Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis

Het Israëlische Iron Dome raketafweersysteem is niet berekend op vele honderden tot duizenden raketten per dag. (Afbeelding: Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————–

‘Dagelijks 1000 tot 2000 raketten op Joodse staat – Wij zijn niet klaar voor deze oorlog’ – Speculaties over daders aanvallen op olietankers: Iran, VS, Israël, of een andere partij?

—————————————————————————————————————————————

In het licht van de oplopende spanningen met Iran, dat inderdaad de schuld krijgt van de explosies waardoor gisteren twee olietankers zwaar werden beschadigd, waarschuwt de Israëlische generaal-majoor (res.) Yitzhak Brick, de voormalige ombudsman van het leger, dat de Joodse staat niet klaar is voor de volgende oorlog, die naar zijn overtuiging de ergste in de geschiedenis van Israël wordt.

In januari schreef Brick een geruchtmakend rapport waarin hij stelde dat het Israëlische leger (IDF) niet voldoende voorbereid is op de volgende grote, allesomvattende oorlog. Hij beweert dat zowel de huidige stafchef Aviv Kochavi als vice stafchef generaal Eyal Zamir zijn conclusies en aanbevelingen hebben geaccepteerd, ook al ontkenden zij in de media in alle toonaarden dat het leger niet in staat is het land afdoende te verdedigen.

‘Iedere dag zullen 1000 tot 2000 raketten op ons neerregenen’

Volgen Brick moet de organisatorische cultuur in het leger grondig worden veranderd. ‘Als het leger niet leert kritiek te accepteren en met de problemen om te gaan, moge God ons dan bijstaan… De volgende oorlog zal de ergste in de geschiedenis van Israël worden. Iedere dag zullen er 1000 tot 2000 raketten, die ieder een gewicht van 100 kilo hebben en nauwkeurig op hun doelen kunnen worden gericht, op ons neerregenen.’

De door Iran gesteunde terreurorganisatie Hezbollah in Libanon (en sinds enige jaren ook Syrië) heeft naar schatting zo’n 100.000 raketten en projectielen klaarliggen voor de volgende poging om Israël van de kaart te vegen. Daarnaast hebben de Palestijnse terroristen van Hamas en Jihad Islami sinds kort de beschikking gekregen over veel krachtigere en nauwkeurigere Iraanse raketten.

Tijdens die volgende oorlog zullen ook Judea en Samaria (de Westelijke Jordaanoever) een front worden, omdat duizenden Palestijnse militanten hun dorpen zullen verlaten en in alle richtingen om zich heen zullen schieten. ‘We hebben op diverse fronten infanterie eenheden nodig. Op dit moment hebben wij die capaciteiten niet,’ vervolgde de generaal.

De politiek is er volgens Brick nog slechter aan toe, omdat er niet één zou zijn die weet hoe het leger in elkaar zit en functioneert. In regeringskringen nam echter niemand zijn waarschuwingen serieus.

Grote oorlog dichterbij na ‘Iraanse aanval’ op olietankers

Critici van Brick zeggen dat de generaal getraumatiseerd en ‘gestoord’ is geraakt door de Yom Kippur oorlog. ‘Maar ik heb in mijn leven veel meegemaakt, en ik heb gezien wat er met Israël gebeurt als het niet klaar is voor oorlog,’ wierp Brick tegen. ‘Ik doe iets goeds voor het volk van Israël, zodat we (na de volgende oorlog) niet onze verliezen zullen hoeven tellen.’

Slechts weinig analisten geloven nog dat een volgende grote oorlog in het Midden Oosten – en mogelijk daarbuiten- vermeden kan worden, zeker niet nu het Pentagon opnames heeft vrijgegeven waarop te zien zou zijn hoe de bemanning van een klein Iraans marinevaartuig een niet geëxplodeerde kleefmijn van een van de gisteren getroffen tankers afhaalt, wat gedaan zou zijn om geen bewijs van directe Iraanse betrokkenheid achter te laten.

Speculaties over daders

Er wordt flink gespeculeerd of Iran inderdaad de dader is, of dat het een ‘false flag’ van Amerika is, of dat er misschien een derde partij bij betrokken is. Feit is dat de Iraanse politieke, religieuze en militaire leiders openlijk gedreigd hebben om de olie aanvoer via de Perzische Golf te blokkeren als de sancties tegen het land niet worden opgeheven, en Iran tevens openlijk extremistische terreurgroepen zoals Hezbollah en Houthi’s in Jemen steunt.

De afgelopen jaren verschenen er diverse geanimeerde propagandafilmpjes in de Iraanse media waarin aanvallen op Amerikaanse marineschepen en de vernietiging van Israël –zelfs met kernwapens- werden uitgebeeld.

Mogelijk gaat het dankzij de sancties zo slecht met de Iraanse economie, dat de apocalyptische islamitische leiders in Teheran –die zichzelf zien uitverkoren om het einde der tijden in te luiden- liever een grote oorlog uitlokken dan te moeten buigen voor de druk van Washington.

Of de Amerikanen weer een ‘Golf van Tonkin’ achtige false flag hebben uitgevoerd, zoals anderen suggereren, kan worden betwijfeld, aangezien president Trump duidelijk heeft aangegeven pertinent geen oorlog met Iran te willen, wetende dat deze de wereldeconomie zware klappen zal toedienen. Het is echter niet ondenkbaar dat fracties in de CIA en andere inlichtingendiensten die weigeren zijn gezag te erkennen –en die zijn er genoeg, zoals de afgelopen jaren is gebleken- juist proberen om Trump op deze extreme en mogelijk verwoestende wijze in de val te lokken.

Israël, waar men wéér op nieuwe verkiezingen wacht, is een onwaarschijnlijke dader. Premier Netanyahu doet er ondanks talloze stoere uitspraken al jaren alles aan om een grote confrontatie met Israëls vijanden uit de weg te gaan. Zelfs op de opgelaaide Palestijnse rakettenterreur wordt zeer gematigd gereageerd. Daarnaast floreert de Israëlische economie; ook om die reden is er voor Jeruzalem geen enkele reden om het enorme risico te lopen zich de woede van de onvoorspelbare Trump op de hals te halen door te proberen de VS in een oorlog met Iran te storten.

 

 

Xander

(1) Arutz 7
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

13-06: Oorlog met Iran dichterbij na aanvallen op olietankers Perzische Golf

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

35

 1. @Sultan je bedoeld die “sophisticated” F4 phantoms uit de jaren 60? Of dat handje vol f14’s?
  Wat een lachertje. Iran’s leger is zo outdated als maar kan. De luchtmacht stelt 0,0 wat voor.
  Een enkele Nimitz carrier heeft een sterkere luchtvloot dan heel de iraanse luchtmacht.
  Het enige dat Iran gevaarlijk maakt is zijn raketten arsenaal. Niet gevaarlijk als dat het impact heeft op winnen of verliezen maar meer aan burgerdoden en schade. Want winnen van Amerika is onmogelijk voor Iran.

 2. Beste Mod, dank voor uw uiteenzetting. Bij deze wil ik u bedanken voor de fantastische site en de professionaliteit waarmee u iedere keer weer antwoord en nieuwe boeiende artikelen plaatst. Ik hoop dat u hier nog lang mee doorgaat. Vriendelijke groet, Peter

  Beste Peter, dank voor uw compliment, zo lang het kan gaat XN door. Mvg. Mod.

 3. @kees van Kesteren: stel dat de drie eenheid wel bestaat ben in alles verloren?? Wat verlies ik dan? Hoop je dat ? Ben je er zo een, zo’n bekrompen persoon. Ben benieuwd wat God hiervan vindt.

  Beste Peter, verloren zijn betekent leven zonder de geestelijke bron van waaruit al het leven is voortgekomen.
  Als voorbeeld : Geadopteerde kinderen krijgen op een zeker moment in hun leven de innerlijke behoefte om te weten wie hun biologische ouders zijn. Ze gaan op zoek naar de menselijke bron van hun leven. Op zich is dit al een opmerkelijk fenomeen. Waar komt die behoefte vandaan, wat is de drive om te zoeken naar hun biologische ouders. Het heeft te maken met hun identiteit, ze zijn zoekend en voelen zich verloren en gaan op zoek.

  Dat beeld vind u ook terug bij de gehele mensheid, het zoeken naar, een innerlijke behoefte, zonder direct te weten waarnaar er dan gezocht moet worden.
  Het is een onvervuld zijn, die om vervulling vraagt. Uiteindelijk is het de zoektocht naar de geestelijke bron van hun leven.
  God is Geest en als u het boek Genesis ( bijbel) zou willen lezen dan leest u dat de de mens een levendmakende geest ontving, God gaf hen die geest van het leven. Daar ligt de bron van ieders bestaan.

  God houdt van zijn schepping en respecteert ieders vrije wil maar Hij is altijd vóór zijn schepping, dus ook voor u. Hij kent u, en houdt van u en wacht totdat u naar Hem op zoek gaat en Hij zich door u zal laten vinden. Mvg. Mod.

 4. Beste allemaal, mijn geloof is het respecteren van iedere medemens en dier wat voor geloof dan ook. Ik geloof zelf niet omdat geloof de basis is van iedere oorlog. Zonder geloof en gelijkheid van iedereen zou er geen oorlog zijn. Nogmaals ik respecteer het geloof in God, Allah en dergelijken maar vind voor mijzelf vooral voldoening uit het leven hier en nu.

 5. Beste Nieuw Begin,
  15/06/2019 om 2:42 am
  aan @ Eelke Kees Peter

  Hartelijk dank voor uw tip m.b.t. Drs. Ben Hobrink.
  Interessant, ga er zeker iets mee doen!
  Met vriendelijk groet,
  Kees van Kesteren

 6. @ Nieuw Begin: 2:42 am. Ik ben diep geraakt, door wat de Rabbi Yacov vertelde. Ik ben het er geheel mee eens. Ik hou mij vast aan Yeshua, mijn KONING! Wat een prachtig perspectief!

 7. Beste svirmus, in Izak ligt de belofte, niet in de andere kinderen van Abraham, deze kinderen werden allen met een erfdeel elders heen gezonden, maar het ZAAD( CHRISTUS) komt uit Izak voort, dus de belofte komt het Joodse volk toe, lees de geschiedenis over Abraham nog maar eens rustig door, kon het zijn met verlchte ogen des Heiligen Geestes.

 8. De oorlog die in Ezechiël 38 vers 1 t/m 23 en Ezechiël 39 1 t/m 29 beschreven wordt zal de eerst volgende oorlog zijn.
  o.a. Rusland en Iran Turkije en zullen vanwege het grote gasveld, gevonden voor de kust van. Israël aanvallen
  Vooral Rusland heeft het gas uit Israël hard nodig vanwege zijn falende economie
  Voordat deze oorlog zal beginnen zal volgens de Bijbel Damascus volledig verwoest zijn, dit is nu gedeeltelijk al het geval, er liggen veel chemische wapens opgeslagen in deze stad
  ( Jes. 17:1 )
  Door ingrijpen van God zal Israël beschermt worden tegen deze vijanden
  Daarna volgen de laatste 7 jaren ( 1 jaarweek )

 9. Wie de daders zijn?
  Misschien een derde partij die er belang bij heeft dat Iran in oorlog raakt met het westen (met name Amerika en Israël). Saoedi Arabië zou het wel goed uitkomen denk ik, evenals andere partijen die de uitbreiding van Iraanse macht in het M.O. met lede ogen aanzien.

 10. @ Eelke Piers Moderator
  Hoe kan God bestaan als er niets, en dan ook werkelijk niets is?
  Is “niets” en “bestaan” niet erg materialistisch?
  En toch is God mijn Schepper en Vader. (dus zelfs mannelijk)

 11. @ Eelke Kees Peter

  Moderne wetenschap in de Bijbel!
  Er is wetenschap in de Bijbel, veel meer dan in enig ander boek uit de oudhei.Hoewel historische en controleerbare feiten slechts terloops worden genoemd, getuigen ze van een diep wetenschappelijk inzicht. Hoe is de kennis in de Bijbel terecht gekomen. Een fascinerende vraag!
  Zo begint de tekst op de achterflap van het boek Moderne wetenschap in de Bijbel. De Bijbel is de wetenschap 3500 jaar vooruit. Geschreven door Drs. Ben Hobrink. ISBN 978-90-6067–794-0 Uitgave Gideon , Hoornaar, Nederland
  Van harte aanbevolen!
  ******************

  Het is niet nodig een onderscheid te maken tussen geloof en wetenschap. Ware wetenschap zal het geloof nooit weerspreken en geloof kan wetenschap bevestigen.

  Het begrip ‘wetenschap’ wordt driemaal genoemd in het Oude Testament:
  dit zijn de verzen: Num24: 15 Psalm 73 : 11 Daniel 1 :3

  Het voert veels te ver om nader in te gaan op de verhouding geloof / wetenschap maar voor gelovigen zal zeker aanspreken het minutieuze werk wat Messiaanse Rabbijnen hebben verricht m.b.t. het Hebreeuws en het vinden van codes in de oorspronkelijke tekst, bekend onder de naam Biblecodes. Ook Newton, de geniale natuurkundige, heeft zich daar intensief mee bezig gehouden en dat zonder computers! Een voorbeeld van een hedendaagse Rabbijn is hier te beluisteren:

  https://www.youtube.com/watch?v=4KSIBFWQqsE

  Shalom

 12. @ Peter 14/06/2019 om 6:24 pm

  U mag dan wel atheïst zijn, u weet de Bijbel wel te citeren:

  Psalm 10 vers 4 laat zich ondermeer lezen als: ‘ Er is geen God’!

  En nou doet u zichzelf eens een plezier en ‘kijkt u eens in de spiegel’ door het hele vers te lezen. Ik ga het hier expres niet voor u op schrijven, kom maar eens een keer uit uw atheistische-comfort-luie -varkens-bubble geachte Peter ( Peter komt van Petrus , een naamgenoot van u dus die ook ontkende dat hij Jezus kende na 3 jaar met Hem te hebben gewandeld. )

  En mocht u spijt krijgen van uw publieke ontkenning Wie toch de Weg, de Waarheid en het Leven is gedenk dan dat Jezus Christus met Ogen vol vergevende liefde de Genade God’s naar Petrus toedroeg toen hij het uitsnikte van berouw.

  Jezus zegt: ‘Wie tot Mij komt zal Ik geenszins uitwerpen’.

  Welkom thuis Peter!

 13. Wil men een oorlog met de vs of israel uitlokken, dan moet men toch iets anders proberen.
  De olieprijzen daalden flink na de “mexico-boycot” van Trump, en een aanslag als op die tankers werkt ‘omgekeerd als aspirine bij griep’: de olieprijs stijgt weer (tijdelijk).
  En daar hebben velen profijt van van arabische tot amerikaanse schaliegasproducenten, oliemaatschappijen en overheden, wapenhandelaars tot verzekeraars in credit default swaps (‘cds’ in oude terminologie) en statistisch zelfs de graanhandel.

  Neemt niet weg dat als men meer raketten afvuurt op de vijand dan die kan weerstaan, een bres in het bastion komt, maar dat principe is al sinds mensenheugenis. Enkel heeft israel de atoombom om te vergelden, maar ook dat weet elke weldenkende staat.

 14. Beste Peter 14/06/2019 om 6:24 pm,

  Ik geloof in de drie-eenheid; God de Almachtige, Zijn zoon Jezus Christus en de Heilige Geest.
  Stel dat de drie-eenheid niet bestaat, dan heb ik mijn leven geleefd in en naar mijn geloof, maar heb dan niets verloren.
  Stel dat de drie-eenheid wel bestaat, dan hebt U alles verloren!

 15. Alles draait om de joden is dat niet raar.
  Als we het over de tweede wereld oorlog hebben dan hoor je alleen maar dat het over de joden gaat, dit vind ik persoonlijk zo onterecht!
  Tijdens de holocaust zijn er 5 a 6 miljoen joden vermoord, dit is heel erg.
  Niet joden vermoord tijdens de “2de wereldoorlog” 80 Miljoen mensen. Te bizar voor woorden.
  Zelf ben ik de laatste jaren is gaan nadenken over de joden en mijn conclusie tot nu zijn; dit volk is niet het volk van God.
  Een beetje geschiedenis lezen en weetjes van hun Thora doen je toch even anders denken over hun geschiedenis.
  Nu is dit mijn persoonlijke mening en wat een ander er van vindt is zijn mening.
  De Joden van toen en nu zijn altijd onderdeel geweest van macht en geld, als je het volk van God zou zijn dan zou dit niet je uitgangspunt moeten zijn maar juist liefde en verbinding moet hebben, dit kan ik helaas niet terug vinden in het joodse geloof en gedrag. Dit gebeurt alleen in hun eigen kringen en iedereen daarbuiten wordt uitgesloten tenzij je poen heb.

  In mijn ogen zijn dit de kinderen van de duivel, overal waar zij zich manifesteren komt ellende, en brengen zij alleen maar geld/diamanten/macht mee.
  Kijk maar naar de rijkste mensen op de wereld, waar zijn zij onderdeel van?
  Dit klopt toch niet of zie ik dit verkeerd en is mijn conclusie totaal onterecht.
  Als God zijn kinderen op deze manier leven en zich zo vertonen dan gaan de rillingen over mijn rug, want welke God laat dit zo toe. God heeft in de ogen van gelovigen iedereen toch geschapen? Elke zieltje wat weer geboren wordt is dan toch een kind van God, hoe kan je en durf je dan als een volk je eigen uit te roepen tot “het volk”van god. Egoïstisch is dat, en dat is geen onderdeel daarvan.

  En ja ik ben niet gelovig ik ben Atheïst een zondaar in sommige ogen, maar ik zal je vertellen dat ik tenminste de mensen om mij heen neemt zoals ze zijn, helaas oordeel ik wel over mensen om mijzelf te beschermen.
  De kerk oordeelt ook en als ik zo de kerken om mij heen ziet, lopen ze leeg en weet je waarom omdat de arrogantie ten hoogste is, mensen worden niet geaccepteerd en worden buitengesloten omdat deze kleine bankjes van geld graag de macht willen behouden over het geld. De mensen uit de kerk doen zich alle tegoed aan het hebben en verkrijgen van geld wat hun weer aanzicht geeft. Als je kijk hoe deze cirkel werkt dan zie je dus dat het om geld gaat en geen liefde en verbintenis.

  Voor mij is ieder mens hetzelfde ongeacht wat je geloof en wat je denk wat goed is, als geld en aanzicht je God is vraag jezelf dan af wie verloochen wie nou!

  Oh en als God bestaat dan sta ik graag terecht en zal ik zeker mijn mening doorgeven. Want wat is God zonder mensen….. Elke mens is God zonder dat ie het zelf beseft.

  Beste kees, het is God die in eerste instantie – in de oudheid eeuwen geleden- het Joodse volk heeft uitgekozen om Hem te dienen en als voorbeeld te zijn voor de wereld en te vertellen over de goedheid van God door dit zelf voor te leven in woord en daad.
  Jammergenoeg zijn er joden die niet een voorbeeld zijn en niet in liefde en rechtvaardigheid leven.
  Maar er komt een dag dat God zelf die Joden zal wakker schudden om weer terug te keren naar Hem.
  Dan zullen ze ook gaan ontdekken dat de Zoon van God, Jezus de Christus ook hun redder en verlosser is.

  Mvg. Mod.

 16. @ Kees van Kesteren
  Dat er een grote oorlog komt is voor mij ook zeker maar het is niet de eind-oorlog daarvoor moeten nog diverse voorspellingen in vervulling gaan zoals Damascus moet vernietigd worden en Egypte moet weggevaagd worden en 40 jaar leeg liggen voor het volk terug keert en zelfs daarna zal het not lang de minste onder de volkeren zijn.

  @Peter
  Geloven is geen wetenschap. De bewijzen voor het bestaan van God zijn niet exact genoeg.
  God bestaat mogelijk ook niet. Jehova of Jahwe IS (IK DIE BEN) en hoe en wat dat is weet ik ook niet. Bestaan is zo materialistisch en dat is GOD niet of toch wel?

  Beste Eelke Piers en Peter,
  Geloven is inderdaad geen wetenschap, maar een rotsvaste zekerheid en innerlijke overtuiging. Dat kan een mens niet uit zichzelf en is een gave van God zelf aan een ieder die daar naar op zoek is en ervoor wil openstaan. Wilt u God leren kennen in uw hart en met uw verstand, dan belooft God dat u hem zal vinden. Als u echt zoekend bent, dan zal God zich laten vinden door u. Mvg. Mod.

 17. Na, de vuile gruwelijke oorlog in Jemen door de Emiraten gesponsord en georganiseerd.
  Gaan ze nu een oorlog uitlokken met Iran.

  Misschien moeten de Belgische kranten eens een artikel schrijven hoe Arab’s in Colombia ex-Farc leden rekruteren om kinderen en onschuldige mensen ij Jemen te laten uithongeren en vermoorden.
  Ooit ik poste ik een artikel, als we bijna geen petroleum meer nodig hebben, zal de Derde Wereld oorlog worden georganiseerd uit het Verre Midden Oosten.
  Ik ben zeker van deze oorlog reeds op papier genoteerd staat, oorlog is veel petroleum verbruik, opbouw na afbraak is achterstand en terug Petroleum verbruik!

 18. “Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis”
  Geruchten van oorlog, die man hoeft zich nergens druk over te maken, sterker nog, die man maakt zich nergens druk over, zelfs over zijn financien niet!

  ““Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis”
  Kan het ook zo zeggen : in hun geschiedenis, maar geen mens weet de tijd.

  Vermoeiend! Die “generaal”!

  Nep-niews is nog vermoeiender, volgens mij zitten de russen erachter.
  Trouwens, USS Liberty, daar zat Putin achter! Dat u het maar weet!

 19. Beste Kees van Kesteren,
  Respect dat u de bijbel ter hand neemt. De bijbel is toch een geschrift waar uit te leren valt hoe de mens zou moeten leven én in geval van een ander leven meer gewaardeerd wordt er ,zwaar, gestraft gaat worden ?
  Het christelijke geloof waar kerken verdwijnen, het islamitische geloof ons bedreigt, de 10 geboden wereldwijd met de voeten getreden worden en zelfzucht of gemakzucht de overhand krijgt. De interpretatie van de bijbel is wereldwijd verdeeld. In elke religie gebeuren de vreselijkste dingen. Oorlogen worden gevoerd in de naam van God…. wat wil ons de bijbel zeggen in deze tijd ? Religies maken oorlogen, God tegen God …. . Wie die God ook moge heten. Vergeet hierbij niet welke vreselijke, onder de naam van God in o.a. kloosters en kerken, sexuele-uitspattingen en moorden zijn gepleegd. De mens zal niet wijzer worden omdat ze het vertikken uit het verleden te leren. Gemakshalve, de fouten die de westerse wereld gemaakt hebben, en dat zijn er vele, zijn geen excuus voor ons egoïstische leven. Hebben = hebben. Bah….
  Misschien is het een vorm van nijd, jaloezie. Jaloers op ons gematigd klimaat, onze welstand en de gemakkelijke manier van leven. Alles schijnt, schijnt, te kunnen. Maar alles vanwege een enorme schuldenberg. Daar komt een einde aan, absoluut. Ik zie God als de natuur, wanneer de mens denkt intelligenter te zijn, komt de straf. De mens gaat te onder aan z’n eigen intelligentie.

 20. @Kees van Kesteren.
  Wat jij zegt in de eerste twee alinea’s geloof ik ook 100%. Alleen weten wij niet wie op dit moment die nakomelingen van Abraham, Isaäk en Jacob momenteel zijn. Zijn het de inwoners van de huidige staat Israël? of maar een klein deel daarvan? Zijn het misschien de ‘Palestijnen’ die momenteel verblind door een religie die tot haat aanzet, hun eigen identiteit, hun eigen roots, niet kennen en tegen hun broeders strijden? Of zijn die nakomelingen nog ergens anders op de wereld? Wie zal het zeggen.

  Voor de ‘verschrikkelijke grote verdrukking’ van ‘7 jaren’ heb ik nooit bijbels bewijs kunnen ontdekken.

 21. Wat wel raar is dat een van de olietankers die donderdag werd getroffen is van een Japanse firma. Dat is opvallend, aangezien de premier van Japan eerder deze week nog in Iran was om te praten over de levering van olie. De Iraanse president zei na afloop van de bijeenkomst dat Japan olie wil blijven afnemen, in strijd met Amerikaanse sancties. Het kan toeval zijn dat uitgerekend een olietanker van een Japans bedrijf geraakt werd, maar volgens de Iraanse president was het geen toeval. Via twitter beschuldigt hij de Verenigde Staten van sabotage en economisch terrorisme.

 22. @ Kees van Kesteren: 5:36 pm. Dat ben ik geheel met U eens. Ik zal echter blijven bidden voor de vrede van Jeruzalem.

 23. Daarom moeten ze ze voor zijn.
  Niet afwachten maar nu snel en doortastend optreden.
  Zorg wel dat er bewijs is voor de agressiviteit en het wapenarsenaal van de terreur groepen.

 24. Pompeo weet het zeker, het zijn mijnen geweest of torpedo’s . ….. . Nu blijkt dat het een vliegend ,,voorwerp,, is geweest. Japanse bemanningsleden hebben het gezien. De president van de Japanse rederij Kokuka Sango heeft het bevestigd. De VS zien hopelijk in dat een ,,oorlog,, vanuit de straat van Hormuz geen optie is vanwege het feit dat de ,navy, dan in feite in 180 graden aangevallen kan worden. Vanuit de Arabische zee, het noordelijkste deel van de Indische oceaan, is : 1. De afstand te groot en 2. Met Pakistan als islamitisch land én buurman van Iran zou de VS wijzer moeten zijn.
  Daar komt nog bij dat de VS de kosten niet kunnen betalen én niet kunnen overzien hoe sophisticated het Iraanse wapentuig is….. . Is het een dubbeltje op zijn kant ?
  Zo rondkijkend heeft de Nederlandse burger er geen last van. Biertje, koopjesjacht, wat te vreten en voetbal…. .

 25. Wat een rotzakken zijn mensen toch , vooral die wat altijd en overal herrie schoppen.
  .

 26. Dit is voor mij bewijs dat men “De Bijbel”, waarin deze voorspelde profetieën worden vermeld, ter hand te nemen en alles wat daarin beschreven wordt als de enige waarheid moet gaan aanvaarden. Israël zal inderdaad het heel zwaar te verduren krijgen maar nooit, NEVER nooit….. zal God zijn uitverkoren volk totaal laten vernietigen.

  Lees de beschreven profetieën in “De Bijbel” hoe de vijanden van een koude kermis terug zullen keren en totaal vernietigt zullen worden door diezelfde Israëlieten, maar dan met hulp van God de Almachtige.

  Voor mij staat vast dat de Wederkomst van Jezus Christus op aarde spoedig zal geschieden met de “Opname” in het vooruitzicht en dan de verschrikkelijke “Grote Verdrukking” gedurende 7 jaren.

  Shalom Israël, God staat aan uw zijde..!!

Comments are closed.