VN officials: Amerika bereidt tactische aanval op Iraanse nucleaire installatie voor

Amerikaanse B2 stealth bommenwerper (afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————-

‘Iraanse aanval op grote Saudische olie installatie aanstaande’

—————————————————————————————————————————————-

De Jerusalem Post haalt niet bij name genoemde VN officials aan die zeggen dat de Verenigde Staten een tactische militaire aanval voorbereidt op een Iraanse installatie die onderdeel uitmaakt van het nucleaire programma van het land. Iran zou ondertussen niet zitten afwachten, maar een aanstaande aanval op een belangrijke Saudische olie installatie plannen, bedoeld om veel meer schade aan te richten dan de aanvallen op de olietankers, waarvoor Iran overigens de verantwoordelijkheid nog steeds fel van de hand wijst.

Het Witte Huis zou intensief hebben overlegd met topcommandanten van het leger en het Pentagon over een beperkte militaire reactie. Het zou dan gaan om een luchtaanval op een Iraanse installatie die tot het nucleaire programma van het land behoort. ‘Het zal een massaal bombardement worden, maar gelimiteerd tot een specifiek doelwit,’ verklaarde een Westerse diplomaat. (1)

President Trump stuurt 1000 extra militairen naar de Perzische Golf. Dat zijn er overigens 5000 minder dan CENTCOM, het Amerikaanse Centrale Commando, had gevraagd. Tijdens een persconferentie verklaarde Trump dat hij hoe dan ook zal voorkomen dat Iran een kernbom krijgt, maar leek hij de aanvallen op de olietankers te bagatelliseren, wat erop wijst dat hij nog altijd werkt aan een diplomatieke oplossing.

‘Iraanse aanval op Saudische olie installatie aanstaande’

Israëlische defensiespecialisten melden dat de VS ‘zeer geloofwaardige’ inlichtingen heeft dat de Iraanse Revolutionaire Garde op het punt staat om mogelijk al binnen enkele dagen een grote aanval op een Saudische olie installatie uit te voeren, wat veel meer schade zal veroorzaken dan de aanvallen op de olietankers (als Iran die al heeft uitgevoerd, wat de Islamitische Republiek nog altijd virulent ontkent).

Het om zijn hyperbolen bekend staande Infowars kopt ‘Derde Wereldoorlog nabij? Deep State wanhopig op zoek naar oorlog met Iran en Rusland’ (3). Zover is het nog lang niet en hoeft het zeker niet te komen, maar dat een rechtstreekse militaire aanval op Iran een serie onvoorziene –of juist geplande- escalaties naar een mogelijk veel grotere oorlog kan veroorzaken, zal niemand betwisten.

 

Xander

(1) Jerusalem Post
(2) DEBKA
(3) Infowars
(4) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur: Prometheus AvV (English Wikipedia), publiek domein Amerikaanse federale overheid

Zie ook o.a.:

17-06: Terwijl Iran de EU chanteert stelt Amerikaanse senator openlijk militaire aanval voor
14-06: Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis
13-06: Oorlog met Iran dichterbij na aanvallen op olietankers Perzische Golf

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

30

 1. Het heeft er in ieder geval wel de schijn van dat het westen directe oorlogsvoering met Rusland voorlopig in de ijskast heeft gezet en wil toeslaan in Iran.

  Ik zie niet direct in wat Iran te winnen heeft bij een grote aanval op een Saoedische olieinstallatie.Dat heeft verder weinig strategische waarde en zal zeker tot een zware reactie leiden.

  Het lijkt me ook moeilijk om dat onopvallend te doen.In het geval van die schepen is er geen overtuigend bewijs,maar bij een aanval op land kom je niet zomaar weg.Misschien zou het met een drone kunnen.

  Ik blijf de veronderstelde iraanse betrokkenheid ongeloofwaardig vinden,tenzij je een reactie wilt uitlokken om meedogenlooos toe te kunnen slaan,maar wat voor middelen zou Iran daartoe dan kunnen hebben?Voor wat ik er nu van weet,zou het neerkomen op zelfmoord zonder daarbij de tegenstander al te veel te kunnen aandoen.

 2. reactie op maria . welke duivel word hier losgelaten.? er is alleen negatieve energie En die word al zo veel mogelijk losgelaten, wat overblijft is de fabeltjes krant.

 3. Neonastra 109.6.

  U schijnt niet te merken dat U gebrainwashed wordt door fake nieuws van de Hollandse kranten waarvan de eigenaars in het elite komplot zitten ,om een wereld oorlog uit te lokken .U bent een van de stemmers die de linkse partijen in de regering houden om een 3rd wereld oorlog uit te lokken .denk daar een goed over na

 4. Een gerechtvaardigde oorlog voor Israël en al zijn vriendjes zo te lezen
  Von Clauswitz meen ik zei: je weet waar een oorlog begint maar niet waar het eindigt
  Irak is al een puinhoop geweest of “succes Voor israel dan” net als libie en in mindere maten syrie , 9/11 was dus een relatief succes achteraf.
  MAAR !
  sinds 1991 tot nu hebben Rusland Syrie China en Iran onze capaciteiten geanalyseerd en daar tegen maatregelen voor kunnen ontwikkelen.
  De laatste 2 kruisracket aanvallen op Syrie waren niet echt succesvol om het mild te stellen, en nu gaan de VS het opnemen tegen een land wat bergachtig is met goed opgeleiden mensen die zich sinds 1991 heeft kunnen voorbereide op de vijandigheden? nou prettige uit wedstrijd zou ik zeggen.
  De Duitsers hadden immers ook GOD mit UNS op hun Riem staan in 1945 onze lieve heer was daar blijkbaar niet echt van onder de indruk.

 5. Derk op 12.20 am
  de satan zal inderdaad aan het eind van het duizendjarig rijk een korte tijd worden losgelaten.

  Zie Openbaring 20 verzen 7 t/m 10

 6. Cefas,
  Waar haal je die JHWH .?
  Welke betekenis stelt dit voor .Ik word hier niet wijzer van.

 7. Ron Ezerman 18-6-2019 1053. Uw gedachten gaan voorbij aan de woorden van Jeshua: Het zal zijn als in de dagen van Noach. Het cruciale punt was dat de deur vd ark achter Noach gesloten werd en er geen redding meer mogelijk was voor alle buiten de ark zich bevindende mensen. De woorden van Jeshua zijn in de eindtijd uit te leggen als: de deur weer gesloten wordt. Dan is geen redding meer mogelijk.
  Uw redenatie over de “eeuwige regering door Jeshua” gaat mank, want in uw verhaal wordt de satan aan het eind vd 1000 jaren losgelaten en gaat “men” achter hem aan.
  Echt Bijbels is dat de aarde ten vure bewaard wordt, zegt Petrus, en dat is definitief.
  Dan komt er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, dat is de realiteit. Dus niet “oplappen”.

  Derk en Ron: Gelieve verder te praten op het Geloofsforum. Mod.

 8. @Cefas. inderdaad!Alles spitst zich toe in de regio van het Midden. Oosten. en onze verwachting is uitsluitend in JHWH, geopenbaard in Jeshua, de komende Koning die zal regeren. tot in eeuwigheid!
  Bij het “onverwachts, plotseling” denk ik aan de profetie van Jesaja 29:1 t/m 8. “Gij zult door de Here der Heerscharen bezocht worden met donder, aardbeving, geweldig gedreun, wind, storm en verterende vuurvlam”, ” Dit doet mij (althans) denken aan een nucleaire ramp. Maar de Here zal Zich ontfermen over Zijn volkje Israël. Dat vind ik een geweldig vooruitzicht! En allen die gekocht en betaald zijn door het bloed van het Lam van God hebben niets te vrezen!

 9. Met de eerste en tweede wereldoorlog zeiden ze ook dat er geen oorlog zou komen.
  Daar kun je dus niet veel op aan. De Eu is al een voorbeeld van oorlog naar de NWO

 10. Gut. Met hoeveel moet de olie- en gasprijs stijgen? Iets anders kan ik er toch niet uit opmaken.

 11. We lezen al jaren xandernieuws, maar indien het op Israël aan komt begint het nu echt op te vallen dat alles hierom draait. Alles is fout maar Israël is dat niet. Dit artikel is daar een mooi voorbeeld van.
  Iran is een soeverein land en heeft in de geschiedenis nooit een ander land binnen gevallen. Er is geen bewijs dat Iran achter de “aanslag” zit van de olie tankers dit was voorspelt dat er een valse flag zou komen en Iran daar de schuld van zou krijgen. De geschiedenis herhaalt zich. Zie Afganistan, Irak, Libië etc etc. Amerika wil “democratie ” brengen zoals alleen hun dat kunnen doen. Waarom zou Iran dit doen.. een aanslag plegen terwijl de Japanse premier net op bezoek is, waarom heeft Iran als eerste de opvarenden dan gered. Iran en noord-Korea hebben nog geen centrale bank onder leiding van de grootste kliek op deze aardbol… Israël is niet blij met Iran.. waarom. De afgelopen maanden zijn geheime elite troepen al bezig om Iran van binnen uit te destabiliseren zoals altijd gebeurd.. zo doorzichtig en toch zo effectief, iedereen trapt er weer in.
  Maar dat dit zo op Xandernieuws staat gedrukt vind ik jammer van Xander.. niet objectief.
  Ben een fan van deze site, maar dit vind ik bijzonder sneu en treurig. Laat Israël eens in de spiegel kijken.

 12. @Dirk. JHWH is de Vader van de Joodse Jezus, Zijn Zoon. JHWH is onze Vader in de hemel dus. Zijn Zoon is de beloofde Messias die komende is om de wereld rechtvaardig te oordelen.

 13. God stelt zich voor aan Mozes met de woorden JHWH. Of dat zijn werkelijke naam is betwijfel ik omdat het ook een verwijzing is naar een omstandigheid die uiteindelijk plaats gaat vinden Dit ten gevolge van een bittere oorlog ten tijde van Nimrod.

 14. Een aanval op een nucleaire installatie in Iran lost het problem van Hezbollah aanvallen op Israel, de ‘bevrijding’ van Syrie met Iranese grondtroepen en de rebellen in Jemen niet op.

 15. ” De mens wikt, maar God beschikt”. Ik stel mijn hoop op de Heer Jezus.

 16. Gelijk hebben ze, aanpakken die handel. Moet er niet aan denken dat zo’n kamelen land als Iran in de toekomst over kernwapens bezit. Maar een optie, wie niet horen wil moet maar voelen.

 17. De Deep State wil inderdaad oorlog, ook toen de MH17 uit de lucht geschoten werd, we mochten absoluut niet weten wie daar verantwoordelijk voor is. Komende week worden er weer wat zoethoudertjes verteld, maar de waarheid, never

 18. Maria. vergeet openbaringen maar alle geschriften zijn door mensen inclusief hun eigen gedachten inbreng geschreven en passen absoluut niet meer in deze tijd .Dwz een derde wereld oorlog zal nooit door het licht geaccepteerd en toegelaten worden Daarnaast is alles een illusie dus bestaat niet. .als de shift in bewustzijn er is dan is het over en uit met de donkere kant

 19. Het zal plotseling en toch onverwacht gebeuren als de maat vol is. Dat gebeurde bij WO 1, bij WO 2 en bij WO 3 zal het niet veel anders zijn en dan bevinden we ons aan de vooravond van de Grote Verdrukking die zijn weerga niet zal kennen zoals te lezen is in Openbaring vanaf hoofdstuk 4. Voor gelovigen in JHWH en de Messias is er hoop.

 20. Het zij zo. Lees goed “Gods Woord” wij leven op de rand van een vulkaan die spoedig tot
  uitbarsting kan komen. Hoe lang heeft God nog geduld met een wereld die steeds verder
  afstand van Hem neemt ? De tekenen aan de hemel zijn de laatste jaren overvloedig geweest
  Weinigen nemen nog deze tekenen voor waar, tot het punt komt van: Onomkeerbaar.

 21. Iran heeft totaal geen belang bij oorlog ze hebben goed gekeken naar Irak. Alleen de VS heeft een groot belang en dat is olie en indirect China.

 22. John op 1.24 pm

  De derde wereldoorlog zal er helaas zeker komen
  Lees het boek Openbaring

 23. Inderdaad Iran is zeker niet van plan zijn atoomplannen op te bergen, ze willen macht in de regio en vooral een afschrikkingsmacht zijn dat is een feit. Maar een aanval zou het alleen maar complexer maken, laat ons hopen dat de hypocrisie van de EU ophoudt. shalom

 24. Een derde wereld oorlog zal en mag er nooit komen .Probeert de cabal het toch is het einde verhaal voor deze cycles, en zal de planeet zichzelf helemaal gaan zuiveren.Maan was gister avond het dubbele van normaal en links lag een giga fel licht.

Comments are closed.