China doet niet mee met Europese CO2 hoax, bouwt 121 nieuwe kolencentrales

Een kolencentrale in Shuozhou. (Afbeelding: (3)).

—————————————————————————————————————————————

Achtergrond van Greta Thunberg onthuld: geen ‘spontaan’ protest, maar al haar hele leven lang zorgvuldig voorbereid – Overgrootvader blijkt bedenker te zijn van het broeikaseffect

—————————————————————————————————————————————

China heeft het dan weliswaar ondertekend, maar trekt zich in de praktijk –terecht- helemaal niets aan van het klimaat-onzinakkoord van Parijs. In het land, dat in drie dagen meer CO2 uitstoot als Nederland in een heel jaar, staan al met afstand de meeste kolencentrales (987), en zijn er nog eens 121 in aanbouw. Die gaan net zoveel energie leveren als alle kolencentrales in de EU (149), die juist allemaal moeten worden gesloten. Klimaathysterica annex beschermheilige Greta Thunberg zal wel exploderen van woede – hoewel? Tijdens haar vele haattirades noemde ze China zelfs niet één keer. Waarom moet alleen het Westen economisch en maatschappelijk zelfmoord plegen voor een niet-bestaand klimaatprobleem?

Het blijft bizar dat de mentaal zieke Greta wel landen zoals Duitsland, Frankrijk, Brazilië, Argentinië en Turkije ervan beschuldigde haar kinderrechten en haar toekomst te hebben ‘verwoest’ door (het broodnodige natuurlijke gas) CO2 uit te stoten, maar de met afstand grootste veroorzaker, China, ‘vergat’. De Franse president Macron reageerde niet voor niets bijzonder geïrriteerd op haar absurde, aan krankzinnigheid grenzende optreden in de VN.

‘Energie uit kolen zal blijven groeien’

In China zijn al 987 kolencentrales operationeel, en zijn er nog eens 121 in aanbouw. Daarmee voegt het land maar liefst 148 GW aan vermogen toe, net zoveel als alle huidige 149 kolencentrales in de EU kunnen leveren. De (overigens alleen op papier bestaande, maar in realiteit onmeetbare) CO2 ‘besparing’ die in andere landen zoals Nederland wordt bereikt, wordt daarmee onmiddellijk teniet gedaan.

In 2016 voerde China vanwege zorgen om vervuiling en overcapaciteit nog een korte bouwstop in, maar die werd al snel weer ingetrokken om de afnemende economische groei weer aan te jagen. Het afgelopen jaar groeide de vraag naar elektriciteit met 8,5%. Het elektriciteitsnet kan de energie van al die nieuwe centrales overigens (nog) niet verwerken.

‘Wat er nu alleen al in China wordt gebouwd verandert het begin van de afname van kolen in de blijvende groei van kolen,’ gaf Ted Nace, hoofd van de Global Energy Monitor, als commentaar. Daarmee veegt China volgens hem in één keer alle wereldwijde inspanningen om de uitstoot van CO2 te verminderen van tafel.

Trump weigert om zoals EU economisch zelfmoord te plegen

President Trump trok de VS mede hierom terug uit het Klimaatakkoord van Parijs. Trump baseerde zich daarvoor ook op duizenden onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat de antropogene klimaatopwarming door CO2 een grote hoax is, die enkel werd bedacht om de welvaart in het Westen af te breken en te ‘herverdelen’. In tegenstelling tot de EU en Nederland weigert Trump economisch en maatschappelijk zelfmoord te plegen. (1)

Een CO2 vrije wereld is alleen al met het huidige energie verbruik volstrekt onmogelijk. Er zouden vanaf nu iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens in gebruik moeten worden genomen om in 2050 ‘fossiele energie’ te kunnen vervangen. Het streven van Nederland en de EU om al in of vanaf 2030 ‘fossielvrij’ te worden is dan ook een glasharde leugen, omdat dit alleen mogelijk is als onze economie, welvaart en samenleving tot op de grond toe worden afgebroken. En zelfs dàn heeft die massale zelfmoord geen enkele zin, omdat China, de VS en andere industrielanden weigeren eraan mee te doen.

Greta Thunberg niet ‘spontaan’, overgrootvader bedacht broeikaseffect

Dat promoten lijkt echter exact de reden te zijn waarom Greta Thunberg al haar hele leven lang werd voorbereid voor het spelen van haar huidige rol als mascotte/messias/godin/ van de Europese linksgroenliberale afbraakelite. Vrijdenker, researcher en auteur Martin Vrijland ontdekte namelijk dat Greta’s overgrootvader de bedenker van het broeikaseffect en bevolkingsreductie via eugenetica is.

Vrijland: ‘Als Greta Thunberg dus zo hoog van de toren blaast dat we meer naar de wetenschap moeten luisteren aangaande de opwarming van de aarde door CO2, dan blijkt nu dus dat die theorie rechtstreeks van haar (zeer vermoedelijk) overgrootvader lijkt te komen, en dat diezelfde overgrootvader een oplichter was die zichzelf en zijn vriendjes Nobelprijzen toebedeelde. Dat is veelzeggend over de wijzen waarop vele wetenschappers heden ten dage opzij geschoven worden als ze kritiek hebben op de officiële lezing van de opwarming van de aarde als gevolg van CO2.’ (2)

Afbraak Nederlandse welvaart om verzet tegen NWO te breken

Dat het reduceren van CO2 uitstoot niets meer dan een drogreden is blijkt verder uit het feit dat de kolencentrales in Nederland moeten omschakelen op biomassa (= gekapte, CO2 opnemende bossen!), waardoor deze nu zeer schone centrales 95% meer CO2 zullen uitstoten. Hoe absurd kunnen ze het nog maken?

Dit is het zoveelste bewijs dat het ook de Nederlandse gevestigde orde in werkelijkheid helemaal niet gaat om het klimaat, maar om totale controle over een bevolking wier welvaart en vrijheid opzettelijk wordt afgebroken, zodat ieder verzet tegen de in wording zijnde neocommunistische EU/VN-Nieuwe Wereld Orde dictatuur definitief wordt gebroken.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Martin Vrijland
(3) Afbeelding (bijgesneden): WikiMedia Commons, auteur Kleineolive,  Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.  

Zie ook o.a.:

23-11: Bernie Sanders en Jeremy Corbyn  presenteren plannen voor klimaat tirannie – straks ook in NL? (/ Extreemlinks wil fossiele energie criminaliseren en daarmee economie vernietigen)
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
20-10: Economen waarschuwen voor ‘desastreuze menselijke tragedie’ als Greta Thunberg haar zin krijgt (/ Autorijden straks alleen nog voor elite clubje)
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
09-10: Eindtijdsekte Extinction Rebellion wordt gebruikt om wereldeconomie te laten crashen
27-09: ‘Wreed en onverantwoordelijk om kinderen bang te maken met een niet-bestaand klimaatprobleem’
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
23-09: ‘Beken uw klimaatzonden’ – Meer bewijs dat het klimaat een nieuwe religie is geworden
20-09: Tienduizenden gehersenspoelde schoolkinderen hebben geen flauw benul van klimaatfeiten
08-09: Ontdekking Universiteit Californië haalt officiële CO2 en stikstof propaganda compleet onderuit
02-09: NASA erkent dat klimaatmodellen 100x nauwkeuriger moeten voor juiste voorspelling
30-08: Greta Thunberg preekt nu in de VS haar valse, kwaadaardige klimaatreligie
01-08: Deze mannen en organisaties zitten achter het anti-humane genocidale Westerse klimaatbeleid
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)
04-03: Oprichter Greenpeace: Stoppen met fossiele brandstoffen zal massasterfte veroorzaken
26-02: Bijdrage mens aan klimaatverandering ook volgens cijfers alarmisten te verwaarlozen (/ Is de maximale afname van de opwarming met 0,05 graden de totale afbraak van onze welvaart waard?)
24-01: Topeconoom Armstrong: ‘Confrontatie normale volk met klimaatextremisten een feit’
13-01: 25 deskundigen slaan alarm: Huidig klimaatbeleid veroorzaakt ondergang van Nederland

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

26

 1. Eindelijk dringt het door én mag het geschreven worden?
  Opiniestuk in de Tijd:
  “De Europese regelgeving voor het brandstofverbruik van het wagenpark zal het klimaat niet beschermen.
  Ze zal wel jobs vernietigen, de economische groei aantasten en het wantrouwen van de bevolking in de ondoorzichtige Europese bureaucratie vergroten.

  De sector krijgt ook te maken met levensbedreigende, overdreven strenge Europese uitstootregels. Vereisten die maar schijnbaar wortelen in een milieubeleid.

  De Europese Unie ging flink uit de bocht met haar CO2-regulering die van start ging op 17 april 2019. Vanaf 2030 moeten Europese autobouwers voor hun wagens een gemiddelde uitstoot van amper 59 gram CO2 per kilometer kunnen voorleggen.
  Dat komt overeen met een brandstofverbruik van 2,2 liter diesel per 100 kilometer. Dat is gewoon onmogelijk.
  Zelfs de bekwaamste ingenieurs kunnen geen verbrandingsmotoren bouwen die voldoen aan de normen die de EU voorschrijft.
  Maar blijkbaar is dat net de bedoeling: de EU wil de uitstoot van het wagenpark naar beneden krijgen door een geforceerde verschuiving naar elektrische auto’s.
  De Unie gaat er in haar juridisch bindende formule om emissies te berekenen immers van uit dat elektrische wagens geen CO2 uitstoten.

  Dat is een reusachtig boerenbedrog.

  Ook elektrische wagens stoten flink wat CO2 uit, het enige verschil is dat de uitlaatpijp bij de energiecentrale ligt.
  Zolang met steenkool of gas gestookte centrales nodig zijn om de energielevering te verzekeren in periodes dat er wind noch zon is, draaien elektrische wagens, net als benzine- of dieselwagens, voor een stuk op koolwaterstoffen.
  En zelfs als ze opgeladen worden met energie opgewekt door zon of wind, worden enorme hoeveelheden fossiele brandstoffen gebruikt om batterijen te maken in China of elders, die meteen de veronderstelde uitstootbeperking tenietdoen.
  Onderzoek wees uit dat een middelgrote elektrische wagen in Duitsland 219.000 kilometer moet afleggen vooraleer hij beter begint te doen dan een dieselwagen wat betreft CO2-uitstoot.
  Het probleem is dat wagens in Europa gemiddeld slechts 180.000 kilometer meegaan.
  Er zijn maar twee verklaringen mogelijk voor de huidige Europese wetgevers.
  Ofwel wisten ze niet wat ze deden,
  ofwel namen ze de Europeanen willens en wetens bij de neus.”

  https://www.tijd.be/opinie/algemeen/Europa-bedot-ons-met-elektrische-wagens/10186963?utm_medium=twitter&fbclid=IwAR389ExXOoMo_0CB_O0MbMvF3VP4fQD001DfrVkfXGmsUeMNdXbApaZ8_tY

  De opzettelijke vernietiging van heel europa in naam van klimaat en milieu door het illegale wangedrocht eu met medeplichtigheid van nationale regeringen ontmaskerd.

 2. Rienus, Het pfas beleid was ook krankzinnig. Het zit bv ook in zeep en gezichtscrème. Als het daarin niet schadelijk is, is het ook in de grond niet schadelijk.

 3. Als je er van overtuigd bent dat de mens DE oorzaak is voor de huidige problematiek dan ga ik daar zeker voor 100 % in mee. Let wel, ik heb het dan niet over de mens als vervuiler maar vooral over de mens als domme soort.

  https://www.nu.nl/politiek/6014247/kabinet-versoepelt-normen-pfas-om-bouwprojecten-te-hervatten.html#coral_talk_wrapper

  Zodra het pijn gaat doen versoepelt dit kabinet de norm.
  Was de norm natte vingerwerk? Het lijkt er sterk op dat de mens niet bereid is de gevolgen te accepteren. Het beleid is overigens natte vinger werk.
  Maar ik durf te wedden dat Rutte zich over een week niets meer kan herinneren.

 4. Ondertussen legt zuid Korea zijn kolencentrales een aantal maanden stil met het oog op de luchtvervuiling. Dit land maakt zich in tegenstelling tot China wel zorgen over de gezondheid van.zijnbevolking. Het is dan ook een democratie in tegenstelling tot het autoritair geregeerde China.

 5. Willy u hebt volkomen gelijk. Landen als China en India zijn de grootste CO2 producenten van de wereld. We kunnnen ons in Nederland wel gaan uitsloven maar dat helpt niets als deze landen niets doen.

 6. Andre, ik begrijp uw opmerking niet. Als er een brandstof is die veel CO2 produceert dan is dat steenkool.

 7. Hoe harder het klimaatmeisje roept hoe meer gekkigheid er geproduceert moet worden. In China is het zo “U vraagt wij draaien” ja en voor die gekkigheid van het klimaatmeisje zijn gewoon heel veel extra kolencentrales nodig. Ze kan beter haar mond dicht houden en naar school gaan.

 8. Per saldo kun je beter een windmolen in je achtertuin hebben dan een kolencentrale.

 9. Het ergste is dat ouderen en zieken hier de dupe van zijn, op wie al blut is bezuinigd voor de economie.
  En dat de boeren en bouwvakkers de schuld krijgen die voor het levensonderhoud zorgen.
  Hogerhand niet aan uitvindingen wil wanneer het gratis kan omdat er dan geen energiebedrijven meer nodig zijn.
  Overigens is eneco aan Japan verkocht en hoe klimaatvriendelijke en duurzaam het daarvan wordt?
  Ook zijn huizen en nieuwbouw nog lang niet op fossielloos berekent. En ook het vervoer niet.
  De schade die de Nam in Groningen had wordt vast weer doorberekend aan de burger, reken daar maar op.
  En is dat niet met alles zo?

 10. Dat is het probleem met de klimaatverandering : als niet iedereen meedoen, wat heeft het dan voor zin???Shalom

 11. @rescue
  Laat het maar clowns zijn daar die pipo’s in onze circustent in Den Haag….weet je? Wij betalen ons blauw voor hun optreden…..en HUN lachen. Niet wij !
  Qui Bono.

 12. China: How dare you, how dare you, how dare you! Beware of Greta, Pope Lunatic, Merkel and fascists friends

 13. Wat betreft het stoken van biomassa: de redenatie hierachter is dat het verbranden van biomassa neutraal is wat betreft de CO2, omdat de bomen ooit de CO2 hebben opgeslagen en er dus sprake is van een kringloop. De CO2 hoax betreft alleen het verbranden van fossiele brandstoffen. Biomassa zou voornamelijk bestaan uit houtresten van hout dat al voor andere doeleinden is verwerkt, zoals meubels. Op zichzelf zinvol, je moet toch iets met die houtresten, maar het is uitgesloten dat biomassa ooit een belangrijke energiebron zal worden, omdat daarvoor niet genoeg biomassa op de planeet is. Hout levert ook niet voldoende energie op per massa eenheid.

 14. Xander als de bewoners van deze planeet het gaan inzien dat dit niet langer door kan gaan met al deze vervuilde uitstoot is er maar een oplossing gebruik alleen de kracht van het water of zout water de wind en de zon, verdeel het op diverse plaatsen waar het meeste rendement uit gehaald kan worden op onze planeet en we zijn voor 50 procent van het stikstof probleem af. of is dit maar een droom van mijn?
  1 procent heeft de macht over 99 procent.
  99 procent heeft geen macht over 1 procent?

 15. “Wanneer Greta’s overgrootvader de bedenker van het broeikaseffect en bevolkingsreductie via eugenetica is , heeft de man toch eén enorme fout gemaakt..”

  En dan te bedenken dat één condoom dat allemaal had kunnen voorkomen

 16. Als we aan Rutte denken en aan de klimaathysterici dan kun je alleen maar bulderen van het lachen. Wat een clowns. NPO clowns RTL clowns VVD clowns CDA clowns CU clowns PVDA clowns GL clowns PVDD clowns etc. Wat een circus.

 17. Er is maar een brandstof nog meer vervuilend dan steenkool en dat is bruinkool. In combinatie met weinig wind en mist veroorzaken beide brandstoffen smog. In het begin van de jaren 50 zijn in Londen en omstreken duizenden mensen overleden als gevolg van dagenlange smog. Ditzelfde zien we nu in grote steden van China en India.

 18. Weet je dit kabinet moet verdwijnen met deze GROTE LEUGEN🧐🧐🧐🧐🧐

 19. Wanneer Greta’s overgrootvader de bedenker van het broeikaseffect en bevolkingsreductie via eugenetica is , heeft de man toch eén enorme fout gemaakt..

 20. Het land dat de meeste zonnepanelen, zonnecollectoren en aanverwante produceert om te verkopen aan de rest van de wereld, zoekt zijn heil in kolencentrales als het om eigen energie behoeften gaat. Wil wat zeggen over de haalbaarheid van die producten om een ” schone” energiebron te zijn !

 21. Liegen, bedriegen, de andere kant opkijken en het doen aan symbool politiek,dat is het beleid van de westerse regeringen ten aanzien van het klimaat. Gevolg?. Ons storten in de armoede door totaal zinloze maatregelen. (100km bijvoorbeeld)

 22. De Chinese plannen zijn geen triomf van de vooruitgang. Het leidt tot zwaar vervuilde steden en grote gevaren voor de volksgezondheid. Een stad als Beijing is daardoor in de wintermaanden bijna onleefbaar. Ik denk niet dat veel Nederlanders zouden willen wonen in steden waarvan de lucht permanent is vervuild door smog.

Comments are closed.