Terwijl Iran de EU chanteert stelt Amerikaanse senator openlijk militaire aanval voor

Irans nieuwe Soumar kruisraket werd door de Houthi’s in Jemen gebruikt voor een geslaagde aanval op een luchthaven in Saudi Arabië. Als Hezbollah dit precisie wapen –dat Oostenrijk, Polen en Italië binnen schootsafstand heeft gebracht- in handen krijgt, zal dat een ‘game changer’ voor Israël zijn. (Afbeelding: DEBKAfile (3)).

————————————————————————————————————————————-

Een echte aanval of weer een false flag – Iran gedraagt zich na de aanvallen op de olietankers vorige week nu niet echt als een onschuldige, nergens vanaf wetende natie. Integendeel, de EU wordt andermaal gechanteerd om de enorme economische schade van de Amerikaanse sancties volledig te compenseren. Gebeurt dat niet onmiddellijk, dan dreigt Iran al over 10 dagen de maximaal toegestane hoeveelheid verrijkt uranium (300 kg.) te overschrijden. Ondertussen heeft de Amerikaanse senator Tom Cotton openlijk opgeroepen om ‘militaire vergeldingsaanvallen’ op Iraanse doelen uit te voeren. Is oorlog nu dan echt nabij?

Het eerste decennium van deze eeuw ontkende Iran voortdurend de vooral door de VS en Israël gedane beschuldigingen dat het in het geheim uranium verrijkte voor een toekomstig kernwapenarsenaal. Toen het bewijs niet meer te ontkennen was, erkende de Islamitische Republiek plotseling dat het inderdaad al geruime tijd verrijkingscentrifuges operationeel had, maar enkel ‘voor vreedzame doeleinden’.

Teheran achter de schermen door met ontwikkeling kernbom

Die jarenlange glasharde leugens hebben het vertrouwen in de Mullahs in Teheran bepaald geen goed gedaan. Desondanks sloot de regering Obama een omstreden nucleair akkoord (JCPOA) met het moslimregime. Daarin mocht Iran een beperkte hoeveelheid verrijkt uranium in bezit blijven houden, en ook een aantal verrijkingscentrifuges. Bovendien kreeg de VN nog altijd geen toegang tot een aantal geheime (nucleaire) installaties.

Critici verklaarden dat Teheran dankzij dit akkoord achter de schermen –weliswaar in een lager tempo- gewoon kon doorgaan met het ontwikkelen van kernwapens, en daar als beloning een paar honderd miljard dollar van Obama voor terug kreeg.

Nu Iran de EU opnieuw dreigt om het verrijken van uranium weer te versnellen, laadt het –mogelijk zelfs opzettelijk- de verdenking op zich dat die critici wel eens gelijk kunnen hebben gehad. Daar komt bij dat een hoge official van de IAEA, dat namens de VN de Iraanse nucleaire installaties inspecteert, onlangs waarschuwde dat Iran inmiddels de capaciteiten heeft om in slechts zes maanden voldoende uranium te hebben verrijkt voor de bouw van een kernbom.

Europeanen nu toch ongerust door Iraanse chantage

De Europese politiek reageerde begrijpelijkerwijs sceptisch op de video van het Pentagon waarop te zien zou zijn hoe de bemanning van een klein Iraanse marinevaartuig in het donker een niet geëxplodeerde kleefmijn van een tanker haalt. We herinneren ons immers allemaal nog Colin Powells filmpjes van Saddam Husseins massavernietigingswapens, die later niet bleken te bestaan, maar wel werden gebruikt om Irak te bezetten.

Nu Behrouz Kamalvandi, woordvoerder van het Iraanse atoomagentschap, openlijk heeft verklaard dat Iran de uranium productie ‘reeds heeft opgevoerd’, en ‘vanaf vandaag het aftellen is begonnen, en op 27 juni wij de 300 kilo zullen overschrijden,’ begint men in de EU toch een ongemakkelijk gevoel te krijgen, voor zover dat door de chantage van Teheran om de enorme verliezen door de sancties volledig te compenseren al niet het geval was. (1)

Amerikaanse senator roept op tot militaire actie

In de VS lijkt men overtuigd dat Iran achter de aanvallen op de olietankers zit. ‘De snelste manier om vuur en vlam van het Amerikaanse leger over je heen te krijgen is de vrijheid van navigatie in open zee en lucht te verstoren. En dat is precies wat Iran doet in een van ’s werelds belangrijkste strategische zeestraten,’ zei senator Tom Cotton in CBS ‘Face the Nation’. In hetzelfde programma gaf minister van BuZa Mike Pompeo ronduit het antwoord ‘natuurlijk’ op de vraag of een militair antwoord tegen Iran wordt overwogen. (2)

Nauwkeurige Iraanse kruisraketten ‘game changer’ voor Israël

Israëlische defensiespecialisten wijzen daarnaast op de veel geavanceerdere wapens die Iran in korte tijd heeft ontwikkeld. Dat hebben de (veronderstelde) aanvallen op de tankers laten zien, maar ook de verwoesting van de controletoren van de Saudische luchthaven Abha door de nieuwe Iraanse Soumar kruisraket, afgevuurd door de Houthi rebellen in Jemen.

Omdat Iran nu wapens kan maken die op grote afstand (tot 2500 kilometer, waarmee de Soumar kruisraket vanuit Iran al tot Oostenrijk, Polen en Italië kan komen) met een afwijking van slechts 1,5 meter hun doel kunnen raken, is men in Israël bang dat deze raketten ook aan Irans proxy terreurleger Hezbollah in Libanon worden geleverd. (3)

Als dat inderdaad het geval blijkt kan dat rustig als een ‘game changer’ worden beschouwd die preventieve Israëlische militaire actie tegen Hezbollah onvermijdelijk maakt. Zo lijkt de al jaren gevreesde nieuwe grote Midden Oosten oorlog nu daadwerkelijk een stuk dichterbij te zijn gekomen, al is er nog steeds voldoende ruimte voor diplomatie en de-escalatie.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) CNS News via Infowars
(3) DEBKA

Zie ook o.a.:

14-06: Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis
13-06: Oorlog met Iran dichterbij na aanvallen op olietankers Perzische Golf

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

26

 1. Hypocritical
  In 1986 had Israel in een overeenkomst met de Shah, amerikaanse rakketten
  met Israelisch “reversed technology” verkocht, die ook van kernkoppen konden
  worden voorzien. Door deze werkwijze kon Israel de levelancies doorlaten gaan, zonder de overeenkomsten met Amerika te schenden. De Shah betaalde toen een voorschot van 200 billion aan Israel in de vorm van Olie leveringen. Die technology is door Iraanse ingenieurs verder ontwikkeld. En vandaag drijgt Israel Iran te willen bombarderen. Het wachten is op de
  finale installering van Boris Johnson. Volg ook de programma’s van TRUNEWS.com waar
  alle feiten worden gedocumenteerd. Ook interessant de youtube video van USA General Clark te volgen en zie dat wat in het midden oosten gebeurt al in 2001 was voorbereid. Miljoenen mensen zijn als gevolg hiervan omgekomen en uit hun huizen gebombardeerd en de overlevenden vluchten, Nederlandse bevolking betaald wel voor de gevoerde politiek.

  .

 2. Beste Xander,

  De kop van het artikel klopt niet en is suggestief.
  Iran chanteert de EU niet.
  Iran heeft zich nog steeds, ondanks het terugtrekken van de VS uit het overeen gekomen verdrag bijna een jaar geleden, aan het destijds afgesproken verdrag gehouden.
  Iran heeft na een jaar tevergeefs vragen aan de EU wat hun standpunt hierin is,
  De EU kan/wil geen keuze maken, vóór of tegen de sancties van de VS.
  Nu heeft Iran dus ’n ultimatum!!!! gesteld aan de EU om duidelijkheid te geven aan Iran binnen ’n bepaalde tijd, of de EU het ondertekende verdrag wil bestendigen of niet.
  Blijft deze duidelijkheid uit, dan ziet Iran zich niet meer gebonden aan de overeengekomen afspraak.
  Dat is heel wat anders dan chantage.
  Xandernieuws is ’n site die voornamelijk gericht is op het Joodse volk en Israël en daar is helemaal niets mis mee echter, probeer desondanks toch objectief te blijven in de nieuwsverstrekking.

  Met vriendelijke groet,
  Tigron

 3. Wordt er zoveel moeite gedaan, alternatieve energie in onze behoeften te brengen, omdat de dag vroeger kan komen, dat de belangrijkste olie leveranciers vlugger kunnen of zullen uitvallen?
  Is de grote doorbraak van voertuigen zonder petrol nu ineens zo belangrijk geworden wanneer het jaren in de koelkast zat?
  Er is zoveel in beweging in allerlei, die ons petroleum verbruik moet verminderen?
  Zijn deze vragen relevant ?

 4. Wie heeft het meeste voordeel om haar laatste vijand uit te schakelen ??? En tegelijkertijd zo veel mogelijk petroleüm en aardgas uit Iran te stelen ?

  Jullie mogen 3 keer raden ! Het is een vrijmetselaarsstaat …

 5. De EU politici denkt dat alles wel in het midden oosten wordt uitgevochten, ver van hun bed.
  Maar vergeten dat dan ook hier alles wordt stil gelegd.
  De wapenwedloop is in volle gang met alles vernietigende wapens. Machtwellustelingen
  En dan wordt het klimaat en migratie als afleidingsmanoeuvre gepresenteerd.

 6. er is geen chantage te vinden. na alle inspecties was Iran volledig zijn beloftes in de deal aan het na komen, de VS is de gene die er uit stapte, en Europa is zo als gewoonlijk te ruggengraat loos om een beslissing te maken.

  Iran gaat verder met het verrijken van Uranium, want zij zijn de enigste die de deal na leven. en dat pikken ze niet, dat zou ik ook niet doen.

  als ik een land was zou ik ook gelijk atoom bommen maken om mezelf te beschermen van Amerikaanse agressie.

  begint hier stevig op de rest van de media te lijken, die ook allemaal vrolijk het oorlogspaadje al zijn ingeslagen.

  compleet achterlijk. want er is zoals gewoonlijk geen grientje bewijs geleverd. en nee, bootjes met mensen erop zonder dat er flaggen of insignia te zien zijn, is geen bewijs. dat kunnen net zo goed mensen uit Saudi Arabië zijn. een net zo makkelijke claim, aangezien er geen nationaliteit op te maken is uit de vrij gegeven beelden.

 7. @ Léon van Duren: 7:43 pm: op 17/6. De Islam is inderdaad een wrede ideologie met een religieus sausje eroverheen.
  Deze Islam is uit op overheersing van de hele wereld, en valt inderdaad te vergelijken met de Nazi ideologie. Ach en wat Timmerfrans betreft, deze hielenlikker van de communistische EUSSR, deze neem ik niet eens serieus.

 8. Alleen maar gedreig en uiteindelijk niks.

  Het wereldberoemde “Geruchten van ootlogen”-verhaal…Maar dat blijft het ook zo te zien…

 9. De EU bedrijft struisvogel politiek.
  Reken er maar op dat Israël niet gaat liggen wachten totdat de klapt komt.
  Die gaan eerst uitdelen en dan praten. In plaats van andersom.
  De EU politici zijn een stelletje domme naïeve bange sukkels en de hele Is-lam gemeenschap, Soennieten, Sjieten enz. weten dat.

 10. Vandaag in Volkskrant(!) een inkijkje in de Iraanse politiek. Wie hebben daar de echte touwtjes in handen…?
  En de deal van Obama inzet de nucleaire faciliteiten van Iran, wordt weggevaagd. (Schrijver komt van Iraanse huize.)

 11. Als het escaleert in het Midden Oosten mag je er gerust van uit gaan dat het hele gebied in puin ligt , inclusief Isisrahel, de eigenlijke aanstoker van al dat geweld, omdat ze denken onoverwinnelijk te zijn door de hulp van hun big brother Amerika.
  Die naïviteit, niet die van Iran maar van de aanstokers, gaat hun straks het leven kosten.
  En als er A- bommen gebruikt gaan worden is het voor het westen de eerste 30 jaar taboe om daar nog olie te gaan winnen. Zijn we nog meer afhankelijk (wat energie voorziening, gas en olie betreft) van Rusland, het tegenover gestelde van het ultieme doel van Amerika!
  Wat de rol van China en Rusland gaan zijn bij een openbarsten van het conflict is nog een open vraag.
  Zo zie je maar hoe ze (de Amerikanen) zich zwaar in eigen voet kunnen schieten, nietwaar heren Pompeus en Bolton?

 12. Iran blijft een lastig geval… aan de ene kant is dit duidelijk een valse vlag. De Japanse eigenaar van de olietanker heeft bevestigd dat het niet om een mijn ging maar dat er iets tegen aan is gevlogen, mijnen ontploffen ook niet boven het waterpijl. Er zijn voldoende landen in de regio aktief die dit met een drone kunnen doen. Amerika en Israël zijn twee mogelijke daders… maar de Arabieren liggen ook allemaal met elkaar overhoop. Het zou schandalig zijn weer om een oorlog te starten onder valse voorwendselen.

  Aan de andere kant… er is een Hezbollah bommenfabriek gevonden en terroristen gearresteerd in London. Hezbollah word financieel en materiaal gesteund door Iran. Wel is het typisch dat de UK dit jarenlang verborgen heeft proberen te houden en er alles aan doet om de Iran-deal te redden. Zo slecht zou een regime verandering ook weer niet zijn…

  Iran is een CIA-staat en de CIA en Israël zijn dikke vrienden. Geopolitiek is lastig…

 13. Aan alle Iraniërs die zich hier hebben gevestigd, spoedt u zich zo snel mogelijk terug naar uw geboorteland, daar bent u veiliger dan hier in kleurrijk Europa.

 14. Zachte heelmeeesters maken stinkende wonden,dus serieuze landen als Israël en Amerika moeten snel ingrijpen ,voordat deze islamitische boevenbende verder gaat met het werkelijk gebruiken van deze islamitische kruisraketten !!!!IDe Islam is aantoonbaar een fascistoïde ideologie,die nog erger kan gaan uitpakken ,dan de idiote ideologie van die gestoorde Duitser met dat gekke snorretje , ook gekke Hitlertje kon gewoon zijn gang gaan in en buiten Europa!Hufters als Frans Timmermans en de EU-buitenlandchef Federica Mogherini plegen gewoon hoererij met de islam .

 15. Oeps, nog iets belangrijks vergeten.
  De VS speelt een te grote rol in deze.
  Zoek, niet op Google, maar een andere zoekmachine naar : analitik.de. Trump, der aussenseiter ?

 16. Voor geld is alles te koop….
  In de jaren 70 van de vorige eeuw wist Abdul Quadeer Khan zéér geheime informatie voor het vervaardigen van, jawel, een atoombom mee te nemen naar Pakistan. In z’n handbagage ! De fabriek voor dit geheime ultracentrifuge procedé staat in Kabuta,Pakistan
  Zuid-Afrika onder voormalig bewind van Groot-Brittannië beschikte indertijd over meerdere atoombommen. Op twee na waren ze allemaal verdwenen …. . Voor de meest biedende ! Men vermoed dat Noord-Korea er ,,iets mee te maken”had.
  Frankrijk exporteerde, exporteertveel ,,nucleair” spul naar het midden oosten.
  En hoeveel ongelukken zijn er niet gebeurt waarbij deze atoombommen, gewoon verdwenen zijn ?

  Alles is zo lek als een mandje. Én het ergste is dat wij het allemaal hebben laten gebeuren. En het gebeurt nu nog steeds. Op militair, economisch en multicultureel gebied. De internationale spanningen betreffende de handels- boycotten komt in feit van de ,,honger” naar zéér goedkope producten. Wie nog gelooft in een Europa en een auto rijd uit het verre oosten begrijpt er niets (meer) van. Het westerse bruto en netto is boekhoudkundig niet meer te becijferen.

  Het is momenteel verschrikkelijk. Het gevaar, althans de kans daartoe, loert aan alle kanten. Misschien leven wij nu op het scherp van de snede…. . Oppenheimer beleefde in Nevada de enorme explosie van een atoombom. Een Lilliput in vergelijking met de ,,verfijnde” bom van tegenwoordig. Niemand kon indertijd bevroeden welke krachten er vrij kwamen.
  Het eerste wat deze, later verguisde, geleerde zei was : ik ben de grootste misdadiger geworden van de mensheid !

  Wie is er nu wijs en wie is er nu een ongeleid projectiel in het beheren van eigen geloof, identiteit en cultuur…

 17. WAT? dit wapen werd succesvol gebruikt voor een aanval op een Saudi luchthaven? in de videos die hiervan te vinden zijn, kun je toch echt over duidelijk zien dat het een klein vliegtuigje is, een ontploffende drone. geen kruis raket, die overigens ook een veel grotere explosie had ver oorzaakt dan er werkelijk heeft plaatsgevonden.

  corrigeer deze leugen per direct AUB, of is deze website veranderend in een amerikaans propaganda orgaan?

 18. Valse vlag. Amerika heeft daar bijna het monopolie op. Een aanslag is zeker niet in het belang van Iran. Moet ik de valse vlag aansagen opnoemen?

 19. Gog en Magog in wording. Lees Ezechiël 37 t/m 39 maar. De profetieën komen uit in onze tijd.

 20. Point of no return komt steeds dichterbij of te wel de botsing tussen culturen en geloven worden haast onvermijdelijk. Sommige ontwikkelingen in de wereldgeschiedenis worden in de eindtijd met haast vervuld volgens het Profetisch Woord.

 21. Hopelijk komt het niet tot een conflict, de VS moet niet Saoedi-Arabie volgen in deze kwestie, de twee aartsvijanden willen oorlog om hun binnenlands mislukt beleid te verdoezelen.

Comments are closed.