Duitse bedrijven en samenleving in zwaar weer door groen beleid en de-industrialisatie

Er gaat inderdaad heel wat veranderen – vrijwel alles, om precies te zijn. Of dat een verandering ten goede is (welvaart, banen, betaalbaar vervoer en stabiele energie worden opgegeven in ruil voor onbeperkte massa immigratie, de-industrialisering en onbetaalbare voorzieningen) is echter maar de vraag. (Afbeelding: Getty Images (3)).

————————————————————————————————————————————–

‘Demise of Deutschland’: Duitsers breken met linksgroene koers hun na WO-2 opgebouwde welvarende samenleving weer razendsnel af

————————————————————————————————————————————–

Het Duitse ‘groene’ klimaatbeleid loopt al jarenlang ver voor op de rest van Europa. De statistieken tonen onverbiddelijk aan dat niet alleen de bevolking -dat door de omschakeling op windmolens en zonnepanelen met torenhoge elektriciteitsprijzen werd opgezadeld-maar ook het Duitse bedrijfsleven hierdoor in almaar zwaarder weer terecht komt. Ondanks de enorme en blijvende schade die dit beleid de samenleving toedient gaat Nederland met het Klimaatakkoord hetzelfde pad op.

De Groenen (Duitse GroenLinks) zorgden ervoor dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel, ooit een groot voorstander van kernenergie (vrijwel uitstootvrij, stabiel, op termijn goedkoop en vrijwel ongelimiteerd), 180 graden draaide en besloot alle kerncentrales te sluiten. Dieselauto’s worden –ondanks het feit dat ze veel schoner zijn geworden- stapsgewijs verboden, en de linksgroenen zijn ook druk bezig om een einde te maken aan kolencentrales en zelfs de complete Duitse industrie.

Demise of Deutschland

Dit extremistische ‘groene ‘beleid, dat het Nederland met het Klimaatakkoord grotendeels gaat kopiëren, heeft Duitsland bepaald geen goed gedaan. Het leidt tot de ‘Demise of Deutschland’, zoals ook in de Britse Telegraph wordt geconcludeerd (2). ‘De ooit onaantastbaar lijkende Duitse nationale kampioenen, van VW en Deutsche Bank tot Bayer en Wirecard, zijn in de greep van schandalen en crisis. Concurrenten vragen elkaar hoeveel erger het nog kan worden voor Deutschland AG.’

Volkswagen en Daimler (BMW, Mercedes) kunnen meer boetes verwachten vanwege de nasleep van het diesel emissieschandaal, en Bayer ziet zich na de $ 63 miljard kostende aankoop van het beruchte Monsanto geconfronteerd met duizenden rechtszaken vanwege het bestrijdingsmiddel Roundup, dat volgens diverse onafhankelijke onderzoeken kankerverwekkend is.

Staalgigant Thyssenkrupp gaat 6000 banen schrappen, en zowel Europa’s grootste vliegtuigmaatschappij Lufthansa  als chipmaker Siltronic geven winstwaarschuwingen af omdat de wereldhandel aan het inzakken is, wat slecht is voor de Duitse exportmachine. De Duitse infrastructuur valt op talloze plaatsen uit elkaar, met ‘Dauerstau’ op de ooit beroemde autobahnen als gevolg, en de digitale infrastructuur loopt ver achter op de rest van Europa. Grote bouwprojecten kampen met gigantische kostenoverschrijdingen en/of willen maar niet afkomen, of moeten soms nog voor opening weer worden afgebroken (nieuwe Berlijnse luchthaven).

Weg met grote bedrijven en welvaart, onbeperkt welkom voor migranten

Angela Merkels CDU voelt in de peilingen de hete adem van de Groenen in de nek, en neigt daarom naar een nog extremistischer klimaatbeleid. Zo wordt overwogen de kolencentrales al in 2030 in plaats van 2038 te sluiten. Nu de Groenen dankzij de jarenlange klimaatpropaganda door de linkse media zo groot zijn geworden, zullen ‘de klimaatdoelen voor Duitsland worden wat Brexit nu is voor het Verenigd Koninkrijk.’

Zo zijn de linksgroenen hard op weg Duitsland te de-industrialiseren. Ze willen geen kernenergie, geen kolen, geen olie (en de collega’s in Nederland zelfs geen gas), geen diesel, geen grote ‘vervuilende’ industrieën meer, en überhaupt geen grote tech bedrijven als Google en Amazon. Wat ze wèl willen is onbeperkte massa immigratie van laag- of niet opgeleide moslims uit Afrika en het Midden Oosten, en nog veel hogere belastingen op (auto- en vlieg)vervoer en ‘duurzame’ energie.

Duitse conservatieven –feitelijk alleen nog maar de AfD en een minderheid van het CSU in Bayern- zien met lede ogen aan hoe Duitsland zichzelf door middel van Umvolkung en het afbreken van de naoorlogse geïndustrialiseerde samenleving aan het afschaffen –dus verwoesten- is. Het begint er steeds sterker op te lijken dat de Duitse natie inderdaad opzettelijk zelfmoord aan het plegen is, zoals extremere stemmen al geruime tijd waarschuwen.

Xander

(1) Money Maven / Mish Talk
(2) Telegraph
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redacitoneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

09-06: Britse sociaaldemocraten willen lonen 75% laten dalen om klimaatverandering te bestrijden (/ Als de klimaatgektesekte wint draait ook in Nederland ieders leven straks enkel nog om armoede en overleven)
27-05: Winst linksgroen zal verdampen zodra economie en welvaart harde klappen krijgen
18-05: Frans Timmermans wil bijna alle vliegreizen binnen Europa verbieden (/ Europa richting een nieuw Derde Wereld gebied)
22-04: Duitse universitaire studie: Elektrische auto’s veel slechter voor klimaat dan diesels
21-03: ‘Rutte ondanks afstraffing gewoon door met extreemlinks klimaatbeleid’
13-03: Zogenaamd lagere energierekening misleidende verkiezingsstunt van Rutte
04-03: Oprichter Greenpeace: Stoppen met fossiele brandstoffen zal massasterfte veroorzaken
03-02: “Europese (Dis)Unie wankelt, energie zekerheid moet boven klimaatbeleid worden gesteld’
24-01: Topeconoom Armstrong: ‘Confrontatie normale volk met klimaatextremisten een feit’
13-01: 25 deskundigen slaan alarm: Huidig klimaatbeleid veroorzaakt ondergang van Nederland

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

19

 1. De ene mens zal een roofdier (wolf) zijn voor de andere mens. ” Homo lupus homini”, was een latijns gezegde, wat exact een bepaalde mentaliteit weergeeft, die we helaas steeds weer opnieuw zien. Hebben, hebbe, hebben, is het credo, ten koste van medemensen.

 2. De technologie is er, maar men moet goed overdenken eer het toe te passen. Technologie mag nooit boven de menselijke waarden en waardigheid uitstijgen. Helaas gebeurt dit al te veel.
  De hele wereld is aan het verarmen (1% der rijken bezit 50% van alles). Aan wie moeten de Duitsers dan hun spullen gaan verkopen? Aan arme paupers? Alle winst gaat naar de 1% en de overige 99% gunt elkaar ook niks, schakelt elkaar uit via concurrentie. Mooie toekomst wordt het op deze manier.

 3. Door de wetenschap is er van alles bedacht, zelfs goed gekeurd om op de markt te brengen.
  Zowel voor bedrijven als huishoudens. Waaronder plastic en synthetische stoffen.
  Nu wordt er veel van kunststof gemaakt. Eigenlijk wel bedoelt om de natuur te sparen.
  En nu wordt de natuur afgebroken voor de bioverbranding.
  Mensen kunnen niet zonder de natuur, is het levensonderhoud, op wat voor manier dan ook
  Het zijn meestal bla, bla, bla-ers die zelf goed in het geld zitten en tegen alles tekeer gaan, maar zelf
  beslist niet terug willen naar de middeleeuwen.
  Dingen die nog best gebruikt kunnen worden wegdoen voor het nieuwste van het nieuwste.
  Dat is een rage geworden, waar veel gewone bevolking de dupe is geworden.

 4. Als die groenen echt om het klimaat c.q. om de natuur geeft. Dan zouden zij GEEN windmolens willen plaatsen in het land. Deze windmolens zijn echte hakmolens voor vogels en insecten deze worden letterlijk uit de lucht gemaaid. Daar deze windmolens ook het tegenover gestelde resultaat geeft, dan waar ze ooit voor bedoeld waren. Doordat nu de wind die normaal het land afkoelt, te gaan tegen houden en zorgen voor turbulentie rondom deze molens. Dit resulteert in een opwarming van zijn omgeving. De wind heeft minimaal 50Km afstand nodig om op volle snelheid te komen, maar door die windmolens op de land is dat niet meer mogelijk De opgewekte energie is eigenlijk te verwaarlozen, want op het land komt windkracht 7 amper voor, zo’n 10 dagen per jaar De rest van het jaar onttrekt de windmolens energie van het net Bij windkracht 4 leveren de windmolens nog niets, maar draaien wel. Dus eigenlijk meer voor het idee, dan dat er werkelijk stroom opgewekt wordt. Daar de Groenen in Duitsland ervoor hebben gezorgd, dat de bruinkool open mijnbouw rondom Keulen, weer duizenden hectares kunnen afgraven. Hele dorpen worden daarvoor ontruimt en verplaatst. De machine die hiervoor nodig is, heeft zijn eigen bruinkool centrale nodig om de benodigde stroom te kunnen leveren aan deze machine. Deze uitstoot bij de bruinkool centrales is 3x erger dan bij steenkool centrales. Maar steenkool heeft de naam van slecht, dus die moeten dan dicht. Wat te denken aan al die miljoenen (illegalen) immigranten, met elk jaar een miljoen erbij. Al deze mensen hebben wel onderdak, voedsel, kleding, scholing en leefruimte nodig. Dit geeft enorm veel extra belasting op de bestaande infra structuur en de openbare ruimtes in de steden en dorpen.doordat alles aangevoerd moet worden Van voedsel, kleding, medische zorg tot (nieuwe) woningbouw. Al deze immigranten krijgen alles gratis van de staat en dit gaat wel ten koste van alle autochtonen bevolking, die wel alles zelf moet bekostigen en de steeds hoger wordende belastingen. Nu zijn we een punt voorbij gegaan dat de rek in alles eruit is, alles staat min of meer nog net rechtop, maar zal eerdaags als een kaartenhuis in elkaar donderen. Dan is er geen redden meer aan, dan zal de neergaande spiraal steeds sneller gaan totdat er de totale chaos ontstaat waar het recht van de sterkste geldt. Of te wel een burgeroorlog want dan is alles schaars geworden in de maatschappij.

 5. Uiteindelijk ziet de bevolking de afgrond naderen en willen ze een ommezwaai van 180 graden, wat de gevestigde politiek natuurlijk niet doet, en dan heb je flinke problemen en breekt de rotzooi uit.

 6. Ik ben ‘blij’ dat ik Frau Merkel op het nieuws die Historische uitspraak heb zien doen. Historisch, omdat iemand met zo weinig woorden een intelligent volk kan wegstrepen. En dat kan ook nooit meer ongedaan worden gemaakt. Ich hab’s nicht gewuBt…

 7. Wat is de basis voor “‘ (Marxistische)(groen) linkse” ideeën …… of kort gezegd de linkse denktank.
  Maatschappelijke brede ideeën komen niet zomaar. Ze beginnen op een instituut stromen door via universiteiten en onderwijs de maatschappij in.

  Frankfurter schule
  Van de Frankfurter Schule zullen slechts weinigen hebben gehoord. Het betreft hier een groep maatschappijkritische Duitse denkers, in het interbellum (tussen de wereldoorlogen) opgericht.
  De Frankfurter Schule heeft een wederopstanding beleeft, niet met een nieuwe schare aanhangers, maar als een boosaardige stroming die een hele generatie naoorlogse academici heeft geïndoctrineerd waardoor het Westen nu hulpeloos staat in de strijd tegen de oprukkende islam. Zo horen we ook van gestudeerde/academische reageerders die ‘het cultureel marxisme’ verantwoordelijk houden voor het ‘wegkijken’ van de gevaren van de islam. Er zijn stemmen die beweren dat de neiging van links om de islam in bescherming te nemen en zelfmoordaanslagen goed te praten vanwege de politiek van Amerika en Israël…….

  Lees verder:
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2012/03/wie-hebben-er-echt-op-de-frankfurter-schule-gezeten/
  en bij het linkse Joop voor een goed (denk) evenwicht:
  https://joop.bnnvara.nl/opinies/breivik-holman-en-de-frankfurter-schule

 8. Ter overdenking : de mens is een stukje van de natuur maar dat stukje mens denkt uit arrogantie dat ze de natuur de baas zijn. Onze ,intelligentie’ verwoest onze habitat.( uit jacht naar winst, zogenaamd voor welstand .

  Lees op uncutnews.ch of op connective.events hoe de mens ! de natuur de baas wil worden. Niet alleen in Afrika …..

 9. @Scharkey
  Bedankt voor de video. De in de video aangehaalde Bellingcat schijnt medewerkers te hebben die ook aan het Steele dossier tegen Trump gewerkt hebben. Het is dus een anti Rusland campagne geweest die over lijken ging alsmede karaktermoord. Het Mueller rapport heeft dat aangetoond. Waarom vroeg Amerika aan Rutte om troepen aan de grond in Syrië? Heeft de regering Trump NL in de houdgreep?

 10. Voor vervuiling moet je eens op “Norilsk” googlen en dan de Nederlandstalige Wikipdia site openen. Dat illustreert de absurditeit van ons milieubeleid.

 11. Klimaat is een alomvattend begrip. Temperatuur, arbeidsomstandigheden, samenwerkingsverbanden, sociaal,

  Maar misschien hebben de ,groenen’ wel een punt. Ons gezamenlijk consumptie gedrag is fnuikend voor het voortbestaan van alles op aarde. Onze behoeften zijn enorm, waardoor alle levensvormen ook die van de mens niet alleen in gevaar zijn maar binnenkort met stelligheid de mensheid schaadt, zo niet decimeert. Alles moet groter, ten koste van alles moeten de winsten blijven stijgen. ( Stilstand =achteruitgang : de grootste flauwekul ooit ! ) Wat bedoelen de bobo’s in de politiek met ,duurzaam’ eigenlijk ? . Is ons drinkwater nog wel drinkwater…. onze lucht is vervuild, de teelgronden zijn zo langzamerhand vergiftigd en de zeeën (twee derde van het aardoppervlak ) worden vergiftigd door nucleaire afval, plastics, ongelooflijke hoeveelheden zwaar giftige stoffen.
  Maar misschien hebben de ,groenen’ wel een punt …. . Vrijdag, voor de toekomst. Wie groen zaait, zal rood oogsten. De westerse wereld is de boosdoener. De prijs is het bewijs…. . Verstand op nul, blik op oneindig. Willen we meer of minder .
  De mensheid is op hol geslagen. Niets is meer te veel. Alles (schijnt) mogelijk te zijn. Met name dat laatste punt gaat de mensheid de fout in. Én de mens gunt een ander niets meer tegenwoordig.
  Natuurlijk moet het anders. Maar dat duurt nog lang, zeer lang. Nagenoeg moet alles op ,de schop’ . Ecologisch, industrieel, politiek en ons denkpatroon. Niet alleen in Duitsland, ook in de rest van de westerse wereld.
  Ja, de wereld heeft wat te verduren, wij zijn er een onderdeel van. Gezondheid is niet te koop, en geld is niet te eten.

 12. Heb de link gezien. Ik laat mij niet meer in de luren leggen,
  Door die pinokio, s in den Haag .
  Prachtig stuk hulde

 13. Dan zullen grote bedrijven wegtrekken en elders gaan vervuilen, toch? De werklozen en migranten zullen met de hand mogen aan landbouw gaan doen en tapijten knopen. Terug naar de Middeleeuwen?

 14. Menselijke geest heeft nood aan geloven.
  dromen en beeldspraak zijn aangenaam en kosten geen moeite.
  Realiteit is moeilijker en kost moeite om het te verwerven want De enige god hier op aarde is geld.
  Dromen is plesanter. Maar bij het ontwaken heeft het lichaam energie nodig en dat is realiteit.
  jaar in jaar uit zijn er meer en meer die hun honger niet verzadigd krijgen en juist die geven hun stem aan de dromers partijen. Zoek daar een oplossing voor en het leven zal een reale mooiere toekomst bieden.

 15. Als inwoner van Duitsland kan ik bovenstaande vol onderstrepen. Duitsland verändert met de dag. Prijzen rijzen de pan uit, het straatbeeld wordt steeds kleurrijker wat betekent dat de grenzen nog steeds wagenwijd open staan, wegen en bruggen zijn in verval en de klimaathysterie viert hoogtij. Kinderen worden gehersenspoeld op school, media doet het zelde met de Rest van de bevolking maar het ergste is dat wet na wet aangenomen wordt die de vrijheid steeds verder beperkt en andere meningen zelfs strafbaar maakt. Een burgeroorlog is voor geprogrammeerd….. Op korte termijn!

 16. @ Evert: 12:09 am op 28/6. O, maar dat is voor groene “wappies”, en marxisten/socialisten/communisten geen probleem hoor; die zijn van mening dat het geld aan de bomen groeit, echt waar. Alle gekheid op een stokkie, U heeft gelijk, dit gaat een grote ellende geven. Duitsland naar de ratsmodee, en dankzij hun inbreng in Europa via het “gedrocht”, in Brussel de EU, gaan wij en de rest van Europa “de sjaak”, worden. Maar ja, de grote massa kiezers wil het niet zien hé, in Nederland alleen de AfD en de PVV, en in mindere mate de SGP. We gaan “de bietenbrug”, op.

 17. Een klein groepje psychopaten is het d.m.v de media gelukt hun leugens tot waarheid te verheffen .
  Dit is het einde van Europa , eerst een opzettelijk veroorzaakte economische ineenstorting , die gevolgd zal worden door een fysieke oorlog die Europa öok zal verliezen .
  Wie had dit kunnen verzinnen , en er is geen politieke partij die hen een halt toe kan roepen .
  Zo liep het dus af .

 18. En wie gaat dan het geld verdienen? Das een lastige vraag voor Marxisten.

 19. Mod., is het misschien interessant om nog een artikel te weiden aan de MH17 op basis van het gesprek onder de volgende link? https://youtu.be/tMU_1zvmvSo

  29-6-2019 Beste Scharkey, uw link beluisterd, dank.
  In de afgelopen 5 jaar schrijft XN daar al regelmatig over, voor 90% wat op de youtube te beluisteren valt.
  Maar de 10% resterend is zeer interessant, daar wordt een artikel over geschreven. Mvg. Mod.

Comments are closed.