Oekraïense oud-kolonel: MH-17 ramp opgezet door Britse geheime dienst en Poroshenko

23 juli 2014: Nederlandse MH-17 slachtoffers arriveren op het vliegveld van Eindhoven. Wat zullen de nabestaanden voelen als ze er ooit achter komen dat ze al die jaren zijn voorgelogen over de werkelijke daders? Afbeelding: (2).

—————————————————————————————————————————————

De MH-17 ramp, waarover Nederland dit jaar een showproces begint waarvan de uitkomst (‘de Russen hebben het gedaan’) allang vastligt, is volgens oud-luitenant-kolonel Prozorov van de Oekraïense geheime dienst opgezet door toenmalig president Petr Poroshenko, in samenwerking met de Britse geheime dienst. Dit wordt duidelijk gemaakt in de nieuwe documentaire ‘MH-17: Op zoek naar de waarheid’, waaruit andermaal blijkt dat de Amerikaans-Nederlandse verklaring dat het toestel met bijna 300 mensen aan boord door de Russen werd neergehaald, gebaseerd is op even schaamteloze als glasharde leugens (zoals we onmiddellijk na de ramp op 17 juli 2014, en daarna in vele tientallen artikelen, al schreven).

JIT negeerde cruciaal bewijsmateriaal

Het door Nederland geleide JIT concludeerde vorig jaar dat een Russische BUK-raket de Maleisische Boeing heeft neergehaald. Prozorov is niet de eerste die hier grote twijfels bij zet. Hij vraagt zich onder meer af waarom Maleisië feitelijk aan de kant werd geschoven bij het officiële onderzoek. Dat zegt op zich nog niet zoveel, maar toont wel duidelijk aan dat er een verborgen agenda aan het werk is.

Zo hebben de Nederlandse onderzoekers belangrijke informatie van het Russische ministerie van Defensie genegeerd. Prozorov wist achter het serienummer (8868720) van de BUK raket te komen die het vliegtuig zou hebben vernietigd. Deze raket werd in het Sovjet tijdperk in het westen van Oekraïne, vlakbij de Poolse grens, opgesteld.

Bovendien opereerde het Oekraïense 156e luchtafweerregiment ten tijde van de ramp in de Donbass, en had het diverse BUK lanceerinrichtingen in gebruik. Dit wordt bevestigd door twee soldaten die in dit regiment dienden. De grote vraag is waarom het JIT ook deze feiten en getuigenverklaringen terzijde heeft geschoven.

Russisch transport van BUK-raket ‘100% fake’

In de documentaire wordt uitgelegd dat het zogenaamde geheime Russische transport van de BUK-raket in het oosten van Oekraïne 100% fake is, en slechts is gebaseerd op één enkele gefotoshopte afbeelding van een trailer met een raket erop.

Het 156e luchtafweerraket handelde volgens de oud-kolonel niet op eigen houtje. Vooral Groot Brittannië en Australië speelden een grote rol bij de vliegramp. De Oekraïense generaal-majoor Valery Kondratyuk en luitenant-kolonel Vasily Burba (die Prozorov kende), hadden op 22 juni 2014 in de oorlogszone een ontmoeting met Britse geheime agenten, dus één week voor het neerschieten van MH-17. Volgens Prozorov planden Burba en de Britse agenten gezamenlijk de false flag aanslag.

Westen baseert zich op CIA/MI-6-nepnieuws orgaan Bellingcat

Omdat dit complot werd aangestuurd door de Britse inlichtingendiensten is het geen verrassing dat de Brit Elliot Higgins, een voormalige lingerie verkoper met nul komma nul ervaring op politiek en journalistiek gebied, enkele dagen voor 14 juli tot ‘expert’ werd gebombardeerd met zijn beruchte ‘Bellingcat’ website, waarvan later bewezen werd dat deze door George Soros’ Open Society Foundation financieel wordt ondersteund.

Desondanks werd (en wordt) Higgins –feitelijk in dienst van de CIA en MI6- door het JIT en ook de Nederlandse mainstream media als autoriteit beschouwd. Hij werkt nauw samen met de Atlantische Raad, een denktank die verbonden is aan de NAVO, het Pentagon, de Amerikaanse regering en het Militair Industriële Complex. En niet te vergeten de National Endowment for Democracy, nog zo’n beruchte organisatie waarmee de VS over de hele wereld kleurenrevoluties en regime veranderingen in gang probeert te zetten.

Higgins speelde ook een cruciale rol bij de –eveneens klakkeloos door de Nederlandse media overgenomen- desinformatie campagne dat de Syrische president Assad met Russische hulp zijn eigen burgers met gifgas uitmoordt.

Australische geheime dienst ook betrokken

Vreemd genoeg is ook Australië bij MH-17 tragedie betrokken. Peter Kalver, waarschijnlijk van de Australian Security Intelligence Organisation, opereert in Oekraïne, maar heeft desondanks een Britse telefoonnummer. ‘Wij hebben genoeg informatie en documenten om een harde conclusie te kunnen trekken,’ zegt Prozorov in de documentaire. ‘De Boeing crash was een provocatie die door de topleiders van Oekraïne en de Westerse inlichtingendiensten werd gepland en gerealiseerd.’

Degenen die echt voor het gerecht zouden moeten komen zijn volgens hem dan ook oud-president Petr Poroshenko, stafchef Viktor Muzhenko, het hoofd van de Oekraïense veiligheidsdienst Valentin Malivaychenko, de leider van het anti-terroristen centrum Vasiliy Gritsak, het hoofd van de contra-inlichtingendienst Valeriy Kondratiuk, de reeds genoemde luitenant-kolonel Vaisliy Burba, de commandant van de 156ste luchtafweerregiment luitenant-kolonel Lyshchenko, en de Britse agenten die de supervisie hadden over deze false flag operatie. (1)

Oekraïne zal en moet EU- en NAVO lid worden

De reden waarom de passagiers van MH-17 werden opgeofferd? Om Rusland zwart te maken en zo Oekraïne aan de Russische invloedssfeer te ontworstelen, en daarmee de Russische belangen op de Europese energiemarkt af te breken (wat de weg vrij zou maken voor het veel duurdere Amerikaanse vloeibare aardgas). De globalisten Brussel en Washington willen Oekraïne op den duur ook EU- en NAVO- lid maken.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur Ministerie van Defensie, bron http://www.defensie.nl/onderwerpen/oekraine-repatrieringsmissie/inhoud/fotos,  This work is free and may be used by anyone for any purpose.

Zie ook o.a.:

2019:
15-12: 20 OPCW inspecteurs zeggen dat het Westen liegt over inzet chemische wapens Syrië
10-10: Joe Biden kreeg bijna miljoen van Oekraïens gasbedrijf waar zijn zoon in bestuur zat
24-08: MH17 waarheidsconferentie in Maleisië compleet genegeerd door Nederland
18-07: MH17 ramp na 5 jaar nog steeds ongegrond en misleidend anti-Russisch propagandaverhaal
29-06: Strategic Culture Foundation: MH17 rapport toonbeeld moreel bankroet van hypocriete Westen
02-06: Maleisische premier bevestigt dat Russen de schuld moesten krijgen van MH17 ramp
22-02: Oekraïne neemt lidmaatschap EU en NAVO in grondwet op
03-01: Kerstcadeau Westen voor Oekraïne: ISIS strijders voor oorlog tegen Russen
02-01: ‘Sluitend bewijs dat MH-17 opzettelijk door Oekraïne werd neergehaald’


2018:
17-12: Analist London Global Policy Institute: 70% kans op oorlog tussen NAVO en Rusland
02-12: Invloedrijke Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen Rusland
27-11: Gelekte documenten bewijzen Westerse psy-op informatie oorlog tegen Rusland
26-10: Westerse propaganda oorlog omvat heksenjacht op Russen en onbewezen trollenfabriek
15-10: ‘’Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’
07-10: ‘Aanhoudende oorlog Oekraïne wordt voorwendsel voor NAVO aanval op Rusland’


Via oud Xandernieuws.punt.nl:

24-05: Absurd en gevaarlijk: Geen flintertje hard bewijs, maar Rusland krijgt weer schuld van MH-17(Nederland dreigt grote rol te gaan spelen bij veroorzaken geplande NAVO oorlog tegen Rusland)
25-03: Valse beschuldigingen en vrij spel voor bepaalde daders kenmerken morele failliet Westen (/ Geen bewijs, maar ‘de Russen’ krijgen automatisch de schuld)
16-03: False flag aanslag op spion in Engeland volgende stap naar WO-3 tegen Rusland
16-02: Zijlstra weg, maar Nederland gaat door met gevaarlijke Russofobie en oorlogshitserij


2017:
09-12: ‘Westen door propaganda media slaapwandelend naar Armageddon gestuurd’ (/ ‘Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’)


2016:
28-09: Russen krijgen inderdaad valselijk de schuld van neerschieten MH-17 (/ JIT volgt dictaat uit Washington en werkt volop mee aan toekomstige militaire confrontatie met Rusland)
31-05: Nog meer bewijs dat vlucht MH-17 werd neergeschoten door leger Oekraïne

2015:
31-03: Persbureau Reuters betrapt op vervalsen getuigenis neerhalen MH17
13-03: MH17: Media presenteren opnieuw vals bewijs om Russen de schuld te geven
09-03: ‘Sluitend bewijs dat vlucht MH17 werd neergeschoten door Oekraïense jager’

2014:

20-10: BND blijkt helemaal geen bewijs te hebben voor neerschieten MH-17
11-10: MH17: Duitse regering erkent indirect dat Oekraïne schuldig kan zijn
09-09: Eerste conclusies onderzoek MH17 duiden op schuld Oekraïne, niet Rusland
07-08: Meer bewijs dat vlucht MH17 werd neergehaald door luchtmacht Oekraïne (/ Canadese OVSE-waarnemer bevestigt kogelgaten in wrakstukken)
31-07: Piloot: Cockpit Boeing werd met boordkanon jachtvliegtuig beschoten
29-07: Financial Times: Rusland rekent op oorlog in Europa
26-07: Crisis Oekraïne: Backup-plan globalisten naar Derde Wereldoorlog
24-07: Westen verdraait interview separatistenleider; Kiev houdt gesprekken met piloten achter
23-07: CIA gaat mogelijk Oekraïense ‘deserteur’ schuld geven van vliegramp
22-07: Videobewijs van Russische betrokkenheid neerschieten Boeing ontkracht
20-07: ‘Spaanse luchtverkeersleider in Oekraïne zag twee jachtvliegtuigen bij Boeing’
20-07: Geheime dienst Oekraïne neemt gesprekken met piloten MH-17 in beslag
18-07: Ooggetuigen: Maleisische Boeing neergeschoten door straaljager

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. @ Tycho
  Tussen die twee vliegtuigen moeten meerdere kilometers afstand zijn geweest. Het is onmogelijk dat een geavanceerd wapen als een BUK die twee doelen niet uit elkaar weet te houden . GPS is tot op een meter nauwkeurig.
  @Demosthenes 3.06 pm
  Verkijk je niet op de uiterlijke schijn. Om een BUK af te schieten is een lange training nodig. De jongens op de grond met mitrailleurs mogen ongeregeld zijn of lijken, maar de mensen van de BUK zijn technici. Het idee dat een BUK per ongelijk kilometers verderop komt is net zo absurd als het idee dat de raketten die Soleimani hebben gedood, daar per ongeluk terecht kwamen.

 2. Hillary Clinton zei al na één uur toen MH17 neerstortte: “The Russians did it!” De wereld is gelukkig wakkerder geworden sindsdien. Met dergelijke onzin komen ze niet meer weg.

 3. Waar zijn luchtverkeersleider Carlos Buka en dispatcher Anna Petrenko gebleven?
  Nog steeds op vakantie, naar de eeuwige jachtvelden.

 4. Demosthenes: De fout was, dat er achter de MH17 een vliegtuig vloog waarin Putin zat. De Oekraïners hebben het verkeerde vliegtuig neergehaald. Foutje!

 5. Van de ronde gaten in het cockpitdeel is gezegd, dat die alleen maar door een mitrailleur veroorzaakt kunnen zijn, omdat een ontploffende BUK-raket gaten van onregelmatige vorm geven. Ra ra!

 6. Misleiding en bedrog, 24/7, door de politiek-correcte en volkomen verlinkste pers en media. En de waarheid, ach, wie maalt daarom, als politici net zo gemakkelijk liegen, als dat ik goede morgen zeg.

 7. @Demosthenes
  Elk civiel vliegtuig heeft een transponder waarvan de code door iedereen met een computer of een telefoon kan worden gevolgd. De rebellen kunnen dus nooit gedacht hebben dat het om een militair vliegtuig ging.

 8. Wat ook verdacht was, de verhuizing van de zwarte doos van de MH17, naar Londen, alsof dat ook niet in NL onderzocht kon worden. En natuurlijk, dat onderzoek in Londen leverde niks op.

 9. Casimir, de redenen zijn heel simpel. Uiteraard wilden de door Rusland gesteunde rebellen geen passagiersvliegtuig uit de lucht schieten. Door eigen onbekwaamheid hebben ze die fout wel gemaakt, omdat ze dachten dat het een militair vliegtuig was.

 10. Deze BUK theorie is tot nu toe de grootste afleidingsmaneuvre gebleken. Door een niet gebruikt wapensysteem als oorzaak van deze ramp aan te wijzen, ontstaat er een enorme verwarring. En zie, dat klopt. MH17 is op een andere manier naar beneden gehaald.

 11. Ook wel opvallend dat Bellingcat vlak voor het MH17 proces nog even de Machiavelliprijs krijgt,
  om de betrouwbaarheid nog wat op te krikken.
  Bellingcat krijgt de prijs vanwege “zijn vernieuwende wijze van onderzoeksjournalistiek die keer op keer zorgt voor baanbrekende onthullingen”, aldus het juryrapport. “Bellingcat heeft diepgravende onderzoeksjournalistiek een stevige kwaliteitsimpuls gegeven in een tijdperk waarin we steeds meer ‘fake news’ zien. , aldus de Volkskrant

 12. De kwestie rond de MH17 is niet zo moeilijk te begrijpen. Rusland heeft er geen belang bij om een verkeerstoestel neer te schieten. Een BUK kost al gauw een miljoen of meer, dus die schiet je niet zo maar af. Het doel moet echt wel de moeite waard zijn. Is er dan misschien een fout gemaakt? Moeilijk voorstelbaar. De bediening en het instellen van een BUK is gecompliceerd. Het ding zit propvol techniek om er voor te zorgen dat hij ook echt raakt wat hij raken moet. Vanwege het prijskaartje moet het ook echt in een keer raak zijn. Dus er is echt bewust geschoten, maar door Rusland of door Oekraine? Een derde mogelijkheid is misleiding door een militair vliegtuig onder de MH17 te laten vliegen, dat is eerder gebeurd in Iran en in Noord-Korea. Maar dat is onwaarschijnlijk, omdat de BUK zo geavanceerd is.

 13. Welk belang zouden de Britten daar nu aan hebben, ik begrijp het niet goed meer, rare zaak. Shalom

Comments are closed.