De echte statistieken: Diepe oceaan koelt af, noordpool heeft in jaren niet zoveel ijs gehad

De brede klimaattrend is afkoeling, niet opwarming. De huidige milde opwarming is slechts een klein piekje omhoog vergeleken bij de veel grotere opwarmingen in het verleden. Met CO2 heeft het allemaal niets te maken.

————————————————————————————————————————————–

Lijstje van nieuwe koude records in Californië, Zuid Korea en Australië

————————————————————————————————————————————–

Steeds meer mensen beseffen dat ze berichten in de mainstream media over het door menselijke CO2 uitstoot warmer wordende klimaat inmiddels standaard als propaganda en nepnieuws terzijde kunnen leggen. Kijken we naar de echte, door gezaghebbende instituten onderbouwde ongemanipuleerde statistieken, dan komt daaruit een heel ander beeld naar voren. Uit een Harvard studie blijkt dat de diepere lagen van de Pacific, de met afstand grootste oceaan op Aarde, al sinds de 19e eeuw aan het afkoelen zijn. Op NASA satellieten gebaseerde gegevens van het NSIDC (National Snow & Ice Data Center) bewijzen dat de noordpool NIET smelt, maar er meer ijs is dan in 8 van de 10 afgelopen jaren. Bovendien is het gemiddelde ijsniveau al sinds 1981 ongeveer gelijk gebleven. Kortom: er is niets bijzonders aan de hand.

Op circa 2 kilometer diepte is de Grote Oceaan aan het afkoelen, volgens de Harvard wetenschappers al sinds het einde van de Kleine IJstijd rond de 17e eeuw. De zeer milde opwarming die daarna is ontstaan valt volledig binnen de normale fluctuaties van het klimaat, en heeft, zoals tal van eerdere onderzoeken al bewezen, helemaal niets met CO2 te maken.

‘Het klimaat varieert op alle tijdschalen,’ bevestigde Peter Huybers, professor van de Harvard John A. Paulson School of Engineering & Applied Sciences. ‘Sommige regionale opwarming- en afkoeling patronen, zoals de Kleine IJstijd en de Middeleeuwse Opwarming, zijn heel bekend. Ons doel was het ontwikkelen van een model dat zou laten zien hoe de binnenste delen van de oceaan reageren op veranderingen aan de oppervlakte.’

Opwarming Middeleeuwen vele malen groter dan nu

Terwijl de klimaatelite in media en politiek doet voorkomen dat het klimaat altijd hetzelfde dient te blijven, bewijzen alle historische data het exacte tegendeel. Zo was de opwarming tussen de 9e en 12e eeuw in het Middeleeuwen vele malen groter dan nu. In bijvoorbeeld het zuiden van Nederland kwamen subtropische planten voor die nu pas ten zuiden van de Alpen zijn te vinden.

Daarna volgde tussen ongeveer het midden van de 17e eeuw en de 19e eeuw de Kleine IJstijd, een reactie op de fors afgenomen zonne activiteit en verstoring van de oceaanstromen. In beide periodes speelde menselijke CO2 uitstoot geen enkele rol.

De brede trend is afkoeling, niet opwarming

Volgens researchers van het Woods Hole Oceanographic Institution van de Harvard Universiteit lijkt deze afkoeling zelfs na zo’n lange tijd nog steeds door te werken in de diepere lagen van de oceaan. Dat werd geconstateerd aan de hand van de eerste wetenschappelijke temperatuurmetingen (meer dan 5000 in getal) van het oceaanwater tussen 1872 en 1876. Het team stelt dat uit de vergelijkingen blijkt dat de oceanen mogelijk tot 30% minder warmte hebben geabsorbeerd dan tot nu toe werd aangenomen.

IJskernmonsters van Groenland laten zien dat de grote klimaattrend over de afgelopen 10.000 jaar afkoeling is. Iedere warmte piek was een stuk minder groot dan de vorige. De zeer milde opwarming van nu staat in geen enkele verhouding met de drie veel grotere opwarmingen die er in die periode zijn geweest, en waarvan die in de Middeleeuwen dus de voorlaatste was.

Nu de zon net als zo’n 400 jaar geleden in een relatieve ‘winterslaap’ terecht komt, kunnen we een nieuwe ‘Maunder Minimum’ achtige periode verwachten. Het is enkel nog onduidelijk hoe groot deze global cooling zal zijn, en hoe lang deze zal duren. Schattingen lopen uiteen van enkele jaren tot vele decennia. Lagere temperaturen zijn per definitie slecht voor de mensheid (minder voedsel, meer ziekten, hogere sterfte). (1)

Noordpoolijs neemt weer toe

Uit op NASA satellietwaarnemingen gebaseerde officiële overheidsgegevens van het Amerikaanse National Snow & Ice Data Center (NSIDC) blijkt dat het ijs op de noordpool juist toeneemt, en er zelfs meer ijs is dan in 8 van de 10 afgelopen jaren. Daarmee kunnen alle doemprofetieën, die nog steeds door de Westerse mainstream media en politiek worden verkondigd, de prullenbak in.

Ondanks ladingen onafhankelijk wetenschappelijk bewijs gebeurt dat nog steeds niet. Wat daar ook de reden voor is –belastinginkomsten, welvaartverplaatsing van burgers naar overheden en multinationals, globalisme / een in de maak zijnde VN-wereldregering-, er staat één ding staat als een paal boven water: het officiële CO2-klimaatverandering standpunt is een enorme, opzichtige, op oneerlijke, frauduleuze en gemanipuleerde statistieken gebaseerde hoax.

Kijk bijvoorbeeld eens naar dit officiële kaartje:

Oftewel: in bijna 40 jaar tijd is het noordpoolijs nauwelijks veranderd. Op sommige plaatsen is de laag teruggetrokken, maar op andere plaatsen juist gegroeid. Dat er per saldo een zeer geringe afname heeft plaatsgevonden past prima binnen de natuurlijke fluctuaties. Echter, had het noordpoolgebied naar het geschreeuw van Al Gore en alle milieuclubs geluisterd, dan was deze in 2020 compleet ijsvrij geweest.

Record koude in Californië, Zuid Korea en Australië

De trend is dus afkoeling, niet opwarming. Het grillige weer is een bevestiging van die door de zon veroorzaakte afkoeling. Veel berichten over record warmtejaren zijn regelrechte sprookjes; de 23 van de 50 officiële hitterecords in de VS werden in de jaren ’30 genoteerd, en 36 vóór 1960 (7). Over de hele wereld komen dan ook nieuwe koude records in de boeken:

* Minstens vier weerstations in de regio rond San Diego (zuidelijk Californië, bij de grens met Mexico) hebben vandaag record lage temperaturen gemeten. De 3,3 graden Celsius op het internationale vliegveld is zelfs even laag als het record uit 1894, toen er nog helemaal geen vliegtuigen bestonden. Het Westen van de VS kamp wéér met een ijskoude poollucht vortex, die volgende week mogelijk het hele land in zijn greep zal krijgen. (3)

* Ook de koudste dagen ooit gemeten in Zuid Korea. In de hoofdstad Seoul werd het gisteren – 11,8 graden C., in het binnenland werden records van -10 tot -13 genoteerd, in de berggebieden zelfs tot -24.

* Vorige week was het er nog 40 graden, maar nu is er op de noordflank van de Cradle Mountain en in de kustregio rond Mount Wellington op het Australische eiland Tasmanië sneeuw gevallen, een zeldzaam verschijnsel in de zomer. ‘We zijn sprakeloos,’ verklaarde weerman Luke Johnston (5). Niet alleen Tasmanië, maar het grootste deel van het hele Australische continent kampt met temperaturen die tussen de 12 en 16 graden Celsius onder het gemiddelde liggen. Meer dan 25 locaties hebben zelfs de koudste januari ooit achter de rug (6).

‘Blind geloof in de autoriteiten is de grootste vijand van de waarheid,’ zei Albert Einstein ooit. Volgens Aldous Huxley (‘Brave New World’) is 20% van de bevolking heel makkelijk te manipuleren en hypnotiseren; 60% met een beetje inspanning, en laat slechts 20% zich maar heel moeilijk leugens op de mouw spelden. Als u tot de laatste 20% wilt behoren, kunt u het klimaatalarmisme van overheid, media en milieuorganisaties daarom beter links laten liggen, en uw eigen ‘feiten checker’ worden.

 

Xander

(1) Electroverse
(2) Electroverse
(3) Electroverse
(4) Korea Herald via Electroverse
(5) Electroverse  
(6) Adelaide Now (/BOM) via Electroverse
(7) Electroverse

Zie ook o.a.:

25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
01-01: Global Cooling zet door: Sneeuw in Thailand; Extreem koud in India; Al 50 doden door griep in Bangladesh

2019:
22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

20

 1. Een volk in een land en de mens in de wereld leeft van wat geld noemen. De enige echte vatbare god in deze wereld.
  Die wordt verdiend door handel, productie, ontwikkeling in andere woorden door eerst studeren en dan werken met WINST. Maar een maatschappij moet bestuurd worden. Nu is dat via dictatuur of wat wij democratie noemen.
  Beiden worden geholpen door de godsdiensten de geestelijke dictator.
  Beiden zijn gebonden aan orde en rust in de gemeenschap. De ene door de natuurlijke piramide van rijk en arm te laten functioneren in armonie met de mens zijn natuur.
  De andere niet bekwaam een winst gevende economie te creeren , zijn ze verplicht allerlei trukken uit te halen die de goedgelovigheid van de mens verleiden.
  In hun verlies leidende economie die armoede veroorzaakt ! het volk in bedwang te houden moeten ze liegen, bedriegen, dreigen, angst aanjagen, vrijheid beperken. Wanneer de naive massa wakker wordt moeten ze nieuwe methoden zoeken om de armoede nog groter te maken. Zonder GELD is men niets in deze wereld, juist nog goed voor een slaaf te zijn.

 2. @Bundy 
  07/02/2020 om 1:48 am
  Aha,
  Ja dat staat er geschreven, nooit aangedacht dat hier het einde van de zon wordt beschreven, de zon is immers oneindig, tot nu toe

 3. De echte statistieken horen niet in de media, want het moet niet zo zijn dat mensen door gaan krijgen hoe serieus bespottelijk gemakkelijk de boel te flessen is.

  https://www.nu.nl/278850/video/rutte-over-tweet-baudet-hij-zat-er-echt-helemaal-naast.html

  Serieus? Dat komt dan prominent in de media?
  Terwijl diegene die hier probeert de waarheid te buigen en dat al heel veel heeft gedaan de ruimte krijgt om de waarheid weer eens te neppen. Wie zit er al vele jaren naast?
  Niet dhr. Baudet die samen met dhr. Wilders als gespuis behandeld wordt in die stinkende poel die ze in Den Haag voor democratie verslijten. Nee het is dhr. Rutte zelf die hier goedkoop probeert de boel weer eens, voor de zoveelste keer te belazeren.

 4. Het gegeven dat water het kleinste volume heeft bij 4̊ Celsius lijkt me het niet mogelijk dat een oceaan zal afkoelen op grotere diepte. Wanneer water koeler word dan 4̊ Celsius gaat het weer uitzetten en zal vervolgens omhoog komen en bij vorst zal het stollen tot ijs wat drijft en dus lichter is dan vloeibaar water. Hieruit kan men concluderen dat de watertemperatuur op grote dieptes altijd een temperatuur heeft van 4̊ Celsius tenzij dat er iets anders aan de hand is zoals een heet waterbron uit de bodem o.i.d. Daarmee doen temperatuurschommelingen van de oceaan zich aan de oppervlakte voor en niet op grotere dieptes.

 5. @ Hoeder: 7:12 PM, op 6/2. Inderdaad, precies wat U zegt. Het gaat om manipulatie en macht. Alles ten behoeve van de links-globalistische elite, de bojaren der EUSSR, Bilderberg, Soros en de NWO.

 6. In 1980 ontdekten Amerikaanse en Russische wetenschappers dat de zon ongeveer 60 procent van haar brandstof had verbruikt .
  Een krimpende zon blaast plasmastralen alle kanten op , wanneer de stralen op de aarde terecht komen heb je de indruk van opwarming .
  Dit is een van de grootste geheimen, waar om paniek te voorkomen niet over gesproken mag worden .
  In de Bijbel staat dat uiteindelijk ” de zon aan de hemel zal staan als een uitgebrande zak “.
  Vreemd genoeg zei Ken Peters in zijn “visioen ” dat het de ene dag winter zal zijn en de volgende dag zomer “.

 7. Dat het honger en kou kan worden, dat interreseert de co2 procedure bedenker niet, zolang er maar
  ingevorderd kan worden en er grof voor moet worden betaald.

 8. Dat oceanen afkoelen zal best kloppen. Wat vreemd is dat de Diepe Oceaan genoemd wordt. Op ongeveer een kilometer waterdiepte (druk ongeveer 100 bar) bereikt water door die enorme druk z’n grootste dichtheid bij een temperatuur van +4C. Dat is een constante. Mede daarom bevriest water van boven naar beneden. Oceanen aan de oppervlakte koelen af, niet op grote diepte.

 9. Dan krijgt Piet Paulusma eindelijk gelijk dat we een Elfstedentocht gaan krijgen , na elk jaar zijn foute wintervoorspellingen.

 10. Voor alle warmtepomp liefhebbers, koop alvast maar een stand-by cv installatie…. . Maar wel op elektra, want we moeten allemaal van ‘het gas af’ . Zet de hele tuinoppervlakte vol ! …. met zonnepanelen en zet ook nog twee windmolens op uw dak of vast aan de schoorsteen die u toch niet meer mag gebruiken in verband met ‘luchtvervuiling’ dat doen de grote centrales wel voor u ??? . Uw ‘schone’ auto opladen, wasmachine, douchen kan niet zo maar meer , u zal moeten kiezen of in bad of met de auto. Een gastank van Primgaz van zo’n 3000 ltr. is het alternatief omdat gasleidingen verboden zijn waarbij u de keuze heeft tussen fracking-gas of via Nordstream II., dit piëteit met ‘onze’ Groningers én omdat fracking-gas gewonnen wordt met ‘behulp’ van nucleaire middelen (atoombommen’) sinds 1961 Lees uncutnews.ch 11-3-2019 https//uncut-news.ch/2019/03/11/in-deutschland-wird-der- untergrund-seit-1961-unkonventionell-mit-atombomben-gefrackt-teil-7/. De keus zal niet zo moeilijk zijn, denk ik. En met een beetje geluk : boerenkool eten Haal de schaatsen alvast maar uit het vet.

 11. Bravo XN.

  Zie ook de Jensen show nr 99 vanaf 34 minuten over de Climate hysterie:

  https://www.youtube.com/watch?v=9A8sz2qMBb4

  Arme mensen die nu een huis huren/kopen waar de plaatselijke klimaatidioten de gasvoorziening hebben dichtgedraaid. Wanner komt nou eens eindelijk de totale volksopstand tegen dit kabinet van onnozelaars die niet eens kunnen.

  Kijk dan: ecoknurft Jesse Klaver maakt gigablunder, klimaatplannen TIEN KEER duurder dan hij zelf voorrekent:
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/kijk-dan-ecoknurft-jesse-klaver-maakt-gigablunder-klimaatplannen-tien-keer-zo-duur-als-hij-zelf-voorrekent/

 12. Klimaatalarmisten weigeren de feiten te accepteren. Ze blijven hun mantra maar herhalen. Daarbij weten zij zich gesteund door de corrupte MSM. Als je mensen wilt manipuleren moet je ze bang maken. Dat wist Goebbels al. Na 9/11 is in ijltempo de privacy afgeschaft, ook in NL. Voorvonze veiligheid natuurlijk.
  CO2 blijft maar als boosdoener, terwijl de aarde al 15 niet meer opwarmt. Maar de communistische staatsgreep via de Greendeal is noodzakelijk, anders vergaat de planeet. Althans volgens die totalitaire EU.
  En mocht dat niet gebeuren, dan hebben we nu het Coronavirus uitgevonden. De globalisten van de NWO zijn in paniek en slaan woest om zich heen. Steeds meer mensen zullen het bedrog gaan inzien.
  Stem ze weg.

 13. Ik heb hier al vermeldt dat het gas hier in groningen voor 80% op is.
  nauw heb ik het hele vage vermoeden of dit ook zo is met de olie reservers?
  wat als er bekent zou worden als er nog voor 10 jaar aardolie was en het wordt kouder, ik denk paniek op de beurs en in de tent , hoe kunnen we zonder paniek en morren van het gas en aardolie, als we zelf het zelf “ondervinden” door de klimaat grap en vrijwillig duur gaan stekkeren, maar voor de stroom red de zon het dan ook niet,
  kouder=minder zon sterkte

  ik probeer hier te verzinnen wat de reden van de leugen is, iemand andere ideeen?

 14. Mocht de ijstijd terugkeren en Nederland het klimaat van Lapland krijgen en dus veranderen in een landschap van toendra en taiga – dan weet ik zeker dat al Nederlandse klimaatvluchtelingen meteen terecht kunnen in Afrika. Vanwege de ruimhartige opvang in voorbije jaren zullen onze getinte vrienden de witte klimaatvluchtelingen maar wat graag opnemen in hun midden.

 15. Het nepnieuws kunnen we terzijde leggen, maar jammer genoeg kunnen we dat niet met de onrechtvaardige maatregelen waar we meer en meer mee geconfronteerd worden, en die ons geld kosten. De Lage Emissie Zones (LEZ) in een aantal belgische steden hebben ondertussen al miljoenen euros opgebracht… Mobiliteitsclub VAB raadt steden nochtans af een LEZ in te voeren omdat de invloed ervan volgens de Vlaamse Milieumaatschappij helemaal niet overtuigend is…

Comments are closed.