‘Soleimani vermoord vanwege strijd VS – China om controle Iraakse olie’

Misschien moeten we eens ophouden met het brengen van ‘democratie’, ‘vrijheid’ en ‘samenwerking’ uit de loop van een kanon? Afbeelding: (2).

—————————————————————————————————————————————-

Amerikanen dreigen Irak in nog grotere chaos te storten als ze niet 50% van Iraakse olie opbrengsten krijgen – Saudi Arabië tegen VS: ‘Alsjeblieft, niet weer een oorlog!’

—————————————————————————————————————————————

Olie en/of gas waren de belangrijkste redenen voor de eerste en tweede oorlog tegen Irak, de oorlog tegen Libië, de oorlog in Syrië, de burgeroorlog in Oekraïne, de (mislukte) revolutie in Venezuela, en de deze week weer voor korte tijd uitgestelde geplande oorlog tegen Iran. De moord op de Iraanse topgeneraal Soleimani had volgens analist Federico Peiraccini (voor de Strategic Culture Foundation) in werkelijkheid amper iets met terrorisme te maken, maar was vooral een desperate zet van de Amerikaanse elite om de controle te behouden over de olie van Irak, dat steeds meer naar China toe trekt. Wat daarbij uiteindelijk op het spel staat is de status van de dollar als wereld reservemunt, en daarmee de positie van de VS als supermacht.

Iraakse premier woest over Amerikaanse chantage

De Iraakse premier Adil Abdul-Mahdi heeft al meerdere keren in live TV-interviews geprobeerd uit te leggen dat hij en andere parlementsleden worden geïntimideerd door de Amerikanen, en daarbij zelfs worden bedreigd met het inzetten van sluipschutters tegen demonstranten en veiligheidspersoneel, waardoor er een nog grotere chaos in het land zal ontstaan. De regering Obama gebruikte deze methode meerdere keren met groot succes, zoals in 2009 in Caïro, in 2011 in Libië, en in 2014 in Oekraïne (Maidan revolutie).

Abdul-Mahdi is woest dat de Amerikanen eerst Irak hebben geruïneerd, en nu weigeren om de infrastructuur en het stroomnetwerk af te bouwen, tenzij ze 50% van alle Iraakse olie opbrengsten krijgen. Daarom reisde hij naar China, waar hij een belangrijke overeenkomst sloot om deze infrastructuur te laten voltooien. Bij terugkeer in zijn thuisland eiste Trump echter dat hij deze overeenkomst weer zou opzeggen. Zo niet, dan zou de VS enorme demonstraties veroorzaken die hem zijn premierschap zouden kosten.

Volgens de premier zouden zowel hijzelf als zijn minister van Defensie met de dood zijn bedreigd als ze een geplande ontmoeting met een ‘derde partij’ (de Iraanse generaal Qassem Soleimani) niet zouden annuleren. Abdul-Mahdi weigerde. Op dezelfde dag dat hij met Soleimani ging praten over de-escalatie tussen Iran, Irak en Saudi Arabië, wat dat deel van de regio eindelijk weer op het pad naar vrede zou brengen, werd Soleimani uitgeschakeld door een Amerikaanse drone.

Saudi Arabië tegen VS: ‘Alsjeblieft, niet weer een oorlog!’

Die feitelijke executie bracht een nieuwe grote oorlog even heel dichtbij. De Saudische kroonprins Mohammad bin Salman zond echter met spoed een delegatie naar Washington met het dringende verzoek om ‘ons alsjeblieft de pijn van weer een andere oorlog te besparen’.

Hieruit blijkt dat generaal Soleimani niet zozeer moest verdwijnen omdat hij (nieuwe) aanvallen op Amerikaanse (en Israëlische) doelen zou plannen, maar omdat hij in Baghdad diplomatieke onderhandelingen ging voeren over een oplossing voor de regionale crises (in Irak, Syrië en Jemen) met Saudi Arabië.

Uit de woorden van de Iraakse premier komt in het kader van de geopolitieke- en energie ontwikkelingen in het Midden Oosten ‘een zorgwekkend beeld naar voren van een wanhopige VS die uithaalt naar een wereld dat een unipolaire (globalistische) wereld de rug toekeert, in ruil voor een multipolaire wereld (waarin landen respect houden voor elkaars soevereiniteit en cultuur),’ schrijft Peiraccini.

Petrodollar wankelt, vooral dankzij Rusland en China

De Amerikaanse petrodollar heeft nog steeds de unieke status als belangrijkste wereld reservemunt, wat de VS tientallen jaren lang gigantische voordelen heeft opgeleverd (ten koste van de rest van de wereld), en het financieren van een monstrueuze oorlogsmachine mogelijk heeft gemaakt. Nu begint er overal een beweging op te komen die af wil van deze Amerikaanse monopoliepositie, en olie mogelijk ook in andere valuta wil gaan verhandelen.

Venezuela, Rusland, Iran, Irak, Qatar en Saudi Arabië hebben samen met afstand de grootste olie- en gasreserves ter wereld. De eerste drie landen hebben uitstekende betrekkingen met China opgebouwd. China en Rusland zetten vol in op een multipolaire wereld, en hebben geen enkele behoefte aan de opbouw van een wereldwijd militair imperium, zoals de VS en de EU dat door middel van de NAVO hebben gedaan. Wel is China druk bezig om met behulp van nieuwe ‘Zijderoutes’ grote economische en financiële invloed te krijgen in de rest van Azië, Afrika, Zuid Amerika en inmiddels ook Zuidoost Europa.

De overeenkomst tussen Irak en China is een voorbeeld van het proces waarmee de Chinezen langzaam maar zeker de VS aan het verdringen zijn. Want in plaats van militaire bases bouwen de Chinezen vooral wegen, spoorlijnen, energienetwerken, havens en andere infrastructuur, bedoeld om alle landen uiteindelijk met elkaar te verbinden en de welvaart te vergroten.

Veroorzaakt de VS toch weer een nieuwe grote oorlog?

Saudi Arabië is de grootste olieleverancier van China, terwijl Qatar en Rusland dat zijn op het gebied van aardgas. De Verenigde Staten ontbreken in dit plaatje. Washington is doodsbenauwd voor verdere Euraziatische integratie, die wel eens de nekslag kan zijn voor de petrodollar. De Amerikanen lijken daarom bereid om de regio (weer) in totale chaos en vernietiging te storten, zoals Obama al deed met Libië en Syrië.

In het slechtst denkbare geval komt die nieuwe grote Midden Oosten oorlog er inderdaad. Olieraffinaderijen zullen worden vernietigd, en een kwart van de wereld olieleveranties zullen worden geblokkeerd, waardoor de olieprijs naar $200,- of zelfs $300,- per vat kan stijgen. De hele wereld zal in een grote financieel-economische crisis worden gestort. President Trump zal dit scenario in ieder geval dit jaar koste wat het kost willen voorkomen, anders zal hij de verkiezingen in november zeker verliezen.

Om iedereen in het gareel te houden kan de globalistische elite in Washington niets anders meer doen dan liegen en bedreigen, zowel tegen vijanden als vrienden. Personen, groepen, partijen en landen die weigeren het Amerikaanse dictaat te gehoorzamen, krijgen met door de CIA opgezette terreur- en moordaanslagen, revoluties en (burger)oorlogen te maken.

Vrede tussen Iran en Saudi Arabië grote bedreiging voor VS en Israël

Hoe hard en gevaarlijk Soleimani ook was, hij leek in ieder geval tot het inzicht te zijn gekomen dat een nieuwe grote oorlog enorme verwoestingen en massa’s slachtoffers zal veroorzaken, en daardoor alleen maar verliezers zal kennen. Een vredesverdrag tussen het kamp-Iran en kamp-Saudi Arabië zou een grote bedreiging vormen voor de tanende Amerikaanse hegemonie en de positie van Israël, dat achter de schermen al jaren samenwerkt met de Saudi’s om de invloed van Iran te beteugelen.

Maar waar Israël het vanwege het enorme risico nooit heeft aangedurfd om de generaal uit te schakelen, heeft Trump dit wel gedaan. Daardoor zouden nog meer landen ervan overtuigd kunnen raken dat het aangaan van samenwerking met de VS tegenwoordig lijkt neer te komen op een pistool tegen je voorhoofd laten zetten. Het grootste gevaar is dat dit op zijn laatste benen wankelende imperium wel eens al zijn militaire kracht kan gaan aanwenden om te proberen overeind te blijven. En vergis u niet: Washington zal in dat proces ‘bondgenoot’ Europa net zo makkelijk opofferen als de rest van de wereld.

 

Xander

(1) Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur Lance Corporal Samantha L. Jones, USMC, bron United States Marine Corps with the ID 041111-M-DB612-006 , As a work of the U.S. federal government, the image is in the public domain.

Zie ook o.a.:

08-01: Experts: Bijna ondenkbaar dat Iraanse vergelding beperkt blijft tot raketten op de woestijn
08-01: ‘Amerikaanse B-52 bommenwerpers opgestegen voor aanval op Iran’
07-01: ‘We gaan oorlog voeren’; Amerikaanse elite divisie gemobiliseerd voor inzet tegen Iran
07-01: ‘Grootschalige Iraanse militaire vergelding rond 11 februari, dag van Shi’itische revolutie’
05-01: Council on Foreign Relations: ‘De wereld zal een slagveld worden’
04-01: Oorlog dichterbij, maar dissidenten en oppositie zijn Trump dankbaar voor uitschakelen massamoordenaar Soleimani
03-01: Iraanse topgeneraal Soleimani omgekomen bij Amerikaanse luchtaanval

2019:
31-12: Nederlandse analisten: ‘In 2020 begint de systeemcrisis en Derde Wereldoorlog’
10-10: Netanyahu impliceert dat Israël preventieve aanval op Iran gaat uitvoeren
27-09: ‘Israëlische legertop verwacht totale oorlog en overweegt preventieve aanval op Iran’

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. Hoe je het ook wendt of keert het gaat om Jerusalem.
  Krijgen we weer hetzelfde plaatje:Kijk ,zie je wel het geld zit bij de “joden“.Amerika kunnen we niet aanvallen,maar Israel wel.
  Dus zullen de volken zich gaan verzamelen om gezamenlijk tegen Israel op te trekken.Zach 12

 2. Wat hebben de islamitische overheden met de duizenden miljarden dollars aan olie inkomsten gedaan?
  Hun onderdanen leven in armoede en geweld.
  De werkeloosheid onder jongeren is uitzichtloos.
  Toekomst hebben ze niet, dan het leger in gaan en kapot geschoten worden.

  “natuurlijk allemaal de schuld van Trump”

 3. en Pluto alleen krijgt de prijs vandaag voor de enige zinnige reactie. De rest moet gewoon stilletjes in een hoekje gaan zitten en zich gaan beseffen dat als ze nog eens willen reageren, dat ze dan beter, van te voren, zich eerst wat gaan inlezen en, dat wij maar met zijn allen verdomde blij zijn dat Amerika de macht in de wereld heeft – en behoudt- , want onze enorme rijkdom en rijkelijke sociale vangnetten danken wij daaraan. Mocht China en Rusland de wereldleidende macht ooit gaan worden, dan zakt ons economietje in Europa in minder dan tien jaar in tot het niveau van de jaren dertig van de vorige eeuw. Leve God-Emperor Trump !

 4. Dat USA Irak volkomen illegaal is binnengevallen en het land ten gronde heeft gericht is juist. Dat er ongetwijfeld op de achtergrond net even iets meer speelt als de opgegeven reden voor het opruimen van Suleiman geloof ik direct.

  Dat Suleiman vrede wilde en de regering van Irak spontaan het licht heeft gezien en naar een volkomen democratisch bestel wilde, geloof ik dan weer niet.
  Wat betreft Iran, is dat land tot voor kort betrokken geweest bij een groot aantal provocaties, is dat land in tal van burgeroorlogen actief als aanstichter daarvan en voert het haar militaire kracht in de palestijnse gebieden op, om Israël te bevechten.
  Verder is bekend, dat de Iraniërs hun tiranieke bewind meer dan zat zijn.

  Allemaal gegevens, die niet in lijn liggen met bovengenoemd betoog.

  Dat wij -zij het niet zo debiel en overhaast als met de grien diel van onze Europese dorpsidioot Timmerfrans- onze afhankelijkheid van olie beter kunnen afbouwen staat buiten kijf. Niet dat het midden oosten daar minder gewelddadig van wordt. Mohammed trof daar, eeuwen voordat olie een rol speelde al een gewelddadige samenleving aan.
  Maar hun ellende is dan niet meer ons probleem.

 5. Amerika heeft geen drupple olie meer nodig uit het M.O.
  Amerika exporteert juist olie.

  Niet alleen de olie markt maar ook de grondstoffenmarkt gaat in dollars.
  Geen enkel land heeeft een economie die de dollar kan vervangen.
  Indien Trump zich terugtrekt uit Irak, de iraakse munt niet ondersteunt, dan is binnen 3 weken Irak bankroet.
  Economische kracht is vele malen groter dan de militaire kracht.
  Zonder geld kan niemand een leger betalen.
  De kosten kun je lenen of ruilen, maar dan houdt het op.

  De gevolgen van een economie die in elkaar stort, is een totalitair regime met onderdrukking en geweld.
  Wij zien dat in Irak, en Iran.
  Opstanden worden met veel geweld neergeslagen, dat is het begin van een revolutie.
  Revolutie betekent ommekeer.
  Olie gaat daar niet helpen, oorlog nog veel minder.
  Het enig perspectief is een stalinistisch regime als noord korea.
  Een IS staat is daar ook nauw mee verwant, feitelijk hetzelfde , misschien wel veel erger omdat er nog een religieuze verstikkende deken overheen valt.

  Het kan dus allemaal nog veel erger.
  Het zijn de vruchten van Mohammed, de gemiddelde moslim snapt er helemaal niets van.
  Die kan alleen maar schreeuwen en janken, en vervolgens in dezelfde ellende terugkeren waar hij vandaan komt.
  Oplossen kan de moslim niets, omdat hij met zijn hele doen en denken onderworpen is aan de islam. Deprogrammeren is bij voorbaat een verloren zaak omdat zijn geest is verziekt.

  Daarom is het westen met zijn christelijke joodse cultuur toonaangevend in de welvaart en medische en technologische kennis in de wereld.
  Het is het vrije westen, vrij van het theocratisch monster dat ooit ook Europa in zijn greep had.

  Het westen heeft het leven en de Islam verheerlijkt de dood en martelaarschap.
  Het licht en het donker verdragen elkaar niet.
  Gelukkig heeft Trump dat goed begrepen.

 6. weer een goed artikel Xander. Het geeft veel beter aan hoe de verhouding gen werkelijk liggen. En het laat weer duidelijk zien waar Amerika voor staat (het systeem, niet de meerderheid van de bevolking). Met zulke vrienden heb je toch geen vijanden meer nodig?

  Iran is een groot en soeverein land (op de overheersing door islam na) dat zijn eigen koers uitzet. Daarbij blijkt uit de geschiedenis dat het in verhouding heel beheerst en vreedzaam omgaat met zijn buurlanden. Het oefent geen invloed uit op andere landen zoals bijvoorbeeld de USA wel ongestoord en ongemerkt doet. Het schreeuwerige pompeuze gedrag uit de media is gewoon verbaal van zich af bijten en net zo aantoonbaar leeg en vals als wat er uit de perskamer van de Whitehouse komt (Whitehouse mag je niet vertalen want het is vernoemd naar mr White).

  Voor de bijbellezers hier: elk land (of regio) heeft zijn eigen vorst in de onzienbare wereld. De vorst van Perzie wordt met name genoemd in het boek Daniel. Deze situatie is ontstaan na de val van de toren van Babel en is nog onveranderd. Dat is de reden van veel conflicten in het midden oosten. Dat zal ook niet veranderen denk ik. Maar zo heeft Amerika en ook één! Amerika betekent namelijk: ‘land van de gevederde slang’ (amaru-ca in het azteeks, en niet naar de onbeduidende de Amerigo Vespucci die pas later die naam aannam). Dus bedenk maar eens wat dit in relatie tot dit artikel betekent. Zie daar de ‘vorst van’ Amerika, Perzie, Sina, Magog, Assyrie… Alleen die van Israël is van een andere orde.

  Dat Iran zo vijandig is tegen ‘Am’rika’ (rijmt op paprika) komt doordat het land onder de Sjah een vazal van de USA was en ze nog een appeltje met de CIA te schillen hebben. Mij is opgevallen uit gesprekken met moslims dat zij wel praten over de voor ons westerlingen verborgen krachten en instituties àchter de macht. De geheime ‘broederschappen’ die de touwtjes in handen hebben en waarvan regeringen enkel de marionetten zijn. Zij zijn zich bewust van vrijmetselarij (wo B’nei B’rit) , illuminati, Satanisten, druides en jezuïeten etc. Zij gooien dit echter allemaal op 1 hoop en noemen dat ‘het westen’, ‘christendom’ of ‘zionisten’. En daarmee zitten ze een stuk dichter bij de kern van de waarheid dan de meeste gehersenspoelde (school) , in slaap gekwebbelde (tv), verwende, materialistische (blind voor het bovennatuurlijke) westerlingen. Dat is dus inclusief christenen! die beter zouden moeten weten maar meestal onnozele schapen zijn.

  De meeste moslims maken geen onderscheid hierin omdat ze geestelijk blind zijn. Zij denken dat alle vrijmetselaars zionisten zijn, en dus joden. Nu zijn deze ‘joden’ al héél lang bezig, al sinds Bab-el 4500 jaar geleden. Sterker nog: Yeshua sprak de ‘joden’ aan (de valse leiders van religie; de Farizeeën) met precies dat wat ze zijn: slangengebroed. Oftewel nakomelingen van de slang (het Zaad van de vrouw sprak het zaad van de slang aan en gaf hiermee de hint naar de belofte aan Eva dat Hij hun kop zou vermorzelen). En zie daar de link weer naar Am’ruka; het land van de gevederde slang. Die moslim leiders zijn niet dom.

  Wilt u de bron vermelden waaruit u deze informatie heeft. Mod.

 7. Elk islamitisch land heeft tot doel en plicht de totale vernietiging van Israël en de Joden tot de laatste man uitroeien, dat steken ze zelfs niet meer onder stoelen of banken, dat staat immers ook in de (schijn)heilige koran, geëist door de perfecte islam…daarvoor willen ze onderling nog wel de krachten bundelen alhoewel soennieten, sjiieten en elke afsplitsing van islam elkaar al eeuwen onderling uitmoorden.
  Deze antisemieten hebben echter niet gerekend op de meerderheid van de mensheid die hen zal bestrijden en verhinderen om genocide te plegen op het Joodse volk en de holocaust van hitler te herhalen. Nóóit meer!

 8. Neen, hij is vermoord om een duidelijke andere reden, hij is de architect van het vernieuwde Perzische rijk, ze zaten al in Jemen, Syrië, Irak en het volgende doel was de vernietiging van Israël, we zien nu het opnieuw ontwaken van de radicale Islam, en van de Iraanse revolutie. shalom

 9. Eens een andere visie van een ingewikkelde situatie. Dat houd ons kritisch denken wakker .

 10. Ja ik vondt het al vreemd dat dit generaal geslachtofferd werd om zijn wreedheid, terwijl de CIA het uitzendburo voor dictators is

 11. Terwijl wij in het post koloniale Westen denken ons de luxe te kunnen permitteren om in er moreel hoogstaande economische principes op na te houden, koloniseren de Chinezen de hele derde wereld om zoveel mogelijk gronden en grondstoffen in handen te krijgen.

  Red China moves to seize Kenyan and Zambian assets
  https://www.americanpartisan.org/2018/12/red-china-moves-to-seize-kenyan-and-zambian-assets/

  China Plans to Put 300 Million Chinese People in Africa
  https://electroverse.net/china-plans-to-put-300-million-chinese-people-in-africa/

 12. Update op eerste reactie. Israeli News Live geeft in de laatste video de reden waarom de USA niet in staat was om Iran aan te pakken. Het afweersysteem bleek absoluut waardeloos. De rol van de USA is eigenlijk al uitgespeeld tenzij ze de atoombom gebruiken en dat is geen optie.
  Trump blijkt in het begin van zijn toespraak gewoon zeer geschokt, iets wat we nooit eerder zagen. Dat spreekt boekdelen, hij wist verslagen te zijn.

 13. Het zal er altijd wel een rotzooi blijven in het Midden-Oosten dat is het er al mensen heugenis geweest en dat zal ook nooit anders worden er zijn veel te veel verschillende groeperingen en nooit geen eenheid en dat kan ook niet anders

 14. Fijn dat ik nu begrijp dat al die islamieten verstandige, vredelievende mensen zijn. Hoe heb ik mij ooit zo kunnen vergissen en dat jarenlang. Volgende keer stem ik op DENK. Trouwens, was die Oebamah ook niet zo’n islamitische vredesduif? Het gedeelte over die Petrodollar is ook de waarheid, dus al met al… als je gek Wilt worden verdiep je in “De toestand in de wereld.” En gek zijn is zo gek nog niet, want dan krijg je hier aandacht, hulp en vooral zorg en word je na het plegen van een misdrijf ondergebracht in een hotel 🏩❇❇❇❇

 15. “In het slechtst denkbare geval komt die nieuwe grote Midden Oosten oorlog er inderdaad.”
  –>》Wat er ook gebeuren gaat, die oorlog gaat er komen binnen niet al te lange tijd.

  “Maar waar Israël het vanwege het enorme risico nooit heeft aangedurfd om de generaal uit te schakelen, heeft Trump dit wel gedaan.”
  –> Amerika is al een tijdje een provincie van Israël geworden. Of Trump dit op eigen houtje heeft gedaan of in opdracht van, dat staat gelijkwaardig aan elkaar.

  “En vergis u niet: Washington zal in dat proces ‘bondgenoot’ Europa net zo makkelijk opofferen als de rest van de wereld.”
  –> Ik moet mij al heel sterk vergissen als Europa inderdaad geslachtofferd wordt. Europa is nu al slachtoffer van de (wan)praktijken van Amerika en bijbehorende sores in het Midden Oosten.

Comments are closed.