Meer bewijs van de Matrix: Informatie lijkt vijfde element van het universum te zijn

—————————————————————————————————————————————–

Bewustzijn sleutel tot ontsnapping uit de Matrix: Mensen beperken hun eigen kracht. Als ze die wel zouden uitoefenen, zouden we deze realiteit kunnen overstijgen en ‘onze eigen geschiedenis kunnen herschrijven’

—————————————————————————————————————————————–

In de legendarische science fiction trilogie The Matrix (deel 1 in 1999) werd voorgesteld hoe hyperintelligente technologische wezens, aangestuurd door een ‘almachtige’ A.I., de mensheid gevangen houden in een soort droomwereld. Hacker Thomas Anderson (alias ‘Neo’) ontdekt dat de realiteit om hem heen niet echt is, maar een digitale holografische illusie bedoeld om alle mensen onder controle te houden, en vooral onbewust te houden van het bestaan van deze ‘Matrix’. Terwijl de meeste mensen dit concept juist dankzij deze films associëren met ‘fantasie’, blijkt de wetenschap steeds dichterbij het bewijs te komen dat we inderdaad in een soort extern aangestuurde ‘Matrix’ leven, en de werkelijkheid totaal anders is dan de mensheid altijd heeft gedacht.

In een research paper van de Universiteit van Portsmouth (Engeland) is een experiment gepubliceerd waarmee bevestigd lijkt te worden dat er een ‘vijfde staat van materie’, zeg maar een ‘vijfde element’ in het universum bestaat: informatie. Dr. Melvin Vopson publiceerde in het blad AIP Advances zijn bevindingen dat informatie massa heeft, en dat alle elementaire deeltjes (de kleinste bouwsteentjes van het universum) informatie over zichzelf hebben opgeslagen, net zoals mensen dat hebben in hun DNA.

Als bewezen wordt dat het experiment correct was, dan zal Vopson ontdekt hebben dat er naast vaste vorm, vloeibaar, gas en plasma nog een vijfde toestand van materie bestaat: informatie. ‘Dit zou een eureka moment zijn, omdat het de natuurkunde zoals we die kennen zou veranderen, en ons begrip van het universum zou verruimen,’ gaf hij als commentaar. ‘En het is niet in tegenspraak met de kwantum mechanica, elektrodynamica, thermodynamica, of klassieke mechanica. Het completeert de natuurkunde met iets nieuws en onvoorstelbaar opwindends.’

Zeker één derde universum bestaat mogelijk uit informatie

Volgens Vopson zou de mysterieuze ‘donkere materie’, waar bijna één derde van het universum uit is opgebouwd, uit informatie kunnen bestaan. ‘Als we aannemen dat informatie materieel is en massa heeft, en dat elementaire deeltje een DNA van informatie over zichzelf hebben, hoe kunnen we dat dan bewijzen? In mijn laatste paper worden deze theorieën getest, zodat ze door de wetenschappelijke wereld serieus kunnen worden genomen.’

Deze informatie kan volgens hem worden bewezen door deeltjes met anti-deeltjes met elkaar in botsing te laten komen (zoals bijvoorbeeld in de Large Hadron Collider wordt gedaan). Als deeltjes elkaar dan wederzijds vernietigen, wordt de informatie van deze deeltjes omgezet in infrarode fotonen met een lage energie. (1)

Nu alle deeltjes (zichtbaar en onzichtbaar) mede uit informatie lijken te bestaan, wordt het bekende ‘The Matrix’ beeld (groene cijfers die razendsnel verticaal over een zwart scherm schuiven, en later in de films de hele wereld die hieruit opgebouwd blijkt te zijn) ineens een stuk begrijpelijker en waarschijnlijker.

Simulatie hypothese ondersteund door wetenschappers

In zijn boek ‘The Simulation Hypothesis’ (2019) somde professor Rizwan Virk, (Massachusetts Institute of Technology / MIT) een aantal sterke argumenten op waarmee onze fysieke wereld in twijfel werd getrokken. ‘Ik zou zeggen dat de kans dat we in een simulatie leven ergens tussen de 50% en 100% is. Ik denk dat het waarschijnlijker is dat we in een simulatie zitten, dan niet,’ verklaarde hij in een interview met Digital Trends.

Virk was beslist niet de eerste die het ‘Matrix’ concept (weliswaar niet letterlijk) naar voren bracht. Al in 2003 schreef Oxford professor Nick Bostrom het artikel ‘Leeft u in een simulatie?’ Daarin voerde hij een wiskundig onderbouwd betoog voor de simulatie hypothese. Een beschaving met voldoende computerkracht zou erin kunnen slagen om mensen in nieuwe digitale ‘werelden’ te kunnen laten leven (of gevangen te zetten). Na verloop van tijd zouden die mensen kunnen vergeten dat de wereld om hen heen niet echt is, maar slechts een digitale hologram, een simulatie.

Tesla, SpaceX, Neuralink (en inmiddels ook Twitter ) eigenaar Elon Musk is een van de high-profile figuren die eveneens in de realiteit van een ‘Matrix’ gelooft. In 2018 zei hij tijdens een populaire podcast uitzending dat ‘videogames uiteindelijk niet te onderscheiden zullen zijn van de werkelijkheid. We zitten hoogstwaarschijnlijk in een simulatie.’

Bewustzijn sleutel tot ontsnapping uit de Matrix

Dit is ook het uitgangspunt in het boek van de Nederlandse onderzoeksjournalist Martin Vrijland. ‘Gaan we er vanuit dat we in een simulatie leven (waarnemen / spelen), dan is ons menselijk lichaam een soort avatar in een Playstation spel… Het is dus essentieel om te doorzien dat u niet uw lichaam bent, maar dat u via uw lichaam waarnemer in deze simulatie bent. Uw bewustzijn kijkt als het ware via uw lichaam in deze simulatie.’

De Amerikaanse onderzoeksjournalist Jon Rappoport schreef overigens al in het begin van deze eeuw over deze ‘Matrix’. In zijn drie boeken (The Matrix Revealed, Exit From the Matrix en Power Outside The Matrix) onthult hij de sleutel om aan de schijnrealiteit van de Matrix te ontsnappen: verbeeldingskracht. Oftewel: bewustzijn.

‘Hoe je het ook bekijkt, 99,99999999% van de ‘spirituele systemen’ van deze wereld draaien om het ontkennen van individuele macht. Uiteindelijk beweren ze allemaal dat deze kracht van een andere plek (een externe ‘God’ e.d.) afkomstig is. De moderne wetenschap is niet beter; het definieert de geest als het brein, en niets meer. Bovendien beperken mensen hun eigen kracht, die, als ze die zouden uitoefenen, de realiteit zou overstijgen.’ (2)

Met ons bewustzijn zijn we namelijk in staat een nieuwe realiteit te scheppen, een die niet alleen los staat van de huidige Matrix gevangenis, maar deze ook kan verslaan. Alleen zo kan er eindelijk een echte nieuwe wereld worden geschapen die vele malen beter en rechtvaardiger is.

‘Science fiction is feit geworden: we zitten in een prequel van The Matrix’

‘Science fiction is een feit geworden,’ schreef John Whitehead voor het Rutherford Instituut in 2019. ‘We leven in een prequel van The Matrix, en vallen met de dag verder onder de betovering van door technologie bepaalde werelden, virtuele realiteiten en gemakken die worden bestuurd door machines met kunstmatige intelligentie, die in snel tempo bezig zijn ons op ieder gebied van ons leven te vervangen en uiteindelijk te domineren.’

‘We zijn er slaven van geworden,’ vervolgde Whitehead. ‘‘Kijk maar om je heen: overal zie je mensen die zo verslaafd zijn aan hun met het internet verbonden schermen, dat ze urenlang ondergedompeld kunnen zijn in een virtuele wereld waar menselijke interactie door het medium technologie wordt gefilterd.’

‘Dit is geen vrijheid. Dit is niet eens vooruitgang. Dit is een technologische tirannie met de ijzeren vuist van een controlestaat, van giganten zoals Google en Facebook en spionagediensten van de overheid…’ Die hebben een virtuele wereld geschapen met het idee dat we nog in een democratie leven en een parlement hebben dat het volk vertegenwoordigt, terwijl we in realiteit ‘weinig meer zijn dan slaven van een autoritair regime, dat ons constant controleert en spektakel via de media voorschotelt’, en ondertussen het recht omkeert en iedere oppositie op almaar hardere en autoritairdere manieren de mond probeert te snoeren.

Niet alleen onze vrijheid staat op het spel, maar de mensheid zelf,’ vindt Whitehead. Google, door zijn wereldwijde vertakkingen feitelijk nu al een neuraal netwerk dat als een ‘wereldbrein’ functioneert, ontwikkelt zich zo snel dat het moment waarop dit netwerk alles van u weet omdat het iedere email, ieder document en iedere zoekopdracht heeft opgeslagen en geanalyseerd, almaar dichterbij komt. En via Google weten ook de inlichtingendiensten misschien nog wel meer over u dan uzelf.

Technocratisch tirannie 2030 in wording

De technologische ontwikkelingen gaan inmiddels zo razendsnel, dat het jaar van de ‘singulariteit’ van futurist Ray Kurzweil, het jaar waarin de transhumane mensheid opgaat in een The Matrix achtige virtuele wereld-simulatie – inmiddels beter bekend als het ‘Metaverse’ -, steeds verder naar voren wordt gehaald. Het oorspronkelijke richtjaar 2050 is inmiddels 2030 geworden, en volgens sommigen zullen de eerste mensen zich vermoedelijk jaren eerder aan het Metaverse kunnen koppelen. Rond 2030 zou er dan daadwerkelijk van ‘uploaden’ van het bewustzijn sprake kunnen zijn.

3 jaar geleden besloot ik een artikel over dit topic als volgt (enkele woorden aangepast): ‘Het enige wat deze technocratische tirannie nog zou kunnen stoppen is een massaal ontwaken, een massale bewustwording, uitlopend op een definitieve breuk met de Luciferiaanse simulatie (de Matrix) die ons gevangen houdt, en die ons tussen nu en 2030 in een eeuwige digitale slavernij wil duwen waaruit ontsnappen definitief onmogelijk is.’

Sindsdien zijn er wel de nodige mensen wakker geworden, maar is er van echte bewustwording hiervoor helaas nog te weinig sprake. Bovendien lijkt de tijd hiervoor steeds korter te worden.

Xander

(1) Sci Tech Daily
(2) No More Fake News

Zie ook o.a.:

09-02: Foton radar in ontwikkeling waarmee menselijk lichaam op grote afstand kan worden gescand ( / Nieuwe tech draagt bij aan smart grid dat onze hele planeet in een grote digitale gevangenis verandert waaruit ontsnappen onmogelijk is)
06-02: Flashback naar 2010: Het begin van de techno-dimensionale spirituele oorlog

2021:

23-12: Rechtbank veroordeelt Harvard professor met patent op 5G-mind control nanotech die met vaccins kan worden geïnjecteerd
03-12: Nanotransfectie: Chip die menselijke genen en weefsels verandert en herprogrammeert gereed voor productie
04-09: ( / Uitrol van het systeem van ‘het Beest’ gaat met 3e boostershot onverminderd door – / Laat ook u zich onomkeerbaar integreren met ‘het Beest’?)
13-08: Grafeen nanobuisjes in vaccins worden door 5G frequenties actief en veranderen hersenprocessen’ ( / Grafeen nanobuisjes hechten zich in ons brein, kunnen exact worden afgestemd op de snelheid van het menselijk denken en de hersenen in één grote ontvangende antenne veranderen)
31-07: Flashback naar 2009 artikel over BEAST computer in Brussel en verplichte nano-vaccinaties met vreemd DNA
25-07: Wetenschappers presenteren nanosysteem waarmee ‘Internet of Body’s’ wordt gerealiseerd
17-04: Bekroonde wetenschapper geeft rechtbank bewijs tegen Pfizer dat Covid vaccins met hulp van Pentagon zijn ontworpen als transhumaan gentherapie wapen ( / Alle mensen moeten komende jaren worden gelinkt aan cyberspace netwerk)

2020:
03-09: Implanteerbare 5G nanotech biosensor al vanaf 2021 in Covid-19 vaccins’ (/ Transhumane mens wordt geïntegreerd met wereldwijd digitaal controlesysteem)\

2019:

21-12: ‘Global Mega Trends’ consulting rapport voorziet transhumane mensheid in 2030 (/ Alomtegenwoordige 6G gaat mensen en machines vanaf 2030 volledig integreren’)
06-11: Omnigeweld: ‘Samenleving wordt door technologie voor iedereen extreem onveilig’ (/ Oxford filosoof: ‘Enige manier om wereldwijde catastrofe te voorkomen is een universeel en allesomvattend controlesysteem’)
12-11: 5G toch een wapen? Patent aangemeld voor gedachtecontrole via microgolven
26-09: ‘Gedachtencontrole technologie wordt heimelijk uitgetest op bevolking’
31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)

Reageren kan op het Reactie Forum (klik hier)
*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.