virus dat nog door niemand ter wereld is aangetoond geweest, dmv genetische code, foto of isolaat ?
  Laat ons allemaal een tablettenpers kopen, wat onbekende troep erin gooien en verkopen als nieuw wondermiddel tegen een virus dat niemand kan aantonen.
  Succes verzekerd, want idioten genoeg !

 21. Zou het waar zijn dat we steeds weer nieuwe anti middelen moeten onderzoeken en innemen, ons immuunsysteem is
  goed bestand tegen de griep en dergelijke. Mensen word wakker aub en laat de handlangers van Klaus niet nog eens vier jaar onze maatschappij, ons vrije land, zwaar bevochten door onze voorouders, vernietigen.
  Denkt u eens na, er is een griep periode, zoals elk jaar, er sterven mensen en vooral onze zwakkere ouderen, maar om
  ons allemaal om zeep te helpen omdat de “ elite” er weer rijk van word ( kijk naar Bill Gates, die snel de aandelen koopt
  van de vaccins voor 55 miljoen en hup daar gaat de koers met 800% omhoog ) en ons als arme slaven achterlaat.
  Mensen sta op en weiger al deze duivelse pogingen om de maatschappij ( onze middenstand, MKB, boeren en kleine
  ondernemers) te vernietigen. Laat je stem horen ook op de komende verkiezingen, aan u de keus, vrij of slaaf.
  Groet Henk

 22. @ Rick: 8:29 pm, op 1/2. Daar ben ik ook van overtuigd. Zeker als ik de Openbaring van Johannes, hoofdstuk 13 lees.

 23. @ freek: 8:24 pm, op 1/2. Inderdaad de zaak stinkt als een beerput!

 24. Xander,
  reeds als kind, had ik ervaring met ruwe Kinine, terwijl ik weken met zware griep lag — iemand gaf het mij, en ik was de volgende dag beter !! -( zie mijn FaceBook pagina ….

 25. Die middelen zijn er al en bewezen effectief. er is geen enkele reden meer middelen te testen.
  https://maurice.nl/2021/02/01/pfizer-vaccin-voldoet-aan-de-verwachtingen/
  Vandaag is Maurice de Hond op mijn zwarte lijst terecht gekomen.

  https://maurice.nl/2021/02/01/pfizer-vaccin-voldoet-aan-de-verwachtingen/
  Hiermee vestigt deze man zich wat mij betreft definitief tot de orde waar ik niets mee te maken wil hebben. Mijn laatste post daar heb ik geplaatst en er zal niemand van wakker liggen.
  Wat erg fijn is, want ik zal er ook niet van wakker liggen.

 26. Wie zal de firma kopen? Big pharma. Waarom? Het is niet de bedoeling mensen te genezen maar eerder ze te maken tot chronische patiënten.

 27. Beschamend steeds die leugens rond Corona. Het is geen killervirus. Het sterftecijfer is gelijk aan een zware griep. De behandeling met hydroxichlorocine werd ten onrechte in eerste instantie verboden. Nee Hugo kende maar 1 middel, vaccins. Inmiddels zijn er Frankenstein vaccins. Over een goed immuunsysteem praat uiteraard niemand. En het wordt ondanks de corrupte MSM zelfs voor de meeste mensen duidelijk dat hier sprake is van groot bedrog, conform de NWO.

 28. Wie oprecht geloofd en de bijbel enigszins kent weet dat de tijd daar is voor de tegenstrever om 3,5 jaar te heersen.

  Zal niet lang meer duren voordat het podium ingenomen wordt door een zeer charismatisch figuur….

  En ja dat kan sneller gaan als dat men denkt !

 29. Dat vaccin tegen covid 19 werd in een half jaar in elkaar gezet, dat is echt niet geloofwaardig.Ook als je terug gaat kijken naar voorgaande epidemies. Meestal heeft men ettelijke jaren nodig, om een vaccin veilig op de markt te brengen. Hier stinkt , zeker als ik weet dat er al doden gevallen zijn, nadat men zich heeft laten vaccineren.

 30. Dat gaat wat worden! Daar is big farma niet gelukkig mee net nu de vaccin-bounty binnenloopt. We zien wel hoe deze strijd tussen de prik en de pil uitpakt. Geef mijn portie ook maar niet aan Fikkie. Laten zij die ‘lekkernijen’ zelf maar snoepen en neem nog een caronaatje als toetje. Dat het hun ‘wel’ moge bekomen.

 31. Dat klinkt als een non-bigpharma middel: veelbelovend dus in diverse opzichten…

 32. Er zijn ook meerdere studies gedaan met aloe-emoedin. De emoedin blokkeert het virus zodat het niet hechten aan het eiwit. Maar dit is een natuurlijk ingrediënt… Dus daar hoor je niets van.

 33. Maar dat kan toch helemaal niet? Want het virus is toch een hoax, bedacht door Bill Gates? Ik ben nu helemaal in de war. Hoe gaan ze hier nu een chip in doen dan?

 34. Welk virus? Toch niet dat virus waar ’t bestaan nog niet van is aangetoond…..

Comments are closed.