Global Cooling zet door: Sneeuw in Thailand; Extreem koud in India; Al 50 doden door griep in Bangladesh

Zeldzame sneeuwval in het tropische Thailand. Afbeelding: (2).

—————————————————————————————————————————————–

Niet CO2, maar afnemende zonne activiteit oorzaak van weersextremen – Afkoeling zorgt historisch voor miljoenen doden door mislukte oogsten, hongersnoden, ziekten, opstanden en (burger)oorlogen

—————————————————————————————————————————————-

Terwijl de Nederlandse mainstream media stug doorgaan met hun dagelijkse CO2-opwarming propaganda, vindt er in realiteit een precies tegenstelde ontwikkeling plaats die eveneens helemaal niets met CO2 te maken heeft, namelijk het begin van Global Cooling. In het subtropische Bangladesh, waar de temperatuur in de winter tot gemiddeld 10 graden daalt, is het op dit moment nog maar 4,5 graden. Het gevolg is dat er een griepepidemie is uitgebarsten waar al minstens 50 mensen aan overleden zijn (3). Dankzij het huidige diametrale klimaatbeleid in het Westen zijn wij straks totaal onvoorbereid als lagere temperaturen voor mislukte oogsten en meer epidemieën met grote aantallen slachtoffers gaan zorgen.

Volgens de klimaatalarmisten had de Noordpool dankzij menselijke CO2 uitstoot in 2013 helemaal ijsvrij moeten zijn, zou Groot Brittannië op 1 januari 2020 compleet onder water hebben gestaan (The Guardian, 21-02-2004), zou de generatie jongvolwassenen in Europa en de VS nooit sneeuw en ijs hebben gezien, en zou de ijsbeer zijn uitgestorven (realiteit: er zijn er in tientallen jaren nog nooit zoveel geweest).

Niets van dit alles bleek ook maar een beetje waar te zijn, maar desondanks blijven we dag in dag uit met dezelfde –herstel: almaar extremere- leugenpropaganda om de oren worden geslagen, bedoeld om massa hysterie te veroorzaken en zo nog meer geld van de burgers naar de zakken van de elite over te hevelen, en vooral: onze vrijheden af te pakken en totale controle over ieder aspect van ons leven te krijgen.

Kou grijpt om zich heen en zorgt nu al voor veel ellende

De ziekenhuizen in Bangladesh zijn overvol omdat duizenden mensen zich met griep, uitdroging of longontsteking moesten laten opnemen nu het land geteisterd wordt door extreme kou. Hetzelfde geldt voor het oosten van Canada en het middenwesten van de VS, waar de kou minstens 22 slachtoffers eiste. 39.000 mensen belandden in het ziekenhuis, en 4,6 miljoen mensen hebben nu de griep, waar inmiddels 2100 mensen aan overleden zijn. (3) Ook in het noorden van Florida is het ’s nachts al erg koud (4 graden) geweest.

In Delhi, India, werd op 30 december een kou record van slechts 9,4 graden Celsius gemeten. Sinds 1901 is het in december nog nooit zo koud geweest in de Indiase hoofdstad. De gemiddelde temperatuur voor het hele land was in december slechts 18,6 graden. Sinds 1901 was het alleen in 1973 kouder. (5)

NASA: Zonne cyclus wordt zwakste in 200 jaar

De NASA en andere astronomen waarschuwen dat de nieuwe zonnecyclus (nr. 25) de ‘zwakste in 200 jaar’ wordt. Dat komt overeen met eerdere zonne minima die langdurige perioden met Global Cooling veroorzaakten. Deze trend lijkt zich in ieder geval tot 2025 te versterken, waardoor de weersextremen zullen toenemen. Er is zelfs kans op een nieuw Maunder Minimum, waardoor de koele periode tientallen jaren kan gaan duren.

Sinds 2015 laten wetenschappelijke ballonnen afnemende zonnestraling en daardoor toenemende atmosferische straling zien. De extreme kou in de stratosfeer (- 85 graden Celsius!) zorgde gisteren in Zweden en Noorwegen voor zeer zeldzame, spectaculaire stratosferische wolken (4).

Niet CO2, maar afnemende jet stream oorzaak van grilliger weer

Tijdens zonne minima is het magnetische veld van de zon verzwakt, waardoor de kracht van de zonnewind afneemt. Hierdoor kunnen kosmische stralen dieper in de atmosfeer van de planeet doodringen. De normaal stabiele ‘jet stream’ die de koude poollucht gescheiden houdt van de warmere lucht, wordt zwakker en grilliger, met grote gevolgen voor het weer op zowel het Noordelijk als Zuidelijk Halfrond. Ook de toename van vulkanische activiteit lijkt hiermee verband te houden.

Ook de hitte en enorme bosbranden in Australië –die sowieso jaarlijks optreden- vallen daarom perfect binnen het historische plaatje van Global Cooling. Tijdens een periode waarin de zonne activiteit steeds lager wordt en de temperaturen dalen, zitten er lokale extreme pieken met hitte en droogte tussen. Dat was de afgelopen jaren in Europa het geval, terwijl op andere delen van het Noordelijk Halfrond, Noord Amerika en Azië het ene na het andere koude- en sneeuwrecord werd verbroken.

Het grillige weer heeft dan ook NIETS te maken met CO2, en al helemaal niet met de luttele procentjes waarvoor de mens verantwoordelijk is. De honderden miljarden die ook in Nederland worden uitgegeven om de CO2 uitstoot te reduceren zijn dan ook compleet weggegooid geld – althans, voor de gewone burgers, want de overheden en een kleine clubje bankiers en multinationals worden er nog rijker door.

Gevaarlijk dat leugens Greenpeace en Greta blindelings worden geloofd

Het is daarom een groot en zelfs gevaarlijk probleem dat het Westen, inclusief Nederland, zich totaal niet op Global Cooling voorbereiden, maar blindelings achter de propaganda van Jennifer Morgan (Greenpeace), haar hysterische trekpopje Greta Thunberg en andere klimaatalarmisten aanlopen, die –nu hun eerdere voorspellingen klinkklare onzin zijn gebleken- inmiddels op Orwelliaanse wijze beweren dat de kou- en sneeuwrecords eveneens het gevolg zijn van CO2 (‘cooling = warming’).

Afkoeling: miljoenen doden door mislukte oogsten, ziekten en oorlogen

Als er al reden is voor klimaatalarmisme, dan zullen over een aantal jaar ook de grootste predikers en aanhangers van de nieuwe klimaatreligie de verwoestende gevolgen van afkoeling onder ogen moeten zien: kortere, slechtere en mislukte oogsten met hongersnoden als gevolg, de verspreiding van tal van ziekten, en –eveneens historisch aantoonbaar tijdens perioden met Global Cooling- wijd verspreide sociale onrust, opstanden en (burger)oorlogen, wat in enkele gevallen leidde tot een afname van de bevolking met 50%.

Maar misschien is dat juist het verborgen doel van de Westerse- en VN globalisten? Massale chaos en tientallen miljoenen doden veroorzaken door de samenleving voor te liegen over de echte ontwikkelingen van het klimaat, en zelfs hun welvaart, en straks in Nederland ook mogelijkheid om zich met goedkoop en stabiel aardgas te kunnen verwarmen, af te pakken? Het zal wel weer een ‘complottheorie’ worden genoemd – totdat ook dit ‘complot’ over een paar jaar de harde realiteit is geworden. Dan zal het huidige klimaatbeleid worden gezien voor wat het is: een misdaad tegen de mensheid.

 

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) (privé opname via) Armstrong Economics
(3) UNB.com via Electroverse
(4) Electroverse
(5) Electroverse


Zie ook o.a.:

22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
15-12: Greta Thunberg dreigt wereldleider ‘tegen de muur’ te zetten als ze niet voldoen aan haar klimaateisen
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
04-12: Prominente professor: VN kan militair geweld gebruiken tegen landen die klimaatagenda weigeren
03-12: ‘Greta’s Greenpeace klimaatactivisten willen het Westen veranderen in moderne Kiling Fields’
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
20-10: Economen waarschuwen voor ‘desastreuze menselijke tragedie’ als Greta Thunberg haar zin krijgt (/ Autorijden straks alleen nog voor elite clubje)
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
09-10: Eindtijdsekte Extinction Rebellion wordt gebruikt om wereldeconomie te laten crashen
27-09: ‘Wreed en onverantwoordelijk om kinderen bang te maken met een niet-bestaand klimaatprobleem’
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
23-09: ‘Beken uw klimaatzonden’ – Meer bewijs dat het klimaat een nieuwe religie is geworden
20-09: Tienduizenden gehersenspoelde schoolkinderen hebben geen flauw benul van klimaatfeiten
30-08: Greta Thunberg preekt nu in de VS haar valse, kwaadaardige klimaatreligie
01-08: Deze mannen en organisaties zitten achter het anti-humane genocidale Westerse klimaatbeleid
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)
04-03: Oprichter Greenpeace: Stoppen met fossiele brandstoffen zal massasterfte veroorzaken


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

39

 1. “Volgens de klimaatalarmisten had de Noordpool dankzij menselijke CO2 uitstoot in 2013 helemaal ijsvrij moeten zijn, zou Groot Brittannië op 1 januari 2020 compleet onder water hebben gestaan”

  Ik vind het erg grappig dat Xandernieuws dit schrijft. Volgens Xandernieuws hadden we al allemaal dood moeten zijn aan de mexicaanse griep, bankroet door een totale ineenstorting van de economie, was het noordelijk halfrond onleefbaar vanwege de straling van Fukushima, hadden buitenaardsen inmiddels alle macht en zo kan ik nog even doorgaan. Ik vraag me af of er überhaupt ooit 1 voorspelling is uitgekomen en zo ja, dan ben ik erg benieuwd welke dat dan was. Het is allemaal bangmakerij. De bronnen die altijd keurig worden vermeld zijn doorgaans sites die geen bronnen vermelden.

 2. @ Svalbard schreef:
  02/01/2020 om 11:07 pm

  Uw commentaar was ook mijn eerste gedachte. Kale winterbomen is niet per se tropisch.

  Enig zoekwerk leerde me, dat deze foto moet zijn genomen op een berg van ca. 2.500 meter hoogte in Thailand. Vroeger leerde ik als vuistregel dat elke 100 meter stijging een temperatuursdaling van 0,7 graad heeft. 2.500 meter hoogte levert dan een temperatuursdaling op van 17,5 graden. Dat levert dus een dagtemperatuur op van ca. 13 graden. Dat verklaart een boomgroei die in de winter kaal wordt.

  Er is inderdaad een forse daling van de temperatuur geweest in die contreien. Andere bronnen dan die van Xandernieuws bevestigen dat. Dat maakt sneeuwval in deze wel mogelijk. Kan ook natte sneeuw zijn geweest die met een paar uur weg is.

  Feit is wel, dat deze temperatuursdaling in Zuid Oost Azië dit jaar buitengewoon fors is.
  Feit is ook, dat de USA al enige jaren kampen met extreme koude in de winter, tot ver in het zuiden.

  Dat doet me ook denken aan een redactioneel commentaar van weer.nl rond 2009: “Ja, hier is het koud, maar in Canada regent het warm water.”
  Omgekeerd weigeren de evangelisten van die site te melden dat het hier dan wel warm is, maar dat het in Canada en de USA al een aantal winters op rij extreem koud is.

 3. Kijk bij Roy Spencer…. temperatuur van de aarde, satelliet metingen. Hier kan het IPCC niet aan komen. Getallen worden online gezet door ambtenaren van een Amerikaans ministerie.. Roy Spencer maakt er een grafiek van.simpel.
  Tony heller maakt ook grafieken van bestaande cijfers. Wat blijkt? VS koelt af, Australië koelt af, Pakistan had het zelf al uitgevonden, etc. Gletschers groeien weer,
  Kilimanjaro heeft nog steeds sneeuw en ga zo maar door. De zon geeft ook werkelijk een paar Watt minder per vierkante meter.. kan je allemaal zelf vinden. Vergeet de normale media.

 4. Als de zon zal worden als een haren zak en de maan als bloed:zou het dan warmer worden??

 5. @Helene Feenstra,

  Ik vond 2019 toch niet zo’ n goed jaar, wat de opbrengst van zonnepanelen betreft. In 2018 produceerde ik 2650 kWh, maar in 2019 haalde ik maar 2505 kWh binnen. Mijn locatie is Almere.

 6. Ik vind de foto niet zo overtuigend, want ik zie behalve de sneeuw ook kale bomen, en dat zou in Thailand nooit op deze manier voorkomen

 7. Iedere dag weer de branden in Australië. De achterliggende gedachte bij deze branden is: CO2, opwarming, schuld van mensen.
  Van dit laatste is het waarheid. Vroeger werd het blad van de eucalyptus gecontroleerd verbrand, nu mag dat niet meer. Dit groenafval is zeer brandbaar. Een natuurfenomeen als de bliksem kan alles in brand zetten, zeker bij grote droogte. Menselijk handelen is debet aan deze ramp. Wij moeten geloven dat het de opwarming is. Er komt veel CO2 vrij, ook bij vuurwerk.

 8. @ Nieuw Begin: 3:37 pm. Maar dat zal Rutte (VVD) en zijn rariteitenkabinet gewoon ontkennen hoor, met zijn achterlijke grijns. Gezwegen van de hele linkse kerk.

 9. Geoloog onderzoekt alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar en achterhaalt oorzaak klimaatverandering (nee, het is niet CO2)

  Dr. Easterbrook is als emeritus hoogleraar verbonden aan de Western Washington University, een expert reviewer van het VN-klimaatpanel IPCC en heeft 10 boeken en 150 wetenschappelijke artikelen op zijn naam staan.
  “Ik heb zojuist een onderzoek afgerond naar alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar,” zei hij.

  Oorzaak

  Dit onderzoek onthult volgens hem de oorzaak van de IJstijd en klimaatverandering.
  “Ik heb voor alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar gekeken naar temperatuur, het aantal zonnevlekken, zonnestraling, kosmische straling en de productie van beryllium-10 en radioactief koolstof,” zei dr. Easterbrook.
  De gegevens schetsen een opmerkelijk beeld: elke koude periode ging gepaard met weinig zonnevlekken, wat wijst op een verzwakt magnetisch veld van de zon, en een hoge productie van beryllium-10 en radioactief koolstof, wat wijst op een heftige intensiteit van kosmische straling, vervolgde hij.
  Raadsel opgelost

  Elke warme periode ging dan weer gepaard met veel zonnevlekken en een lage productie van beryllium-10 en radioactief koolstof.
  Dit laat zien dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door fluctuaties in het magnetisch veld van de zon, stelt Easterbrook.
  Weer een raadsel opgelost, aldus de geoloog.

  Bron: ninefornews.nl

 10. Energietransitie wordt fiasco van 4600 miljard euro. Deze professor waarschuwt voor ‘economische en ecologische nachtmerrie’

  In een nieuwe studie wordt de droom van de energietransitie ontmaskerd als een nachtmerrie. Dit fiasco gaat de burger 4600 miljard kosten.
  In Duitsland wil men steenkool tegen 2038 afschaffen. De groene politicus Robert Habeck riep daarnaast op tot een verbod op verbrandingsmotoren in 2030.
  Er wordt volledig ingezet op ‘duurzame energiebronnen’. Zonnepanelen en windmolens dus.
  Uit een studie van de unie van Duitse academies van wetenschappen blijkt dat de plannen nagenoeg onhaalbaar zijn.

  lees meer:
  https://www.ninefornews.nl/energietransitie-fiasco-miljard-euro/

 11. Dat gezeur over het klimaat komt je strot uit. Ik heb nergens last van, hoef niet door bergen sneeuw, hoef niet voor 15° vorst te stoken, heb genoeg te eten en drinken en zie al weer uit naar het hopelijk warme voorjaar. Hou toch op met dat gezeik.

 12. …. het staat geschreven en gedrukt, je moet krabben waar ‘t jukt …. . Nu rijst de vraag : waar jeukt het óf wat veroorzaakt nu die ‘jeuk’ . Voor én tegenstanders liggen met elkaar overhoop, maar over één ding zijn ze het eens : onenigheid betreffende informatie die ‘op tafel ligt’ . Het internet, hét ding der dingen, is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij ; ons ‘nieuwe verstand’ verteld ons hoe wij moeten denken en daarnaar handelen. De consument, de gebruiker van dat nieuwe verstand, veranderd z’n gedachten patroon omdat hij of zij overtuigt is dat dit medium, gestaafd door pseudo wetenschap, wel de waarheid laat zien. Maar op het internet, hét ding der dingen ; ons nieuwe verstand, worden gemanipuleerde berichtgevingen niet meer op, in dit geval fysiologische waarheden getoetst. Nu zijn er de wizzkids, de computer-nerds die afzijdig staan van deze mainstreamcultuur en vanwege hun talenten ‘inbreken’ op het meest onbeveiligde medium, het ‘nieuwe verstand’ het internet.
  In of omstreeks 2009 hadden deze wizzkids honderden privé e-mails en documenten ontvreemd uit bestanden van de universiteit East Anglia uit Norwich en publiekelijk verbreid ; 1079 e-mails en 72 documenten uit de ‘koker’ van de bekendste pseudo-wetenschappers : de mens heeft de schuld én is verantwoordelijk voor de klimaatverandering !
  Door ‘intern’ berichtverkeer en documenten is gebleken dat deze klimaatonderzoekers op massale wijze hebben geknoeid en vervalst ; voor geld hebben ze zich laten prostitueren ! Deze vervalste bevindingen zijn naar de VN- klimaatraad gegaan en vervolgens heeft de IPCC de mensheid met deze gemanipuleerde gegevens paniek en waarschuwingen op een schaamteloze het volk onder druk gezet. Blindelings hebben regeringen, milieuorganisaties, de media deze verdraaide gegevens gelooft, enz. enz …. anno 2009.

 13. In de VS sneeuwt het naar verluidt af en toe in de zomertijd: bijv. op de 4e juli, op 14 augustus:
  dat duurt dan gewoonlijk één dag.

 14. Het hele klimaathype gaat miljarden kosten mensen kom in opstand tegen deze onzin
  Stuur mails naar politici overstelp ze met berichten

 15. Ik denk dat we aller eerst heel erg moeten oppassen voor paniek voetbal. We weten niet hoe God gaat reageren. Alle natuur verschijnselen hebben wel degelijk met ons gedrag te maken, maar er zijn ook vele schommelingen geweest in alle natuurlijke processen van de aarde. Ja ook de aarde kijkt uit naar de verlossing want het zucht op dit moment onder de zware lasten van de mens. Wij mensen zijn beheerders vd aarde maar wij gedragen ons als rovers met alle gevolgen van dien. Je hoort veel zeggen Wij MOETEN De AARDE REDDEN, wat een hoogmoed en trots en wat zijn wij mensen dom. Alleen dwazen zeggen dit. De bijbel leert ons dat de dwaas zegt dat er geen God is, vandaar de hoogmoed vd mens om de aarde te redden, zij denkt dat er geen God is die hen kan redden voor het naderende onheil. Daarnaast zal deze aarde volgens de profetieën vergaan, er zal niets meer herinnerd worden aan de oude huidige aarde helemaal niets, net zoals ten tijde van Noach zal er niets meer zijn van het oude. Dit gaat wederom gebeuren en de tekenen zijn daar. Jezus komt spoedig terug, Maranatha kom Here Jezus kom spoedig amen.

 16. Lichtende nachtwolken zijn normaal bij een zonneminimum, het poollicht is bij een zonneminimum niet meer de zien daar is een actieve zon voor nodig. Of een zonneminimum voor een algemene afkoeling zou zorgen is ook in het verleden niet bewezen en dat weten ze bij de NASA ook wel. meer nog bij een zonneminimum komen bij ons in onze regio meer hittegolven voor omdat dan de Rossbygolven meer uitgesproken zijn. Dus de ijstijden waren in het verleden steeds de oorzaak van vele vulkaanuitbarstingen in de tropen, en een wijziging in de energiebalans van de aarde en de baan van de aarde om de zon, alleen de energiebalans op aarde is aan het wijzigen en dit in de vorm van het broeikaseffect opwarming dus en geen afkoeling. shalom

 17. @ Helene Feenstra 02/01/2020 om 1:51 am
  Als je het artikel goed leest dan vind je daar de verklaring.

 18. Wie kan verklaren dat als de zonnekracht afneemt, het afgelopen jaar voor zonnepanelen een heel goed jaar is geweest dus beter als 2018 en dat terwijl 2019 toch geen goed voor en najaar heeft gehad, en de zomer wel redelijk was, maar niet meer dan dat.

 19. Waar maken we ons nog druk om vraag je je af, de passage van een mini zonnestelsel welk elke 3600 jaar de aarde passeert zou aanstaande zijn, de laatste paus volgens voorspellingen is nr 112, laat de 83 jarige jezuïet-fake Paus welke momenteel paus is nu die 112e zijn..
  Zijn wij de uitverkorenen welke dit mee gaan maken?
  Een goede nacht..

  https://www.fasol.nl/malachias-voorspeller-van-de-laatste-paus/

 20. Een korte blik op https://www.weatheronline.co.uk/ laat zien dat het grootste deel van de aarde vandaag maximum temperaturen had boven de 20 graden en wellicht de helft boven de 25 graden.
  In het uiterste noorden van Thailand ligt het hoogste punt van een dikke 2.500 meter. Chiang Rai heet dat gebied. Het is vrij normaal dat er nachtvorst optreedt. Sneeuw is zeldzaam en blijft niet lang liggen. Wat betreft India, Delhi ligt in het noorden op een breedtegraad van 28 graden boven de evenaar en op een gemiddelde hoogte van 200 a 250 meter. Het overgrote deel van India heeft momenteel maximum temperaturen van boven de 20 graden, de helft zelfs boven de 25 graden.

 21. Te warm: opwarming. Te koud: ijstijd.
  Geen van beiden. Zie: het Visioen van David Wilkerson. De man kreeg een visioen over deze tijd. God regelt nl. de weersomstandigheden. Weersextremen zijn een waarschuwing van God, voor de wereld om wakker te worden.
  Zich te bekeren en zich klaar te maken voor Zijn komst.

 22. Met onze warmtepomp helpen we een handje mee met de Global Cooling , die staat nu heerlijke koude lucht de wereld in te blazen .

 23. Local warming, global cooling.
  De zonneactiviteit. Nog niets weten we over kosmische wetmatigheden t.a.v. de weersgesteldheid op de aarde. Magnetisme. rotatiesnelheid, invloed van straling. Stand van de aardas. Shifting.

  En laat u niet wijsmaken dat 97 % van wetenschappers achter de ideeën staat dat de mens verantwoordelijke is voor de klimaatcrisis:

  https://www.volkskrant.nl/wetenschap/de-klimaatjournalist-die-in-de-ban-van-het-tegengeluid-raakte-ik-ben-een-roepende-in-de-woestijn-geworden~b3a12be6/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 24. Het klimaat is aan het veranderen. Dat doet het al zolang de aarde bestaat. Niets nieuws onder de zon. Wat nu wel weer na lange tijd gebeurd is het verschuiven van de polen. Volgens mij is dit de belangrijkste reden voor de klimaat verandering. De toekomst zal uitwijzen waar dit naar toe gaat. Verder een heel voorspoedig 2020 voor iedereen.

 25. @Mol: een tegenleger……? wie moet daar dan wel niet in? de 49% die er wel in gelooft, of de 49% die het geen….. interesseert?

 26. Een eenzijdig en wetenschappelijk niet kloppend artikel. De aarde warmt de laatste tijd wel degelijk op. Meer dan 50.000 weerstations over de hele aarde verspreid tonen dit aan. Dan hebben we het wel over de gemiddelde temperatuur op de gehele aarde. Plaatselijke uitschieters naar boven en naar beneden hou je altijd. In Bangladesh is het momenteel inderdaad erg koud voor de tijd van het jaar. Maar in Moskou weer erg warm. Het is 140 jaar geleden dat het daar zo warm in december was. Deze plaatselijke verschillen zeggen echter niets. Nogmaals, het gaat om het gemiddelde over de hele aarde. En over het Maunder Minimum: de lagere temperaturen golden toen alleen voor West-Europa. Andere delen van de aarde waren juist warmer. Met als gevolg dat het gemiddelde ongeveer stabiel bleef. Waar ik het wel over eens ben: de hype omtrent het klimaat. De documentaire van Al Gore was vals sentimenteel en eenzijdig. Volksophitserij. De paniek omtrent het klimaat die in sommige kringen geëtaleerd wordt is zwaar overtrokken. Bepaalde groepen in de samenleving hebben hier kennelijk belang bij. Daarom: blijf wantrouwend. Maar om nu de tegenovergestelde richting uit te schieten met te beweren dat het veel kouder gaat worden, met allerlei rampspoed als gevolg, is nergens op gestoeld. Een soort paniek de andere kant op.

 27. Ik geloof het wel maar het is zo sterk! Wanneer kan ik m’n schaatsen uit het vet halen? Pas als ik hoor: It-giet-oan. dan…., pas dan geleuf ik ’t.

 28. Politieker weten dat ook wel.
  Moedwillig economie afbreken met als gevolg werkeloosheid en armoede.
  Wordt nog leuk dit jaar.

 29. Negentig procent van de bosbranden in down under blijkt aangestoken te zijn .
  De zoveelste red flag, om de kudde in een voorgeprogrameerde richting te laten kijken, terwijl de verborgen agenda word afgewerkt in de andere richting

 30. Een overtuigend citaat van Xander:

  “Volgens de klimaatalarmisten had de Noordpool dankzij menselijke CO2 uitstoot in 2013 helemaal ijsvrij moeten zijn, zou Groot Brittannië op 1 januari 2020 compleet onder water hebben gestaan (The Guardian, 21-02-2004), zou de generatie jongvolwassenen in Europa en de VS nooit sneeuw en ijs hebben gezien, en zou de ijsbeer zijn uitgestorven (realiteit: er zijn er in tientallen jaren nog nooit zoveel geweest).”

  Die klimaatalarmisten hebben die niet teveel in de omstreden boeken van Charles Darwin gelezen over het ontstaand der soorten en de afstamming van de mens? Darwin, de atheïst geloofde dat de mens een veredelde aap is. Ik heb helemaal niks met die apenstreken van die klimaatalarmisten!!! Onze planeet aarde wordt precies op tijd verlost/gered volgens Mattheus 24 en Openbaring 16 t/m 22.

 31. Probleem zit ‘m in het verschuiven van de geo magnetische noordpool en de invloed hiervan op het magnetisch veld van aarde en de warmteverdeling.
  Ooit wees een kompas naar de ijselijke himalaya en niet richting de ijselijke noordpool. Niet toevallig dat men de opwarming sinds het begin van de industriele revolutie (ca. 1800) waarneemt en de magnetische noordpool sinds de ontdekking daarvan in 1830 flink is opgeschoven en steeds sneller opschuift richting siberië..
  Aangezien de moderne mens geen tijd meer heeft om af te wachten en achter zijn resultaatpik aanrent aangezien tijd geld kost, wordt de co2 als makkelijke en aanwijsbare oorzaakprooi genomen; het enige component waaraan de mens op korte termijn geld kan verdienen en de politiek weer een enorme puinhoop veroorzaakt en achterlaat.

 32. Hoe gaan we deze leugen keren?

  Wordt het niet eens tijd voor een tegen LEGER.

Comments are closed.