Pompeo: ‘Trump volledig bereid om militaire actie te ondernemen tegen Turkije’

Afbeelding: (4).

—————————————————————————————————————————————–

Defensiespecialisten: Het is nu aan Putin om te voorkomen dat ‘het genocidale Turkse leger’ de Koerden uitroeit

—————————————————————————————————————————————–

De Amerikaanse minister van BuZa Mike Pompeo heeft gisteren in een interview met CNBC gezegd dat president Trump indien nodig ‘volledig bereid is om militaire actie tegen Turkije’ te ondernemen. De NAVO zou daarmee in een diepe crisis worden gestort. Sowieso vinden analisten en inmiddels ook politici dat het islamitische Turkije al langer niet meer in de NAVO thuishoort en daarom uit het Westerse bondgenootschap zou moeten worden gezet, voordat Ankara de alliantie uit elkaar scheurt. (3)

Het door de VS bemiddelde staakt-het-vuren tussen de Turken en Koerden in het grensgebied van noordoost Syrië werd volgens diverse bronnen al na enkele uren door de Turken gebroken, die hun beschietingen op de Koerden weer zouden hebben hervat. De officiële deadline waarop de Koerden zich moeten hebben teruggetrokken verloopt vanavond. Ankara heeft gewaarschuwd dat geweld zal worden gebruikt tegen Koerden die zich dan nog in de 120 kilometer brede bufferzone  bevinden.

Terwijl de ruim 1000 Amerikaanse troepen bezig waren zich terug te trekken naar Irak verklaarde Pompeo dat de VS weliswaar ‘vrede boven oorlog prefereert’, maar dat president Trump ‘volledig bereid is om kinetische of militaire actie’ tegen Turkije te ondernemen. Mocht dat gebeuren dan zal zo’n confrontatie tussen de militair twee grootste leden van de NAVO het bondgenootschap zo goed als zeker opblazen.

Ondertussen zijn Russische special forces begonnen de door de Amerikanen verlaten militaire bases en posten in te nemen. Het is nu aan president Putin om de Turken en Koerden uit elkaar te houden. Beter gezegd: om te voorkomen dat de ‘genocidale Turken’, zoals Israëlische defensiespecialisten Erdogans leger noemen, de Koerden uitroeien. (2)

 

Xander

(1) Ynet News
(2) DEBKA
(3) Journalistenwatch
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

17-10: Turkse jeugdspelers in Europese amateur voetbalteams salueren voor Erdogan
16-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije
16-10: Amerikaanse officials: Turkije laat opzettelijk ISIS terroristen vrij en executeert Koerdische gevangenen
15-10: Erdogan gijzelt 50 Amerikaanse kernbommen op luchtmachtbasis Incirlik
14-10: Trump laat stoppen Turkse invasie Syrië aan Putin over
09-10: Invasie Syrië een feit; Trump dreigt opnieuw Turkse economie weg te vagen
07-10: ‘Trump laat Koerden in de steek en maakt weg vrij voor Turkse invasie Noord Syrië’
05-09: Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan (? Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven)
21-07: Turkse dictator Erdogan dreigt met militaire invasie van Cyprus
10-07: Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus (President Cyprus en Libische generaal spreken van ‘Turkse invasie’)
07-06: Staat de EU ‘tweede Turkse invasie’ Cyprus toe, uit angst voor 4 miljoen in Turkije wachtende migranten?
03-04: VS dreigt Turkije uit de NAVO te gooien om aankoop Russische raketten
19-02: Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden (/ Herstel Turks-Ottomaanse Rijk door militaire veroveringen steeds dichterbij – Jaren ’30 op herhaling: Europa doet opnieuw niets substantieels tegen almaar agressiever wordende dictator)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

34

 1. @Tr 11:31 pm, op 5/11. Leugens! De Armeense Genocide is een bewezen feit!

 2. @Tr, jij lijkt een voorstander van de turkse dictator te zijn. Bedenk wel dat als die tiran en leugenaar zijn ottomaanse rijk zou kunnen uitbreiden tot onze westelijke regio’s dat dan ook europese turken te maken zullen krijgen met zijn repressie zoals hij nu de turken in turkije al onderdrukt en elke tegenstand de kop indrukt…de turkse gevangenissen puilen uit van politieke dissidenten, leerkrachten, rechters, journalisten enz….
  Dan is het afgelopen om kritiek te uiten en zelfs je vrije mening ergens te posten of zelfs uit te spreken.
  Daar denken europese aanhangers van de terroristische dictator blijkbaar niet aan, ze hebben hem mede door hun buitenlandse stemmen aan de macht geholpen in turkije, veilig en wel vanuit het vrije westen waar het schrikbewind van deze megalomane tiran hen niet kon raken.
  Voor het behoud van die westerse vrijheid en het luilekker leventje, dat turken intussen in europa hebben, zouden zij dus het meest moeten vrezen voor overheersing en sharia door deze gek…in hun eigenbelang dus.
  Helaas laten turken en andere moslims zich misleiden door hun religieuze haat jegens onze ongelovige maatschappij door de turkse manipulator om dan zelf de dupe te worden van hun eigen haat ideologie….dan krijgen jullie geen kritiek meer op je vrije meningsuiting maar gevangenisstraf of onthoofding…dan is het ook over and out voor ons allen, ook voor turken en moslims zelf.
  Blijkbaar was dat de bedoeling van de oproep om zoveel mogelijk traditioneel kinderen te kweken door inteelt en polygamie…door verminderde, geestelijke vermogens is het immers veel gemakkelijker om te manipuleren en moslims te beïnvloeden en mee te werken aan de bezetting van europa om vrijwillig hun vrije, westerse levensstijl in te ruilen voor de gruwelijke onderdrukking door de sharia zoals in de islamitische landen.
  Als puntje bij paaltje komt, zal pas duidelijk worden hoe dom turken en moslims wel zijn als ze zich politiek laten misbruiken door leugenaar erdogan om onze en daarbij hun eigen vrijheid op te offeren.

 3. Tr.
  Klopt je hebt gelijk. Turken stammen niet af van de Mongolen.Maar Turken waren wel, in de 13e eeuw, een heel groot legeronderdeel van het mongoolse leger onder leiding van Genghis Khan. En Genghis Khan was de grote koning van de mongolen.
  Ik denk dus dat dit kwatrijn van Nostradamus naar desbetreffende verwijst.
  Als dit klopt, dan gaan we nog een hele rare tijd tegemoet.

 4. Karl highway
  Turken stammen niet af van Mongolen, het zijn 2 andere stammen, zoals joden en Arabieren wel neven volkeren.

  Elke oorlog tegen Mongolen/ Turken word uiteindelijk verloren.
  Hongaren en Finnen zijn ook verre verwanten dus dat word interessant.

  De Russen zelfs hadden het altijd moeilijk tegen de Finnen en Turken, je ken bepaalde veldslagen winnen, maar nooit de genadeslag geven dit is de Russen en ook de Romeinen/ Europeanen niet gelukt, ze komen sterker terug.
  Zelfde geld voor de Chinezen zij onderdrukken de Oeigoeren nog aan de grens van de chinese muur maar ze komen terug.

 5. Intussen heeft Trump de economische sancties tegen Turkije ingetrokken en lijkt Turkije bereid de wapens neer te leggen in een bestand.Ik kan me best voorstellen dat dit na de eerste poging om de amerikaanse troepen terug te trekken zo al bekokstooft is tussen Trump en Putin.
  In ieder geval is het een goede zaak dat de amerikanen Syrië nu definitief en helemaal lijken te verlaten.Er zouden in Syrië gewoonweg geen buitenlandse troepen aanwezig moeten zijn zonder instemming van de syrische regering.
  Vanuit Duitsland werden van de week nog suggesties gedaan van een soort internationale troepenmacht.Laten we hopen dat dat een laatste stuiptrekking is van ongewenste en volgens het internationaal recht voorzover dat bestaat onaanvaardbare inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van Syrië en dat zo snel mogelijk stappen worden ondernomen om de relaties te normaliseren en Assad te erkennen en respecteren als het legitieme staatshoofd van Syrië.
  Zitten daar nog wel even die turken natuurlijk.Dat zit Assad natuurlijk niet helemaal lekker,maar het is te hopen dat de situatie nu beheersbaar blijft,al heb ik er een hard hoofd in wanneer gezond verstand onder de west europese landen de overhand zal krijgen.

 6. @Econoom: 2:48 pm. Ongeloofwaardig. Maar over de heilig verklaarde Obama en Clinton, die heel wat op hun kerfstok hebben, horen we U niet.

 7. Laatste nieuws: VS ambassadeur legt explosieve verklaring af over Trump.

  Bron. Mod.

 8. Overigens komt Trump door de Oekraïne kwestie steeds meer in het nauw, ook onder republikeinse politici die niet allemaal zijn gecharmeerd van zijn manier van opereren.

 9. Trump gaat wel de witte helmen in Syrië met veel geld steunen, heb ik op een andere site gelezen.
  En wat de Navo betreft, deze gaat failliet, volgens de berichten.

 10. @Günter,

  Het is jammer dat de meesten helemaal niets afweten van de smerige rol die de mufti van Jeruzalem, al-Husseini heeft gespeeld voorafgaand, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Hij is de hoofdverantwoordelijke van het ontstaan van het huidige conflict tussen Israël en de zich Palestijnse noemende Arabieren

 11. Johannes, dus de slogan van Trump Make America Great Again moet worden veranderd in Make America Small Again. Toch opvallend hoe sommige reageerders altijd weer in staat zijn om elke vreemde beslissing van Trump als een bewijs van opperste wijsheid te zien.

 12. @Günter: 5:14 pm, op 22/10. Ik stem volledig in met uw reactie, Günter. Maar onze hoop is op de Heere, de God van Abraham, Isaäc en Jacob, en zijn eniggeboren Zoon Jezus, Hallelujah!

 13. Nostradamus:
  In het jaar 1999, de maand sept (zevende / september).
  Uit de hemel zal een grote koning van verschrikking komen:
  Tot leven wekkend de grote Koning van Angolmois,
  Ervoor erna regeert Mars door geluk.

  Als men vanuit het perspectief van een middeleeuws iemand kijkt is de koning van verschrikking naar mijn inziens de zonsverduistering in 1999 geweest. een zonsverduistering bracht volgens hun veel onheil (Terror). De Koning van de Angelmois is uiteraard de Koning van de Mongolen. Ik denk dat hij hiermee Erdogan bedoelt. (Turken stammen af van de Mongolen).
  (In december 1997 reciteerde Erdoğan in Siirt een gedicht uit een werk geschreven door Ziya Gökalp , een pan-Turkse activiste van de vroege 20e eeuw. Zijn recitatie omvatte verzen vertaald als:
  “De moskeeën zijn onze barakken, de koepels onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten …” die niet in de originele versie van het gedicht staan. Erdoğan zei dat het gedicht door het ministerie van Onderwijs was goedgekeurd om in leerboeken te worden gepubliceerd. Volgens artikel 312/2 van het Turkse wetboek van strafrecht werd zijn recitatie beschouwd als een aansporing tot geweld en religieuze of rassenhaat. Hij kreeg een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan hij vier maanden diende, van 24 maart 1999 tot 27 juli 1999. Vanwege zijn overtuiging werd Erdoğan gedwongen zijn burgelijke positie op te geven. De veroordeling stipuleerde ook een politiek verbod, waardoor hij niet kon deelnemen aan parlementsverkiezingen). Ik denk dat in dit tijdsbestek de Grote koning van de Angelmois is geboren cq opgestaan!
  Mars is de god van oorlog. die ervoor en erna heerst. Balkan oorlog ervoor en 2e golfoorlog erna enz..

 14. Zucht ff weer waarheid nu.

  Usa valt turkije nooit aan, al zouden ze willen er geen geen voer meer voor, de wereld is het zat plus turkije is een maatje te groot voor zo ff simpel aan te pakken daar komt bij dat turkije strategisch en diplomatisch grote speler is en een ketting reactie veroorzaakt.

  Trump krijgt nu de handen volk binnen de eigen grenzen, het volk is nooit zo gesplitst geraakt als vandaag de dag in Amerika.

  Usa trok zich versneld terug juist omdat de Turken het zat zijn na zoveel jaren gesprekken maar geen acties, iedereen is kansloos tegen de regionale macht daar ( Turkije ) hun zijn daar thuis heer en meester.
  De media in west beweerd andersom dat Usa terugtrekt en daardoor Turkije ken invallen, mooi verhaal en wel leuk geprobeerd om de eer te behouden natuurlijk.

  Door de actie van Turkije lukte het versneld deals en onderhandelingen af te ronde waarin turkije de touwtjes in handen heeft en zn zin krijgt terecht.
  120 uur staakt het vuren zodat de terroristen kennen vertrekken zoals ze willen.

  Nu in sochi met Poetin soortgelijke deal nu 150 uur om ook de gebieden waarin rusland meer de controle heeft zoals in Munbic regio om ook daar het leeg te laten lopen zodat dit onder de veilige zone kan komen te staan en opbouw zal gaan plaatsvinden van 52 nieuwe steden en 157 dorpen dit is het plan van Turkije.
  De Russen doen alleen wel aan gezamenlijk en gecoördineerd het gebied in te trekken.

  De Turken laten niet isis terroristen vrij nee dit doen de ypg terroristen zelf met hun geldstromen van dezelfde kant uit.

  Poetin en Erdogan gaan goed samen. Ze hebben elkaar nodig.

 15. @Cefas: 3:43 pm. Ben het met U eens. Maar ook zie ik Jeremia 38 t/m 39 uitkomen. Mijn troost is de Wachter van Israël, de God van Abraham, Isaäc en Jacob heeft ALLES in handen. Het KWADE zal niet tiomferen. Leve Christus Koning!

 16. Niemand durft het aan om deze nieuwe Hitler tegen te houden, behalve de Russen !

 17. Dat Trump zich terug trekt uit het Midden-Oosten, heeft te maken met dat hij Amerika soeverein weer wil maken. Dat houdt in: dat jou land pas soeverein wordt, als jou land geen oorlog voert in het buitenland of jou land geen lid is van de VN. Want alle landen die lid zijn van de VN, moeten onderdelen van hun legers ter beschikking stellen aan de VN. Dus zijn zij daarmee inwezen in oorlog met het buitenland. Dus zijn alle landen die lid zijn van de VN, geen van alle meer een soeverein land. Alleen dat beseffen vele mensen niet. Dat is de redenen dat Trump geen oorlog wil en zo zijn eigen land weer met de bespaarde miljarden, die anders uitgegeven werden voor oorlogsvoering. Om deze miljarden voor eigen land te besteden, om het land weer economisch beter te laten worden. En de rest van de wereld lost zijn eigen problemen maar op, dit keer zonder de Amerikanen. Dit zijn die andere landen niet meer gewend om zelf in de schulden te steken voor oorlogsmaterieel om hun eigen problemen op te lossen. Hierdoor vallen vele (regerings)leiders door de mand, doordat zij niet mans genoeg zijn, om hun mannetje te kunnen staan in conflicten. Wat zo opvalt bij de EU en de lidstaten.

 18. Die econoom snapt er ook helemaal niets van< Trump heeft al in zijn verkiezingsprogamma gezegt dat hij overal zijn millitairen zou terugtrekken waar nodig.

 19. Xander eerst deze week afwachten tussen, het het duel Trump / Pelosi. Met andere woorden het duel hoererij / casino en drugs / witwas in wat voor zin ook, voordeel hierin voor Trump is dat er vorige week de Italiaanse president dollars kwam lenen, met andere woorden voor wat hoort wat.

 20. @ P. Kossen 2:28 u. Als je de ontstaansgeschiedenis kent, zie je dat de E.U. de niet-militaire versie van de Nazi’s is. De Nazi’s en Turkije, waaraan onverbrekelijk verbonden de islam, hadden een goede verstandhouding met elkaar. Denk aan de ontmoeting van grootmoefti Mohammed Amin al-Husseini met nazi-functionarissen in Berlijn in 1933, het begin van een nog inniger verstandhouding. Onze vijanden in Brussel, die de uitvoerders zijn van het modern Nazi-plan verpakt onder de noemer van ‘democratie, vrijheid en rechtsstaat’ (zoals Hitler ook begonnen is), hebben hun handlangers in Den Haag, onze verraders dus wier koppen je iedere avond voor de t.v. kunt zien. Verwonder je dan ook niet dat dit allemaal zo gaat. Verwonder je alleen over het feit dat het overgrote deel van het Nederlandse volk daarvoor, ondanks vele waarschuwingen van verschillende zijden gedurende tientallen jaren, zèlf gekozen heeft. Naar mijn gevoelen is de huidige opzet: Nederland volledig kapot maken, werkelijk: kapot maken (boeren, vissers, bouw, onderwijs, jeugdzorg, politie, sociale voorzieningen, A.O.W., genderloosheid, homo-huwelijken, pensioenen, ziekenzorg, koopkracht, belastingen, islamisering, uitholling van het gezin, gezagsondergraving), niet dan alleen met heel veel geweld terug te draaien. Niet dat ik daarvoor pleit, zeer beslist niet (!!), want wij hebben machtige en sterke doodsvijanden in Brussel en Den Haag, die er niet voor zullen terugdeinzen naast de vrachtwagens ook tanks in te zetten en óók om met dodelijk geweld gericht te schieten zodat vele doden zullen vallen. En hierbij: waarschijnlijk is het ontkerktelijkte, goddeloze, laffe, gehersenspoelde overgrote deel van het Nederlandse volk blij met alles zoals het nu is en zou dat overgrote deel zich óók als vijanden tegen ‘opstandelingen’ keren. Mocht je Gods Woord als richtsnoer hebben, zie dit dat als de aanzet van de allerlaatste tijd, waarbij aannemelijkerwijs de vele toegelaten anti-christelijke islamieten de soldaten van de a.c. zullen zijn. En weet: het wordt nòg erger. Véél erger!! Daarbij weten ik en vele bezoekers van Xandernieuws óók: “Gods Woord houdt stand in eeuwigheid en zal geen duimbreed wijken. “.

 21. De NAVO is een oud overblijfsel van de koude oorlog en had al lang hervormd moeten worden.
  Maar zoals het zo vaak gaat dempt men de put pas als het kalf is verdronken.

 22. Hitler 2 is bezig, maar nu in het Midden-Oosten. Laten we het nu weer gebeuren met een slappe houding van het Westen, net als aan de vooravond van WO 2, met Chamberlain als aanvoerder van de slappe hap en niet te vergeten Evian les Bains waarin de Joden in 1938 in de steek werden gelaten door het Westen. Zijn nu de Koerden, die in de steek worden gelaten door het Westen?

 23. Europa wil bemiddelen, ‘onze’ buikspreekpop Annegretchen Kramp Karrenbauer, de Duitste ‘minister’van defensie wil in noord-Syrië een zone waar ‘zekerheden’ gegarandeerd worden. Dit in een soeverein land (Syrië) waarbij zowel Rusland en de VN Veiligheidsraad geen toestemming gaan verlenen.
  Rusland heeft ook hier een diplomatieke zege behaald !
  De VS én door medeplichtigheid van Europa zijn de oorzaak van dat hele, uit de hand gelopen, gedonder. Het nog steeds verguisde en walgelijk beledigde Rusland moet nu voor ‘recht en orde’ gaan zorgen.

 24. Dat is niet wat ik gisteren zag op de BBC, die zonden weer een persconferentie uit van Trump en die wil zijn troepen meer en meer wegtrekken, wel bestaat de mogelijkheid tot kleine speciale eenheden die operaties kunnen uitvoeren tegen eventuele terroristen maar daar zou het bij blijven. Nergens heeft de president laten doorschemeren tot militaire actie tegen Turkije, kan hij ook niet omdat Turkije lid is van de NAVO.Shalom

 25. Wat was dan de zin van de terugtrekking van dr VS troepen die door menig reageerder werd bezongen als een bewijs van de genialiteit van Trump. Per saldo heeft hij er een rommeltje van gemaakt zoals ik al eerder heb aangegeven. En maar hopen dat Trump Pompeo niet terugfluit. Want Trump is echt niet te vertrouwen.

 26. Turkije uit de NAVO zetten en wel onmiddellijk ze kopen wapensystemen bij de Russen NSBers zijn het

 27. De Turkse tv kanalen tonen een teller in beeld wanneer het staakt het vuren afloopt en de genocide en etnische zuiveringen op de Koerden, Yazidi’s, Christenen e.a. weer hervat kan worden.
  En de wereld kijkt toe zonder noemenswaardige maatregelen tegen het Turkse terreurbewind te ondernemen, schandalig!
  https://mobile.twitter.com/AzadiRojava

 28. Wat is er nog aan wijze mensen te vinden in het zg. ,, vrije westen,, Wilders heeft jaren geleden al gezegd dat Erdogan niet iemand is waar afspraken mee gemaakt kunnen worden. En wat doen ze, precies het tegenovergestelde.

Comments are closed.