Noorse supermarkten verplicht alle aankopen burgers aan overheid door te geven

—————————————————————————————————————————————–

Automatische belastingafschrijving en totale controle inkomsten / uitgaven vanaf 2023 – 2025 ook in Nederland – Euro zakt fors in waarde / megacrash ECB weer stap dichterbij

—————————————————————————————————————————————–

De Noorse overheid heeft de grootste supermarktketens in het land opgedragen om alle aankopen van hun klanten door te geven aan Statistisk sentralbyra (Statistics Norway), het Noorse CBS. Tevens moet service provider Nets, dat 80% van alle pinbetalingen in winkels verwerkt, gedetailleerde persoonlijke info van alle transacties opgeven. Wanneer volgt Nederland in deze almaar sterker wordende tendens om daadwerkelijk alles wat burgers doen en kopen te ’tracken’ en te controleren?

Statistics Norway gaat alle transactie datums, betaalpasinformatie, locaties en namen van gebruikers, rekeningnummers en andere ‘relevante’ informatie over alle aankopen in de supermarkten verzamelen. Een link tussen een betaling gedaan met een debitcard en een supermarktbonnetje stelt de instantie in staat om ruim 70% van alle supermarktaankopen te traceren.

Jaarlijks gaat het om 1,6 miljard transacties die worden opgeslagen en niet zullen worden gewist. Statistics Norway rechtvaardigt deze enorme permanente data registratie met de bewering dat de overheid op deze wijze in staat zal zijn om de sociale voorzieningen en aanverwante programma’s te ‘verbeteren’ en – hoe kan het ook anders – op de juiste wijze de belastingen aan te passen.

De aankoopgegevens van de burgers worden niet alleen globaal bestudeerd, maar ook in groepen ingedeeld. ‘Als de aankopen gelinkt worden aan personen / huishoudens, zal het mogelijk zijn om in de consumptie- en voedingsstatistieken de socio-economische en regionale verschillen in consumptie te analyseren, en deze aan variabelen zoals inkomen, opleiding en woonplaats te koppelen,’ aldus de instantie.

Volgens directeur persoonlijke en sociale statistieken Ann-Kristin Braendvang ‘er geen andere manier om dit te doen…’, en ‘zijn voordelen van de samenleving groter dan de nadelen.’

Op zeker moment ook in Nederland

De meeste lezers zullen op hun klompen aanvoelen dat de controle van de burgers door de overheid ook in Nederland steeds verder zal worden aangetrokken, en dit soort maatregelen ‘normaal’ worden. Zo wordt in zowel de VS als de EU al enige tijd serieus gewerkt aan de invoering van een Central Bank Digital Currency (CBDC), die de overheid in staat zal stellen om virtueel alle transacties te registreren, volgen en controleren, dus niet alleen de aankopen in de supermarkten.

Hoogstwaarschijnlijk in september verschijnt er in de VS een rapport waarin de oprichting van een CBDC, een digitale dollar, wordt ‘aanbevolen’. Tussen aanhalingstekens, want dat is achter de schermen hoogstwaarschijnlijk allang besloten, net als in de Europese Unie. Deze digitale valuta zullen vermoedelijk onder allerlei voorwendselen worden ingevoerd, zoals het ‘bevorderen van gelijkheid’, het ’tegengaan van criminele (witwas)praktijken’ en ‘het bestrijden van klimaatverandering’.

Automatische belastingafschrijving en totale controle inkomsten – uitgaven

Zodra fysieke dollars en euro’s eenmaal zijn uitgefaseerd en geheel zijn vervangen door digitale exemplaren, weet de overheid niet alleen van al uw aankopen, maar ook van al uw uitgaven, waar u op geabonneerd bent, waar u bent geweest en wanneer, wat uw ‘CO2’ voetafdruk is, hoe (on)gezond uw voedingspatroon is, en wat er bij u in de voorraadkasten ligt. In veel aspecten komt een digitale munt er dus op neer dat u voor de overheid vrijwel geen enkele vorm van privacy meer heeft.

Met een volledig digitale munt kunnen banken en instanties naar believen automatisch belastingen afschrijven en boetes opleggen voor ‘fout’ gedrag, zoals bijvoorbeeld het overtreden van uw CO2 / energiebudget, of het bezoeken van websites en forum met ‘ongewenste’ meningen (indien die dan nog mogen bestaan).

CBDC’s zijn inmiddels in negen landen ingevoerd, en in 15 andere, inclusief China, Rusland en Zweden, zijn pilot programma’s opgestart. In totaal wordt in 87 landen die bij elkaar opgeteld 90% van het wereldwijde BNP vertegenwoordigen onderzoek verricht en/of worden de eerste stappen gezet naar de invoering van een centrale bank digitale munt.

Volgens de CEO van Mastercard kunnenz CBDC’s over 5 jaar het SWIFT betalingssysteem gaan vervangen. Deutsche Bank voorspelt dat al in 2025 de centrale banken die één vijfde van de wereldbevolking vertegenwoordigen CBDC’s zullen uitgeven. Enige tijd geleden schreven we dat de Europese Unie ernaar toe werkt dat cash geld eind 2023 wordt afgeschaft.

Wat blijft er van onze privacy en vrijheid over als de overheid alle besluiten die we maken, zoals de aankopen die we doen, tot in de details vastlegt en controleert?

Alles, inclusief crypto’s, zal in beslag worden genomen

Verkeer niet in de illusie dat uw crypto wallet u zal kunnen beschermen tegen de totale financiële machtsovername van het complex overheden-centrale banken. Tijdens de ‘Great Destruction’ en de daarop volgende ‘Great Reset’ van het World Economic Forum zal ALLES in beslag worden genomen, ook crypto’s.

De huizenmarkt zal instorten en de banken zullen daardoor omvallen en worden genationaliseerd, waardoor bijna al het vastgoed in handen van de overheid zal komen. En zelfs als u schuldenvrij bent zult u niet aan de dans ontspringen, want dan legt de overheid u gewoon nieuwe belastingen (/ gedwongen hypotheken) op vanwege uw bezit.

Euro zakt fors in waarde – megacrash ECB weer dichterbij

De koers van de euro is de afgelopen week fors gedaald, en is nu nog maar nauwelijks hoger dan de dollar. Het 8 jaar lange nul/negatieve rente beleid van de EU, bedoeld om de euro overeind te houden en de enorme schuldenberg te verlichten, heeft de pensioenfondsen uitgehold, veel buitenlandse investeerders weggejaagd en onze koopkracht ondermijnd.

De ECB kan eigenlijk alleen nog maar doorgaan met dit destructieve beleid, waardoor uiteindelijk het laatste restjes vertrouwen in de euro volledig zal verdwijnen. De ECB kan de waardevermindering van ALLES enkel compenseren met het onbeperkt bijdrukken van (digitaal) geld, met torenhoge inflatie en een diepe depressie als gevolg. Sociale voorzieningen zullen wegvallen, en er zullen grootschalige voedsel- energie- en goederentekorten ontstaan, waardoor tientallen miljoenen mensen in diepe armoede zullen worden gestort.

 

Xander

Zie ook o.a.:

30-05: Invoering wereldwijd biometrisch betaalsysteem nu daadwerkelijk van start
21-05: Bitcoins en andere crypto’s zullen tijdens de komende crisis in beslag worden genomen
20-02: Nieuw WEF rapport kondigt bijna letterlijk digitaal ‘teken van het Beest’ systeem aan ( / WEF wil uw beslissingsbevoegdheid volledig ‘outsourcen’ aan een A.I. (= een digitale ‘god’ gaat uiteindelijk uw volledige leven controleren, sturen en bepalen) – Social Credit systeem komt er onverbiddelijk aan: alleen toegang tot diensten (zoals bankrekening, gezondheidszorg en reizen) als u het ‘juiste gedrag’ vertoont)

2021:

20-12: Het ‘echte plan’ volgens miljardair: Volken met geweld hun eigen regeringen laten opruimen
19-12: De echte reden van de lockdown: ECB staat op instorten, financiële crash EU nabij
11-12: 10 landen, met Nederland en Israël, oefenden deze week op door WEF geplande cyberaanval
18-10: Euro Evangelie’ economisch journalist Arno Wellens: Digitale ID en totale EU controle in 2022
27-09: Topeconoom Armstrong: ‘Wereldwijde Great Reset machtsovername zal na 2022-2023 falen
05-06: Financiële Reset: Invoering digitale IMF wereldmunt nu zeer dichtbij (/ Ook plannen VN voor communistische wereldregering worden steeds serieuzer)
07-01: Fase 2 van lockdown totale beschaving en technocratische A.I. machtsovername nabij’ (/ Totaalprofiel van iedere burger: NIETS zal meer privé kunnen worden gehouden – Digitaal model van onze hele planeet in de maak)

2020:

25-07: The Switch: Overheden willen cash geld verbieden en volledig digitale munt invoeren
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
24-05: Wereldwijde Pleite Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
22-03: EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)

2019:

09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)