WEF topman Klaus Schwab verwacht eind 2021 massa ontslagen en volkswoede

—————————————————————————————————————————————–

Amerikaanse econoom Martin Armstrong: ‘Klaus Schwab is te ver gegaan, achter de schermen begint men in te zien dat je fossiele brandstoffen niet kan stopzetten zonder dat daarbij meer dan 10% van de bevolking sterft’

—————————————————————————————————————————————–

De ‘Great Reset’ (‘Build Back Better’) klimaatagenda, met in Nederland als grootste promotors Mark Rutte en Sigrid Kaag, wordt er ondanks de zeer ingrijpende gevolgen hoe dan ook doorgedrukt. In een nieuw filmpje waarschuwt World Economic Forum topman Klaus Schwab, de kwade genius achter dit plan, dat er eind dit jaar massale ontslagen zullen vallen en werkloosheid zal ontstaan, waardoor de woede van het gewone volk zal losbarsten. Schwab beweert valselijk dat de Great Reset daarom snel nodig is, terwijl die in werkelijkheid juist de echte oorzaak is van de doelbewust geplande vernietiging van onze economie en vrije samenleving.

‘Wat we weten is dat de mensen met veel meer werklozen zullen worden opgezadeld… We zullen absoluut heel veel woede gaan zien,’ aldus Schwab, wiens WEF vorig jaar een permanente werkloosheid van 35% tot 41% voorspelde. ‘Dat is nu al, maar zal tegen het einde van het jaar waarschijnlijk toenemen omdat deze crisis zal blijven totdat we een oplossing hebben gevonden. We moeten ons dus voorbereiden op een bozere wereld.. en dat betekent dat de noodzakelijke actie moet worden ondernomen om een eerlijkere wereld te creëren. Ik zie dat er actie nodig is, ik zie dat de Great Reset nodig is.’

Je injecteert bij een gezond mens in meerdere stappen steeds een beetje meer van een schadelijke stof, waardoor die langzaam steeds zieker wordt. Vervolgens begint de patiënt door te krijgen dat deze injecties de oorzaak van zijn lijden zijn, maar dan komt de behandelende arts met een ‘medicijn’, dat in realiteit een nog veel grotere dosis van dezelfde schadelijke stof is, en definitief een einde aan zijn gezondheid – en mogelijk zelfs zijn leven – zal maken.

Great Reset = klimaat-vaccin dictatuur = einde vrijheid

Dat is kort samengevat wat er op veel terreinen in onze samenleving gedaan wordt. De ‘Great Reset’ is een kernonderdeel van dat perfide antihumane proces, en gaat om de totale hervorming van onze economie en samenleving, die zal worden onderworpen aan een ‘groene’ communistische planeconomie met steeds strengere restricties ten aanzien van energie- en brandstofverbruik, voedselconsumptie en vrijheid van verplaatsing, en het afbreken van basis mensenrechten zoals de onaantastbaarheid van je eigen lichaam.

Deze technocratische klimaat-vaccin dictatuur zal met almaar hardere maatregelen aan de bevolking worden opgelegd. Het afgelopen jaar heeft u daar reeds een voorproefje van gekregen in de vorm van keihard door de politie en M.E. neergeslagen vrijheidsdemonstraties. Veel vanwege corona doodsbang gemaakte mensen waren het daar mee eens, maar denken zij werkelijk dat zij anders zullen worden behandeld als zij gaan protesteren zodra hun leven totaal op zijn kop wordt gezet omdat de politiek er per se een agenda door wil drukken?

Duitsland aan het Russische gas, Nederland juist van gas af

Volgens de onafhankelijke Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong begint men achter de schermen in te zien dat de WEF agenda onhaalbaar is. Met het oog op de Nordstream 2 gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland, waartegen Joe Biden zijn verzet ineens lijkt te hebben opgegeven, schrijft hij: ‘Je kunt fossiele brandstoffen niet stopzetten. Als je dat doet, zal meer dan 10% van het Duitse volk kunnen sterven wegens gebrek aan verwarming.’

Wat een prettig vooruitzicht is het dan voor kwetsbare Nederlanders (ouderen, chronisch zieken, lage inkomens), die extra afhankelijk zijn van betrouwbare en betaalbare verwarming, dat ‘onze’ regering in Den Haag juist besloten heeft om zelfs helemaal van het gas af te gaan, daar waar Duitsland nu juist omschakelt op gas, omdat de monstrueus veel geld kostende ‘Energiewende’ feitelijk is mislukt.

Het International Energy Agency (IEA) roept in zijn laatste rapport de OPEC+ op om de olie- en gasproductie juist verder te verhogen, zodat aan de verwachte hogere vraag naar energie in 2022 kan worden voldaan. Dus in 2030 of 2040 helemaal af van olie en gas is je reinste luchtfietserij (nog even los van de absolute drogreden waarom dit gedaan wordt: zogenaamde ‘opwarming’ door menselijke CO2 uitstoot, daar waar juist Global Cooling is ingezet). Als ‘fossiel’ toch in de ban gedaan wordt, zal dat onherroepelijk tot de totale instorting van de economie en samenleving leiden.

‘Sommige politici realiseren zich dat Schwab te ver is gegaan’

‘Sommige politici (maar helaas niet in Nederland – X.) krijgen het benauwd, en realiseren zich dat Schwab te ver is gegaan. Dit is de feedback die wij krijgen (Armstrong heeft jarenlang bewezen rechtstreekse bronnen bij tal van regeringen en overheden – X.). Schwab schijnt op modellen te vertrouwen, en waarschuwt nu voor maatschappelijke onrust. Hij stelt ‘crackdowns’ (grof geweld tegen weigeraars) en lockdowns voor om zijn agenda op de mensen te forceren.’

‘Deze Great Reset zal falen, zoals ik al eerder heb gezegd. Je kunt niet in twee jaar of minder de economie op deze wijze veranderen (en ook niet in 5 of 10 jaar – X.). Ze hebben geen tijd meer. Het zal me niet verbazen als het WEF onder vuur komt te liggen. Het zal de mensen niet lang kosten voordat ze doorkrijgen dat hij de bron van deze crisis is.’ (1)

Maar omdat mensen en volken geen keus meer wordt gelaten, zal die Great Reset er toch worden doorgedrukt. Om de bevolking totaal op de knieën te dwingen zal dat mede gebeuren met behulp van een (false flag) cyberaanval op het financiële systeem, zoals het WEF al openlijk heeft aangekondigd. Armstrong schreef eerder dat die vermoedelijk in augustus 2021 zal plaatsvinden, of anders in maart 2022.

De recente cyber aanval op de Colonial Pipeline in de VS, die zogenaamd door hackers was geblokkeerd en weer werd vrijgegeven na het betalen van een afperssom van $ 5 miljoen, was ook volgens Armstrong een soort test om te zien of de geplande cyberaanval op het financiële systeem op deze manier uitgevoerd kan worden. De totale chaos en paniek waar men op rekent zal vermoedelijk worden aangegrepen voor de invoering van een digitale IMF wereldmunt, of in ieder geval concrete stappen daartoe.

 

Xander

(1) Armstrong Economics

Zie ook o.a.:

13-06: G7+EU kiezen op top in Engeland definitief voor koers die Westerse economie en democratie vernietigt
05-06: Financiële Reset: Invoering digitale IMF wereldmunt nu zeer dichtbij (/ Ook plannen VN voor communistische wereldregering worden steeds serieuzer)
25-05: (/ Geplande (false flag) WEF cyberaanval om financiële systeem op te blazen vermoedelijk tussen 2021 en maart 2022)
12-05: WEF topman Schwab: Binnen 5 jaar verplichte gezondheidspas en geïmplanteerde microchip
10-05: WEF werkt aan digitaal staatsburgerschap voor iedereen; critici krijgen geen toegang meer tot internet
19-04: Op rand van financiële systeemcrisis: IMF waarschuwt dat staatsschuld nog nooit zo hoog was
12-04: WEF kondigt slimme mondkapjes aan die u instructies geven (/ Volgt na de Smart Mask de Smart Mark, een geïnjecteerde tattoo en/of vaccin met nanochip?)
07-01: ‘Fase 2 van lockdown totale beschaving en technocratisch A.I. machtsovername nabij’ (Totaalprofiel van iedere burger: NIETS zal meer privé kunnen worden gehouden – Digitaal model van onze hele planeet in de maak)

2020:

28-11: Visie World Economic Forum voor de wereld na Covid: Een afschuwelijke toekomst
19-11: Klaus Schwab (WEF) wil wereldwijd verplichte hersenscans en implanteerbare microchips (/ Vaccinpaspoort en hersenscan als je grens over wilt – Implanteerbare microchips koppelen mens aan A.I. – Gedachten lezen wordt business model)
11-11: Klaus Schwab (WEF): Covid is geen grote bedreiging, maar wereld keert nooit meer terug naar normaal
26-10: Regering voert agenda Klaus Schwab (WEF) uit: ‘Over 10 jaar bezit u niets meer’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

 

40

 1. Tegen gigantische kosten geen aardgas meer willen: de ‘genezing’ is veel erger dan de kwaal. Zo is ook de ‘genezing’ van Schwab, prins Charles etc. erger dan de kwaal.
  Het lijkt corona wel.
  De kwalen zouden honger en ongelijkheid zijn. Maar de honger was juist aan het verdwijnen dankzij kapitalistische successen. Vooral In Azië goed zichtbaar (China ontwikkelt zich in rap tempo, omdat het land vormen van kapitalisme heeft toegestaan; Deng Xiaoping).
  ‘Ongelijkheid’ is een nepprobleem, want zelfs als iedereen het goed heeft, is er ‘ongelijkheid’.
  Dan de kwaal van het klimaat, die hysterisch wordt opgeblazen (https://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2019/02/2019-02-19210847_shadow.jpg).
  Zie hier hoe er sinds 1998 een dalende trend is: https://realclimatescience.com/wp-content/uploads/2017/02/Screen-Shot-2017-02-14-at-7.31.29-AM-down.gif
  Komt dat door de maatregelen? Maar hoe verklaar je dan de eerdere gelijksoortige dalingen??
  De paralellen met het corona-alarmisme zijn opmerkelijk. “Ketters” komen niet aan het woord bij de officiële media.

 2. Mod: Onderzoek doe ik al een hele tijd en maar al te grondig. Dit filmpje wordt aangegeven als nieuw, maar lijkt enorm op de filmpjes die vorig jaar gepubliceerd werden. Als dit filmpje echt recent is, wil dat veel meer zeggen.. aangezien de wereldwijde conferenties deze week en van de laatste weken/ maanden. Vriendelijke groet

 3. Bent u zeker dat dit filmpje van dit jaar is? Iemand officiële bron van CNBC of WEF?
  Ga zelf op onderzoek uit BM. Mod.

 4. Al die mensen die nog steeds geloven in de roze plaatjes van Rousseau. Maar beschreef Rousseau ook de guillotines, de executies, de goelags, de gevangenschappen, de concentratiekampen en de gaskamers, die werden ingezet om die droom te realiseren? Waarom leert zo’n Schwab daar niet van?
  En waar bemoeit Schwab zich eigenlijk mee. We hadden hem, noch overheden, nodig om vrijwillig smartphones al of niet aan te schaffen, om maar een voorbeeld te noemen.

 5. N.a.v. Oma. Men wordt een slaaf van de overheid en dat brengt een lethargie over een samenleving. Mensen voelen zich nergens verantwoordelijk voor; de overheid moet alles oplossen en regelen (corona geeft een voorproefje daarvan).
  Dan kom je ook nog terecht in een dysfunctionele samenleving. In een vrije samenleving zien mensen mogelijkheden en oplossingen en kunnen ze direct handelen omdat ze voordelen zien.
  In een slavenmaatschappij moet iedereen voor alles en nog wat steeds maar wachten op de ambtenaren van de overheid. Dat is hoogst frustrerend. Langzaam maar zeker lopen de machines (letterlijk en figuurlijk) vast. Zie b.v. Venezuela.
  Niet alleen loopt het bedrijfsleven vast, maar ook de basisvoorzieningen als elektra, water, misdaadbestrijding, gezondheidszorg en afvalverwerking.

  En omdat we slaven zijn, beheert de overheid onze portemonnee en kan ons afsluiten van kredieten. Tevens wil die overheid ons gedrag tot in detail gaan regelen en dat betekent voortdurende staatscontrole en sancties om de meest merkwaardigste redenen.
  Corona gaf ons daarvan ook al een voorproefje met dat optreden van de politie tegen vreedzame niet criminele burgers. Gestraft worden omdat je met de familie een cakeje eet, bij elkaar gezeten. Gestraft worden omdat je na 22.00 uur een wandelingetje of een autoritje maakt. Gestraft worden omdat met 5 jongeren bij elkaar komt. Op uiterst brute wijze geplet worden door 3, 4 of zelfs 5 agenten omdat je slechts een meter afstand hield of geen masker droeg, terwijl die actie van de politie vele malen gevaarlijker was.

  Deze corona-samenleving is een voorproefje van de dystopie. Beklemming alom, behalve als je hoort bij de elite.

 6. Verschillende spuitjes voor verschillende leeftijdsgroepen. Duitsland, groot Brittannië Frankrijk en vele andere landen hebben niet gespaard voor de pensioenen geboortegolf van 1948 tot 1956. Het zal deze landen goed uitkomen indien een ‘epidemie’ de pensioen leeftijdsgroep decimeert.

  Eerst de huizenprijzen de hoogte in, dan economische crash: gevolg grote groep wanhopige schuldslaven. Wanhopige mensen aanvaarden iedere oplossing.

 7. @Dirk schreef:
  17/06/2021 om 4:21 pm
  “Oma,
  Ik vermoed dat u met paarde kleppen door het leven gaat .
  Want deze man heeft gelijk”

  Hij heeft gelijk om zijn angsten en denkbeeldige doemscenario’s te projecteren om daardoor te denken een beleid te kunnen verdedigen dat doelbewust onze economie en vrije samenleving zal vernietigen?
  Ik denk dat u de paardekleppen maar eens moet afzetten en het artikel nog eens wat beter moet lezen.

  “Dat is kort samengevat wat er op veel terreinen in onze samenleving gedaan wordt. De ‘Great Reset’ is een kernonderdeel van dat perfide antihumane proces, en gaat om de totale hervorming van onze economie en samenleving, die zal worden onderworpen aan een ‘groene’ communistische planeconomie met steeds strengere restricties ten aanzien van energie- en brandstofverbruik, voedselconsumptie en vrijheid van verplaatsing, en het afbreken van basis mensenrechten zoals de onaantastbaarheid van je eigen lichaam.
  Deze technocratische klimaat-vaccin dictatuur zal met almaar hardere maatregelen aan de bevolking worden opgelegd. ”
  U hecht geen belang aan uw burger-grondwettelijke- en mensenrechten?
  Uw vrijheid om basisbehoeften te gebruiken naar believen omdat u er duur voor betaalt?
  Uw vrijheid om water te gebruiken wanneer en hoeveel u bepaalt want u betaalt er duur voor?
  Uw vrijheid om te reizen naar waar u wil?
  Uw vrijheid om te kopen wat u wil?
  Uw vrijheid om te gaan en staan waar u wil?
  Uw vrijheid om uw huishoudapparaten te gebruiken wanneer u dat wil?
  Uw vrijheid om een auto te bezitten, om te rijden waar en wanneer u maar wil?
  Uw vrijheid om te eten wat, wanneer en hoeveel u maar wil?
  Uw vrijheid om zelf te beslissen welk medicijn of medische behandeling u mag nemen?
  Dat wil u allemaal vrijwillig opgeven want deze man heeft gelijk dat de overheid u dat allemaal moet gaan voorschrijven, verplichten en afdwingen?
  Mag ik u dan aanraden om te verhuizen naar china of n-korea waar zulk regime reeds bestaat?
  De meeste mensen hier zonder oogkleppen willen dat terecht niet.

 8. Eens stonden mensen verplicht in de rij voor het gifgas.
  Nu staan mensen VRIJWILLIG in de rij voor de gifspuit.

  Alleen dode vissen drijven met de stroom mee !!

 9. Ik ben links conservatief en sta ook niet achter het huidig toekomstig klimaat beleid. Ik sta voor gedeeltelijk kapitalistisch, gedeeltelijk menselijk, gedeeltelijk nationalistisch in balans staand menselijk systeem. Trouwens niet alle partijen in Nederland staan achter het klimaat beleid.

 10. Ik vertrouw zeker niet op modellen. Ze richten grote schade aan. Kijk naar de klimaatmodellen, kijk naar de medische modellen van een Ferguson, die van COVID, maar ook van het CPB. Modellen zijn het excuus voor zg wetenschappers die het ook niet weten. Politici zijn er dol op, want het ontneemt hen hun verantwoordelijkheid. Niet zij, maar het model zegt het. Op grond van dit soort onzin worden wel tal van beslissingen genomen en niemand is verantwoordelijk.

 11. Als er met cyberaanvallen het internet platleggen, is ook alle digitale controle over het volk niet meer mogelijk. Het is maar een detail. Zo ook met het idee om daarna een digi munt op te zetten ook niet echt handig. Zo ook alle elektrische auto’s en vrachtwagens kunnen niet meer opgeladen worden. Kleine misrekening van de globalisten.

 12. “Geen gok nemen met onze kinderen”

  Op verzoek van het artsencollectief GRAAG DELEN de link:
  https://artsencollectief.nl/geen-gok-nemen-met-onze-kinderen/

  jun 14, 2021
  Het Artsen Covid Collectief maakt zich zorgen over het komende advies van de Gezondheidsraad over het vaccineren van gezonde kinderen vanaf 12 jaar tegen corona. De Gezondheidsraad heeft afgelopen woensdag geadviseerd om kinderen van 12 tot en met 17 jaar uit medische risicogroepen te vaccineren tegen Covid-19. Het wachten is nu op een advies over het vaccineren van gezonde kinderen. Vooruitlopend hierop, willen wij nu al onze zorg uitspreken. “Laten we geen gok nemen met onze kinderen”, stelt de stichting in een brief die vandaag naar de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport is verstuurd.

 13. Als men het goed aanpakt, dan kan een ‘reset’ een zegen zijn. Maar gezien het geklungel met de Corona griep lijkt het erop dat indien dezelfde mensen de reset gaan inleiden, dat dat een ramp wordt.
  Doorgaan op dezelfde manier is ook geen optie omdat de grote bedrijven, de MNCs, dan alleen maar machtiger gaan worden. Het zijn juist deze supergrote bedrijven die voor de meeste ellende in de wereld zorgen met hun gierige aandeelhouders die voor elke geinvesteerde dubbeltje een euro willen terugzien en ook regeringen omkopen of onder druk zetten.
  Productie, consumptie en bestuur moeten door de plaatselijke bevolking geschieden. Dan heb je daarmee ook een eerlijker verdeling van de koek.
  Ik zou niet weten waarom een Japanner een auto moet maken voor een Afrikaan die dat zelf net zo goed kan als hij de fabriek/technologie/kennis krijgt. Of dat een Europeaan een computer moet kopen gemaakt in China.
  De scheve verdeling van de welvaart heeft vooral te maken met de scheve verdeling van kennis, moraliteit en technologie. Anderzijds laat men volkeren die liever niets met technologie te maken willen hebben en ‘primitief’ willen blijven leven, niet met rust. Hun gebieden wordt afgepakt en technologie wordt hun opgedrongen omdat ook zij als slechts consument worden gezien.
  Het huidige systeem aanpassen gaat niet werken want niemand wil zijn macht en positie opgeven.
  Dus alleen een reset zal helpen. Maar niet zoals Klaus Schwab denkt. Hij mag dan voor hemzelf mooie plannen in zijn hoofd hebben, maar ook de Natuur heeft plannen.
  Natuurgebeurtenissen (rampen) kunnen gaan zorgen voor de ‘great natural reset’. Delen van de wereld zouden wel eens onbewoonbaar kunnen worden en de mensen moeten dan verkassen naar andere delen van de wereld. Het zal van hun mentaliteit en aanpassingsvermogen afhangen of ze dan in hun nieuwe wereld een bestaan kunnen opbouwen. Gaan ze met de arrogantie van de kolonialist, dan zal het gauw afgelopen zijn voor hen. M.a.w. de ‘natuur reset’ zal zorgen voor een andere mentaliteit: een meer inclusieve mentaliteit, een nederiger mens. M.n. Westerlingen zullen hier veel problemen mee ondervinden, denk ik, omdat mensen in de arme landen nog over nederigheid en bescheidenheid (waar zij het slachtoffer van zijn geworden) beschikken en de Westerlingen veel minder of nauwelijks hierover beschikken.

 14. Ook voor gevaccineerde mensen geen “privileges” meer: Brussel maakt EU-“noodrem” mogelijk

  https://ejbron.wordpress.com/2021/06/16/ook-voor-gevaccineerde-mensen-geen-privileges-meer-brussel-maakt-eu-noodrem-mogelijk/#more-274029

  De ambassadeurs van de EU-lidstaten hebben vrijdag ook op Europees niveau een “noodrem”, net zoals in Duitsland, besloten, die een herinvoering van test- en quarantaineplichten mogelijk maakt – en wel ook voor volledig gevaccineerde reizigers, die met hun digitale corona-certificaat onderweg zijn.

  Velen kunnen zich nu met gegronde reden afvragen waarvoor zij zich eigenlijk hebben laten vaccineren.

 15. Uiteindelijk trekt dit geboefte aan het kortste eind. Zodra de massa het niet meer pikt, wordt er afgerekend met de tirannen. Kijk naar de opstand tegen Spanje, de Franse en Russische revolutie, de ondergang van het communisme etc. Uiteindelijk wint de massa. Dit zal de ondergang inhouden van de globalistische Bilderbergkliek. Gelijk van de gelegenheid gebruik maken het bezit van de koningshuizen en de kerk aan te wenden voor de wederopbouw. Totaal achterhaalde instituten.

 16. Oma,
  Ik vermoed dat u met paarde kleppen door het leven gaat .
  Want deze man heeft gelijk

 17. Al is de leugen nog zo snel, de Waarheid (Jezus Christus) achterhaalt haar wel.

  De Bruid wordt op tijd weggehaald, dat zijn de 5 wijze maagden.

 18. Dien swab ziet er volgens mij zelf niet al te gezond uit, hij zou zich beter richten op zijn eigen gezondheid voor het te laat is. Logisch dat ie dan overal doodsbang voor is en zijn irrationele angst projecteert op de hele wereld.
  Deze mens heeft ocharme een leger psychiaters nodig om hem te behandelen voor zijn hallucinaties, angstfobieën en geestelijke spoken. Wie kan nog enig geloof hechten aan wat ie uitkraamt?
  De mysofobe van gucht is nogal zo ene met de geestelijke aandoening van smetvrees die ook overal spoken ziet en mensen onnodig angst aanjaagt met zijn eigen denkbeeldige doemscenario’s.
  Onvoorstelbaar dat zulke mentaal onstabiele patiënten dan nog als adviseurs met voorspellingen door hun persoonlijke, denkbeeldige angsten en toekomstige doemscenario’s serieus genomen worden en zelfs invloed kunnen hebben op een beleid.

 19. Gedurende decennia heeft men de fuik opgezet en men gaat hem sluiten nu overal WEF-marionetten op sleutelposities zitten en zij hun maskers afzetten.
  Bijvoorbeeld:
  – Feike Sijbesma, voormalig chairman van DSM, is een belangrijke figuur binnen het World Economic Forum (WEF). Hij was in Nederland begin 2020 korte tijd in beeld als “adviseur vaccins”. Waar is de man nu?
  – Kaag, Rutte, De Jonge, Hoekstra, Ploumen, Maxima en vele anderen hebben banden met en/of worden aangestuurd door het WEF.

 20. Vraag is/blijft Zijn de ogen op tijd open ? Als dat het geval is, zijn er nog mogelijkheden anders is het over.

 21. Hou maar op met commentaren hier en op andere sites. Degenen die een eigen plan al hebben uitgewerkt buiten de publiciteit om zul je niet meer horen. Tegen domheid, passiviteit en naïeviteit is niet te strijden evenals tegen een verzonnen vijand…

  Respect voor Xander en colega-initiatiefnemers met hun sites. Zij riepen al jaren eerder wat nu de niet meer te ontkennen realiteit is. Dank!

 22. En Klaus zag dat het goed was…
  Ik had laatst nog een discussie met iemand die zei: Zie je nou wel? Corona is bijna voorbij en alles gaat weer open! Jij met je doemdenken!
  Ik zei hem dat het ergste nog moet komen, en dat staat op de deur te bonzen. Maak je borst maar nat. Er staan ons dit jaar hele grote dingen te wachten.
  Hij rolde zijn ogen, zuchtte en zei dat er met mij niet te praten valt. Toen liep hij weg.

 23. Mensen ik zeg jullie. Hun zijn in een vergevorderd stadium met hun plannen. Kijk goed naar de vastgoed. We kunnen zeer zeer zeer binnenkort geen huis meer kopen. De bedrijf en en banken kopen alles, ze onteigenen ons.

  Wie wilt nu of straks nog zeggen dat we niks hebben gedaan eraan? Wie wilt nog zeggen dat de wef doelstellingen een complot zijn?

  Mensen wordt pvd wakker man. Kies voor je kinderen. Dit móet komende 2 a 3 jaar zijn opgelost. Erna is het klaar met ons mensen.

  Ik zeg jullie. Die wef is écht. We moeten op staan tegen dit systeem. Anders moeten we het met de handen oplossen,en dat wilt niemand. En tegen de tijd dat drones ons ‘beveiligen’ is het klaar met ons. Fini

 24. Inkoopprijzen gas: 1.6-1.8 cent per kWh. https://www.energiemarktinformatie.nl/beurzen/gas/
  Inkoopprijzen stroom: 5-6 cent per kWh.
  https://www.energiemarktinformatie.nl/beurzen/elektra/#stockchart_dpb
  Windenergie met nieuwste windmolens: 5,45 cent per kWh voor een 9.5 MW turbine.
  https://tweakers.net/reviews/8392/megawindparken-op-zee-op-weg-naar-11-gigawatt-in-2030.html

  Rendement gascentrale: 60%
  Kosten gascentrale: 1 cent per kWh
  Totale kosten elektra uit gas: (1.7/0.6)+1= ong. 4 cent per kWh.

  Volgens deze berekening is elektra uit gas nog 1.5 cent per kWh goedkoper dan Windenergie. Maar aangezien grotere windmolens goedkopere stroom produceren verwacht ik dat we nu zelfs geen subsidie meer hoeven te geven omdat de 15 MW molens onder die 4 cent per kWh komen die we momenteel voor gas betalen.

  Als echte kapitalist ben ik van mening dat de markt het enige juiste doet en de goedkoopste energie inkoopt. Vanaf nu is dat kolosale windmolens die niet gesubsidieerd worden.

  Ik heb dan ook weinig op met geiten wollen sokken die uit idealisme windmolens willen, of andere extremisten die tegen geiten wollen sokken zijn en dus tegen iedere prijs gas of kolen willen. Helaas vind er een hoop framing plaats waardoor veel mensen nog steeds denken dat windmolens op subsidie draaien. (vandaar dat ik ook deze reactie schrijf)

  Zelfs al zou elektra uit gas net zo duur zijn als windmolenelektra dan zou ik liever lokale windelektra kopen zodat mijn Nederlandse Euro’s in Nederland blijven.

  Om verwarring te voorkomen: Stoken op gas i.p.v. elektra blijft nog steeds voordeliger. Deze strijd zal wellicht op termijn door elektra gewonnen gaan worden als warmtepompen nog efficienter en goedkoper worden, maar voorlopig is gas de winnaar.

  Samengevat: De keuze voor energiebron is niet zo zwart/wit als die vaak in debatten gevoerd word.

 25. De klimaatverandering is geen heilig dogma. De pandemie heeft vele bedrijven aan de rand van het bankroet gebracht. En weet je wat Biden zei tijdens zijn persconferentie in Genève, mensen zei hij er komt zeker een andere pandemie en die zal veel erger zijn, daarom moeten we snel voorbereid zijn!! Over welke pandemie had hij het? Merkel is zeer hypocriet ze valt steeds Rusland aan met verdachtmakingen, maar ze pakt lekker het gas binnen. Er staan ons nog moeilijke tijden te wachten. shalom

 26. In een poging de wereld te socialiseren heeft men vergeten dat:
  ° Een kapitalistische economie (schouders eronder) is een economie van ‘geven’.
  ° Een socialistische /communistische economie (achterover leunen) is een economie van ‘nemen’.
  Waar zeventig jaar geleden het gros van de mensheid arm was; zitten we nu ergens in de 20%. Deze vooruitgang is niet te danken aan het socialisme en zeker niet aan het communisme.

 27. Cyberaanval op petroleümpijplijn was zeker het werk van de democraten euh ik bedoel natuurlijk de Communisten in Chineestan …Excuseer mij 😉

 28. Laat die uit een James Bondfilm ontsnapte griezel maar eerst eens fatsoenlijk Engels leren spreken!

 29. Op weg naar volledige slavernij en depopulatie. Dat is wat hier achter zit. En de grote massa snurkt verder bij; “brood en spelen”.

Comments are closed.