Netanyahu impliceert dat Israël preventieve aanval op Iran gaat uitvoeren

Afbeelding: social media meme.

————————————————————————————————————————————

Israëlische legertop verwacht weken- tot maandenlange ‘totale raket- en drone oorlog met Iran, Hezbollah en Hamas’

————————————————————————————————————————————-

Terwijl de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan opnieuw dreigt de EU met 3,6 miljoen migranten te overspoelen als de Europese leiders het zelfs maar wagen door te gaan met hun kritiek op zijn invasie van Syrië en oorlog tegen de Koerden, heeft de Israëlische premier en tevens minister van Defensie Benyamin Netanyahu vandaag tijdens een herdenking van de Yom Kippur oorlog in 1973 geïmpliceerd dat Israël niet zal afwachten totdat het zelf door Iran wordt aangevallen, en daarom een preventieve aanval op Iraanse raketbases gaat uitvoeren. Zeker in Israël is het zeldzaam dat een bewindvoerder openlijk spreekt over een militaire aanval, waardoor de al zolang gevreesde nieuwe grote Midden Oosten oorlog een feit zal zijn.

Volgens Israëlische inlichtingenexperts worden op Iraanse raketbases nieuwe lanceringen voorbereid, deze keer niet (enkel) gericht op Saudi Arabië, maar ook op Israël. De top van het Israëlische leger beseft heel goed dat een preventieve aanval een weken- of zelfs maandenlange totale raket- en drone oorlog met Iran in gang zal zetten. Daar zullen de islamitische terreurbewegingen Hezbollah in Libanon, de Palestijnse Hamas en Jihad Islami in Gaza, en de Shi’itische milities in Irak een actieve rol in gaan spelen.

Netanyahu verwees tijdens de herdenking naar de oorlog in 1973, toen Amerikaanse militaire hulp pas op gang kwam toen de strijd al zo goed als gestreden was. Door de pan-Arabische-islamitische verrassingsaanval tijdens Yom Kippur is het destijds kantje boord geweest voor het voortbestaan van de Joodse staat. Zover wil Israël het nooit meer laten komen.

De premier zei de Amerikaanse steun voor Israël en economische druk op Iran weliswaar zeer te waarderen, maar ook dat ‘we tegelijkertijd niet een fundamentele richtlijn moeten vergeten, namelijk dat Israël zich met zijn eigen strijdkrachten tegen iedere bedreiging zal verdedigen… Wij zijn uitgerust met overweldigende wapen- en geestkracht. Dat is de immens waardevolle erfenis die de generatie die in de Yom Kippur oorlog heeft gevochten ons heeft nagelaten.’

Netanyahu zou zich gesterkt voelen door het feit dat de Turkse invasie van het noordoosten van Syrië vooraf werd afgestemd met Washington en Moskou, maar Teheran er strikt buiten werd gehouden. (1)


Xander

(1) DEBKA

Zie ook o.a.:

09-10: Invasie Syrië een feit; Trump dreigt opnieuw Turkse economie weg te vagen
27-09: ‘Israëlische legertop verwacht totale oorlog en overweegt preventieve aanval op Iran’
20-09: Eerste gezamenlijke aanval Israël en Saudi Arabië op Iraanse basis
18-09: Amerikaanse minister BuZa: Aanval op olie installaties ‘Iraanse oorlogsdaad’
16-09: Oorlog met Iran nabij? Alle Amerikaanse bases wereldwijd naar DEFCON 3
15-09: Senator Graham pleit voor Amerikaanse vergeldingsaanval op Iraanse olieraffinaderijen
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
29-08: Libanon en Irak noemen talrijke Israëlische aanvallen op Iraanse doelen oorlogsverklaring
12-08: Iran dreigt met oorlog als Israël deelneemt aan marine coalitie Perzische Golf
18-06: VN officials: Amerika bereidt tactische aanval op Iraanse nucleaire installatie voor
17-06: Terwijl Iran de EU chanteert stelt Amerikaanse senator openlijk militaire aanval voor
14-06: Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis
13-06: Oorlog met Iran dichterbij na aanvallen op olietankers Perzische Golf
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

25

 1. Israël moet eens stoppen met dreigementen en stoken onder het mom van veiligheid.
  Ben blij dat ze een blauwtje hebben gelopen met de Syrië oorlog.
  Gaat ook gebeuren met de volgende oorlogsplannen/stokerij.
  Oh en als ze te klein zijn qua oppervlak voor de toekomst zou geboorte beperking op vrijwillige basis en bouwen in de hoogte een optie zijn.
  Verder zijn de Koerden niet zo lief vraag maar aan de Christenen en Armeniërs die ze mede hebben uitgeroeid samen met de Turken.

 2. Tijd voor een hersenscan voor Trump lijkt me…

  Hoe kan hij de dappere Koerden zo verraden ( al sinds het begin vorige eeuw is hun een VRIJ Koerdistan beloofd) en ze nu overgeven in de met high militaire tech vanuit het Westen ( ja ook Ñederland!!!) laten vermoorden.
  Maar waagt u het maar niet Erdogan met A.H te vergelijken want dan krijgt u te maken met de Nederlandse rechter, ja u leest het goed:

  https://www.geenstijl.nl/5143439/recep-stinkturk-je-moeder-heeft-een-snor/

 3. Uit de Nieuwsbrief van Dirk van Genderen ( voormalig EO CEO)
  Mag vrijelijk worden verspreid mits met bronvermelding . Over Trumps poltiek in Syrië en de bloeddorstige Erdogan::

  * Wat bezielt Donald Trump?
  Volkomen onverwacht kondigde president Trump aan het begin van de week aan per direct de Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken. Hiermee gaf hij de Turkse president Erdogan groen licht om Syrië binnen te trekken en de Koerden aan te vallen. Waar iedereen voor vreesde, gebeurde. Nog geen twee dagen later trokken Turkse troepen Syrië al binnen, dood en verderf zaaiend onder de Koerden, maar ook onder andere bevolkingsgroepen, zoals christenen. Met name in de stad Kamishli, de stad die ook onder Turks vuur ligt, woont een aanzienlijke christelijke minderheid.
  Er wordt algemeen verwacht dat strijders van IS zich nu zullen hergroeperen en een nieuw terreurbolwerk zullen vormen. Er zijn al berichten dat gevangen genomen IS-terroristen, die door Koerden werden bewaakt, inmiddels zijn bevrijd.

  Dit kaartje laat zien waar Turkije aanvallen uitvoert op Koerdisch gebied in Syrië. Inmiddels zijn de Turkse troepen al verder opgerukt.

  Waarom heeft Trump dit gedaan? Verantwoordelijk voor de bescherming van de Koerden, voelt hij zich niet. ‘Die hebben ons in de Tweede Wereldoorlog ook niet geholpen bij de landing in Normandië,’ gaf hij aan.
  Turkije is fel tegen een zelfstandig Koerdistan in het grensgebied met Syrië, aan de Syrische kant van de grens, temeer omdat dat Koerden in Turkije kan aansporen ook naar onafhankelijkheid te streven.
  Erdogan stelt dat hij de terreurdreiging van de Koerden wil stoppen en ook dat hij de ruim drie miljoen Syrische vluchtelingen die nu in Turkije zijn, naar het gebied wil brengen dat hij nu verovert op de Koerden.

  En Israel dan?
  Voor Israel zijn de acties van Trump en Erdogan reden tot zorg. Hoe betrouwbaar is Amerika als het om steun aan Israel gaat? De onlangs door Iran uitgevoerde grootscheepse aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië bleef ongestraft. Komt Amerika wel in actie als Iran een vernietigende aanval op Israel uit zou voeren? Is Trump nog wel te vertrouwen? Ook binnen zijn republikeinse partij groeit de weerstand tegen zijn beleid.

  Afgelopen zondag is er in Israel voor het eerst in jaren op zeer hoog politiek en militair niveau crisisberaad geweest over de militaire dreiging tegen de Joodse staat door Iran. Als Israel ervan overtuigd is dat Iran op het punt staat een aanval te lanceren, zal Israel geen moment aarzelen en als eerste in actie komen om Iran een vernietigende klap toe te brengen.
  Waarnemers in Israel houden serieus rekening met een zeer krachtige aanval van Israel op Iran, mogelijk op heel korte termijn. Als dat goed uitpakt, zal dat tegelijkertijd de positie van Netanyahu versterken.

  Wat zegt de Bijbel?
  De afgelopen dagen kwam de profetie uit Ezechiël 38 en 39 mij regelmatig in gedachten: de aanval van een grote gezamenlijke strijdmacht tegen Israel, uitgevoerd door onder meer Rusland, Turkije en Iran. Het lijkt alsof de stukken op het schaakbord in positie komen om die profetie werkelijkheid te laten worden.

  Juist nu: bidders gezocht
  Laten we juist nu biddend om Israel heen staan. Zoals Joël 2 het verwoordt: ‘Blaas de bazuin in Sion, sla alarm op Mijn heilige berg. (…) Ontzie (spaar) Uw volk, HEERE, geef Uw erfelijk bezit niet over aan smaad, zodat de heidenvolken over hen zouden heersen’ (vers 1 en 17).

  En de Heere zal dat gebed verhoren, lees maar, vers 18: ‘Toen nam de HEERE het op voor Zijn land en Hij spaarde Zijn volk.’

  Tegelijk is het waar dat Gods plan met Israel, met de gemeente en met de wereld werkelijkheid zal worden. Ook nu, in de eindtijd, nu de komst van de Heere Jezus nadert. Daarom is er in mijn hart ook het gebed: ‘Heere, vervul al Uw plannen.’

 4. @KG
  Bedankt voor je reactie . Had een lang antwoord met ook wat vragen maar toen viel mijn verbinding even weg waardoor dan ook de tekst is verdwenen .
  Excuses , ben te moe het opnieuw te doen .

 5. @Bundy, ik kan me gezien de gruwelen voorstellen dat de joden uit het huis Juda dat zo denken en wellicht is dat in geestelijk opzicht ook zo. Zo wordt Jeruzalem in de Bijbel immers ook in geestelijke zin Sodom genoemd. Maar zoals geprofeteerd is Edom of Idumea een woesternij geworden en het volk uitgeroeid. Wel zijn twee vorsten uit het huis Herodus naar Gallia verbannen en mogelijk bevind hun bloedlijn zich onder de Europese adel. Ezau was overigens een zoon van Izaak die Kanaanitische vrouwen nam en Haman en Herodus waren ook Edomieten. Maar ik denk dat je Ismael bedoeld met de bijvrouw van Abraham?

 6. Ja gezellig krijgen wij dan nu is een echte oorlog met een paar miljoen doden .
  Ja het is nog niet genoeg geweest .Ja als je een paar honderd atoom bomen en de VS achter je
  heb dan kan je wel wat uit halen, nou ja ga zo door en woord de woestijn wat groter.Met een beloofde rust voor ieder.

 7. Hoe zou Europa reageren indien Israel hetzelfde doet met Hamas en Hezbollah?

 8. Wat de president in Syrie heeft teruggetrokken van militairen waren maar een goede 2000, dus dat zal het verschil niet maken, en ik hoop van harte dat men in Israel niet de vergissing van hun leven gaat maken, de regio is al onstabiel genoeg. Shalom

 9. Wie de schoen past, trekke hem aan….
  Volgens mij heeft xander ook een geloofsforum. Er wordt naar mijn idee te vaak verwezen naar de ‘heilige geschriften’ . Wanneer men zoekt op Wikipedia naar Wereldreligies en naar het concilie van Nicea dan zijn deze verwijzingen te verwaarlozen. Geen enkel ‘geschrift’ kan op waarheid getoetst worden, te vergelijken met de hedendaagse media. Interessant is ‘het evangelie van Barnabas, een vroege leerling van …. .
  Alle religieuze geschriften zijn in feite terug te voeren naar hoe de wereld in vrede kan voortbestaan. ‘Vriendje’ Benjamin Netanyahu slaat hier de plank volledig mis ! Het is niet voor niets dat met de laatste verkiezingen dit mannetje géén meerderheid heeft gekregen. Het gewone volk heeft duidelijk laten weten dat hun voortbestaan onder zijn leiding gevaar loopt.

 10. @AEO: 8:47 Pm, op 10/10. Ook ik volg Amir Tsarfati al een hele tijd. En ik ben het volkomen met uw reactie eens.

 11. Ik volg ook al geruime tijd Amir Tsarfati.
  Deze joods /christelijke visies van deze man, zijn enorm verhelderend.
  Kan het iedereen aanbevelen en sluit me aan bij de eerder reaktie over Amir Tsarfati hier.

 12. @KG 10-10-2019 11:52
  Volgens mij zijn de mensen die heden Duitsland e.o bevolken de nazaten van Abraham en zijn bijvrouw .
  Uit Esau is de stam der Edomieten voortgekomen die nu bijna allemaal hier zijn .

 13. Als het land Israel als eerste( en op eigen houtje) zal aanvallen dan verwacht ik meer een grootschalige aanval op de vazallen van Iran. Dan dus eerst Psalm 83 voorafgaand aan Ezechiel 38. Overigens bestaat geheel Israel/Jacob uit het huis Juda en het huis Israel, ook wel Efraim genoemd. In geestelijke zin bestaat het huis Israel nu uit alle Christenen over de gehele wereld maar wanneer deze wederhouder is verdwenen zal er weer sprake zijn van een letterlijke huis Israel die men in het afvallige Europa terug kan vinden onder o.a. de Kelten en Germanen. De mensen die heden Duitsland e.o. bevolken behoren vermoedelijk tot de stam Dan. Dit is de stam waaruit de antichrist Hitler voortkwam en ook weer uit zal voortkomen. Een Amerikaan met Duitse/Oostenrijkse roots is dan ook mogelijk. De antichrist of IXXI zal opnieuw gebruik maken van de geprofeteerde vijandschap en jaloezie tussen beiden huizen Israel en Juda totdat ze weer worden samengevoegd door de Koning der Koningen. Die jaloezie van Efraim draait of draaide om Jeruzalem, de tempel en dat de scepter van David uitendelijk bij Christus terecht komt en dus in het huis Juda.

 14. @ AEO
  een bevestiging van Zach 12: 9. M.n. uw zin dat God rechtstreeks zal gaan ingrijpen en dat de vijanden op de bergen van Israel vernietigd zullen worden.
  Zach 12:9 Zacharia 12 vers 9: 9 ‘Te dien dage zal Ik zoeken te verdelgen alle volken die tegen Jeruzalem oprukken’.

  God Zelf zal de vijanden van Israel vernietigen volgens de H.Schriften, de profeten onder oud-Israel. En leest u vooral het vervolg van Zach 12 vers 9! Want daar staat het hoe God dat doet!

  God’s Woord is onfeilbaar en volmaakt! Shalom Israel, ken uw Messias , U bent de Oogappel des Here!

 15. Men leze ook het boek van auteur Paul van Teeffelen met als titel: De Goddelijke ingreep in de volgorde. Aanrader, ook in verband met de huidige ontwikkeling.

 16. Ik volg al een tijdje de Israëliër Amir Tsarfati op het internet. Als te Jeruzalem geboren Jood heeft hij Christus als zijn Verlosser aangenomen.
  En dit schept een bijzondere combinatie. Hij heeft het Hebreeuws als moedertaal, hetgeen hem de oorspronkelijke grondteksten van het Oude Testament goed doet verstaan. Hij kan de Bijbel beter interpreteren dan ons Westerlingen, die het moeten doen met onze vertalingen.
  Naar wat ik van Amir Tsarfati heb vernomen, is er een buitengewoon grote oorlog op komst, en die staat in de Bijbel beschreven in Ezechiël 38 en 39.
  Lees deze hoofdstukken eens en kijk dan eens wat Amir Tsarfati daar over zegt.
  Deze profetie, zo’n 25 eeuwen geleden in bovengenoemde hoofdstukken opgeschreven, zal zeer binnenkort in vervulling gaan.
  De hoofdrolspelers zijn in feite al achter de coulissen aanwezig. Iran zit al in Syrië, evenals Rusland en Turkije.
  In het Zuiden is Soedan en verder is er nog Libië.
  Deze twee landen zijn in de Hebreeuwse Bijbel met Kush en met Put aangeduid in de profetie.
  Ik verwacht geen Israëlische aanval op Iran, maar wel de aanval op Israël van de coalitie die gevormd zal worden door Turkije, Rusland, Iran, Soedan en Libië, zoals dus beschreven in Ezechiël 38 en 39.
  De overmacht zal enorm zijn, zodat Israël ondanks het sterke leger en de modernste technieken, deze invasie niet zal kunnen tegenhouden. Ook zal er geen hulp van andere landen komen, het zal een verloren zaak lijken.
  Zoals echter beschreven, zal God echter rechtstreeks gaan ingrijpen, en de vijanden zullen op de bergen van Israël vernietigd worden.
  Bezoek de website beholdisrael.org of installeer de app op je smartphone , behold israel.

 17. Over eeuwen lezen aardbewoners met smaak over de ontwikkelingen en intriges in een geschiedkundige roman.

  ‘Amerikaanse president in impeachmentprocedure haalt troepen weg en ontsteekt daarmee het vuur en schopt hierdoor zijn en de financiers van zijn politieke tegenstanders tegen de schenen. Wat volgt is een regionale leider die een lang gekoesterde droom om een groot rijk te vestigen dat loopt van de middellandse zee tot aan de nijl en kaspische zee als zijn voorgangers ooit een groot rijk hadden probeert te realiseren, een langdurige rakettenoorlog van een klein landje met een boze vijand verweg, en wanhopige en onmachtige leiders van een groot buurtverbond die met de handen in het haar zitten. Het slot is werkelijk adembenemend. – goed en fascinerend geschreven roman, staat er dan op de achterflap.’

 18. Israel zal af moeten rekenen met Iran.
  In het verleden hebben de democraten altijd geweigerd Israel te steunen, zeer zeker met Obama.
  Trump, zal Israel niet tegen houden, maar ook niet deel nemen.
  Dit betekent groen licht voor Israel.

  Saoudi Arabie zal Israel steunen, Jordanie en Egypte zullen neutraal blijven.
  Rusland grijpt niet in tegen Turkije, en zal zich dan ook nu afzijdig houden.

  In de tijd genomen zal Israel moeten afreken met Iran, Hezbollah en Hamas.

 19. Het zal niet Israel’s indrukwekkende en overweldigende militaire kracht zijn die de atoomdood voor het hele MO zal tegenhouden maar…

  Zacharia 12 vers 9: 9 ‘Te dien dage zal Ik zoeken te verdelgen alle volken die tegen Jeruzalem oprukken’.

  God Zelf zal de vijanden van Israel vernietigen volgens de H.Schriften, de profeten onder oud-Israel. En leest u vooral het vervolg van Zach 12 vers 9! Want daar staat het hoe God dat doet!

  Shalom! Jezus is gegeven alle macht in Hemel en op aarde…ja juist in Jeruzalem! De navel der aarde!

 20. Nu dat steeds duidelijker wordt dat Israël, en dan met name de Mossad, achter Epstein en zijn pedo-imperium zitten kan voor hun er niet snel genoeg een oorlog komen. Dat heeft niemand het er meer over. Ik verwacht ook niet dat Trump Bibi te hulp zal schieten aangezien ook de Mossad achter de coup op Trump zit.
  Zoals Mark Taylor zei; “Na 5 presidenten, welke 32 jaar de macht hadden, eindigt het convenant met Baal. Nu komt de wraak van God.”
  De mensen die hopen op bloed, oorlog en dood aanbidden krijgen het nog zwaar de komende tijd.

Comments are closed.