Turkse jeugdspelers in Europese amateur voetbalteams salueren voor Erdogan

Ter verdediging toonde de Turkse minister van Jeugd en Sport een foto van het Franse nationale elftal, dat na het behalen van de wereldtitel in 2018 een formele saluut maakte aan president Macron (afbeelding (2)). Dat gebeurde alleen niet tijdens een wedstrijd (wat verboden is), en had tevens geen ideologische-religieuze betekenis.

—————————————————————————————————————————————

Toestaan dubbele paspoorten begint zich te wreken – Vlaamse minister van sport vindt het ‘ongehoord dat kinderen voor politieke en militaire propaganda worden misbruikt’

—————————————————————————————————————————————

De UEFA onderzoekt momenteel of het Turkse nationale voetbalelftal gestraft moet worden wegens het salueren van de spelers bij de recente EK-kwalificatieduels met Albanië en Frankrijk. Het is namelijk verboden om politieke uitingen te doen tijdens een wedstrijd. Het saluut aan dictator Erdogan is gezien diens onderdrukking van critici in eigen land, de invasie van Syrië en de oorlog tegen de Koerdische bevolking te vergelijken met het brengen van de Hitlergroet. Nu blijken ook Turkse spelers van jeugdige amateurteams in Europa de militaire Erdogan-saluut te brengen. Wat gaat de KNVB doen als dit ook in Nederland gebeurt? Wij vermoeden dat het op de door steeds meer mensen verafschuwde politiek-correcte wijze zoveel mogelijk stil zal worden gehouden, mits het alsnog in de media komt.

Propaganda voor moslimdictator

Een Turks jeugdteam van het Vlaamse FC Beringen plaatste op zijn Facebook een foto waarop de circa 10 jaar oude spelers het beruchte saluut maken. Op de achtergrond hangt een Turkse vlag. Ook in de kleedkamers werden opnames gemaakt. Voetbal Vlaanderen is een onderzoek naar de voetbalclub gestart. Minister van Sport Ben Weyts reageerde dat ‘het ongehoord is dat kinderen voor politieke en militaire propaganda worden misbruikt. Sport moet kinderen integreren, en niet van elkaar scheiden.’

Terzijde: het misbruiken van kinderen voor propaganda gebeurt natuurlijk al veel langer in Europa. Vooral de internationale klimaatbeweging maakt zich hier veelvuldig aan schuldig.

FC Beringen liet in een eerste reactie weten dat dergelijke foto’s ieder jaar worden gemaakt, en ‘een eerbetoon zijn aan alle martelaren en hun verwanten’. Merk op dat steeds over ‘martelaren’ wordt gesproken, een in Europa opzettelijk genegeerd feit omdat dit op een religieuze dimensie wijst. Zo sterven Turkse soldaten niet alleen voor hun vaderland, maar meer nog voor de islam.

Ook vanuit Duitsland komen de eerste meldingen van vergelijkbare voorvallen in het amateurvoetbal. Zo vierden de spelers van Türkspor Mainburg (Bayern) hun doelpunten tegen SG Wildenburg/Bitburg door te salueren. De Beierse voetbalbond heeft sancties aangekondigd, en verklaarde dat ‘wij niet tolereren dat iemand onze sport voor discriminatie, provocaties en beledigingen misbruikt… Daarom voeren wij een nul-tolerantie beleid, en zullen daar geen millimeter van afwijken.’

Falende integratie mede mogelijk gemaakt door dubbele paspoorten

Omdat van echte integratie –waar het opheffen van een dubbel paspoort een logische eerste vereiste in zou zijn- in de EU nooit serieus werk werd gemaakt –want dat zou maar ‘racistisch’ zijn, en je moet andere culturen vooral respecteren (behalve die van jezelf)- kon de grote Turkse gemeenschap in Europa vooral heel erg Turks blijven, inclusief constant afgeven op wat hier allemaal verkeerd en ‘heidens’ zou zijn, maar ondertussen wel gewoon maximaal blijven profiteren van alle sociale voorzieningen.

Vijfde kolonne

Wat het salueren tevens laat zien is dat Erdogans ‘vijfde kolonne’ geen complottheorie, maar harde realiteit is. De despoot in Ankara heeft miljoenen Turkse volgelingen in Europa. Hoge officials van zijn islamistische AKP partij dreigden jaren geleden al om de Turken in Europa te mobiliseren voor de plannen die Erdogan met onze landen en samenlevingen heeft.

Erdogans uitspraak ten tijde dat hij nog burgemeester van Istanbul was, is ondertussen algemeen bekend: ‘De moskeeën zijn onze kazernes (/forten), de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam.’

Nog steeds weigert Europa hem serieus te nemen. Nog steeds weigert Europa de islam niet langer als enkel een religie, maar als een alomvattende militante en agressieve ideologie te zien die erop uit is alle ‘ongelovigen’ goedschiks of kwaadschiks te onderwerpen. Ondertussen staan er al tienduizenden ‘forten’ van deze ideologie in Europa, waar wekelijks miljoenen ‘soldaten’ komen.

 

Xander

(1) Welt
(2) Afbeelding: : Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

17-10: Turkse minister Defensie twittert kaartje met geplande verovering Syrië, Irak, Armenië, Griekenland, Cyprus en Bulgarije

2018:

19-12: Islamitische Unie Congres; Erdogan in 2023 leider van wereldwijd Kalifaat

(Via oud Xandernieuws.punt.nl):

05-11: VN geeft Turkije gevaarlijk veel macht over migrantenstroom Europa (/ In Berlijn patrouilleert reeds de Turkse speciale politie – Turkse journalist: ‘Europeanen moeten leiders kiezen die beseffen dat de strijd om het continent verloren dreigt te worden’)
13-08: Turkse journalist: Erdogan begint steeds meer op Hitler te lijken

2016:

17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
02-05: EU-diplomaten: Visumvrijheid Turken is nachtmerrie en zelfvernietiging van Europa’ (/ EU-diplomaten omschrijven Turkijedeal als grote gok, enorme fout en politiek bedrog)
06-04: Turkse overheid moedigt schoolkinderen aan martelaar voor islam te worden
26-03: Koning Jordanië: Turkije stuurt bewust terroristen naar Europa
17-03: Details deal Merkel/Rutte met Turkije: Nog eens half miljoen moslims naar Duitsland en Nederland
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa)

2013:
30-06: Hoog lid Erdogans AKP dreigt Berlijn met 3,5 miljoen Turken in Duitsland

2012:
18-04: Turkse regering gaat miljoenen Turken in Europa mobiliseren

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

25

 1. @Sakura:
  “Steeds was het een inside job .Iemand van de eigen politiek of adel zette steeds de poorten letterlijk open. Dat is wat de politiek vandaag weer doet.
  Als de politiek en alleen de politiek dit niet zou toestaan hadden we nu deze miserie niet.
  De politiek is nooit de oplossing maar steeds het probleem,ze is steeds met voorbedachte rade en steeds het eigen volk ter kwader trouw.
  Ze zijn zich beter nog dan het gewone volk bewust van wat ze uitvreten. Het is bijgevolg idioot, of misschien ook psychisch comfortabel, te geloven dat de politiek moet wakker gemaakt worden om dit op te lossen.”
  De nagel op de kop!
  Het is altijd al geweest: politiek tegen bevolking.
  Er zijn geen besparingen nodig, voor helemaal niks, niet voor het klimaat, niet voor het milieu, niet om vluchtelingen op te vangen ook al zijn het er miljoenen als er verstandige mensen aan het roer zouden staan en het volk een goed leven zou gunnen want er is overvloed en geld genoeg, ze kunnen zelfs in tijden van nood geld zomaar bijdrukken om de economie een handje te helpen…allemaal perfect mogelijk! Maar dan moet de politiek aan de kant van haar volk staan, beslissingen nemen voor het algemeen welzijn en iedereen een goed leven gunnen.
  Ik heb de indruk dat er maar heel weinig leiders bestaan die met macht kunnen omgaan, om hun macht voor het goede, het welzijn van anderen/iedereen te gebruiken. Het lijkt wel alsof ze eenmaal aan de macht kwaadaardig worden, enkel om controle over de bevolking, over andere mensen te kunnen opleggen, machtsmisbruik door slappelingen.
  Controle die overigens een illusie is want nooit zullen ze macht krijgen over ons denken.
  Politici worden overbetaald door de bevolking om het volk te vertegenwoordigen om vervolgens het vertrouwen te beschamen en hun mandaat te misbruiken om oorlog te voeren tegen het volk, collectief te verarmen en te knechten.
  Deze onwaardige leiders veroorzaken zoveel leed dat niet nodig is, enkel omdat ze anderen niet gunnen wat ze zichzelf onrechtmatig toeëigenen.

 2. @Sakura: 11:18 am. En dan met name: VVD,CDA,PvdA,D66,GL,CU. Deze partijen vormen de 5e colonne, van de ons vijandige machten. En dat al 10 tallen jaren. Si vis pacem parabellum: Die vrede wenst/zoekt, bereide zich voor op oorlog.

 3. @ Gunter
  Ben het met u eens, alles wordt verbasterd, zelfs de taal.
  Hoe vaak is die in Nederland niet verandert en gewijzigd.
  Toch gaat het mij meer om fatsoen dan om een taalfoutje. De waarheid is van belang.
  En die waarheid wordt gecensureerd, zoals u terecht heeft aangegeven.
  Wat ik bij Xander kan waarderen is dat ze het nieuws en de reacties wel graag in het Nederlands willen,
  Zodat iedere Nederlander het kan lezen, omdat Nederlands de hoofdtaal is in Nederland.

 4. De geschiedenis herhaald zich steeds weer ! In de geschiedenis of het nu om Dzjegis Khan en de val van de Song dynastie in China gaat of over de ondergang van het Romeinse rijk, wat ook begon met een migratieprobleem oa de Visegoten. Steeds was het een inside job .Iemand van de eigen politiek of adel zette steeds de poorten letterlijk open. Dat is wat de politiek vandaag weer doet.Als de politiek en alleen de politiek dit niet zou toestaan hadden we nu deze miserie niet. De politiek is nooit de oplossing maar steeds het probleem,ze is steeds met voorbedachte rade en steeds het eigen volk ter kwader trouw.Ze zijn zich beter nog dan het gewone volk bewust van wat ze uitvreten. Het is bijgevolg idioot, of misschien ook psychisch comfortabel, te geloven dat de politiek moet wakker gemaakt worden om dit op te lossen. We zijn verdoemd dit voor de zoveelste keer te moeten ondergaan. Je kan u enkel voorbereiden. Si vis pacem para bellum .

 5. Ben nieuwsgierig wat de voetbal federatie zal beslissen. Het in de kim smoren of zoals de politiekers , zich in alle bochten wringen. Men zegt van deze die daar zitten mislukte politiekers. Wel ze kunnen het tegenovergestelde bewijzen met een kordate beslissing te nemen.

 6. @Günter 3:07 pm, op 17/10. Klopt helemaal wat U zegt. Atatürk had inderdaad een diepe afkeer van de islam, hij was voorstander van een Turkije naar westerse snit. Ook is het zo geweest, dat het Turkse leger, de erfenis bewaakte van Atatürk. Helaas heeft de dictator Erdohan het leger ontdaan van de democratische krachten, en vele hoge officieren laten arresteren.

 7. Die groet heb erdogan niet bedacht zoals de hitler groet wel in nazi tijden ontstond.

  De turken zijn een trots leger volk, niet geworden met de komst van de islam, deze ruiterlegers die spirit werkt al duizenden jaren door, er waren tijden dat de turken de islam zware nederlagen bracht, drm wilde mohammed de turken perse bekeren.
  In hadis spreekt hij over de strijders met kleine ogen, en vacht als bekleding komen zij te paard, zolang zij ons niets doen doen wij hen niets, hik wist dat deze strijders voor de islam gewonnen zouden worden en daarvoor gebruikt.

  Het enige leger dat nog mehmetçik word genoemd/ spirit
  Mehmet = kleine mohammed in turks, ter nederigheid aan mohammed noemen ze vaak mehmed
  Mehmedçik = mohammedaan of strijder, krijger van mohammed.

  Een informateur van poetin zei en wist oorlog met de turken is als n oorlog tegen satan, drm is de wereld niet in staat om met oorlog hen te bestrijden, de atheistishe europhese leiders weten niet veel van religie en geschiedenis en totaal blind.
  Dit geld niet voor trump, hij zei zelf de turken zijn hele grote strijders en commando’s met vietnam oorlog zat hij in leger en trainingen met de turken

  De hoogste generaal van rusland is een turk van tuvalu stam ( sergey soylu )
  Dezelfde achternaam als turkse ( suleyman soylu )
  Soy betekend routs in turks/ aziatisch soylu is iemand met n stamboom, van goede huize zegmaar.

 8. En dat geldt uiteraard niet alleen voor Turken, maar alle (!) moslim mislukte gemeenschappen waar dan ook.
  Jammer dat mensen gewoon niet willen inzien wat hun kinderen in de toekomst gaat overheersen.

 9. @ M. 6.38 u. Eindelijk een taal-medestander hier. Goed taalgebruik heeft alles te maken met liefde 💗 voor eigen cultuur. 💐

 10. Zojuist kwam de gedachte aan Raoul Wallenberg op: een der grote HELDEN van de 2e W.O..

  Omdat hij zo intelligent was, evenals zijn vriend/chauffeur, werden zij aan het eind der oorlog ontvoerd door de Russen …

 11. Het vreemde is: voetbal is haram, het hebben van idolen zoals voetballers (en Erdogan zelf) is verboden. Alleen Allah moet op de eerste plaats staan, dus deze Turken zijn dik in overtreding!

 12. De turken in europa weten niet hoe het is om te leven onder een dictator. Ze kunnen hier gillen dat “ze hun leven en bloed geven”, of een foto groeten, maar schreeuwen ze dan ook zo als erdogan hier heerst? Ook zij zijn decadent geworden door de vrijheid en rijkdom, willen ze dat afstaan? Ik denk het niet. Oorlog en rijkdom gaan niet samen.

 13. @ svirmus. Heel goede vraag die je stelt! Antwoord: ik verzamel al jaaaaaren dergelijke dingen in tekstbestanden om er bij gelegenheid op terug te komen. Ik kan je echter verzekeren dat ik zelf niets (!!) gewijzigd heb. Bewijs: vergelijk de door mijn geplaatste tekst van Adolf Erdogan met die door Xander.
  Ik had nog één link waar ik de uitspraak vandaan heb: http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2009/10/stop-the-islamisation-of-europe-rally-december-13th-spread-the-word-save-the-world.html
  Maar ook die link werkt niet meer.

 14. U schreef: een formele saluut: dat klopt niet: want: HET saluut … er behoort dus te staan: een formeel saluut

  Wees s.v.p. zuinig op en correct in uw taal

 15. @Günter:

  waar haal je dit vandaan?
  En dan tot slot de verstandige woorden van Mustafa Kemal Ataturk, stichter en eerste president van Turkije: “De islam, deze waanzinnige theologie van verdorven bedoeïen, is een rottend kadaver dat onze levens vergiftigt!”

  Als de Atatürk dit zelf gezegd heeft, dan moet dat toch wel een eye-opener zijn voor de hedendaagse Turken mbt. de Islam.

 16. Dat krijg je er van als je de boel wil islamiseren, alle waarschuwingen van je af praat en iedereen die er wat van zegt aanpakt, beboet of het racistenstempel opdrukt.
  Het verbaast mij al lang niet meer dat de meeste allochtonen een afkeer hebben tegen alles wat westers is….dat krijgen ze met de paplepel ingegoten en worden door anderen opgestookt.
  Nog een paar jaartjes dan is iedere westerling aan de beurt… want dat struisvogelgedrag gaat een keer goed fout aflopen.

 17. Het eerste wat broodnodig is, is het afpakken van de Nederlandse nationaliteit. Daarmee ook tegelijk alle sociale voordelen die hieraan zijn gekoppeld. Het tweede; sluit en sloop iedere moskee. Voer een zero tolerance beleid ten aanzien van alle uitingen van de islam. Voer een echte strafmaat in en voer die ook uit op elke overtreding, geen voorkeursbehandelingen meer.Registreer de nationaliteit van een verdachte en veroordeelde. Langer dralen en draaien is dodelijk.

 18. Iedere moskee, islamitisch maatschappelijk centrum of huis in Europa is een islamitisch bruggenhoofd om van daaruit Europa te veroveren, te bezetten en de demonische sharia in te voeren.

 19. Dat was ook hier in Vlaanderen het geval, jeugdspelers die het geweld van hun thuisland Turkije een groet brengen, waarom blijven ze dan hier? Voor mij mogen ze terug naar hun dictator Erdogan de ware terrorist. dus men moet in de toekomst Turken asiel weigeren , en ze uit de NAVO schotten om in voetbaltermen te blijven. Shalom

 20. Tayyip Erdogan, Premier van Turkije in 1998:
  “De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels onze helmen, de minaretten onze bajonetten en moslims onze soldaten.”

  Korangeleerde (geleerde ??? hahaha, wat een mop !!!) Al-Ghazali zei: “Weet, dat de leugen in zich niet verkeerd is. Wanneer de leugen de enige weg is om een goed resultaat te behalen, is zij geoorloofd. Daarom moeten wij liegen, om het doel, dat Allah ons opdroeg, te bereiken”.

  Arabisch spreekwoord: “Een leugen, die ons dient, is beter dan een waarheid, die ons schaadt.”

  Algerijnse president Houyri Boumediènne, zei dat “de islamitische wereld tegenwoordig in de baarmoeders van hun vrouwen de wapens moeten dragen waarmee wij Europa zullen veroveren.”

  Morsi, voormalig president van Egypte zei tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Mei 2012 in de universiteit van Cairo tot jonge Egyptenaren: “De Koran is onze grondwet, de profeet is onze leider, jihad is onze weg en de dood in de naam van Allah is ons doel. Vandaag kunnen we de sharia-wetgeving vestigen, omdat ons land alleen welzijn verwerft met de islam en de sharia”

  En dan tot slot de verstandige woorden van Mustafa Kemal Ataturk, stichter en eerste president van Turkije: “De islam, deze waanzinnige theologie van verdorven bedoeïen, is een rottend kadaver dat onze levens vergiftigt!”
  .
  Evenwel, geachte lezer(es), als gevolg van de diep afgezakte normen en waarden van het grootste deel van het Nederlandse volk, schat ik het gemiddeld schrijfvermogen daarvan op een oud cijfer 5, het leesvermogen op een oud cijfer 3, het geheugen op een oud cijfer 1 en de zelfdunk op een modern cijfer 10+.
  Daaruit volgt dat het vergeefse moeite is om de rampzalige ontwikkelingen nog proberen te keren. Diegenen die dit niet willen geloven en zich tot bloedens toe willen inzetten: neem een grote doos zakdoeken, verband- en blusmiddelen mee… u zult het nodig hebben! Succes!!! Ik ben uitgeblust. (Nog niet zoveel uitgeblust dat ik dagelijks Xandernieuws lees en hier voor onbegrijpelijke maar zeer grote waardering heb dat men daar nog niet het bijltje erbij neer heeft gegooid!)

Comments are closed.