Oorlog met Iran nabij? Alle Amerikaanse bases wereldwijd naar DEFCON 3

Resten van een onderschepte Iraanse kruisraket die in de woestijn zouden zijn gevonden. (Afbeelding: (3)).

—————————————————————————————————————————————-

Israël sluit luchtruim met Libanon – Trump stelt Netanyahu nieuw defensieverdrag tussen VS en Israël voor

—————————————————————————————————————————————-

De paraatheid op alle Amerikaanse militaire bases wereldwijd is naar DEFCON 3 opgeschaald (1). Dat gebeurde eerder tijdens de Cubacrisis in 1962, De Yom Kippuroorlog in 1973 en tijdens de aanslagen van 9/11. Tijdens DEFCON 3 mogen de marine en luchtmacht aanvallen uitvoeren. Bronnen in Washington zouden hebben bevestigd dat er nog deze week een militaire operatie tegen een of meerdere Iraanse doelwitten zal worden gestart.

Amerikaanse specialisten zouden in Koeweit en Saudi Arabië resten van Iraanse kruisraketten hebben aangetroffen. De Saudische olieraffinaderij in Abqaiq zou niet door drones, maar zeker 10 kruisraketten zijn geraakt. Volgens onbevestigde berichten zou de Saudische luchtafweer slechts één projectiel hebben weten te onderscheppen. (3)

De reparaties op de getroffen raffinaderij gaan volgens Saudi Arabië mogelijk maanden duren. De olieprijzen toonden bij het openen van de markten een record explosie van bijna 20%, waarna de koersen weer wat daalden.

‘Locked and loaded’

Trump twitterde gisteren dat de strijdkrachten ‘locked and loaded’ zijn, maar dat hij wacht op bevestiging uit Riyadh. Zodra de Saudische heersers eveneens officieel Iran als schuldige aanwijzen, dan kan de VS feitelijk niets anders meer dan op korte termijn een vergeldingsaanval uitvoeren. Die zal vermoedelijk gericht zijn tegen Iraanse olie installaties, al is niet uit te sluiten dat ook bases van de Revolutionaire Garde op de korrel zullen worden genomen.

Raketaanvallen op Saudi Arabië en Israël

Analisten zijn bang dat Iran zal terugslaan met nieuwe raketaanvallen op Saudi Arabië, maar wellicht ook op Israël. Waarschijnlijk is dat de reden dat Israël vandaag het aan Libanon grenzende luchtruim heeft gesloten (2). De afgelopen maanden zijn er regelmatig aanwijzingen en uitspraken geweest die wijzen op een aanstaande grote oorlog tussen Israël en het Iraanse proxy terreurleger van Hezbollah.

Trump stelt nieuw defensiepact met Israël voor

President Trump heeft afgelopen weekend aan de Israëlische premier Netanyahu het idee van een nieuw defensiepact tussen beide landen voorgelegd. ‘Dat zal de geweldige alliantie tussen onze landen verder verstevigen,’ twitterde Trump zaterdag. (4)

Iran heeft vandaag plotseling een twee maanden geleden in beslag genomen Britse olietanker vrijgegeven, vermoedelijk om de bewering van het regime in Teheran dat het niets met de aanval op de Saudische olieraffinaderij te maken heeft kracht bij te zetten. (5)

 

Xander

(1) Hal Turner
(2) Twitter
(3) DEBKA
(4) Infowars
(5) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

15-09: Senator Graham pleit voor Amerikaanse vergeldingsaanval op Iraanse olieraffinaderijen
05-09: VS zegt Israël volledige steun toe voor aanstaande grote aanval op Hezbollah
29-08: Libanon en Irak noemen talrijke Israëlische aanvallen op Iraanse doelen oorlogsverklaring
12-08: Iran dreigt met oorlog als Israël deelneemt aan marine coalitie Perzische Golf
28-06: Amerikaanse cyberaanval op Hezbollah mislukt; angst voor oorlog neemt toe in Israël
22-06: Verraad? ‘Aanval op Iran afgeblazen omdat iemand lijst met doelwitten aan Teheran gaf’
20-06: Iran schiet Amerikaanse drone neer, Israël houdt grootste militaire oefening in jaren
18-06: VN officials: Amerika bereidt tactische aanval op Iraanse nucleaire installatie voor
17-06: Terwijl Iran de EU chanteert stelt Amerikaanse senator openlijk militaire aanval voor
14-06: Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis
13-06: Oorlog met Iran dichterbij na aanvallen op olietankers Perzische Golf

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

41

 1. https://www.youtube.com/watch?v=ZhUg-eKpeM8&t=1s

  Alert!! hebben jullie al gehoord van ‘the noahide law?? deze maand zal op de tempelberg een dier worden geofferd door orthodokse Joden,zij hebben 70 naties uitgenodigd om deel te nemen ,waaronder Joden ,christenen(?) moslims enz.
  Ze willen een nieuwe wet doorvoeren ,een wet waarin het o.a verboden is om Jezus te aanbidden ,op straffe van de dood!
  We zijn beland in de tijd die in openbaringen staat beschreven…de tijd dat de antichrist naar voren zal worden geschoven.
  Herinneren jullie misschien ook de vele guillotines die in Amerika staan opgesteld? ( en de lijklisten?) nou raad maar voor wie die zijn bedoeld…

 2. Het is een verontrustende situatie.Hier en daar werd nog gesuggereerd dat het om een onderhandelingsstrategie van Iran zou kunnen gaan,maar Khamenei heeft ondubbelzinnig gesteld dat er van gesprekken met Trump geen sprake kan zijn zolang die het nucleair verdrag niet respecteert en daar zal Trump zeker niet op terugkomen.

  Trump heeft intussen opdracht gegeven de misdadige sanctiepolitiek verder op te voeren.Dat kan volgens mij niet goed blijven gaan,maar we zullen wel zien.

  Op zich lijkt het mogelijk dat Iran de wereldeconomie een forse slag toe kan brengen,maar daarover werd kort na de aanval ook al hoog over van de toren geblazen vanuit de VS en Saoedie Arabië maar uiteindelijk blijkt de schade in een dag 14 te herstellen.

  Het is niet duidelijk of ze internationaal ook in de digitale netwerken zitten of daar invloed op uit kunnen oefenen.

  Persoonlijk ben ik nog niet overtuigd van het getoonde bewijsmateriaal.Een ongeregeld zootje schroot,dat kennelijk verrassend goed uit de vuurzee te voorschijn gekomen is.Waarop zijn beweringen gebaseerd dat die dingen niet uit Houthigebied kunnen komen?

  Bij mij overheerst toch de indruk dat de VS,Saoedie Arabië en Isrtaël aansturen op een vernietigingsoorlog.

 3. @harold . iedereen mag denken wat hij of zij wenst. maar wat nu als de waarheid iets anders is dan een illuminatie figuur deze smoes de wereld in stuurt. verdeel en heers. zowel Bhoeda als Jesus en ook Mohammed zijn naar deze planeet gekomen om de massa de enige waarheid te onderwijzen. Alles is een .alles is god/godin. niets meer of minder . Een ding staat vast de tijd dat de leugen regeert is over.

 4. De koran kwam 500 jaar na Christus. Geinspireerd door de duivel. Dat is mijn mening en ik ben moslim geweest. De verhalen zijn gewoon gejat uit de bijbel of verdraaid ten gunste van de islam.
  Ik heb geen hekel aan moslims, want die lezen de koran ook niet net als christenen, die de bijbel niet lezen. Het is allemaal van horen zeggen en de mening van de haatbaarden uit het oosten.
  De mens maakt in elke ‘religie’ zijn eigen regels, zoals het hun uitkomt om macht uit te oefenen over mensen, die niet verder kijken dan hun neus lang is. Er is maar 1 geloof, de God van Abraham, Izaak en Jacob. God, die ons de Here Jezus heeft gestuurd, opdat wij ‘allen’ gered mogen worden.

 5. @John,
  Pertinent onjuist. De koran is verzonnen door ene mohammed en daarmee ook Bijbelse verhalen verdraaid. De Bijbel (OT) bestond toen al duizenden jaren. Dus helemaal niets uit dezelfde hoge hoed.

 6. @John 17/09/2019 om 3:59 pm

  Het woord respect voor een ander zijn/haar mening m.b.t. geloof geeft u m.i. een hele vieze smaak in de mond!
  Diezelfde mond kent geen fatsoen, maar BRALT!

 7. we moeten kiezen Amerika met al zijn onhebbelijkheden of een socialistisch moslim land worden . Als je tot 8 cijfers achter de komma gaat nadenken wie er allemaal nsxkku23w9po2913it3cnx/LK2O dan kunnen we hier nog 4000 bladzijden volschrijven. Ik kies voor Trump en laat de pleuris maar uitbreken. ik ben er klaar mee met al die (linkse) zelfhaat hier in het westen.

 8. @aeo .dat leugenboek volgens jou komt uit de zelfde hoge hoed als de bijbel. allebei verdraaide rotzooi. Als er al een beloofde land zou bestaan is het Ierland Dat nog steeds gedemoniseerd word door dat zelfde zootje in het vaticaan. 50 jaar geleden wisten de Italianen al wat zich daar afspeelde.

 9. Is de centrale bank van Iran al onder beheer van diezelfde groep waar praktisch alle centrale banken onder verenigd zijn? Zoniet- dan volgt vroeg of laat repressaille.

 10. Hmmm opmerkelijk weer, geen enkele inlichtingen dienst heeft dit kunnen voorkomen, enkel 1 projectiel is er uit de lucht geschoten maar wel is de schuldige gevonden en stomtoevallig ook de drone waarmee dit volbracht is. Je begint bijna te denken dat ook dit weer een leugen/ falseflag is om oorlog te rechtvaardigen…..

 11. Preferente ‘aandelen’ ,
  Een zakenman zal altijd een kosten/baten analyse maken. Een veel te grote ‘investering’ in een project die feitelijk niets toevoegt aan zijn onderneming is dan ook een financiële aanslag op zijn bedrijf. Dit los van het feit dat zijn onderneming deze financiële ‘injectie’ zich niet kan veroorloven….
  De president van de USA geeft bekend dat ‘zijn’ land meer dan genoeg olie zelf produceert en zit in feite in een spagaat. Een oorlog (investering) gaat niet door ! , de USA kan zich dit financieel gezien niet meer permitteren met de hete adem van de concurrenten (China en Rusland) in zijn nek ! . (beiden hebben geld en militaire ‘adviseurs’ deze regio) .
  Wellicht is deze, (door velen verguisde) mr.. Trump, de eerste president van de USA die deze motie van wantrouwen níet ondersteund en openlijk verklaart : ik wil geen oorlog …. . Heeft hij de preferente aandelen ?
  Denk hierbij aan Noord Korea en Syrië. De suprematie (concurrentie) van andere mogendheden is inmiddels te groot geworden. Het bedrijf, de USA, kan een economische oorlog zich niet meer permitteren, met het nog grotere gevaar dat het islamitische deel van de wereld zich in z’n totaliteit zich zal keren tegen het Westers ‘denken’ .

  Maar…. de kaarten en de messen zijn geschud / geslepen. De oorlog die velen vermoeden zal niet komen op een paar ‘schermutselingen’ na. En ja, deze branden zijn inderdaad een schermutseling in vergelijking met een totale oorlog van West versus Oost….. .

 12. De olievelden bombarderen, daar wordt het niet alleen duur van maar zet de hele wereld in de kou.
  Heb niet veel verstand van oliebronnen maar weet wel dat er verdragen zijn met de opeclanden.
  En hoe kun je nu beter oorlog voeren dan druk te zetten op hetgeen wat het mensdom nodig heeft
  Ook al wordt alles electrisch(wat ik bij grote vervoer bedrijven vraagtekens bij heb) er blijft gas, olie of kolen nodig.
  Het levensonderhoud wordt er uitgejaagd. In Nederland wil gl zelfs de boeren, die voor het levensonderhoud
  zorgen voor de helft van het vee laten slachten.
  Het lijkt er sterk op dat het de kant uit gaat van zelfmoord plegen of vermoord worden. Je geld en goed of je leven.
  En prinsjesdag…… Vast weer tekorten en bezuinigen.

 13. wat een onzin zie ik nu weer?

  als ik naar de website van het defcon warning system ga, zie ik gewoon “defcon 5 green…green….green”

 14. Alles wijst erop dat we reeds zeer ver in de Eindtijd leven. Wie was er verantwoordelijk voor deze aanval?
  Dat is de grote vraag de komende dagen. Als Amerika een vergeldingsaanval op Iran doet zal Iran vrijwel zeker Israël aanvallen, mogelijk via de Hezbollah in Libanon, maar mogelijk zelfs vanuit Iran zelf. Iran zegt dat het binnen een half uur Israël zal vernietigen. Nou, dan moeten ze in Teheran maar eens de Bijbel gaan raadplegen i.p.v. dat achterlijke leugenboek van ze.
  Israël vernietigen gaat ze nooit lukken!
  Ze zullen door Israël zwaar getroffen worden met als bijvangst een in puin geschoten Libanon.

 15. Ik wou ook nog reageren ,maar ik denk dat alles hier ondertussen wel gezegd is. Het zal hem om Yemen gaan en zijn olie. Is het ooit iets anders geweest dan olie in die grote zandbak ?
  En Jan ,de Amerikanen zijn ons inderdaad komen helpen ,maar dat was niet voor de goede moraal,en het was ook niet gratis voor niks. Gratis staat namelijk niet in hun woordenboek.
  Er zit steeds een verdienmodel achter wat America doet,anders beweegt er niets. Als je een winkeltje hebt in wapens en munitie dan moet je zorgen dat je handel blijft draaien ,goedschiks of kwaadschiks het maakt niet uit.
  Oorlogen worden steeds betaald door de verliezers,en dat kan Rothschild geen zak schelen wie dat is. Hij krijgt steeds zijn rente. Dus van de verliezer,dat is dan zijn winkeltje.

 16. Besef net dat er in Israël over twee dagen verkiezingen zijn die Netanyahu niet per definitie gaat winnen ,maar een president kan tijdens een oorlog niet uit zijn functie worden ontheven .
  Hetzelfde geldt voor president Trump , is dit toeval ?

 17. Rusland, Iran en Turkije spreken heel toevallig nu gezamelijk.
  Dit keer is het in Ankara gaande, Iran geeft Turkije zn zin in syrie want komt na de olie tanker crisis en nu de raketaanvallen op saudische olie rafinaderijen onder druk en ook Rusland gaat erinmee wegens grote contracten en strategie o.a met de Turken.

 18. Olie, daar gaat het om. Jemen grenst aan Saoedi Arabië. SA heeft enorm veel olie en produceren al 60-70 jaren volop. Veel van hun velden raken nu leeg. Jemen, aangrenzend stuk grond, zelfde bodem, zelfde olie dus, heeft nauwelijks productie. Vandaar die ‘complexe’ oorlog waar Iran, China, Rusland, Engeland, Frankrijk en de VS zich mee bemoeien. Omdat ze zo begaan zijn met het lot van Jemen? Niet Yemen maar Yemen’s olie, daar draait het om.

 19. Beste Alle,

  Het is me een zorg wie er nou een oorlog start, of het nou de stoute jongen van de wereld “Amerika” is of de grote beul tegenover de “christenen/ niet gelovige”. Met ongenoegen kies ik voor Amerika en dit dan alleen omdat het geen moslims zijn. De keuze is volgens mij voor jullie dan ook zo gemaakt. We kunnen 2 kanten op of we gaan er keihard in of we wachten lang genoeg tot de Sharia hier op onze bodem zich vestigt en zal heersen… dus zeg het maar.

  @ Matt

  Jij heb gelijk dat de Amerikanen niet ons heeft bevrijd maar juist de Canadezen. Maar helaas moet ik je wel vertellen dat bijna alle wapens en munitie van de Amerikanen waren. Een oorlog hoef je niet te vechten maar je kan ook leveren, zonder de levering geen vechtende mensen.
  Vergeet ook niet dat de Japanners ook bezig waren en dat de Amerikanen onze mensen heeft bevrijdt in Indonesië.
  De Canadezen waren geschikt voor de oorlog in Europa.
  Dus bij deze vindt ik je standpunt niet zo sterk, er mag degelijk gezegd worden dat de Amerikanen wel hebben gevochten voor onze vrijheid.

  Jouw mening over de MH17 deel ik ook, ik zeg al van het begin dat Oekraïne dit heeft gedaan want ik zie namelijk niet wat Rusland hiermee zou willen behalen.

  Daarnaast moeten we ook wel even serieus kijken naar Iran, Iran is wel in staat om dit te doen, aangezien dat Rusland en China zich economisch hebben gevestigd in Iran, en dat het Westen niet zo sterk meer is. Er zal een moment komen dat 1 van de 3 een stomp zal uitdelen en ook de klappen wil vangen om een nog grotere gevecht uit te lokken. China gaat of heeft 280Miljard geïnvesteerd in Iran, dit kan kan toeval zijn met bijv, wederopbouw.

  Ik wacht het wel af, maar de tijd is rijp… de mensheid in Europa leeft te lang in een droom geleefd en zal schrikken wanneer ze worden gewekt.

  Sterkte en wees bereid om je mede Europeanen te helpen.

  Sla wat extra eten en drinken in, dit op blik en bronwater, wees een klein beetje voorbereid.

 20. @dion, je hebt helemaal gelijk over die vervelende herfst en misschien nog wel iets langer maar dan we voor illuminatie hun tijd zit er op. Epstein was de trigger die alles in gang heeft gezet Het is nu tijd voor de waarheid alle beerputten gaan open om nooit meer dicht te gaan. Nu nog achter de schermen maar alles zal naar de massa gebracht worden De echte waarheid zal voor de nog niet wakkere mensen, als een bom inslaan. alle misdaden tegen al het leven zal abrupt eindigen en de daders zullen hun straf niet ontlopen @j jan De Engeland en america hebben hittler in die 2de wereld oorlog gedwongen het ging namelijk te goed in duitsland en de boeven waren bang dat rusland mee ging profiteren. de gehele geschiedenis is een grote leugen. dus vergeet die derde wereld oorlog maar dat zal nooit getolereerd worden .al met al heeft de mensheid nog 3.5 jaar tot het eindpunt.de eeuwige gouden eeuw is aanstaande.

 21. Wederom erg onlogisch getimed. De enigste die gebaad is bij het tijdstip van deze aanslag is Bibi. De verkiezingen staan voor de deur en hij staat er niet best voor. Een oorlog zou hem erg goed uitkomen. Als hij niet herkozen wordt dan wachten hem rechtszaken en waarschijnlijk een veroordeling. Nu heeft Iran Bibi een cadeautje gedaan… Dat klinkt niet echt geloofwaardig.

  By way of deception thou shalt do war.

 22. Xander, ik denk dat de melding van globale DEFCON 3 voorbarig. Het is gebaseerd op slechts één bron. Ik kan geen enkele andere bron vinden (Google News geeft nul links), dus het lijkt niet te kloppen.

 23. False Flag US/IS
  met Hoethi drones, belachelijk…….wel goud kopen of olie-aandelen!

 24. Beste Jan 16/09/2019 om 5:36 pm,

  Bent u zich er van bewust waar dat “GEWELDIGE” Amerika in het verleden en vandaag de dag allemaal oorlog hebben gevoerd en nog steeds voeren? En dit allemaal ten koste van miljoenen onschuldige mensen!

  Waarom? Omdat de miljarden c.q. biljoenen dollars dan gemakkelijk binnenkomen in het land met de grootste wapenindustrie!

  Wil je als land niets bij ze kopen? Ook prima, dan zorgen ze d.m.v. een Fals-Flag actie er wel voor, dat je op je knietjes bij ze aanklopt en om wapenleveranties smeekt..!!

 25. Misschien heeft Kim Jong-un wel weer zitten rotzooien met zijn raket proeven, die gek schiet ze ook alle kanten op.🤔

 26. Jan (5:36pm) moet zich schamen om zo weinig van de geschiedenis te weten en zich enkel met propaganda leugens bezig houd. Als iemand de geschiedenis boekjes veranderd in hun voordeel is het Amerika wel.
  Het is Rusland dat Berlijn bevrijd heeft van de Nazi’s en zo het einde van Hitler en dus ook het begin van het einde van de oorlog heeft veroorzaakt.
  De Amerikanen kwamen pas kijken toen die strijd gestreden was maar gingen wel met de eer lopen. Die oorlog heeft veel meer doden aan Russische zijde gekost dan van Amerikaanse. Trouwens, in mijn regio zijn we bevrijd door Canadezen.
  Dan over de huidige toestand: MH 17 wordt uit de lucht geschoten door een Russische buk raket, in handen van Oekraïne, maar omdat ze vroeger in Rusland gebouwd is krijgt Rusland automatisch de schuld. Stel nu een de vraag hoeveel doden de Amerikaanse wapens wereldwijd hebben opgeleverd, ook allemaal de schuld van Amerika natuurlijk, als je dezelfde lijn in dit verhaal wil volgen.
  Moet België zich ook schuldig voelen als er doden zijn gevallen door Belgische FN’S? Trouwens, niet vergeten dat ‘het Westen ‘ reeds veroordeeld is door de VN wegens oorlogsmisdaden gepleegd in Jemen, wat nu dus duidelijk wraak heeft genomen, en inderdaad, waarschijnlijk met wapens uit Iran. Daarbij hebben ze KSA gepakt waar het hun pijn doet en dat is hun olie industrie en niet zoals KSA doet in Jemen die daar bijna uitsluitend op burgerdoelen hun bommen laat vallen.

 27. Jan: Jij zit nog met je kop in die oude Gutenberg-pers. Koop eens een computertje. Dit is zielig.

 28. Amerikanen zijn masochisten, zij schieten zichzelf steeds inde voet. Hopelijk gebruiken zij ditmaal de Dikke Bertha om tot hun perverse bevrediging te komen

 29. ze moeten zoiets niet over hun kant laten gaan,, maar weet wel dit word een vervelende herfst…..

 30. Ik zal je dit vertellen dat America dat wel gaat winnen .maar ik weet niet maar ze hebben aBrugman ons wel bevrijd of ben je
  Dit vergeten hoe had het er anders voor ge staan je moest je schamen

 31. Iran heeft in diverse landen proxy milities opgezet, waar ook Iraanse militaire adviseurs aan zijn toegevoegd. Aanvallen via deze proxy milities komen dus eveneens van Iran. Een proportionele aanval op Iran of deze proxy milities is gepast.

 32. Hebben niet allen boter op hun hoofd, de een wat meer dan de ander en sommigen heel veel en druipt het ervan af en dat is voor iedereen zichtbaar. Slalom.

 33. Ik Kan je dit al zeggen dat de grootse staats terrorist Washington dit niet gaat winnen.

 34. En het draait weer om olie, normaal gezien is Iran hiervoor verantwoordelijk hun drones kunnen lange afstanden afleggen, rebellen hebben die wapens niet, ook Hezbolla en extreme groepen die ondersteund worden door Iran kunnen medeverantwoordelijk zijn, maar zover zijn we nog niet, misschien en laat ons hopen komt er nog een ontmoeting tussen trump en de leider van Iran als ze bijeenkomen in New York bij de VN.

Comments are closed.