‘Klimaat wordt al kouder, over 5 jaar ook in Westen voedseltekorten’

Russische graanoogst mislukt door ergste kou in 140 jaar – ‘2019 breekt alle records: Global Cooling is begonnen’ –Record sneeuwval in Rusland (Afbeelding: Embed from Getty Images (4)).

—————————————————————————————————————————————

In schril contrast met het door de hele Nederlandse gevestigde orde aangehangen CO2/opwarmingssprookje is het klimaat –zoals astronomen en onafhankelijke wetenschappers al jaren voorspellen- juist kouder aan het worden, en lijkt dit het begin te zijn van een nieuwe kleine mini ijstijd die tientallen jaren zal duren en massale voedseltekorten en hongersnoden dreigt te veroorzaken.

De afgelopen weken is de VS –na toch al vele winters met iedere keer weer nieuwe koude records- getroffen door nieuwe record overstromingen, waardoor enorme gebieden met landbouwgrond en voedselvoorraden verloren gingen en steeds meer boeren failliet gaan.

Daarnaast loopt het zaaiseizoen in belangrijke landbouwstaten door het koude weer ver achter op schema. ‘Zoals ik al waarschuwde voorspelt onze computer koudere winters en kortere zomers, waardoor het zaaiseizoen verder zal afnemen. In 2024 is er daardoor gevaar op ernstige voedseltekorten,’ schrijft topeconoom Martin Armstrong.

Koude record en mislukte oogst in Rusland

Ook in Rusland kampt men met grote problemen. Door de aanhoudende bittere kou –in april de ergste in ruim 140 jaar- is de tarwe oogst mislukt. De verwachting is dat het weer voorlopig niet veel zal verbeteren.

Australië kampt juist weer met droogte. Kangaroes trekken op zoek naar water de dorpen en steden in, zelfs tijdens spitsuur. Andere dieren sterven omdat er geen gewassen meer groeien die normaal gesproken hun voedselbron zijn.

‘Gloobal Cooling wordt zeer ingrijpend’

‘Global Cooling is klimaatverandering die zeer ingrijpend kan gaan worden. In 2019 zijn al nieuwe koude- en sneeuwval records genoteerd. In het midden van de VS is de sneeuwval ten opzichte van het jaar 2000 verdubbeld.’

Zo viel in de ‘Twin Cities (Minneapolis-St.Paul) deze winter bijna 1 meter sneeuw, waarmee het vorige record uit 1962 (67 centimeter) werd verpulverd.

Deze afkoeling zorgt tegelijkertijd voor drogere zomers en een korter oogstseizoen. ‘Historisch gezien leidt dit in sommige gebieden tot hongersnood, maar voornamelijk tot ondervoeding, met de komst van meer ziekten en plagen als gevolg.’

Aan de beruchte ‘zwarte dood’, die bijna complete volken uitroeide, ging de ‘Wolf Global Cooling’ vooraf, toen de temperatuur bijna 20% daalde ten opzichte van de klimaatopwarming in de Middeleeuwen, wat zowel de bevolking, gezondheid als de welvaart juist had doen opbloeien.

Kleine ijstijd

Na de ‘Wolf Global Cooling’ volgde de kleine ijstijd. Oogsten werden minder en mislukten, waardoor de prijs van graan in 1545 explodeerde. In de 18e eeuw schreven de Amerikaanse presidenten Thomas Jefferson en John Adams dat de grond tot op een diepte van 60 centimeter was bevroren. ‘Onder die omstandigheden groeit er niets.’

‘Bedenk dat ons (computer)model werd opgezet met alle info die we maar konden krijgen, zodat de hele wereld met elkaar in verband kon worden gebracht. Nu ons model Global Cooling en stijgende voedselprijzen laat zien, is dat belangrijk genoeg om op de agenda te zetten.’ (3)

Astronomen en andere onafhankelijke wetenschappers voorspellen al jaren een nieuwe mini-ijstijd, die al rond 2020 zou kunnen beginnen. Perioden met opwarming en afkoeling worden dan ook niet veroorzaakt door CO2, maar vrijwel uitsluitend door de zon, die al enige tijd signalen geeft dat we ons inderdaad op een tientallen jaren durende afkoeling moeten voorbereiden (een ‘zonne minimum’, dat al begonnen is).

Niet minder, maar meer CO2 nodig

ALS het almaar herhaalde CO2-opwarmingssprookje zou kloppen, zou de wereld met een snel groeiende bevolking juist de door de gevestigde orde ‘dramatisch’ genoemde temperatuursstijging van 1,5 tot 2,0 graden en dus veel meer menselijke CO2 uitstoot nodig hebben, die overigens slechts een fractie bedraagt van de totale hoeveelheid in de atmosfeer. De totale hoeveelheid CO2 zit daar overigens nog steeds maar net boven een absoluut historisch dieptepunt.

Kassen worden niet voor niets volgepompt met CO2 om gewassen groter te laten worden en sneller te laten groeien. Een minimale temperatuurstijging van 2 graden is broodnodig om straks niet in een periode met hongersnoden terecht te komen waarin het aantal slachtoffers alle eerdere voedselrampen bij elkaar opgeteld compleet zal doen verbleken.

Nederland breekt zichzelf af voor NUL effect

In Den Haag gaat men de Nederlandse samenleving echter voor honderden miljarden euro’s belasten en daardoor sterk verarmen voor een ‘energie transitie’ die de temperatuur aan het einde van deze eeuw met hooguit 0,0003 graden zal verlagen. Oftewel: voor een onmeetbaar klein dus NUL effect.

In hoeverre het verstandig is de na de oorlog opgebouwde welvaart in ons land op deze manier stapsgewijs tot op de grond toe af te breken en in de handen van een elitair clubje linksgroenliberale globalisten te verplaatsen, mag u zelf bepalen (op 23 mei wederom in het (Europese) stemhokje).

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Armstrong Economics
(3) Armstrong Economics
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

29-03: Grote gletsjer op Groenland weigert mee te doen met klimaathoax en groeit al 2 jaar
21-03: ‘Rutte ondanks afstraffing gewoon door met extreemlinks klimaatbeleid’
13-03: Zogenaamd lagere energierekening misleidende verkiezingsstunt van Rutte
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)
04-03: Oprichter Greenpeace: Stoppen met fossiele brandstoffen zal massasterfte veroorzaken
26-02: Bijdrage mens aan klimaatverandering ook volgens cijfers alarmisten te verwaarlozen (/ Is de maximale afname van de opwarming met 0,05 graden de totale afbraak van onze welvaart waard?)
03-02: “Europese (Dis)Unie wankelt, energie zekerheid moet boven klimaatbeleid worden gesteld’
24-01: Topeconoom Armstrong: ‘Confrontatie normale volk met klimaatextremisten een feit’
14-01: ‘Verschuiving magnetische Noordpool echte reden klimaatverandering’
13-01: 25 deskundigen slaan alarm: Huidig klimaatbeleid veroorzaakt ondergang van Nederland

2018:
29-11: Topwetenschapper Dyson waarschuwt dat klimaatbeleid op ideologie is gebaseer, niet op feiten
16-11: NASA satelliet ziet forse afkoeling, lijkt begin van nieuwe mini ijstijd (‘Universitaire wetenschappers San Diego en Northumbria komen tot dezelfde conclusie: Het gaat voor lange tijd flink kouder worden)
15-11: Klimaatwetenschappers geven enorme rekenfout Global Warming studie toe
09-10: IPCC wakkert klimaathysterie verder aan met angst zaaiend propaganda rapport
03-09: Zonne minimum eerder begonnen, experts waarschuwen voor langdurige afkoeling Aarde

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

27

 1. Beste mensen, als er veel sneeuw valt heb niets te maken met het kouder worden van t klimaat, heb te maken veel waterdamp in de atmosfeer,door opwarming van de zee,cq klimaat ,lange koude drogen winters als vroeger zijn er nog nauwelijks..

 2. Astrologie? Ik vertrouw liever op wetenschap.

  En een “top-econoom” lijkt me ook niet echt geschikt voor klimaatvoorspellingen.

 3. Astroloog Theo White van http://www.globalastrologyblog.blogspot.com schrijft al jarenlang dat vanaf 2017 de temperaturen zullen kelderen, waardoor oogsten mislukken et cetera met alle ellende van dien. De koudeperiode neemt zo’n dertig jaar in beslag met als dieptepunt 2029-2039. Als zijn voorspellingen uitkomen dan heeft het plaatsen van zonnepanelen e.d. weinig zin door de vele sneeuwval en verwoestende storm- en regenbuien. Theo schrijft sporadisch op zijn website, maar wel regelmatig op Facebook. Verder plaatste hij interessante artikelen over de economie, baby-boomers etc. Zeker de moeite waard om te lezen. De website is in het Engels.

 4. Is toch geen probleem voor die klimaathysterici, draaien we gewoon het hele plaatje om. CO2 is de oorzaak dat het kouder wordt en ook hier zullen die ‘97% wetenschappers’ vol in mee gaan om geen gezichtsverlies te moeten lijden.

 5. Volgens mij valt het wel mee met de slechte graan oogst in Rusland.
  Artikel deze week in de Boerderij.
  USDA is normaal uitstekend geinformeerd over opbrengsten wereld wijd.

  Achtergrond 15 mei 2019

  Deel verwijderd, zie siteregels, auteursrechten en schadeclaims. Mod.

 6. Het probleem met de verzameling ‘groene idioten’ op deze aardbol is het feit dat ze elk probleem hoe dan ook halsstarrig aan het klimaat zullen blijven relateren, waarbij alles altijd te wijten is aan menselijk handelen. Is het te nat, te droog, te koud of te warm, te veel of te weinig wind, altijd vormt dit voor deze gastjes een bewijs voor hun theorie van een door de mens veroorzaakte klimaatverandering, en natuurlijk een zoveelste pleidooi voor de handhaving van de meest idiote en economisch funeste maatregelen om daar iets aan te doen. Nooit ofte nooit zullen deze fanatieke fantasten hun ongelijk in deze materie willen toegeven, zelfs niet bij temperaturen bij ons van -60. Dan nog zal het de schuld zijn van door de mensveroorzaakte uitstoot van CO2. Deze lieden zijn gewoon niet voor rede vatbaar, Dat blijkt nu al overduidelijk.

 7. Panikeren helpt niks…veranderingen van het klimaat gaan zodanig langzaam dat wij, gepensioneerden, dat hoogstwaarschijnlijk niet meer zullen meemaken.
  Ik ben meer bezorgd over het geknoei met het klimaat door h.a.a.r.p en zulke manipulatie om het weer te beïnvloeden en te controleren waardoor ze de hele planeet ontregelen en dan de schuld afschuiven op de mens om geld uit de zakken te kloppen uit hebzucht…opzettelijke vernietiging van onze leefwereld uit machtshonger en winstbejag.
  Dezelfde schande als de rijkeluizen die met miljarden smijten om een uitweg te vinden om hun vege lijf te redden door hun eigen geknoei, in de ruimte, terwijl de helft van de wereldbevolking crepeert van de honger..

 8. Ik ben het grotendeels met Mark S. eens.
  Je ziet het pas ook weer met de bezetting van de varkensboerderij dat linkse tuig veroorloofd zich zelf van alles,maar als hun auto dan op de kop ligt huilie,huilie doen. Maar wel ongeoorloofd andermans grond en huis binnendringen en bedoezelen en demoniseren. Kijk ik ben zelf ook voor goede behandeling van dieren maar dat kan je ook op andere manieren bereiken. Maar de echte elite gebruikt de links extremen en de islamieten als hun gereedschap om hun doelen te verwezelijken. Ik denk dat velen dat zelf niet eens op ware diepte in kunnen schatten. Ik ben echt wel eens bezorgd over waar de maatschapij heen gaat. En het zijn nog steeds een select groepje elite die de richting bepaald waar de wereld heen gaat en hun verdienmodel exploteert door nieuwe dingen te verzinnen zoals de klimaathoax etc.. Intussen word het voor de gewone man/vrouw steeds moeilijker om een vaste baan met fatsoenlijk salaris vinden laat staan voor een langere tijd. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die ontwaken uit deze boze corrupte droom. Alleen het probleem is we hebben nog steeds te weinig leverage om de dingen echt ten goede te veranderen. Je ziet het aan de gele hesjes dat heeft hier in Nederland nauwlijks effect. De politieke elite is te goed beschermd en verankerd in verborgen instituten waar de gewone burger geen weet van heeft. Het word toch echt tijd voor een frisse wind en dat types zoals Rutte,Merkel,Macron verdwijnen van het politieke toneel en aansprakelijk worden gesteld voor hun wandaden en ondemocratische handelingen ten aanzien van hun respectiefelijke natiestaten en Europa als geheel. Om maar iets te noemen als hun opgedrongen multiculti criminele samenleving waar wij als autochtonen als echte slachtoffers van zijn geworden zover zelfs dat velen van ons zich vaak niet meer thuis voelen in ons eigen land. Plus dat wij dat vaak niet eens openbaar mogen aankaarten zonder gedemoniseerd en verguisd te worden.

 9. Zelfs als die kleine ijstijd er komt, zullen ze zeggen dat dat komt door de opwarming van de aarde………

 10. @ Hoeder: 6:35 pm, op 15/5. Inderdaad het systeem deugt niet. Inmiddels ben ik er van overtuigd, dat er maar 1 manier is de politici/kamerleden in toom te houden. Maak ze hoofdelijk aansprakelijk- ieder kamerlid individueel- voor hun handelen. Een kijken of ze er zo makkelijk nog mee weg komen, als ze slechte maatregelen nemen en tegen de bevolking werken.

 11. Ik stem op 23 mei op Forum voor Democratie. Thierry Baudet zal van de klimaat en EU leugens gehakt maken! En Wilders van de PVV vind ik ook perfect!

  Dat is geen extreem rechts maar heet gewoon – waarheid – en tegen de links/liberale leugens. Niks extreems aan.

  Extreem zijn degenen die FvD en PVV extreem rechts noemen. Dat zijn extreem linksen/liberalen. Door glashard te liegen en zich tegelijkertijd fatsoenlijk te noemen zijn het extreme links/liberale leugenaars. Ook de CU en het CDA horen bij de extreem links/liberale leugenaars. En ik zeg dit als Christen.

 12. Voor natuurrampen met kostbare gevolgen en onvoorziene ongelukken, wordt geen rekening
  gehouden, tenzij het in het buitenland is. En hun eigen hachje maar goed draait.
  Hebben we met de euro meer dan de helft moeten inleveren. Het jaar erop schreeuwden ze al
  weer dat er bezuinigt moest worden. En het bleef bezuinigen. Mensen die zonder inkomen werden
  Gezet, voedselbanken, uit huis zettingen en dat in Nederland.
  En dan al het geld inleveren voor de zogenaamde Co2 en opwarming, steken ze in eigen zak,
  Schaapjes op het droge, met een villa in het buitenland.
  Deze politieke vandalen geven geen snars om het volk en hun toekomst.

 13. De wal zal het schip keren. Als het de komende jaren kouder gaat worden, dan ben ik benieuwd welke smoes ze dan weer gaan verzinnen. Ze zitten tot over hun oren in de CO2 hype, en dan wordt dat stevig afkicken!!!

 14. Het begint bij onszelf en eindigd bij onszelf.
  De vorige generatie die nu 60 tot … jaar is , heeft deze veel te lang aan de macht gelaten, die de belasting gelden van de De gouden jaren verkwanseld hebben .
  Hun kinderen die nog 30 tot 50 jaar te leven hebben mogen de rekening betalen.
  Hopelijk zullen die genoeg politiek verstand kunnen opbrengen, en zich niet aan een partij binden door steeds aan dezelfde hun volmacht te geven.
  Er is een gouden regel “ wie meer uitgeeft dan hij ontvangt wordt tot de bedelstaf gedwongen”
  Vermijd de partijen die alleen maar over uitgaven spreken.
  Geef de voorkeur aan deze die over investeringen spreken die winst maken .
  Europa is een put zonder bodem, straf deze partijen af die het belastingeld van de werkers iedere dag verkwanselen.
  Binnen afzienbare tijd , zal men de gemaakte schulden kwijt schelden. De bedoeling. dan kan men opnieuw beginnen, alleen wie gaat zijn geld kwijt zijn. D e spaarders, gepensioneerden, want die zijn maar een kost geworden en niet meer Rendabel. Denk goed na voor u het stemhokje binnen gaat want
  Europa bestaat niet, alleen de euro, en die moet alles een maken.
  utopie, van machthebbers. Geloof daar niets van.

 15. Omvolking door massa immigratie naar Europa. Klimaat gekte die een “CO2 weg ermee” roepende generatie jongeren massaal hysterisch heeft gemaakt. Overal duidelijke signalen van afkoeling van de aarde. Politieke correctheid die gender gekte en islam verering bij vooral de altijd fanatiek atheistische marxisten (GL & D66). Voorheen had je verschillende politieke stromingen en met debatteren werden meningen uitgewisseld. Nu ben je een fascist als je de mainstream gedachte niet volgt. En dat is niet alleen in Nederland zo. Bovendien hebben bijna alle landen ter wereld onmogelijk af te lossen schulden opgebouwd. Het Midden Oosten wordt weer eens een grote brandhaard. De USA, Rusland en China staan op verschillende locaties recht tegenover elkaar, zoals in Oekraine, Syrie, Yemen en Venezuela om maar een paar plaatsen te noemen. Ik ben bang dat we op een gigantische ramp afstomen.

 16. Het CO2 verhaal van Rutte en consorten is een broodje apekool , maar dat wisten we al lang. Toch gebeuren en op het gebied van alternatieve verwarming mooie dingen , HR solar een Nederlands bedrijf . Is bezig om een systeem te maken dat €10.000 kost en waar mee je hele huis kunt verwarmen . Blijft het toch nog steeds een bak met geld , maar komt in de buurt van een een prijs voor traditionele gas installatie

 17. De afgelopen winter viel er een record hoeveelheid sneeuw in de Alpen. Sommige touristen vonden hun auto zelfs niet meer terug ’s ochtends, onder de sneeuw verborgen. Enkele jaren terug vreesden de Alpen uitbaters, dat het ski tourisme was afgelopen door het chronische tekort aan sneeuw.

 18. Dit wordt top met een warmte pomp in een winter met -15,not. Dan werkt het systeem niet meer.

 19. Zelfmisleiding is de grootste deugd van onze malafide en manipulerende regering.

 20. Ik kan dit onderschrijven, aan de Côte d’Azur, zijn de Bougainvilliers struiken met de paarse bloemtakken, bijna allemaal verdwenen, de afgelopen 20 jaar. Ook is de maand Mei de laatste jaren, voor touristen, een veel te koude maand geworden.

 21. De grote fout ligt bij de Tweede Kamer. De leden daarvan dienen de regering te controleren. Door regeerakkoorden vervult de TK deze taak al tijden niet meer. Nee leden zien het als een opstapje naar een betere functie, t/m een Rutte aan toe. Brussel lonkt!
  Zit je eenmaal in dat carrousel dan kun je niet meer stuk (neem bv die alcoholist Juncker) en krijg je altijd wel een goedbetaalde OVERHEIDsbaan. Dit zieke systeem houden we zelf in stand door op ze te stemmen. Met de Provinciale Staten verkiezingen is duidelijk geworden dat mensen wakker beginnen te worden. Stem ze ook weg op 23 mei voor de Europese verkiezingen.

 22. Ik stem in elk geval zeer tegen mijn zin voor extreem-rechts.

  Doe mij na om de globalistische smeerlappen een hak te zetten !

 23. 1 plus punt dan…..
  Van de kou sterven is een zachte dood, net of je slapen gaat, je wordt ontzetten moe, als na een paar borrels, wat wil jij meer 😉
  Nootjes 🙂

 24. Gezien er maandelijks 10 a 15 duizend mensen bijkomen het land niet groter wordt en alles gekapt,bebouwd,vernield wordt.
  Goede nacht en red je zelf.
  😷

 25. Maar de politiek-correcte meute, de socialisten en de groenen, en uiteraard de hele msm, zullen het fake nieuws noemen.

Comments are closed.