Libanon en Irak noemen talrijke Israëlische aanvallen op Iraanse doelen oorlogsverklaring

Wekelijks, bijna dagelijks zelfs, licht ergens in het Midden Oosten plotseling het nachtelijke duister fel op, en worden (pro-)Iraanse strijders en militairen verrast door Israëlische bommen, raketten of drones. (Afbeelding: (3)).

————————————————————————————————————————————-

Israël dreigt Hezbollah en Libanon met ‘verwoestend antwoord’ bij zelfs de kleinste vergeldingsaanval – Libanese leger in hoogste staat paraatheid gebracht, opent vuur op Israëlische drones – Hamas geeft toe dat explosies in Gaza werden veroorzaakt door ISIS

————————————————————————————————————————————–

Hoge officials van Libanon en Irak hebben de Israëlische raket-, lucht- en drone aanvallen van de afgelopen weken op (pro-) Iraanse doelen in hun landen letterlijk een ‘oorlogsverklaring’ genoemd. Nadat een Iraanse officier die bij de islamitische terreurgroep Hezbollah was gedetacheerd midden in Beirut het slachtoffer werd van een ongekende en spectaculaire Israëlische drone aanval, stelde het geschrokken Hezbollah via stille diplomatieke kanalen een ‘gelimiteerde’ vergeldingsaanval op Israël voor, bedoeld om een groter conflict te voorkomen. Israël weigerde dat te accepteren, en waarschuwde dat zelfs op de kleinste vergeldingsaanval op een burger of militair doelwit een verwoestend antwoord zal komen, dat ‘massale schade’ aan Libanon zal toebrengen. (1)(3)

Israëlische militaire operaties tegen Iran in Libanon, Syrië en Irak

De handschoenen lijken definitief uit te zijn gegaan in Jeruzalem, of in ieder geval één van de handschoenen waarmee de regering Netanyahu al jaren zijn vele vijanden aanpakt. Afgelopen weekend vloog er plotseling een Israëlische verkenningsdrone laag over de straten van Beirut. Het onbemande vliegtuigje kon worden neergehaald, maar niet voordat het belangrijkste doelwit, een liaisonofficier van de Iraanse Al Qods bevelhebber generaal Qassem Soleimani die de Shi’itische terreurbeweging Hezbollah aanstuurt, was gelokaliseerd. Een tweede, met een bom bewapende drone vernietigde vervolgens de auto waar de Iraniër was ingestapt. (4)

De drone aanval in Beirut, die door generaal Soleimani ‘krankzinnig’ werd genoemd, viel samen met een Israëlische raketaanval op een basis bij Damascus, waar Iraanse drones in gereedheid werden gebracht voor een aanval op Israël. De drones zouden allemaal zijn vernietigd. (5)

De nacht erop vielen Israëlische drones en/of gevechtsvliegtuigen in Libanon doelen van Hezbollah en de Palestijnse terreurgroep PFLP aan. Al de volgende dag volgende een nieuwe Israëlische operatie diep in Libanon, waarbij in de Beeka Vallei een leider van de PFLP-GC werd geëlimineerd.

Irak en Libanon spreken van ‘Israëlische oorlogsverklaring’

De machtige Fatah Coalitie in het Iraakse parlement sprak na minstens drie aanvallen met F-35 gevechtsvliegtuigen en drones in vijf weken tijd op Iraanse militaire doelen over een ‘Israëlische oorlogsverklaring’, en eiste daarom de terugtrekking van alle Amerikaanse troepen. Premier Abdul-Mahdi wil daarnaast een onmiddellijk einde aan ‘alle ongeautoriseerde vluchten’ boven het land. (5)

De diverse Israëlische aanvallen op pro-Iraanse bondgenoten in Libanon, Syrië en Irak in slechts 24 uur tijd werden ook door de Libanese president Michael Aoun scherp veroordeeld. De drone aanvallen in zijn land noemde hij letterlijk ‘een oorlogsverklaring’. (2) Vandaag opende het Libanese leger bij de zuidelijke grens het vuur op meerdere Israëlische verkenningsdrones. (7)

ISIS aanslagen in Gaza

Ondertussen krijgt de Israëlische regering steun van Egypte, dat Hamas waarschuwde dat het alle banden met de terreurorganisatie zal verbreken als er nieuwe raketaanvallen op Israël worden uitgevoerd.

Hamas heeft nog meer zorgen. De Palestijnse terroristen gaven toe dat de explosies afgelopen dinsdagavond in Gaza niet zijn veroorzaakt door Israël, maar door ISIS, dat enkele zelfmoordaanslagen heeft gepleegd. In 2018 verklaarde de Sinaï tak van ISIS de oorlog aan ‘het afvallige’ Hamas omdat de organisatie afspraken heeft gemaakt met de Joodse staat. (6)

Risico op grote oorlog neemt toe

En dan zijn er nog de vuurgevechten tussen het Syrische leger en de door Turkije gesteunde islamitische rebellen in het noorden van Syrië. Vorige week jaagden Russische gevechtsvliegtuigen boven Syrië Turkse F-16’s weg, waarbij het bijna tot een luchtgevecht kwam. Ook de olietanker spanningen met Iran in de Perzische Golf en daarbuiten blijven onverminderd hoog.

Het gevaar van een nieuwe grote oorlog in het Midden Oosten bestaat natuurlijk al veel langer, al voeren Israël en Iran feitelijk al jaren een proxy oorlog tegen elkaar. Nu zoveel landen op zoveel fronten actief zijn, en Israël met de regelmaat van de klok en voor het eerst openlijk in drie Arabische landen militaire operaties uitvoert, lijkt de kans dat op een dag onbedoeld of bedoeld iets helemaal mis gaat en die grote oorlog inderdaad uitbreekt, steeds groter te worden.

Xander

(1) DEBKA
(2) Zero Hedge
(3) DEBKA (/ afbeelding)
(4) DEBKA
(5) Zero Hedge
(6) Zero Hedge
(7) DEBKA

32

 1. Dat we nu in de eindtijd leven is een visie binnen het christelijk geloof dat nog niet zo lang bestaat. Dit wordt ook wel het futurisme genoemd. Wisten jullie dat ongeveer de eerste 1500 jaar na christus de kerk voornamelijk geloofde in Christ Victor? Een visie gericht op de overwinning van Jezus en niet op de vijand. Wisten jullie dat er naast het futurisme nog andere christelijke visies over de “eindtijd” bestaan?

  Ik ben zelf opgegroeid met het futurisme, maar na studie en onderzoek kwam ik er achter dat het futurisme helemaal nog niet zo lang bestaat. Iemand daar wel eens over nagedacht?

 2. Ik weet niet of er hier op dit onderwerp nog veel gelezen wordt, maar ik volg al meer dan een jaar de Israëliër Amir Tsarfati, die zeer goed op de hoogte is van de situatie in het Midden-Oosten.
  Hij gaf zondagavond een update op Youtube, en wie dit wil zien kan dan zoeken op Amir Tsarfati latest Middle East update. Het kunnen verstaan van het Engels is noodzakelijk.

  De afgelopen twee maanden heeft Israël vijf keer Iraanse wapentransporten in Irak vernietigd. Het ging telkens om geavanceerde raketten die met grote precisie hun doelen kunnen raken. Zoals bekend heeft Iran gezworen dat het Israël totaal wil vernietigen, en het stelt alles in het werk om wapens en raketten te zenden naar plaatsen, vanwaar het op een door Iran gekozen moment massale raketaanvallen op Israël wil doen. Het wil Israël dan aanvallen, door duizenden raketten tegelijkertijd op Israël afvte vuren, zowel zelf als via proxy legers, zoals de Hezbollah, de Hamas en ook shiïtische bewegingen in Irak en zelfs de Huti’s in Jemen.
  De wapentransporten in Irak waren bedoeld om naar Syrië en Libanon gezonden te worden.
  Deze raketten waren vooral voor de Hezbollah bedoeld, dat nu al over 130.000 raketten beschikt.
  Iran is natuurlijk woedend dat al die transporten door Israël werden vernietigd. Daarom was het van plan om donderdag 22 augustus een zwerm met explosieven geladen drones op Israël af te sturen met het doel om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Daarvoor waren twee Libanezen van de Hezbollah speciaal in Iran opgeleid, om deze drones te besturen. Ze waren enige tijd terug speciaal naar Teheran overgevlogen, en ze keerden kort voor die geplande aanval terug, om hun taak dus uit te voeren.
  Gelukkig heeft Israël de beschikking over de beste inlichtingendienst ter wereld, waarbij vergeleken James Bond verbleekt! Israël verstoorde het plan door het GPS systeem te verstoren, zodat het plan mislukte. Twee dagen later, in de nacht van zaterdag op zondag probeerden de Iraniërs het opnieuw. Dit keersloeg Israël toe met straaljagers en vernietigde de basis vanwaar deze killerdrones zouden vertrekken. Daarbij kwamen de net uit Iran teruggekeerde Libanezen van Hezbollah om.

  Wat we verder in het nieuws hebben vernomen was het incident met de twee drones die in Beiroet bij het kantoor van de Hezbollah waren geëxplodeerd. Maar men had geen idee van wat hier precies gebeurd was. Men berichtte over Israëlische drones, en ook Hezbollah zei dat het Israëlische drones waren.
  Het is echter iets wat in een James Bondfilm niet zou misstaan!
  Israël heeft de hand weten te leggen op een aantal Iraanse drones! En deze werden ingezet met een speciaal doel, want er was in Beiroet een zending strategische spullen binnengekomen en in een vrachtwagen geladen, die vlak bij het kantoor van de Hezbollah een paar uur buiten stond. Er was een grote acht ton zware mixer, die speciaal bedoeld was om een aantal chemicaliën voor raketbrandstof te mixen voor raketten die met grote precisie doelen in Israël zou kunnen raken. Verder speciale elektronische componenten om van gewone raketten precisie geleide raketten te maken. Iran wilde nu beginnen met het in Beiroet fabriceren van deze raketten, omdat de transporten steeds door Israël werden vernietigd.
  Het is heel grappig, Iraanse drones werden gebruikt om Iraanse zendingen voor Hezbollah in Beiroet te vernietigen!
  De leider van Hezbollah, Nasrallah, was woest en verscheen op de tv, waarin hij fel van leer trok tegen dat agressieve Israël, en dat hij wraak zou nemen. Die kwam een paar dagen geleden, toen er twee anti-tank raketten op een militaire ambulance werden afgevuurd en het voertuig beschadigd werd. Israël vuurde als antwoord zo’n 100 granaten af op posities van de Hezbollah. Maar de Hezbollah verklaarde dat het een overwinning had gehaald. Wat ze daar in Libanon niet wisten was, dat de ambulance leeg was en er geen slachtoffers waren gevallen. Maar wat Israël wel gedaan had, het liet twee helicopters bij de ambulance landen en men laadde een paar brancards met “gewonde” militairen in en vloog ze rechtstreeks naar het ziekenhuis, waar ze direct naar de operatiekamers werden gebracht. Een paar minuten later liepen deze “gewonde” militairen echter via de achterkant gewoon weer naar buiten.
  De vijand verkeerde in de waan dat het een militair had gedood en vier had verwond, en dat werd ook bekend gemaakt op Press TV, een Iraans propagandakanaal dat in het Engels uitzendt. Ik heb dat zelf ook gezien, want dankzij mijn schotel kan ik heel veel zenders ontvangen, en het is dan ook leuk om de vijand voor schut te zien gaan. Zelfs vandaag werd dat bericht nog steeds op Press TV getoond.
  Wie dit leest denkt misschien dat het een scenario voor een spannende film is, maar geen werkelijkheid. Maar deze werkelijkheid doet zelfs James Bond verbleken. Meer weten?
  Installeer op je smartphone de app Behold Israel. En bekijk de laatste Middle East Update van Amir Tsarfati maar eens zelf. Ook heeft hij deze website:

  http://www.beholdisrael.org

 3. @Robie,
  Ik vraag me af hoeveel onderscheidend vermogen je hebt.
  Als er in Israël een terreuraanslag wordt gepleegd, waarbij onschuldige mensen omkomen, staan ze in Gaza feest te vieren, hoe meer slachtoffers, hoe blijer ze daar zijn. Maar dat soort dingen zie ik in Israël dus niet. De Hamas schiet raketten af op de burgerbevolking van Israël met het doel om zoveel mogelijk Joden te vermoorden. Het doel van zowel Iran, Hamas en Hezbollah is het vernietigen van Israël. Maar ik heb in Israël nog nooit oproepen tot vernietiging van Iran gehoord. Als Israël tijdens een oorlog vijandelijke gebieden gaat aanvallen, wordt eerst de burgerbevolking van die vijand gewaarschuwd om een goed heenkomen te zoeken. Waarom denk je dat de Britse kolonel Kemp het Israëlische leger het meest humane leger ter wereld noemt?
  En wat dat Russische vliegtuig betreft, dat verhaal klopt dus niet, wel even de feiten checken voordat je daar Israël de schuld van in de schoenen schuift. Toen Israël Iraanse doelen in Syrië aanviel, schoot de Syrische luchtafweer er flink op los, zelfs toen de Israëlische straaljagers al weer bezig waren om op hun thuisbasis te landen, ze waren niet eens meer in het Syrische luchtruim toen de Syrische luchtafweer nog aan het schieten was. Dat ze toen per ongeluk een Russisch verkenningsvliegtuig met 15 militairen aan boord raakten, kan je daar dus Israël niet de schuld van gaan geven. Maar je maakt zoals de meesten een grote denkfout. Als je denkt dat Israël niets mag doen, maar gewoon moet afwachten totdat het wordt aangevallen, en pas dan het recht heeft om zich te gaan verdedigen, dan heb je maar weinig van het conflict begrepen. De islam is al 14 eeuwen in oorlog met zo’n beetje iedereen.
  Deze doctrine is met grof geweld aan miljoenen mensen opgedrongen. Het doel is wereldheerschappij, en iedereen MOET goedschiks of kwaadschiks bekeerd worden. De islam zegt ook, dat al het land dat ooit in islamitische handen geweest is, nooit meer van iemand anders mag zijn. Dat is ook de reden, dat de islam Israël wil hebben, maar ook Zuid-Europa en zelfs Frankrijk. Iedereen hier in het Westen droomt een valse droom. Als Israël maar genoeg land weggeeft zal het uiteindelijk toch geaccepteerd worden, maar is dat de realiteit? Moet een land dat slechts half zo groot als Nederland is nog meer inkrimpen? Als je mijn andere reacties hebt gelezen, dat weet je dat Israël maar een klein deel van het land heeft waar het recht op heeft. Al zou Israël inkrimpen tot het formaat van een postzegel, dan willen de moslims dat stukje land ook nog hebben. Je moet beseffen dat het een godsdienstoorlog is, waarbij de islam veeleer een fascistische doctrine is dan een godsdienst. Het is niet voor niets dat de nazi’s zo goed bevriend waren met de moslims.
  Het is ingewikkeld, maar de situatie is eigenlijk toch heel simpel. Israël wordt omringd door een hele reeks dodelijke vijanden die vastbesloten zijn om Israël van de kaart te vegen, en daarbij zijn alle middelen veroorloofd. Geweld, list en bedrog, alles mag, en omdat Israël heel goed op de hoogte is van de toestand in het Midden-Oosten handelt het daar ook naar. Als het dat niet zou doen, dan zou het nu al niet meer bestaan. Preventief handelen is bittere noodzaak, en dat zal Israël dan ook blijven doen, of je dat nu leuk vindt of niet. Maar heb je je nooit eens afgevraagd hoe het toch komt, dat Israël telkens al die opgedrongen oorlogen heeft gewonnen, ondanks dat het steeds tegen een grote militaire overmacht moest strijden? In 1948 begon Israël met vrijwel niets, en ondanks de vele aanvallen die het steeds moest afslaan is het land nu een economische grootmacht geworden. Bovendien is dit piepkleine landje ook op militair gebied een machtig land geworden, hoewel dat uit noodzaak was. En bedenk dan ook nog eens, dat als er ergens een ramp gebeurt, Israël altijd een van de eerste landen is die komt helpen. Een aantal jaren geleden nog na de aardbeving in Haïti, waar de eerste hulpverleners Israëliërs waren. Nepal, ook daar kwam Israël snel in aktie. Het zond drie keer zoveel hulp als Nederland, en qua bevolkingsaantal bood Israël naar verhouding zes keer zoveel hulp als Nederland.
  Ik weet niet hoe je aan je standpunten komt, maar ik weet wel dat die behoorlijk achterhaald zijn. Bestudeer de geschiedenis eens, en wordt wijs.

 4. Ik heb zo’n schimmig filmpje gezien van wat mensen die met zo’n drone op pad zouden zijn.Het komt weinig geloofwaardig op me over en zeer niet als grote dreiging.De Israëlische aanvallen komen buitenproportioneel op me over.Netanyahu lijkt doelbewust aan te sturen op een groot conflict om Syrië te vernietigen.Ik ben ook niet zo gecharmeerd van de Iraanse retoriek,maar dat lijkt me alleen maar grootspraak voor de Bühne.Afijn,we zullen wel zien waar het op uit loopt.Persoonlijk heb ik net zo min sympathie voor het idee van een Joodse staat als voor een Islamitische staat.Het is natuurlijk als een rode lap die je een stier voorhoudt.Ik begrijp soms niet dat de wereld zo’n provocatie in de Islamitische wereld toegestaan heeft.Dit was toch wel te voorzien geweest.Het is te hopen dat uiteindelijk in beide kampen meer wereldlijke open krachten de overhand krijgen,maar dat zit er voorlopig niet in zo.Uiteindelijk zouden (nabestaanden van) mensen die sinds 1948 gevlucht zijn,het recht op terugkeer moeten krijgen,zoals allerlei joodse mensen hun toevlucht hebben gevonden in Israël.In veel opzichten is Israël voor ons in het westen natuurlijk een prettiger omgeving dan de arabische wereld,maar ik zou er niet willen wonen en heb er verder niets mee.Ook niet vanuit een christelijke achtergrond.Voor dat soort idealisme is in deze tijd in de wereld geen plaats en ik vraag me al meer dan 30 jaar af,wat ik eigenlijk hier nog te zoeken heb en zie er naar uit dat ik op een ochtend hier niet meer wakker wordt.

 5. @ AEO
  Dus als israel iets doet is het altijd goed ?.
  Als je zo gaat redeneren dan doe je het zelfde als dat spul wat eromheen woont.
  Ja maar de koran zegt…..
  Als ze vanuit de Gaza weer bezig zijn,ja knal dat zooi helemaal plat,mijn gelijk heb je.
  Maar als je als eerste om een reden die moeilijk kan nagaan een ander land doelen bestookt uit voorzorg.
  Dan ben je wel fout bezig,zo kan elk als een wilde om zich heen gaan schieten.
  Er word een Russische toestel neergehaald door toedoen van Israël,Russen gaan dan ook niet meteen alle vliegvelden plat gooien iets wat ze makelijk kunnen.
  Andersom is het meteen hek van de dam,doe dit bij een VS toestel en de luchtaanvallen komen er met honderden.
  Hele situatie met Iran en bv Irak is juist onze schuld,zouden we er ons niet mee bemoeit hebben zou het nooit zo zijn als nu,Syrië net zo.
  Zijn allemaal handelingen die de boel alleen maar meer doen oplopen.
  Irak hebben ze totaal verwoest,tsja vreemd he dat ze boos zijn.
  Libië net zo,blijf er weg en laat het ze uitzoeken,vallen ze aan dan sla je 3 x zo hard terug.
  Tot die tijd heb je geen enkel recht daartoe.

  Wie heeft er mensen uit de synagoge gegooid,ivm hun gedrag,zijn toch ook joden en die kunnen niets fout doen….
  Schijnbaar wel dus…

 6. @John
  Leuk dat ik weer je bericht lees, komt ie weer met z’n numerologie, de 10 is een 1 blablabla

  Droom verder aub, begin me door z’n bericht weer meer te hekelen aan numerologie, een van de waardeloze ideologien op deze planeet.

  Jij met je 1, dan zou 1-1-2017 de ideale datum moeten zijn. Ga jij maar alvast in oktober in je nieuwe goddelijke wereld leven. Damn wat een idiote mening. Niks geleerd van mn vorige berichten.

 7. Stel dat je met grote regelmaat klappen van je buren krijgt, jarenlang, ze moorden in je familie en vernietigen je eigendommen en niemand neemt het voor je op, ook de VN niet, dan is het toch (menselijkerwijs gesproken) niet vreemd dat je er voor zorgt je buren in het vervolg een stap voor te zijn?

  Menselijkerwijs gesproken niet, maar we zouden er veel beter mee zijn als we:

  Bidden tot onze schepper in regeringszalen en een zegen vragen en wijsheid om in opzien tot God juiste beslissingen te nemen.

  Daar ontbreekt het aan in de hele wereld, er staat niet voor niets in de Bijbel: Wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen. Dit geldt ook in onze gezinnen, als we zouden bidden om een wacht op onze lippen opdat niets onbedachtzaams ons zou ontglippen, wat zou alles er anders uitzien en aan toegaan.

  Hoe je de zaken verder ook bekijkt, Israël blijft Gods volk, God zelf zal er voor in staan dat Israël niet vernietigd zal worden

  Daarnaast kunnen we discussiëren wat we willen en onze gedachten ventileren, maar Gods raad zal toch worden uitgevoerd zoals door Hem bepaald, daar veranderd niemand iets aan, ook regeringsleiders en presidenten hebben daar geen invloed op, ook zij moeten zeggen en doen wat God in zijn raad heeft besloten, al zijn de regeringsleiders en presidenten wel zelf verantwoordelijk (net als wij in het dagelijks leven) voor de verkeerde beslissingen en keuzes die we in ons leven nemen en maken.

  Uiteindelijk zijn we goed geschapen, door onze zondeval in het paradijs is alle ellende in de wereld gekomen, waarvoor we allemaal verantwoording van onze daden af moeten leggen voor God als ons leven voorbij is.

  Laten we bidden en onze energie gebruiken voor extra gebed tot God om wijsheid voor regeringsleiders en een terugkeer naar Gods wetten, ook prive

  Iedereen het Allerbeste gewenst

 8. @Tom,
  Waarom al die landen rondom Israël zo vijandig zijn.
  Daar heb ik wel een verklaring voor, de islam!
  De islam is uiterst intolerant tegenover wat in hun ogen ongelovigen zijn. Lees de koran maar eens, net zo’n haatboek als Mein Kampf van Hitler.
  Vooral de Joden moeten dood volgens deze haatlectuur. De nazi’s hebben vorige eeuw een zeer grote invloed gehad in het aanwakkeren van haat tegen de Joden, niet alleen hier in Europa maar ook in het Midden-Oosten.
  Uit uw bijval aan Robbie maak ik op, dat u net als hij maar weinig historisch besef heeft.
  Al die haat jegens Israël, van moslims of wie dan ook is ook nog eens een toppunt van stommiteit.
  Lees daarvoor maar eens de letterlijke inhoud van de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring.
  En kijk dan eens wat Israël te bieden heeft.
  Zonder de uitvindingen op allerlei gebied in Israël zouden er veel meer mensen dood gaan van de honger of van een aantal ziektes. In Israël worden zeer veel mooie uitvindingen gedaan die levens redden of die het leven veraangenamen.
  Wie een ernstige ziekte heeft opgelopen heeft de beste kansen om te overleven, als diegene in een ziekenhuis in Israël wordt opgenomen.
  Eigenlijk profiteert bijna iedereen wel van uitvindingen die in Israël zijn gedaan, of moeten we het wel oké vinden als de vijanden de kip die gouden eieren legt wil slachten?

 9. Het is in feite afwachten tot de laatste en beslissende oorlog zoals beschreven bij de profeet Zacharia.

 10. Wie Israel de schuld geeft kent de geschiedenis niet of wil er geen lessen uit trekken.
  Als israel verdwijnt is Het kibbelende Europa aan de beurt.
  Dat laatste is al goed op weg, dank zij deze die wij al jaren aan de macht zetten.
  Steeds dezelfde. Kiezer van europa probeer eens na te denken over uw kiesgedrag.
  Daar en alleen daar is de eerste oorzaak van de weg die wij volgen.

 11. mss wordt het tijd dat Israël zich afvraagt waarom er zoveel omliggende landen vijandig staan tegenover hen…
  @Robbie ik volg jouw visie.

 12. Er wordt steeds maar weer gezeverd over het Internationale recht. Maar ik stel vast dat de VN zelf een van de grootste overtreders is. De VN is de opvolger van de Volkenbond, die de directe voorloper van de VN was, maar als gevolg van de Tweede Wereldoorlog ter ziele ging. Tijdens de Conferentie van San Remo in april 1920 werd het Midden-Oosten na 4 eeuwen Ottomaanse overheersing opnieuw ingedeeld. Voortbordurend op de beroemde Balfour verklaring werd het gebied dat met Palestina werd aangeduid, bestemd voor een toekomstige Joodse Staat. Dit gebied omvatte al het land ten Westen van de Jordaan en al het gebied ten Oosten van de Jordaan dat tegenwoordig Jordanië is.
  Deze uitspraken waren niet alleen juridisch bindend, ze waren ook nog eens onherroepelijk!
  Toen Engeland een paar jaar later het gebied ten Oosten van de Jordaan afsplitste en het koninkrijk Jordanië werd gesticht was dat een schending van de afspraken. Toen later in 1947 het Verdelingsplan van de VN werd geïntroduceerd was ook dat een schending, want de uitspraken die in San Remo werden gedaan zijn onherroepelijk. Daarom erger ik me aan al die leugens over “bezette gebieden” omdat Israël volledig in zijn recht staat, het is de enige eigenaar van het land. Iedereen die beweert dat Israël illegaal aanvallen uitvoert in b.v. Syrië of Irak, heeft weinig begrepen van de geschiedenis.
  Want Israël moet wel terugslaan om te overleven.
  Inmiddels is men bezig met het testen van een nieuw wapen. Een raket die samenwerkt met het Iron Dome systeem. Als het Iron Dome systeem een afweerraket afvuurt gaat er ook nog een andere raket de lucht in, die bliksemsnel de lanceerpositie van de vijandelijke raket opspoort en vernietigt.

 13. Robie, heb jouw berichten twee keer gelezen. Eindelijk iemand die de ,,kolonisatie, van het westen begrijpt ! Inderdaad het westen, Inc. Nederland zorgt voor de spanningen in het midden-oosten en de rest van de wereld.
  Geld voor de militaire hebzucht is er in overvloed…. in Europa heerst bij velen armoede…. . Wie zich in de geschiedenis verdiept zal moeten constateren dat met name Frankrijk én Engeland mede schuldig zijn aan het geweld in deze regio. Chapeau voor deze uitleg !

 14. Beste Robie,
  Je slaat de spijker op de kop 👍.
  Is het niet zo dat iedereen ook ,,het tegenlicht,, moet uitspitten om tot een gefundeerde subjectieve mening te komen ? Het zionisme is een extreme stroming binnen het jodendom waarbij duidelijk de (gewone) joodse bevolking niets mee te maken wil hebben. Extremisme, in welke vorm dan ook, is een zeer gevaarlijke stroming waarvan Europa inmiddels het slachtoffer is. Extremisme wordt ook vaak gevoed door de media die een eenzijdige voorlichting geeft. Iedereen die de oorzaken van conflicten onderzoeken wil, moet voordat meningen geponeerd worden inderdaad ,,de andere kant,, bestuderen. Vooringenomen standpunten verstoren te vaak de realiteit. Door middel van technieken ( zoals de NLP én censuur ) wordt de bevolking ,,de mist,, ingestuurd …. . Met als ultieme doel, verwarring te zaaien. Verwarring, het niet begrijpen van een actuele situatie geeft de macht tijd. Laten we maar denken dat tijd alle wonden heelt.

 15. @john jij snapt het . Dit is de eindtijd het is overal merk en hoorbaar . Het staat op je netvliezen gebrand met maar een beetje kennis van de bijbel . Dit is ook een profetie Israël zal in oorlog zijn en de Israëlieten moesten terug keren naar israel

 16. @BertRoermond
  Juist daarom zeg ik het,toen werd ook alles goed gepraat,en je weet hoe dat eindigde.

 17. Zeg niet of Israël gelijk heeft of niet maar elke actie moet je tegen het licht houden.
  Israël kan en zal wel gelijk hebben,maar zo lang de ander niets doet en je als eerste een klap uitdeelt,bent je schuldig.
  Zou Hezbollah zijn die als eerste aanvalt is elke actie gerechtigd.
  Nu zet Israël zich in een positie die twijfelachtig is,en rechtmatig die niet verdedigbaar is.

  Net als ik ” ik vermoed dat iemand iets wil doen tegen mij,dus dus ik schiet vooraf iedere verdachte neer”.

  Na veel succes bij de rechtbank……
  Welke dat ook is…..

 18. De aarde is zeker nu de gevaarlijkste plaats om te zijn. Er is een op dit moment spirituele oorlog aan de gang.wij zijn de eindtijd genaderd. Deze oorlog is licht versus het duister ..als je alles goed in de gaten houd kan je zien dat het duister alles probeert om te overleven. dat feestje is al in de kiem gesmoord .De nieuwe tijd is er een van spirituele groei .De tijd van alles is voor Bassie en de rest krijgt een fooi is bijna voorbij October is de 10 de maand =1 dwz een volledig nieuw begin. richting paradijs op aarde. wat in gang gezet is kan niets of niemand nog stoppen.

 19. @Robie.

  Als de regering van een land zegt dat ze jouw land totaal willen vernietigen, wat doe je dan?

  A. Niets en kop in het zand steken. Ze zullen dat wel gezegd hebben om te lachen zeker.
  B. Beetje blijven aanmodderen want te sterk reageren is tegen de politiek correcte regels waardoor je dat ander land de gelegenheid geeft om steeds sterker te worden zodat het uiteindelijk kan doen wat het gezegd heeft dat het wil doen: jouw land totaal vernietigen
  C. Dat land dat jouw land wil vernietigen veiligheidshalve preventief zelf eerst vernietigen.

 20. Preventieve aanvallen van Israël zijn nodig om hun eigen bevolking te beschermen. Vergeet niet dat Israël al ruim 70 jaar wordt bedreigd door tig islamitische staten. Mogen ze alsjeblieft.

 21. @robbie: Op exact dezelfde wijze als waarop jij genoemde zaken probeert te verklaren, werd in het Europa van de jaren dertig de opkomst van Nazi Duitsland goed gepraat. De uitkomst er van weten we..de tweede wereldoorlog…je vergeet gemakshalve een groot aantal zaken die hier aan vooraf zijn gegaan? Je hebt schijnbaar iets teveel naar de NPO gekeken ben ik bang.

 22. @ Robbie
  Van welke kant je ook kijkt,het is toch Israël die eigenlijk de boekjes te buiten gaat.
  Je kan je zelf het recht toe eigenen om vooraf doelen uit te schakelen maar of dit volgens internationaal recht echt zo is is een andere vraag.

  Welk recht internationaal recht ga toch thee drinken. In die woestijn gebieden gelden heel andere wetten en dat is het recht van de sterkste toon je daar zwakte dan ben je de klos.

 23. Vervolg.
  Zo zie je ook dat de NAVO en VS de laatste jaren stap voor stap de rode lijn naderen.
  Eerst breiden ze zich alsmaar verder uit naar het oosten,onder luid protest van Rusland maar ipv luisteren zeggen ze verdragen op die aantallen zware wapens beperken in Europa bebereken, en zo onbeperkt een leger kunnen op bouwen.

  Dan komen ze met een raketschild zogenaamd tegen Iran en noord Korea,maar frappant genoeg sluit dit net heel goed om Rusland heen,die ervoor nog een samen werking wilde zodat dit alle landen beschermde(en ook de kans op een oorlog zou beperken)
  Dit werd meteen en resoluut van de hand gewezen,wat meteen het wantrouwen van de Russen tegen ons verduidelijkte.
  Nadat dit netwerk is opgezet,maakte Rusland hun zorgen duidelijk dat dit systeem offensief gebruikt kan worden.
  Door simpel en ongezien de raket silo te vervangen door die van kruisraketten die geheel de zelfde zijn.
  Dit zet een offensief wapen direct aan hun grens en binnen een zeer korte afstand van grote Russische steden.
  Vervolgens kondigt de VS onlang aan dat ze het verdrag op korte en middellange afstand wapens opzeggen(dit geheel na voorspelling van de Russen een aantal jaren gelden)

  Nu ze dit verdrag opgezegd hebben zullen ze in korte tijd dit systeem laden met offensieve kernwapens.
  Kan een jaar duren of iets meer maar komen zullen ze….

  En elke keer het zelfde verhaal…… is voor onze veiligheid en niet tegen Rusland bedoelt.

  Nu bouwen ze zelfs in Oekraïene een basis en zetten ze vervolgens weer een stap die duidelijk tegen een land bedoelt is….
  En als we nu de zelfde logica aanhouden als wat de VS/NAVO evt dan hoef je niet lang te wachten en ze zullen gedwongen zijn om voor hun eigen veiligheid deze systemen aan te vallen en vooraf de NAVO een zware klap uit te delen.
  Voordat ze zelf aan de beurt zijn

  Wo 2 volgde een soortgelijke lijn boor dat de aanval kwam op Rusland.
  Bezetting van Tsjechië om zo de productie te hebben voor wapens.
  Vervolgens andere landen aan hun zijde krijgen over de gehele lijn van de Oostzee tot midelandse zee.
  Een lang mogelijke front en intussen een enorm leger opbouwen.
  Wat je nu ook ziet,raket installaties voor de eerste aanvals golf om zo snel de weg vrij te krijgen voor een bodem aanval.
  Telkens zetten ze de stap verder,straks een basis van de VS in Polen,ook willen ze ongehinderd troepen kunnen vervoeren door geheel Europa,wat nu nogal omslachtig gaat.
  Ook willen ze een nieuwe en goede trein verbindingen naar het oosten.
  Zijn allemaal dingen die een lijn vormen die heel eng is.

  Soms lees je van die kleine onbelangrijke dingen bv in de krant,maar als je het uitzoekt dan kan je op een map duidelijk de bedoeling zien die er achter zit.
  Telkens verdragen opzeggen die uitbreiding en troepen opbouw beperken,wegen,havens,en treinsporen richting oosten worden gebouwd om snel en zwaar materiaal te kunnen vervoeren.
  Vaak zie je ook de West naar oost lijn,zelden noord naar zuid lijn ivm infrastructuur.
  Basis en havens en trein sporen directe verbindingen.
  Stap voor stap……let goed op en maak samenhang tussen gebeurtenissen over langer tijdvlakken en je ziet die lijn duidelijk.

 24. Van welke kant je ook kijkt,het is toch Israël die eigenlijk de boekjes te buiten gaat.
  Je kan je zelf het recht toe eigenen om vooraf doelen uit te schakelen maar of dit volgens internationaal recht echt zo is is een andere vraag.
  Vervolgens hoef je ook niet te verwachten dat een ander zich aan regels houden als je dit zelf niet doet.
  Wat weer een gevaarlijke weg is die gevolgd word.
  Dit zie je de laatste jaren alsmaar vaker,de een mag niets en de andere eigent zich rechten toe die nergens op slaan.
  England kaapt een Iraans schip op zee,en beroept zich op EU sancties en komt ermee weg.
  Iran doet het zelfde en het is meteen piraterij.

  Maar geen letter lees je dat het juist Engeland is die fout zit,eerst is het een oorlogsdaad wat ze doen en ook piraterij.
  Vervolgens beroepen ze zich op EU regels,wat nergens op slaat want dit is zeker niet rechtsgeldig,laat staan buiten de EU.
  Ook is het boycotten en sancties uitroepen een oorlogsdaad,wat niet eens mag volgens de VN.
  Maat zolang er leden zitten die alles naar eigen hand zetten en lak hebben aan internationale regels en wetten.
  Zal de weerstand en anarchie alleen meer toenemen.
  Zo zal de kans op een conflict met grote treden dichterbij komen.

 25. Hoe langer Israël wacht om haar vijanden te vernietigen, hoe sterker ze zullen worden en hoe moeilijker het zal worden om ze nog te vernietigen. Time is not on Israel’s side.

Comments are closed.