Amerikaanse minister BuZa: Aanval op olie installaties ‘Iraanse oorlogsdaad’

Luchtfoto met daarop aangegeven waar de kruisraketten en drones zijn ingeslagen. (Afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————

Niet Charles Kupperman, maar Robert O’Brien aangesteld als nieuwe Nationale Veiligheid Adviseur

—————————————————————————————————————————————

Gisterenavond leek president Trump met het aankondigen van nog strengere sancties af te zien van militair ingrijpen. Dat lijkt echter weer helemaal bovenaan de agenda te staan nu zijn minister van BuZa Mike Pompeo, die net in Jeddah is aangekomen, de aanvallen op de olie installaties van Aramco een ‘oorlogsdaad door Iran’ heeft genoemd.  Eerder verklaarde Saudi Arabië al dat de gevonden brokstukken van kruisraketten bewijzen dat Iran achter de aanval zit (2). Trump heeft ondertussen niet de enigszins omstreden Charles Kupperman, maar Robert O’Brien als nieuwe Nationale Veiligheid Adviseur aangesteld.

‘Ik zit niet te wachten op een nieuw conflict, maar soms moet je wel,’ zei Trump vandaag tegen verslaggevers. Minister Pompeo was op dat moment al in Jeddah voor een ontmoeting met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman voor overleg over maatregelen ‘om de Iraanse agressie in de regio tegen te gaan.’

Volgens het Israëlische DEBKAfile werden vanuit Khuzestan in het zuiden van Iran kruisraketten op de olie installaties afgevuurd, en daarnaast enkele drones vanuit het westen van Irak. 12 van de 17 gelanceerde projectielen raakten hun doelwitten. De Saudi’s onderschrijven deze conclusies nu. (4)

De Britse premier Boris Johnson kondigde vandaag aan dat ook hij met Trump heeft overlegd over ‘een gezamenlijke diplomatieke reactie van internationale partners’ op de Aramco aanval. Dat leek er juist op te wijzen dat het Witte Huis nog steeds inzet op een diplomatieke oplossing, en geen militaire. (1)

Robert O’Brien nieuwe Nationale Veiligheid Adviseur

Trump heeft ondertussen niet Charles Kupperman –de ‘Reagan’ official die in de jaren ’80 zei dat hij 20 miljoen Amerikaanse doden wel aanvaardbaar vond om een kernoorlog met de Sovjet Unie te kunnen winnen- benoemd tot nieuwe Nationale Veiligheid Adviseur, maar Robert O’Brien, de speciale presidentiële afgezant voor gijzelingszaken bij het ministerie van BuZa.

O’Brien heeft onder meerdere regeringen gewerkt, en heeft ook nauw samengewerkt met zijn voorganger en toenmalig ambassadeur John Bolton toen hij door president George W. Bush was benoemd tot de Amerikaanse afgevaardigde voor de 60e sessie van de Algemene Vergadering van de VN. Na zijn benoeming zal O’Brien de hoogst geplaatste Mormoon zijn in de regering Trump. (3)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) DEBKA

Zie ook o.a.:

16-09: Oorlog met Iran nabij? Alle Amerikaanse bases wereldwijd naar DEFCON 3
15-09: Senator Graham pleit voor Amerikaanse vergeldingsaanval op Iraanse olieraffinaderijen
05-09: VS zegt Israël volledige steun toe voor aanstaande grote aanval op Hezbollah
29-08: Libanon en Irak noemen talrijke Israëlische aanvallen op Iraanse doelen oorlogsverklaring
12-08: Iran dreigt met oorlog als Israël deelneemt aan marine coalitie Perzische Golf
28-06: Amerikaanse cyberaanval op Hezbollah mislukt; angst voor oorlog neemt toe in Israël
22-06: Verraad? ‘Aanval op Iran afgeblazen omdat iemand lijst met doelwitten aan Teheran gaf’
20-06: Iran schiet Amerikaanse drone neer, Israël houdt grootste militaire oefening in jaren
18-06: VN officials: Amerika bereidt tactische aanval op Iraanse nucleaire installatie voor
17-06: Terwijl Iran de EU chanteert stelt Amerikaanse senator openlijk militaire aanval voor
14-06: Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis
13-06: Oorlog met Iran dichterbij na aanvallen op olietankers Perzische Golf

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

9

 1. @appel,

  Ik weet niet waar je dit verhaal vandaan haalt, maar Saoedi Arabië vreest echt geen Israëlische aanval op hun olievelden. Wat niet openlijk bekend is, is dat er in het geheim steeds meer toenadering is tussen de Arabische landen en Israël. De Golfstaten weten heel goed wie hun vijand is, Iran.
  Dus vertel me maar eens waar dat verhaal vandaan komt.

 2. Lees het artikel is op veterans today EN op niburu.co dan zie je referenties wie er baat bij heeft en hoe dat kon gebeuren..

  Wat wel heel opvallend is, is wat de Russische president Vladimir Poetin in Turkije te vertellen had.

  Hij was afgelopen maandag in Ankara voor een bespreking met de Turkse en Iraanse leiders en daar zei hij dat het een heel verstandige zet zou zijn voor Saoedi Arabië om het Russische S-400 luchtafweersysteem te kopen.

  Hij refereerde verder aan het feit dat zowel Iran als Turkije ook dit systeem hebben gekocht, waarbij het in het geval van Iran om de S-300 gaat en in het geval van Turkije over de meest moderne, de S-400.

  Poetin zei verder: “Dit soort systemen zijn in staat om de infrastructuur van Saoedi Arabië te beschermen tegen iedere indringer en tegen elk soort aanval”.

  Alhoewel Saoedi Arabië voor miljarden dollars aan wapens heeft gekocht van Amerika beschikken de door dat land geleverde systemen niet over afdoende bescherming tegen elk soort aanval, zoals de S-300 en S-400 dat wel hebben.

  Er wordt nu in de mainstream media een beetje gedaan alsof Poetin liep te dollen met die opmerking, maar niets is minder waar.

  Want, op de meestal goed geïnformeerde website Veterans Today staat een interessant verhaal dat begint met te zeggen dat Saoedi Arabië maanden geleden al aan Rusland had gevraagd om een S-400 systeem te leveren. De reden dat ze dit vroegen was omdat ze als de dood zijn voor een Israëlische aanval op hun olievelden.

  De reden dat ze dit vrezen is omdat ze weten dat Israël heel goed in staat is om een aanval op hun olievelden te gebruiken als een false flag operatie om zo eindelijk de door hen gewenste oorlog met Iran te kunnen beginnen. Dat wil zeggen, dat Israël wil dat Amerika dat voor hen doet.

  Business as usual voor dit staatje..

 3. @Matt,

  Denkt u nu werkelijk dat Israël zo dom zou zijn om een aanval op Saoedische olievelden te doen, om zo Iran de schuld in de schoenen te schuiven en daarmee een oorlog te ontketenen?
  Als Amerika een vergeldingsaanval op Iraanse olie installaties zou doen, zou Iran onmiddellijk alle Amerikaanse bases en Israël bestoken met duizenden raketten. Ze zijn in Jeruzalem niet zo achterlijk om een oorlog uit te lokken. Overigens is de aanval op de olievelden een oorlogsdaad, mocht dit uitlopen op een echte oorlog, dan zal Israël genoodzaakt zijn om de vijand te treffen zonder terughoudendheid. Die luxe heeft Israël niet meer.

 4. Op KANVAS zei men dat deze aanval enkel ten voordele is van de petroleüm producerende landen …Tja …

 5. saoudies willen nog gauw wat meer winst uit olie puren want vermindering van olie-inkomsten door de transities voor het klimaat komen eraan, hun aandeel in alternatieven is nog te klein om dat verlies te compenseren en bovendien spannen ze graag oorlogstoker VS voor hun kar om hun vuile werkjes op te knappen en aartsvijand iran ne loer te draaien.
  Uiteraard zal die oorlog dan niet uitgevochten worden op het grondgebied van de saoudies, net zoals ze nu yemen herleiden tot puinhoop in het conflict met iran.(hetzelfde tuig)
  De amerikanen spelen het spelletje in mo mee, anders blijven ze zitten met hopen werkloze militairen uit eerdere oorlogsgebieden en een stilgevallen wapenindustrie.
  De amerikaanse minister BuZa vergeet blijkbaar dat de misleiding en bedrog van de massavernietigingswapens om irak binnen te vallen en een oorlog te rechtvaardigen, wereldwijd bekend is? Wie gelooft dan zulke misleidende leugens nog opnieuw? Denken ze dat we allen simpel zijn?
  En de europese dievenregeringen laten dan weer de kans niet liggen om de belastingen en accijnzen op brandstoffen meteen de hoogte in te jagen onder het mom van prijsverhogingen op de oliemarkt…zo zie je maar weer voor wat drone aanvallen allemaal goed kunnen zijn (voor de elite!) – en wie er het meest van zal profiteren, zijn de daders en zitten er gezamenlijk achter.

 6. Die aanval kwam vanuit het noorden.
  kijk nu eens op en landkaart dan zie je dat zowel Iran in het noord oosten als Israël in het noordwesten t.o.v. KSA liggen.
  En de enige die belang heeft bij een oorlog met Iran is niemand minder dan hun aartsvijand Israhel. en daarvoor de kastanjes door Amerika uit het vuur laten halen die niets liever doen dan dat want het geeft een boost aan hun, nu al enorme, wapenindustrie.

 7. Fals flag iran heeft dit niet gedaan, het komt helemaal niet uit hoetie gebied waar ze pro iraan zijn.

 8. Ondanks dat ze high tech wapens uit de VS kopen bij massa,zijn ze niet in staat om die drones neer te halen.
  Wel een gigantische afgang voor hun en de VS.
  En het is niet eens de eerste keer dit jaar,zijn er al een hoop geweest

 9. Brokstukken… Jaja, chemische wapens in Irak, een vliegtuig in het Pentagon en ga maar door…
  Just smell the false flag

Comments are closed.