NSIDC data: Meer zeeijs op Antarctica dan 40 jaar geleden

Na 106 jaar lag er weer vaste sneeuw in Baghdad (afbeelding: (8)).

—————————————————————————————————————————————–

Harde feiten ontkrachten opwarming propaganda van KNMI (‘Klimaat Nepnieuws Media Indoctrinatie-instituut’) – Sneeuw in woestijn Saudi Arabië – Zeer zeldzame sneeuwval kleurt Baghdad wit – Ook sneeuw- en koude records in Turkije, Syrië, Iran en VS

—————————————————————————————————————————————–

Hoewel eerdere ‘zekere’ voorspellingen dat het ijs op de Noordpool in 2000 en later 2020 helemaal gesmolten zou zijn, en enorme stukken land onder de ijslaag op Antarctica zichtbaar zouden worden, in het geheel niet zijn uitgekomen, gaat het KNMI vrolijk door met het verstrekken van nepnieuws over het klimaat. Zo werd afgelopen weekend wéér gesuggereerd dat de Zuidpool aan het smelten is. Officiële gegevens van het gezaghebbende NSIDC laten echter zien dat er op Antarctica niets bijzonders aan de hand is, en er zelfs meer zeeijs is dan 40 jaar geleden, zoals ook in 16 van de tussenliggende jaren tot 2020 het geval was.

Het NSIDC (National Snow & Ice Data Center) baseert zijn data onder meer op basis van NASA satellieten, en stelt dat ‘de mate van het (seizoens)afname van ijs in januari aanzienlijk is vertraagd… De omvang nam af met 3,19 miljoen km2, wat langzamer is dan het gemiddelde van 3,79 miljoen km 2 tussen 1981 tot 2010.’ Er is nu meer zeeijs op Antarctica in 1980, 1981, 1984, 1985, 1988, 1992, 1993, 1997, 2000, 2005, 2006, 2007, 2011, 2016, 2017, 2018 en 2019.

Natuurlijke schommelingen schaamteloos geëxploiteerd

Op schaamteloze wijze exploiteert het KNMI de jaarlijkse natuurlijke afname van het ijs op Antarctica als ‘bewijs’ voor antropogene (door mensen veroorzaakte) klimaatopwarming. In navolging van extreemlinkse politieke partijen (vooral GroenLinks en D66) en milieuorganisaties doet het KNMI voorkomen als het klimaat hetzelfde dient te blijven, terwijl dat door de hele geschiedenis heen altijd aan sterke schommelingen onderhevig is geweest – ook in het zowel recente als verre verleden, toen er nog geen enkele sprake was van door menselijke technologie veroorzaakte CO2 uitstoot.

Het KNMI heeft zichzelf hiermee wederom volledig ongeloofwaardig gemaakt als ‘onafhankelijk wetenschappelijk’ instituut, en fungeert al geruime tijd enkel nog als propaganda orgaan voor de linkse klimaatbeweging, die ook het grootste deel van onze politiek stevig in zijn greep heeft gekregen.

Het klimaat is aan het AFKOELEN

Nederland kende gisteren zijn zachtste 16 februari ooit, met temperaturen van ruim 17 graden in Limburg en Twente. Elders in de wereld is het juist extreem koud. Zo sneuvelden in de VS tussen 14 en 15 februari vele tientallen koude records. De mainstream media besteedden echter enkel aandacht aan een nieuwe hitte record in de zuidelijkste helft van het subtropische Florida (2), daarmee net als het KNMI valselijk de indruk wekkend dat het klimaat snel opwarmt.

De realiteit is exact omgekeerd: de Aarde is al een half decennium substantieel aan het afkoelen. Dat blijkt zelfs uit de cijfers achter de gemanipuleerde statistieken van het NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration), waarmee men juist opwarming probeerde te bewijzen. Uit de data van het NOAA rapport van januari 2020 blijkt echter dat de wereldwijde temperatuur tussen 2015 en 2019 met 0,13 graden (per decennium) is begonnen AF te nemen. (4)

Nu we een periode met zeer lage zonne activiteit ingaan en het magnetische veld van de Aarde ons minder goed beschermt, zullen kosmische stralen steeds heftigere weers- en temperatuurschommelingen veroorzaken. Dat hoort bij een Zonne Minimum en global cooling, en heeft helemaal niets met CO2 te maken. Electroverse: ‘Val dus niet voor de onzin agenda’s van de politiek: onze toekomst is er een met almaar erger wordende KOU.’ (3)

Besneeuwde palmen in Baghdad, 6 meter sneeuw in Iran, ijzige winter in Zuid Korea

Kou, zoals in Saudi Arabië, waar een deel van de woestijn vorige week wit kleurde, en veel plaatsen record lage temperaturen maten. Op dinsdag en woensdag waren de straten in de hoofdstad Riyadh uitgestorven, zo koud was het. In Tarif, bij de grens met Jordanië werd een nog nooit eerder gemeten –5 graden Celsius genoteerd. (3)

Ook Turkije, Syrië, Iran en Irak werden door extreme kou en sneeuwstormen getroffen. In Göle, in het noordoosten van Turkije, werd het zelfs -40, een record. Ook in andere provincies en districten daalde het kwik tot ver onder de -20 en zelfs -30. In de eerste week van februari kwamen er in Bahcesaray bij twee lawines 41 mensen om het leven. Fonteinen en stuwmeren bevroren, en op diverse plaatsen viel soms tientallen centimeters sneeuw.

In Iran viel eveneens sneeuw, en wel zoveel, dat op sommige plaatsen een muur van 6 meter dik ontstond. Dit veroorzaakte grote chaos op de wegen, en duizenden auto’s, inclusief sneeuwruimers, werden compleet onder dikke pakken sneeuw begraven. In buurland Irak konden inwoners van Baghdad op 11 februari zeer zeldzame foto’s maken van met vaste sneeuw bedekte palmbomen, iets dat al meer dan een eeuw niet meer was voorgekomen. (5)(7)

Ook ijzige winter in Zuid Korea, waar in de hoofdstad Seoul vandaag 4,1 centimeter sneeuw viel, bovenop de 3,9 centimeter van gisteren. De harde wind doet de -5,5 graden vorst als dubbel zo laag aanvoelen. Morgen wordt het zelfs -8. Op het eiland Jeju viel 73 centimeter sneeuw. (6)

Klimaatpropagandisten zullen de mens de schuld blijven geven

Zodra global cooling in de komende jaren niet langer te ontkennen valt, zal de klimaatpropaganda in het Westen gewoon worden voortgezet. Teveel posities, reputaties en subsidies staan namelijk op het spel. Alarmistische instellingen zoals het KNMI, dat wat ons betreft kan worden omgedoopt tot ‘Klimaat Nepnieuws Media Indoctrinatie-instituut’, zullen daarom plotseling gaan beweren dat ‘uit nieuw onderzoek blijkt dat menselijke CO2 uitstoot verantwoordelijk is voor de afkoeling van ons klimaat’.

Want toegeven dat ze het al tientallen jaren faliekant mis hebben, toegeven dat het niets met CO2 te maken heeft en allemaal onderdeel is van Agenda-2030 van de VN, waarmee doelbewust onze welvaart en vrijheid worden afgebroken met almaar hogere belastingen en steeds strengere, ontwrichtende anti-fossiele energiemaatregelen (zoals het afsluiten van aardgas in Nederland), betekent dat de personen die dit afbraakbeleid door onze strotten rammen, verantwoording zullen moeten afleggen voor hun flagrante leugens, waarmee ze honderden miljarden uit de samenleving wegzuigen voor het bestrijden van een volledig verzonnen CO2-klimaatcrisis.

 

 

Xander

(1) Electroverse
(2) Coolwx via Electroverse
(3) Electroverse
(4) Electroverse
(5) Electroverse
(6) Electroverse
(7) France24
(8) Afbeelding: WikiMedia Commons (1), WikiMedia Commons (2), auteurs Luma Hasan  & زياد متى bronnen: eigen werk

Zie ook o.a.:

13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
06-02: De echte statistieken: Diepe Oceaan koelt af, noordpool heeft in jaren niet zoveel ijs gehad
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’
01-01: Global Cooling zet door: Sneeuw in Thailand; Extreem koud in India; Al 50 doden door griep in Bangladesh

2019:

22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

23

 1. Waarom geloven zo velen in het HAARP verhaal? Kijk eens naar suspicious observers op YouTube. HAARP heeft zo weinig power, dat doet eigenlijk niks.
  Verder: profeten vertelden alles over twee termijnen Trump. En nog meer zaken. Geen enkele had het over moordende temperaturen of iets dergelijks! Waar maak je je druk om?

 2. Het voordeel van de komende IJSTIJD zal wezen, dat : het wederom ( gelijk in de oudheid ), gaat regenen in de woestijn — de woestijn zal bloeien …!!

 3. Het grootste deel van Antarctica heeft nog geen dramatische opwarming te zien. Het Antarctisch Schiereiland, dat uitmondt in warmere wateren ten noorden van Antarctica, heeft sinds 1950 echter 2,5 graden Celsius (4,5 graden Fahrenheit) opgewarmd. Een groot deel van de West-Antarctische ijskap verliest ook massa, waarschijnlijk vanwege warmer water diep in de oceaan nabij de Antarctische kust. In Oost-Antarctica is geen duidelijke trend zichtbaar, hoewel sommige stations enigszins afkoelen. Over het algemeen geloven wetenschappers dat Antarctica begint ijs te verliezen, maar tot nu toe is het proces niet zo snel of zo wijdverspreid geworden als in Groenland.
  https://nsidc.org/cryosphere/quickfacts/icesheets.html
  Beste Xander,
  Waarom hebben jullie de link van het NSIDC er niet bijgeplaatst of van de NASA.
  Het bovenstaande is het geen ik heb gevonden wat het dicht bij jullie verhaal komt.
  Zie Graag de link van jullie Gr. Joep.

 4. Geachte moderator,

  Ik had u iets te bieden, maar u accepteert het e-mailbericht niet en reageert niet. Naam en e-maladres onderstaand. s.v.p. dit adres gebruiken.

  mail naar xandernieuws@gmail.com Mod.

 5. Het klimaat doet wat het wil, en wij kunnen het helemaal niet beïnvloeden. De zon bepaalt de temperatuur op aarde, en CO2 is een levensnoodzakelijk gas dat de planten doet groeien. Zonder CO2 is onze planeet morsdood!
  Dus laten we maar zuinig zijn op de 0,041% CO2 die we nu hebben. Als we krampachtig alle CO2 uitstoot uitbannen, dan zal het percentage CO2 afnemen tot 0,03%. Het klimaat zal daar niet door veranderen, omdat we daarvoor afhankelijk zijn van de zon. En die is nu juist in activiteit aan het afnemen. Dit gaat naar verwachting tientallen jaren voortduren en is slecht nieuws voor onze voedselvoorziening! De afnemende activiteit van de zon zal naar verwachting een afkoeling veroorzaken van ongeveer 1 tot 2 graden, en dit is funest voor de oogsten. Geen goed nieuws voor de bijna 8 miljard mensen op aarde.

  Link naar uw plaatje met verwijzing dat het vrij is van auteursrechten. Mod.

 6. Willy heeft wel gelijk dat het ijs op Antarctica smelt van onder (naar boven} maar niet voor die reden. Wel omdat er meer ijsmassa aanwezig is. Hoe meer ijs, hoe groter de neerwaartse druk dus hoe hoger de temperatuur.

  Maw, de ijsmassa op Antarctica is een zelfregulerend systeem. Het smeltwater vindt een weg tot de oceaan in de vorm van ondergrondse rivieren.

 7. Het artikel heeft gelijk , natuurlijk wordt de klimaatwaanzin gewoon doorgezet .
  Afgelopen zaterdag werd er boven Den-Haag omdat er een blauwe lucht te zien was , een breiwerk van chemtrails gesproeid .
  Nog meer afkoeling en gif zorgen voor het versneld sterven van de mensheid m.u.v. de illuminaten zelf ( denken ze ) .

 8. Het gaat altijd om gemiddelde wereldwijd en ook in de L.L. En die lijn is nog steeds stijgend.
  En dat er meer Zee ijs op de Noordpool, wil nog niet zeggen dat het gemiddelde niet waar is.

  Het gaat niet om incidentele records. Die zullen vaak wel ergens zijn. Nee, het gaat daar waar het koud hoort te zijn om de duur x kou = gemiddelde. En dit is duidelijk nog niet aan het afkoelen.

  We zitten nog in een fluctuatie van warmer. En dit gaat wel en gaat wel tegen de signalen dat er een minimum aan zonneactiviteit is.

  Nee, CO2 is het ook niet. Het is mogelijk een natuurlijke fluctuatie.

  Of toch niet?!…….Nou, het project HAARP. Voorheen alleen op Alaska, maar ook in Noorwegen of Zweden hebben ze dit en ook in Rusland. En dit geeft eerder te denken dan een CO2 verhaal.

  Nu denk ik dat technologieën als 5G er ook niet aan bij dragen om te gaan afkoelen.

  Spyfromthesky

 9. Constant wind uit het zuiden brengt storm en milde lucht.
  Dacht dat ze het wisten.
  De kou komt.uit het o….
  Wie…

 10. Dat het warmer word onder het ijst van Antarctica, heeft meer te maken dat er onder een vulkaan actief
  aan het worden is.
  Zoals dat in Ijsland ook het geval is, wereldwijd werden er steeds meer vulkanen actiever.

 11. Even een korte uitleg:

  Inderdaad meer CO2 doet planten beter groeien (via fotosynthese: water + CO2 + zonlicht suiker +zuurstof).
  CO2 gehalte in lucht is: 4 moleculen CO2 op 10.000 luchtmoleculen en een te verwaalozen bijdrage aan de opwarming. Waterdamp is een sterker broeikas effect., maar werkt alleen ’s nachts het beste, overdag houdt waterdamp zonlicht tegen en zorgt juist voor afkoeling. Bovendien is uit boringen gebleken dat C)2 gehalte toenam pas nadat door een andere oorzaak zeewater warmer werd. Immers warm Zeewater kan minder CO2 bevatten, andersom als de zee afkoelt zal het CO2 uit de lucht opnemen, dus oorzaak en gevolg worden hier door de klimaatgekkies verwisseld. Het landijs op het Westelijk deel van Antarctica smelt relatief snel t.o.v. van de rest van Antartica omdat onder het ijs op Westelijk Antarctica tenminste 60 actieve vulkanen zijn gevonden. De oceanen warmen ook iets op (plaatselijk) door toenemende activiteit van onderzeese vulkanen. Het aantal aardbevingen en vulkaanuitbarstingen op aarde is de laatste 10 a 20 jaar sterk gestegen omdat de binnenste magneetring en de buitenste magneetring in de aarde nu uit fase lopen en elkaar steeds meer opheffen wat spanningen veroorzaakt in de aardkorst met aardbevingen en vulkaanuitbarstingen tot gevolg. Ook het zwakker mangeetveld van de aarde en een zwakker magneetveld van de zon veroorzaakt dat geladen deeltjes van de zon en uit de kosmos secundaire EM straling veroorzaakt en bovendien zorgen de geladen deeltjes voor condensatie van watermoleculen en dus meer wolken in de atmosfeer, wat resulteert in een afkoelend effect. De straalstroom (waarlangs lage drukgebieden trekken) zwakt hierdoor af en gaat hierdoor meanderen: bij Europa ligt de straalstroom relatief noordelijk (veroorzaakt dus meer Westenwinden) en zachter weer in de winter, terwijl bij Amerika de straalstroom relatief zuidelijk ligt (veroorzaakt meer Noordelijke winden) en geeft veel kou in Canada en Noord Amerika. Zoek zelf maar op internet naar neutrale wetenschappelijke klimaat sites.

 12. Op weg naar Brussel hoorde ik op het nieuws dat voor de NL regering geld, althans zo lijkt het, geen enkel probleem meer is. Nederland, het wormachtige aanhangsel van het EU parlement, is inmiddels een bodemloze put geworden als het om de financiën gaat. Een voorzichtige schatting : groen kost geld, zo’n duizend miljoen euro. Defensie waar geen enkel communicatiemiddel meer naar behoren werkt, geschatte kosten zo’n anderhalf miljard euro, Zeeland, alle plannen voor verhuizen marechaussee zo’n miljoen euro naar de filistijnen, uitkoop boeren een kleine miljard euro …. . Ik wist niet of ik nu huilen of lachen moest maar uit frustratie drukte ik mijn gaspedaal in én tuurlijk werd ik net voor België geflitst. Toen ik parkeerde in Brussel, niet ver van het EU parlement dacht ik nog even dat deze bon misschien wel een kleine bijdrage zou kunnen zijn voor de financiële tekortkomingen van ons stuurloos kabinet.
  Terwijl ik langs dat EU parlement liep moest ik, als Nederlander natuurlijk, denken hoeveel dat allemaal wel niet gekost heeft …. én alle onuitvoerbare plannen die daar geboren worden ! Als je niets hebt is een tientje al veel …. maar dit is niet meer te ‘behappen’ , waarbij ik op een wonderbaarlijke wijze een gedachtensprongen maakte en moest denken aan de Efteling. Misschien wel omdat er veel gelachen werd daar binnen. Én ja hoor, midden voor het spreekgestoelte, zelfs op de stoelen stonden een stel ‘ezels’, klonen van die ezel uit de Efteling natuurlijk, die ongelooflijke hoeveelheden euro’s scheten. Op weg naar huis vroeg ik mij af wat ze te eten kregen. Nee, ik werd niet weer geflitst, maar wel zo’n beetje op de zelfde hoogte wist ik het ; dat zijn u en ik.

 13. Het derde weekend op rij krijgen we een storm over ons heen.
  Deze storm is opgewekt via HAARP en chemtrails om te maskeren dat de aarde afkoelt, met andere woorden: de opwarming van de aarde is niets anders dan het moedwillig kunstmatig opwarmen van de ionosfeer !!!

 14. Stormen komen en gaan, zo ook met het klimaat. Klimaat heeft zijn koude en warmere perioden zonder dat er een mensenhand aan te pas komt, dat is al duizenden jaren aan de gang. Dit ontkennen is de grootste nepnieuws propagande die er is met een doel om het volk murf en rijp te maken om zoveel mogelijk geld af te troggelen om de zinloze linkse hobbies te kunnen betalen. Hoe krankzinng kun je het bedenken.

 15. Kan ook zijn dat de luchtdruk hierin speelt alsmede de getijden en magnetische invloeden tussen de maan en aarde.
  Domme wetenschappers.

 16. Willy onderbouw je argumenten. Meer CO2 is planten groei. Broeikast effect is CO2. Warmt het nu het water op zodat er meer als ooit ijs licht op de NP. Koeterwaals noemde wij dat vroeger. Shalom en houw je hoofd koel. Global warming is geen bijbels onderwerp en is dus een verzinsel.

 17. Antarctica is de koudste plek op aarde, met uitzondering van de smalle kuststrook vriest het er altijd. Maar Engelse onderzoekers hebben nu vastgesteld dat ook Antarctica langzaam aan het smelten is, niet van boven maar vanonder, onder de gletsjers omdat het water van onder Antarctica ook warmer aan het worden is. Maar het is gelukkig nog beperkt maar de toekomst ziet er niet goed uit. Men heeft nu recent ook ontdekt dat niet alleen de broeikasgassen de atmosfeer opwarmen, maar ook de luchtdrukverschillen zorgen voor wat hogere temperaturen, dus klimaatverandering is niet altijd antropogeen. Antarctica is als het ware een Pool woestijn met diepvriestemperaturen tot min negentig graden onder nul, dus je kunt er niet met je badpak lopen, het is ook een continent en zeer geïsoleerd en dat is een geluk, maar ook toerisme neemt er toe met alle gevolgen. Shalom

Comments are closed.