Iran schiet Amerikaanse drone neer, Israël houdt grootste militaire oefening in jaren

Afbeelding: Getty Images (4).

————————————————————————————————————————————-

‘Saudische elektriciteitscentrale geraakt door kruisraket van Iraanse makelij’

————————————————————————————————————————————-

De Iraanse Revolutionaire Garde heeft een Amerikaanse RQ-4 Hawk drone (foto) neergeschoten. Volgens Teheran vloog het toestel in het Iraanse luchtruim, maar de Amerikanen ontkennen dat. Ondertussen vond in het noorden van Israël de grootste militaire oefening in jaren plaats. De Israëlische strijdkrachten simuleerden deze week een oorlog met de door Iran gesteunde islamitische terreurgroep Hezbollah in Libanon en Syrië.

Iran stelt dat de drone boven Kuhmobarak is neergehaald, een plaats vlakbij de kust. Generaal Hossein Salami verklaarde dat ‘wij met geen enkel land oorlog willen, maar we er wel klaar voor zijn.’ Een woordvoerder van het Witte Huis wilde enkel kwijt dat president Trump op de hoogte is gesteld, en met bondgenoten overlegt over een (mogelijk militair) antwoord. (1)

De door Teheran gesteunde en bewapende Houthi rebellen in Jemen zouden gisteren opnieuw een Iraanse kruisraket op een doelwit in Saudi Arabië hebben afgeschoten. Daarbij zou een elektriciteitscentrale zijn geraakt. De aanval kon niet onmiddellijk worden bevestigd (2).

Israël waarschuwt Hezbollah en Libanon met grote oefening

In het noorden van Israël werd tot en met gisteren de grootste militaire oefening in jaren gehouden. De strijdkrachten simuleerden een toekomstige oorlog met het Iraanse proxyleger Hezbollah in Libanon. Eigenlijk twijfelt niemand er meer aan dat die confrontatie er op zeker moment gaat komen, en deze keer voor beide partijen een strijd op leven en dood gaat worden.

Tijdens de oefeningen werden gloednieuwe F-35 gevechtsvliegtuigen en het al even nieuwe Arrow raketafweersysteem ingezet. De Arrow is speciaal ontwikkeld om Iraanse lange afstandsraketten te onderscheppen.

De Israëlische president Reuven Rivlin waarschuwde dinsdag dat ‘Hezbollah niet Libanon in Irans agenda moet inlijven. En we waarschuwen Libanon zich niet te laten gebruiken als lanceerplatform voor aanvallen op Israël. We beginnen niet graag een oorlog, maar het leger is volledig voorbereid om iedere bedreiging en ieder scenario te beantwoorden.’

De Israëlische premier Netanyahu is tot nu toe opvallend stil geweest over de recente aanvallen op de olietankers, wat mogelijk een indicatie kan zijn dat hij achter de schermen overleg voert met president Trump over wat een Amerikaanse militaire aanval op een Iraans doelwit voor gevolgen voor de Joodse staat kan hebben. (3)

Xander

(1) Breitbart
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

18-06: VN officials: Amerika bereidt tactische aanval op Iraanse nucleaire installatie voor
17-06: Terwijl Iran de EU chanteert stelt Amerikaanse senator openlijk militaire aanval voor
14-06: Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis
13-06: Oorlog met Iran dichterbij na aanvallen op olietankers Perzische Golf

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. Deze religeuze waanzinnigen in Iran, geloven in de “zevende Iman” die vrede in de wereld komt brengen.Voorwaarde is dat eerst iedere jood in Israel vernietigd moet worden.Inmiddels heeft Iran middels zijn proxy legers 150 tot 200.000 raketten in libanon en gaza strook geinstalleerd.
  Wij hebben de eerste oefening voor het songfestival met 700 raketten op israel afgevuurd achter de rug.
  Iran als “vredelievend” en betrouwbaar” afschilderen is een grote leugen en verradelijk bedrog. Deze lieden zijn allen antisemieten en grote verraders die de onze mooie wereld en beschaving in de afgrond willen storten. Het huis van de grote Satan heet “religie”!! die dood en verderf zaait. Waar duizenden homo”s zijn en worden opgehangen, vrouwen niet eens mogen fietsen, niet vrij mogen reizen, straffeloos binnen het huwelijk mogen worden verkracht , geen enkele zelfbeschikking maar als “vlees” worden uitgehuwelijkt.
  Iran is met noord korea de meest medogenloze, goddeloze staat van deze wereld.
  Deze landen zijn het ultimieme kwaad, die nooit iets goeds aan deze wereld hebben gebracht, dan haat en onderdrukking.Ze passen naadloos bij de grootste massamoordenaars van onze moderne wereld als Mao, Stalin, Lenin en Hitler.
  Europa is blaffende hond , die jankend in z’n hok kruipt.
  Israel zal als schuldige aangewezen worden als het uit de hand loopt.

  Trump is voor iedereen onvoorspelbaar, maar zal niet buigen en doen wat gedaan moet worden.

 2. zelf denk ik dat de israel bias hier komt door het geloof in sprookjes verhalen. en niet omdat er bewijs is voor beschuldigingen die er gemaakt worden.

  vervelend altijd als mensen hun sprookjes mixen met de realiteit.

 3. ik ben het ook ten sterkste eens met Eric Johnson.

  maar hier op Xandernieuws hebben ze een zware israel bias, and is dus in de ogen van de redactie hier Iran al schuldig voordat er een beschuldiging gemaakt is.

  dat de joodse staat net als de amerikanen nog nooit bewijs hebben geleverd voor de door hun gemaakte beschuldigingen maakt Xandernieuws niks uit, dat is alleen slecht als Rusland, China, or Iran dat doet.

  Als Israel of America beschuldigingen maakt zonder bewijs vind men hier bij de redactie dat klaarblijkelijk prima, en geloven ze dat direct.

 4. @Appelboom
  Tussen zeggen en doen zit een groot verschil.
  Tijdens de irak-iran orlog steunde Israël zelfs iran,er wonen nu nog aardig wat joden in iran,die kunnen er zonder problemen leven iets wat in bv Saudi-Arabië onmogelijk is.
  De Iraanse overheid weet zelf wel dat de bevolking geen oorlog met Israël zal steunen.

  Zijn 2 mogelijke redenen dat de VS niet aanviel.
  Eerste is wat Trump zij dat de verwachte aantal doden niet in verhouding zal staan of ze zijn bang voor de reactie van Iran op hun vloot overal in de golf.
  En die zou wel eens heel hard kunnen zijn.
  VS heeft zijn handen al vol aan Irak,Syrië,Afganistan Afrika en kunnen dat er niet bij hebben.
  Ze hebben al genoeg personeels problemen,en de Russen zullen Iran zeker steunen zolang ze Israël met rust laten.
  Dit alleen al omdat ze geen tweede Irak willen direct aan hun grens,dit zou enorm veel extremisten aan trekken die ze kunnen missen als kiespijn.
  Van Afganistan tot Irak een heksenketel.
  En dit weet de VS,en met Russische wapens kunnen ze wel inpakken.
  Stel je voor de prestige klap die zij krijgen als ze een of een aantal F35 neerhalen.
  Dan gaan ze zwaar gezichtsverlies lijden,geen wil die dingen meer..
  En dat voor een project die al over een biljoen gekost heeft.
  Plus de kosten van verdere verliezen zouden ze financieel niet eens kunnen volhouden.
  Dan nog eens de duizenden lijkzakken die terug komen.
  Nee het is Iran die alle kaarten in handen heeft, rest is blufpoker.

 5. Op het nieuws een lijst met vliegmaatschappijen die niet meer over Iran zouden vliegen…
  Flightradar24 laat wat anders zien of zou IrN verlegd zijn?

 6. Ik geef die Houthi rebellen uit Jemen geen ongelijk, want tenslotte schiet Saudi Arabië hun gehele land in puin. En daar mag zeker niets van gezegd worden, maar als de Houthi’s terug schieten is het in eens wereldnieuws stelletje hypocrieten.
  Daar Iran een Amerikaanse drone uit de lucht heeft gehaald, is alleen maar terecht. Want wat doen die Amerikanen daar? Ze proberen zo weer eens een oorlog uit te lokken. Alsof Amerika een buurt land van Iran zou zijn. Het is waarschijnlijk weer eens de CIA die het militair complex weer wil sponsoren. Nu Trump niet zo happig is op oorlog voeren, gaan de zaken slecht. Dus dit is gewoon weer een poging om Trump als nog in een oorlog te lokken. In Amerika zijn er genoeg Havikken die Iran de oorlog willen verklaren, het zijn altijd gasten die nooit een oorlog hebben ervaren, zoals de burgerbevolking die ervaart.

 7. @Robie

  Men kent het gezegde: waar het hart vol van is loopt de mond van over.
  Als je luisterd naar wat de ayatollahs al tientallen jaren roepen weet je heel goed wat er in hun hart rondgaat. Beter dat dit preventief gestopt word dan achteraf.

 8. Het lijkt wel alsof sommige mensen helemaal gebrainwashed zijn of bezeten zijn door hun vooroordelen. Iran aan het provoceren? Iran is vollesig ingesloten door Amerikaanse bases, nu heeft Amerika schepen gestuurd, ze hebben Iran compleet lam willen leggen met sancties, na de grootste humanitaire natuurramp dit jaar, waarover je in de westerse media vrijwel niks hebt gelezen, kon het rode kruis niet eens hulp verlenen door de sancties.

  1600 dorpen en steden zijn overstroomd, talloze doden en gewonden. Wat deden de Iraniers zelf? Ze lieten toeristen en medeburgers bij hun in huis slapen, ze kookten massaal voor mensen die waten gestrand of hun huizen zijn verloren, garages gingen massal gratis werken om beachadigde auto’s te repareren. Zo zorgen ze voor elkaar. En waar was de internationale gemeenschap? Die verbood himanitaire hulp.

  Iran heeft het volste recht om zich te verdedigen en ze spelen het tot nu toe ontzettend slim. Amerika moet opdonderen uit de gehele regio. Ik schaam me voor de VS.

  Onbegrijpelijk dat mensen hier zo gehersenspoeld zijn door de media. Jullie moeten je kapot schamen

 9. Iran houd zich gewoon aan de deal doen niets wat niet mag.
  Wat me als enige opviel is dat in de krant de Iraanse persmededelingen aangepast hebben.
  Dat als Europa niet meer druk zet op de VS en de deal overeind houd zullen ze gedwongen zijn om de uranium voorraad te verhogen,maar die aanpassing liet dat stukje weg wat ging over dat Europa meer druk moet zetten op de VS.
  En die atoomwapens,daar hebben ze het al 30 jaar over.
  Elk paar jaar begint het opnieuw en ik heb er nog geen een gezien.

 10. Eén ding is zeker: Israël kan zich niet langer de luxe permitteren om de burgerbevolking van Libanon zoveel mogelijk te ontzien bij militaire aanvallen. Het streven om de burgers bij de vijand buiten schot te houden is heel nobel, maar zo wint men geen oorlog. Bij een volgende oorlog zal Israël in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk schade bij de vijand moeten veroorzaken. Een groot deel van Libanon zal volledig verwoest worden, want de raketten van de Hezbollah moeten snel uitgeschakeld worden. De Hezbollah beschikt op dit moment over ongeveer tussen de 120.000 en 150.000 raketten. Dat is zelfs meer dan het gehele arsenaal van de N.A.V.O. met uitzondering van de Verenigde Staten.
  Met zo’ n enorm aantal raketten kan het Iron Dome systeem lang niet alle raketten afweren!
  Derhalve zal zo’ n oorlog ook in Israël zeer veel schade aanrichten. De leiders in Israël zullen daarom allereerst voor de veiligheid van de eigen bevolking moeten bekommeren. En als deze oorlog dan afgelopen is, zal er in Libanon vrijwel geen infrastructuur meer bestaan.
  Helaas zal de hypocriete wereld dan al weer bij voorbaat Israël hebben aangewezen als hoofdschuldige.

 11. Tja, wat voorspeld is, zal uiteindelijk gebeuren. Alles staat wat dat betreft in Ezechiël 37 t/m 39.

 12. Inderdaad het lijkt dat Iran een oorlog aan het uitlokken is , één ding is zeker Iran zal volkomen vernietigd worden als ze hun dreigementen niet stoppen, want zowel de VS ALS Israel en Saoedi-Arabie staan klaar voor ingrijpen. Shalom

 13. Leon de Winter had gisteren in de telegraaf een zeer goede colom. Men kijkt het kwaad recht in de ogen maar men ziet het niet. Er valt met Iran niets te dealen. Met het ultieme kwaad valt niet te onderhandelen.

 14. Sjiitische provocaties zullen vroeg of laat reacties uitlokken. Gevolgen zullen hevig zijn en geen mens kan die overzien. Maar beter nu ingrijpen dan de zaak door laten sudderen en straks laten exploderen of is het al te laat? Hitler had destijds ook eerder aangepakt moeten worden maar men liet hem maar begaan, de gevolgen waren desastreus.

Comments are closed.