EC voorzitter Tusk: Onze Brexit strategie is ‘vaccin’ tegen opkomst eurosceptici

Een Federaal ‘Europees Rijk’ moet en gaat er volgens Donald Tusk komen. Afbeelding: Embed from Getty Images (4).

—————————————————————————————————————————————

Dictatoriale uitspraken: Brusselse leiders trots dat ‘landen nu zien dat ze niet zomaar de EU kunnen  verlaten’ – Scheidende EC-president Juncker: ‘Mensen die van hun eigen land houden zijn domme nationalisten’ – Brusselse rasglobalist Verhofstadt erkent te streven naar een federaal ‘Europese Rijk’

—————————————————————————————————————————————-

De strategie om het Groot Brittannië zo moeilijk mogelijk maken uit de EU te treden (Brexit) is volgens Donald Tusk (foto), voorzitter van het Europese Parlement, een ‘vaccin’ tegen de opkomst van de eurosceptici. Ondanks het feit dat die partijen in de meeste landen juist forse winsten boekten beweerde Tusk dat ‘de grote meerderheid voor een sterkere en verenigde EU heeft gekozen’ – uitspraken die niet alleen in tegenspraak zijn met peilingen en opinie onderzoeken die keer op keer aantonen dat de overgrote meerderheid géén EU-superstaat wil, maar ook met de politieke realiteit in Groot Brittannië, Frankrijk, Italië, Hongarije, Polen, Zweden en België.

We waarschuwden voor en na het Brexit referendum al dat Brussel de uitslag zou gaan aangrijpen om te proberen Groot Brittannië politiek en economisch kapot te maken, om zo een afschrikwekkend voorbeeld te creëren voor alle andere lidstaten, dat die het niet in hun hoofd moeten halen om eveneens te proberen weer onafhankelijk te worden, want dat hen dan hetzelfde lot zal treffen.

Tirannieke, wraakzuchtige strategie

Tusk heeft deze even tirannieke als wraakzuchtige strategie –natuurlijk met verbloemde termen- nu openlijk toegegeven en is er zelfs trots op. ‘Ik twijfel er niet aan dat Brexit eveneens een van de redenen is dat de mensen op het continent voor een pro-Europese meerderheid kozen,’ schepte hij op. ‘Nu de Europeanen zien wat Brexit in de praktijk betekent, trekken ze hun conclusies.’ Dat de Britten zelf de Brexit Party van Nigel Farage de grootste maakten wijtte hij aan ‘anti-EU propaganda en nepnieuws’.

Na de voor Brussel negatieve uitslag van het Brexit referendum verklaarde een gefrustreerde Tusk dat ‘er een speciaal plekje in de hel is gereserveerd voor Britse politici die de Brexit hebben gesteund.’ Vervolgens trokken hij en zijn ‘partners in crime’ Juncker en Timmermans alles uit de kast om het Britse volk vanwege hun ‘foute’ besluit zoveel mogelijk economische schade toe te brengen.

Overigens had Tusk geheel tegen de regels in de Britten opgeroepen om bij de verkiezingen op ‘Change UK’ te stemmen, een globalistische groep die de Brexit ongedaan wil maken. Dus het proberen te beïnvloeden van de verkiezingen is plotseling wèl o.k. als mensen daarmee op de jullie gezinde partijen gaan stemmen, meneer Tusk?

Juncker: Mensen die van hun eigen land houden zijn ‘dom’

De scheidende Europese Commissie president Jean-Claude ‘Druncker’ liet in een recent interview met CNN nogmaals zijn haat tegen de Europese vrijheidsbeweging de vrije loop. Mensen die vasthouden aan hun eigen land boven de vorming van een progressieve Europese Superstaat met onbeperkte massa immigratie noemde hij ‘domme nationalisten en populisten die verliefd zijn op hun eigen land, maar niet op de anderen.’

‘In sommige EU-landen zijn er regeringen, parlementen en meerderheden in de bevolking die niet houden van mensen die van ver weg komen (migranten uit Afrika en het Midden Oosten). Maar ik hou wel van ze, omdat solidariteit het leidende principe van de EU zou moeten zijn.’ Waarbij ‘solidariteit’ in de ogen van Brussel inmiddels gelijk staat aan het verwelkomen, binnenhalen en financieel onderhouden van feitelijk iedereen die hier maar komen wil.

Na de verkiezingsuitslag beweerde Juncker net als Tusk dat ‘de steun voor de EU toeneemt… want de mensen zien dat het verlaten van de EU niet zo makkelijk is als ze dachten.’ Bij een eerdere gelegenheid had hij al bezworen dat de eurosceptische partijen geen enkel hoge functie in Brussel zal worden gegeven, hoeveel stemmen ze ook zouden krijgen.

Rasglobalist Verhofstadt erkent te streven naar ‘Europees Rijk’

Een andere Brusselse rasglobalist, de voormalige Belgische liberale premier Guy Verhofstadt, gaf onlangs ruiterlijk toe dat hij streeft naar een Europese ‘Rijk’, omdat we in zijn ogen alleen dan kunnen concurreren met de VS en China. De EU-landen moeten daarom instemmen met federalisering van de EU, wat betekent dat ook onze laatste resten nationale soevereiniteit –ook op het gebied van financiën, pensioenen en uitkeringen- gaan verdwijnen.

Dit linksgroenliberale ‘Vierde Reich’, door de media jarenlang belachelijk gemaakt als ‘complottheorie’, is dus volop in de maak en zal er al in de komende jaren doorheen worden gedrukt, zodat de eurosceptici nog voor de volgende EP-verkiezingen over 5 jaar permanent buitenspel kunnen worden gezet.

Dat dit streven een grote bedreiging van onze vrijheid, samenleving en toekomst vormt wordt ingezien door leiders zoals de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini, die de macht van Brusse juist fors wil beperken en de EU wil omvormen tot een E.E.G. achtig blok ‘dat weer ten gunste van de volken wordt opgebouwd, in plaats van enkel voor bureaucraten, bankiers en financiers.’ Kortom: alleen als we terugkeren naar een vrijwillig economisch samenwerkingsverband van soevereine staten zal de vrede en welvaart in ons werelddeel blijvend kunnen worden gewaarborgd. (3)

 

Xander

(1) Breitbart
(2) Breitbart
(3) Breitbart
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

27-05: Winst linkgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
27-05: Grote overwinning voor anti-EU partijen Engeland, Frankrijk en Italië
26-05: NAVO beweert EU te verdedigen tegen ‘Russische inmenging’ Europese verkiezingen
24-05: Zijn kiezers in de propaganda getrapt dat de EU noodzakelijk is voor onze welvaart?
24-05: EP-verkiezingen: Teleurstellende prognose voor eurosceptische kamp
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
23-05: Peiling onder tienduizenden Europeanen: Driekwart is tegen massa immigratie
22-05: Laffe wanhoopsaanval gevestigde orde om Baudet in antisemitische hoek te zetten
21-05: Naast website ‘De Fouten van VVD’ nu ook ‘De Fouten van CDA’ online
20-05: ‘Loopt Baudet bij debat woensdag toch in val van Rutte?’
20-05: Europese Commissie kopieert George Orwells ‘1984’ in verkiezingsslogan
18-05: Frans Timmermans wil bijna alle vliegreizen binnen Europa verbieden
18-05: Brexit partij vaagt iedereen weg, in peilingen op 35%; Conservatieven slechts 9%
16-05: De Putin-Nazi desinformators willen dat u op 23 mei op de verkeerde partijen stemt
13-05: EU maakt kiezers bang met desinformatie campagne over Russische beïnvloeding
08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben
02-05: EU president: Rechtspopulisten krijgen na verkiezingen geen enkele hoge functie

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

24

 1. Deze lieden voeren uit wat het Vaticaan wil een herleving van het heilige Roomse Romeinse rijk ze zijn ook bijna allemaal katholiek ! ,Wat zei paus Franciscus onlangs we moeten ons inzetten voor een groot Europees rijk van de Oeral tot de Atlantische Oceaan waar mensen die niet mee willen doen verwijderd moeten worden !!

 2. @ Yoop: 6:35 pm op 1/6. Hoe eerder de valse draak, de EUSSR kapot gaat, hoe liever. Terug naar de EEG, dat is de enige verstandige oplossing!

 3. Wat een gezwazel, het aandeel Deutsche Bank gaat al richting de waarde van 6,40 euris, komt het onder deez prijs is het einde DB / Duitsland / EU, laat gaan.

 4. Wat moet ik dan? Liefde hebben voor landen waar ik nog nooit ben geweest.
  Cultuur, eten, drinken, kleding etc. Is het mooiste wat er is, en wat elk afzonderlijk land te bieden heeft. Dat is n.m.i. ook de reden van de massale volksverhuizing, omdat je dan veel mensen hebt van verschillende culturen die met elkaar gaan paren waardoor de verbondenheid met het eigen land steeds troebeler wordt.
  Maar alles is voorpeld, dus ik vrees dat het niet klagen maar dragen is.

 5. Onze totaal verrotte linkse overheid in Nederland, geheel bezet door communisten en groenen, heeft een islamknuffelaar en Zwarte Piet hater benoemd als hoofd van de Terrorismebestrijding, de ex rode hoofdcommissaris Aalbersberg van de Politie Amsterdam. Het bewijs dat men alle andere meningen en opvattingen dan de links-liberale stuk wenst te maken.

 6. Brussel is de plaats waar de wetten gemaakt worden. Wetten die niet door de Europeaanse bevolking gemaakt zijn maar door gemanipuleerde beloftes. Tegen beter weten in wil Brussel alle (….) landen met ieder zijn eigen nationalistische gevoelens verenigen. ( Ieder land is trots op hun eigen ‘volkslied’ ,de daarbij horende vlag, hun eigen identiteit )
  Dit gevoel van nationale trots moet van Brussel verdwijnen. Het individualisme moet plaats maken voor een collectivisme. Alle Menschen werden Bruder, vreugde, vreugde, louter vreugde …. . Echter tot op heden is hier nog niet veel van terecht gekomen. De onderlinge verschillen zijn na die 26 jaar nog nooit zo groot geweest !.
  Geen stem is ook een stem…. . Voor mij een duidelijk teken van ongeïnteresseerd zijn, ongeïnteresseerd vanwege het idee/ het feit, dat het toch geen zin meer heeft. Zolang de mens niets geleerd heeft van het verleden, kunnen we alleen nog maar dromen over de toekomst.
  Soms bekruipt mij de gedachte dat het Brusselse vergelijkbaar is met het Volksgericht uit de nazi tijd. Wie niet voor is, is tegen ons ( R. Freisler ) .
  Onze individuele vrijheden worden ons successievelijk weggenomen. Ein Land, ein Fuhrer…. dat wil toch niemand….

 7. De EU is “de reus op lemen voeten”, uit het boek Daniël, van de Bijbel. Deze reus gaat ten onder!

 8. Ik had liever gezien dat de Britten niet eenzijdig uit Europa zouden stappen, maar de handen ineen zouden hebben geslagen met de Eurosceptische krachten, die elders in Europa aanwezig zijn. Dan stonden we nu veel sterker. Nu stap Groot Brittannië uit. En dat betekend een gigantische aderlating van de Eurosceptici.
  Of zou dat nu juist de bedoeling zijn?
  Divide and conquer.

 9. @ Eelke Piers 30/05/2019 om 7:49 pm
  Het probleem zit hem niet bij de Britten, het probleem zit hem bij de Britse “volksvertegenwoordiging”, die al vanaf dag één aan het pogen is een Brexit te realiseren die enkel in naam een Brexit is, om zich maar vooral op niet al te overduidelijke wijze de achterkant af te vegen met de wil van het volk.

 10. Eelke Piers. 50 % van de stemgerechtigden in Nederland heeft zn stem maar uitgebracht. Dus om te concluderen dat de meerderheid meer EU wil is te kort door de bocht. Al zal dat wel zo zijn waarschijnlijk, Nederland kennende.
  Toch in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Italië zijn de grootste partijen de partijen voor minder EU. Deze landen hebben meer invloed dan Nederland! Bovendien is in heel Europa de helft maar gaan stemmen van alle stemgerechtigden. Europa is net als Babel! Europa gaat vallen of ze het nu leuk vinden of niet! Het Romeinse (Roomse) rijk komt ten einde!

 11. Nou dan is het nu wel gebeurd met democratie en vrijheid.
  Brussel wordt het hoofdkantoor en de landverraders krijgen een goed betaald baantje.
  En die voor eigen land zijn worden niet geaccepteerd.
  Dus weg alles wat bevolking heeft opgebouwd is nu eu.
  Het vierde rijk, met armoede en in beslaglegging, weg alle voorzieningen.
  Hoe kunnen ze daarop stemmen. Verstandsverbijstering.

 12. Het resultaat van de EU verkiezingen is dat 30 % tegen of een ander EU is en 70 % juist meer een EU-staat wil in een of andere vorm. Verreweg de grootste meerderheid wil dus meer EU.
  Ook Nederland wil meer EU. Zo is er gestemd, dus niet meer klagen.
  Dat het UK nog niet uit de EU is is niet te danken aan de EU maar aan de Britten zelf voor wie het ene deel de overeenkomsten te ver gaan en een ander deel niet ver genoeg gaat en weer voor een deel die helemaal geen akkoord willen.Zo worden zij het nooit eens.
  Het komt er op neer dat de Britten de EU verlaten zonder een enkel akkoord. De beste en meest logische oplossing en daarna zijn ze vrij om met iedereen te onderhandelen. Niet apart met Nederland bijvoorbeeld want dat mag Nederland niet meer

 13. Europa of 26 landen met verschillende volkeren, talen, godsdiensten, gewoonten, smaken, etc… is niet alleen te verwezenlijken door eenzelfde munt te hebben.
  Dat hebben de politiekers nog altijd niet begrepen, wat voor sukkels zijn dat toch!
  Nu, pas na 70 jaar dat ze streven naar de eenheid, ontdekken ze dat wij een zelfde taal moeten spreken om elkaar te begrijpen. Laat staan naast elkaar leven, respecteren, aanvaarden dat wij allemaal anders zijn, etc…
  De grote landen zijn de grootste dwarsliggers voor een ander taalgebied.
  Het grootste deel van hun bevolking, hebben ze zelfs nog niet geleerd, hun eigen taal verstaanbaar uit te spreken.
  Wat een bende dikke intellectuele nekken die europese politiekers.
  Had ze graag als inteligente gezien.

  Ast

 14. Voorbeeld-journalist Assange wordt mogelijk vergiftigd/gemarteld.
  Zie bericht journaliste Caitlin Johnstone!

  Wie zwijgt stemt toe.

 15. ze geixxx op macht,zovelen voor hen,de mens verandert niet alleen de middelen,pieter

 16. Juncker zegt dat mensen die van hun land houden, dom zijn.Je kunt het ook omdraaien. Mensen die van hun land houden zijn verstandig en bovendien vaderlandslievend en dat kun je van dat gajus van de EU niet zeggen.

 17. Eindelijk komt de aap uit de mouw en wat valt de EU door de mand. Hun bedrog is nu overduidelijk. Heimelijk willen ze wat Hitler ook wilde. Het derde rijk dat zal overgaan naar het vierde rijk. Het anti-christelijk wel te verstaan waarvoor Joden en Christenen geen plaats is.

 18. Het zijn en blijven criminelen, die EU elite.
  Maar dat ht bewust moeilijk gemaakt werd had vriend en vijand al door.
  Ik hoop dat Engeland een ongekende welvaart gaat doormaken.

 19. Ik kan maar niet begrijpen dat er mensen zijn die voor een Europese staat zijn, kijk om je heen en in de geschiedenis. Hoe groter een land is hoe minder de vrijheid is, kijk naar China, Rusland, India, Amerika etc. Het mag toch duidelijk zijn als je méér mensen hebt komen er méér regels, en verboden. Want anders is het niet te regeren. Is een logisch gevolg. Daarom hoe kleiner een land hoe prettiger je leeft. Dan ben ik liever een domme nationalist en populist die verliefd is op mijn eigen land ( Volgens Junker) als dat ik een slaaf wordt, in een dictatuur.

 20. En deze Tusk en Juncker, zetten met hun EU gedrocht, volkeren en mensen tegen elkaar op. Maranatha Heer Jezus.

 21. De rode Bojaar Tusk, van de communistische rode EUSSR, laat zien dat hij volkomen lak heeft aan de volkswil. Deze EU is inderdaad de opvolger van het NSDAP ” Derde Rijk”, van Adolf Hitler. De bruinhemden zijn nooit weggeweest, maar hebben zich vermomd als democraten, die ze niet zijn!

 22. EC voorzitter Tusk: Onze Brexit pesterijen zijn een‘vaccin’ tegen opkomst eurosceptici.

  Ze zijn te laf om eerlijk spel te spelen, dat misselijke EU krapuul !

 23. Het Romeins rijk heeft nooit weg geweest, en het Europees rijk is er een uitvloeisel van men streeft naar eenheid op alle gebieden en juist als het Romeins rijk zal het mislukken. Shalom

Comments are closed.