2022 wordt het jaar van afrekening voor de EU met diepe staatsschuldencrisis

Voordat het monstrueuze construct genaamd de EU naar de diepte zinkt, zal het eerst wanhopig proberen te overleven door een onmenselijk harde dictatuur te vormen.

—————————————————————————————————————————————–

Topeconoom Martin Armstrong: ‘Het wordt NOOIT meer normaal, en het zou fijn zijn als we überhaupt nog tot 2024 hebben voordat de politieke chaos het financiële systeem omverwerpt’ = ‘Als je groepen tegen elkaar opzet stort een beschaving in’

—————————————————————————————————————————————–

We schreven onlangs al dat de huidige ‘pest-kerst’ lockdown helemaal niets met de volksgezondheid te maken heeft, maar met het aanstaande omvallen van de ECB. De lockdown is enkel bedoeld om mensen psychologisch te ’trainen’ voor een periode waarin de pinautomaten op slot gaan, hun bankrekeningen niet langer bereikbaar zijn en ze gedwongen thuis moeten blijven. Een minstens zo belangrijke reden is dat de overheden de veronderstelde (sowieso onschuldige) virusvariant Omicron willen aanwijzen als de ‘schuldige’ van de aanstormende crisis, die ze willen aangrijpen om hun gedroomde federale Europese superstaat erdoor te drukken. Hoe dan ook, 2022 wordt het jaar waarin de afrekening voor het jarenlange falende financieel-economische beleid van de EU begint. De pijn die deze crisis zal veroorzaken wordt natuurlijk wéér op de gewone burgers afgeschoven.

De Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong schrijft dat we op de drempel van 2022 een ‘zeer ernstige blik hebben’ op de economische crisis die het gevolg is van de staatsschuldencrisis in Europa. ‘Ik waarschuw al 10 jaar dat de situatie kritiek zou worden, en ben in deze periode bij vergaderingen met veel centrale banken geweest om hen te waarschuwen dat de regeringen niet kunnen doorgaan met het oneindig geld blijven lenen zonder dat ze de intentie hebben dit ooit terug te betalen.’

Covid-19 voorwendsel om aanstaand default te verhullen

‘De Dag van Afrekening is gekomen,’ constateert hij. ‘Ze hebben Covid-19 gebruikt om paniek te zaaien, enkel om op het punt te komen waarop hun oplossing een default (bankroet) is die zal worden vermomd als een redding voor het volk.’

Dit is dan ook de echte reden waarom één van de peilers van de Nederlandse economie, de horeca sector (en daarmee tal van aanverwante sectoren), nu door het regime Rutte doelbewust in versneld tempo wordt vernietigd met een volkomen zinloze lockdown. Onze economie MOET eerst kapot om de ‘Great Reset’ (/ ‘Build Back Better’) staatsgreep van het WEF, waarvan Sigrid Kaag aangetoond een van de belangrijkste uitvoerders was (/ is), mogelijk te maken.

Eerder deze maand oefenden Nederland, Israël, de VS met 7 andere landen plus het IMF, de BIS en de Wereldbank op de door het WEF aangekondigde (false flag) cyberaanval op het financiële systeem. Een eventuele dagen- of zelfs wekenlange blackout – waar mogelijk Rusland de schuld van zal worden gegeven – zal als voorwendsel worden gebruikt voor een poging tot een volledig digitale herstart van het systeem, waarin alle vorm van bezit (ook financieel) en iedere zeggenschap, inspraak en vrijheid van burgers en bedrijven voorgoed zal worden afgepakt en onder totale controle van de centrale banken en overheden zal komen te vallen.

‘Zou fijn zijn als we überhaupt nog tot 2024 hebben’

‘Ik bericht over de echte staat van het wereldwijde financiële systeem, en voor de meesten kan dat schokkend zijn,’ vervolgt Armstrong. ‘Het is geen kwestie van simpele hyperinflatie, want dat impliceert dat een munteenheid het nog overleeft.’ Met andere woorden: de schuldencrisis die nu losbarst is dermate ernstig en onoplosbaar, dat zelfs het overleven van de valuta zelf (zoals de euro in Europa en de dollar in de VS) op het spel staat. Dat betekent dat ook onze huidige welvaart zeer grote klappen zal krijgen.

‘Het echte vooruitzicht is totaal anders dan de beweringen van de kopstukken die sinds de instorting van Bretton Woods al decennia hetzelfde verhaaltje vertellen. Degenen aan de macht komen nu al met verhalen over een gewapende revolutie als Trump in 2024 niet wint **. Het zou fijn zijn als we überhaupt nog zo lang zouden hebben, voordat de politieke chaos het financiële systeem omver gooit.’

(** Maar ook zijn eventuele terugkeer zal geen verlichting brengen – integendeel. Trump verkondigt immers hetzelfde leugenachtige ‘vax’verhaal als de huidige kliek die zogenaamd zijn vijanden zijn.)

‘Als je groepen tegen elkaar opzet stort een beschaving in’

‘Er komt NOOIT een terugkeer naar normaal. Deze mensen hebben het volk op basis van ras en politiek verdeeld (en tevens op basis van etniciteit, afkomst, identiteit, mening, en sinds dit jaar zelfs op basis van medische status). De sleutel tot een beschaving is dat mensen bij elkaar komen als hen dat ALLEN voordeel geeft. Als je de mensen gaat verdelen en de ene groep tegen de andere opzet, stort een beschaving in.’ (1)

En in een instortende beschaving is dan ook precies wat ons tussen nu en 2025 te wachten staat indien het gewone volk niet heel snel massaal NEE zegt tegen deze communistische ‘Great Reset’ / Agenda-2030 en alles wat daarbij hoort, waarvan een digitale QR-code ID gekoppeld aan een ‘abonnement’ op verplichte genmanipulatie injecties om toegang te kunnen blijven houden tot de samenleving verreweg het meest kwalijke, schadelijke en schandelijke is dat in hele de geschiedenis ooit aan zoveel mensen werd opgelegd.

 

Xander

(1) Armstrong Economics

Zie ook o.a.:

22-12: British Medical Journal: De pandemie bestaat alleen op TV en het corona dashboard
20-12: Het ‘echte plan’ volgens miljardair: Volken met geweld hun eigen regeringen laten opruimen
19-12: De echte reden van de lockdown: ECB staat op instorten, financiële crash EU nabij
11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval
25-10: Leger Oostenrijk bereidt bevolking voor op 2 weken durende totale blackout in Europa
18-10: Euro Evangelie’ economisch journalist Arno Wellens: Digitale ID en totale EU controle in 2022
27-09: Topeconoom Armstrong: ‘Wereldwijde Great Reset machtsovername zal na 2022-2023 falen’ (/ ‘De wereld is NIET bereid om al zijn rechten op te geven. Zodra mensen wakker worden en doorkrijgen dat de Covid paspoorten (/ QR codes) PERMANENT zijn, zal er als een lopend vuurtje een bredere opstand ontstaan’)
15-07: Taakgroep Amerikaanse overheid waarschuwt voor aanstaande verwoestende cyberaanval door Rusland en China
13-06: G7+EU kiezen op top in Engeland definitief voor koers die Westerse economie en democratie vernietigt
05-06: Financiële Reset: Invoering digitale IMF wereldmunt nu zeer dichtbij (/ Ook plannen VN voor communistische wereldregering worden steeds serieuzer)
25-05: (/ Geplande (false flag) WEF cyberaanval om financiële systeem op te blazen vermoedelijk tussen 2021 en maart 2022)
09-04: Deagel verandert in bijgestelde prognose niets aan instorting Westerse beschaving in 2025
15-02: Veiligheid of Vrijheid? Econoom Ad Broere pleit voor burgerlijke ongehoorzaamheid en opzetten parallelle economie
17-01: Bankier Benjamin de Rothschild, lid van meest gehate familie op aarde, overleden ( / Rothschilds aan de top van de wereldwijde machtspiramide, het systeem van ‘Het Beest’ dat aan zijn finale machtsgreep is begonnen)

2020:

27-09: Finse topeconoom waarschuwt dat tweede lockdown ‘totale economische vernietiging’ betekent (/ ‘Tijdens systeemcrisis 2020-2022 wordt welvaart, veiligheid en zekerheid weggevaagd, gevolgd door nieuwe Depressie tot 2025-2027’)
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
17-09: (/ Overheden die zich tegen hun eigen volk keren is historisch bewijs dat het einde van hun beschaving nadert’)
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen (Arno Wellens bij CryptoCastNL)
14-07: Boeren, vissers, MKB en bezorgde burgers moeten verzetsbeweging tegen het systeem vormen’
08-07: Politici volgen dit historische handboek bij hun tirannieke machtsovername’
07-07: Grote Groene Reset begint (/ Is deze softe Sovjet Revolutie naar een nieuwe Groene Socialistische Wereld Orde het meest duivelse complot ooit?’)
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen

2019:

09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

58

 1. Dat men via een false flag niet lng-tankers met amerikaans gas die richting europa varen hebben getorpedeerd met onderzeeboten en de russen de schuld hebben gegeven om vervolgens flink te gaan knokken. Bij grote economische en financiele crises volgen vaak militaire schermutselingen.
  En bij micro-verschijnselen als vuurwerkverbod, toenemende immigratie, dure benzine, duur gas en stroom, forse inflatie, minlijn koopkracht, coronagetok en lockdowns, bovenop macro-economische vershijnselen als brexit en ecb/staatssculden en instortende diensten en bedrijfsleven zou dat een grote aflaatklep zijn.

 2. Gommers antistoffen staat op www RTL nieuws 1 dag geleden via google

 3. https://www.nu.nl/uitgelicht/6175769/de-coronacijfers-van-vandaag.html

  Het aantal Coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is donderdag voor de derde dag op rij gedaald, tot minder dan 1.900. In totaal liggen er nu nog 1.857 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis, het Kleinste aantal sinds 13 november 2021.

  Dat zijn er 108 Minder dan woensdag, zo valt op te maken uit de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Voor de Kerst lagen er geruime tijd meer dan tweeduizend coronapatiënten in de ziekenhuizen.

  Op de intensive cares liggen momenteel 492 mensen met het coronavirus, 23 Minder dan een dag eerder.””

  Geen enkele reden dus meer om de Lockdown nog te handhaven!!! De scholen, restaurants, concertzalen kunnen weer open, en alle muilkorven voorgoed de vuilnisbak in.

  Ook de Avondklok kan per direct beëindigt worden. Laten we 2022 goed beginnen met herwonnen Vrijheid met een Dankdienst en het Lied: Dankt, Dankt nu allen God met Blijde Feestgezangen, en het hijsen van de Nederlandse vlag.

  EN…voorgoed Goodbye zeggen tegen Rutte en zijn Rariteiten Kabinet en daarmee ook het
  WHO – EU – RIVM – OMT die niets anders dan Drang en Dwang gebruiken met Draconische boetes als je niet naar hen luisterde.

  Op naar de Stembus dus, na twee jaar Afzien/Onvrijheid weten we nu wel wie we Kiezen kunnen.

 4. Het regime geeft Covid-19 de A-status van de WHO en plaatst Covid-19 daarmee in dezelfde categorie als Ebola etc
  OMT-lid Gommers ontkent dat nu en noemt Covid-19 ‘peanuts’
  https://youtu.be/oLW11yLFQug

 5. Moderator,

  Nu nl 29 12
  Ben niet in handig in link doorsturen, sorry.

  29/12 Nine for News Gommers : Covid stelt niks voor is peanuts vooral met betrekking op jongeren

  bedoelt u deze Mod.
  https://www.ninefornews.nl/gommers-gaat-helemaal-los-dit-is-een-virus-van-niks/

  En deze van u bij Nu.nl
  Uit de antistoffen test bleek dat ik ( Gommers ) NIET MEER over antistoffen tegen het coronavirus beschikte. Is dat de titel van het artikel ?, graag juiste titel dan is het zoeken naar die link handig.

  kan iemand even die link zoeken.

  Mod.

 6. Uiteraard wordt hier niets van vermeld in de reguliere laffe media. Daar zijn de journalisten aldaar te laf, te volgzaam en vaak te dom voor. Het zijn verraders van hun eigen volk. Helaas meent men in die kringen elite te zijn, en men gedraagd zich als zodanig, wanneer je zo´n ´journalist´ tegenkomt. Tenenkrommend om mee te maken. Ze voelen zich ZO verheven boven gewone mensen, echt zo dom. Leven duidelijk in hun eigen waanwereld. Iedereen die iemand in de media kent zou die figuur apart moeten nemen en ze de waarheid vertellen. Wat ze eigenlijk zijn, wat ze eigenlijk doen, en dat dat gewoon psychopathisch is en dat ze GEEN elite zijn maar tuig en vervolgd zouden moeten worden.

 7. Gert-Jan Segers liegt keihard over WEF-banden ChristenUnie-minister Schouten: “Ze heeft nog nooit deelgenomen!”

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/12/gert-jan-segers-liegt-keihard-over-wef-banden-christenunie-minister-schouten-ze-heeft-nog-nooit-deelgenomen/

  Als je wilt weten met wat voor tuig we te maken hebben in de politiek, hoef je alleen maar even te kijken naar de tweets van Gert-Jan Segers. De ChristenUnie-leider, die tegenwoordig vooral doet denken aan Judas, liegt er daar namelijk flink op los. Een Twitteraar maakte een opmerking over de banden van Carola Schouten – minister voor de CU! – met het WEF. Zijn antwoord?

 8. @Daan

  Bedankt voor de tip en ik heb de betreffende advocaat gesproken, en ik ga ermee aan de slag, kan Rutte straks mooi een cel delen met Hugo de Jonge mocht er toch gerechtigheid komen !

  Nogmaals bedankt.

 9. De EO als meest Politiek Correcte Omroep heeft de afgelopen jaren een enorme aderlating van 300.000 wakkere, vertrokken leden moeten incasseren. EO waren jaren geleden nog de Grootste Omroep met 604.000 leden. Over Afrekenen gesproken!!!

  Trefwoorden voor EO 2021…Zouteloos Mattheus 5:13 en Lauw. Openbaring 3:16.

  https://www.google.com/search?lei=BWPMYeHBBM_l7_UPt4qF4A4&q=ledenaantallen%20omroepen%202021&ved=2ahUKEwih2LCPj4n1AhXP8rsIHTdFAewQsKwBKAB6BAhBEAE&biw=1280&bih=591&dpr=2

  En nu? De grootste omroepen zijn de fusieomroepen KRO-NCRV (500.000 leden), BNNVARA (470.000 leden) en AVROTROS (400.000 leden). Daarna volgen Omroep MAX (360.000 leden),

  EO (300.000 leden) en VPRO (300.000 leden). De kleine omroepen HUMAN en WNL hebben er ongeveer 50.000, PowNed ongeveer 25.000.

 10. Wie zegt niet dat het menselijk lichaam ontwikkeld in miljoenen jaren of wellicht conform Bijbelse geschiedenis 6000 jaar menselijke beschaving al die vaccins opruimt

  Dat systeem kon weleens veel harder zijn dan al die financiële trekpoppen bij elkaar

  Bovendien ontwikkelt een virus altijd naar meer besmettelijk maar minder ziekmakend

 11. ?
  Ontrecht en onteigen de ‘ zich bankairen’ noemende geldmaffia.
  Sluit hen uit van de financiële werelden.
  Dag Rotschilds met hun staart.
  Welke schulden resten dan Xander?

 12. Voor Maarten, u durft wel, door te stellen dat een ongelovige in een soort hel komt… Mensen scheppen soms zelf hun eigen hel al op aarde…
  God heeft AL zijn schepselen onvoorwaardelijk lief…IK laat niet varen de werken mijner handen…

 13. Officiele berichtgeving Nu.nl vandaag waar Gommers spreekt :

  “Uit de antistoffen test bleek dat ik ( Gommers ) NIET MEER over antistoffen tegen het coronavirus beschikte “.
  Als ik dit goed lees dan moet ik tot de conclusie komen dat hij TOTAAL GEEN antistoffen meer heeft dus wat al bekend was : het vaccin werkt hoogstens tijdelijk ( Wij weten natuurlijk dat het totaal niet werkt )
  Wat nu ook erkend door de VS : Biden, Fauci, Billy Gates , Rochelle Walenski, eerst vol lof over de vaccinatie maar nu voklomen erkennen dat vaccinatie niet werkt , zelfs erkennen , Fauci, dat er geen verschil is tussen gevaccineerd/ongevaccineerd ( NIne for News vandaag)

  Waar blijven ze nu ?? , Het tij zal gaan keren .

  Tukker, graag link naar het atrtikel. Mod.

 14. Of 2022 het jaar wordt van afrekening voor de EU met haar diepe Staatsschuldencrisis weet ik nog niet, We kunnen er wel voor BIDDEN, maar dat die Afrekening Komt staat tot in detail beschreven in de Bijbel.

  Er zal dan Geen Uitstel meer zijn voor al die gewetenloze Tirannen en Leugenaars van het EU-Parlement en hun Lakeien in de 27 lidstaten die hun burgers met levensgevaarlijke Covid-19 Vaccins met Drang en Dwang al bijna 2 jaar in Gijzeling houden, van hun vrijheid beroofden dmv hun duivelse corona Plandemie!!!

  Maar wie het laatst lacht? Zie Psalm 2 en Jesaja 13 en 14 en Openbaring 6 en 16.

  Ben nu al benieuwd naar de Koppen en de Spotprenten in alle Kranten wanneer hun Afrekening Aanstaande is. Niet een van al die Tirannen/Leugenaars zal dan de dans ontspringen!!!

 15. ik wil ook jullie aandacht op het volgende vestigen ..

  we wten natuurlijk allemaal dat regeringen trekpoppen zijn van de macht erboven … en als je helemaal naar boven gaat kom je bij de financiele elite uit ..

  deze hebben om hun betrokkenheid the verullen allerlei organisaties in het leven geroepen steeds een laag verder naar beneden die dus HUN plannen implemeteert en uit laat voeren door de laag onder hen , zo een juridische afscherming vormend voor de absolute top..

  de financiele elite is de gene die hier enorm veel geld mee verdient op de beursen en als niet , door manipulatie er altijd een slaatje uit slaat , daarbij gaande over lijken en alles en iedereen in de misere stortend …

  ik wil jullie aandacht vestigen op de boeken van “The Money GPS“ `.

  je vindt deze jongen op youtube … ik volg hem al jaren , hij is van voormalig joegoslavie , woont dacht ik in canada …. en laat constant zien hoe de elites graaien door bedrog en manipuylatie …. nou is het zo dat ik deze jongen al vanaf het begin volg en dus alles gehoord heb wat hij over beurs en beleggen te vertellen heeft ……

  hij heeft een paar boeken uitgebracht die je in korte kant en klare text uitlegt hoe de elites beurzen koersen en geld manipuleren om enorme winsten te maken ..

  een aanrader , en misschien , ik zal hem contacteren , materiaal voor rechtszaken tegen de elites voor hun jaren van fraude en bedrog .

 16. De informatie die bij het kabinet bekend was op 17 november, pas op 24 december (twee dagen voor de kerst) naar de Tweede Kamer sturen is het laagste van het laagste. Lekker verstoppen tussen heel veel data op die dag gepubliceerd en als de kamer twee weken met vakantie gaat, in de hoop dat iedereen het vergeet? Lees en huiver:

  Neem een voorbeeld aan België, daar oordeelt de Raad van State dat beleid niet deugt en onmiddellijk beëindigd moet worden. De regering voert dat tenminste ook gelijk uit.

  Kritiek van Raad voor de rechtspraak op coronapasvoorstellen kabinet
  De Raad voor de rechtspraak is kritisch op de voorstellen van het demissionaire kabinet om het coronatoegangsbewijs uit te breiden naar bijvoorbeeld werkplekken (met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs) en om ‘2G’ (alleen coronapas voor gevaccineerden of mensen die zijn hersteld) in sommige sectoren mogelijk te maken. Dat blijkt uit een advies van de Raad dat al dateert van 17 november. Het is pas donderdag door demissionair minister De Jonge naar de Tweede Kamer gestuurd, en daarmee dus nu pas openbaar geworden.

  In het advies staat dat de voorstellen nu onduidelijk zijn. Zo is het idee dat de bevoegdheden alleen worden ingezet als dat vanwege de volksgezondheid noodzakelijk is. “Wanneer zich een dergelijke noodzaak voordoet, wordt niet geconcretiseerd”, zegt de Raad. Ook vindt de rechterlijke macht dat er “een stip aan de horizon” mist. In het voorstel wordt elke drie maanden bepaald of verlenging ervan nodig is. “Wanneer is de situatie zodanig dat een dergelijke beperking van grondrechten niet meer proportioneel is?”

  De Raad voor de rechtspraak fronst ook zijn wenkbrauwen over de grond waarop de maatregelen worden genomen. Het inzetten van de bevoegdheden is afhankelijk van adviezen van het Outbreak Management Team. “Het is echter niet de taak van het OMT maar van de wetgever om te toetsen aan grondrechten”, staat in het advies.

  Te vaag
  Over de inzet van het coronatoegangsbewijs op de werkvloer zegt de Raad dat veel duidelijker moet worden wat de gevolgen zijn voor werknemers én werkgevers als medewerkers de coronapas niet kunnen tonen. Dat is nu te vaag, wordt vermeld. En als iemand zich niet aan de regels houdt, wie is er dan strafbaar? “Wordt de werkgever bestraft of mogelijk ook de werknemer? De winkelier en/of de klant? De school en/of de student?”

  In de Tweede Kamer hebben Pieter Omtzigt en Nicki Pouw-Verweij (JA21) vragen gesteld over het advies. De twee parlementariërs willen onder meer van het demissionaire kabinet weten waarom het advies zo laat naar de Kamer is gestuurd en vragen om een uitgebreide reactie van de verantwoordelijke ministers op de kritiek van de rechters. De Kamer spreekt in januari opnieuw over het 2G-systeem en over uitbreiding van het coronatoegangsbewijs naar werkplekken.

  Belgische Raad van State heft sluiting cultuursector op
  In België heeft de Raad van State de recente sluiting van de cultuursector ongedaan gemaakt. Het rechtscollege vindt de beslissing disproportioneel en zegt dat de maatregel niet steunt op duidelijke gronden.

  België voerde zondag strengere coronamaatregelen in, waardoor bioscopen, concertzalen en theaters dicht moeten blijven tot eind januari. De maatregel leidde tot fel protest van de cultuursector. De sector vindt de nieuwe regels onaanvaardbaar, omdat volgens hen al bewezen is dat theater- en bioscoopzalen met de genomen maatregelen veilig zijn. De cultuursector stapte naar de Raad van State om de sluiting aan te vechten. Ondertussen bleven in Brussel meerdere bioscopen uit protest open. De politie van de hoofdstad zei tegen de VRT niet te zullen handhaven.

  De Raad van State wijst in zijn uitspraak op de adviezen van de experts die de politiek adviseren over de te nemen maatregelen. Zij hadden niet aangedrongen op het sluiten van de cultuursector. Volgens de viroloog Marc van Ranst was de inschatting van de experts dat door goede ventilatie bioscopen en theaters open konden blijven.

  “De regering is hiermee wel in ernstige verlegenheid gebracht”, zegt correspondent Kysia Hekster. “Omdat ze dus iets hebben besloten waarvan de rechter nu zegt dat het niet deugt.” Of alle cultuurinstellingen de deuren nu ook weer gaan openen is nog onduidelijk.

 17. Ik vind je goede stukken schrijven, maar zo en negatief en in doemscenario’s ik ga nog altijd in vertrouwen
  uit van de menselijke weerbaarheid, en ik geloof in balans tussen het licht en het donker, deze strijd persoonlijk danwel collectief gaan we winnen hoe veel offers er ook gemaakt moeten worden.

 18. Ik ben het ermee eens dat de manier waarop Trump de vaccins aanprijst niet goed te praten is. Maar… hij pleit er tenminste voor om vaccineren vrijwillig te laten zijn. Als hij net als DeSantis in Florida ervoor zorgt dat in alle staten vaccinatie vrijwillig blijft en apartheidspassen verboden zijn is hij een stuk beter dan de bende die er nu zit.

  En Biden het tijdens zijn inaurugatie maar de hele tijd hebben over hoe hij de bevolking gaat verbinden nadat Trump haar zo verdeeld zou hebben. Wat een clown, in het witte huis heeft nog nooit een president gezeten die het land zo to op het bot verdeeld heeft als Biden. Die record kan hij alvast zeker meenemen in de geschiedenisboekjes.

 19. We zijn in een regelrechte horror movie terechtgekomen. De regering is bezig met een ‘corona coup’ te plegen tegen de bevolking die ze beweert te vertegenwoordigen.

  Enkele toepasselijke Engelstalige citaten:
  Indien nodig gebruik https://translate.google.com

  “Experience hath shewn, that even under the best forms of government those entrusted with power have, in time, and by slow operations, perverted it into tyranny.” – Thomas Jefferson

  “After a time, civil servants tend to become no longer servants and no longer civil.” – Winston Churchill.

  “The Swiss have the William Tell organization to help safeguard the people’s right to bear arms. They don’t assume that because they are free today that they will be tomorrow. Eternal vigilance is the price of liberty.”

  “One of the first things the Nazis did in Germany was take away all the guns of the citizens. This meant that the government could do anything it wanted while the citizens were unable to object. As a Jew, I am fearful of a government that has all the guns with the citizens all unarmed.” – Richard Russell

  “But a Constitution of Government once changed from Freedom, can never be restored. Liberty, once lost, is lost forever.” – John Adams

 20. tukker ,
  idd het omvallen van de ecb eu etc etc ..

  je snapt toch wel dat te pas en te onpas regels gemaakt kunnen worden tegenwoordig nu gecommercialiseerde corruptie een politiek en wettelijk ondersteund buisness model is geworden ??

  wat er gebeurt is gewoon niet te voorspellen …dat het tot doel heeft de totale corruptie te helpen is een feit ..

  en inderdaad, politici zijn niet alleen incompetent maar levensgevaarlijk achterlijk genetisch afval.

 21. Analyse door Maarten Verheyen

  De totale schuld van de VS bedraagt momenteel $29 biljoen.

  Als je -à la Volcker- de inflatie wil bestrijden met de rente, moet de rente hoger liggen dan de inflatie.

  Bij een inflatie van 6,9% hoort dan een rentepeil van 7,9%. 

  Een rente van 7,9% betalen op $29 biljoen schuld, kost je jaarlijks $2.291 miljard aan interesten. 

  De totale inkomsten van de Amerikaanse overheid bedragen $3.800 miljard. Hoe kan je dan $2.291 miljard aan rente ophoesten?

  Dan blijft er maar een goede $1.500 miljard over om de overheid te financieren. Dat is maar iets meer dan een vijfde van de $6.800 miljard die dit jaar gespendeerd werd.

  Het enige dat de Federal Reserve nog resteert, is perceptiemanagement.Maar of dat gaat werken is nog de vraag….

  https://preview.mailerlite.com/v9g0f3/1841288535919826087/f3m9/

 22. Sharkey schreef:
  27/12/2021 om 10:58 pm

  Isa schreef:
  27/12/2021 om 7:51 pm
  Al geruime tijd heb ik rekening gehouden met een zware crisis d.m.v. o.a. preppen…..
  maar helaas je word uitgelachen als je dat kenbaar maakt bij anderen en dan denk ik prima als je het allemaal zo goed weet.

  Ze weten het heel goed, maar willen liever consumeren of kunnen het niet betalen. Zie hier, een verpauperde bevolking. De eerste tegenslag wordt ze fataal.

 23. Als lockdown de reden zou zijn omdat de ECB op omvallen staat heb ik toch opnieuw dezelfde vraag : Waarom gebeurt dat dan niet over HEEL Europa ??
  In andere landen gebeurt het niet alleen verzwarende maatreg i.v.m. met zgn. “Besmettingen “.
  Het gebeurt alleen in Nederland, ik denk opnieuw dat het te maken met het falende en vooral veel te weinig zorg die geboden kan worden in Nederland ( Risico op acties dan ) OF OF totale incompetentie v/d politici .

  Trump ? Heb ik ?? over of dat klopt, ik heb het n.l nog maar van 1 kant gelezen en weten allemaal dat de officiele pers van geen kanten klopt !!

 24. Het ondergaan van de Titanic is ook een schimmig verhaal.Bewust gebeurd.Toen zat men ook in een energie transitie en een gevecht tussen hebzucht en vrijheid.
  De e.u. is niet als de Titanic want hun kind mag niet ondergaan.De afbraak zal verder gaan mits wij wakker worden.Als wij de hypnose voorbij zijn.Vaak is de realiteit harder dan de droom die langzaam plaats maakt voor die realiteit.Dus wakker worden zit er niet in.Met een baksteen krijg je ze nog niet wakker.Cognitieve dissonantie.Het volk wil het niet weten.Kinderen op schoot bij vadertje staat.Als ware het sinterklaas.

 25. ik wil hier iets positiefs neerzetten tegen alle doemscenario’s die door Xander en Martin Armstrong over ons wordt uitgegooid. Ja, we zitten in een Great reset. Ja we gaan in de komende jaren door een moeilijke periode heen. 1) Zelfs toen het volk angst had om God te gehoorzamen door het beloofde land binnen te gaan, maar luisterde naar de 10 verspieders en niet de 2 die zeiden: “met Gods hulp verslaan we inwoners” Hielp God hun de 40 jaar door de woestijn door met kwakkels en manna en de zolen van hun sandalen sleten niet. Wanneer wij echt op God gaan vertrouwen kan God het onmogelijke doen. 2) de dood heeft niet het laatste woord en hoeft ons ook geen angst aan te jagen. de dood is een tussenstation voor iedereen, gelovige en ongelovige. Welliswaar komt de ongelovige in een soort hel, maar eeuwig leven we allemaal. De essentie van leven is groei, dus ook na de dood groeien we verder. Je bent nooit klaar. Deze moeilijke tijden brengen alleen maar de werkelijke motieven van mensen naar boven. Als lichaam van Christus staan wij altijd klaar om mensen om ons heen te zegenen en te helpen. Wij hebben een taak.Ik probeer zo goed mogelijk handen en voeten te geven aan deze taak. U ook? Ik ben nooit naar de kerk gegaan om te consumeren, maar om God de eer te geven, samen hem te aanbidden, elkaar te bemoedigen en voor elkaar te bidden en uitgezonden te worden in deze wereld om zout te zijn in een zouteloze samenleving. Niets nieuws onder de zon.

 26. En dan moet je al die onnozele verzonnen coronamaatregelen erbij nemen die kosten ook geld. Maar weet je wat? Geen probleem zei ooit een Belgische politieker dan drukken we gewoon wat geld erbij. Shalom

 27. Wanneer de bevolking geen steun meer heeft van Defensie, Politie, Justitie en het gehele politieke stelsel zitten we in het grootste moeras en het meest diepe ravijn wat maar denkbaar is. En die steun is er dus niet !!!!!!!!!!! Tijdens de Bilderberg conferenties is de hele wereld aan de duivel verkwanseld. Dat Rusland en China niet aan dit vuile complot deelnemen maakt dat ze vernietigd moeten worden, maar dat weten ZIJ dus ook!!!!!!!!!!!!!!!!!

 28. Kan niet wachten.. Verschrikkelijker dan liberalisme kan het niet zijn..

 29. Ik ‘prep’ al jaren, niet zoals in de idyllische filmpjes waarin je allerlei duur materiaal moet kopen om in het oerwoud te overleven, want daar gaat het niet om in ons geval. Een zuigflesje waardoor je een liter water kan zuiveren is nonsens, een voorraad blikvoer geraakt ook op na een tijd.

  Op bepaalde dingen die ons te wachten staan kan je je echter niet voorbereiden door (nog meer) spullen te kopen. Ik denk dat het vooral belangrijk is jezelf te harden in allerlei opzichten. Zo kan je bijvoorbeeld al eens beginnen met volgende week zeven dagen lang de verwarming, elektriciteit en watervoorziening uit te draaien en eens te kijken hoe je dat oplost, dan komen oplossingen zich vanzelf openbaren.

  Een voorraadje aanleggen is nuttig, maar je eigen groenten kweken en leren fermenteren is beter. Leren een dier te slachten en klaar te maken, leren wat je kan eten aan ‘onkruid’ …

  En het belangrijkste: leren wie je op welke manier dan helpen en op wie je wederzijds kan vertrouwen, hoe je aan spullen kan komen zonder geld te gebruiken.

 30. Verdeel en heers was in den beginne al de strategie van de Tegenstrever van God. Ze passen gewoon de aloude strategie van de Tegenstrever toe.

 31. Xander “(** Maar ook zijn eventuele terugkeer zal geen verlichting brengen – integendeel. Trump verkondigt immers hetzelfde leugenachtige ‘vax’verhaal als de huidige kliek die zogenaamd zijn vijanden zijn.)”

  Beste Xander. Lijkt me toch nuttig om ook bijv. eens het dagelijkse X22 Report (via Rumble, Bitchute) te volgen.
  De video van vandaag (28 Dec) lijkt dit moeilijke item wat uit te leggen.

  Een hint: wees voorzichtiger met te boude uitspraken over bijv. iemand die m.i. toch door God is uitgekozen – met al zijn fouten maar God heeft nog nooit een perfekt iemand gebruikt – om deze enorme wereldklus te ‘klaren’, want hij is nooit politiek correct geweest – uitz misschien nu wat “vaccins” betreft. Wat nooit het echte probleem is geweest maar een zoveelste afleiding en (gehoorzaamheids)test van de groeiende wereldcontrole.

  Bovendien wordt het zo dan al gauw ordinair vloeken, dus achteruit bidden. Je spreekt immers vooringenomen, speculatieve* dingen uit over iemand en over situaties (…”zijn eventuele terugkeer zal geen verlichting brengen”) die de duivel access geeft en op jezelf terug kan vallen in alle hevigheid?

  * ’soberheid’ genoemd door Paulus aan Timotheus; niet alleen betr. alcohol en eten maar vooral ‘void of speculative imagination’. In ons d e n k e n dus, waar het hele NT over spreekt als uiterst belangrijk (Rom12:2, 2Cor10:4,5, 11:3).

  Beste Albert, uw naam is al in gebruik. Zou u uw naam willen aanpassen om verwarring met uw naamgenoot te voorkomen. Mvg. Mod.

 32. Beste Mensen

  groep 100 mensen
  nog 89 plaatsen over
  inleg 3000 tot 5000 euro (in overleg)
  start tussen nu en eind januari wij gaan zo ie zo of je mee gaat of niet.
  er is niet veel tijd en ik wil van te voren weten wie er mee gaat dus bel me zo snel mogelijk.
  waar in Portugal
  Transport 26m3 mogelijk in overleg 1x 18m3 1x 8m3 Transport kosten 900 per rit
  mensen met rechter handen in elektra elektronica bouw etc zijn aanwezig
  moet kunnen aanpakken
  geen recht van eigendom van grond gaat op basis van vertrouwen en gunnen man een man woord een woord en een contractje er is onderpand voor leningen voor wat dat waard is…
  er zijn nood slaap plaatsen beschikbaar als we beginnen maar tenten is een must
  de grond blijft in ons bezit en de rest gaat op huur basis (er zal een verenging van eigenaren moeten komen)
  een eigen woning van hout gaat vanaf 10.000 euro aan materiaal
  je mag alles bouwen in Portugal als het maar verplaatsbaar is de rest is een adventure
  mensen die niet mee doen zijn niet welkom later ik wil niet opbouwen en dan profiteurs
  mijn telefoon nr staat verborgen op mijn site bij contact even selecteren en je ziet het.
  dit is geen scam ik ben al 8 jaar bezig,,, echter de tijd haalt me in
  alles moet op basis zijn van gezelligheid maar bloed serieus geen Utopia geen sprookje
  als je er van afziet en je hebt al betaald wil dat niet zeggen dat je dan geld meteen retour hebt het moet wel kunnen maar ook dat kunnen we overleggen…
  doel ?
  100 man in vrede op een stuk land gezellig duurzaam.
  eigen voorzieningen niet afhankelijk
  hoop dat deze post mag ik zie graag een oplossing en geen doem denken overal en nergens

 33. Waarom niet gewoon terug naar de oude valuta’s? Weg met de euro, schulden kwijten en terug naar de gulden, de dmark, franc, lire etc. Problem solved.

 34. @Isa 27/12/2021 om 7:51 pm
  Natuurlijk valt daar wel tegenaan te preppen, hoewel het moeilijker zal zijn als je nu nog moet beginnen.
  En wat betreft de rijken in hun bunkers. Voor zowel hen als de rest van de bevolking geldt dat ze het slechts een paar maanden uit hoeven te houden voordat het grootste deel van bevolking in de moderne landen is verhongerd. Primitievere landen zullen het waarschijnlijk beter doen.
  Maar ik zou niet willen wedden op die rijkere groep. Bunkers klinken prachtig, maar zijn toch beperkt. En wanneer men de locatie weet, kan men de luchtinlaten vinden, waardoor ze kwetsbaar worden, zeker als je een flink pissige menigte hebt.

  Zelf maak ik me er niet zo druk om, voor mij is ‘preppen’ een manier van leven. Ik woon in de VS. Of het nu een tornado, een overstroming, een winterblackout of wat dan ook is, het is voor mij een principe om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Als het nodig is kan ik het met mijn gezin zeker 5 jaar volhouden

 35. Klacht bij Internationaal Strafhof tegen Big Pharma, Gates & Schwab wegens genocide

  https://www.ninefornews.nl/klacht-bij-internationaal-strafhof-tegen-big-pharma-gates-schwab-wegens-genocide/

  Een Britse groep waar onder meer voormalig Pfizer-vicepresident Michael Yeadon deel van uitmaakt, heeft bij het Internationaal Strafhof een klacht ingediend tegen onder meer Bill en Melinda Gates, directeuren van vaccinmakers, WHO-baas Tedros en directeur van het World Economic Forum Klaus Schwab wegens misdaden tegen de menselijkheid.

 36. Offgrid stroom…mensen met zonnepanelen of de mogelijk tot.. plaats eventueel een inverter van 3000 watt AC en EVE lifepo4 batterijen als noodstroom. Na wat opzoek werk is het zelf te doen.

 37. Isa schreef:
  27/12/2021 om 7:51 pm
  Al geruime tijd heb ik rekening gehouden met een zware crisis d.m.v. o.a. preppen.
  Ik heb van alles in huis aan lang houdbaar voedsel communicatie middelen kaarsen olie en benzine voor de generator en nog veel meer. Maar het zal nooit genoeg zijn want wellicht heb ik nog veel over het hoofd gezien. Er zouden inderdaad meer mensen moeten zijn die dat doen maar helaas je word uitgelachen als je dat kenbaar maakt bij anderen en dan denk ik prima als je het allemaal zo goed weet.

 38. De afrekening/oordeel van de Bedenkers van EU: Rome, Straatsburg en Brussel met hun blauwe Vlag met 12 gele Sterren staat in detail beschreven in Openbaring 16.

  In Jesaja 66:24 kunnen we dan ook lezen waar ze zich permanent bevinden/vertoeven.

  Jacobus 2:13 leerde mij al: Onbarmhartig zal het Oordeel zijn over degenen
  die Geen Barmhartigheid bewezen heeft!!!

 39. Vanaf begin geen vertrouwen in eu gehad tegenstemmen euwetgeving, wordt er rücksichtslos erdoorheen geramd?

 40. Ik hoor links en rechts van mij mensen die zich hierop proberen voor te bereiden dmv preppen. Maar als het echt zo acuut is als hier staat en ik ook op andere sites heb gelezen, dan valt hier niet tegenop te preppen.
  Er is geen wifi, geen telefoon, geen eten, riool voorzieningen doen het niet. Mensen worden na 3 dagen gek en gaan zich gedragen als dolle stieren. Ze zullen elkaar aanvallen terwijl de elites in hun bunkers zitten. Ze hoeven alleen maar het een paar jaar uit te zingen en dan met hun uitverkorenen de boel weer op te bouwen.

  Deze kerst voelde als de laatste kerst die we in relatieve rust en veiligheid hebben kunnen doorbrengen. Waarschijnlijk valt begin dit jaar al alles om en blijft de gewone burger met niets achter en zal binnen een paar weken sterven, hetzij door honger, ziekte of geweld.

  Ik probeer me daar maar op voor te bereiden en dankbaar te zijn voor elke dag dat we nog hebben. Ik vermeld dit niet om onrust te verspreiden, maar meer om aan te geven hoe ernstig ik geloof dat er heel weinig aan te doen is. Ze hebben de macht en lopen 10 stappen voor op de rest.
  Ik wens iedereen heel veel sterkte komend jaar.

 41. Breaking News : vanaf 1 januari 2022 moet elke zorgverstrekker verplicht worden gevaccineerd.

  Volgt de rest van de Belgische bevolking nadien ???

 42. Helaas zijn schapen altijd nog schapen.
  Het zal tot het einde doorgaan

 43. Behalve als je nu al volledig buiten die zogenoemde “samenleving” staat en weet hoe te leven als ook elektriciteit en/of internet volledig wegvallen. Uiteraard alleen mogelijk in landelijke gebieden, stedelingen kunnen enkel gehoorzamen en meedoen of ze moeten sterven. Het grootste gevaar is de chaos als stedelingen proberen te ontsnappen aan de reset en het land gaan afschuimen.

Comments are closed.