Europese Commissie wil alle chatberichten monitoren – op uw eigen apparaat

—————————————————————————————————————————————–

Directe aanval op alle vertrouwelijke communicatie en basis van vrijheid van meningsuiting – Ook normale foto’s en berichten zullen als ‘fout’ worden aangemerkt en naar autoriteiten worden doorgestuurd

—————————————————————————————————————————————–

10.10 – De Europese Commissie heeft een wetsontwerp gepresenteerd om alle chatberichten te monitoren en automatisch naar de autoriteiten te kunnen doorsturen. Het op A.I. (Kunstmatige Intelligentie) gebaseerde systeem gaat de inhoud van ieder bericht en alle foto’s rechtstreeks op uw eigen apparaat (PC, smartphone) controleren (‘client-side scanning’). Als ‘verdacht’ aangemerkte zinnen en afbeeldingen moeten dan worden ‘omgeleid’. Deze geplande extreme inbreuk op onze privacy zou zogenaamd nodig zijn in de strijd tegen kindermisbruik (waarvan bekend is dat de elitaire top zich daar zelf het meeste schuldig aan maakt, ook in Nederland).

Slachtoffers van kindermisbruik dienen inderdaad veel beter te worden beschermd en geholpen. Het controleren van chatberichten is echter overduidelijk een buitengewoon overtrokken maatregel waarvan de effectiviteit zeer betwijfeld kan worden, en die bovendien eenvoudig te omzeilen is, zeker door criminelen.

Het werkelijke doel van de EC lijkt dan ook duidelijk: een totale digitale controle- en bewakingsstaat introduceren, waarin er geen enkele ruimte meer is voor vrije (afwijkende) meningen, noch voor enige privacy.

Directe aanval op alle vertrouwelijke communicatie

Het geplande wetsontwerp voorziet dat ieder apparaat op afbeeldingen van kindermisbruik en contacten van criminelen met kinderen onderzoekt. Als dergelijke inhoud wordt herkend, worden de berichten direct naar een overheidsinstantie of de politie omgeleid.

Dit massale scannen van al uw berichten is een directe aanval op de basis van alle vertrouwelijke communicatie van gewone burgers. Criminelen maken immers al ruimschoots gebruik van allerlei alternatieven en omwegen (Darknet, versleutelde berichten) die sowieso niet door de scans getroffen worden, en die deze scans in de toekomst ook simpel zullen kunnen omzeilen.

Zeker journalisten en klokkenluiders zijn aangewezen op vertrouwelijke communicatie, dat een grondrecht is en een belangrijke peiler van alle IT-veiligheid. Communicatie is pas vertrouwelijk als een apparaat privé berichten niet ongewild naar derden stuurt, en versleutelde berichten niet kunnen worden gekraakt.

Systeem zal worden misbruikt en uitgebreid

De Europese chatcontrole stelt deze fundamentele basisrechten buiten werking. Gebruikers verliezen de controle over welke data ze met wie delen, en verliezen daarmee het vertrouwen in hun eigen apparaten.

Tot nu toe is onduidelijk wie de herkenningsalgoritmen en databanken gaat opstellen en controleren. Een dergelijk ondoorzichtig systeem zal na invoering dus heel eenvoudig kunnen worden misbruikt en uitgebreid tot berichten die het officiële narratief over bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne, Rusland, het klimaat/energiebeleid, immigratie of de Europese Unie tegenspreken.

Ook normale foto’s en berichten zullen als ‘fout’ worden aangemerkt

Een ‘kunstmatige intelligentie’ die berichten op bepaalde illegale inhoud onderzoekt zal daarbij de nodige fouten maken. Ook de kleinste ‘foute’ quotes, uitdrukkingen, zinsneden en doodnormale foto’s waarop volwassenen en kinderen samen te zien zijn zullen valselijk worden ‘herkend’ en naar de autoriteiten worden gestuurd. Zelfs een zeer ‘goed’ A.I. systeem zal daardoor met vele duizenden berichten en foto’s per dag worden geconfronteerd.

Omdat de beoordeling of bepaalde inhoud tot strafvervolging moet leiden (nog) door mensen zal moeten worden gedaan, zullen de toch al overbelaste instanties die zich bezighouden met kindermisbruik het nog drukker krijgen. Hierdoor wordt de kans dat kinderhandelaren en -misbruikers worden opgespoord en gepakt alleen maar kleiner.

Volgende stap: scannen van uw gedachten

De technologische grip van overheden op hun onderdanen zal de komende jaren almaar krachtiger worden nu er in 2020 een nieuwe technologie is ontwikkeld waarmee uw smartphone zonder uw medeweten als een soort ‘hub’ kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot al uw andere apparaten, zoals auto, computer en beveiligingssysteem van uw huis of bedrijf, maar ook uw eventuele pacemaker. Ook apparaten van anderen in uw omgeving kunnen ermee worden gelokaliseerd. (Zie ook ons artikel van 14 november 2020: EU geeft zichzelf de macht tot onbeperkt digitaal volgen, afluisteren en inbreken, ook van versleutelde berichten.)

De infame topman van het WEF, Klaus Schwab, heeft al enkele jaren geleden de volgende stap van het in de maak zijnde wereldwijde totalitaire controlesysteem aankondigd. Binnen 8 jaar zullen mensen die de grens over willen hersenscans krijgen om te bepalen of zij een mogelijk ‘gevaar’ vormen, en zal (bijna) iedereen zijn voorzien van geïmplanteerde microchips, die vereist zullen zijn om aan alle aspecten van het normale leven deel te mogen nemen. Zelfs onze gedachten en gevoelens zullen dan niet meer van onszelf zijn, en zullen dan kunnen worden gecontroleerd èn gemanipuleerd (‘Internet of Body’s’).

 

Xander


(1) CCC

Zie ook o.a.:

20-02: Nieuw WEF rapport kondigt bijna letterlijk digitaal ‘teken van het Beest’ systeem aan (/WEF wil uw beslissingsbevoegdheid volledig ‘outsourcen’ aan een A.I. (= een digitale ‘god’ gaat uiteindelijk uw volledige leven controleren, sturen en bepalen) – Social Credit systeem komt er onverbiddelijk aan: alleen toegang tot diensten (zoals bankrekening, gezondheidszorg en reizen) als u het ‘juiste gedrag’ vertoont )

2021:
14-12: EU weigert in te stemmen met VN resolutie die verheerlijking Nazisme en racisme veroordeelt
19-10: Georganiseerd sadistisch kindermisbruik door Nederlandse elite eindelijk op politieke agenda – of toch niet? (/ ‘Alle vertrouwen in de rechtsstaat dreigt verloren te gaan’ nu Justitie zichzelf mag onderzoeken – Argos uitzending met Poolse docu: ‘Bordelen in Duitsland, België en Nederland met kinderen vanaf 4 jaar gerund door moslims’)
18-10: Digitale ID en totale EU controle in 2022
06-10: Verraderlijke update naar Windows-11 berooft u van alle privacy en controle
06-03: Microsoft, Intel en Adobe creëren systeem dat einde maakt aan alle privacy op internet

2020:
06-12: Nieuwe tech stelt overheid in staat om via uw smartphone toegang te krijgen tot auto en draadloze apparaten, ook van anderen
14-11:  EU geeft zichzelf macht to onbeperkt digitaal volgen, afluisteren en inbreken, ook van versleutelde berichten

2019:
31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)
14-02: Westerse staatspropaganda verdringt via media onze vrijheid van meningsuiting (/ Mensen en partijen die anders denken over klimaat/energie, immigratie, islam, Rusland en militaire interventies worden planmatig gedemoniseerd – Zogenaamde ‘feiten check’ artikelen en afdelingen van media juist garantie voor propaganda)
06-02: ‘Sovjet’ censuur bijna een feit: EU presenteert propaganda richtlijnen voor alle media / ‘De EU-richtlijnen eisen van journalisten het publiek te desinformeren’ – EU en techgiganten treden samen op tegen ongewenste meningen)