McKinsey: Helft MKB in Europa dreigt failliet te gaan

—————————————————————————————————————————————-

Amper nog gezonde bedrijven in Europa – Complex van overheden, multinationals en mega projectontwikkelaars vagen met deze ‘Big Reset’ alle concurrentie weg, met miljoenen werklozen als gevolg

—————————————————————————————————————————————–

(01.55) – De vernietiging van het MKB in het Westen in het kader van de geplande ‘Big Reset’ ligt op schema. Volgens het gerenommeerde McKinsey staat maar liefst de helft van het MKB (Midden- en Klein Bedrijf) in Europa op de rand van het faillissement. Omdat de staatssteun eens ophoudt, en in alle landen weer naar steeds strengere maatregelen wordt gegrepen om de valse PCR-test pandemie levend te houden, zullen vanaf 2021 hoogstwaarschijnlijk honderdduizenden bedrijven over de kop gaan, en vele miljoenen mensen hun baan verliezen. Oftewel: VN Agenda-21/30 is volop in uitvoering. En als u nog steeds denkt dat dit – ondanks alle bewijzen – een complottheorie is, wacht dan maar rustig af totdat deze communistische klimaatagenda ook uw voordeur intrapt.

Het corona beleid heeft het Europese bedrijfsleven keihard getroffen, zo constateert McKinsey. Maar liefst 70% zag zijn inkomsten teruglopen, vooral in de landen met de strengste lockdowns, zoals Italië en Spanje.

Amper nog gezonde bedrijven

In de onderstaande grafiek is te zien hoe buitengewoon slecht het met het Europese MKB gesteld is. Zelfs in export kampioen Duitsland staat 20% op omvallen. In Italië en het Verenigd Koninkrijk geldt dat voor de helft, en in Spanje zelfs voor méér dan de helft. Als we de zwakke bedrijven erbij rekenen, dan blijkt nog maar een zeer klein deel (enigszins) gezond te zijn: (bron: McKinsey via Bloomberg)

ECB president Christine Lagarde gaf in een interview met de Franse krant Le Monde toe dat de ‘nieuwe beperkende maatregelen bijdragen aan de onzekerheid, en het herstel de kop indrukken.’ Herstel – wat voor herstel? Het Europese BNP gaat dit jaar zeker 8% krimpen, ‘en als de situatie verslechtert, is het duidelijk dat dit onze voorspellingen somberder zal maken,’ aldus Lagarde. Pas in december komt de ECB met nieuwe cijfers. (1)

Europa heeft dus wéér een kanonschot vol met geld nodig om het bedrijfsleven aan het infuus te laten hangen. Dit zal het toch al fors tanende vertrouwen in de EU en de eurozone verder aantasten, en de verschuiving van het economische zwaartepunt van de wereld – en daarmee de welvaart – van het Westen naar China, Rusland en Oost Azië versnellen.

Complex van overheden, multinationals en projectontwikkelaars vaagt concurrentie weg

De krachten die verantwoordelijk zijn voor deze in gang gezette ‘Big Reset’ grijpen volgens onafhankelijke analisten een doorsnee virus aan om opzettelijk het MKB, inclusief familiebedrijven en boeren, kapot te laten gaan of via staatssteun feitelijk te onteigenen, zodat een machtig complex van overheden, multinationals en mega projectontwikkelaars voor een appel en een ei honderdduizenden kleinere bedrijven, plus het land van de boeren, in hun bezit kunnen krijgen.

Omdat – onder het mom van het coronavirus en ‘het klimaat’ – zo alle concurrentie wordt weggevaagd, verkrijgen multinationals een absolute monopoliepositie. Dit is de belangrijkste reden waarom grote bedrijven het coronabeleid van de overheden volmondig steunen (historisch is er een bekende term voor zo’n systeem: fascisme).

Overheden en projectontwikkelaars gaan vervolgens het boerenland exploiteren voor de bouw van nieuwe woonwijken (nodig voor de geplande massa immigratie) en aanleg van enorme energieparken (windmolens en zonnepanelen), die tot 100 keer meer land nodig hebben dan traditionele fossiele energiecentrales (maar desondanks onmogelijk in staat zullen zijn om aan de energiebehoefte te voorzien).

Klimaat/energiebeleid zal EU doen wegzinken

Dit totaal onrealistische, extreem kostbare klimaat/energiebeleid zal er naar onze mening voor zorgen dat de EU landen in het komende decennium juist definitief hun concurrentiekracht zullen kwijtraken, en daarmee hun positie op de wereldmarkt. Ze zullen hun huidige welvaart verliezen zodra de unie onder het gewicht van de almaar hoger oplopende schuldenlast zal bezwijken. Het laat zich raden wie daar weer de hoogste prijs voor zal moeten betalen: het gewone volk, dat in armoede en gebrek zal worden gestort.

Hierdoor zal Europa vermoedelijk rond 2030 zijn afgezakt tot Tweede (en in sommige delen mogelijk zelfs Derde) Wereldniveau, en geregeerd worden door een technocratische communistische dictatuur. Wat de VS betreft hangt het er vanaf wie op 3 november de verkiezingen wint; wordt het Joe Biden, dan gaan de Amerikanen eenzelfde extreemlinksliberale koers volgen, en zal hen hetzelfde droevige lot zijn beschoren.


Xander


(1) Zero Hedge
Afbeelding: Queven , Pixabay 


Zie ook o.a.:

22-10: Tegen alle beloften Rutte in: Eerste eurobonds uitgegeven, gemeenschappelijke schuldenunie een feit
11-10: ‘Niemand helpt de kleine man zoddra deze schuldeneconomie failliet gaat’
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen
20-07: Frankrijk, Italië en Spanje eisen dat Nederland onbeperkte pinautomaat blijft (/ Als Rutte ook maar iets geeft om ons volk, zou hij zelf uit Brussel weglopen)
14-07: ‘Boeren, vissers, MKB en bezorgde burgers moeten verzetsbeweging tegen het systeem vormen’
07-07: Grote Groene Reset begint: 21% Duitse bedrijven staat op omvallen
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
18-06: Hoge VN official geeft toe dat coronavirus, Black Lives Matter en klimaat tot dezelfde agenda behoren (/ Alles bedoeld voor realisatie Agenda 2030, een wereldwijd totalitair communistisch systeem waarvoor de welvaart in het Westen moet worden afgebroken)
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal EU veroorzaakt slechtere oorgsten en hoge voedselprijzen’ (/ Nederland loopt in Europa voorop met vernietigen landbouw en betaalbare voedselvoorziening)
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
26-04: Dankzij Rutte en Hoekstra gaan de Nederlanders betalen voor drie keer rijkere Italianen’
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
15-04: Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’ (Arno Wellens)
21-04: Sky News onthult VN doel lockdowns: Bestaande economie vernietigen en herstarten zonder CO2
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland (/ ‘Corona heeft plaats ingenomen van falende klimaatagenda’
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)

2019:
03-12: ‘Greta’s Greenpeace klimaatactivisten willen het Westen veranderen in moderne Kiling Fields’
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
23-11: Bernie Sanders en Jeremy Corbyn  presenteren plannen voor klimaat tirannie – straks ook in NL? (/ Extreemlinks wil fossiele energie criminaliseren en daarmee economie vernietigen)
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
01-08: Deze mannen en organisaties zitten achter het anti-humane Westerse klimaatbeleid

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. In de jaren ’90 (als ik het goed heb) wist Bilderberger en toenmalig kroonprins te melden dat in 2050 (of eerder?) de overgrote meerderheid van de mensen in steden zal wonen.
  Hoeveel weet de, inmiddels, koning nog meer dat hij ons niet prijsgeeft?
  Is hij medeplichtig? Zo ja waarom en hoe?

 2. @Mo. Dat dit corona op de A-lijst staat, is inderdaad een erg goede reden die WHO niet te vertrouwen. Dat heeft niks te maken een complotgedachte. Maar het heeft alles te maken met de feiten. Dit virus is in geen énkel opzicht te vergelijken met ebola, antrax e.d.
  En dan vinden de media het vreemd dat er kritiek is op dit WHO beleid! Werken bij die media alleen maar onnozele stagiaires ofzo?
  In Duitsland zijn er degelijke praatprogramma’s, waarbij men ook in alle ernst wil luisteren naar mensen als dr. Streeck.
  In Nederland blijft het vooral bij gezellig babbelen en liefst zonder kritiek op de regeringsmaatregelen. Dan kotsen mensen helemaal terecht op deze NPO.

 3. Zoals U al aangaf zijn de schappen leger, en het aanbod in varkensvlees is met 3/4de gedaald, maar ook de prijzen van zepen en vitamines zijn verdubbeld of verveelvoudigd. Ik zag met verbazing dat een buisje vitaminebruistabletten vijf euro kost en bij de supermarkt zag ik twee buisjes als aanbieding voor acht euro. Dit kostte voor de ‘crisis’ twee en een halve euro, maar daarmee werd je al belazerd. Wie in Duitsland en verder (andere EU landen) zijn boodschappen doet, die weet dat zo een buisje daar gewoon twee kwartjes kost. En dat is even het punt waar ik naar toe wil. De ‘ondernemer’ werkt hier bewust aan mee. Als ze een kans hebben om zoveel mogelijk op de afnemer te kunnen verhalen, dan zullen zij niet schromen om dat te doen. Neem bijvoorbeeld wetswijzigingen waardoor ondernemers hun prijzen mochten verhogen, invoering van de euromunt, verrekenen in de consumentenprijs verliesposten door rovende bendes, leeftijdsdiscriminatie door alleen kinderen aan te nemen, goederen voor een paar centen uit China importeren en dat dan voor woekerprijzen aan de Europeaan verkopen. Als je ze daar vervolgens mee confronteert dan zullen ze altijd zeggen dat ze volkomen volgens de wet handelen. Momenteel gebeurt datzelfde grapje nog steeds, maar dan nog een paar tandjes erger via het fenomeen ‘dropshipping’. Protesteert de ondernemer eigenlijk tegen de steeds toenemende druk en zwaardere regelgeving? Jazeker, maar…. tegen de consument. Ze willen namelijk niet dat hen het kaas van hun brood wordt gegeten door particuliere verkoop. Hier is bijvoorbeeld iemand die niet op veel sympathie kan rekenen, maar uiteindelijk wel zijn zin krijgt. https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1830371 Naar geruchten gaat dit voor Nederland al per 1 januari 2021 in, dus deze goochem krijgt nog zijn zin ook. Ga naar dat forum i.v.m auteursrechten Mod, https://www.vandaagenmorgen.nl/nieuws/ns-500-miljoen-voor-poortjes hey wacht eens even, waar dat me dat aan denken?? Net zoals iedereen mondkapjesplicht zou willen?

 4. Heb vanaf 1972 gewerkt. Ga volgend jaar met pensioen maar ik denk dat dit naar de mohamedanen gaat.

 5. Onhygiënisch geld | Door Hansjörg Stützle.
  In de nasleep van de Corona-crisis wordt de afschaffing van contant geld massaal gepromoot.
  Niemand heeft de intentie om een muur te bouwen. En niemand wil geld kwijt. Helaas dwong de corona-epidemie veel handelaren tot het nemen van ongebruikelijke maatregelen. “Om hygiënische redenen vragen we je om met een kaart te betalen.” Dergelijke borden hangen aan veel kassa’s. En sommigen stoppen niet bij het vragen. Ze aanvaarden geen contant geld meer – een officieel betaalmiddel. De aangevoerde reden: dodelijke coronavirussen kunnen zich aan bankbiljetten en munten hechten. Blijkbaar niet bij kaartterminals, die dagelijks door honderden mensen worden aangeraakt. Het hele proces ruikt sterk naar een grotere agenda. Aanzienlijke krachten wilden al enige tijd contant geld afschaffen. Dit proces wordt enorm versneld door Corona. De gevolgen zijn onder meer een hoger risico op schulden,
  De coronacrisis neemt een groot deel van het aandachtspotentieel van mensen op. En in hun slipstream gedijen zeer dubieuze ontwikkelingen die bijna volledig onopgemerkt blijven door het publiek. Vooral contanten worden getroffen. Corona versnelt de afschaffing van contant geld met vele jaren gevaarlijk. Maar voordat we kijken naar de huidige ontwikkelingen in verband met de coronacrisis, moeten we ons eerst twee belangrijke vragen stellen:
  • Waarom is afschaffing van contant geld gevaarlijk?
  • Welke gevolgen heeft het voor ons persoonlijk en voor de vrijheid van onze samenleving?
  De afschaffing van contant geld en de effecten ervan worden meestal volledig onderschat. Bijna geen enkele andere gebeurtenis zal de toekomst van onze samenleving zo twijfelachtig beïnvloeden en veranderen als de afschaffing van contant geld. De gevolgen zijn legio. Om je een beetje inzicht te geven, zal ik hieronder twee realistische voorbeelden aanhalen.
  https://kenfm.de/das-unhygienische-bargeld-von-hansjoerg-stuetzle/

 6. Ik denk dat als je een oude woning hebt deze door allerlei maatregelen waardeloos gaat worden… Eerst moest je verbouwen om de woning ‘klimaatneutraal’ te maken en dan heb je weer te maken met een funderingslabel, waarbij je je (als gevolg van droogte door klimaatproblematiek) gaat realiseren dat je woning tienduizenden euro’s aan herstelkosten gaat kosten… En dan is er volgens mij een plan om de totale wereldbevolking in megasteden op te sluiten… Infrastructuur (gas / elektra) in niet stedelijke gebieden zal dan niet vernieuwd worden, las laatst op RTLZ dat slechts 10% van de nieuwe woningen gasaansluiting heeft en dat de wet mogelijk aangepast wordt dat netbeheerders geen aansluitplicht meer hebben voor huizen aan de openbare weg. Dat gecombineerd met een toekomstig verbod op houtstook kachels vanwege fijnstof en ze kunnen straks volledig bepalen waar we mogen wonen… En daar bovenop is er nu nog onrust in de grote steden en trekken mensen eruit weg. Als die onrust weer weg is, kopen projectontwikkelaars die grond en huizen in de megasteden en zetten er net zulke hoge torenflats in als we zien bij de Aziatische landen, vergelijk Hong Kong, Shanghai en Seoul… Let wel — Grachtengordel krijgt nog wel aardgas (biogas wel te verstaan)

 7. Rutte, maak je borst maar nat! 45 artsen slepen Nederlandse overheid voor de rechter.
  Zo’n 45 artsen zijn van plan om de Nederlandse overheid aan te klagen. Ze willen dat Covid-19 van de A-lijst wordt gehaald. Dan kunnen namelijk de coronamaatregelen worden opgeheven.
  https://www.ninefornews.nl/rutte-maak-je-borst-maar-nat-45-artsen-slepen-nederlandse-overheid-voor-de-rechter/
  Met de dag meer stemmen gericht tegen de overheid, en niet ten onrechte.
  Want de nieuwe martelen corona regels zijn aanstaande, en ook die obese_vrijmetselaar uit de veiligheid regio brult weer om het hards.

 8. @ Agenda21: 9:25 am. Niets aan toe te voegen, zo “lopen de hazen”, in deze wereld. Alles om de Nieuwe Wereld Orde te installeren. Dat steekt er achter, volgens mij.

 9. https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/ten-of-thousands-of-doctors-confirm-this-is-a-hoax/?utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=RSS
  Is het ondertussen duidelijk geworden, dat alle zogezegde rechtszaken, die ingediend zijn, er alleen maar waren om u en ik een rad voor ogen te draaien, zodat de omgekochte politiekers, hun opgedragen agenda konden verderzetten ?
  Alleen de plaatselijke politiekers, die gewillig alle tirranieke maatregelen aan hun bewoners opdringen, zijn niet diplomatiek onschendbaar.
  Vraag me steeds af waarom die niet voor de rechtbank worden gedaagd, iedereen weet ze wel wonen in hun gemeentes en steden, moeilijk kan het niet zijn.
  En zonder deze lakeien van het kwaad, ben ik benieuwd wie de lockdowns, muilkorven en andere rotzooi, gaat opdringen en laten uitvoeren.
  In het leger schakelde je ook de peletonsleider van de vijand, het eerst uit., waarna de hierarchie en de directe bedreiging wegviel.
  Het is wij tegen hun, zo simpel is het.

 10. Het draait uit op een wereldwijde recessie, met alle gevolgen die daarbij horen, zoals
  honger, armoede, opstanden en oorlog

 11. Ik begrijp niet dat de KLM zo veel staat steun krijgt dat bedrijf gaat het niet redden en is niet echt van wezenlijk belang voor de Nederlandse economie. En onze sorry monarch krijgt er een miljoen bij ook zeer onduidelijk waar dat voor nodig is

 12. En dan willen die onnozele virologen terug een lockdown kun je dat voorstellen? Als dat in België terug gaat gebeuren dan zullen veel bedrijven verplicht zijn hun deuren te sluiten, hoe crimineel kan m’n zijn. Men heeft nooit in volksgezondheid geïnvesteerd en alles maar op het beloop gelaten, en als er dan een pandemie losbreekt dan is het groot alarm in die ziekenhuizen! Ik hoop dat ze nu hun lessen gaan trekken, maar ik vrees, de mens leert niets van zijn eigen geschiedenis. shalom

 13. Groen ecocommunisme krijgt vorm.
  Hoe kan het dat de Groenen onder het mom van “het klimaat redden” de “transformatie” van onze samenleving naar een eco-socialistische staat propageren en er steeds meer stemmen voor krijgen? Nu lijkt zelfs een groene kanselier mogelijk.
  https://kopp-report.de/der-gruene-oeko-kommunismus-nimmt-formen-an/
  Dit is Duits, maar betreft ook ander landen, klimaat Pandemie HOAX 2.
  zet de vertaling aan, indien nodig.

 14. Eerst de vissers, dan de boeren, dan de bouwers en dan horeca en dan de rest van de middenstand naar de filistijnen en dan de rest van Nederland. Wat zit hier achter?

 15. Dus als ik het goed begrijp zal de totale EU instorten en zullen alle duurbetaalde EU ambtenaren hun baan verliezen en in de WW belanden. Hiep, hiep hoera.

 16. Wereldwijd ‘Iedereen even arm’ is het beoogde doel.
  Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks, vanuit o.a. VN, WHO, GPMB, World Economic Forum, Rockefeller Foundation, Bilderberg, etc. etc.

  ‘Iedereen even rijk’ is blijkbaar ongewenst, maar ook onmogelijk.

 17. Je moet er niet raar van opkijken dat we binnenkort weer met een kredietcrisis te maken zullen krijgen en banken om zullen vallen, doordat banken in de problemen komen, omdat veel MKB-schulden niet meer afbetaald kunnen worden. Een kredietcrisis die veel zwaarder zal zijn dan die van 2007-2008 toen Lehman Brothers omviel.

 18. Vergelijk Brussel maar met Las Vegas, óf de kans die u maakt om met één lot miljoenen te winnen. Niet alleen ‘ons’ fantastische Brussel maar het hele zgn geciviliseerde Westen neemt een onbetaalbare hypotheek op de toekomst ; die overigens steeds verder voor zich uitgeschoven wordt. De hypotheekgever is het volk en móet, althans zo lijkt het, zijn financiële droom als onderpand ter beschikking stellen. Iedereen weet dat bij gokverslaving de ‘pandjeshuizen’ floreren, Brussel is dé grote flipperkast van Europa geworden, ‘ The winner (money) takes it all’ . Het trieste in dit financiële debacle is dat er straks ‘over de rug van de Europeaan’ een rekening van verlies én winst zal moeten worden opgemaakt waaruit zal blijken dat er niets, maar dan ook helemaal niets meer in de activa zit ; technisch gezien is Europa al jaren failliet. Die paar honderd, bijgedrukte miljard euro’s zijn al verdampt voordat ze uitgegeven worden ( de vele biljoenen …. de ECB, een reddingspakket om Europa te redden van de ondergang bleken windeieren te zijn ) . Europa én wederom een inflatie, de reddende engel ? , de VS met zijn handelsembargo’s ? , opkomende landen kopen én veroveren successievelijk onze maatschappij. Niet omdat het móet, maar omdat wij dit mogelijk hebben gemaakt ! Een financiële dysenterie …. waar geen medicijn (meer) beschikbaar is. De ‘deurwaarder, of de eigenaar van het pandjeshuis zoals u wilt, kan van een kale kip geen veren meer plukken en gedwongen overnames zijn het gevolg; iets wat overigens al jaren aan de gang is. Het zoveelste bewijs dat Brussel een ‘miskraam’ is geweest ; ontwikkelingshulp voor aangesloten landen verdwenen grotendeels weer in de zakken van de ‘hypotheekgevers’ . Niks knoflook eters, het was een smerige deal …. Yanis Varoufakis (het BOT systeem) had …. was dé oplossing geweest voor de zuidelijke landen, incl. Frankrijk, maar werd weggehoond door ?
  De broek én de schoenen, wie zich brand móet op de blaren zitten. Enkele maanden geleden reageerde iemand op deze reactie : u moet zich schamen. Waarvoor, voor datgene wat er gaande is, wat we zelf veroorzaakt hebben ? . We hebben inmiddels alles uitbesteed, incl. ons financiële systeem omdat , zo blijkt het, het niét gefunctioneerd heeft. Niets loopt meer op rolletjes, de economie niet, het eco systeem niet (meer) en ‘de intermenselijke verhoudingen’ zijn we al jaren kwijt (ja, ja, welstand is geen welzijn) . Óók hiervoor is géén vaccinatie beschikbaar, het ‘verwendheid’s virus’ blijkt toch erger te zijn dan de kwaal …. . Wie dit niet inziet heeft er weinig van begrepen.

Comments are closed.