Verwarring ten top dankzij dr. Fauci: Mondkapje helpt niet, maar twee wel, maar het hoeft niet, of misschien toch

————————————————————————————————————————————–

Als ‘wetenschap’ verpakte prietpraat is nog nooit zo verwarrend en chaotisch geweest. De corona ‘tsaar’ van het Witte Huis verklaarde in maart 2020 nog dat mondkapjes niet helpen. Onlangs suggereerde hij juist dat TWEE mondkapjes ‘effectiever’ zouden kunnen zijn, wat hij in een interview op 31 januari echter weer terugnam. Let wel: hij bedoelde echt TWEE mondkapjes, en niet slechts kapjes met meerdere lagen. Sommige bekende politici en Hollywood sterren namen zijn eerdere ‘advies’ meteen over, en werden inderdaad met TWEE aparte mondkapjes op gefotografeerd. De CDC nam dit aanvankelijk over, maar verklaarde dat met ‘dubbele’ kapjes enkel een dubbele laag werd bedoeld. Fauci zegt nu dat de CDC wel degelijk ‘onderzoekt of twee kapjes toch beter zijn dan één.’

Het is daarom goed verklaarbaar dat mainstream media zoals de New York Post, CNBC en de New York Times het over TWEE afzonderlijke mondkapjes hadden. Dat was immers letterlijk uit de mond van Fauci opgetekend. De instructie van de CDC om ‘dubbele’ kapjes te gaan dragen, werd daarom logischerwijs door veel mainstream media, en ook vrije media zoals Zero Hedge en deze site, zo uitgelegd. Vervolgens verduidelijkte de CDC dat het niet om twee afzonderlijke mondkapjes ging.

‘Double layer’: één of twee kapjes?

Daarop werd de verwarring echter nog groter, wat volgens waarnemers wijst op de nodige onenigheid die er achter de schermen lijkt te zijn. De CDC verklaarde weliswaar dat met ‘dubbele’ lagen gezichtsbedekking een enkel kapje met meerdere lagen werd bedoeld, maar aangezien zelfs de goedkoopste blauwe mondkapjes 2 of 3 lagen hebben, welke kapjes werden dan precies bedoeld? Bedenk dat sjaals en bandana’s expliciet zijn verboden, dus die vallen sowieso af. Klaarblijkelijk wist de CDC het zelf ook niet meer precies na alle tegenstrijdige verklaringen van dr. Fauci.

Op 48 minuten in het onderstaande Washington Post interview lijkt Fauci wéér terug te komen op zijn recente verklaring dat twee mondkapjes ‘geen verschil’ maken. De CDC zou nu wel degelijk ‘onderzoeken of twee mondkapjes beter zijn dan één.’ Waarom het dan niet eerder werd ingevoerd? ‘Omdat zij een op wetenschap gebaseerde organisatie zijn,’ waar hij op onwetenschappelijke wijze aan toevoegde dat ‘als één mondkapje als een fysieke barrière werkt, is het gezond verstand, en kan het zeker geen kwaad, en kan het helpen om twee mondkapjes te dragen.’


Amerikaanse mainstream media hadden het onlangs niet voor niets over twee aparte mondkapjes:

 Fauci; Wearing two masks is better than one (New York Post). ;  ‘Why Two Masks Are the New Masks’ (New York Times 21-01), compleet met foto’s van bekende Amerikanen met twee aparte mondkapjes op. CNBC 25 januari: ‘Dr. Fauci: Double Mask during Covid makes common sense…’: ‘Could wearing two face masks at once during the pandemic provide more protection…?’

‘Niets mis met twee, maar geen bewijs dat het helpt’

In het onderstaande clipje van een volgend interview zegt Fauci letterlijk dat ‘er niets mis is met het opzetten van twee mondkapjes. Maar er zijn geen data die aangeven dat dit een verschil zal maken, en dat is de reden waarom de CDC de aanbeveling niet heeft gewijzigd.’ (Overigens werd die aanbeveling WEL gewijzigd, en werd de ‘dubbele laag’ plicht (wat daar dan ook mee bedoeld wordt – zelfs Fauci lijkt het niet te weten) gisteren om 23.59 uur in):

In maart verklaarde Fauci nog – op basis van vele wetenschappelijke onderzoeken – dat ‘er geen reden is om een mondkapje op te zetten’, omdat die enkel symbolisch zijn:

Ook minister Hugo de Jonge zei maandenlang dat mondkapjes slechts een vorm van schijnveiligheid bieden, maar stelde ze – net als Anthony Fauci – desondanks toch verplicht, in ieder geval totdat iedereen is gevaccineerd (en naar het zich nu laat aanzien zullen ze ook in dat – almaar onwaarschijnlijker wordende – geval nooit meer vanzelf verdwijnen).

Twee – of zelfs drie of vier – mondkapjes lijken daarom niets anders dan een symbool van ‘dubbele deugdzaamheid’ te zijn. Dat veel mensen nu al grote moeite hebben met ademhalen onder één mondkapje mag schijnbaar geen naam hebben. ‘Waarom je zorgen maken over triviale zaken zoals ademhalen, als het dragen van meerdere gezichtsbedekkingen het op social media zo goed doet?’ spot Tyler Durden van Zero Hedge. ‘Laat het feit dat er geen bewijs is dat mondkapjes ook maar iets uitmaken u vooral niet tegenhouden om die kick te krijgen.’

 

Xander

(1) Zero Hedge

Afbeelding: social media meme


Zie ook o.a.:

01-02: Medische tirannie: Amerikanen moeten in Openbaar Vervoer nu twee mondkapjes dragen

28-01: Experts zeggen dat we nu twee, drie of misschien wel vier mondkapjes moeten dragen
20-01: 
Sperrzeit na 76 jaar terug: ‘Hoe het klokje thuis tikt, tikt het niet voor het virus’
19-01: 
Academische prognoses omgerekend: 66.600 doden in Nederland door lockdowns
17-01: 
Peer-reviewed Stanford studie vindt geen enkel bewijs dat lockdowns helpen, ook niet in Nederland
03-01: 
Nieuwe corona mutatie gouden kans voor bereiken groepsimmuniteit’

2020:

14-12:  Regering wil met harde lockdown mensen uitputten en rijp maken voor Covid vaccin’
29-11: 
Johns Hopkins studie: Covid-19 heeft relatief geen effect op normale sterftecijfer
08-11: 
Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen
07-11: 
Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
22-10: 
Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
14-10: (/ 
Mondkapje komt neer op het proberen tegen te houden van fruitvliegjes met kippengaas, en beschermt noch jezelf, noch anderen’)
08-09: 
Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19
25-08: 
Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

41

 1. Nog even over dat nieuwe besluit: ‘gedwongen quarantaine bij vermoedelijke corona-besmetting’

  https://www.geenstijl.nl/5157526/nog-even-over-dat-nieuwe-besluit-gedwongen-quarantaine-bij-vermoedelijke-corona-besmetting/

  “Vanwege de uitbraak van Covid-19 is het nodig een ziekenhuis aan te wijzen waar patiënten kunnen worden geïsoleerd die (vermoedelijk) besmet zijn met deze infectieziekte en die niet vrijwillig meewerken aan isolatie. Na overleg met het Universitair Medisch Centrum Groningen (onderdeel Beatrixoord) is dat ziekenhuis bereid om enkele patiënten op te nemen die, in overeenstemming met advies van de GGD en het RIVM, niet thuis in isolatie kunnen blijven.”

  Bij een “vermoedelijke besmetting” onder dwang in quarantaine geplaatst kunnen worden, dat is nogal wat. Maar, het juridische mechanisme hiervoor is niet nieuw en ook niet in het leven geroepen wegens corona. “Deze maatregel van gedwongen isolatie wordt getroffen door de voorzitter van de veiligheidsregio op grond van artikel 31 van de Wet publieke gezondheid.”

 2. En aankomende maandag zijn onze kinderen in groep 7 en 8 aan de beurt,als je echt om je kinderen geeft houdt je ze thuis,mag toch aannemen dat dit ook voor de jaknikkers de druppel.

 3. @ Mo: 4:17 pm. Ik ben blij dat U gebleven bent Mo. Helaas, zijn we met te weinig wakkeren, de grote massa van de bevolking trapt in de leugens van Rutte c.s. en het Stasijournaal.

 4. Pollepel op 2.33.
  Ik doe mijn kapje ook niet op .en als iedereen dat nu ook vrijdag om 8 uur ook niet doet, komt het wel goed. Ben benieuwd dat er mensen zijn die dit oppikken.

 5. Kamer weigert debat over ‘Build Back Better’
  Henk Krol van Lijst Henk Krol maakt zich zorgen over de drie woorden “Build Back Better”, die al een tijdje in canon door de wereldwijde elite gezongen worden. Van Trudeau tot Rutte en van Bill Gates tot hoge EU-gnomen galmen de drie woorden door speeches en politieke retoriek. DOODENG!
  https://www.geenstijl.nl/
  Kijk eens aan, de tweede kamer laat zijn ware corona gezicht zien. En daar moeten wij burgers nog vertrouwen in hebben.?

 6. @Mo, door het ondertekenen van allerlei al dan niet supranationale verdragen heeft de Nederlandse regering de afgelopen 25 jaar allerlei bevoegdheden laten weglekken naar EU en VN, in het bijzonder Tedros’ WHO. De Code van Neurenberg (1947) en het Verdrag voor de Rechten van de Mens uit 1948, waaraan o.a. Eleanor Roosevelt (1884 – 1962) heeft meegeschreven zijn niet meer van toepassing. Demissionair D666-minister Sigrid Kaag heeft het als lid van de Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) van de WHO in Nederland voor het zeggen en ze stuurt lieden als Grapperhaus, De Jonge en Rutte aan.

 7. Moeder de Gans schreef:
  03/02/2021 om 1:01 pm
  Dank je wel, ik doe mijn best om mijn informatie te delen.
  Wat er aan het beleid van de Overheid opvalt, is het bewust verzwijgen van de code van Neurenberg.
  De Neurenberg code hebben ze te respecteren, maar daar trekken zij zich niets van aan, en dat zegt mij al genoeg. Iedere arts in Nederland hoort te handelen naar die code, maar doet dat niet, uit angst voor de Overheid. En mijn eigen huisarts heeft dat ook aan mij toegegeven.

 8. Zeg nu eens eerlijk? Is het niet krankzinnig dat we niet met z’n allen zeggen ” barst maar” dan is het gebeurt, over en uit. We laten ons gijzelen door 2 zielige mannetjes.

  Stiekum vind ik de lock down wel lekker. Maar ik ben niet belangrijk. Dus stoppen. We kunnen er nu – op dit moment – een einde aan maken. En dat wordt hoog tijd. Valt het overigens niet op dat bouwbedrijven alles mogen, geen 1,5 meter, geen handen wassen, gereedschap wat wordt doorgegeven niet desinfecteren. Maar dat komt de overheid ( de staat, provincie en gemeenten) uit.

  En de politie moet zich kapot schamen. We kennen ze. Nederland is een klein land en niet zoals in Zuid Europa de politie onbekend is. Die liggen in kazerne’s buiten de stad, ver uit hun eigen buurt.

  Nogmaals ik heb er geen last van, vind het wel lekker. Maar nu moet het stoppen. Het is mooi geweest. Wist je overigens dat dit soort agentjes met losse handjes gerekruteerd worden vanuit gebroken gezinnen van hert platteland. Ik weet zeker dat de politie hier mee leest. Stop die maar in je zak. Losers.

 9. Gezond verstand is geen kwestie van statistiek en tabellen, hierin zit een diepe wijsheid en dat is ver te zoeken bij de beleids heren en dames met hun vermeende deskundige kansberekeningen, goocheltrucs en toverformules.

 10. @Palma:

  Ik heb allang geen mondkapje meer op! En krijg behalve vreemde en angstige blikken ook ALLE ruimte in de supermarkt 🙂 Blijkbaar zie ik er super-besmettelijk uit zonder mondkapje, mensen lopen echt met een grote boog om me heen.

  Het enige dat je hoeft te doen is zeggen dat je geen mondkapje kunt dragen. Winkelpersoneel mag je niet eens vragen waarom niet. Ze hebben die bevoegdheid niet.

  En ik kan hem ook niet dragen. Zo’n mondkapje belemmerd me namelijk in mijn persoonlijke vrijheid en dat is zeer schadelijk voor mijn geestelijke en lichamelijke welbevinden ….

 11. @Mo 2-2 11.48pm
  Gelukkig Mo alweer terug, welkom! We zouden je missen Mo! Blijf maar gewoon schrijven wat je hart je ingeeft. Hartelijke groet!

 12. Bezoek alvast de gevangenis waar u als quarantaine-weigeraar kunt worden opgesloten,
  ( ruime parkeerplaats aanwezig en gelegen in het chique Haren, dat wordt een verwen-weekend!)

  https://www.umcg.nl/-/polikliniek/umcg-beatrixoord

  Adres: Dilgtweg 5, 9751 ND Haren

  Vergeet niet mee te nemen: een geldig identiteitsbewijs: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument, goed humeur en bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar (zorgpas)

  Gebruikt u medicijnen? Neem dan een overzicht mee van de medicijnen die u nu gebruikt. Deze kunt u vragen bij uw apotheek. U mag ook de medicijnen zelf of de doosjes meenemen.

  Toiletspullen voor het douchen

  Voor meer info:
  https://tpo.nl/2021/02/03/briefje-van-jan-aan-hugo-de-pispaal/

 13. Polleke op 8.40.
  Samen een tijd afspreken , vrijdag morgen 8 uur .
  Graag een reactie allemaal. Geen mondkapjes meer.

 14. Je wordt het echt kotsbeu met dat mondmasker, weet je wat ze voor mij mogen doen, Dat ze hun mondmasker steken daar waar het licht niet brand!!! Shalom

 15. Het bewijs over mond- en neusbedekkingen.
  https://www.aerztefueraufklaerung.de/masken/index.php
  Nee, de overheid heeft maar 1 doel, het kleineren en ziek maken van de totale bevolking.
  En wij laten deze misdaad onze kinderen aandoen? Bovendien is dit een medisch experiment, dus verboden volgens de code van Neurenberg.
  zet de vertaling aan, indien nodig.

 16. Vreemd is dat men denkt: er wordt geademd door het mondkapje. Dat lijkt er niet eens op. Doe maar een proef met een sigaret of een damper. Blijkt dat je er omheen ademt. Het sluit totaal niet af. Daarom is de kans dat het virussen tegenhoudt ook bijna nul. Effectief is een volledig gasmasker…heeft u die?
  Het n95 of ffp2 masker sluit beter af… poriën grootte is echter niet goed, laat nog alles door..

 17. De kolder slaat toe bij de beleidmakers, het beste bewijs is hun zwabber beleid dat leidt tot niets, ja erger, het werkt averrechts en het slachtoffer is het volk dat niet nadenkt en zich als lamme schapen laat slachtofferen.

 18. Die kerel fauci is totaal ongeloofwaardig en tis gewoon 1 grote farce. Hopelijk komt er snel een einde aan deze achterlijke poppenkast!!

 19. Corona-update over de wereldwijde golf van rechtszaken en de oprichting van de “Team Freiheit” –partij.
  Een wereldwijde golf van rechtszaken rolt over de coronapandemie. Met een internationaal team van advocaten is de bekende advocaat Dr. Reiner Fuellmich zorgt ervoor dat degenen die verantwoordelijk zijn voor het coronabeleid worden vervolgd. Fuellmich sprak op 21 januari met Epoch Times over de huidige status van de procedure en de doelstellingen van de nieuw opgerichte partij “Team Freiheit”.
  De PCR-test als enige criterium van de coronapandemie is zwaar bekritiseerd door doktoren, wetenschappers en advocaten. Op 15 december heeft advocaat Dr. Reiner Fuellmich eiste een buitengerechtelijke schadevergoeding van de Charité-viroloog Christian Drosten van een voorlopig bedrag van 50.000 euro . Het juridische team rond Fuellmich heeft het coronabeleid van de afgelopen maanden ook internationaal juridisch getoetst. De advocaat sprak met Epoch Times over de huidige juridische stappen.
  https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/corona-update-zur-weltweite-klagewelle-und-parteigruendung-team-freiheit-interview-mit-reiner-fuellmich-a3434186.html
  Ook wij in Nederland moeten snel een partij op richten, voor de belangen van het volk en hun vrijheid.
  Een partij zonder handlangers van Klaus Schwab en zijn wereldwijde gewenste Great Reset.
  Ik moet deze video echt plaatsen, want onze overheid heeft vanavond weer laten blijken, absoluut maling aan het welzijn van onze bevolking te hebben.
  Het is een schande.

 20. Gelukkig weten al die wetenschappers, medici, politici en adviseurs nog niet dat ze gaan figureren in een soort spitting image annex muppestshow met een vleug southpark.

 21. Ze zouden figuren die mondkapjes promoten, moeten verplichten tot het dragen van geluiddichte mondkapjes, zodat ze niet langer worden gehoord.

 22. Hier bewijst:
  Wetenschap is voortgezette twijfel.

  En veel (niet allen) ‘wetenschappers’ zijn omhoog gevallen warhoofden, die in hun jeugd niet naar de psychiater gestuurd zijn.

  Nederland is daarvan een voorbeeld voor de gehele wereld.

 23. Xander, het ging in het vorige artikel van Hedge over de executive order dit Biden getekend had, waarin volgens Zero Hedge zou staan dat er dubbele mondkapjes gedragen moesten worden (ze gebruikte het woord double in hoofdletters om extra te accentueren) Echter bleek dat in de wet was opgenomen dat een mondkapje uit twee of meerdere lagen moest bestaan.

  Dat verschillende prominenten oproepen en adviseren om twee of meerdere mondkapjes over elkaar te dragen wordt en werd niet bestreden. Dat ze dit roepen is een feit dat overal terug te vinden is. Ze zijn totaal losgeslagen, niet meer van deze wereld. Het lijkt wel alsof ze een wedstrijd doen wie het meest bizarre voorstel kan doen, of de meeste binnen bepaalde tijd.

  Maar desalniettemin weer een mooi stuk Xander, hoop dat je nog lang mag doorgaan en online mag blijven.

  Shalom!

 24. Zou een soldaat in een besmet gebied b.v. gas blij zijn met zo’n lapje.
  Spectaculair zeg maar

 25. Beter dan alle zogenaamde corona maatregelen en de peperdure flauwekul van meneer Fauci:

  Professor Roger Seheult, MD legt de belangrijke rol uit die vitamine D kan spelen bij de preventie en behandeling van COVID-19. Dr.Sheult illustreert hoe vitamine D werkt, vat de beste beschikbare gegevens en klinische onderzoeken met vitamine D samen, en bespreekt de aanbevelingen voor vitamine D-dosering.

  https://www.youtube.com/watch?v=ha2mLz-Xdpg

  Engelstalige YT. Nederlands kan worden ingesteld.

  .

 26. Er wordt zoveel onzin verkondigd dat wetenschappers er zelf niet meer uitkomen. Deze zogenaamde geleerderen moeten ons de les lezen?

 27. Nou, om helemaal 100 procent zeker te zijn, zullen we dan maar ……. helemaal geen mondkapje dragen?

  Mooie nieuwe slogan ook: in plaats van ‘Samen krijgen we corona onder controle’ is het vanaf nu ‘Samen krijgen we mondkapjes het land uit!’

Comments are closed.