Tegen alle beloften Rutte in: Eerste eurobonds uitgegeven, gemeenschappelijke schuldenunie een feit

Zonder dat er veel ruchtbaarheid aan werd gegeven, werd deze week onder leiding van Ursula von der Leyen, en met instemming van de Nederlandse regering, een enorme stap gezet naar de realisering van een communistische EU-heilstaat met gemeenschappelijke schulden en uiteindelijk een federale begroting.

—————————————————————————————————————————————–

‘Brussel bepaalt nu de begrotingen’ – Nederland en Duitsland enige AAA landen in eurozone, staan nu garant voor de schulden van de rest

—————————————————————————————————————————————–

Uit de ‘indrukwekkende’ lijst met gebroken beloften van premier Rutte komt de volgende hoogstwaarschijnlijk in de top 3 te staan: Eurobonds, oftewel gemeenschappelijke schulden, waarmee Nederland samen met Duitsland ten koste van hun eigen bevolking permanent de biljoenenschulden van met name Zuid Europa moeten financieren. Rutte verzekerde, beloofde, en bezwoer jarenlang dat die eurobonds er nooit zullen komen. De realiteit is dat ze inmiddels een voldongen feit zijn. Het gebeurde weliswaar onder een andere naam, maar de ECB heeft afgelopen dinsdag de eerste eurobonds uitgegeven. Weet u wat? Laten we volgend jaar gewoon weer massaal op deze man stemmen, zo lijkt het Nederlandse volk volgens de peilingen te denken.

Ze heten SURE-bonds, de eerste vorm van echte eurobonds, waarmee de in Duitsland en Nederlandse zolang gevreesde gemeenschappelijke schuldenunie nu de harde realiteit is geworden. Officieel zijn de € 100 miljard die met deze obligaties worden opgehaald bedoeld om ‘de sociale noden van de EU lidstaten vanwege de coronavirus pandemie en de gevolgen hiervan’ te financieren. De SURE bonds zijn onderdeel van het € 750 miljard grote ‘corona herstelfonds’ (in werkelijkheid een bankenreddingsfonds), waar premier Rutte eerder dit jaar – na zijn uitgekauwde show met zogenaamd grote weerstand en hard onderhandelen – mee instemde.

‘Rookgordijn voor wat er werkelijk mee wordt bereikt’

Volgend jaar worden deze SURE bonds opgevolgd door Recovery Bonds, waar de EU € 200 miljard mee hoopt op te halen. De bekende marktanalist en financieel strateeg Bill Blain schrijft ’te proberen om overduidelijk cynisme te voorkomen, maar… het is moeilijk mijn gezicht in de plooi te houden over hoe deze obligaties door de EU en zijn bankiers worden gepresenteerd als ‘social bonds’, als een rookgordijn voor wat ze er werkelijk mee bereiken.’

Wie ‘koopt’ deze SURE bonds tegen negatieve rente eigenlijk? Simpel: de ECB zelf. Vijf investeringsbanken, waaronder Barclays, verkopen ze – hoogstwaarschijnlijk tegen een kleine winst en een vergoeding ongeveer van € 20 miljoen – doodleuk weer terug aan de ECB. Kortom: deze bonds zijn niets anders dan het ordinaire aanzetten van de geldpersen. Die staan overigens al járen aan, maar worden hiermee praktisch in de overdrive stand gezet.

‘Die domme Duitsers’ (en Nederlanders)

Bundesbank president Jens Weidmann staat vrijwel alleen met zijn bezwaren. Zijn pleidooi dat het bij deze ene keer moet blijven, zal noch in Frankfurt, noch in Berlijn, noch in Brussel enig gehoor vinden. ‘Het is te laat,’ vervolgt Blain. ‘Gemeenschappelijke uitgifte (van schulden) lijkt onvermijdelijk. Deze bonds effenen duidelijk het pad naar één enkel Europees Obligatie systeem,’ waarvoor de AAA landen (Duitsland en Nederland) garant zullen moeten staan.

Dat betekent dat wij Nederlanders een fors deel van ons inkomen permanent in de – altijd en immer bodemloos gebleken – putten van Brussel en Zuid Europa zullen moeten blijven storten. En nogmaals: daar hebben Rutte en Hoekstra letterlijk hun handtekeningen onder gezet.

‘Die domme Duitsers,’ vervolgt Blain. ‘Zij dachten echt dat als landen bij de eurozone zouden komen, ze fiscale verantwoordelijkheid zouden gaan tonen, hun economieën zouden hervormen, en een gezond financieel beleid zouden gaan voeren.’

‘Brussel bepaalt nu de begrotingen’

‘Met dit programma worden de Europese financiën gecentraliseerd, en dat ondanks het ontbreken van ook maar enige democratische processen of overeenkomsten over een Europese (super)staat. In plaats daarvan worden deze besluiten door de ECB en Brussel genomen. Ze hebben het systeem gekaapt. De Europese staten gaan niet langer de markt op om euro’s op te halen om de werkloosheid en het verlies van banen te lijf te gaan – nee, ze houden nu hun hand op in Brussel. Ze hoeven niet langer op eigen titel geld op te halen voor hun broodnodige projecten – Brussel bepaalt nu hun begrotingen.’

Dit ‘sociale obligatie’ programma, zogenaamd om ‘solidariteit’ te tonen met de ‘door corona zwaar getroffen’ landen, is in Blains ogen daarom niets anders dan een term om de werkelijke functie voor het publiek te verhullen.

En natuurlijk worden er door Brussel weer nietszeggende ‘rapporten’ beloofd waarin zogenaamd verantwoording zal worden afgelegd, bijvoorbeeld voor de € 504 miljoen die Bulgarije nu via deze eurobonds heeft gekregen. ‘Zullen ze daar net zo effectief op letten als op de miljarden die Italiaanse gangsters van de vorige hulpprogramma’s hebben weggesluisd?’ sneert de analist.

Superstaat obligaties waar Duitsland en Nederland garant voor moeten staan

De EU verzekert weliswaar dat deze ‘sociale obligaties’ niet permanent zijn, maar ‘vergeet’ erbij te vermelden dat ze zullen worden opgevolgd door rasechte (super)staatsobligaties. ‘Hiermee zal EU geld rechtstreeks aan Europese bedrijven (en later ook overheden), die precies doen wat Brussel hen opdraagt, worden uitgeleend.’ Deze obligaties dragen officieel weliswaar niet de term ‘gemeenschappelijk’, maar worden wel gegarandeerd door een ‘vrijwillige’ bijdrage van alle EU lidstaten. ‘Vraag niet hoe het werkt, maar de EU heeft een AAA rating… Want de ECB koopt sowieso deze bonds op.’

Die Europese AAA-rating wordt uitsluitend gedragen door Duitsland en Nederland, de enige twee overgebleven eurolanden met de hoogste kredietstatus (ministaatje Luxemburg niet meegerekend). Dat zijn dan ook de landen die volledig garant moeten staan voor het financiële wanbeleid in Brussel en de rest van Europa. Hun bevolkingen zullen tot in lengte van decennia steeds zwaarder moeten bloeden om uitgaven van alle anderen te bekostigen.

Hoe eerlijk dit is? (Deze vier AAA landen trapten er NIET in)

Hoe ‘eerlijk’ dat is? De Italianen zijn gemiddeld 3 keer rijker dan de Nederlanders. Desondanks wordt van u als Nederlander verwacht dat u (b.w.v.s.) iedere maand € 200,- van uw € 1000,- euro weggeeft aan de Italiaan, die al € 3000,- in zijn zak heeft zitten. En dat wordt dan ‘solidariteit’ genoemd. (Niet voor niets hebben de andere Europese AAA landen Zwitserland, Denemarken, Zweden en Noorwegen wijselijk besloten BUITEN het tot mislukken gedoemde eurosysteem te blijven. Daar besefte de bevolking klaarblijkelijk wèl dat ze zouden worden leeggezogen).

Kortom: het gaat exact zoals met de Europese Grondwet, die door de Nederlandse bevolking in een referendum werd afgewezen. Vrijwel dezelfde tekst werd met – de voor Brussel zo kenmerkende – onvervalste Orwelliaanse Nieuwspraak tactieken omgelabeld tot ‘Verdrag van Lissabon’, en er vervolgens tòch doorgedrukt. Nu hebben we in oktober 2020 dan ‘eindelijk’ die vermaledijde Europese schuldenunie, waarvan VVD en Rutte hun kiezers altijd hebben verzekerd dat die er onder hun hoede nooit zou komen. (Overigens werden de handtekeningen voor deze schuldenunie al in december 2019 gezet, dus nog vóór corona).

Xander


(1) Bill Blain via MorningPorridge.com via Zero Hedge
(2) Afbeeldingen (bewerkt en samengesteld):
*Mao propaganda poster: WikiMedia Commons, auteur Francisco Anzola , bron Political poster Mao , Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.
* Ursula von der Leyen: WikiMedia Commons, auteur usbotschaftberlin , bron Ivanka Trump meets with German Defense Minister Ursula von der Leyen , As a work of the U.S. federal government, the image is in the public domain per 17 U.S.C. § 101 and § 105 and the Department Copyright Information


Zie ook o.a.:

11-10: ‘Niemand helpt de kleine man zoddra deze schuldeneconomie failliet gaat’
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen
25-07: The Switch: Overheden willen vanaf 1-1-21 cash geld verbieden en volledig digitale munt invoeren
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
26-04: Dankzij Rutte en Hoekstra gaan de Nederlanders betalen voor drie keer rijkere Italianen’
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
15-04: Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’ (Arno Wellens)
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland (/ ‘Corona heeft plaats ingenomen van falende klimaatagenda’
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

42

 1. @Rienus: Dat ik gisterenavond het Belgische ziekenhuis in Luik noemde was om te laten zien hoever het al is, als er een artikel over in Nederland had over gestaan had ik dat genoemd.
  Ik zie daar echt wel een parallel in met Leonardo 500 jaar geleden in Italië. Ben slecht in geschiedenis maar ik meen dat Leonardo zijn opdrachten ook kreeg van een Sultan van het Ottomaanse Rijk ( een volk met slaven). Volgens Erasmus waren dat Goddeloze boeven. Hij zou er zich niet over verbaasd hebben dat ze in Frankrijk hedentendage een leraar gekeeld hebben, wel dat hij zover Europa was binnengedrongen (maar ik kan het hem niet vragen…)

 2. Ik ben er blij mee.Opmerkelijk dat het in het reguliere nieuws min of meer aan me voorbijgegaan is..Ik geloof dat ik er vanochtend terloops van hoorde op BNR .

 3. @ Rienus: 2:55 pm. Klopt. De bevolking van de wereld zal gedecimeerd worden, dat is de boodschap die ook te vinden is op de Georgia Guidestones. Een groot duivels complot. Maar de grote massa, weigert te zien wat er werkelijk gaande is. Als struisvogels stopt men de kop in het zand.

 4. @ emiellienne
  En nu haalt u de vluchtelingen erbij?
  Welvaart is enorm slecht verdeeld en ligt ten grondslag aan de zoektocht van miljoenen naar basis behoeften. Niet iedere vluchteling vlucht voor geweld.
  https://slimbeleggen.com/trends/ongelijkheid-neemt-toe-rijkste-1-bezit-50-van-de-globale-welvaart/
  Deze ongelijkheid zal niet stoppen omdat die 1 % niet alleen onevenredig veel welvaart bezit maar daarom ook enorm veel macht heeft. Dit selecte clubje is totaal niet geïnteresseerd in mensen buiten hun eigen kringen.
  Het zal nog veel erger worden vermoed ik want dit clubje vindt ook dat we met teveel mensen op deze aarde zijn. Wat we nu zien gebeuren is peanuts, het echte werk moet nog beginnen.
  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2014/09/27/de-wereldnoodklok-klinkt-steeds-luider/

 5. @Rienus: De vluchtelingenkampen in Italië: mensen van de hele wereld werden in 2015 opgeroepen om maar naar Duitsland te komen: op de stranden van Griekenland stonden ze daar met een poster van Merkel, vergeten? Allemaal voor dat “wirtschafswünder” dat migranten nodig had tegen de vergrijzing (Op kantoor zei ze: zijn ze er al uit Bangladesh?). Dat papiertje van Dublin heeft ze toen maar in de Schredder gestopt, om het nu weer d’r uit te halen en aan elkaar te plakken, toen dat beter uitkwam. En ze rekende op het schuldgevoel van de Duitse bevolking die met vlaggetjes de “vluchtelingen” opving uit een totaal andere cultuur ( zeker, er waren heus wel vluchtelingen bij en die moet je opvangen) Zijn daar trouwens ook cijfers van?

 6. @Rienus: sinds ik weet dat Rutte miljarden naar Griekenland overmaakt -zonder dat het in de begroting terug te vinden is- weet ik hoe creatief ze met cijfers kunnen omgaan in de EU. De Grieken alle openbare gebouwen afpikken en met 60 jaar schuld opzadelen voor de transferunie van de banken in de EU. Ach ja, een beetje de vluchtelingenkampen bezoeken (met een helikopter erover heen vliegen) is de solidartiteit van de EU voor de bühne. Ik heb er geen tijd voor, maar ik zou U aanraden het boek van Varoufakes te lezen dat in maart verschenen is. De EU, die geen notulen schrijft, maar hij heeft bandopnames van de vergaderingen….

 7. @ emiellienne
  Ik begrijp werkelijk niet wat een man die dik 500 geleden leefde te maken heeft met de huidige schulden problematiek. Mijn punt is dat de Italiaanse burger relatief rijker is dan de Nederlandse, dat kunt u nakijken in de links die ik al heb gegeven.
  Als we het over schulden hebben is het ietwat verwarrend daar ineens Luik bij te betrekken maar ok.
  De Nederlandse regering levert prutswerk af als het gaat om de bescherming van de bevolking en ik zie dat in veel landen niet beter gaan. Ik kan dat verklaren.
  Opmerkelijk is het aantal IC bedden:
  https://www.rd.nl/vandaag/buitenland/waarom-duitsland-meer-ic-bedden-heeft-dan-nederland-1.1649197
  Duitsland heeft omgerekend drie keer meer IC bedden dan Nederland, weinig bekend is dat in Nederland het aantal IC bedden de afgelopen 10 jaar bijna is gehalveerd.
  Wat ook fijn bijdraagt aan de paniek en angst is dat de test niet deugt. Verder blijkt uit onderzoek in het buitenland dat er hele simpele middelen zijn om het aantal patiënten drastisch terug te brengen, plus dat ook blijkt dat patiënten veel minder ernstige gevolgen overhouden. Het schandaal is dat onze politiek enkel lijkt te mikken op een vaccin. Iets wat ik niet alleen totaal niet begrijp.
  https://drive.google.com/file/d/1ApYR2NoP1e068O_v9Jo8kecCmrOr1nDm/view

  Hoe ik over de huidige EU denk en Rutte is dan ook weer totaal niet relevant. Maar ik vind dat Rutte de Nederlandse belasting betaler overlevert aan een ondemocratisch stelletje bandieten.
  Verder heb ik talloze keren hier aangegeven totaal niet te begrijpen waarom werkende middenklasse op een man als Rutte stemt. De dikke verdieners is wat anders dat begrijp ik.

 8. Niet alle zuid Europeanen zijn zo rijk. Hier in Portugal verdient een ambtenaar 600 euro en een arbeider tussen de 400 en 450 euro. Het geld blijft hier in de zakken van de mensen die het al hebben. Daar hebben ze hier goed voor gezorgd. Het leven is hier ongeveer een derde goedkoper, maar hier verdienen mensen 2 derde minder. Het is hier zo corrupt als de pest.

 9. https://www.statista.com/statistics/269684/national-debt-in-eu-countries-in-relation-to-gross-domestic-product-gdp/
  Ook leuk, wat je feitelijk simpelweg kan zien is dat de nationale schuld voor Italië t.o.v. Nederland groot is. Wat ik al eerder aan heb getoond is dat de burger in Italië omgerekend veel minder schuld heeft dan de burger in Nederland. Het effect van 10 jaar Rutte aan het bewind. De burger uitknijpen om het nu uit te delen aan relatief rijke Italianen. Je moet maar durven, daar komt nog eens bij dat Italië een enorme goud voorraad heeft. Maar men houdt het er liever op dat Nederlanders niet solidair zijn als het om corona gaat, de schooiers.

 10. @Rienus: ik kan er niet over uit! Het land van Leonardo da Vinci wil u vergelijken met een Rutte en Dijsselbloem! Kijk dan naar de werkelijkheid! Hallucinante beelden (HLN.be) over hoe patiënten vervoerd worden in het Luikse CHC ziekenhuis in een plastic koker, een beschermingsmiddel tegen extreem besmettelijke en extreem dodelijke virussen die een patiënt hebben besmet. Maar uiteraard leeft u liever in uw koker van de EU met Rutte!

 11. emiellienne schreef:
  23/10/2020 om 11:36 pm
  Zo zijn er helaas een heleboel die misschien niet dom zijn, maar geen moeite willen doen.
  Wat moet het heerlijk zijn in sprookjes te blijven geloven.

 12. @Rienus: bent u wel eens in Italië geweest? Dan bedoel ik, tussen de gewone bevolking. Heeft u weleens gepraat met die mensen? Heeft u familie daar wonen? Iets?

 13. @Rienus: ik snap niks van uw rekenmethode, maar ja, ik ben daar te dom voor, volgens u althans

 14. 1) Februari: Studie van een groep Chinese epidemiologen gepubliceerd door het wetenschappelijk tijdschrift Practical Preventie Medicine, over het virus:
  bij 37 gr. 2 of 3 dagen op alle oppervlakken
  tot 5 dgn in lichaamsvloeistoffen of ontlasting

  2) In mei: complexiteitswetenschapper Yaneer Bar-Yam van endcoronavirus.org probeert overheden wakker te schudden:
  Het principe is een strenge lockdown van 5 weken, of 4. Binnen blijven is niet cruciaal, wel ‘uit elkaar blijven’, dus social distancing, met mondkapjes in de openbare ruimte …en zieken isoleren en weghalen uit huizen?… {Heeft dat nog zin? gezien 1)}

  3) Voormalig WHO-directeur Karol Sikora: het virus zou kunnen verdwijnen voor het vaccin er is, zolang je het maar verlangzaamd

  Bijna november nu: patiënten worden vervoerd naar Duitsland, waar ze IC’-capaciteit hebben

 15. emiellienne schreef:
  23/10/2020 om 12:57 am
  Dergelijke onzin kan werkelijk alleen maar in uw hoofd geplant zijn omdat het wel noodzakelijk is dat u de Italianen zielig vindt. Italianen hebben particulier veel minder schulden dan Nederlanders maar gelukkig bent u zo dom om te geloven wat ze u graag wijsmaken. Persoonlijk ben ik er een voorstander van alle schulden dus ook de nationale en particuliere schulden bij elkaar op te tellen. Dat delen we dan door het aantal inwoners en dan hebben we een betere referentie dan alleen kijken naar nationale schuld. Geloof me nu maar dat Rutte goed weet dat wij uitgekleed worden door een rijk land met vooral een grote smoel, maar dat boeit hem niets. En oh ja bij je ouders wonen is goedkoper dan je voor drie ton in de schuld steken voor een uitgebouwde berging.

 16. @Ron Swart: en doordat de EU een transferunie is (gezamenlijke munt) kunnen de zuidelijke landen niet devalueren en dus ook niet hun winst (concurrentie) van hun export vergroten. Bijgevolg dat de ECB dit doet door geld bijdrukken en dus ons allemaal verarmt?

 17. @ Amo
  Verlies wordt aangemerkt als exploitatie, begrotingstekort dus belastingaftrekbaar
  Ook heeft particulier of klein bedrijf weinig te melden.
  En rechters zijn het met je bezwaarvoering eens, maar zo zijn nu de regels is het antwoord.

 18. Om 13u op radio5 hoorde ik nog een stukje hoop: een hoge rechter heeft Schouten ongelijk gegeven over het moeten vertrekken van een boer op basis van de Europese regelgeving. Hij zei: er is geen Europese regelgeving. Dus we zijn nog een stukje soeverein?
  Ik volg dit al een tijdje: Het inlijven van Oekraïne voor de grond voor gasboringen (van de slechte soort) het inlijven van goedkope arbeiders aldaar om alles na te maken wat geproduceerd kan worden, vandaar dat de ingrediënten bekend moeten zijn. Regionale authentieke producten kunnen niet nagemaakt, dus verboden en bedrijfjes kapot (zie Italiaanse kazen bv.). En Jumbo.com toonde even Jumbo.eu (daar gaan we dus naartoe), net als je bij beslist.nl steeds meer Amazon.de kunt zien met producten ver onder de prijs van Nl. producten

 19. Wat goed dat Nederlanders, zich altijd zo op de borst slaan, dat ze geen rotzooi van niemand aanvaarden en een vrij en onafhankelijk volk zijn.met een grote mate van rechtvaardigheid en welvaart.
  Dit word nu – LOL – over zoveel wisfull thinking en jaren van zelfbedrog

 20. Beste Amo, wat is nou in de EU normaal.!!!
  Als zij 200 Euro te kort komen, drukken ze het er gewoon bij en 200 EURO van de burger, ze verkopen het dan als 200 euro winst.

 21. Wat een ramp verschrikkelijk! Er wordt al lang openlijk gespeculeerd over een super unie (Noordelijke landen) met een nieuwe (neuro) munt, laat dat zo snel mogelijk werkelijkheid worden zo niet dan terug naar ieder land voor zich.
  Snap niet dat zoveel mensen toch nog VVD stemmen, die vinden het dus prima.

 22. Heb vernomen dat op tv – tell-a-vision – een portret is uitgezonden over de minister van Financiën als familieman. Deze Wopke Hoekstra heeft Nederland op 04 december 2019 uitgeleverd aan de grootbanken, inclusief ECB en BIS. Mochten banken in landen in Italië, Spanje en Duitsland in financiële problemen komen, dan gaan wij via een getrapt systeem meebetalen en de bedragen zullen er niet om liegen.
  De stichting van EU en z’n voorgangers EGKS (1951-1957) en EEG (1957 – 1993) dienen slechts de belangen van de banken en multinationals. ‘Vader van Europa’ Jean Monnet kreeg zijn instructies ingefluisterd van biljardairs zoals de Rothschilds, Rockefellers, Du Ponts, Warburgs, Morgans etc.
  Max Kohnstamm (1914 – 2010) was na de Tweede Wereldoorlog enkele jaren particulier secretaris van koningin Wilhelmina (1880 – 1962) en daarna was hij werkzaam als hoge EEG-ambtenaar en daardoor uitstekend op de hoogte van de werkelijke plannen voor Europese samenwerking: macht weghalen bij de burger ten gunste van het grootkapitaal en welvaart in de noordelijke landen afromen ten gunste van Zuid-Europa. Dit plan is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Zowel Kohnstamm als Wilhelmina waren lid van de Committee of 300, ook wel the Olympians genoemd. Dit in 1727 gestichte genootschap is o.a. verantwoordelijk voor de steeds meer om zich heengrijpende wereldwijde drugproblematiek.
  Toen Groot-Brittannië zich in 1973 o.l.v. premier Heath (1916 – 2005) ging aansluiten bij de EEG zijn er tevens allerlei geheime verdragen ondertekend, zoals over invoering van een gezamenlijke munt, waarover de Britse bevolking nooit is geïnformeerd.

 23. Je hebt toch een Koning. Is die ook een land verrader. Trieste boel in Nedeland. Vaartwel welvaart

 24. De bevolking van Nederland heeft per referendum ook tegen de invoering van de Euro gestemd.
  Dus de bevolking hier wist het ook wel.
  We worden door onze eigen politici bedrogen.
  Maar dat is dan weer wel duidelijk uit je prima stuk.

 25. @ Zeeuwse; 7:58 pm, op 22/10. Juist gezien, we gaan “de bietenbrug op”, daar ben ik zeker van. Ze hadden nooit aan dat communistisch gedrocht, te weten de EU (SSR) moeten beginnen. Alle kartelpartijen, met voorop: CDA,VVD,PvdA en D66 zijn hier hoofdelijk verantwoordelijk voor.

 26. Tja, en nog geen 50 jaar geleden, tijdens de olie-crisis, dreigde Nederland uit de EEG te stappen omdat geen enkele Europese partner ons land wilde steunen of olie geven. Nederland moest olie kopen uit Rusland en maakte een deal met Amerika en Henry Kissinger negotiated uiteindelijk een deal met de Arabieren. En nu dat Macron’s schandknaap Rutte flink is genomen is het er uiteindelijk toch; EuroBonds. Hoezo een Maastricht Treaty? Referenda? En totaal geen draagvlak… Het blijkt dus dat Flapdrol Rutte & Co. gewoon schijt hebben aan het volk. Moedwillige politieke ongehoorzaamheid en souvereine sabotage aan de rechtstaat dient gewoon afgestraft te worden door het volk. Dus Nederlanders, doe uw patriotische plicht…

  ps ik ben zelf geen Nederlander maar ik hou wel van Nederland

 27. Net weer OP1 gekeken naar de opiniemakers van het NOS: hoe wordt de zorg verdeelt? Ja, duur hé die corona. We gaan centra’s oprichten voor specialisten! 4, allemaal daarheen als je iets aan je prostaat mankeert bijvoorbeeld. En zo wordt je een product! Het noodzakelijke: familie en ondersteuning van wordt overgeslagen, en dus ook niet aan vervoer van en zoiets als schone schone pyjama’s gedacht en de afstand? Welterusten!

 28. En hou eens op met zeggen dat “Italië” een rijk land is! De bevolking is arm, lijden onder de rijken en de banken en de maffia en het geweld van de migranten en het Vaticaan, wonen niet voor niets in bij hun ouders! Alleen de zon daar is gratis….

 29. Dat is al beslist in Europa tussen 2011 en 2012
  De MES: is een Europees mechanisme dat is opgericht om euroobligaties te lanceren
  europees fonds = 1e fase
  Fase 2= lancering van Europese staatsobligaties
  en nog iets met Monti en 2012 vervallen euroobligaties
  en toen hadden ze die 39 miljard niet nodig want werd coronabonds, euro-obligaties en schuldverdeling?
  Sinds 2005 stem ik NOOIT meer, dat zouden meer mensen moeten doen, als ze geen stemmen halen in eigen land blijkt pas hoe die democratie werkt! ( zie hoe de EU gekozen werd!) en graag voor de geïndoctrineerde jeugd de leeftijd verhogen van stemrecht

 30. Cefas, de Nederlander die op de gevesstigde partijen heeft gestemd, heeft nooit het gezonde verstand gehad.

 31. De socialistisch/fascistische EU heilstaat wordt een feit. We weten hoe het in het verleden is afgelopen met staten van deze signatuur en welke rampen ze veroorzaken voor het gewone volk. Met de EU heilstaat zal het niet anders worden, tenzij het gewone volk gaat nadenken en gaat handelen en het het gezonde verstand overwint.

 32. Het zou me niets verbazen als straks onze pensioenfondsen verplicht worden deze waardeloze papieren op te kopen. Daarmee maakt R toch goede sier.

 33. Nederland en Duitsland, broedervolk/herrenvolk, Machtig, heel erg machtig.

  wat gaat er mis? De fascisten zijn terug. Sterker dan ooit.

  Vaarwel vrijheid en fatsoen. Fijn je gekend te hebben.

 34. Ach ja de euro en de ecb. Net zo’n succes als de corona-bestrijding: loopt allemaal op, schulden en aantallen.
  China lacht zich een breuk om de westerse wijsheid en inzichten sinds de verlichting. (en lampen maken daar ook).

 35. Kies je voor Rutte dan kies je ervoor je pincode over te geven aan sinterklaas (Brussel).
  Was dat maar het enige waar die man de boel mee belazerd.

 36. Onvoorstelbaar wat is die Rutte toch een landverrader. Miljarden van ons geld weggegeven aan knoflooketers en nu dus Eurobonds. Rutte zou vervolgd moeten worden voor Hoogverraad. En de Tweede Kamer zou per direct een motie van wantrouwen tegen deze geniepige globalist moeten aannemen. Helaas onze democratie is al jaren dood. Dus dat zal niet gebeuren. We mogen onze wonden likken.
  Stem ze weg zsm.

 37. ik dacht toch al sinds de uitbraak van dit Bewind begrepen te hebben dat, naast gedeeltelijke uitroeiïng, het aan de bedelstaf brengen van de bevolking uitdrukkelijk de bedoeling van deze staatsgreep is…. Dat dit gepaard gaat met leugens en bedrog, je kunt je erover verbazen, maar dit bewind is zo verdorven dat je alles kan verwachten.

 38. Dus de ECB verkoopt iets en koopt het daarna weer op voor een hoger bedrag?
  Alsof ik een kunstwerk verkoop voor 1000 euro om het daarna voor 1200 euro weer terug te kopen? Koper blij, maar ik verlies 200 euro. Dat zou in de markt toch bizar zijn. Geen ondernemer zou zo kunnen overleven, maar de ECB kennelijk wel. Onbegrijpelijke materie. Windhandel die zuiver theoretisch is, zou ik denken.
  Maar het kan kennelijk allemaal, omdat de suffe onderdanen garant staan met hun eigen geld?

Comments are closed.