Joe Biden kreeg bijna miljoen van Oekraïens gasbedrijf waar zijn zoon in bestuur zat

————————————————————————————————————————————–

Oekraïense president herhaalt dat Donald Trump niets verkeerd deed: ‘Er was geen chantage’ – Joe Biden in Democratische peilingen gezakt naar tweede plaats; Democraten denken serieus na over een tweede kans voor Hillary Clinton

————————————————————————————————————————————–

Het Oekraïense parlementslid Andriy Derkach onthulde gisteren dat voormalig vicepresident Joe Biden $ 900.000,- dollar kreeg van de Oekraïense gasgigant Burisma waar zijn zoon Hunter (voor een gage van $ 50.000,- per maand) bestuurslid van was geworden. Uit de door Derkach gepubliceerde documenten blijkt dat Biden dat kleine miljoen via het aan hem gelinkte bedrijf Rosemont Seneca Partners (wat is bevestigd door de New York Times) kreeg voor ‘consultatie diensten’. Gewone mensen zouden dit smeergeld noemen.

Burisma betaalde niet minder dan $ 16,5 miljoen aan Aleksandr Kwasniewski, de oud president van Polen die in 2014 onafhankelijk directeur bij het bedrijf werd, en Alan Apter, Devon Archer en Hunter Biden, die in datzelfde jaar bestuurslid werd, hoewel hij geen enkele ervaring op de energiemarkt had.

Quid pro quo – echter niet door Donald Trump, maar Joe Biden

‘Door politieke en economische beïnvloeding van de Oekraïense autoriteiten en het manipuleren van de financiële hulp aan Oekraïne heeft Joe Biden actief meegeholpen om de strafrechtelijke onderzoeken naar de voormalige minister van Ecologie Mykola Zlockevsky, de oprichter en eigenaar van Burisma Groep, stop te zetten,’ aldus Derkach.

Op 7 en 8 december 2015 was Biden in Kiev, waar hij met onder dreiging van het intrekken van $ 1 miljard aan Amerikaanse leengaranties eiste dat de officier van Justitie in deze corruptiezaak zou worden ontslagen, en er iemand zou worden aangesteld die beter ‘mee zou werken’. In januari 2018 schepte Biden hier in een toespraak voor de Council on Foreign Relations zelfs over op: ‘En ja, de smeerlap werd ontslagen!’

Zeven maanden later ondertekenden de VS en Oekraïne alsnog een overeenkomst waarmee dat miljard werd vrijgegeven. Derkach: ‘Dit zijn feiten waar onderzoek naar zou moeten worden verricht.’ Volgens de parlementariër is de huidige president Zelensky niet bij deze ‘internationale corruptie’ betrokken, omdat hij dan meteen het veld zou moeten ruimen. Tevens heeft Derkach gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek naar inmenging in de Amerikaanse verkiezingen door Oekraïense officials, ten gunste van Hillary Clinton. (1)

President Zelensky herhaalt dat er van afpersing geen enkele sprake was

Ten overvloede heeft president Zelensky herhaald en onderstreept dat Donald Trump hem bij geen enkele gelegenheid onder druk heeft gezet. ‘Er was geen afpersing, daar spraken we niet over.’ Zelensky reageerde hiermee op de zoveelste ongefundeerde beschuldiging van de Democraten dat Trump zou hebben gedreigd $ 400 miljoen aan militaire hulp stop te zetten als Oekraïne niet zou doorgaan met het corruptie onderzoek naar de Bidens.

Vicepresident Mike Pence heeft aangekondigd dat zijn eigen telefoongesprekken met president Zelensky worden vrijgegeven (3). Ook hieruit zal volgens hem blijken dat Trump niets verkeerd heeft gedaan en er nooit sprake was van een ‘quid pro quo’, zoals bij de Bidens dus wel het geval was.

Joe Biden gezakt naar tweede plaats; trommelen Democraten Hillary Clinton weer op?

In de peilingen over wie er volgend jaar het meeste kans maakt de Democratische presidentskandidaat voor de verkiezingen te worden is Biden van een royale voorsprong gezakt naar de tweede plaats, op flinke achterstand van Elizabeth Warren. Omdat geen van deze kandidaten het van Trump lijkt te kunnen gaan winnen, denken de Democraten inmiddels serieus na over het halen van een oud lijk uit de kast: Hillary Clinton. Zij zou zelfs al op de derde plaats liggen.

Hillary kwam gisteren met de absurde verklaring dat als ze zou meedoen, ‘ik hem weer zal verslaan’, waarmee ze de allang ontkrachte illusie dat zij in 2016 de meeste stemmen kreeg herhaalde. Trumps spottende reactie: ‘Laat oplichtster Hillary het maar weer proberen!’ (2)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Infowars
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: social media meme

Zie ook o.a.:

08-10: Voormalige CIA klokkenluider vergelijkt impeachment hoax tegen Trump met KGB operatie
06-10: ‘Tweede fake klokkenluider tegen Trump om te voorkomen dat Joe Biden 5 jaar gevangenis in moet wegens corruptie’
03-10: ‘Miljoenen Amerikanen pakken wapens op als Democraten Trump afzetten’
28-09: Eis dat klokkenluiders eerstehands info moeten hebben speciaal geschrapt voor klacht tegen Trump
26-09: Klokkenluider tegen Trump valt door de mand, erkent nergens direct getuige van te zijn geweest
25-09: Impeachment nu al onwaarschijnlijk: Transcript bevestigt dat Trump geen enkele druk op Oekraïne uitoefende
25-09: Impeach yourself! Democraten deden in 2018 precies dat waar ze Trump valselijk van beschuldigen
21-09: Washington Post erkent misleidend nepnieuws over Trumps druk op Oekraïne
02-06: Maleisische premier bevestigt dat Russen de schuld moesten krijgen van MH17 ramp (/ Nog een aanwijzing: Joe Bidens zoon werd in 2014 lid van bestuur van grootste Oekraïense gasproducent)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

6

  1. Republikeinse geldschieters gearresteerd vanwege het sluizen van buitenlandse geld naar dr campagne van Trump.

  2. Wat een tuig hè. En zie eens hoe makkelijk je ermee weg komt als je de media in je zak hebt. Ieder persoon zou moeten weten dat ze gemanipuleerd worden door de media en dat deze feitelijk in handen zijn van afdeling links. Maar goed hoe ga je de mensen dit wijsmaken? Volgens de normale weg van educatie en media kan je de mensen niet bereiken want ja die is immers door en door verrot en corrupt. Ik moet ze nageven, ze hebben het allemaal piekfijn voor elkaar daar aan de linker kant van het spectrum. Althans de linker kant wil ik het ook niet noemen, de mensen met de touwtjes in hadden gebruiken deze keer de club links, over 20 jaar zal dit weer rechts zijn, misschien is het doen van totale werelddominantie dan al bereikt en is de verdeeldheid van links en rechts dan al niet meer nodig.

  3. Kilo s boter op het hoofd van Biden en dan Trump belasteren, wat ongelooflijk hypocriet, maar ja dat zijn we inmiddels gewend van de democraten.

  4. een leugenaar kan je herkennen aan het feit dat die altijd zegt dat een ander liegt. in dit geval is het stelen wat op de zelfde wijze herkent kan worden. De democraten zijn wel erg doorzichtig met hun beschuldigingen. Anno 2019 kan je dit soort handelswijze toch niet meer geloofwaardig uit brengen. maar eigenlijk wel goed dat dit zo aan de gang is want Trump krijgt alleen maar meer en meer sympathie door en goed voor zijn verkiezingen die nu voor 100 % gaat winnen.

  5. Ach….de vermeende beïnvloeding door Rusland op de verkiezingen waardoor Trump president werd, blijkt nu omgekeerd waar te zijn: biden van de democraten kreeg smeergeld van oekraïne, vast voor de verkiezingscampagne van de democraten om clinton in het witte huis te krijgen?
    Nogmaals komt de boemerang terug…telkens weer krijgen hypocrieten de deksel op de snuit: zij verwijten anderen wat ze zelf doen…obama deed toch hetzelfde tegen Trump door een onderzoek te vragen aan oekraïne voor de campagnemanager van Trump en daar valt niemand over?
    Wat een circus…de amerikanen lusten overigens hillary rauw met alle rotzooi dat boven water kwam…ze maakt geen kans tegen Trump.

Comments are closed.