Iran dreigt met oorlog als Israël deelneemt aan marine coalitie Perzische Golf

Bij het strand van Tel Aviv passeert in de verte een Israëlische Dolphin onderzeeër, die met kernwapens is uitgerust ter afschrikking van de vele vijanden van de Joodse staat. (Afbeelding: (5)).

——————————————————————————————————————————–

Stoere taal vanuit Teheran komt er al jaren, en in die zin is het geen nieuws. Wat wel nieuw is dat Israël voor het eerst openlijk gaat deelnemen aan de Westerse marine coalitie in de Perzische Golf, en hoge Iraanse officials de afgelopen week daarom vrijwel dagelijks met oorlog dreigen. Voor de mullahs is de officiële komst van Israël zo pal voor de Iraanse kust een ‘casus belli’, een rode lijn. Zo verklaarde Revolutionaire Garde admiraal Alireza Tangsin gisteren dat ‘iedere illegitieme aanwezigheid van de Zionisten in de wateren van de Perzische Golf een oorlog kan veroorzaken.’ (2)

In Teheran wordt het openlijk verschijnen van de Israëlische marine zo vlak voor de Iraanse kust net zo behandeld als men in Jeruzalem zou reageren op Iraanse oorlogsbodems die Libanese havens aandoen, of de legering van Al-Qods troepen in dat land: een casus belli, een reden om onmiddellijk een oorlog te beginnen.

Met Amerikaanse troepen in Syrië, Irak, Saudi Arabië en de Arabische Emiraten voelt Iran zich steeds meer omsingeld. Nu ook Israël zich daarbij lijkt aan te sluiten, is de grens voor Teheran bereikt. De Iraanse defensiestrategie om zich als de exclusieve beheerser van de Straat van Hormuz op te stellen valt hiermee definitief aan diggelen.

Israëlische onderzeeërs voor nucleaire tegenaanval op Iran

Het waarschuwen voor oorlog door de commandant van de Iraanse marine moet deze keer daarom een stuk serieuzer dan de ontelbare eerdere dreigementen worden genomen. Jarenlang kon Teheran de nooit aangetoonde permanente aanwezigheid van tenminste één met kernwapens uitgeruste Israëlische Dolphin onderzeeër negeren, maar dat wordt anders als Israël ook officieel gaat meedoen.

De Israëlische Dolphin onderzeeërs zijn bedoeld om iedere vijand, in dit geval specifiek Iran, te kunnen treffen met een verwoestende nucleaire vergeldingsaanval indien er een plotselinge massale militaire aanval op Israël wordt uitgevoerd.

Onlangs eerste Israëlische aanval op Iraanse basis in Irak

‘De regels zijn veranderd,’ stellen Israëlische inlichtingen- en defensiespecialisten. Dat begon feitelijk al met de recente eerste Israëlische aanval in Irak, toen vermoedelijk F-35 stealth toestellen een Iraanse raketbasis en commandocentrum bestookten. Teheran ziet de groeiende rol van Israël rond de Perzische Golf als de opening van een vijfde front tegen de Islamitische Republiek. De andere onder vuur liggende Iraanse bolwerken bevinden zich in Syrië, Irak, Libanon en de Palestijnse Gazastrook.

De Israëliërs geven nu zelfs voor het eerst openlijk toe dat ze samen met de Amerikanen ook ‘clandestiene operaties’ tegen Iran en Iraanse doelwitten uitvoeren (1). Waarschijnlijk moet gedacht worden aan sabotage acties (zowel fysiek als ‘cyber’), drone operaties en het proberen te elimineren van hooggeplaatste Iraanse militairen.

Ayatollah Khamenei roept alle moslims op zich achter de Palestijnen te scharen

Wat de Palestijnen betreft: de Iraanse opperleider Ayatollah Ali Khamenei riep in het kader van de hajj alle moslims op om achter de ‘Palestijnse oppositie’ tegen Israël te gaan staan.

De Amerikaanse ministerie van BuZa Mike Pompeo reageerde dat hij het ‘ziek vindt dat Khamenei aan de vooravond van Tisha Be’Av (de dag waarop de Joden rouwen om de vernietiging van de eerste twee Tempels) oproept tot geweld tegen de Joodse staat. Khamenei’s valse meeleven met de Palestijnen gaat zo ver dat hij hen sinds 2008 minder dan $ 20.000,- hulp gaf, terwijl hij miljoenen aan Hamas en anderen terroristen verstrekte. Daarentegen heeft de VS sinds 1994 de Palestijnen met $ 6,3 miljard ondersteund.’ (3)

Op zaterdag schakelden Israëlische soldaten nog vier zwaar bewapende Palestijnse terroristen uit die probeerden vanuit Gaza ongezien de Joodse staat te infiltreren. (4)

 

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) Ynet News
(5) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur: Deror Avi, vrij te gebruiken

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. “die ongezien israel probeerde te infiltreren”

  net zoals israel illegaal boven Syrie en Iraq vliegt bedoel je?

 2. Daniel, wat Amehoela zegt lijkt toch wel een tikje anti semitisch of anti zionistisch, dat is hetzelfde, alsof Israël overal bij betrokken is, vandaar een vreemd soort complotdenken. En de Rotschilds zijn weliswaar joden, maar hebben niets met Israël, dus om hun daden aan Israël toe te rekenen is wat kort door de bocht.

 3. In het midden oosten is er altijd geharrewar en eigenlijk de hele wereld bemoeit zich er mee
  Wat is de oorzaak, de reden en wat de bedoeling?
  Het gaat waarschijnlijk weer om olie
  Maar het kan ook een geloofsoorlog zijn, want daar gaan ook veel oorlogen om
  Ze zeggen weleens dat je zelf verantwoordelijk bent met wat er in je leven gebeurd, maar daar geloof ik niet in
  Hoe kan het gewone volk daar verantwoordelijk voor zijn?
  Besturen zijn niet wat ze hadden moeten zijn.

 4. @Buck schreef:
  12/08/2019 om 10:53 pm

  Hoezo een ‘vreemd soort complotdenken?

 5. Iran is al vele jaren de grote onruststoker van het Midden-Oosten. Het aantal keren dat het Israël met vernietiging heeft bedreigd was al vele jaren geleden niet meer te tellen. Iran maakt er ook helemaal geen geheim van dat het zich de vernietiging van Israël als doel heeft gesteld.
  De vijanden van Israël zijn bijzonder hardleers! Het is ze maar niet aan het verstand te krijgen, dat ze Israël niet weg kunnen krijgen uit hun land. Wanneer we de recente geschiedenis bekijken, dan zien we steeds weer opnieuw, dat Israël tot nu toe elke oorlog won. In 1948 was het de Onafhankelijkheidsoorlog, die Israël moest uitvechten tegen Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte en het zelfs niet eens aan Israël grenzende Irak. De vijandelijke oermacht was zelfs zó groot, dat de beroemde veldmaarschalk Montgomery er van overtuigd was, dat Israël binnen minder dan 3 weken niet meer zou bestaan. De situatie was hachelijk, maar toch won Israël de oorlog. Evenzo in 1967, toen Egypte en Syrië samen een oorlog begonnen tegen Israël. Hun overmacht was verpletterend, bovendien beschikten Egypte en Syrië over de modernste Russische wapens, en toch was het in 6 dagen bekeken. Israël heroverde het oude hartland Samaria en Judea, de Golan en natuurlijk Jeruzalem, hun hoofdstad, na dat Jordanië de bevolking van Israël begon te bestoken met zwaar artillerievuur . Helaas werd Israël hoogmoedig, men blaakte van trots, dat men deze oorlog had gewonnen. Was men misschien vergeten, dat het God was, die hen deze overwinning had gegeven? Er zijn wonderlijke dingen gebeurd, waardoor de vijanden vaak in paniek vluchtten!
  In 1973 werd Israël overrompeld en leek het erop dat het onder de voet zou worden gelopen. Maar ook deze keer werd de oorlog toch weer gewonnen door Israël, terwijl het voor de zoveelste keer tegen een zeer grote overmacht moest strijden.
  Maar als we in de Bijbel Ezechiël 38 en 39 gaan lezen, dan weten we, dat er een nog veel grotere oorlog zal komen, waarbij er vanuit het Noorden een invasie in Israël zal plaatsvinden.
  Bij deze oorlog zullen Rusland, Turkije, Iran, Libië en Soedan betrokken zijn. Er staat geschreven dat men als een donkere wolk over het land zal opkomen. Hier blijkt dat de overmacht onvoorstelbaar groot zal zijn, zó groot, dat Israël deze invasie niet zal kunnen stoppen. Het zal er op gaan lijken, dat het nu echt gedaan is met Israël. Maar rechtstreeks ingrijpen van God zal de vernietiging van deze vijanden bewerkstelligen!
  Wanneer zal dit gaan gebeuren? Waarschijnlijk zal deze oorlog binnenkort losbreken, want als we vanuit Israël naar het Noorden kijken, dan zien we een tot de tanden bewapende Hezbollah, die over naar schatting zeker 120.000 raketten beschikt. Hezbollah is gewoon een proxy van Iran, en bovendien blijft Iran steeds weer opnieuw proberen om in Syrië een militaire aanvalsmacht op te bouwen, en het is niet zonder reden, dat Israël steeds Iraanse posities in Syrië aanvalt en vernietigt.
  Turkije is ook al militair aanwezig in het Noorden van Syrië, en de dictator Erdogan heeft er ook al geen geheim van gemaakt, dat het Jeruzalem wil “bevrijden”.
  Rusand is zoal bekend, ook al aanwezig, maar is op dit moment nog geen vijand van Israël.
  Als Iran Israël aanvalt, dan zal Iran dat zwaar gaan opbreken. Israël zal dan de nuccleaire installaties van Iran aanvallen, en ook al zitten die diep onder de grond, ik denk dat Israël zeker veel schade zal aanrichten.
  Eén ding is zeker, de situatie is explosief daar rond Iran!
  En, zoals de Israëliër Amir Tsarfati tijdens zijn laatste update over het Midden-Oosten zei, de Bijbel is nu actueler dan de krant van morgen!

 6. Iran, het vroegere Perzië was een groot bewonderaar van het Joodse Volk. Wie het boek Esther goed leest ziet dat de Perzische dictator Ahasveros huwde met een Joodse vrouw Esther en haar Oom Mordechai werd de hoogste in rang in dat immens grote Perzische Rijk.

  Een andere Jood Jozef werd onderkoning in het grote Rijk van de Farao’ s. Lees Genesis 39 t/m 50.

  De grootste Jood Jeshua welke ooit geboren werd in Israël/Bethleham nu een Palestijns bolwerk, spleet de wereldgeschiedenis in tweeën, zodat we vandaag nog wereldwijd spreken over perioden voor en na Christus. Zijn geboortedatum staat op alle pagina’s van kranten, tijdschriften, kalenders, op uw PC: 13-08-2019.

  Iran en alle Israël vijandige volken [Palestijnen] zullen spoedig volgens de Bijbel een toontje lager gaan zingen. Zie Jesaja 60. Want deze Jeshua, Zoon van God wordt volgens Psalm 72 en Zachariah 14:9 Koning in Jeruzalem, over de gehele aarde. Openbaring 7 en 19 vertelt in details hoe!

 7. Peter, verdiep je in de manier waarop Iran zich in de regio manifesteert dan snap je waar het over gaat voordat je over niveau bewaken begint en hou je dan bij het onderwerp.

 8. Buck
  Het hele MO staat ongeveer in de fik. Door wie denk je? SA krijgt wapens geleverd door….juist.
  Qui Bono.

 9. @ Willy : “het is duidelijk dat Iran in heel de regio het grootste gevaar is voor de vrede aldaar…. Iran een flink pak slaag”
  Wat is er het geworden in die regio na het vernietigen van Libië Irak Syrië etc door…….? En met welk feitelijk juist argument achteraf gezien is die vernietiging gerechtvaardigd geweest?
  Daarvoor had je de oude situatie met NAFR “intact”, dat ging lekker fout maar was wel “stabiel” en bleef braaf regionaal. Er wordt gestuurd op een agenda of niet … Willy, AVE

 10. Amehoela, denk dat je het toch door een gekleurde bril ziet, gevoed door een vreemd soort complot denken. Veel oorlogen zijn niet te rechtvaardigen, maar een oorlog ter verdediging van lijf en leden?

  Vanuit Israël kun je Iraanse vlaggen zien bij de Golan, ondanks een Russische bufferzone. Dus die Iraanse bevelhebbers voelen nu de hete adem van Israël, iets wat Israël al jaren voelt van Iran, langs zijn grenzen. Israël is niet betrokken bij invasies in andere landen, anders dan landen die hen direct bedreigen. Iran is een directe bedreiging, door zijn proxies in Sudan (hutties), Libanon(hezbollah), Gaza (hamas, islamitische jihad). Israël bediend zich vaak van een (pre emptive strike) preventieve aanval, om te voorkomen dat het land overlopen wordt. Zijn er ergens (natuur) rampen dan staat Israël vooraan met hulpverlening. En by the way, vergeet niet dat Komeini duizenden kinderen gewapend met een sleutel de dood heeft in gejaagd bij een mislukte invasie in Irak.

 11. Wie lokt er oorlog uit in iraanse wateren?
  Ik vermoed dat dit keer turkije iran te hulp zal schieten.

 12. Laat ze maar wéér een langdurige oorlog tegen Irak beginnen. Ruimt zo lekker op.
  Voor het Westen een Win-Win scenario.

 13. De slagen worden wel vaak geïncasseerd door de gewone mensen, kinderen, ouden van dagen, vaders, moeders… In een oorlog zijn er meestal drie of vier partijen: de overwinnaars, de overwonnenen, de doden en de getraumatiseerde slachtoffers. Soms overlappen die groepen elkaar, soms ook niet.

 14. @Willy
  Hoeveel oorlogen heeft Amerika gehad en zelf begonnen? en hoeveel Iran???
  oh ja en Israel loopt erachter aan of anders voorop….Rothschilds?
  Qui Bono.

 15. Iran is al een hele tijd uit op oorlog, om de economische problemen in dat land te baas te blijven, dat gaat men nogal vlug aan oorlog denken, het is duidelijk dat Iran in heel de regio het grootste gevaar is voor de vrede aldaar. misschien zal het eens tijd worden dat Iran een flink pak slaag krijgt? Shalom

Comments are closed.