Senator Graham pleit voor Amerikaanse vergeldingsaanval op Iraanse olie raffinaderijen

Video screenshot van de in brand staande Abqaiq oliewinningsinstallatie (via (3)).

—————————————————————————————————————————————

‘Drones die op één na grootste Saudische olieveld in vuur en vlam zetten afkomstig van pro-Iraanse bases in Irak’ – Commandant Iraanse Revolutionaire Garde: ‘Wij zijn klaar voor totale oorlog’

—————————————————————————————————————————————

Volgens de Verenigde Staten zit Iran achter de aanval op twee grote olie installaties in Saudi Arabië, waardoor het land de dagelijkse olieproductie (waarvan 5,7 miljoen vaten in de getroffen velden) zal moeten worden gehalveerd. Foto’s van resten van Iraanse drones en/of kruisraketten zouden dit ‘bewijzen’, maar Teheran ontkent iedere betrokkenheid. De Republikeinse senator Lindsay Graham pleit inmiddels voor een militaire vergeldingsaanval op Iraanse olie raffinaderijen, wat volgens hem ‘de rug van het regime zal breken.’

De inlichtingenspecialisten van het Israëlische DEBKAfile wisten gisteren al te melden dat de minstens 10 drones die de grootste ruwe oliewinningsinstallatie van Aramco en het op één na grootste olieveld in vuur en vlam zetten niet waren afgevuurd door de Houthi’s in Jemen, maar afkomstig waren van pro-Iraanse Shi’itische bases in Irak. De Iraanse Al Qods commandant, generaal Qassem Soleimani, zou achter de aanval zitten. (1)

Senator Graham: ‘Val Iraanse olie raffinaderijen aan’

Afgelopen nacht overlegde president Trump met de Saudische kroonprins Bin Salman en de Israëlische premier Netanyahu over hoe nu te reageren. De Republikeinse senator Lindsay Graham weet het wel: Amerika moet volgens hem een vergeldingsaanval uitvoeren op Iraanse olie raffinaderijen. ‘Dat zal de rug van het regime (in Teheran) breken… De aanval op de Saudische installaties laat weer zien wat voor verwoestingen Iran in het Midden Oosten aanricht.’ (2)

Gisteren had minister van BuZa Mike Pompeo Iran al aangewezen als schuldige. ‘Terwijl (president) Rouhani en (minister van BuZa) Sharif doen alsof ze diplomatiek overleg voeren, zit Teheran achter bijna 100 aanvallen op Saudi Arabië.’ (3)

Commandant Revolutionaire Garde: Iran klaar voor totale oorlog

Vandaag verklaarde Amir Ali Hajizadeh, luchtmacht commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, dat ‘iedereen moet beseffen dat alle Amerikaanse bases en vliegdekschepen binnen 2000 kilometer rond Iran binnen het bereik van onze raketten liggen. Iran is altijd klaar geweest voor een totale oorlog.’ (3)

De verwachting is dat de aanval op het Saudische olieveld en de oorlogsretoriek de olieprijzen morgen zullen doen exploderen.

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

05-09: VS zegt Israël volledige steun toe voor aanstaande grote aanval op Hezbollah
29-08: Libanon en Irak noemen talrijke Israëlische aanvallen op Iraanse doelen oorlogsverklaring
12-08: Iran dreigt met oorlog als Israël deelneemt aan marine coalitie Perzische Golf
28-06: Amerikaanse cyberaanval op Hezbollah mislukt; angst voor oorlog neemt toe in Israël
22-06: Verraad? ‘Aanval op Iran afgeblazen omdat iemand lijst met doelwitten aan Teheran gaf’
20-06: Iran schiet Amerikaanse drone neer, Israël houdt grootste militaire oefening in jaren
18-06: VN officials: Amerika bereidt tactische aanval op Iraanse nucleaire installatie voor
17-06: Terwijl Iran de EU chanteert stelt Amerikaanse senator openlijk militaire aanval voor
14-06: Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis
13-06: Oorlog met Iran dichterbij na aanvallen op olietankers Perzische Golf

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

31

 1. Ach ik rijd op gas, 10 euro per maand benzine, dus het zal dan 30 per maand worden of op de fiets.

 2. Republikeinse senator Lindsay Graham kan beter aftreden met zulke uitspraken, hoe haalt deze man het in zijn hoofd om vergeldingsacties voor te stellen aan een land zonder sluitend bewijs dat dit land de schuldige is.
  Heel erg onprofessioneel van de senator Lindsay Graham!

  En dan de uitspraak” De aanval op de Saudische installaties laat weer zien wat voor verwoestingen Iran in het Midden Oosten aanricht.” mijn inziens heeft Amerika de grootste verwoestingen in het midden Oosten aangericht bijvoorbeeld en niet te vergeten: Libië , Irak, Afghanistan door oorlogen te starten of te financieren.

 3. Laat Saudi Arabië het zelf ff uitzoeken wat er aan de hand is, en met sluitende bewijslast komen wie dit gedaan heeft voordat er iemand met tegen maatregelen komt. Degene die met tegenmaatregelen strooit zou heel goed de dader kunnen zijn.

  Amerika moet of met sluitend bewijslast komen of zijn mond houden we zijn nog niet de diverse oorlogen vergeten welke o.a. door Amerika gestart zijn en/of gefinancierd zijn.
  Wie heeft de het grootste voordeel (motief) om de twee grote olie installaties in brand te steken.
  -Iran
  -USA
  -Saudi Arabia
  -Jemen
  – Israel
  – OPEC niet te vergeten
  – Rusland

 4. Resten van de drones zouden erop wijzen dat die gefabriceerd zijn in Iran.Ik vraag me af wat ervan teuggevonden is in de vlammenzee al zullen er misschien wel een paar gewoon gecrashed zijn.Die kunnen de Houthis natuurlijk gewoon gekocht hebben.

  Op zich vind ik het wel een punt of de Houthis wel de logistieke capaciteiten hebben zo’n operatie op te zetten en uit te voeren.

  Er is nou overigens ook sprake van satellietopnames die zouden suggereren……Het blijft een vaag verhaal wat de bewijslast betreft.Wij hebben dat meer gehoord.Ik vind dat je dit soort dingen niet zomaar mag overlaten aan landen als de VS,Saoudie Arabië en Israël.Die zijn me er wat al te zeer op uit Iran en het heersende bewind daar te vernietigen.Laat dit maar door een commissie van de VN onderzoeken en als onomstotelijk vast komt te staan dat Iran ermee te maken heeft,moet dat land maar een waarschuwing krijgen,daarover verantwoording afleggen en indien nodig in de interne communicatie orde op zaken stellen.

  Is dat een belachelijke suggestie?Dan verdient de wereld niet beter.

  Een false flag van de Saoedies valt ook niet helemaal uit te sluiten.

  Als het zo is dat Iran deze aanvallen uitvoert lijkt het me grenzenloze zelfoverschatting van de eigen mogelijkheden en vraag je je wel af wat ze bezielt.Als burger hier heb ik natuurlijk maar heel beperkt inzicht in.Is dit een soort wanhopige zelfmoordstrategie omdat de situatie onhoudbaar wordt?Is er geen controle over de Houthis,Hezbollah en onderdelen van het leger of hebben ze daadwerkelijk middelen achter de hand om de wereld “af te straffen”?

  We kunnen alleen maar afwachten en zien wat er gebeurt.

 5. Goh, wat zit er nu weer achter?
  Saoedi heeft vatprijs van $80 dollar nodig om overheidsbegroting in balans te brengen. In de VS gaan komende 2 jaar talloze schaliegas- en -oliebedrijven failliet wegens de lage olieprijs: kost 175 miljard en veel werk. Beide landen hebben dus baat bij een flink hogere olieprijs. Voor hun overheidsbegroting hielden russische economen voor 2020 al rekening met een vatprijs van $25..
  Vergelding op iran en diens olie-installaties en de illegale olie-export daar valt weg, iran en sympathiserende groeperingen schakelen elders nog meer capaciteit uit bij een tegenaanval, en olieprijs gaat naar 200 dollar per vat en van een tariefoorlog in de handel heb je dan geen last meer wegens de hoge transportprijs, beweren ‘evil analisten’ elders. En we praten het na.

  Zal wel met een sisser aflopen.

 6. Mijn volk gaat ten onder aan kennis ,Trump is een satanische vrijmetselaar ,tjonge tjonge jongen .
  welke computer hebben jullie thuis ,de kennis neemt toe over het werkelijke kwaad ,maar niet bij de blanke gehersenspoelde Nederlanders .

 7. Lees meer twijfels over dit bericht. Worden wij moe van al die onheil berichten? Wat is de Bedoeling?
  Ieder minister van buitenlandse zaken heeft als opdracht zijn land voorop te stellen.
  Dat is een zware opdracht als hun argumenten alleen met de waarheid mag overeen komen.
  Dus laat ons nuchter blijven en veel met een korreltje zout nemen.
  Het wordt moeilijker voor een wereld leider, want enkelen zouden graag zijn plaats willen innemen.
  En wat zal het dan worden? Beter? Er zijn van deze gegadigden geen die andere landen zoveel geholpen hebben dan
  amerika. En de huidige houding van de Europese vechters is geen toonbeeld van dankbaarheid.
  Laat ons genieten van de dag en met open ogen en verstand naar deze van morgen kijken.

 8. Rienus, Er staat geschreven “Wie Israel zegent zal gezegent zijn”.
  De USA is goed bezig met deze opdracht die gegeven is voor iedereen.
  De EU en vele andere landen, niet allemaal, zijn daar helaas niet zo goed mee bezig.
  Iran wil Israel geheel vernietigen. Wat de uitkomst is uit dit alles ……….. Ik ben geen waarzegger. Ik heb vertouwen en hoop op de G’d van Israel. Aan het einde van het boek openbaringen na alle profetieen, bestaat Israel nog steeds. Goeie plaats om te wonen.

 9. Waar het alles heen mag leiden….. Het is in ieder geval niet goed voor het klimaat.

 10. De zoveelste vals vlag aanval door de deep state en de mossad zal ook wel de laatste zijn,het is duidelijk te zien dat die criminele bende in grote paniek verkeerd omdat zij heel goed beseffen dat het over en uit is voor die psychopaten.

 11. probleem is dat men daar in Iran ook wel weet dat Trump geen oorlog wil en juist daarom gaan ze hem provoceren via SA. Iran hoeft alleen maar de dreiging van zijn in aanbouw zijnde kernwapens te neutraliseren en iedereen kan weer adem halen. maar ze vinden het veel leuker om hun achterlijke primitieve godsdienst af te dwingen via chantage

 12. Sa staats olie bedrijf zou binnenkort naar beurs gaan grootste bedrijf ooit in beurswaarde …

 13. heel raar.

  als een russisch militaire vliegveld wordt aangevallen door Amerikaners gesteunde terroristen met drones, en Rusland vervolgens zegt kijk hier is het bewijs terroristen kunnen zulke drones niet maken zonder hulp van experts. maar de hele internationale clique de schreeuwt nee! die hebben ze gewoon in hun garages gemaakt met duct tape en hout van de hobby winkels.

  hoe zijn gevonden drones dan bewijs dat Iran dit heeft gedaan, hebben die mensen uit Yemen deze niet gewoon met duct tape en hobby materialen in elkaar gezet.

  Erg vreemd weer deze dubbele standard. maar daar zijn we wel aan gewend als het om beschuldigingen gemaakt door de VS of Israel komt.

 14. Ja hoor en hier een streng milieu beleid voeren en daar alles in de fik zettten en hoor je nu die achtelijke milieu beweging? Nee nu zijn die Soros tokkie’s muis stil.

 15. Goed nadenken Xander dit is een win-win situatie. Prijs deze week waarschijnlijk over de 75 dollar per vat.

 16. Als ik het goed heb gehoord is de gedachtengang van Pompeo dat er geen bewijs is dat de Houthis de drones hebben afgeschoten en dat daarom Iran er wel achter moet zitten.Dat is wel een heel bizarre gedachtengang.Israël zit ook weer lekker mee te stoken.Ze doen maar.Ik verwonder me er wel over dat die toestellen zomaar over zo’n grote afstand hun doel hebben kunnen bereiken,waar ze ook vandaan kwamen.Ik vind het toch wel een knap stukje werk als die Houthi’s of Iraniërs dat zelf zo voor elkaar hebben gekregen.

 17. Dit artikel werd later terug getrokken omdat de joodse klokkenluider David Goldberg niet bleek te bestaan en dus ook niet vermoord is .
  Hij voorspelde aanstaande herfst de Amerikaans -Zionistische aanval op Iran na een false flag aanval .
  Mij is bekend dat de vrijmetselaars de “erecode ” hebben het volk van te voren te waarschuwen aangaande wat zij van plan zijn . Dit valse artikel is dus de waarschuwing :
  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14341:joodse-klokkenluider-die-tijdstip-iran-oorlog-bekent-maakte-vermoord&catid=20:het-complot&Itemid=33

 18. @Rien-us Er zijn ook nog een handjevol Amerikanen die het niet eens zijn met hun regime (Max Keiser, Alex Jones, Veterans Today, Chelsea Manning, bijvoorbeeld). Nucleaire vernietiging van Amerika zou echt zonde zijn van zo’n mooi land met zo’n mooie natuur. Het is maar een heel kleine kliek die daar regeert en iedereen wereldwijd aanvalt. Hoewel USA volgens mij zelf ook wel een ‘regime change’ kan gebruiken. Liefst op democratische wijze… Trump had trouwens toch aangegeven dat ze het wat rustiger aan zouden doen met het buitenlandse beleid en zich meer met hun eigen problemen zouden bezighouden? Hoop dat hij zich daaraan houdt.

 19. Dit is een typisch gevalletje voor SA zelf, hadden ze maar hun grenzen beter moeten beveiligen, zij zelf bombarderen ook hun buurman Jemen plat. En daar mag niemand iets van zeggen? Nu zij zelf eens moet incasseren, moeten andere zoals Amerika hun probleem oplossen. Ze hebben meer dan genoeg wapens van Amerika gekocht om zelf het probleem op te lossen vind ik. Of is dit weer eens een ordinaire vals vlag aanval om zo een mogelijkheid te creëren, om Iran binnen te kunnen vallen? Omdat de vorige vals vlag aanval op olietankers niet het gewenste resultaat had geleverd.

 20. Er wordt nooit zoveel gelogen als na een jachtpartij, tijdens een oorlog en voor een verkiezing.
  Otto von Bismarck.”

  De mens wikt, God beschikt, leerde ik al van mijn moeder zaliger. Na de grootste oorlog aller tijden komt er Goddank DUIZEND JAAR duurzame vrede! Openbaring 19 en 20.

 21. Koekje van eigen deeg heet dat. Maar meteen staan de hypocriete VS weer te janken. Of ze hebben hetzelf gedaan om oorlog uit te lokken. Kan ook zomaar. Inside jobs zijn hun niet vreemd he!

 22. Heeft iemand er wel eens over nagedacht dat dit wel eens een nieuwe “valse vlag” zou kunnen zijn? Wie heeft hier voordeel bij deze “aanval” op de raffinaderij? Juist, Israël en de USA. Het zou me niets verbazen als de Mossad en/of de CIA hier de hand in hebben samen met hun proxy’s . Denk toch eens na! IRAN doet heel goede zaken met de EU, China en Rusland. Ook gaat Iraanse olie nu naar Syrië (weet u nog ?). Laat je geen rad voor ogen draaien door valse berichten over “daders” en “schuldigen”. Een soort 9-11 maar dan in een andere variant. Cheap trick, again. En….waar is het BEWIJS ?

 23. Ik zou voor zijn als Iran in staat is Amerika nucleair met de grond gelijk te maken voordat Amerika kan terugslaan.

 24. Babavenga ja.Wij in West Europa zullen weer de sigaar zijn. In Irak heb ik dat ook eens horen zeggen we zijn er klaar voor. Zijn wij er klaar voor? In andere profetieen heb ik eens horen zeggen als het westen bespaard op zijn verdediging.

 25. Commandant Iraanse Revolutionaire Garde: ‘Wij zijn klaar voor totale oorlog’
  Dat doet me denken aan: Wollt Ihr den totalen Krieg?
  Een vraag in de toespraak van dat kleine mannetje waaraan ik elke keer moet denken als ik dat kleine mannetje op tv zie dat nu minister van buitenlandse zaken in Germanica is.

 26. De hele wereld is dronken geworden van deze olie/wijn. Hiermee hebben we indirect ook het kwalijke regime daar gesteund. Als we dan zien dat dit eindelijk stopt, laten we dan niet treuren zoals de mensen zonder geloof zullen doen, omdat ze zien dat dit de ondergang van de economie betekent maar ons hoofd opheffen en geloven en vetrouwen dat het einde van deze verdorven wereld weer een stukje dichterbij is gekomen op weg naar een mooie toekomst met de Heer!

 27. En hoe zat dat ook weer met die global warming????? Waarvoor ze onze zak leegplukken.

 28. Er zit een oorlog aan te komen als ik dit zo lees en ben daar zeer bezorgd over.hopelijk zit ik er naast

Comments are closed.