VS zegt Israël volledige steun toe voor aanstaande grote aanval op Hezbollah

Hezbollah werkt aan het nauwkeuriger maken van Iraanse Zelzal-2 raketten (afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————–

Uitzonderlijk overleg Iraanse topgeneraals met Hezbollah leider in Beirut – Iran wil dat EU misgelopen oliemiljarden volledig compenseert

—————————————————————————————————————————————–

De Amerikaanse minister van BuZa Mike Pompeo heeft zijn Libanese collega Jubran Basil gewaarschuwd dat als een grote raketfabriek van Iran/Hezbollah niet onmiddellijk wordt ontmanteld, Israël daar een grote aanval op zal uitvoeren, en de VS deze aanval volledig zal steunen. Als dat bombardement inderdaad plaatsvindt, dan komt de al jaren verwachte grote oorlog tussen Israël/Amerika en Iran/Hezbollah weer een stap dichterbij.

Gisteren maakte het Israëlische leger (IDF) al het bestaan van een andere raketfabriek in Nebi Shait in de Beqaa vallei bekend (3). Pompeo heeft het over een tweede, nog grotere faciliteit, waar Hebzollah en Iran op een nog niet onthulde locatie aan nauwkeurige raketten en drones werken. De fabriek in Nebi Shait lijkt dan ook een afleidingsmanoeuvre te zijn geweest.

Aanval mogelijk pas na verkiezingen op 17 september

Enkele dagen geleden trok het Israëlische leger alle verloven van soldaten in het noorden in. Gisterenavond werden extra Patriot afweerraketten bij de grenzen met Libanon en Syrië opgesteld. Ook bracht premier en minister van Defensie Benyamin Netanyahu samen met luchtmachtcommandant generaal-majoor Amikam Nurkin en het hoofd van IDF-operaties generaal-majoor Aharon Havilah vandaag een overwacht bezoek aan de Britse premier Boris Johnson. Zij zullen tevens overleg voeren met de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper. (1)

In Israëlische inlichtingenkringen wordt gespeculeerd dat de raketfabrieken nog niet zijn aangevallen vanwege de verkiezingen op 17 september (2). Als dat klopt dan zou Libanon nog een week of twee de tijd hebben om de raketfabrieken te ontmantelen.

Uitzonderlijk overleg Iraanse topgeneraals in Beirut

Dat ook Iran zich op een grote confrontatie met Israël voorbereidt bleek toen twee Iraanse topgeneraals, IRGC generaal-majoor Hossein Salami en Al Qods commandant Qassem Soleimani in het diepste geheim op 22 augustus naar Beirut vlogen voor een ontmoeting met Hezbollah leider Hassan Nasrallah. Beide generaals waren nog nooit eerder samen en tegelijkertijd buiten Iran geweest. Inlichtingenspecialisten denken daarom dat het topoverleg bedoeld was om oorlogsoperaties tegen Israël af te stemmen. (4)

De bombardementen eind augustus op Hezbollah doelen in Libanon, plus de spectaculaire drone aanval op een hoge Iraanse officier midden in Beirut, beantwoordde de Shi’itische terreurgroep met een raketaanval op een Israëlische legervoertuig langs de grens. Het voertuig werd vernietigd en Hezbollah kraaide victorie, maar achteraf bleek het Israëlische leger opzettelijk een leeg voertuig als doelwit voor vergelding te hebben ‘aangeboden’, omdat een grootschalig conflict Israël op dit moment niet uitkomt (7). De Israëlische artillerie beschietingen daarna waren eveneens voor de show, want er werden enkel wat lege velden geraakt.

Iran wil met nieuwe centrifuges intrekken sancties afdwingen

Iran verklaarde deze week dat het aanstaande vrijdag begint met de ontwikkeling van nieuwe uraniumcentrifuges. Deze kunnen worden gebruikt voor het fabriceren van brandstof voor kerncentrales, maar ook voor kernwapens. Iran trekt hiermee opnieuw afspraken die in het nucleaire akkoord in 2015 zijn gemaakt in (5). De Islamitische Republiek hoopt hiermee de VS te dwingen de sancties tegen het land in te trekken, en/of de EU zover te krijgen de misgelopen (olie)miljarden volledig te compenseren (6).

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) Ynet News
(6) OilPrice.com via Zero Hedge
(7) Ynet News

Zie ook o.a.:

29-08: Libanon en Irak noemen talrijke Israëlische aanvallen op Iraanse doelen oorlogsverklaring

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

15

 1. Eerst sprak men van ISIS en toen dit
  werd verduidelijkt als een proxy van de Inteligent Service Israel State werd de naam ingekort naar IS wat Zou bekeken Islamitisch Staat.
  Nethanyahu zijn enige weken geleden
  ISIS een waardevolle beveliging voor Israel betekent. Zoek het nu maar uit!

 2. Je mag het niet hardop zeggen. En het verlies van mensenlevens mag nooit een doel op zich zijn. Maar als de Islam als geheel vernietigd zou worden zou ik dat niet erg vinden… Oops… tegen verkeerd (humanistisch en links denkend) been geschopt?

 3. Respect voor Israel, helaas hebben wij politici’s zoals kaag,ollengron, yasser arrafat klaver halsema en de overige linkse ratten die een mes in de rug steken van de Joden en israeli’s.

 4. @ rom
  er kan alleen maar een valse vrede komen als er eerst een oorlog zal zijn en dan komt de antichrist met valse vrede

 5. @U.G.Kempenaer,

  Inderdaad is Israël zo goed in het voorkomen van aanvallen. De Mossad kunnen we wel zien als de beste inlichtingendienst ter wereld. De afgelopen 2 maanden heeft Israël in Irak al 5 belangrijke wapentransporten met raketten voor de Hezbollah vernietigd. De Mossad ontdekt steeds weer wat Iran uitspookt, en de Israëlische luchtmacht grijpt vervolgens in. Precies 2 weken geleden heeft Israël ten Zuiden van Damascus een Iraanse basis vernietigd, toen men daar op het punt stond om een grote aanval met een zwerm killerdrones op het Noorden van Israël te lanceren. Deze met explosieven geladen drones moesten bevolkingscentra aanvallen.
  En vergeet niet vorig jaar februari, toen Israël een grote hoeveelheid bewijsmateriaal uit Teheran wist te halen, bewijs van het Iraanse kernwapenprogramma!

 6. @ Rom
  Misschien hebt u gelijk, maar in het MO is wel altijd wroeging. En de valse vrede is er al heel lang.
  Het is druk op de knop geworden. Maar wel bedoelt om de mensheid uit te roeien.
  Niet om de burger tegen oorlog te verdedigen en klein is het slachtoffer.

 7. Als we de voorspelling van Albert Pike (WW3) mogen geloven komt er wél een enorme clash tussen de staat Israël en de moslim-wereld die elkaar dan wederzijds vernietigen. Zijn voorspellingen over WW1 en WW2 zijn behoorlijk goed uitgevoerd en er staat nog steeds een standbeeld van hem in Washington

 8. Hezbollah vijand van IS, en vriend van onze redder Putin. Dus liever Hezbollah als IS….

 9. Toch is het raar. Dat gedoe van Iran en Hezbollah lijkt wel gepruts want een serieuze aanval is er nauwelijks geweest de afgelopen jaren. Is het gepruts? Is Israël zo goed in het voorkomen van aanvallen? Of valt het allemaal wel mee met die vijandelijkheden en worden we opgehitst?
  Al die oorlogen in het Midden-Oosten hebben niks goeds opgeleverd.

 10. De Israëlische aanval in Beiroet was gericht op een zojuist binnengekomen zending met speciale apparatuur en bijbehorende elektronica om bestaande gewone raketten om te bouwen tot geleide precisie raketten. Deze spullen waren uit Iran ingevlogen en in een vrachtwagen naar het hoofdkwartier van de Hezbollah in Beiroet gebracht. Israël heeft deze zending vernietigd en deze aanval werd gedaan met behulp van 2 Iraanse drones met explosieven. Deze drones waren in Israëlische handen terechtgekomen, ja de Mossad is geniaal met dat soort dingen.
  De drones waren gelanceerd vanaf een schip in de Middellandse Zee. Dat er ook een Iraanse hoge officier omkwam is natuurlijk mooi meegenomen.

 11. En toch zeg ik het weer:WOIII zal niet uitbreken in MO.Mischien tussen zuid en noord Korea en later zal Rusland west Europa dreigen met nucleaire aanval?Zeker moet eest der falsch op het toneel geschoven worden met valse vrede 2Thess2.
  Binnenkort in dit theater?

 12. Zeer gevaarlijke situatie, beter voorkomen dan genezen. Volgens mij zit Iran er achter ze proberen reeds jaren om israel in een oorlog te betrekken, hopelijk trappen ze niet in die val. shalom

 13. Het wordt tijd dat die terrorisme bandieten ( Iran, Hezbollah, Palestijnen etc. ) voorgoed de mond wordt gesnoerd!

Comments are closed.