Harvard researchers: Algen zogen CO2 uit atmosfeer en veroorzaakten virtuele IJstijd

Vissen doen zich tegoed aan algen. (Afbeelding: Getty Images (5).

—————————————————————————————————————————————-

New Scientist: Planten en dieren Groenland bedreigd door extreme sneeuwval – Orwelliaanse Nieuwspraak over het klimaat wordt actief: COOLING=WARMING

—————————————————————————————————————————————-

Researchers van de prestigieuze Harvard Universiteit hebben ontdekt dat een 500% toename van het aantal algen een virtuele IJstijd heeft veroorzaakt, waardoor driekwart van al het oceaanleven stierf. Algen zijn namelijk enorme CO2 opslurpers. Het streven van de EU naar wereldwijd nul CO2 emissies zal dan ook een periode met global cooling veroorzaken, dus koudere temperaturen, wat historisch altijd gepaard gaat met mislukte oogsten, meer ziekten, instortende economieën, en massa’s doden.

De wetenschappers kwamen tot hun conclusie na onderzoek van oceaan sedimenten in kalksteen en leisteen in Nevada. In de loop van een paar miljoen jaar kwamen er vijf keer zoveel algen in de oceanen, die bijna alle CO2 uit de atmosfeer zogen. Het gevolg was een periode met global cooling, een virtuele IJstijd, en het uitsterven van meer dan driekwart van het oceaanleven. Overigens sterft ook het landleven bij geen of te weinig CO2, waarvan er op geologische tijdschaal nog steeds erg weinig in de atmosfeer is.

‘In plaats van onze economie afstraffen en iedereen kapot te belasten, kunnen we dan geen algenboerderijen bouwen?’ vraagt de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong –die overigens niet gelooft in de antropogene CO2-global warming hoax- zich hardop af. (1) Historisch gaan perioden met afkoeling altijd gepaard met tal van grote crises, terwijl tijdens perioden met opwarming de menselijke beschaving juist opbloeit.

Planten en dieren Groenland bedreigd door extreme sneeuwval

In schril contrast met de door de mainstream media gepropageerde opwarmingshoax staat het feit dat er vorig jaar op Groenland extreem veel sneeuw is gevallen, wat grote gevolgen voor de natuur heeft. Wetenschappers denken dat het koudere weer geen incident is, maar een trend die de komende jaren zal verhevigen, waardoor sommige plant- en diersoorten zelfs kunnen uitsterven.

Om het verschijnsel toch binnen ‘global warming’ te laten passen, wordt beweerd dat de extreme sneeuwval er juist door veroorzaakt wordt. Zo zouden hogere temperaturen meer water doen verdampen (maar toch zou de zeespiegel stijgen?), wat voor meer vocht in de atmosfeer zorgt (maar meer bewolking houdt het licht van de zon, die voor 98% verantwoordelijk is voor klimaatverandering, toch tegen?). Als dat afkoelt kan het in de vorm van sneeuw weer op het land terecht komen (2). Dat moet dan echter wel koud genoeg zijn en blijven om die sneeuw te kunnen laten liggen.

Eerder dit jaar constateerde NASA/JPL researcher Ala Khazendar dat uit metingen van satellieten blijkt dat de Jakobshavn gletsjer op Groenland, die sinds 2012 bijna 3 kilometer korter en bijna 30 meter dunner was geworden, sinds 2017 weer net zo snel aan het groeien is. (4)

COOLING=WARMING

In het midden van de Verenigde Staten zijn de afgelopen weken opnieuw koude records gesneuveld. Nog nooit viel er zó vroeg in het seizoen sneeuw. In de VS worden de vele koude records van de afgelopen jaren net zozeer aangevoerd als ‘bewijs’ van global warming als met de zachtere winters in Europa wordt gedaan (al zou er volgens sommige experts nu juist een ongekend strenge winter in Europa aankomen).

Wetenschappers van de universiteiten in San Diego en Northumbria (Groot Brittannië) verklaarden in 2018 dat ons de komende tientallen jaren waarschijnlijk een ‘groot zonne minimum’ staat te wachten, vergelijkbaar met het Maunder Mimimum tijdens de 17e en 18e eeuw, beter bekend als de ‘kleine ijstijd’.  (4)

Het klimaatalarmisme kan daarom aan de beruchte Orwelliaanse Nieuwspraak regels worden toegevoegd. WAR=PEACE, FREEDOM=SLAVERY, IGNORANCE=STRENGTH (allemaal reeds naadloos van toepassing op onze tijd) kan vanaf nu worden aangevuld met COOLING=WARMING.

Dr. Ottmar Emdenhofer, vicevoorzitter van het neomarxistische IPCC klimaatpanel van de VN, waar ook Nederland zijn economie- en welvaartsverwoestende beleid op baseert, gaf overigens al 9 jaar geleden openlijk toe dat ‘wij (VN/IPCC) de wereldwijde welvaart door klimaatbeleid de facto herverdelen… Men moet de illusie loslaten dat het internationale klimaatbeleid over het milieu gaat. Dit heeft bijna niets meer te maken met milieubeleid.’ (3)

Xander

(1) Daily Mail via Martin Armstrong
(2) New Scientist
(3) Tony Heller (YouTube)
(4) Zero Hedge
(5) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
20-09: Tienduizenden gehersenspoelde schoolkinderen hebben geen flauw benul van klimaatfeiten
11-09: Wereld Meteorologische Organisatie neemt afstand van Westerse klimaathysterie
08-09: Ontdekking Universiteit Californië haalt officiële CO2 en stikstof propaganda compleet onderuit
02-09: NASA erkent dat klimaatmodellen 100x nauwkeuriger moeten voor juiste voorspelling
01-08: Deze mannen en organisaties zitten achter het anti-humane genocidale Westerse klimaatbeleid
12-07: Finse en Japanse wetenschappelijke teams vinden geen bewijs voor menselijke klimaatverandering
21-06: Zoveelste klimaathoax: VN-baas poseert op eiland Tuvalu dat in zee zou wegzinken – niet dus
18-06: Global Cooling volgens NASA satellieten begonnen, kan 40 tot 60 jaar duren
25-05: Radicale ommezwaai: IPCC erkent dat mens toch niet verantwoordelijk is voor opwarming (… maar propaganda verandert alweer van ‘global warming’ naar ‘uitsterven van soorten’)
15-05: ‘Klimaat wordt al kouder, over 5 jaar ook in Westen voedseltekorten’ (2019 breekt alle records: ‘Global Cooling’ is begonnen)
29-03: Grote gletsjer op Groenland weigert mee te doen met klimaathoax en groeit al 2 jaar
13-03: (/ Alle miljarden kostende maatregelen zullen de temperatuur in ons land met maar 0,00007 graden doen dalen)
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)
04-03: Oprichter Greenpeace: Stoppen met fossiele brandstoffen zal massasterfte veroorzaken
26-02: Bijdrage mens aan klimaatverandering ook volgens cijfers alarmisten te verwaarlozen (/ Is de maximale afname van de opwarming met 0,05 graden de totale afbraak van onze welvaart waard?)
13-01: 25 deskundigen slaan alarm: Huidig klimaatbeleid veroorzaakt ondergang van Nederland
2018:
16-11: NASA satelliet ziet forse afkoeling, lijkt begin van nieuwe mini ijstijd (‘Universitaire wetenschappers San Diego en Northumbria komen tot dezelfde conclusie: Het gaat voor lange tijd flink kouder worden)
15-11: Klimaatwetenschappers geven enorme rekenfout Global Warming studie toe
09-10: IPCC wakkert klimaathysterie verder aan met angst zaaiend propaganda rapport
03-09: Zonne minimum eerder begonnen, experts waarschuwen voor langdurige afkoeling Aarde

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. De bomen hebben weer herfstkleuren net als andere jaren.
  En de vogels vliegen weer naar warmere landen.
  Het wordt s’avonds eerder donker en s’morgens later licht.
  Dat is alles nog hetzelfde en het weekend gaan ze de tijd met een uur bijstellen omdat dat goed is voor de
  economie. zomertijd, wintertijd.
  Er is veel met apparatuur te meten, toch ook daar worden fouten gemaakt en zijn herzieningen van belang.

 2. Al hun wijsheid is op niets uit gelopen.Vandaag verklaren ze dit en morgen weer wat anders.
  een ding weet ik:De Heer regeert!

 3. Voorlopig warmt alles alleen maar op.
  Ik zie nog amper koude winters zoals 15/ 20 jaar terug nog wel elke winter geschaatst kon worden op natuur ijs.

  Het is zelfs zo dat je in oktober zelfs nog 20c ken verwachten.

 4. Reactie ik ben het helemaal met u eens de mens weet het toch altijd beter laat ze maar ploeteren ze komen er nog wel achter wie de baas is en dat is nog altijd God geweest.

 5. wanneer word de massa wakker.? Hoe kan het als de zon warmte genreerd de temp op de grond b.v 30 gr zijn en op een hoogte van pak weg 40meter maar 25 gr en op 10km 70 gr onder nul. Dwz dat de zon geen warmte maar een hoge frequentie licht uit straalt door dit gehele stelsel. De enige die het weerbeeld op deze planeet regelt is de planeet zelf. des te meer negatieve energie er over moeder aarde uitgestrooid wordt des te meer zij gaat reageren . wil de planeet overleven zal het teveel aan negatieve shit opgeruimd moeten worden soms zonder en heel vaak met hulp van hogere beschavingen. die vooral de lei lijnen rond de planeet schoonmaken.. zolang de massa niet begrijpt dat alles op zielsniveau een is. zal er een eindpunt komen en dat punt naderen wij nu met rasse schreden.

 6. Het zou mooi zijn indien we een VVD (!) premier hadden die zich in dit thema zou inlezen om daarna met de vuist op tafel, de socialistische en groene partijen tot orde te roepen. Maar ja, Mark Rutte. Wat heeft die eigenlijkvoor het land gedaan? Na 10 jaar kun je denk ik wel met zekerheid zeggen dat zijn belangen ver buiten Nederland liggen.

 7. Hieronder een rekenmodel van het weer voor de komende 384 uur. Dit is de kaart van Europa, maar valt ook in te stellen voor de VS. Deze kaart wordt niet gebruikt door onze klimaatwetenschapper met zijn eigen weerstation Gerrit Hiemstra. Maar voor de liefhebbers van een vroege ski-vakantie.
  https://www.tropicaltidbits.com/analysis/models/?model=gfs&region=eu&pkg=asnowd&runtime=2019102312&fh=6
  Mocht u het interessant vinden kijk dan ook eens naar onderstaande video. De presentator heeft nogal wat onderzoek gedaan op het gebied van ijstijden.
  https://www.youtube.com/watch?v=iFAb1U7oWTk

 8. in november 1996 studeerde ik de zonnevlekken diagramen en om 2hoo s’nachts zach ik het verband met de elfsteden tochten en de volgende dag sprak ik hier over met mijn ploeg van montages van de roltrappen in Fankrijk met de voorspelling een binnekort mogelijkheid van een elfsteden tocht. nau meen keek een beetje glaasig van we kennen hem.
  zondag 4 jan ons jaarlijks maal bij Muldermontage in Alphen a/d Rjin en Bingo daar wasie.
  2008 is mislukt zoals in 1972. kijkt men nu naar de 2020 dan is de kans groot temeer dat het aantal zonnevlekken de helft is van de vorige periode en de vooruitzichten zijn een totale absentie voor de komende jaaren zoals in de zeventiende eeuw de zogenaamde periode van maunder.
  https://www.nomdundieu.com/8.3.1%20Climate%20et%20histoire.htm

  Greta kan zich beter bezig houden warme truijen te breiien

  er is ook een versie in het nederlands sorry
  .

 9. Schokkend bericht: sott.net/article/422468-Craig-Murray-Assange-in-court.

  Verzoek het te verspreiden.

 10. Er is geen klimaatverandering, door menselijk handelen veroorzaakt. De voornamelijke “schuldige” is de zon. Klimaat is bovendien al miljarden jaren aan cycli onderhevig, o.a. ook door de precessie van de aarde. Verder haalt men nogal vaak het begrip “klimaat” & “milieuverontreiniging” door elkaar. Of houdt men bewijsvoering zo vaag mogelijk. Het is tenslotte een verdienmodel voor de elites en een manier om het klootjesvolk door angstzaaierij eronder te houden.

 11. In de jaren 70 was er door de zelfde soort mensen geen geroep dat de aarde opwarmde,nee we gingen naar een nieuwe ijstijd.
  Maar de groene ziekte was toch dat de aarde opwarmde,en dat is de laatste 20 jaar globaal niet meer gemeten,en nu is het niet meer de opwarming,maar klimaat verandering,en dat is een thema net zoals het weer,
  Niet een dag is het weer het zelfde,en dat geld ook voor het klimaat,maar of de mens daarvoor verantwoordelijk is,daar geloof ik niks van.
  Waar de mens wel voor verantwoordelijk is,dat is de overbevolking,en ja dan houd je in een land als Nederland geen echte natuur meer over,en O,dat regelen de linkse natuur gekken wel,en via een achterdeur hebben ze het voor elkaar,Nederland gaat door hun handelen naar de klote,en als onze boeren vertrekken uit ons eens zo mooie Nederland,dan is de voorspoed ook weg,en die linkse gekken van nu,zij gaan echt niet werken om ons Nederland weer op te bouwen.

 12. De mens wikt, God beschikt. Wat hebben de goddeloze betweters daar een hekel aan, maar God laat Zich niet bespotten.

 13. @willy
  23/10/2019 om 3:41 pm

  Mee eens. Ik vind het solar minimun verhaal ook flinterdun. Velen roepen maar wat om aandacht te krijgen.

 14. Een globel-cooling wil nog niet zeggen dat we naar een ijstijd zouden evolueren, er zijn daar niet voldoende bewijzen voor, ook zijn er geen natuurlijke factoren voor. In de VS zijn vooral rechtse en van christelijke strekking die steeds met zo’n studies afkomen zonder echte bewijzen. Zelfs al zouden we de wereld vol bossen planten, dan nog houdt men geen rekening met de koolstofcyclus , dus ook bossen zijn niet het wondermiddel tegen opwarming, omdat in de herfst ook veel koolstof vrijkomt . shalom

Comments are closed.