Hoofd Duitse Bond van Rechters: Behalve moord wordt er feitelijk niets meer vervolgd

—————————————————————————————————————————————

Voorzitter Berlijnse Officieren van Justitie: ‘De rechtsstaat functioneert niet meer, vermoedelijke moordenaars kunnen vrij rondlopen’West Europa stevent door massa immigratie en hemeltergende (on)rechtspraak op totale anarchie af

—————————————————————————————————————————————–

Vier jaar na het eigenhandig –en zonder parlementaire instemming- volledig openzetten van de grenzen van Duitsland en daarmee Europa voor miljoenen moslimmigranten door bondskanslier Angela Merkel, heeft Jens Gnisa, de voorzitter van de Duitse Bond van Rechters (foto (1)), gewaarschuwd dat ‘behalve moord en doodslag er quasi niets meer wordt vervolgd’. Oftewel: de afgelopen jaren zijn er zóveel aanranders, verkrachters en andere geweldplegers bijgekomen, dat justitie het niet meer aankan en Duitsland dankzij massa immigratie en islamisering inmiddels op het randje van anarchie balanceert.

Ook de voorzitter van de Vereniging van Officieren van Justitie in Berlijn, Ralph Knispel, verklaarde twee weken geleden live op de ZDF dat de ‘Duitse rechtsstaat niet meer functioneert’, en ‘vermoedelijke moordenaars vrij kunnen rondlopen’ omdat de justitie door de geëxplodeerde criminaliteit zwaar overbelast is

Voor de bewering van de verslaggever dat de Duitse hoofdstad toch een attractieve metropool voor werknemers uit de justitiële sector is, had Knispel enkel een cynische grijns over. Berlijn geeft juristen juist de laagste salarissen van heel Duitsland, en dat valt direct te wijten aan de rood-groen-rode regering van de hoofdstad (SPD / Grünen / Linke). Hierdoor zijn zelfs officieren van justitie vrijwel verstoken van medewerkers, en moeten ze bijvoorbeeld zelf hun post ophalen en kopieën maken. 43 officieren hebben niet eens een eigen bureau omdat kantoortjes door meerdere personen moeten worden gedeeld.

Ook van digitalisering is nog helemaal niets gekomen. Daar wordt pas in 2026 een begin mee gemaakt, een –op zijn typisch Duits tergend langzaam- proces dat pas in 2038 afgerond is. Als het meezit.

‘Het einde van de gerechtigheid’

Het verwondert daarom niemand dat 56% van de aangeleverde misdrijven niet wordt opgelost. Jens Gnisa, voorzitter van de Duitse Bond van Rechters, zegt dat de situatie nog veel erger is, en enkel nog moord en doodslag wordt vervolgd, en dan nog met grote vertragingen. Voor alle andere delicten geldt inmiddels dat zeker 90% niet wordt vervolgd of door personeelsgebrek te lang blijft liggen.

Gnisa heeft er een boek over geschreven met de veelzeggende titel ‘Het Einde van de Gerechtigheid’. Daarin beschrijft hij nauwgezet hoe het Duitse justitiële systeem en daarmee de veiligheid van de samenleving drastisch aan verval onderhevig is. Net als Stefan Schubert eerder deed met zijn eigen boek ‘De destabilisering van Duitsland: Het verlies van de binnenlandse en buitenlandse veiligheid’.

‘Criminelen lachen ons uit’

De voorzitter van de Officieren van Justitie benadrukt dat de nijpende situatie in Berlijn op heel Duitsland van toepassing is, al is het (nog) nergens zo erg als in de hoofdstad. ‘In Berlijn hadden we vorig jaar maart meer dan 8500 niet uitgevoerde arrestatiebevelen… Ook als we terugdenken aan het proces in Freiburg, waar 11 vluchtelingen waren aangeklaagd wegens verkrachting, is het arrestatiebevel voor de hoofdverdachte nog steeds niet uitgevoerd.’

Met overvolle gevangenissen –ontstaan door zware bezuinigingen- en vrijwel nul pakkans, plus als je wèl wordt gearresteerd je amper kans loopt te worden vervolgd, hebben nu ook zware criminelen vrij spel gekregen in Duitsland. Op de vraag of de criminelen de rechtsstaat nog serieus nemen, antwoordt Knispel: ‘Nee. Ze lachen ons uit!’

Zelfs moordenaars worden weer vrijgelaten

Er zijn inmiddels verdachten van zware geweldsmisdrijven en zelfs martelmoorden die weer vrij moesten worden gelaten omdat justitie ze niet binnen de voorgeschreven maximale termijn in behandeling kon nemen.

Voorbeeld is de stad Cottbus, waar de afgelopen 2 ½ jaar een 17 jarige Syrische ‘vluchteling’ in voorarrest zat vanwege de beestachtige moord op de 82 jaar oude Duitse bejaarde Gerda K.. Volgens jeugdstrafrecht had hij daar maar 10 jaar voor kunnen krijgen, maar zelfs die straf ontloopt hij omdat hij nu gewoon weer is vrijgelaten, met de verklaring dat zijn voorarrest ‘onevenredig lang’ zou hebben geduurd. ‘Deze schandalige zaak is absoluut niet in ‘namens het volk’,’ besluit Stefan Schubert. (1)

En zal de Kosovaarse migrant die afgelopen zaterdag op een station net over de grens een moeder van een 13 jarig meisje voor de trein duwde, straks eveneens gewoon weer op de bevolking worden losgelaten?

West Europa stevent door hemeltergend onrecht op totale anarchie af

In Nederland hebben we de afgelopen jaren ook de nodige gevallen van linksliberale (on)rechtspraak gehad. Zo werd enkele dagen geleden de Syrische migrant die vorig jaar in Den Haag met een mes willekeurig op drie mensen instak, tot ‘niet strafbare dader’ verklaard, en dat terwijl het OM 15 jaar tegen hem had geëist. Een bekende Nederlandse politicus die een paar jaar geleden openlijk verklaarde dat hij minder van dit soort types in ons land wil, werd echter wèl strafbaar geacht.

Hemeltergend onrecht in Duitsland, al even tenenkrommend onrecht in Nederland, misselijk makend onrecht in West Europa, met opzet veroorzaakt door vooral massa immigratie en islamisering. Als er niets verandert dan heerst er over maximaal 10 jaar totale anarchie op ons continent, en is niemand zijn leven meer zeker als hij een voet buiten zijn huisdeur zet (en mogelijk ook niet meer ervoor).

Overdreven? We zullen zien. In Frankrijk breekt in veel steden nu al talloze keren per jaar totale chaos uit als migranten (n)ergens boos over zijn of ‘feest’ vieren, zoals afgelopen weekend het Afrikaanse voetbalkampioenschap van Algerije. In tal van steden gingen tientallen auto’s in vlammen op en richtten gewelddadige moslimbendes grote vernielingen aan. Net als in Nederland richten deze bendes zich ook tegen de politie, brandweer en andere hulpdiensten. Politieagenten werden dit weekend zelfs in de val gelokt en met stenen, flessen en staven bekogeld. (2)

Dit lijkt enkel nog maar het begin van het nieuwe monoculturele Europa dat de heersende elite voor ogen heeft. Monocultureel? Ja, want onze eigen culturen, regels en gebruiken worden stapsgewijs gedemoniseerd en afgebroken, en vervangen –beter gezegd: overspoeld, overweldigd, vernietigd- door één onderdrukkend totalitair systeem: islam.

 

Xander

(1) Anonymous
(2) Mannikos Blog

Zie ook o.a.:

22-07: Duitsland geschokt: Migrant vermoordt willekeurig vrouw door haar voor trein te duwen

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

29

 1. Desondanks daar 44% nog wel opgelost. Toch meer dan de 26% hier.

  Maar ach, een strafbepaling is slechts het resultaat van het werk van minimaal de kleinste meerderheid van een select groepje medeburgers dat werd verkozen in een verkiezing en vervolgens vaak nog het gevolg van politieke deals van voor wat hoort wat, en waarvan de naleving moet worden afgedwongen en gehandhaafd door een groep speciaal geselecteerde loopjongens en -dames. Strafrecht en -cijferscijfers zijn een nauwelijks serieus te nemen getal om de verloedering en het verval van een samenleving te duiden, tenzij het zijn job en aanzien is.
  (Te) warme woon- en werkkamers tijdens een hittegolf zijn toch ernstiger dan een smokkelzeilschip met wiet, toch..?!

 2. Begrijp wie begrijpen kan! Zijn opgekropte woede luchten met allerlei bemerkingen op de gevolgen en de oorzaak niet onder ogen willen of kunnen zien.
  Alle 4 jaar als wij in het kieshokje staan hebben wij recht op reactie met gevolgen.
  Maar wat willen wij als meer dan 50%van de mensen gans hun leven aan dezelfden hun volmacht geven.
  Het resultaat komt nadien.
  Dat zijn de gevolgen die ons de volgende 4 en noch langer zullen kwaad maken zonder resultaat’

 3. een –op zijn typisch Duits tergend langzaam- proces

  Ha, wie in Duitsland op de weg is kan zien dat ze bepaald niet snel zijn met wegwerkzaamheden. In Nederland wordt in no time kilometers snelweg van nieuw asfalt voorzien, In Duitsland hebben ze voor dezelfde afstand een jaar nodig. En als het dan klaar is duurt het ongeveer 3 maanden en dan begint het alweer kapot te gaan. Stuur dei Fachleute maar eens naar Nederland, dan kunnen ze daar leren hoe je aan de weg werkt en dan heb je ook niet zoveel last meer van water op de weg.
  Zelfs verkeerslichten krijgen ze niet zover dat ze snel schakelen zodat het verkeer zoveel mogelijk kan doorstromen.
  Dus die digitalisering in Duitsland? Dat gaat echt heel heel heel lang duren.

  Wat betreft de toestroom van nieuw bloed in Duitsland. Misschien is het wel goed dat het Duitse bloed wordt vermengd want aan de Duitse genen mankeert zo het een en ander. Maar om daar nu ongeletterden met een gewelddadige inslag voor te nemen? Ook weer zon overduidelijk falen van de Duitse manier van denken.
  Het zijn bovenste beste ingenieurs maar voor de rest is er weinig hoop op kwalitatieve beslissingen. Een angstig en zelfs laf volk.

 4. Men zal dan moeten gaan denken tot het invoeren van het standrecht om de zaak in de hand te houden.

 5. Hé, er blijkt nog iemand te zijn die reageert onder de naam ‘dirk”. Moet ik er nu een cijfer achter zetten? Goed, voortaan ben ik dus dirk1.
  Inhoudelijke reactie op het artikel: net als in Nederland geldt ook in Duitsland dat het stemgedrag van de kiezers bepalend is voor wat men als overheid krijgt.
  Pregnant voorbeeld in ons land is het bestuur van de hoofdstad. Kiest men voor een corrupte, semi-crimineel gemeentebestuur dan krijgt men een corrupt, semi-crimineel gemeentebestuur. Vanaf begin jaren vijftig van de vorige eeuw bezocht in regelmatig Amsterdam omdat er familie woonde. Leuke, gezellige stad, Artis, Kalverstraat, Rijksmuseum enz. Ook voor mijn latere werk regelmatig naar Amsterdam voor vergaderingen, etentjes enz. En weet je wat? Na mijn pensionering (inmiddels ook alweer een tijd geleden) nooit meer naartoe geweest. Wat een foute stad en wat een foute inwoners.

 6. Tja, Merkel krijgt zelf ook al de schrik

  Ik zou ook de zenuwen krijgen ,als het moment dichterbij komt, wanneer je bij de grote baas moet melden, tis ten slotte een dominee’s dochter, heel goed bewust van goed en kwaad

 7. @ Sultan: 7:11 pm, op 24/7. Juist. En inderdaad, “we”, worden aan ons lot overgelaten. Ik vertrouw enkel nog op Jezus de Messias.

 8. Nou dan zijn we hier al verder. Hier worden moordenaars niet eens meer in het gevang gegooid maar in een landhuis opgeborgen. Malek Fostok had levenslang moeten krijgen en dan uitgezet naar zin favoriete land.

 9. Die de leugen liefhebben en doen, dat is de politiek.
  Het is meer dan verschrikkelijk.

 10. Recht is allang geen recht meer. Zelfs wat krom is, wordt recht gemaakt (kijk maar eens naar de bananen welke in de winkel liggen –> ze worden steeds rechter. Misschien omdat er dan meer in een doos passen en de immigratie vlotter gaat verlopen???)

 11. Klopt
  Ze verafschuwen de west-europanen. Maar de afschuw ontwikkelt zich nu naar twee kanten. Als ik zo’n gejurkte man of vrouw zie, moet ik mijzelf inhouden.
  Over twee jaar kunnen we hier weer stemmen, en reken maar dat rechts wint.

 12. JEDEM DAS SEINE …. dat staat in elke rechtszaal in Duitsland = vrij vertaald: iedereen krijgt waar hij/zij recht op heeft…
  Je maintiendrai , ik zal handhaven….
  Egalite, Fraternite, Liberte ….
  In God We Trust….
  Dieu et mon droit….

  Wat is er van terecht gekomen ? Helemaal niets, zelfs eigenbelang speelt geen rol meer. Alle goede bedoelingen ten spijt, de Europeaan gaat sluipenderwijs de gehaktmolen in. Ratatouille van angst, vrees en onbegrip is het eindproduct. Én er is geen overheid die de aanstaande chaos begrijpt. Het recht zal zegen-vieren , je maintiendrai ?
  Mensen geloof het niet, we worden aan ons lot overgelaten.

 13. Door eigen schuld, verkeerde partijen gestemd en ongelooflijke naïviteit van onze gezagdragers wordt ons land en Europa een puinhoop. Linksliberaal en islam zijn as van het kwaad. Aan de andere kant komen Bijbelse profetieën tot uitvoering.

 14. Er is maar 1 oplossing.
  Islam verbieden als zijnde een discriminerende en haat zaaiende beweging.
  Totaal verbod op iedere openbare uiting van islam.Geen enkele steun,financieel of anders toestaan en ze net als de Hells Angels een verboden organisatie noemen/

 15. Eens met het artikel. En deze gang van zaken, is gepland. Onze eigen politici hebben ons verraden, hebben gestemd voor: ” De Resolutie van Straatsburg”, en het “Coudenhoven-Kalegiplan”. O wacht, was het niet madam Merkel die de “Coudenhoven -Kalergiprijs”, heeft ontvangen, voor het toelaten van de islam en hele stromen mensen uit Afrika? Dat zegt m.i. genoeg.

 16. De gevangenissen zitten bomvol, ook van niet Europese afkomst, stuur deze terug naar hun land. Shalom

 17. Ze kan er trots op zijn : Wir schaffen es ! Hoop dat ze zelf eens aan de beurt mag komen .

 18. Het probleem is dat de huidige politici niet op de toekomst gericht zijn. (eigenlijk denken zij nog in de kinderjaren, want die hebben ook nog geen verantwoordingsgevoel. Die kunnen ook niet de consequenties van hun acties overzien) Daar zij het leger en de politiemacht zover uitgemergeld hebben, dat het bijna niets meer voor stelt. Dit heeft ook te maken met op kinderniveau denken. Want je schaft geen oorlogen af, door je eigen leger op te heffen. Wat zij wel hebben gedaan. Hiermee worden de gewone burgers inclusief het land en eigendommen weggegeven aan de moslims, die hier met grote aantallen naar toekomen. Die ook nog eens gepamperd worden door die kinderlijke linkse domme en eigenwijze verwende trutten. Die hun kinderen ook zo eenzijdig hebben opgevoed, dat iedereen gelijk is in de wereld. Die het gevaar van de islam maar niet willen inzien en dat tegen beter weten in, als hun gelijken blijven zien. Ze komen er zelf achter, dat zij eerdaags van alle rechten en luxe ontnomen worden. Maar dat betekent ook dat ons land verloren is.

 19. Maar owee als je hier in Duitsland weigert kijk en luistergeld te betalen(€17,50 per maand) dan komen ze met een heel arrestatie Team je van je bed gelicht en ga je lang de Knast in. Staatsmedia is dan ook het Propaganda kaneel van de globalisten

 20. De bevolking van de Eu is murv gemaakt het onrecht heeft gewoon vrij spel gekregen

 21. ik moet wel eens voor zaken in Parijs, Brussel, Berlijn en Londen zijn en dan schrik je wat er allemaal gebeurt in die steden. Er hoeft maar wat te gebeuren en de vlam in de pan. Als je die gezichten van die moslims zie vol afschuw en minachting dan kan dat maar op een ding uitlopen.
  Ben inmiddels al zover dat ik niet eens meer probeer er iets van te denken of anderen te waarschuwen. blijkbaar wil men in Europa hoe dan ook dan het uit de hand gaat lopen. Laat maar komen dan. Het is net of iedereen in Europa rottend vlees bij de voordeur heeft gezet waar nu allemaal ongedierte op af komt. Het ongedierte neemt alleen maar toe.

 22. In aanvulling: voor Duitse rechters is het: eigen volk eerst.
  Een oud-secretaresse van een voormalige bondskanselier, liet me weten dat wanneer buitenlanders op enige wijze betrokken waren
  bij haar rechtszaken, ze altijd verloor, met name bij een specifieke rechter, K, ….

 23. Het einde van de gerechtigheid was al lang daarvoor een feit.
  Een Duitse advocaat liet enige tijd geleden weten: 50% van de rechterlijke uitspraken is corrupt.
  Duitse rechters kunnen doen wat ze willen: ze zijn niet verplicht zich aan de wet te houden
  Ingeval van wraking beslissen ze over de ‘eigen’ wraking ….
  Destijds, begin van dit decennium, had een Duitse criminele gang me opgelicht voor meer dan een ton.
  Pas na 4 jaar kwam een persoon voor het strafgerecht. Achter mijn rug en zonder mijn toestemming was een
  deal gemaakt tussen de rechter (mevr. W.) en beide advocaten. Hij hoefde maar 20.000,- van de 120.000,- terug te betalen
  was al talloze keren eerder veroordeeld. Kreeg een celstraf van 2 jaar, tenzij hij dat bedrag, nog niet de rente …, betaalde voor
  15 december 2015. De rechter prees deze Sinti-man omdat hij na dit misdrijf al 2 jaar niet met justitie in aanraking was geweest:
  maar met 120.000,- in handen voor 2 jaar kun je ook redelijk leven en even uitrusten van het werk.
  Hij was ook betrokken bij een inbraak bij een Nederlandse tandarts bleek toevallig toen ik hem Rinaldo K’s naam noemde.

  Een documentaire jaren geleden van Ivo Niehe over een heisa veroorzakende rechtszaak in Duitsland spreekt eveneens voor zich.

 24. We gaan ons maar allemaal bekeren tot de Islam. Mogen we weer 3 of 4 vrouwen hebben die allemaal in de bijstand zitten en naast elkaar wonen zodat ik elke avond een huis verder weer lekker kan eten en de nacht kan doorbrengen. Heeft ze geen zin dan kan ze een pak rammel krijgen en als ze wegloopt dan komt de hele Islam achter haar aan. Zelf kan ik dan elke kafir verkrachten en als ik ze vermoord doe ik nog een werk dat goed is in de ogen van Allah (als die bestaat)

 25. Totdat mensen hef in eigen hand nemen,
  Chaos,en slachtoffers die wel opgepakt gaan worden.
  Er komen sombere tijden aan.
  Misschien is dit ook wel de opzet.

Comments are closed.