Verraad? ‘Aanval op Iran afgeblazen omdat iemand lijst met doelwitten aan Teheran gaf’

Iraans protest tegen de Amerikaanse sancties (afbeelding: Getty Images (3)).

—————————————————————————————————————————————

‘Trump wil oorlog met Iran uitstellen om herverkiezing niet in gevaar te brengen’

—————————————————————————————————————————————

De officiële versie van het op het laatste moment afblazen van een Amerikaanse vergeldingsaanval op Iraanse doelen is dat president Trump het geschatte aantal dodelijke slachtoffers (150) niet in verhouding vond staan met het neerschieten van één onbemande Amerikaanse drone. In het alternatieve nieuwscircuit gaat echter nog een andere verklaring rond, namelijk dat iemand –vermoedelijk een bondgenoot van de VS- in het geheim de lijst met geplande doelwitten aan Teheran communiceerde, waardoor het voor de reeds onderweg zijnde Amerikaanse piloten te gevaarlijk zou worden.

Een van de toestellen –of dat een bommenwerper of gevechtsvliegtuig was, is onduidelijk- zou op weg naar Iran een ‘communicatie’ hebben onderschept die een voorlopige lijst met doelwitten bevatte die de Amerikanen gingen vernietigen. Enkele van die doelwitten bleken ook op de definitieve lijst te hebben gestaan, maar omdat de Iraniërs wisten dat de Amerikanen onderweg waren en waar ze naartoe gingen, konden ze hun luchtafweerraketten tijdig gereed maken om de juiste installaties te verdedigen.

Waarschijnlijk lekte bondgenoot VS naar Teheran

Omdat slechts zeer weinig mensen de definitieve lijst hebben gekend moet één van Trumps vertrouwelingen of bondgenoten hebben ‘gelekt’, of, zoals anderen het noemen, verraad hebben gepleegd. Uit het commentaar van een official van het Witte Huis kon worden opgemaakt dat die verrader niet in Washington, maar onder (NAVO) bondgenoten zou moeten worden gezocht.

Saudi Arabië en Israël kunnen worden uitgesloten, want zij willen al heel lang dat het gevaar Iran definitief uit de weg wordt geruimd. De ‘uitlekker’ is daarom vermoedelijk een bondgenoot in Europa, waar niemand oorlog met Iran wil. Vooral Duitsland komt dan in gedachten, want Trump en Merkel kunnen elkaar zowel beleidsmatig als persoonlijk niet luchten of zien.

Uitstel van executie

Over het algemeen wordt Trump geprezen om zijn terughoudendheid, maar tegelijkertijd denken veel analisten dat het slechts uitstel van executie is. Trump zou de VS net na het lanceren van zijn herverkiezingscampagne niet weer in een grote oorlog willen storten, omdat die ingrijpende gevolgen voor de wereldeconomie zal hebben en de olieprijs naar ongekende hoogte zal stuwen. De president zou de al lang voorspelde, verwachte en feitelijk onvermijdelijke oorlog met Iran daarom willen uitstellen naar 2021.

‘Iran bereid wereldeconomie in val mee te slepen’

Volgens analist Tom Luongo houdt Iran feitelijk alle troefkaarten in handen. De Islamitische Republiek is financieel en economisch dermate in een hoek gedreven, dat Teheran weinig meer te verliezen heeft en als vergelding voor de sancties bereid lijkt om de complete wereldeconomie aan het wankelen te brengen door de olietoevoer via de Perzische Golf te bedreigen en te saboteren, en daarmee een zeer grote en potentieel verwoestende oorlog te riskeren.

Wil Trump echt geen oorlog?

Ook Luongo prijst Trump dat hij niet in de ‘val’ is getrapt van de neocons rond John Bolton en Mike Pompeo. De ware intenties van de president blijken volgens de analist pas als hij nu doorpakt en zowel Bolton als Pompeo ontslaat. Laat hij dat binnen een maand of twee na, ‘dan weten we dat Trump het niet meent dat hij ons uit een oorlog wil houden, maar dat enkel doet om herkozen te worden.’

 

Xander

(1) Hal Turner Radio Show
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

20-06: Iran schiet Amerikaanse drone neer, Israël houdt grootste militaire oefening in jaren
18-06: VN officials: Amerika bereidt tactische aanval op Iraanse nucleaire installatie voor
17-06: Terwijl Iran de EU chanteert stelt Amerikaanse senator openlijk militaire aanval voor
14-06: Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis
13-06: Oorlog met Iran dichterbij na aanvallen op olietankers Perzische Golf

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. Een wereld in oorlog, of op z´n minst in een hevige economische crisis van veel grotere omvang als de crisis van 2008 waar veel landen in zuid en oost Europa nog steeds niet volledig van hersteld zijn zal de vernietigende kracht van een mokerslag brengen. Al eens nagedacht hoe al die uitkeringstrekkende moslim migranten zullen reageren zodra er geen geld meer is? Geen uitkering, geen vrije woning, noem maar op. De Nederlander zal naar ik verwacht zich nog wel gedisciplineerd aan de wet houden, maar de rest? Bloedige oorlog in de west Europese straten voorspel ik.

 2. @Cor op 11:57,

  Eh Cor, het feit dat ik al stel dat de Wereldbank nog niet in die landen gesitueerd is, geeft al aan dat ik mijn geschiedenis ken voor wat betreft de Amerikaanse Overheersing. Dat de Amerikanen daarvoor het “terrorisme” als excuus gebruiken, geeft voor hen een legitieme reden om deze betreffende landen binnen te vallen en daar de Overheersing een feit te maken.

 3. Het is allemaal doorgestoken kaart Trump wil zijn gezicht niet verliezen en heeft te veel insider informatie.
  Door uitstel komt geen afstel en probeert er financieel er weer een slaatje eruit te slaan.
  Eenmaal een bedrieger altyd een bedrieger iedereen die zijnwareego kent,kan dit beamen.
  Het is allemaal maar uiterlijke schijn wat hij voorsteld.
  De vijand is onderons en zoekt naar de zwaktes maar de teerling is al geworpen.
  Er zijn winnaars en verliezers

 4. Heb je het grote nieuws al gehoord?De Islam is lam.Nou dat deze profetie maar gauw in vervulling mag gaan!!

 5. Trump wil geen oorlog, maar met druk uitoefenen en sancties kun je niet eeuwig door gaan.
  Ook in Europa voelen mensen zich verdrukt door alles wat er in de wereld gebeurt.

 6. Als de massa eindelijk beseft dat alles een is, en hun ego aan de kant zetten is het over en uit met deze theater poppenkast . want meer is het niet., dan hou je nog maar een ding over het paradijs of te wel de hemel op aarde.

 7. @ Rustbrenger: 9:11 pm, op 22/6. Daar kon U wel eens volkomen gelijk in hebben.

 8. De grootste fout van de President is geweest dat hij de Democraten heeft betrokken bij zijn plannen. Ook in die hoek moet het verraad worden gezocht. Zij hadden immers een deal met Iran gesloten.

 9. Rustbrenger op 22.6
  De Amerikanen zijn overal omdat zij de heerschapij over de weteld willen hebben , niet om de wereld te beschermen tegen terrorisme dat het meeste door the U.S. deepstate op gezet is .
  Studeer de history meer

 10. Waarschijnlijker is dat niet een NATO lid verraad heeft gepleegd, maar de Shadow Government o.l.v. B. Hussein Obama.
  Het is bekend dat diverse Democrats, onder wie John Kerry en Chuck Schumer zéér recent contact hebben gehad met hige Iraanse officials, en daarmee de Logan Act hebben overtreden.

  Het wordt hoog tijd dat die linkse verraders (Obama, Clinton, Schumer, Pelosi, Brennan, Lynch en al dat andere tuig) een ekele reis naar Guantanamo Bay krijgen.

 11. Men zegt ook dat de elite de opdracht gaf hiervoor en toen Trump hier achter kwam hij het heeft afgeblazen en dat ze hem als straf een dame op hem hebben afgestuurt die zegt dat hij haar heeft aangerand.
  Wat hier van waar is??

 12. Er zijn nog een paar landen waar nog geen “Centrale (Wereld) bank” is gevestigd. Iran, N.-Korea en Rusland zijn daar een paar voorbeelden van. Het is dus een kwestie van tijd voordat er heibel in de tent is.

  (“zonder de Amerikanen waren we nergens. Dankzij “terrorisme” zijn de Amerikanen overal”)

 13. De kruik gaat net zo lang te water tot hij barst. Dat moment is niet ver meer en dan zijn de rapen gaar.

Comments are closed.