Eerste gezamenlijke aanval Israël en Saudi Arabië op Iraanse basis

Israëlische F-35. (Afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————

Iraanse minister van BuZa dreigt met ‘totale oorlog’ als doelwitten in Iran worden verwoest – Iraanse generaal in Baghdad voor afstemmen eventuele aanval op Israël

—————————————————————————————————————————————-

Terwijl de Amerikaanse president Trump na de vorige week zaterdag in brand geschoten Aramco olie installaties nog over militaire actie lijkt te twijfelen, hebben Israël en Saudi Arabië voor het eerst in de geschiedenis gezamenlijke luchtaanvallen uitgevoerd op een grote Iraanse basis bij het Syrische Abu Kamal, vlakbij de grens met Irak. Commando centra, munitie- en raketopslagplaatsen van de Al Qods brigades werden met drones en raketten bestookt. Zo’n 100 Iraniërs zouden daarbij zijn omgekomen, en enkele honderden raakten gewond.

Westerse militaire bronnen melden eerder dat ‘ongeïdentificeerde’ drones die over Iraanse troepenconcentraties in Syrië vlogen van Saudische afkomst waren. Gisteren werd één drone neergeschoten. De Verenigde Staten zorgen met gevechtsvliegtuigen voor luchtdekking, maar laten de allereerste Israëlische-Saudische militaire samenwerking ooit verder ongemoeid.

President Trump lijkt na daarmee voorlopig toch af te zien van een Amerikaanse vergeldingsaanval op een Iraans doelwit, en eerst te willen afwachten hoe het nog altijd gaande zijnde Israëlische-Saudische offensief verloopt. (1)

Iraanse generaal in Baghdad voor afstemmen mogelijke aanval op Israël

Afgelopen maandag was Iraanse Revolutionare Garde commandant Qassem Soleimani in Baghdad voor een ontmoeting met drie leiders van de pro-Iraanse Shi’itische milities en de voormalige Iraakse premier Nuri al-Maliki. De generaal was daar om een eventuele aanval van de milities op Israël en Amerikaanse doelwitten af te stemmen, mocht er inderdaad een vergeldingsaanval op Iran worden uitgevoerd.

Oud premier Maliki waarschuwde Israël in augustus al voor een ‘krachtig antwoord’ als de luchtaanvallen op Iraanse doelen zouden aanhouden. (3) Vreemd genoeg ontkende zijn opvolger Adel Abdul-Mahdi gisteren ineens dat Israël betrokken is bij die luchtaanvallen (4).

Iraanse minister BuZa dreigt met totale oorlog

De Iraanse minister van BuZa Javad Zarif dreigde in een interview met CNN met een ‘totale oorlog’ als er toch aanvallen worden uitgevoerd op doelwitten in Iran, en dat Saudi Arabië dan ‘tot de laatste Amerikaanse soldaat’ zal moeten vechten.

Tegelijkertijd zei hij dat Iran een conflict hoopt te kunnen vermijden. Teheran wil ook praten met Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, maar niet met de VS – tenzij Trump alle sancties tegen het land weer opheft.  

Zarif beweerde dat Iran niets te maken heeft met de aanval op de Aramco installaties, maar dat de –door Iran aangestuurde- Houthi rebellen in Jemen ervoor verantwoordelijk zijn. Wel gaf hij toe dat hij daar geen bewijs voor heeft. ‘We baseren ons enkel op hun verklaring. Ik weet wel dat wij het niet waren.’ (2)


Xander

(1) DEBKA
(2) Arutz 7
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Deror Avi,  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license

Zie ook o.a.:

18-09: Amerikaanse minister BuZa: Aanval op olie installaties ‘Iraanse oorlogsdaad’
16-09: Oorlog met Iran nabij? Alle Amerikaanse bases wereldwijd naar DEFCON 3
15-09: Senator Graham pleit voor Amerikaanse vergeldingsaanval op Iraanse olieraffinaderijen
05-09: VS zegt Israël volledige steun toe voor aanstaande grote aanval op Hezbollah
29-08: Libanon en Irak noemen talrijke Israëlische aanvallen op Iraanse doelen oorlogsverklaring
12-08: Iran dreigt met oorlog als Israël deelneemt aan marine coalitie Perzische Golf
28-06: Amerikaanse cyberaanval op Hezbollah mislukt; angst voor oorlog neemt toe in Israël
22-06: Verraad? ‘Aanval op Iran afgeblazen omdat iemand lijst met doelwitten aan Teheran gaf’
20-06: Iran schiet Amerikaanse drone neer, Israël houdt grootste militaire oefening in jaren
18-06: VN officials: Amerika bereidt tactische aanval op Iraanse nucleaire installatie voor
17-06: Terwijl Iran de EU chanteert stelt Amerikaanse senator openlijk militaire aanval voor
14-06: Israëlische generaal: Volgende oorlog wordt ergste in onze geschiedenis
13-06: Oorlog met Iran dichterbij na aanvallen op olietankers Perzische Golf


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

16

 1. @Hubo,

  Inderdaad hoor ik ook weinig over dat het een gezamenlijke aanval was. Ik heb daar dan ook mijn twijfels over. Toch blijft Iran een groot probleem omdat het een terreur regime heeft. Mensenrechten bestaan er in het geheel niet, en zo’n regime met kernwapens is vele malen gevaarlijker dan b.v. Noord Korea. Dat land heeft een regime dat aan de macht wil blijven en hoewel het een grote mond opzet, zal het zijn kernwapens vooral als een verzekeringspolis tegen een Amerikaanse aanval gebruiken.
  In Pyongyan beseft men maar al te goed dat een atoomaanval op Amerika het doodvonnis van het regime zal betekenen. Maar het bezit van de atoombom maakt een Amerikaanse aanval op Noord Korea te kostbaar, zodat zoiets nooit zal gebeuren.
  In Iran zijn fanatieke godsdienstfanaten aan de macht, en die geloven dat allah hen zal gaan helpen. De drempel om atoomwapens te gebruiken is er dus niet, en het M.A.D. concept dat tussen de Sovjet-Unie en het Westen prima werkte zal hier niet gaan werken. En dat is iets wat men hier niet onderkent. In Teheran staat op een plein een grote digitale klok die aftelt naar het moment dat Iran Israël zal vernietigen. Die wens om Israël totaal van de aardbodem weg te vagen, daar maakt men dus geen geheim van, men uit deze dreigementen al geruime tijd.
  Trump heeft dus gelijk dat hij het atoomakkoord heeft opgezegd. Het is immers ook bewezen dat Iran liegt en dat het koortsachtig werkt aan het ontwikkelen van kernwapens. Israël heeft een sterk leger, dat over de modernste wapens beschikt. Op een slagveld kan het Iran verslaan. De landen grenzen niet aan elkaar, en dat is de reden dat Iran zoveel raketten heeft geproduceerd en nog steeds produceert. Het leverde vele tienduizenden raketten aan de Hezbollah in Libanon, en het bewapent de Huti rebellen in Jemen, en deze rebellen beschikken inmiddels al over raketten die Israël kunnen bereiken.
  In de niet al te verre toekomst zal er echter een reusachtige oorlog komen. Iran zal samen met Turkije en Rusland een coalitie vormen, die Israël vanuit het Noorden zal aanvallen. Er zal een massale invasie plaatsvinden, waarbij Israël vanuit het Zuiden ook nog eens door Soedan en Libië zal worden aangevallen. Deze invasie zal Israël ondanks de moderne wapens die het heeft niet kunnen tegenhouden. Maar op dat moment zal God door bovennatuurlijk ingrijpen de vijanden van Israël vernietigen. Dit is reeds 26 eeuwen geleden door de profeet Ezechiël in de Bijbel beschreven. Lees eerst Ezechiël 36 en 37 over hoe Israël door God in de Eindtijd is hersteld, en daarna in de hoofdstukken 38 en 39 over deze oorlog (van Gog en Magog) en hoe dit zal aflopen. Volg verder Amir Tsarfati maar eens met zijn Middle East Updates. Zeer interessant!

 2. @AEO,Pietje

  Ik ben het ermee eens dat Iran niet altijd een even prettige toon aanslaat.Engeland,Frankrijk en Duitsland huilen nu ook mee in het koor van wolven dat zegt dat Iran achter de aanval is.Of zou het toch een false flag zijn?Saoedie Arabië en Trump stonden wel heel snel klaar om de dreiging die van Iran uitgaat op de wereldeconomie te benadrukken en om internationale steun te mobiliseren.De schade werd breed uitgemeten,maar lijkt achteraf enorm mee te vallen.De schade is alweer hersteld.

  Het is onduidelijk wat voor waarde gehecht moet worden aan het bericht over de gezamenlijke aanval van Israël en Saoedie Arabië.Je hoort er verder weinig over.

  Misschien heeft Pietje gelijk.

  Misschien is het een signaal dat Israël en Saoedie Arabië bereid zijn gezamenlijk op te treden.

  Amerika lijkt inderdaad niet erg happig,maar zal waarschijnlijk wel logistieke steun verlenen.

 3. @Hubo,

  Het blijft tot nu toe onduidelijk wie er verantwoordelijk was voor de aanval op de olie installaties, maar het blijft een oorlogsdaad.
  Hetzij direct of indirect, Iran zie ik toch als verdachte, want het levert wapens aan de Huthis in Jemen.
  We zullen er rekening mee moeten houden dat het gaat escaleren. Als Amerika geen vergeldingsaanval op Iraanse doelen doet, lijkt alles met een sisser af te lopen. Maar dat wordt door Iran dan als een teken van zwakte gezien.
  Iran heeft een zeer agressief bewind, en het zal steeds extremere dingen gaan doen. Dat is ook de reden dat het absoluut geen kernwapens mag hebben. En we weten allemaal dat Iran nog steeds een kernwapenprogramma heeft. Daarom ben ik het ook eens met Trump, dat hij het leugenachtige verdrag opzegde. Hier in Europa echter herhaalt zich de geschiedenis, denk maar aan Neville Chamberlain in 1938!

 4. Het is een ioterst domme zet geweest van de Amerikanen om Irak te verlaten. Daardoor krijgt het opnieuw de kans gevaarlijk te worden.

 5. Opmerkelijk dat je hiervan hier verder zo weinig hoort.Dat zou wel anders geweest zijn bij een amerikaanse actie tegen iraanse doelen.Het lijkt me dat dit moeilijk onbeantwoord kan blijven door Iran.Zo lijkt dit me meer dan een enkelvoudige amerikaanse actie de opmaat voor een grote vernietigingsoorlog door de VS,Saoedie Arabië en Israël.Als Saoedie Arabië in zijn eentje iets had ondernomen was dat tot daaraan toe geweest,maar Israëlische betrokkenheid vind ik persoonlijk volstrekt verwerpelijk.

  Het staat wel vast dat de schade aan het oliecomplex in Saoedie Arabië kennelijk beperkt is geweest,want eind van de maand functioneert de export al weer normaal.Er is geen enkel overtuigend bewijs dat niet de Houthi’s de actie hebben uitgevoerd.Dat hebben ze toch al meerdere keren gedaan.Die wapens kunnen dan best wel geleverd zijn door Iran,of althans essentiele onderdelen,maar evenzo goed kunnen de Saoedies wat oud schroot getoond hebben.

 6. @ Rom
  Ben het met u eens. Ook het mobieltje heeft een 06 nummer. En kan men niets meer kopen of verkopen
  dan die het teken heeft van het beest, Openbaring 13 vers 17

 7. @Rom: 10:51 PM, op 20/9. Met U eens.

  @AEO: 10:16 PM, op 20/9. Precies zoals U het zegt.

 8. Alle “religies“zullen ondergebracht worden in het pausdom.De valse profeet komt uit de charismatische kringen en doet grote wonderen en de mensen zullen zeggen:Dit is het vuur van de heilge geest.Maar het zijn geesten der duivelen,zoals beschreven staat inb Openbaring 17.Dot dit valse charisma herkrijgt Rome zijn macht terug(openbaring13.Bestudeer Openbaringfen 17.
  Ook als politieke wereldmacht.Wie verstand heeft berekene het getal van de mens en zijn getal is 666.Hetgetal van de mens is de Hebreeuwse letter waaf.3XW=?www maakt mensen tot slaven.www beroofd je van je vrijheid.www verkort uw leven.Met www sneller uw graf in.Dus :vlucht uit Babel.De Heer zal zijn volk onderhouden in de woestijn.Houd het bezoek van de paus aan Den Haag in de gaten.

 9. @DickG,

  Inderdaad zien we de laatste tijd niet veel op het journaal bij NPO of RTL4, dat is mij ook al opgevallen. Daarom ben ik blij met mijn schotel op het dak. Zo is er i24News uit Israël, dat 24 per dag in het Engels te volgen is. Verder volg ik websites zoals dit Xandernieuws, maar ook b.v. israeltoday.nl, brabosh.com, e.j.bron en verder Franklin ter Horst en Amir Tsarfati.
  Ik denk dat ik beter op de hoogte ben dan de NPO of RTL4.
  Daarnaast zijn er de profetieën uit de Bijbel die inmiddels uiterst actueel zijn gebleken, omdat ze zeer nauwkeurig uitkomen. Amir Tsarfati legt dat zeer duidelijk uit, hij laat het je zien!
  En als er wel wat te zien is op NPO of RTL4, dan is dat vaak sterk gekleurd en eenzijdig zodat het niet betrouwbaar is. Ook de EU speelt een kwalijke rol, want men probeert krampachtig het nucleaire akkoord met Iran in stand te houden. En omdat Nederland lid van de EU is, zijn wij ook medeverantwoordelijk voor dit verraad.
  De hele tegenwoordige situatie doet me denken aan 1938, toen Neville Chamberlain het vliegtuig uitkwam en dat door Hitler ondertekende nepverdrag in zijn hand had. Er zou vrede in Europa komen, wel, het gevolg weten we, want een jaar later brak de Tweede Wereldoorlog uit.

 10. @willy
  De reden waarom president Trump zo veel mensen moet vervangen kunt u horen en zien in de video’s van X22 report. Bijna dagelijks geeft men een update van de gang van zake die in de msm niet gebracht worden. En het leuke er van is dat er terug verwezen wordt naar tweets met een aankondiging uit 2017 die nu pas ten uitvoer gebracht kunnen worden. En dat klinkt anders dan bij Jinek.
  https://www.inthematrixxx.com/index.php/qnn/youtube-feeds/x22-report-youtube

 11. De Houthi’s voeren oorlog op hun slippers, met versleten jeeps en ak-47’s. En nu kunnen ze ineens een dergelijke aanval uitvoeren… Dit verhaal is zo ongeloofwaardig als het MH-17 verhaal.
  Iran is niet gebaad bij deze aanval.

 12. Iran lacht in zijn vuistje! Is dat nu een verstandige zet van Netanyahu dat Israël en Saudi Arabië voor het eerst in de geschiedenis gezamenlijke luchtaanvallen uitgevoerd hebben op een grote Iraanse basis bij het Syrische Abu Kamal, vlakbij de grens met Irak?

  Netanyahu laat zich volgens mij voor een smerig karretje spannen. Zie Deuteronomium 7.

  Hoezo? Joden en Christenen worden al eeuwen als vijanden van de Islam/Koran uitgekotst.
  Lees het boek 2008 van wijlen Prof. Dr. Hans Jansen: Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten. Het gaat om Soera 2:65 – 5:60 – 7:166 – 8:55 en 74:50.

  Dat dit ook allemaal in/door de Koran 2019 geleerd wordt blijkt wel:

  Probeer maar eens als Jood of Christen met een Torah of Bijbel bij je in 2019 om Mekka of Medina in Saudi Arabië te bezoeken. Je wordt gelijk afgevoerd!

  En…Joden worden door Arabische Palestijnen vijf keer per dag, 7 dagen per week, ook op Sjabbat, ingepeperd door keiharde gebedsoproepen van Imams op de Tempelberg in Jeruzalem dat allah de grootste god is. Hoelang blijft Israël dat nog verdragen?

  Netanyahu is daar kennelijk stokdoof voor!!! Hij zal straks in de geschiedenis dan ook te boek staan als een van de slechtste Premiers die Israël ooit regeerde. Geen wonder dat nu met het vormen van een nieuwe regering niemand van de oppositie partijen in de Knesset met Netanyahu een regering wil vormen. Hij verloor met de verkiezingen afgelopen dinsdag niet voor niets 4-5 zetels aan zijn tegenstanders!

  Ik denk dat JHWH, de God van Israël nu ook woedend is op Premier Netanyahu dat hij steun zoekt bij de grootste vijanden van Israël en niet bij de God van Israël. Jesaja 60.

  Hoe had Premier Benjamin Netanyahu beter moeten/kunnen handelen?
  Alle details in Psalm 81 NBG-51.

 13. Je zou dat natuurlijk zeer goed nieuws moeten noemen, de aartsvijanden de Arabieren en het Israelisch leger dat zij aan zij een zeer gevaarlijke vijand zoals Iran onder handen neemt, en wat gaat Trump doen ? Ik denk niet veel, die is maar bezig met mensen te vervangen totdat er geen vervangers meer zijn het Witte Huis lijkt meer op een duivenkot, duiven komen met de lokroep’ kom, kom, kom, ; en de duiven vliegen weer weg naar een ander duivenkot. Laat ons wel wezen, ik kijk niet uit naar een allesomvattende oorlog want er zullen geen winnaars zijn. Shalom

Comments are closed.