Steeds meer Duitsers verlaten het zinkende schip van hun thuisland

AfD demonstratie tegen Angela Merkels (‘Mutti Multikulti’) massa immigratie en islamisering. (Afbeelding: Getty Images (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Immigratie en energietransitie belangrijkste oorzaken dat jaarlijks honderdduizenden Duitsers hun land de rug toekeren – 55% bevolking geeft aan graag langdurig of voor altijd te willen vertrekken – ‘Domste energiebeleid ter wereld’ straks overtroffen door… Nederland

—————————————————————————————————————————————–

In een opmerkelijk eerlijke analyse wijst Answar Graw, hoofdjournalist politieke zaken bij mainstream media aanvoerder Die Welt, op een onderzoek waaruit blijkt dat steeds meer Duitsers het ‘zinkende schip’ van hun thuisland verlaten, en zelfs meer dan de helft van de bevolking dit serieus langdurig of voor altijd zou willen doen. De belangrijkste oorzaken van de sterk toegenomen emigratiedrang van autochtone Duitsers zijn de aanhoudende massa immigratie en de energietransitie (‘Energie Wende’), die een einde maken aan de goede sociale voorzieningen en goedkope energie. Omdat de Nederlandse regering dezelfde fatale koers is ingeslagen, valt ook hier een exodus van autochtonen die hun land in negatief opzicht zien veranderen te verwachten.

Vorig jaar verlieten 261.000 Duitsers definitief hun geboorteland. Alleen in 2016 waren dat er meer (281.000). Voordat kanselier Angela Merkel in 2015 de grenzen wagenwijd openzette lag dat aantal altijd onder de 200.000, en tot 1991 waren het er jaarlijks slechts enkele tienduizenden.

Het zijn vooral middenklasse Duitsers die vertrekken, maar ook miljonairs (4000 in 2016, tegen 1000 in 2015, en in de jaren daarvoor maar een paar honderd). Graw merkt op dat de meerderheid van deze miljonairs ondernemers zijn, die voor veel banen zorgen.

Volgens een representatieve YouGov peiling zou maar liefst 55% van de Duitsers graag langdurig of permanent naar het buitenland vertrekken. 29% gaf aan daar nog maar 2 jaar geleden niet of minder toe bereid te zijn geweest.

Einde verzorgingsstaat door massa immigratie

De topjournalist constateert dat almaar grotere aantallen Duitsers zich grote zorgen maken over de toekomst. Velen zijn bang dat de sociale verzorgingsstaat door de aanhoudende massa immigratie zal instorten, en er straks geen pensioenen meer over zijn. Net als in Nederland blijkt slechts een zeer klein deel van de immigranten aan het werk te kunnen worden gezet. 8 van de 10 belanden rechtstreeks in de sociale zekerheid, die daardoor onhoudbaar wordt.

Veel Duitsers noemen ook de aftakelende binnenlandse veiligheid (exploderende criminaliteit, vrijwel uitsluitend veroorzaakt door migranten) als reden dat ze zich niet langer thuis voelen in hun eigen land.

‘Domste energiebeleid ter wereld’ straks overtroffen door… Nederland

Zorgen zijn er ook over de vervallende infrastructuur. Het tweede grootste pijnpunt is echter de energietransitie, die in Duitsland al veel verder is doorgevoerd dan in Nederland, en voor torenhoge stroomprijzen (de hoogste van Europa) heeft gezorgd. Honderdduizenden gezinnen kampen nu al met ‘energie armoede’. Nu er nog meer CO2 maatregelen worden genomen die energie, vervoer en producten nog veel duurder zullen maken, vrezen veel Duitsers dat hun kinderen en kleinkinderen straks geen werk meer kunnen vinden omdat Duitsland zich economisch uit de markt zal hebben geprijsd.

De Wall Street Journal kenschetste Duitsland al eens als het land ‘met het domste energiebeleid ter wereld’. Desondanks is Nederland dit beleid niet alleen aan het kopiëren, maar zelfs aan uitbreiden door de bevolking te verplichten straks van het goedkope en schone aardgas af te gaan, daar waar de Duitsers juist inzetten op meer aardgas. We kunnen daarom verwachten dat de afbraak van ons land richting de maatschappelijke, economische en financiële ondergang over een aantal jaren nog sneller zal verlopen als bij onze gedoemde Oosterburen.

Deagel: Instorting Westen tussen nu en 2025

We wijzen in dit kader nog maar eens op de private non profit militaire inlichtingenwebsite Deagel, die zich voor zijn analyses baseert op gegevens van o.a. de CIA, het IMF en de VN. Deagel voospelt dat er in 2025 vele honderden miljoenen mensen in Europa en Amerika zullen zijn omgekomen of geëmigreerd als gevolg van de totale instorting van de economie, welvaart en samenleving, en het Westen in een ongekende crisis zal zijn gestort die 20 tot 80 jaar zal duren.

Duitsland wordt volgens deze in 2017 bijgestelde analyse bijzonder zwaar getroffen: het land raakt bijna tweederde van de bevolking kwijt (van 80 miljoen naar 28 miljoen), en de gemiddelde koopkracht (PPP) daalt van € 45.500 naar € 13.300.

Nederland komt er bijna als enige West Europese land nog het minst slecht vanaf met een een teruggang van iets meer dan 270.000 inwoners, en een naar verhouding geringe koopkrachtdaling (een kleine € 5600). Omdat de regering Rutte de afgelopen jaren steeds meer ‘Duits beleid’ heeft gekopieerd (Klimaat/energie akkoord, jaarlijks tienduizenden immigranten), moet worden afgewacht of die cijfers nog wel kloppen.

Xander

(1) Epoch Times
(2) Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

03-09: Zonder schuldenmachine verliest Nederlander € 20.000,- inkomen, Amerikaan wordt straatarm
14-08: Boek ‘Veiligheidsrisico Islam’: Oud politieagent waarschuwt Europa voor ‘gangster jihad’
11-08: Mensensmokkelschepen begonnen met nieuwe migranten bestorming van Europa
09-08 Stasi censuur effectief: Twee derde Duitsers zegt bang te zijn om voor eigen mening uit te komen
01-08: Deze mannen en organisaties zitten achter het anti-humane genocidale Westerse klimaatbeleid
31-07: Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan
30-07: Failed state? Duitsland op randje van economische en maatschappelijke systeemcrisis
26-07: Linksgroene econoom pleit op radio voor radicale verarming van de bevolking
24-07: Hoofd Duitse Bond van Rechters: Behalve moord wordt er feitelijk niets meer vervolgd
14-07: Integratie professort verandert van mening: “Tijd om muur met prikkeldraad om Europa te bouwen’
08-07: Zweedse auteur zegt dat migrantengeweld in zijn land is ontaard in ‘kleine oorlog’
27-06: Duitse bedrijven en samenleving in zwaar weer door groen beleid en de-industrialisatie

09-06: Britse sociaaldemocraten willen lonen 75% laten dalen om klimaatverandering te bestrijden (/ Als de klimaatgektesekte wint draait ook in Nederland ieders leven straks enkel nog om armoede en overleven)
09-06: Snelle verval van Duitsland zal grote gevolgen hebben voor Nederland (/ Westerse beschaving volgt historisch patroon, zit nu in fase van decadentie naar ondergang)
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
23-05: Onhoudbare schuldenlast het monster in de kast bij Europese verkiezingen
04-03: Oprichter Greenpeace: Stoppen met fossiele brandstoffen zal massasterfte veroorzaken
03-02: “Europese (Dis)Unie wankelt, energie zekerheid moet boven klimaatbeleid worden gesteld’
13-01: 25 deskundigen slaan alarm: Huidig klimaatbeleid veroorzaakt ondergang van Nederland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

23

 1. Oma, Dimitri. JdK, dat bericht is van Berliner Express, een satirische Duitse website. Zo te zien trapt menig complotdenker daar met open ogen in.

 2. @Cor. Lees eens wat over de geschiedenis van de Zweedse sociaal democraten. Ga daarna Malmö in Zweden eens bezoeken. Dan zul je begrijpen wat ik bedoel.

 3. Het optrekje van merkel ligt naar het schijnt in Paraguay, niet Uruguay…pal naast dat schuiloord van de bush clan en andere misdadigers. Ze denken allen daar veilig te zijn…

 4. Volgens Mr. Armstrong, triljonaire belegger in de VS is tegen 2032 China de financiële supermacht en het Westen volledig ingestort …

  Ingestort door massa-emmigratie, corruptie, torenhoge schulden, overbelasting …

  Moesten de Russen slim zijn, zouden ze het decadente Europa zonder slag of stoot binnen de 24 uur innemen rond 2030-35 !!!

  Wij herleven de val van Rome (476 a.d.)

 5. De buur van Merkel is de al even illustere George W Bush. In Uruguay wel te verstaan. Haar stulpje betreft een hacienda met landbouwgrond.

  Over de komende sociale onrust. Heeft u al eens goed bezien waar de Oost-Europese landen muren aan het bouwen zijn? Niet alleen aan de immigratieroutes, ook om het westen BUITEN te houden. Dan keren ze zich in een vingerknip 180 graden om, weg van Brussel, richting Moskou. Ze zien de bui hangen en bereiden zich voor. Vandaar ze zich afzetten tegen moslim immigratie.

  U dacht dat de 50 miljoen doden uit WOII veel waren? Probeer 150 miljoen. Minimum. In de grootste, meest chaotische, burgeroorlog ooit. En Merkel zag dat het goed was. Vanuit haar hacienda.

  Ik ben al geëmigreerd. Naar ZO Azië.

 6. Merkel in Uruguay een huis gekocht? Na WWII zijn er ook veel o.a. Duitse oorlogsmisdadigers heen “gevlucht”.

  Familie??

 7. De teruggang in aantallen 60.000.000 is niet slecht! Alleen is dit wel een belasting voor het milieu ,immers leg je ze zij aan zij dan is dit 42.000 km. Stapelen zou ook kunnnen 4 boven elkaar is nog een ondergrondse wal van 11.000 km. Zo ziet u maar de geschiedenis herhaalt zich de bovengrondse muur wordt een ondergrondse muur. En als iets ondergronds gaat is men de controle kwijt! Waar ligt het omslag punt, iemand een idee?

 8. @Ronald Van Beneden:
  Je vergeet het ergste nog:
  1. Vreg heet de waakhond te zijn, een ónafhankelijke ‘autoriteit’ voor de vlaamse energiemarkt om onze energie betaalbaar te houden.
  2. Het promoten van de spreiding in energieverbruik is enkel de smoes om de fascistische roverheid totale controle te geven over ons doen en laten in eigen huis door de digitale knop op afstand te kunnen afschakelen als straf voor ongehoorzaamheid, voor het vrije verbruik van onze elektriciteit, waarvoor wij overigens te duur betalen.
  3. Hiervoor dienen dus de digitale meters: voor gas, elektriciteit en vervolgens water: chantage en controle middelen in de fascistische dictatuur. Dit is het dóel van digitale meters!
  Dit is een flagrante aanslag op onze privacy, zelfbeschikking en autonomie. Schending van onze mensenrechten.
  Dit is erger dan n-korea, china en islam samen om elk aspect van ons dagelijks leven vanop afstand menen te kunnen sturen, controleren en voor te schrijven door bemoeizucht en onwettige controle door misdadige roverheid die onze grondwettelijke rechten schenden.
  Het is dus belangrijk om de plaatsing van digitale meters te wéigeren – hier komen ze alvast NIET over de drempel.

  On topic: emigreren? Ik denk er nog niet aan!
  Dan stellen we ons op tegen de politieke verraders die ons uitleveren aan islam door de mosliminvasie, ik laat mij níet verjagen uit mijn eigen land.

 9. Vreemd dat de miljonairs vluchten, want normaliter mijden ze het gewone volk. Hun vlucht zal wel betrekking hebben op het teveel betalen van belasting.

 10. “Deagel, die zich voor zijn analyses baseert op gegevens van o.a. de CIA, het IMF en de VN.”
  Dit zijn bepaald geen betrouwbare, wetenschappelijke bronnen maar instrumenten van de politieke -en bankiersmaffia. Ik heb deze organisaties nog nooit kunnen betrappen op een waarheid. Laat je niet gek maken. Dit maffiakartel is een satanisch middel om je te demoraliseren, te destabiliseren, crises te veroorzaken en is er op uit om ’tijden en wet te veranderen’ en naar zijn hand te zetten voordat de ‘oorlog van de grote dag van God de Almachtige’ aanbreekt en het van het oppervlak van de aarde wordt weggevaagd. Daniel 7:25, Openbaring 16:14.

 11. Evert op 6.9
  Wat bedoelt U met dat zij de gut menchen juist het probleem waren . Een walgelijk volk ?
  Graag uitleg van Uw beschuldiging .

 12. “Duitsland wordt volgens deze in 2017 bijgestelde analyse bijzonder zwaar getroffen: het land raakt bijna tweederde van de bevolking kwijt (van 80 miljoen naar 28 miljoen)”, geheel conform de boodschap van de Georgia guidestones. Een kleine groep mensen (de “elite”) manipuleert de massa naar willekeur.

 13. @ Dion
  De Duitsers verhuizen naar de landen die vroeger communistisch waren, het oosten
  Het westen gaat nu communistisch worden, vrijheid is zo’n klein begrip.
  Grote volksverhuizingen, armoede, mislukte oogsten en heel veel bureaucratie,
  Dacht u dat de besturen zich interreseren voor al die ellende. Zij hebben een villa in het buitenland
  met geld van de belastingen en kunnen zich indekken voor het geval dat.
  De euro de EU is alleen voor hen welvaart, net als de NWO en verordeningen.
  Door migratie en de kosten voor het klimaat, wordt het alleen maar erger ook in Nederland.

 14. Tasmania … zo groot als Ierland met + – 500K inwoners, en 1.5 miljoen Wallabies 😅. Goed klimaat, schitterende natuur, de mooiste stranden, géén hoogbouw! Zeker zijn hier óók mensen met slechte bedoelingen, maar die zijn op 1 hand te tellen! Hier heb je ook papaver velden voor de pharmaceutical industry en die worden gewoon met laag prikkeldraad afgescheiden van de weg. Hangen wel bordjes om de 50 mtr dat het verboden toegang is. Niemand die erover heen gaat om de poppies te plukken. Bedoel maar! The good life downunder!

 15. Dion: Rusland natuurlijk! Amerika krijgt precies het tegengestelde van wat zij tracht te bereiken, (Europa weghouden van Rusland) Wat Nederland betreft, Ach: Zoals de Duitsers al langer kunnen zeggen, “Allles was bin und alles was ich habe dank ich dir mein Vaterland, Daar hebben we ons de schompes voor gewerkt. Ik kan mij nog herinneren dat er in alle Amsterdamse openbare toiletten stond gekalkt : “Killroy was here!” We hebben dat geweten ook. De hele civilisatie en cultuur naar z’n malle moer. Deutschland, Deutschland uber alles; zwei kartoffelen das war alles. De gaarkeuken krijgt vele filialen. Weer die ouwe menukaart voor m’n neus, tulpenbollen, aardappelschillensoep. Allemaal ouwe koek, niet te pruimen.

 16. Zuid Spanje en de Algarve in Portugal is vergeven van Scandinaviërs, voornamelijk Zweden die hun land verlaten om in het zuiden nu hun toevlucht te zoeken. Reden aldus lokale makelaars? Natuurlijk het klimaat, maar nummer 1 is veiligheid die ze thuis niet meer hebben. Deze gepensioneerde Gutmenschen verlaten het zinkend schip en beseffen niet eens dat juist zíj het probleem waren. Een walgelijk volk van hypocrieten.

 17. Ach frau Merkel:Wir schaffen es nicht mehr………………………………………………………………………………………………………..

 18. waar gaan die duitsers dan heen ,, in de EU is het overal het zelfde…..

 19. De grote kladderadatsch is onvermijdelijk. Nooit eerder waren er zoveel schulden in de wereld. Momenteel geven we al zo’n 15% van het wereldinkomen uit aan rentelast op die schuld. Over 15 jaar zal dat al 40% zijn, omdat de rentelast drie keer sneller stijgt dan het inkomen. De bodem onder onze sociale zekerheid zal worden weggeslagen. Combineer dat met de grote migratiestromen (die pas beginnen!) en de radicalisering van moslims in Europa, en je hebt het perfecte recept voor een terugkeer van het fascisme, met alles erop en eraan.

 20. In België zijn ze ook goed bezig met de energietransitie. Was er deze week sprake van dat het een schande is dat de belastingen op de elektriciteitsfactuur meer dan de kostprijs van de elektriciteit zelf kost namelijk 300 euro. So far so good zou je denken en wat blijkt nu komt onze VREG af met nieuwe piekuur tarieven. Dus als je te teveel piekt extra betalen ook al is de energie voor de maatschappij gratis. Op deze manier gaan ze de faktuur dubbel en dik aandikken onder het mom spreiding van energiegebruik omdat zij wel jarenlang de poen geschept hebben maar nu beweren het geld niet te hebben om het net aan te passen aan de nieuwe energievraag en productie.

 21. En frau Merkel geeft het voorbeeld met een mooi optrekje te kopen in een Uruguay van waar ze veilig ver weg van Duitsland en Europa naar het nefaste resultaat van haar ‘wir schaffen dass’ politiek kan kijken; Haar volgende slagzin zal dan wellicht zijn ‘ich habe es nicht gewusst’…

 22. Ja en wat doen de Nederlanders niets tot het te laat is. maar dat was in 1940 ook al zo horend doof en ziende blind. zoals het altijd is gegaan men demt de put als het kalf verdronken is.

 23. Duitsland is geen Duitsland meer het heeft zijn identiteit verloren, en migratie zal niet stoppen, dat is reeds begonnen met de val van de Berlijnse muur, en waar gaat het eindigen? Shalom

Comments are closed.