Voormalige Oostblok landen hebben nieuw IJzeren Gordijn opgericht met keiharde Covid onderdrukking

—————————————————————————————————————————————-

Slowakije in totale lockdown: Iedere 2 tot 3 weken een verplichte Covid test, anders permanent huisarrest, totdat iedereen is gevaccineerd – Nieuwe wet geeft overheid recht om mensen uit hun huizen te halen en op te sluiten in interneringskampen – Hebben de meeste mensen een ingeboren slavenmentaliteit waar sociopatische leiders gretig misbruik van maken?

—————————————————————————————————————————————-

In het overgrote deel van het voormalige Oostblok is iets gaande dat niemand ooit had durven voorspellen. Na tientallen jaren te hebben gezucht onder het Sovjet juk werd gedacht dat de Oost Europeanen zich nooit meer aan een dictatuur zouden onderwerpen. Sinds vorig jaar is echter het tegendeel het geval. De regeringen van onder meer Slowakije en Tsjechië hebben uit eigen beweging een nieuw soort IJzeren Gordijn opgericht, en onderdrukken hun volken als nooit tevoren. Is dat wat ook ons te wachten staat?

Sociologen zullen zich in de toekomst ongetwijfeld het hoofd breken waarom mensen die nog maar zo kort vrijheid kenden, uit eigen beweging weer terug gingen in een gevangenis die nòg erger was dan de eerste. Is het wellicht omdat de menselijke natuur vrijheid veel ‘enger’ lijkt te vinden dan gevangenschap, omdat vrijheid veel meer verantwoordelijkheden en onzekerheden met zich meebrengt?

Iedere 2 weken verplichte test, anders permanent huisarrest

De winkels waren er in oktober nog maar net weer open gegaan, of Tsjechië ging opnieuw in een totale lockdown. Sinds december zijn alle winkels dicht, behalve supermarkten en apotheken/drogisterijen. Avondklok begint al om 20.00 uur, en de scholen zijn sinds september gesloten. Alle sociale activiteiten zijn verboden. Toch is het volgens de premier nog niet genoeg, en kondigde hij daarom nòg strengere maatregelen aan. Vermoedelijk zal dat een totaal uitgaansverbod zijn, en het voor onbepaalde tijd volledig sluiten van veel fabrieken en bedrijven.

In Slowakije is de situatie nog erger. Iedere 2 tot 3 weken moeten alle mensen zich verplicht op corona laten ’testen’. Zonder bewijs van een negatieve test mag je in het geheel je huis niet meer uit (dus geen werk, niet meer naar winkels, en zelfs geen wandeling meer maken). De overheid zegt dat deze verplichte ’testen’ zullen blijven totdat iedere burger is gevaccineerd. Tot die tijd blijft het land hoogstwaarschijnlijk in een totale lockdown. Met een nieuwe wet heeft de regering zelfs het recht om mensen uit hun huizen te halen en op te sluiten in ‘isolatie faciliteiten’, oftewel interneringskampen.

Hardste Covid tirannie in Oost Europa

Het grootste deel van Oost Europa oefent een nog hardere Covid tirannie uit dan West Europese landen zoals Groot Brittannië en Spanje. Met de bevrijding van het Sovjet juk minder dan een generatie terug zou je zeggen dat de bevolking onmiddellijk massaal in opstand was gekomen. ‘Ik ben compleet geschokt,’ schrijft een lezer aan de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong. ‘Er is vrijwel geen verzet van de bevolking. Ik heb altijd gezegd dat het idee van Westerlingen dat de Oost Europeanen wakkerder en moediger zijn, en meer tegen totalitarisme zijn (dan de mensen in het Westen), niet waar is. Maar zelfs ik ben geschokt, en walg van wat ik zie.’

‘Al deze landen (met uitzondering van Belarus, en in mindere mate een paar plaatsen op de Balkan) zitten sinds oktober min of meer in een totale lockdown met avondklokken, internationale reisverboden (Hongarije), bedrijven die maandenlang gedwongen gesloten zijn, et cetera. Maar Slowakije is zonder twijfel het meest tiranniek (samen met China, neem ik aan). Ik kan niet geloven dat iedereen zich hier zomaar aan heeft onderworpen (de verplichte fake ’testen’, scholen dicht sinds maart 2020, en de economie compleet en doelbewust vernietigd).’

‘In Oost Europa betalen de overheden niets aan de bedrijven die ze hebben gesloten. In Tsjechië en Slowakije krijgen bedrijven slechts 10 euro per werknemer per dag ‘compensatie’. De eigenaren krijgen niets. En toch zijn de mensen sinds maart in alles gehoorzaam.’

IJzeren Gordijn nog harder weer terug

Armstrong reageert dat het er sterk op lijkt dat ‘de oude IJzeren Gordijn landen weer naar hun oude macht beginnen terug te verlangen.’ Misschien denkt u: maar dat kan toch niet? Ze hadden na de Val van de Muur in 1989 en in de jaren ’90 toch definitief afgerekend met het communisme?

Daar leek het inderdaad op, maar een groot deel van de oude socialistische elite is in de meeste Oostblok landen gewoon aan de macht gebleven. Enkele kopstukken moesten (soms letterlijk) bloeden, maar de rest behield zijn positie, en nam enkel een democratisch maskertje aan. Met de corona crisis lijken ze hun kans schoon te zien om hun oude dictatoriale macht over het volk weer in handen te krijgen.

‘Publiek lijdt aan Zinsbegoochelende Massa Psychose’

‘Het publiek lijdt aan ‘Zinsbegoochelende Massa Psychose’,’ vervolgt Armstrong, wijzend op de ‘volksdiagnose’ van de Amerikaanse psychiater dr. Mark McDonald, die schrijft dat de èchte gezondheidscrisis niet bestaat uit een doorsnee luchtwegvirus, maar draait om de psychologische toestand van het volk.

Armstrong: ‘We moeten ons afvragen of degenen die de leiding hebben zo dom zijn, of dat het ze gewoon niets kan schelen wat ze de samenleving aandoen. Het is duidelijk dat Bill Gates met zijn geld velen heeft overtuigd dat de bevolking moet worden teruggedrongen. Er zijn testen met vaccins die voorkomen dat mensen kinderen krijgen. Anderen kijken ernaar of de Covid vaccins de mannelijke vruchtbaarheid kunnen verminderen.’

‘Dit is een wereldwijde coördinatie rond de slogan ‘Build Back Better’. Als je het zelfs maar waagt dit te benoemen ben je een complotgekkie, ondanks het feit dat alle wereldleiders precies hetzelfde zeggen. Het hoofd van de VN dringt deze agenda op, maar wij mogen er niet op wijzen dat de wereldleiders dezelfde agenda promoten.’

‘De ouderen zijn het meest kwetsbaar voor deze vaccins. China vaccineert hen daarom niet. Ondertussen is Bill Gates al bezig met het vervolg: klimaatverandering lockdowns. Aangaande Covid zijn deze lockdowns volgens de statistieken dodelijker (dan het virus), en ook nog eens ineffectief. In Groot Brittannië arresteren ze je als met met twee of meer mensen in een park afspreekt. Wat komt hierna? Het vuurpeloton als je geen mondkapje draagt?’

Mens kan historisch maar slecht met ‘vrijheid’ omgaan

Massa Psychose? Absoluut, zeker gezien de blinde gehoorzaamheid van 9 van de 10 mensen aan de meeste absurde, niet werkende of zelfs diametrale maatregelen zoals lockdowns, avondklokken, social distancing en mondkapjes. Maar er speelt naar mijn mening ook nog iets anders, iets diepers: de menselijke natuur, die historisch maar slecht met het concept ‘vrijheid’ kan omgaan.

Vrijheid blijkt namelijk heel eng te zijn – althans, vooral als anderen vrijheid genieten. Ze kunnen dan namelijk wel eens dingen willen waar jij het totaal niet mee eens bent, of dingen zeggen en geloven waar je van gruwelt. Hierdoor kunnen ze een bedreiging gaan vormen voor jouw eigen ideeën over hoe een samenleving en economie zou moeten worden ingericht. Kom je dan op een positie met macht terecht, dan blijkt de verleiding voor bijna iedereen om anderen in hun vrijheid te beknotten te groot te zijn, vooral als je denkt dat die ander een gevaar voor jouw positie en macht kan vormen.

In Nederland zien we dat terug in bijna alle systeempartijen, maar bij uitstek in D66, de club die werd opgericht om het volk meer inspraak en democratie te geven. Zodra het ‘kroonjuweel’ van deze partij – het referendum – eindelijk gerealiseerd was, konden de partijbonzen niet wachten het zo snel mogelijk weer af te schaffen, omdat het volk een paar keer de ‘verkeerde’ keuze had gemaakt.

De ‘D’ in de partij is dan ook net zo ‘democratisch’ als de ‘D’ in de voormalige DDR dat was. Onder het quasi-liberale sausje van D66 schuilt een almaar openlijker streven naar een Europawijd en zelfs wereldwijd technocratisch marxistisch regime, waarin enkel nog een select clubje machthebbers en academici het voor het zeggen hebben. In geen enkele andere partij is de minachting voor de belangen en wensen van het volk zo pijnlijk duidelijk, al komt de VVD inmiddels heel dichtbij.

Hebben mensen een ingeboren slavenmentaliteit?

Sinds 2020 zien we dat ‘vrijheid’ echter ook voor de meeste gewone mensen die niet op een machtige positie zitten een erg lastig concept blijkt te zijn. Hoe valt anders te verklaren dat het overgrote deel zich zo makkelijk heeft laten beroven van zoveel basisvrijheden, waaronder zelfs basaal menselijk contact? Is deze reactie inderdaad enkel te verklaren vanuit een opzettelijk door de regering en media aangewakkerde constante staat van angst en paniek, of speelt wellicht mee dat velen het stiekem wel prettig vinden dat de overheid zichzelf nu zoveel macht heeft gegeven, en zoveel eigen verantwoordelijkheid van de mensen heeft afgenomen?

Hebben de meeste mensen inderdaad een soort ingeboren slavenmentaliteit waar een klein clubje sociopaten gretig misbruik van maakt, en durven ze pas tegen hen in het geweer te komen als hun lijden te lang duurt en te zwaar wordt? Het volk Israël werd volgens de Bijbel op wonderlijke wijze bevrijd uit eeuwenlange slavernij en meedogenloze onderdrukking in Egypte. Ze hadden echter amper van de vrijheid geproefd, of ze verlangden weer terug naar hun oude gevangenis, omdat ze daar tenminste dagelijks vlees te eten kregen, en er voor hen ‘gezorgd’ werd (Exodus 16:3).

Het lijkt er aan het begin van de 21e eeuw verdacht veel op dat er in duizenden jaren niets in de menselijke natuur veranderd is, en de afschuwelijke toekomst die het World Economic Forum met zijn ‘Great Reset’ voor ons in petto heeft, daarom niet meer te vermijden is. Of zal het deze keer toch anders gaan? Is het realistisch daar nog steeds op te hopen, nu blijkt dat de grote globalistische spelers en de door hen gecontroleerde regeringen zich inderdaad helemaal niets aantrekken van wat u en ik ervan vinden, noch van de enorme schade die ze aanrichten?


Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Afbeelding:  mnswede70 , Pixabay 


Zie ook o.a:

20-01: Sperrzeit na 76 jaar terug: ‘Hoe het klokje thuis tikt, tikt het niet voor het virus’
19-01: Academische prognoses omgerekend: 66.600 doden in Nederland door lockdowns
17-01: Peer-reviewed Stanford studie vindt geen enkel bewijs dat lockdowns helpen, ook niet in Nederland

2020:

21-12: Elite heeft haast om vaccins erdoor te drukken en zaait nieuwe angst met Covid mutatie
17-12: Open brief Nederlandse huisarts aan politiek: ‘Dit kabinet heeft wetenschap en humaniteit in de ban gedaan’
14-12:  Regering wil met harde lockdown mensen uitputten en rijp maken voor Covid vaccin’
13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
12-12: Docu ‘Covid-19 – The System’: ‘Documenten bewijzen dat media opdracht van regering kregen om angst te zaaien’
29-11: Johns Hopkins studie: Covid-19 heeft relatief geen effect op normale sterftecijfer
28-11: Visie World Economic Forum voor de wereld na Covid: Een afschuwelijke toekomst
08-11: Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
14-10: (/ Mondkapje komt neer op het proberen tegen te houden van fruitvliegjes met kippengaas, en beschermt noch jezelf, noch anderen’)
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

36

 1. Van kennissen die in Slowakije verblijven, hoorde ik dat men juist onder het communistisch regiem geleerd hoe regels te omzeilen en dat in de Oostbloklanden van oudsher een gezond wantrouwen jegens de overheid heerst.
  In hun dorp loopt vrijwel niemand met het verplichte mondkapje, zelfs niet de burgemeester en in het gemeentehuis,
  Weinigen geloven het covid verhaal nog.
  Naleven van regels is daar iets heeeel anders dan de regels instellen en handhaven zoals in NL.

  .

 2. Beste Mod,

  Heb ik idd gevraagd maar ik krijg geen antwoord meer. Ze is geen goede vriendin van me, omdat ze nu niets meer zegt vermoed ik dat ze niet eens gelezen heeft en voorbarig dit zei, gewoon omdat ze gebrainwashed is. Althans, dat zou kunnen. Mensen roepen tegenwoordig wel meer onzin. Dus bij deze, ik laat het in het midden, geen idee of het waar is. Wel heb ik in het Sloweens proberen te zoeken en kon niets vinden over verplicht testen. Maargoed, ik weet het niet, het is tegenwoordig lastig om de waarheid boven tafel te krijgen.

  Dank voor uw terugkoppeling. Mod.

 3. Slowakije

  Dat van die interneringskampen is natuurlijk volledige waanzin en zo kloppen er nog wel meer dingen niet. Ik heb geen idee wie Xander is, maar bereid zo’n artikel alsjeblieft een beetje beter voor en raaskal niet zo. Feit is wel, dat er volop mensenrechten worden geschonden en dat er alle reden voor bezorgdheid is.

  Met vriendelijke groet,

  Drs. Rudolf Kooijman
  Slowakije

 4. Ik woon al meer dan 15 jaar in het prachtige Slowakije. De minister president Igor Matovič
  zaaide behoorlijk veel angst onder de bevolking door met dramatische en licht panische stem te verkondigen dat je een moordenaar bent als je op bezoek gaat bij andere mensen!

  Dat er er bijna geen protesten zijn is niet te wijten aan de slaafse mentaliteit maar wordt verooraakt door de extraorbitante hoge boetes, bijvoorbeeld voor het niet dragen van mondkapjes buiten, 1659,- euro!
  Vergelijk dit met het minimum inkomen van een slowaak met het nederlandse, dan zou een vergelijkbare boete in Nederland zijn ( x2,85) 4728,- euro !! Met zulke boetes zou je in Nederland ook de totale bevolking verlammen! Ook opstandige nederlanders zouden de zelfde slaafse mentaliteit krijgen als nu de slowaken verweten wordt.

  Ik heb een klein bedrijfje dat ik nu voor de zoveelste keer heb moet sluiten. Het bedrijf is in 2020 een heel kwartaal gesloten geweest! En heb geen steun mogen ontvangen van de slowaakse overheid.
  Mocht ik toch mijn deuren openen voor klanten en er komt controle (en die komt!) dan krijg ik een minimale boete van 20.000,-euro!!! Ondanks dat zijn er wel bedrijven die wel open zijn omdat ze anders failliet gaan. Dus er is wel degelijk verzet, maar dan vooral een stil protest! Ze spelen alleen met vuur.

  Ik weiger mij te laten testen, en neem de consequenties voor lief! Ik zit nu al vanaf 11 december 2020 “ onder huisarrest” en net vorige week is er besloten dat we toch alemaal weer getest moeten worden. Geheel vrijwillig , maar als je je niet laat testen moet je 10 dagen binnen bijven tot 7 februari. ( of toch 4 februari nee 7 februari, nee 3 february? Het veranderd per dag.)

  Overigens gaan de verhalen hier in Slowakije dat de testen zijn gekocht van Zuid Korea omdat Zuid Korea besloten had dat de testen niet voldeed aan de eisen! Deze testen worden vooral door de minister president gepushed, (waarschijnlijk aandelen of een leuke bonus per gedane test??) Er is veel onenigheid over het gebruik van deze testen in het parlament, toch krijgt Igor Matovič het voor elkaar omdat, volgens berichten, hij stampvoettend en dreigend toch zijn zin krijgt!

  De avond klok is er niet meer die was er in november ergens vlak voor de test ronde. De avondklok was van 01:00 uur tot 05:00 uur in de nacht. Met de magische boete van 1659 euro.
  In de weken na de eerste testronde bleven de “ besmettingscijfers” hoog en was er geen verschil te zien voor de testen. Overigens plaatste nieuwsuur een berichtje over de testronde in Slowakije waarin beweerd werd dat de besmettingscijfers met 85% gedaald waren. Als je het over fake nieuw hebt. Of nieuwuur krijgt andere cijfers dan wij in Slowakije?!
  Ook nu het hele land in lockdown zit en je nergens meer heen kunt zonder getest te zijn blijven de dagelijkse besmettingscijfers stabiel hoog.

  Het permanente testen is nog maar een voorstel en nog niet aangenomen er is een testschema gemaakt in een zogenaamd covid automat. Als er teveel positieve testen komen wordt iedereen “vrijwillig” getest. Dit systeem is m.i. overigens niet haalbaar omdat de testen door de dorpen zelf georganiseerd en betaald moeten worden. De afgelopen testronde heeft al erg veel problemen veroorzaakt financieel en organisatorisch. Elk dorpje met 300 inwoners heeft een eigen burgemeester die alles alleen regelen mag.

  Hongarije heeft de grenzen al heel lang gesloten we komen zonder toestemming er niet meer in, sommige overgangen zijn met betonblokkenafgesloten! Tsjechie heeft pas afgekondigd dat zij ook de grensen volledig gaan sluiten een paar uitzonderingen daargelaten.

 5. Dit is pure onderdrukking.
  Maar in Nederland is men ook “ goed “ bezig…. vooral met het registreren.
  Het is maar een kleinstapje om via je sofi nummer alle mensen op te roepen.
  Bij weigering volgen er sancties…… welke….. daar moet het OMT nog over vergaderen.
  Het systeem ligt al heel onveilig te wachten.
  Ik heb vandaag delen uit het boek Openbaringen aan Johannes zitten lezen.
  De voorbereidingen voor de komst van het beest zijn zichtbaar.
  Wees waakzaam, de onderdrukking komt eraan.
  Wanneer weten we niet, maar deze “symptomen” lijken er veel op.
  Shalom
  Anna

 6. Momenteel lees ik het boek van George Orwell 1984. Dit boek past naadloos aan op de huidige siuatie zoals we nu meemaken. Censuur, Big Brother en beroving van onze vrijheid door onze eigen Roverheid. Zeer herkenbaar.

 7. Een vriendin van me komt uit Tsechie, ze zegt dat dit fake nieuws is en niets van waar is.

  Wat zegt uw vriendin hoe het dan wel is. Mod.

 8. @iamnothappy, hieronder volgen enkele titels van de vele boeken, die ik de afgelopen jaren heb gelezen:
  1) ‘De uitverkoren planeet’ van Phyllis V. Schlemmer
  2) ‘The world’s most dangerous secret societies’ van James Jackson
  3) ‘Nieuwe Dageraad deel I + II de akasha voorbij’ van Helma Broekman
  4) ‘De geometrie van de Schepping deel I + II’ van Drunvalo Melchizedek
  5) ‘Our occulted history’ van Jim Marrs
  6) ‘Ruled by secrecy’ van Jim Marrs
  7) ‘The Rise of the Fourth Reich’ van Jim Mars
  8) ‘Behold a Pale Horse’ van William – Bill – Cooper (door de Deep State vanwege dit boek uit de weg geruimd)
  9) ‘De verborgen macht achter de wereldpolitiek’ van Robin de Ruiter (De Ruiter wordt door de Mockingbird pers/MSM consequent genegeerd en enkele titels van hem zijn in Frankrijk verboden)
  10) ‘Maria Magdalena in Frankrijk’ door Jaap Rameijer
  11) ‘Oorsprong en bestemming van de mens’ door Johan Oldenkamp (inclusief de door de illuminatie in plm. 1776 opgeschreven uitgangspunten & daar zitten wij momenteel midden in)
  12) ‘De Orde Hoe de vrijmetselaars bouwden aan de moderne wereld’ door John Dickie
  13) ‘Kennedy’s Last Stand: Eisenhower, UFO’s, MJ-12 & JFK’s Assassination’ door Michael E. Salla Ph.D.

  Veel leesplezier & be happy, want het komt gegarandeerd goed.

 9. Daar nu al teveel mensen op aarde die onbestuurbaar geworden zijn en deze aarde vernietigen die door miljarden jaren door de natuur opgebouwt is hebben wereld leiders overeengekomen en beslist dat er iets moet gebeuren.
  De beslissing is “ beperken en verminderen”
  Alles wat nu en de volgende 30 jaar zal gebeuren is een gevolg van deze beslissing.

  Bereid u voor niet om schandaal te roepen maar u aan te passen.
  Kunt u het niet, zullen de gevolgen onvermijdelijk zijn.

 10. Wij wonen nu een paar jaar in Tsjechië en wat ons is opgevallen is dat als je iemand vraagt naar bijvoorbeeld de president, je een verlegen lachje krijgt of dat men het onderwerp duidelijk wil vermijden. De mensen willen of durven hier lijkt het geen kritiek te uiten op de regering. Verder merken wij in het dagelijks leven niet ontzettend veel, er worden nog steeds handen geschud, men omhelst elkaar, gaat bij elkaar op bezoek, gaat de natuur in en de 2 meter afstand die gehouden moet worden merk je nergens, in de winkels staat men zoals altijd normaal in de rij. In Nederland ging men massaal naar de sneeuw, hier zijn ook problemen bij de wintersportgebieden, de liften doen het niet maar het is er vaak zo druk dat de politie er aan te pas moet komen omdat de wegen vol zijn met geparkeerde auto’s. De jeugd komt ook samen in grote groepen en met goed weer is het overvol in het skate park. De Tsjechen protesteren misschien niet openlijk maar gaan toch veel hun eigen gang. Familie bezoek is hier trouwens ook nooit verboden geweest, wel afgeraden. Er is hier een zogenaamd PES systeem waarin precies is vastgelegd welke maatregelen er gelden bij een bepaalde waarde, die waarde wordt op een ingewikkelde manier bepaald, door cijfers uit ziekenhuizen, Positieve testen en nog wat getallen aan elkaar te verbinden. We zitten al een hele tijd in de fase met de zwaarste maatregelen terwijl we volgens het systeem al bijna 3 weken in een lager niveau zitten en dus de maatregelen versoepeld zouden moeten worden. Daar en tegen hebben ze de maatregelen verzwaard, de vakantie tijd breekt aan en de Britse variant is natuurlijk heeeeeel gevaarlijk. De verzwaring betekend dat mensen alleen nog maar met hun eigen familie in hun eigen vakantiehuisje vakantie mogen vieren en dat zakenmensen hun gezin niet mee mogen nemen naar een hotel. Kortom “mensen pesten”. Wij wonen trouwens en een kleine stad.

 11. @ Doordenker: 8:42 pm, op 30/1. Ik denk dat U dat goed heeft gezien. Tevens geldt ook wat Mrs. Margaret Thatcher zei: “Socialisme werkt, totdat het geld uit de beurs van de ander op is”. We gaan regelrecht “de bietenbrug “, op.

 12. @Tom. Bedankt voor uw reactie. Ik heb op een of andere manier altijd een zwak voor Tsjechië. Het is een land met een grote humane traditie m.i. Er hangt een ontspannen sfeer in dat land; althans dat idee kreeg ik bij mijn beroepsmatige korte bezoeken aan dat land. Tjsechië is toch het land van mensen als Dubcek, Havel een Vaclav Klaus. Liberaal ingestelde mensen met karakter.

 13. @ frank schreef:
  30/01/2021 om 6:55 pm
  Tijdens mijn opleiding werd gelukkig vooral aandacht besteed aan je kennis niveau en hoe je dat ook na je opleiding serieus zelf kon uitbouwen.
  Volgens is het serieus mogelijk los te komen van ingeprente ideeën.

 14. @Ron Swarts – 6.37 pm
  over Aquariustijdperk.
  Ik neem aan dat dit over astrologie gaat. Kun je mij bronnen noemen waar ik daarover kan nalezen???

 15. De socialistische slavenmentaliteit van de bevolking, tesamen met geestelijk gestoorde psychopatische leiders brengen dit soort landen tot de afgrond. Gaat West Europa dezelfde weg?

 16. https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-290121-227/Gekte-rond-GameStop-is-erger-dan-het-casino/reacties.aspx?page=2
  Als er komende maandag paniek uitbreekt omdat diverse Hedge Funds het niet meer trekken moet u maar denken dat karma een serieuze bitch is.
  Ik hoop dat er geen enkel Hedge Fund over blijft en wat mij betreft is het over en uit met die malle gereguleerde beurs. De deelnemers aan Reddit hebben op een simpele manier voor elkaar gekregen wat niet echt voor mogelijk werd gehouden.
  Covid-19 is een symptoom, het verlies in vertrouwen is de feitelijke pathologie.

 17. Het zal wel zo zijn dat het grootste deel van de bevolking niet voor zichzelf kan zorgen en daarom (via het stemlokaal) eist dat anderen ‘uit solidariteit’ voor hen zouden zorgen.

  Deze solidariteit is echter maar doenbaar tot op een zeker punt. Als de eerste groep te groot wordt en de tweede groep te klein, dan tuimelt het hele systeem in mekaar. De welvaartstaat draagt de kiemen van haar eigen ondergang in zich.

  Quote van Alexander Fraser Tytler over de levensduur van een democratie:

  “A democracy cannot exist as a permanent form of government. It can only exist until the voters discover that they can vote themselves largesse from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates promising the most benefits from the public treasury with the result that a democracy always collapses over loose fiscal policy, always followed by a dictatorship. The average age of the world’s greatest civilizations has been 200 years. (Alexander Fraser Tytler)

  Vrije vertaling:

  Een democratie kan als een permanente regeringsvorm nooit blijven bestaan. Ze kan maar blijven bestaat tot op het punt dat kiezers beseffen dat ze kunnen stemmen om zichzelf via hun volksvertegenwoordigers geld en andere voordelen uit de openbare schatkist toe te kennen.
  Vanaf dat moment stemt de meerderheid altijd voor de kandidaten die hen het meeste geld en voordelen uit de publieke schatkist beloven met als resultaat dat een democratie altijd in mekaar stuikt als gevolg van losgeslagen fiscale politiek. Ze wordt altijd gevolgd door een dictatuur. De gemiddelde levensduur van de grote wereldbeschavingen bedraagt ongeveer 200 jaar. (Alexander Fraser Tytler)

 18. Mensen gehoorzamen wegens de sancties die staan op ongehoorzaamheid. Sancties vanuit de overheden, maar ook sancties vanuit de directe omgeving. Dat is zeker bij Covid het geval, omdat normaal gedrag nu boetes kan opleveren. Bij echte misdaden begrijpen de meeste mensen vanzelf wel dat dit bestraft moet worden, vanwege het beginsel ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’.
  Bij corona gaat dit principe niet op. Niemand heeft er last van als je ’s avonds gaat wandelen of de auto pakt. Toch gehoorzamen we aan de avondklok, omdat we geen boete willen.
  Daarbij is de protestbeweging niet georganiseerd; dat is overal een zwakte.
  Linkse bewegingen hebben een internationale organisatie achter zich; dat zag je goed bij BLM.

 19. Slovakije is een test voor héél Europa, wacht maar af !!!

  Wij hebben het gezocht met ons overspel, echtscheidingen, samenwonen, leugens, bedrog, geweld, homofilie, pedofilie, euthanasie, abortus, drugsgebruik, overmatig gokken, aanbidden van idolen (computers/mobiele telefoons, enz.). Alleluja !!

 20. Hebben mensen een ingeboren slavenmentaliteit? Nee, maar wel zo opgevoed. Je leven wordt makkelijker als je luistert, doe je best op school enz enz. Vul maar in,

  Als je het door hebt ga je het zien. En verbazen, dat vooral. En dan ben je vanaf dat moment geen slaaf meer.

 21. Ik reageer op ‘oma’. Ik woon als Nederlander in Tsjechië. Niet alle informatie in het artikel is juist. De avondklok start momenteel om 21:00 (fase 5) en in fase 4 om 23:00. Bovendien mochten halverwege januari winkels die kantoorartikelen en kinderkleding verkopen weer open. De eerste klas van de basisschool (groep 3) gaat fysiek naar school. Bovendien is er in onze omgeving weinig tot geen verhoogde politiecontrole. Dat is wel anders in Oostenrijk. Die grens zit dicht. Zonder bestemmingsdocument kom je de grens niet over en er is permanente controle.
  Naar buiten toe lijkt het misschien alsof de Tsjechen de regels allemaal pikken, maar achter de voordeuren zijn zeer veel Tsjechen het niet eens met het beleid en hier wordt via sociale media veel over gedeeld. Wij ervaren het contact met lokale Tsjechen veel minder krampachtig dan in Nederland. Er zijn minder protesten, omdat de regering minder ruimte voor discussie heeft gecreëerd dan in Nederland. Bovendien slagen Tsjechen er niet in om zich te verenigen. Angst is, ook vóór het hele Covid19 verhaal, sowieso volksziekte nummer 1.

 22. Wat gaat er gebeuren met al die “per ongeluk” onbeveiligde en gestolen Burger Service Nummers en aanverwante gegevens?
  Toeval bestaat niet.

 23. Ik heb deze krant  met 2 reakties van Slovenen vertaald.

  Bratislava en Nitra behoren uiteindelijk tot de slechtere wijken, maar hoeven niet getest te worde

  Roland Petes
  Vaccinatie betekende altijd de overwinning of onderdrukking van de epidemie, zegt Krčméry. Dus geen dom testen …

  Patrik Futo
  Maar niet met een vaccin dat zich al een paar maanden ontwikkelt, er zijn gevallen van ernstige bijwerkingen. Testen heeft een heel andere betekenis dan je denkt, er is hier geen covid. Nergens worden ze alleen in ons land in bulk getest, en toch zijn ze relatief volledig overal. Het pesten van de natie in verband met experimenten met gehoorzaamheid aan burgers.

  https://y3flwyef3ofz7ejg3rhr3os72y-adwhj77lcyoafdy-slovensko-hnonline.translate.goog/2289978-bratislava-a-nitra-patria-nakoniec-k-horsim-okresom-testovat-sa-vsak-nemusia

  https://slovensko.hnonline.sk/2289978-bratislava-a-nitra-patria-nakoniec-k-horsim-okresom-testovat-sa-vsak-nemusia/diskusia

 24. De meeste mensen geloven niet, kunnen niet geloven, kunnen zich niet voorstellen, wat er gaande is, dat deze pLandemic de realiteit is.
  Zo bizar is alles.
  Daarvan maken de collaborateurs van VN, WHO, World Economic Forum, grof misbruik.

  De bevolking is immers beloofd dat alles spoedig weer normaal is.
  Maar ook dat dit “Het Nieuwe Normaal” is en dat zij er maar aan hebben te wennen.

  Event 201 eind 2019, het Annual Report 2019 van het GPMB met o.a. Sigrid Kaag (D’666), de pLandemic, Bill Gates die honderdduizenden hectaren landbouwgrond opkoopt, de tot Staatsgeheim verklaarde vaccincontracten, de Social Distancing, de slavenmaskers, de eenzijdige voorlichting, de scripts vanuit de VN, de censuur op websites en andere media, etcetera.

 25. Het is zelfs mogelijk om in Slowakije en Tsjechië op vakantie te gaan.
  Door de uitbraak van het coronavirus was op vakantie gaan naar Tsjechië lange tijd niet mogelijk. Inmiddels zijn de corona maatregelen in Tsjechië versoepeld. Hierdoor is vakantie in 2020 tijdens het covid-19 virus in de meeste landen weer mogelijk. Let wel op de lokale corona maatregelen in Tsjechië. Wees daarom goed op de hoogte voor u op vakantie gaat naar Tsjechië of een ander land.
  Reisadvies Tsjechië | Ministerie van Buitenlandse Zaken
  Laatst gewijzigd op: 22-01-2021 | Nog steeds geldig op: 30-01-2021

  https://corona-teller.nl/kaart-coronavirus-Slowakije/

 26. kan daar nog aan toevoegen , gaat dat ook in Nederland gebeuren ? Nee er is een boven liggend stelsel dat de energie regelt .
  en die verschilt per land , wat ik hier mee bedoel ? De regering is per land een reflectie van de waarden of verhoudingen in het gezin.
  om het even eenvoudig te stellen ,vaak verhouding tussen man en vrouw . en die verschillen per land erg .

 27. ja ik weet wel hoe dat werkt , dat systeem wordt al zo vaak gebruikt , het gedeelde collectieve bewustzijn word misbruikt ‘
  Voorbeeld iedereen leert het zelfde boek uit zijn hoofd , d.w.z. de betekenissen van wat in het boek staat ,dat waar het over gaat ,die gezien worden als onderlinge waarden en waarheden .
  De leider van de groep heeft die ook en gebruikt ze om te heersen .steeds bepaalde waarden aan te halen die gelden en ‘afgesproken’ zijn . Nu zijn de waarden onder al de covid heersers bekend en gedeeld met de groep. er is geen boek voor nodig er is de media ,en de mensen zitten vast in het netwerk van gedeelde ‘waarheden’ . Iemand die er buiten staat kijkt met verbazing toe over de bizarre domheid van die gevangen zijn in de gedeelde collectieve energie ,en waar ze zo door misbruikt worden .

 28. En pikken al die oostblokkers dat zomaar zonder enig protest?!
  Dat is moeilijk te geloven, zeker als je in eerdere reportages ziet hoe fanatiek dat volkske wel kan zijn.
  Hoe is de situatie op dit moment? Rellen? Opstand? Of helemaal niks?
  Wat zeer moeilijk voor te stellen is..

 29. Het gaat om de doods angst, dit is all wat telt, voorbeeld.
  Je komt bij een Houten brug over een heel diep ravijn, er staan 2 mensen bij de brug, de een zegt dat de brug zeer gevaarlijk is en dat hij in zal stoten als je er overheen loopt, de ander zegt dat de brug heel sterk is en dat je er makkelijk overheen kan lopen! Dus nu is het aan jouw wie jij vertrouwd, is het de persoon die jouw waarschuwt en wil behoeden voor de dood of is het de persoon die jouw aanmoedigt een gok te wagen want je weet immers maar nooit! De meeste mensen zullen de gok niet wagen!

 30. Ik ken dit in het klein, ik ben Acupuncturist en ik heb leraren gehad die vooral autoritair waren en erg op de angst spelen, als je dit punt prikt dan vermoord je je patient of als je deze opleiding niet gedaan hebt dan ben je een waardeloze therapeut en ga zo maar door.
  Je zou denken dat de meeste studenten juist dit soort figuren uit de weg zou gaan maar het tegendeel is waar, het zijn juist dit soort figuren die heel veel patiënten en leerlingen aantrekken, het overwicht, het aanjagen van angst en het doen van hoopvolle maar loze beloftes en vooruitzichten maakt dat mensen blind volgen.
  Een gemiddeld mens was van oudsher een roofdier met zijn ogen recht vooruitkijkend in de schedel geplaatst maar is door eeuwen lange slavernij (ook blanke mensen waren slaven v kerk landlords, industrie, etc) verandert in een vluchtdier, een mak schaap dat zich alle richtingen in laat leiden, en dit alles puur uit angst.
  Het maakt ook niet uit dat andere vooraanstaande wetenschappers op het gebied van virologie en celbiologie en immunologie zeggen dat dit niks meer is dan een normale griep, nee alleen de mensen die ons hier in geluld hebben hebben het vertrouwen en het recht van de burger om ze hier uit te halen, echt, de TV verteld de waarheid en niemand anders !

 31. Sinds 21 december 2020 leven wij in het Aquariustijdperk en de vijfde dimensie heeft sindsdien de derde dimensie verdreven, waarin de mensheid zo’n 13.000 jaar gevangen is gehouden; het licht verjaagt de duisternis onmiskenbaar. De mensheid evolueert van homo sapiens naar homo galacticus en vervolgens naar homo universalis. Wat wij nu ervaren zijn werkelijk de laatste oprispingen van de cabal/Deep State/ Novus Ordo Seclorum/Agenda2030. De 15 mondiale multimiljardairs (o.a. Agnelli, Bezos, Musk, Slim, Turner & natuurlijk de Rockefellers en Rothschilds) en hun handlangers (o.a. WA van Amsberg en paus Franciscus) zullen op zeer korte termijn te schande worden gezet als al hun weerzinwekkende misdrijven tegen de mensheid openbaar worden gemaakt. Zij weten al heel lang dit dit eraan ging komen, maar tegen beter in (0% empathie) willen ze van geen wijken weten.
  Wat antwoordde oud-politiek leider van D66 – nu D666 – Hans van Mierlo tijdens een begin jaren negentig door Ischa Meijer afgenomen interview op de vraag: wat heeft u tijdens uw politieke carrière bereikt en het ontluisterende antwoord van Van Mierlo was helemaal niets.
  Voor de goede orde: zoals bekend heeft D666 – minister & jonkvrouw Kasja Ollongren – spreek uit Ollongreen!- als minister van Binnenlandse Zaken in 2018 het raadgevend referendum, een de D66-kroonjuwelen, de nek om gedraaid.

 32. Zal wel een reflex zijn. Wat je gewend bent is vertrouwd.
  Fijn voorbeeld is België.
  Die mensen zijn eeuwen lang onderdrukt door diverse dictators.
  Het gevolg is dat de Belg diplomatie tot kunst heeft verheven.
  Onthoudt dat een Vlaming in Rotterdam niet zo snel zal aarden.
  Een Rotterdammer is van niet lullen maar poetsen.

 33. Het is een mechanisme waar (sekte)leiders gretig gebruik van maken: creëer angst bij mensen en ze zullen altijd op zoek gaan naar een sterke leider. En, dat is nog belangrijker, ze zullen verlamd door angst vervolgens slaafs alles doen wat die leider hen opdraagt.

  Voeg daar controle over alle informatie waar mensen over kunnen beschikken aan toe (censuur), en je creëert de ideale omgeving om mensen ook angstig en in het gareel te houden

  Jim Jones wist dat. Hitler wist dat. Rutte weet dat.

  Het is nu aan de dissidenten, de individuele denkers en doeners, de mensen die zich niet laten verlammen door angst, om te voorkomen dat wij hier straks ook opgesloten zitten in ‘Oost Duitsland 2.0’.

  En vergis je niet: daar is moed voor nodig, heel veel moed.

 34. Een slaaf haat een vrij man niet omdat hij vrij is, maar hij haat hem omdat hij geen meester heeft.

Comments are closed.