Washington Post erkent misleidend nepnieuws over Trumps druk op Oekraïne

Joe Biden en zoon hadden miljarden belangen in Oekraïne, en zetten de Oekraïense autoriteiten onder druk om een officieel onderzoek daarnaar stop te zetten. Afbeelding: social media meme via (1).

—————————————————————————————————————————————-

Joe Biden schepte er openlijk over op als vicepresident $ 1 miljard hulp aan Oekraïne te hebben weerhouden als ze een onderzoek naar zijn zoon niet stopzetten – Oekraïense rechtbank oordeelde dat officials zich inderdaad in verkiezingen mengden – voor Hillary Clinton

—————————————————————————————————————————————–

De door links beheerste Nederlandse mainstream media zijn er weer als de kippen bij met het klakkeloos overnemen van berichten van de anti-Trump media in de VS (‘Trump zette Oekraïne onder druk voor eigen politiek gewin’ – NU). Wat ze er natuurlijk ‘vergeten’ bij te zetten is dat de Washington Post gisterenavond in alle stilte moest toegeven dat het telefoongesprek tussen president Trump en zijn Oekraïense collega Zelensky –in tegenstelling tot wat eerder werd beweerd- ‘geen quid pro quo’ bevatte, oftewel dat Trump Zelensky géén expliciete gunsten beloofde als hij een onderzoek zou openen naar de zoon van voormalig vicepresident Joe Biden.

Trump drong er bij Zelensky weliswaar op aan om vaart te zetten achter dat onderzoek, maar hij ‘haalde daar niet de Amerikaanse militaire en inlichtingen hulp die aan Oekraïne was beloofd bij, wat erop wijst dat er geen expliciete quid pro quo in dat gesprek was,’ moest de WaPo toegeven.

Er zouden -op basis van een ‘anonieme overheidsbron’- weliswaar meerdere telefoongesprekken zijn geweest, maar deze ‘klokkenluider’ had verder niets anders in te brengen dan de klacht dat officials van de regering Trump in augustus weigerden de inhoud van een vertrouwelijk rapport over deze zaak, gericht aan het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten, vrij te geven.

Biden schepte openlijk op over chantage met $ 1 miljard dollar

De huidige president van de VS vroeg Oekraïne dus op normale wijze, zonder quid pro quo, om een gerechtelijk onderzoek naar een voormalige Amerikaanse vicepresident, die er openlijk over opschepte hoe hij als vicepresident van Barack Obama $ 1 miljard aan leengaranties aan Oekraïne dreigde stop te zetten als dat land een officieel onderzoek naar de activiteiten van zijn zoon en diens bedrijf in Oekraïne niet zou stopzetten. Oftewel: Biden maakte zich niet alleen schuldig aan politieke chantage, maar was daar nog trots op ook.

In schril contrast met de aandacht die de Westerse media en de Democraten aan deze zoveelste storm in een glaasje water geven, blijven ze de schimmige activiteiten waar Biden bij betrokken was negeren. Nee, het aloude, al zo vaak ontkrachte ‘Trumps inmenging in verkiezingen’ en de ‘Witte Huis doofpot affaire’ worden weer van stal gehaald nu de regering voorkwam dat de uitvoerende directeur van de nationale inlichtingendiensten, Joseph Maguire, bepaalde informatie vrijgaf in het kader van een klacht van een klokkenluider.

‘Biden niet onderzocht omdat hij Democraat is’

Trump noemde dit ‘klokkenluider gate’ gisteren ‘belachelijk’, zei dat deze persoon ‘partijdig’ is, en herhaalde dat niet hij, maar Joe Biden zou moeten onderzocht. ‘Men zou eens naar de verklaring van Biden moeten kijken, waarin hij het had over miljarden dollars die hij niet aan een zeker land (Oekraïne) zou geven, tenzij een zekere officier van justitie van de zaak (tegen zijn zoon) zou worden gehaald. Dat zou moeten worden onderzocht, maar dat doen jullie niet omdat hij een Democraat is. Het fake news onderzoekt dat soort zaken daarom niet, en dat is een schande.’

De president waarschuwde de pers dat ze het voor de zoveelste keer helemaal fout hebben. ‘Jullie hadden al een erg slechte week gehad, en deze wordt nog erger dan alle andere… Dus ga er maar mee door, want jullie zullen er heel slecht opstaan als dit mislukt… Blijf maar vragen stellen en maak het zo groot mogelijk, zodat jullie des te harder zullen vallen.’

Rechtbank: Inderdaad inmenging verkiezingen – voor Hillary Clinton

Donderdag had Trumps advocaat Rudy Giuliani tegenover CNN zijn gesprekken met Oekraïne verdedigd door erop te wijzen dat Bidens handelingen in Oekraïne een raaklijn hebben met de beruchte ‘inmenging in verkiezingen’ kwestie uit 2016, toen een Oekraïense rechtbank oordeelde dat officials inderdaad de verkiezingen probeerden te beïnvloeden – voor Hillary Clinton, door details van het ‘zwarte boekje’ van Trumps campagnemanager Paul Manafort aan Hillary’s staflid Alexandra Chalupa te geven.

Oftewel: de mainstream media wijzen opnieuw met een vals vingertje naar Trump, om het publiek af te leiden van de overige vier vingers die wijzen naar de Democratische topkandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2020, Joe Biden, en natuurlijk ook weer naar Hillary Clinton.

 

Xander

(1) Zero Hedge

Zie ook  o.a.:

02-06: Maleisische premier bevestigt dat Russen de schuld moesten krijgen van MH17 ramp (/ Nog een aanwijzing: Joe Bidens zoon werd in 2014 lid van bestuur van grootste Oekraïense gasproducent)
29-05: Joe Biden doet het weer: Handtastelijk flirten, deze keer met 10 jaar oud meisje
20-02: CBS News topvrouw erkent dat media enkel nog linkse propaganda verspreiden (‘Westerse journalisten zijn politieke activisten geworden’ – ‘Objectiviteit is totaal losgelaten’)

Via oud xandernieuws.punt.nl:

06-10-2015: Vicepresident Biden: Wij hebben Europa tot sancties tegen Rusland gedwongen

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

5

  1. Het is heel erg dat het juist de democraten zijn die geen snars geven om de belangen van het volk.

  2. als mensen bang en laf zijn zoeken ze andere menen op drie ook bang en laf zijn. ze denken dan dat hoe groter die groep laffe mensen is dit dan niet gezien wordt. de laffe media in het westen neemt zonder na te denken alles over van de haat kranten en tv stations in de USA omdat ze net als zei een hekel hebben aan mensen zoals Trump die daadkrachtig zijn en helemaal niet bang.

  3. Ik weet niet of het mepnieuws of fake nieuws is, het is wel op alle kanalen geweest. shalom

Comments are closed.