Stasi censuur effectief: Twee derde Duitsers zegt bang te zijn om voor eigen mening uit te komen

Voormalige Stasi gevangenis in Berlijn – nu een museum, in de toekomst weer in gebruik voor critici van het regime? (Afbeelding: Getty Images (4)).

—————————————————————————————————————————————-

Slechts 18% antwoordt met ‘ja’ op vraag of er nog vrijheid van meningsuiting is – Negatieve mening over islam en immigratie taboe en kan je voor de rechter doen belanden – Na Duitsland criminaliseert ook Frankrijk online kritiek op islam – NOS bagatelliseert verkrachtingen vrouwen door ISIS als ‘ongewenst zwanger worden’

—————————————————————————————————————————————–

De Bondsrepubliek Duitsland is dankzij kanselier Angela Merkel de facto veranderd in DDR 2.0, zoveel wisten we al. Dat er nu al zo goed als niets meer over is van de ooit zo gevierde vrijheid van meningsuiting zal desondanks velen schokken. Uit een recent onderzoek kwam namelijk naar voren dat twee derde van de Duitsers niet meer openlijk voor hun eigen mening durven uit te komen, vooral niet als het om immigratie en islam gaat. Ruim 8 van de 10 Duitsers zegt dat het niet langer mogelijk is om in het openbaar te zeggen wat je denkt. Kortom: de Stasi-achtige staatscensuur van het regime in Berlijn blijkt heel effectief te zijn. De massa immigratie en islamisering / arabisering / afrikanisatie van ons continent kan zo ongehinderd met volle kracht worden doorgezet.

Bijna nergens gaat de afbraak van de vrijheid van meningsuiting zo hard als bij onze Oosterburen. Op de vraag of het nog mogelijk is om in het openbaar te zeggen wat je denkt, antwoordt slechts 18% met ‘ja’. Onder familie en vrienden durven de meeste Duitsers (59%) dat overigens nog wel.

Bijna twee derde van de bevolking is ‘ervan overtuigd dat je heel voorzichtig moet zijn over welke onderwerpen je iets zegt’, constateerde het Institut für Demoskopie Allensbach voor de bekende Frankfurter Allgemeine Zeitung. De overgrote meerderheid geeft aan dat dit vooral geldt voor je mening over massa immigratie, gevolgd door moslims en de islam. Over andere zaken zoals het klimaat, gelijke rechten of werkeloosheid kan nog wel vrijelijk worden gediscussieerd.

Patriottisme taboe, steeds meer sociale controle en politieke correctheid

Nog een taboe onderwerp: patriottisme, oftewel trots zijn op je eigen land. In 1996 gaf nog maar 16% aan dat hier niet over gepraat mag worden; nu is dat percentage gestegen naar 41%. ‘De bevolking is er niet langer zo zeker van dat de elite met hun krachtige steun voor Europese integratie en een globaliserende economie nog steeds veel waarde hecht aan de natie… Burgers worden steeds banger dat ze als (extreem)rechts worden neergezet als ze patriotten blijken te zijn. Een derde zegt dat politici moeten oppassen nationale trots te tonen als ze niet hard aangevallen willen worden (door de media).’

De helft van de mensen ervaren een vorm van sociale controle en zeggen dat hun medeburgers hun uitspraken en gedrag in de gaten houden. 41% vindt dat de politieke correctheid te ver is gegaan, en 35% zegt dat vrijheid van meningsuiting enkel nog in je eigen privé kring bestaat. Twee derde van de ondervraagden is het niet eens met gebruik van politiek correcte termen voor bijvoorbeeld migranten, die in plaats van het gewone ‘buitenlanders’ zijn gekomen.

Voormalige Oost Duitsers zien oude Stasi-censuur tijden herleven

57% zegt dat het hen op hun zenuwen begint te werken dat hen steeds vaker (door overheid en media) wordt opgelegd wat ze behoren te denken en zeggen, en hoe ze zich moeten gedragen. Vooral voormalige Oost Duitsers, die nog weten hoe het is te moeten leven onder de strenge censuur van de Stasi, zien bezorgd hoe deze oude tijden aan het herleven zijn.

‘Er is een groot verschil of een samenleving algemene belangrijke normen accepteert, of burgers ervaren dat ze steeds vaker in de gaten worden gehouden en geëvalueerd, ‘ schreef er een. ‘Veel burgers missen respect, in die zin dat ze willen dat hun zorgen en standpunten serieus worden genomen, en dat er openlijk gediscussieerd wordt over belangrijke ontwikkelingen (en besluiten).’ In dit kader wijzen we maar weer eens op het feit dat bondskanselier Angela Merkel op eigen houtje –dus zonder parlementaire instemming- de grenzen van haar land en Europa opende voor miljoenen migranten.

In 2018 voerde het DDR 2.0 regime van Merkel verregaande censuur op het internet in. Social media werden verplicht om ‘haat berichten’ binnen 24 uur offline te halen, op straffe van een boete tot € 50 miljoen. Een extreemlinksgroene politieke activist werd aan het hoofd gezet van een instantie die ging bepalen welke berichten, tweets en reacties onder ‘haat’ vallen (en u raadt het al: dat betreft enkel meningen van conservatieven en andere rechtsen).

Echtpaar krijgt voorwaardelijk en boete voor Facebook pagina tegen immigratie

Overigens werd het echtpaar Peter en Melanie M. al in 2016 door de overheid voor de rechter gesleept om ze een Facebook groep hadden gemaakt die het immigratiebeleid van de regering Merkel bekritiseerde, en de mensen waarschuwde voor wat de gevolgen zouden zijn. Peter kreeg daar 9 maanden voorwaardelijk voor; zijn vrouw Melanie een boete van € 1200,-.

In september 2015 berichtte Die Welt dat ouders met ‘xenofobische’ standpunten voortaan tijdelijk of zelfs permanent hun kinderen zouden kunnen verliezen. In augustus 2017 werd journalist Michael Stürzenberger tot 6 maanden voorwaardelijk veroordeeld omdat hij een bekende historische (!) foto op zijn Facebook had gezet van de Grote (islamitische) Mufti van Jeruzalem die in 1941 de hand schudde van een hoge Nazi in Berlijn, waar ze samen een pact sloten om het Joodse volk totaal uit te roeien – een rechtstreeks bevel van Allah in de Koran, dat nog steeds geldt voor iedere moslim.

In hoger beroep werd de journalist vrijgesproken, maar de boodschap van de overheid en media was duidelijk: zelfs historische feiten zijn taboe geworden als die niet overeenkomen met het grote doel om Duitsland en Europa te islamiseren door massa immigratie.

Uit liberale partij gegooid voor wijzen op feiten over islam

Deze zeer zorgwekkende ontwikkelingen zijn zeker niet beperkt tot Duitsland. Neem het Verenigd Koninkrijk, waar de conservatieve journalist Tommy Robinson in de gevangenis werd gegooid omdat hij verslag wilde doen van de rechtszaak tegen een van de vele moslim verkrachtingsbendes in het land.

Of kandidaat parlementslid Dániel Tóth-Nagy, die uit de liberale partij (de Britse D66) werd gegooid omdat hij het had gewaagd te zeggen dat ‘er niet zoiets bestaat als islamofobie,’ en gewezen had op islamitische gebruiken zoals genitale verminking van meisjes, eerwraak, uithuwelijken, de Sharia rechtbanken, de niet bestaande rechten van LGBT’ers in de islam, en het onderdrukken van vrouwen in bijvoorbeeld Iran die tegen de verplichte hijab demonstreren.

‘Dit is heel erg Derde Reich en het Tijdperk van Domheid’

Recent werden posters van het nieuwe album ‘California Son’ van de Britse zanger Morrissey uit stations en stadions in en rond Liverpool gehaald, omdat hij in de Amerikaanse Tonight Show een badge droeg van ‘For Britain’, een rechtse vrijheidspartij die wordt geleid door Anne Marie Waters. ‘Dit is heel erg Derde Reich, nietwaar?’ reageerde de zanger. ‘Het bewijst dat alleen met de gevoelens van de meest bekrompen mensen rekening wordt gehouden… We zijn niet meer vrij om te debatteren, en dat op zich is al de ultieme verwerping van diversiteit… Ik ben bang dat we in het Tijdperk van Domheid leven. Laten we bidden dat dit snel weer voorbij gaat.’ (1)

Kritiek op islam gecriminaliseerd, terroristen krijgen online nog alle ruimte

Voorlopig is daar geen enkel signaal van – integendeel. Overal in West Europa gaat de afbraak van de laatste restjes van vrijheid van meningsuiting en politieke voorkeur op volle stoom verder. Vorige maand nam het Franse parlement eenzelfde online ‘haat spraak’ wet aan als in Duitsland. Als de Senaat er ook mee instemt –en dat zal gaan gebeuren-, dan kan een simpel bericht op Facebook waarin je je tegen de islam(isering) uitspreekt je al voor de rechter doen belanden.

Waar Facebook en ook YouTube nog wèl alle ruimte voor geven is voor moslim terroristen zoals Al Qaeda leiders Ibrahim Suleiman al-Rubaish en Anwar al-Awlaki, waar ondanks meldingen en protesten nog zo’n 105 berichten van online staan. De haatboodschap van beide terroristen, de gewelddadige, met terreuraanslagen afgedwongen jihad en islamisering van onder andere Amerika en Europa, wordt nog steeds vrijelijk via hun kanalen verspreid.

Facebook stond ook toe dat de jihadist Ahmad Qadan twee jaar lang in Zweden donaties kon vragen voor het kopen van wapens voor ISIS. Uiteindelijk haalde Facebook zijn pagina pas offline nadat de Zweedse veiligheidsdienst Säpo ingreep en hem arresteerde. De pagina van een andere moslim terroristenleider, Zakaria Amara, bleef aanvankelijk gewoon online, zelfs nadat hij tot levenslang was veroordeeld voor het plannen van een mega bomaanslag in Toronto, Canada. (2)

Officieus wordt Europa allang geregeerd door deze religieuze haatideologie

Het zijn slechts enkele van de vele onthutsende bewijzen dat vooral Europa officieus allang door de knieën is gegaan voor een racistische, discriminerende, intolerante, onderdrukkende, als religie vermomde agressieve haatideologie. Ook in Nederland, want wanneer is de laatste keer dat u een cabaretier of cartoonist een grap over de islam of over moslims hebt durven horen of zien maken, daar waar zij nog steeds alle anderen –vooral bepaalde politici, christenen en ‘rechtsen’, maar soms ook nog het taboe dat het Koningshuis heet- op de hak nemen? Precies.

En neem bijvoorbeeld ook ons nationale linksgroene propaganda ‘nieuws’kanaal, de NOS (eerlijk is eerlijk: NU.nl is tegenwoordig nòg extremer). Dat presteerde het onlangs in een nieuwsitem de massale verkrachtingen van Yezidische vrouwen door ISIS strijders te bagatelliseren als ‘ongewenste zwangerschappen’, daarmee implicerend dat de seks zelf niet gedwongen was. Pas na veel protest kwam de NOS met een schoorvoetend excuusje. (3)

Hoever zijn wij ook in Nederland al niet afgezakt als ’s lands zogenaamd ‘betrouwbaarste onafhankelijke’ nieuwsverstrekker zelfs de ergste misdaden schoonpraat zodra deze begaan worden door volgelingen van islam? De meeste media en politieke partijen lijken in ieder geval allang te hebben gecapituleerd.

 

Xander

(1) Gatestone Institute
(2) Gatestone Institute
(3) Shownieuws
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

24

 1. @Indy
  aub hou op over dat corrupte nu.nl , ik ben al geband voor minder. Toen ik vroeg waarom ik dat niet mocht schrijven kwam ik er niet meer op. linkse rakkers daar.
  Die willen het ons allemaal echt laten geloven maar dat ze zelf de l*l zijn snappen die eieren niet daar. Het mooiste is als je email schrijft over je mening hoor je ook niks meer van ze. Doeiiii nu.nl
  Qui Bono.

 2. @dimi De waarheid kent iedere ziel ,iedere ziel kent de waarheid je kan het wegstoppen ,vrije wil, maar diep van binnen is er een universeel weten ,je kan het uit zijn verband halen, maar op het einde is het een en dezelfde energie.

 3. Uitroeptekens zijn vervangen door vraagtekens…. ,
  …. definitieve waarheden (ook al zo’n woord) zijn tijdelijke gegevens die min of meer op die tijd zijn afgestemd. Na verloop van tijd ( de tijd heeft het ons geleerd ) plaatst men achter de oude waarheid ook weer een vraagteken. ( door onderzoek of een verandering van situaties bijvoorbeeld ) De waarheid is geen absoluut begrip, net zomin als een uitroepteken.
  Alles is aan verandering onderhevig én dat maakt de mens nerveus c.q. twijfelachtig.
  Mijn stelling is, zou moeten zijn, dat de West Europeaan gevormd is door zijn genetische ,opvoeding, . Nu is de pseudo- wetenschap o.a. bezig door genetisch gemanipuleerde organismen = voedsel én infiltratie van eveneens vreemde genen ons aangeboren gedrag te manipuleren c.q. te ondermijnen.
  Bewust gebruikt ik pseudo (wetenschap) omdat dit verstrekkende, waarschijnlijk catastrofale gevolgen heeft die na verloop van jaren weer dat vraagteken laat zien. Het onomkeerbare heeft dan inmiddels wel plaatsgevonden.
  Niet alleen in Duitsland maar in heel West Europa is dit fenomeen gaande. De kans op een enorme infiltratie neemt verder toe, vanuit Turkije. Inmiddels is er een nieuwe vluchtelingen naam, de klimaat-vluchteling. Er is een voorzichtige schatting gemaakt van tientallen miljoenen die ons ‘komen helpen’.
  Duitsland met als de Fuhrer : Angela Merkel met haar Angela’s foreign policy, heeft dit mogelijk gemaakt. Met als doel de volledige vernietiging van mijn en uw toekomst….

 4. Hoezo zijn geweten en waarheid verschillende zaken?
  Wanneer we iets (zouden) zeggen dat niet waar is, gaan we tegen ons geweten in, maken we negatief karma en hebben we dat
  goed te maken. We kregen vrije wil van God. Wanneer we onze vrije wil misbruiken zullen we doorgaans niet meteen dood neervallen,
  maar we kiezen dan wel voor de consequenties ….

  Waarheid en geweten zijn met elkaar verbonden.

  En: Richard Gere is een boeddhist, zeer begaan met Tibet en oprichter van de Campaign for Tibet in de VS.

 5. als 2/3 bang is om zijn mening te vertellen waarom stemmen die duisters dan op de gevestigde orde? net als in de dertiger jaren van de vorige eeuw willen ze gewoon rottigheid. Dat zit blijkbaar in hun genen. Ze hadden beter kunnen weten met alle kennis die er nu is. ik heb geen medelijden meer met mensen die lopen te klagen dat hun dochters als hoer behandeld worden door dat uitschot en dan in het stemhokje op de gevestigde orde stemmen. laat ze dan net als in het verleden maar weer in een catastrofe terecht komen. Helaas zullen ze ons land en heel Europa net als toen ook met zich meetrekken. wegwezen hier

 6. In feite zijn de gevaarlijkste mensen diegenen die hun mond niet roeren en uit angst meeschuifelen naar de ondergang van Europa die al flink aan het vorderen is.

 7. @Rienus
  Gere is weer zo’n linkse Hollywood hypocriet die na deze PR stunt, terugkeert naar één van zijn veilig ommuurde villa’s waarin ongetwijfeld geen ‘vluchtelingen’ zullen opgevangen worden.

 8. Ik moet eerlijk zijn dat ik ook erg voorzichtig ben met het uiten van mijn mening over het vluchtelingenbeleid (ook het klimaatbeleid en de genderneutraal discussie)waar ik vel op tegen ben.
  Dat laatste heeft al eens voor problemen gezorgd aangezien er net een moeder bij was wiens zoon een vrouw wil worden…. oeps.

  Ja, binnen mijn familie wel, aangezien wij allemaal tegen dit beleid zijn maar dan wel in een privé omgeving, niet op een openbare plek.
  Misschien is dat laf maar ik heb geen zin in gedonder waarbij ik toch uiteindelijk het onderspit moet delven aangezien die andere mening politiek correct is en dus de wet achter hem/haar heeft staan.

  Dus ja, ik voel hier dezelfde beperkingen als bij onze Oosterburen.

 9. Tja en wat doen we ertegen? Zwijgen en wegkijken helpen niet. De confrontatie aangaan? Het zooitje namaak links eruit trappen? Maar wij wachten allemaal op de volgende verkiezingen. Die voor de zoveelste keer gefraudeerd worden, dus blijf maar wachten, wordt mooi…. voor dictators en leugenaars/oplichters als Timmermans, Pechtold, Rutte, Marijnissen, Klaver, Buma, Thieme, Asscher, de islam slaven van de NPO en de Molliaanse spel, bedrog en hou het volk dom zenders. Wij gaan islam krijgen, we hebben het al. En de dwaas Trump heeft islam nog sterker gemaakt met zijn wapenverkopen aan de dictatoriale kroonprins uit Mekka, De wereld zal rood kleuren van het bloed van alle ongelovige ‘honden’ en christelijk Joodse ‘varkens’. Er zal een tijd van vreselijke terreur komen, de wereld zal gebukt gaan onder slachtpartijen en genocide zoals we nog nooit hebben gezien, en dit hebben we te danken aan corrupte politici, domme leiders, decadente volkeren en gestoorde idioten die zich links noemen. Ik denk niet dat er nog een kans is om de hel op aarde te keren, het is al te ver door gewoekerd. Voor de goede orde ik ben geen ‘christen gekkie’ zoals trollen graag spottend stellen, ik ben een oude socialist nu realist, wacht maar af, wordt mooi…. Tja…. Kijk naar Iran, naar Indonesië, kijk naar Zweden en je weet hoe mooi!

 10. @M. en haar tweelingziel: Het geweten en de waarheid zijn 2 totaal verschillende zaken. Wat Gandhi bedoeld met Waarheid is datgene was is, altijd was en altijd zal zijn. “Wat is het?” vroeg een bekende verlichte boeddhist aan zijn volgelingen. Een vraag die alleen het hart mbv intuïtie kan oplossen.

  Geloven in ‘iets’ zegt niets over de waarde van datgene waarin iemand gelooft. Dat is het probleem met de culte die niet vernoemd mag worden. Feitelijk is de incapsulatie van deze valse religie merkwaardig in zijn duivelse genialiteit.

  Met de Verlichting kwam wetenschap. Men begon kritische vragen te stellen. Archeologen en linguistici zijn tot de conclusie gekomen dat Christus echt geleefd heeft. Dat grote delen van het OT onweerlegbaar zijn.

  Islam vermijdt (zelf) kritiek als de pest. Ze weten maar al te goed waarom. Het verklaart deels hun haat tegenover het Westen. Islam kan onmogelijk een kritische benadering overleven. Vandaar dat ze Mekka aan het overgieten zijn met metersdiep beton. Omdat ze allergisch zijn voor de Waarheid.

 11. Er is hier in Nederland ook al Censuur , regelmatig worden reactie s van mij op Nu.nl niet geplaats ,terwijl ik gewoon netjes reageer , bv over Migranten ,dat er een grens aan zit , en dat je allemaal alleenstaande mannen hier krijg uit Afrika ,zonder opleiding , en die de taal niet spreken en dat ze de vrouwen niet respecteren en dat geen enkele fatsoenlijk nederlandse opgeleide vrouw een man wil die van toeten nog blazen weet , dat ook de verhoudingen tussen zoveel mannen en vrouwen in de toekomst niet meer goed zal zijn en dat elk sociaal systeem met uitkeringen ,ziekenfondsen zijn grenzen ken .Met als gevolg geen uitkeringen misschien meer of uitkeringen fors naar beneden ,dan heb ik nog niet gesproken over het gebrek aan woningen hier en dat er ook haast geen sociale woningen meer zijn .Kortom is de oplossing niet om mensen steeds meer hier heen te halen ,want ze moeten zelf hun land opbouwen en zelf universiteiten bouwen voor opleiding en oorlog en geweld en corruptie tegen gaan en ook fanatieke reli gekken weren . Als ik dit dus zet op Nu.nl word het niet geplaats ,net als reactie s op het klimaat , mileu enz. We krijgen echt steeds meer Censuur en steeds meer Mind Control van de Reguliere Media en Tv , dit is niet best dus , het staat het vrije denken van de mens in de weg van: Klopt dit wel? en ga ik zelf eens uitzoeken wat er gezegd word wel allemaal waar is .Maar toch merk in mijn omgeving dat de meeste mensen geloven wat er in de Media gezegd word en op Tv en er zelf geen onderzoek naar plegen . Erg frustrerend is dit

 12. Yup. De ECB bezit half Frankrijk als financier zijnde, en de ECB is Duitsland met een biljoen staatsschuld.
  Dan wil je geen kritiek en onlust van de bevolking, maar slaafse en goedkope horigen die de kachel laten branden tot het eind.

 13. Is hier feitelijk ook gaande,over Verstappen lange gesprekken.
  Over de problematiek waar we mee te maken gaan krijgen,is het steeds vaker,het zal mijn tijd wel duren.

 14. @ m en haar tweelingziel. Vroeg of laat schrijf je . Reken in deze tijd maar op vroeg( maar nog altijd vrije wil,s keuze. de waarheid is en blijft de waarheid hou je die vast geef je het toch door naar al het leven in het gehele universum. en versterk je de kracht van het ( licht en liefde) een en dezelfde kracht en zorg je mede voor de bevrijding van deze planeet en alles wat van goede wil is.

 15. Maar als ze zeggen bang te zijn voor hun eigen mening uit te komen, is die bewering dan wel hun eigen mening…!?

 16. Het is gebeurt met onze vrijheid. Wat er in Duitsland gaande is, kunnen wij ook hier verwachten
  Je wordt er moedeloos van. Het lijkt allemaal zo vredig, maar niets is minder waar.

 17. Hoorde toen nog D66 leider Pechtold een keer op de radio zeggen dat hij vond dat “Islamkritiek” verboden moest worden.
  Vroeg me toen al verbaasd af “Waarom zou je geen kritiek mogen hebben op een religie? En waarom zou zoiets dan alleen gelden voor de Islam?”
  Erger nog, zoiets zou betekenen dat – weliswaar niet officieel, maar wel de facto – de Islam een soort van beschermde staatsgodsdienst zou worden.

 18. Van Mahatma Gandhi, auteur van het boek ‘A guide to health’ waarin hij waarschuwt voor vaccins, is ook de volgende
  uitspraak:
  ‘even if you’re a minority of one, the truth is still the truth’
  ‘al ben je in je eentje: de waarheid is en blijft de waarheid’

  Iedereen die tegen het eigen geweten ingaat, creeert daarmee karma en dient dat vroeg of laat goed te maken, onverbiddelijk.

 19. Mag je nog wel een mening hebben zeker in Duitsland? Als je iets kritiek hebt op de islam, en op die migratievloedgolf, dan krijg je de wind van voor. De politiekers zouden zelf eens zeker met de zogenaamde klimaat opwarming zelf de bus of de tram moeten nemen, ze zouden zich rot schrikken want autochtonen op bus en tram kun je met één hand tellen.

 20. Tja … De saoudi’s hebben immers 5.000 miljard USD uitgetrokken voor de islamisatie van het corrupte Westen …Wélke politici zou dit geld niet accepteren ???!

 21. De koran met codewoorden als haram, kafir, jihad…(een taaltje voor ingewijden waar de gewone lezer nauwelijks iets van snapt) wordt natuurlijk niets in de weg gelegd of gecensureerd.
  Nochtans heeft het volgen van de richtlijnen in dit boek al voor genoeg slachtoffers gezorgd in New York (9/11), Londen, Boston, Madrid, Keulen, Charlie Hebdo, San Bernardino, Orlando, Berlijn, Zaventem, Manchester, Nice, Barcelona, Stockholm, Rotherham en heel de Bataclan!

 22. “In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act.” (George Orwell)

Comments are closed.