‘Grootschalige Iraanse militaire vergelding rond 11 februari, dag van Shi’itische Revolutie’

Haat tegen Amerika en Israël wordt er in Iran al tientallen jaren met de paplepel ingegoten. Afbeelding: (3).

—————————————————————————————————————————————-

Iran kan 280.000 paramilitaire strijders activeren, waarvan 100.000 rond Israël – Topadviseur van Ayatollah Khamenei: ‘Vergelding ook tegen Haïfa en Israëlische militaire centra’

—————————————————————————————————————————————-

Na het uitschakelen van de Iraanse ‘nummer 2’, generaal Qassem Soleimani, liggen de Verenigde Staten en Iran op ramkoers voor een rechtstreekse militaire confrontatie. Het theocratische regime in Teheran zou wel eens de week van 11 februari kunnen kiezen voor een grootschalige militaire vergelding, omdat op die dag de Shi’itische Revolutie wordt gevierd. Ondertussen bereidt de VS zich met onder andere het sturen van extra bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen voor op keiharde tegenacties.

Gisteren heerste er vanwege een brief van het Pentagon enige verwarring over een mogelijke terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Irak, zoals het parlement in Baghdad heeft geëist. Minister van Defensie Mark Esper verklaarde dat de brief een vergissing was, en er van een terugtrekking vooralsnog geen sprake is.

Afgelopen maandag vlogen nog eens zes Amerikaanse B-52 bommenwerpers naar de vliegbasis Diego Garcia in de Indische Oceaan. Gisteren stuurde de Amerikaanse luchtmacht binnen enkele minuten 52 F-35’s in optocht achter elkaar de lucht in, als signaal dat president het meende toen hij dreigde 52 Iraanse doelwitten te zullen vernietigen als Iran het waagt om de moord op Soleimani met geweld te wreken.

‘Meedogenloze wraak, ook tegen Israël’

Volgens Israëlische inlichtingenspecialisten bereidt Iran zich desondanks voor op een massale vergelding voor de dood van hun topcommandant. Ismail Haniyeh, de leider van de Palestijnse terreurbeweging Hamas, reisde al af naar Teheran om te overleggen over deelname aan een eventueel groot offensief tegen Israël. In totaal kan Iran zo’n 280.000 paramilitaire strijders inzetten, waarvan bijna 100.000 rond de Joodse staat: 65.000 Hezbollah strijders in Libanon en 28.000 in de Gazastrook, de pro-Iraanse milities in Syrië nog niet meegeteld.

‘Irans wraak op Amerika voor de moord op Soleimani zal meedogenloos zijn,’ verklaarde Mohsein Rezaei, topadviseur van de Iraanse opperleider Ayatollah Khamenei. ‘Haifa en Israëlische militaire centra zullen bij deze vergelding betrokken worden.’ Het hoofd van de Iraanse Nationale Veiligheidsraad dreigde Amerika zelfs met een ‘historische nachtmerrie’. Het Iraanse parlement heeft het Pentagon en daarbij aangesloten defensie bedrijven inmiddels officieel tot terroristen bestempeld. (2)

Het Israëlische veiligheidskabinet kwam gisteren met spoed bijeen om te praten over de spanningen, en verklaarde na afloop dat ‘wij niet verwachten betrokken te raken bij een botsing tussen Iran en de VS, omdat wij geen deel hadden aan de dood van Soleimani.’ Desondanks zullen de Israëlische strijdkrachten de komende weken in hoogste staat van paraatheid blijven. (1)


Xander

(1) DEBKA
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur Mostafameraji,  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.


Zie ook o.a.:

05-01: Council on Foreign Relations: ‘De wereld zal een slagveld worden’
04-01: Oorlog dichterbij, maar dissidenten en oppositie zijn Trump dankbaar voor uitschakelen massamoordenaar Soleimani
03-01: Iraanse topgeneraal Soleimani omgekomen bij Amerikaanse luchtaanval

2019:
31-12: Nederlandse analisten: ‘In 2020 begint de systeemcrisis en Derde Wereldoorlog’
10-10: Netanyahu impliceert dat Israël preventieve aanval op Iran gaat uitvoeren
27-09: ‘Israëlische legertop verwacht totale oorlog en overweegt preventieve aanval op Iran’


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. De wraak over de moord van suleimani aangrijpen om Israël te kunnen aanvallen onder het mom van bondgenoot van VS..weer dat schijnheilige, hypocriete van islam. En dan denken dat de wereld dat niet ziet, zo achterlijk zijn iran en consoorten dan ook nog…, economisch vernietigen en islam overal bannen anders zal er nooit wereldvrede zijn.

 2. Pietka
  Iran zal Turkse grote broer en aanstuurder van de soennieten niet aankunnen, en ze zijn intelligent om te kiezen voor een alliantie met de Turkse buren tegen Saudi
  Turkije is eigenlijk de enige schakel tussen alles en alle ingrediënten om moslims te herenigen is dus n pact van Perzen en Ottomaanse nazaten .

  Zo zijn de soennitische Turkse stammen geen broeders maar ook geen vijanden van de shi’itische Iraniërs en ook zo bij de wahabitische Arabieren geen vrienden maar ook geen vijanden.
  Dus belangrijk is de Turkse agenda.

  Poetin en Trump weten dit zeer goed, de Europese leiders slapen nog massaal.

 3. @Pietka,

  Denkt u werkelijk dat Iran wel even Israël kan vernietigen? Iran beschikt over duizenden raketten, waarvan een aantal Israël kan bereiken. Maar Israël heeft het beste afweersysteem ter wereld. De meeste raketten zullen worden neergeschoten. Toch zal Iran wel de nodige schade kunnen veroorzaken, zeker ook, als de Hamas uit Gaza en de Hezbollah in Libanon zich in de strijd mengen. Israël moet dan tegen drie fronten vechten. Wat zal de uitkomst zijn? Laten we er even vanuit gaan dat Iran samen met Hamas en Hezbollah Israël gaat aanvallen. Ze zullen daarnaast ook Amerikaanse bases aanvallen. Amerika zal zeer hard terug slaan, en Israël zal zich keihard verdedigen, omdat men wil overleven. Israël heeft dan niet meer de luxe, om alles in het werk te stellen om burgerslachtoffers bij de vijand te voorkomen. Israël zal dan voor het eerst met alle middelen terugvechten. Dit zal onvoorstelbare verwoestingen teweer brengen in Gaza en Libanon. Er zullen daar zeer grote aantallen doden vallen en van zowel Libanon als Gaza zal weinig meer overblijven. Daarnaast zal Amerika, mogelijk mede geholpen door Israël, de nucleaire installaties in Iran vernietigen. Als Iran het waagt om Israël aan te vallen, dan zal dat het einde betekenen van het Iraanse atoomprogramma.
  Iran mag dan veel raketten hebben, de luchtmacht zal binnen no time weggevaagd worden. Iran zoekt ruzie met Amerika en Israël? Dat zal voor Iran op een catastrofe uitlopen. Ik kan u één ding vertellen met absolute zekerheid. Israël is terug van weggeweest, en niemand zal het ooit nog gaan lukken om Israël te vernietigen of te verdrijven, staat ook geschreven in de Bijbel, Amos 9:11-15.

 4. Iran hoeft alleen maar onze proxies in Syrië , namelijk ISIS (Israël en Saudie Arabië) en Al qaida ( turkeye en moslim broederschap ) te vernietigen , dat is al voldoende om het Yinon plan van de VS en Israël te dwarsbomen , veder is de dreiging tot vraak ideal on de VS troepen in een staat van paniek te brengen , zie het bericht van het VS leger over aftocht uit Irak .
  Na de aanslag in beirut tegen de US Marines op het vliegveld en PC drakkar van de Fransen in het centrum in 1983 is het niet moeilijk te begrijpen dat iedereen in paniek is voor een van de duizenden Martelaren die bereid zijn hun leven te offeren na de moord op soleimani .
  De Wet van behoud van energie actie= reactie, je kan er van vinden wat je wil maar Trump is toch mijn held met de moord op soleimani ( eis van de hardcore sionisten ) is het nu zeker dat het VS leger zich zal terugtrekken op termijnuit Irak En Al taf 1 dode en de verkiezings belofte komen uit namelijk VS troepen weg uit het midden oosten, als je mij vraagt Knap.

 5. Goh, zou iran dan een emp-aanval op de vs wagen als ze daartoe in staat is?
  Dat zou pas freaky toestanden geven op het amerikaanse continent.
  Bij elke andere actie in de regio kunnen de vs min of meer de schouders ophalen voor de gevolgen als een ver van mijn bed zijnde.

 6. De Qudsbrigade is een onderdeel van de Revolutionaire Garde waarvan Soleimani commandant was. De Revolutionaire Garde kun je vergelijken met de SS van Himmler. Zelfde doel, zelfde functie om de terroristische dictatuur van een islamitische en fascistische ideologie te verdedigen en het volk te terroriseren. Niets nieuws onder de zon. Trouwens een linkse/socialistische dictatuur is geen haar beter.

 7. Deze moslim”s zijn volledig van jongs af aan, dag en nacht, met de koran vergiftigt.
  Wij zijn niet eens in staat terug kerende IS strijders en kinderen te deprogrammeren.
  Laat staan miljoenen Iraniers, zoals wij op tv hebben kunnen zien.
  Gelukkig zijn niet alle Iraniers besmet met het koran virus.
  Ze moeten zich verborgen houden op straffe van martelingen en dood.

  Het is maar zeer de vraag of er een oorlog zal komen op korte termijn.
  Voor de mullah”s is maar een ding belangrijk “kernwapens”.
  Het is dan ook van het grootste belang dat Trump doorzet, maar ik waag het te betwijfelen.

  Israel daarentegen zal niet lijdzaam toezien, hoe zij gegijzeld gaan worden door de Mullah”s.
  De spanning en de druk zal nog veel verder opgevoerd gaan worden.
  De Mullah”s zijn aan zet en het lijden van het Iraanse volk moet nog beginnen.

 8. Als ze Soleimani met een drone kunnen doden, kunnen ze er toch ook veel meer op die manier uitschakelen? Ayatollah Khamenei bijvoorbeeld, en dan ook maar meteen zijn topadviseur, Mohsein Rezaei. Niet dat ik daar nu zo vóór ben, maar dit soort mensen zijn wel degenen die ten koste van het gewone volk voortdurend uit zijn op ‘vernietiging, oorlog, wraak, van de kaart vegen’, etc. Ik denk niet dat de gemiddelde Iraanse bakker of groenteboer het vernietigen van Israël als belangrijkste punt op zijn agenda heeft staan. Ik geloof er niks van. Ik denk dat de meeste mensen in vrede willen leven, hun brood willen verdienen, hun man of vrouw willen liefhebben en hun kinderen in een normale situatie willen zien opgroeien.

  Kennen jullie de animatiefilm “Persepolis”? Daarin wordt duidelijk hoe het volk lijdt onder de dictatuur van de ayatollahs, de islam. Hoe ze worden onderdrukt, uit hun huizen worden gesleurd, in de gevangenis worden gegooid, worden gemarteld. Terwijl het een prachtig volk is, de Perzen. Wist je dat in Iran vóór de islamitische overname door de ayatollahs bijvoorbeeld de dichtkunst als een van de belangrijkste vormen van ontwikkeling en beschaving werd beschouwd? Dat schrijvers er in hoog aanzien stonden? Allemaal weggevaagd door de promotors van de zwarte spookkleding voor vrouwen, de cultuurvernietigers in naam van alla. De volkshitsers die in diezelfde naam haat tot het kookpunt weten te brengen bij niet beter wetende mensen die denken dat ze dat voorbeeld moeten volgen omdat het zo hoort volgens de koran.

  Niet iedereen is zo slim als bijvoorbeeld Kader Abdollah, de Iraanse schrijver die voor het islamitisch bewind moest vluchten en terechtkwam in Nederland, waar hij de taal leerde en een gerespecteerd schrijver werd. Deze man is ook moslim, maar met het juiste onderscheid, zonder zijn menselijkheid te verliezen. Die zijn er veel meer in Iran. Het is een onderdrukt volk.

  En wie zou er weer het slachtoffer worden als Amerika o zo stoer ‘hard en snel’ toeslaat? Juist, datzelfde volk. Vandaar dat ik zeg: kunnen ze de aanstichters van al die ellende niet uitschakelen, net als ze Soleimani hebben uitgeschakeld? Maar misschien is dat niet de meest christelijke gedachte. En ik besef ook dat het zo niet werkt. Rotwereld. Ik wou dat de Heer terugkwam.

 9. Anna, uitstekende samenvatting hoor, volgens mij weet u precies waar u het over heeft, dat is me al eerder opgevallen.

 10. Op dit ‘forum’ is al vaak geschreven / gediscussieerd over de staat Israël. Israel is echter op politiek gebied een onrustig land. De gewone Israëliet heeft in zijn geheel geen ‘behoefte’ aan welke oorlog dan ook. De huidige regering loopt min of meer aan de hand van de USA, in feite geld dit ook (nog) voor de Bondsrepubliek Duitsland maar met dat verschil dat Engeland én Frankrijk ‘medepartners’ zijn. De grootste bondgenoot van Israël zijn de VS … expansie van hun territorium.

 11. Iran is niet gek. Er wordt nu gedreigd maar als het erop aankomt, weten ze dat ze geen schijn van.kans hebben.

 12. @ Anna: 5:13 pm. Hear, hear. Prima verwoord Anna, ben het geheel met U eens. Vertrouw enkel nog op de God, van Abraham, Isaäc en Jacob, en zijn Veelgeliefde Zoon Jezus.

 13. Wat zijn ze op hun lange tenen getrapt nu het hoofd van hun terreurgroep een kopje kleiner is gemaakt.

 14. @ Anna, beste Anna ….
  Met een paar naamsveranderingen zou dit geplaatste artikel het voorbeeld, of ‘doel’ kunnen zijn voor het Europese parlement.

 15. Dit wordt een behoorlijk conflict, maar dat zou er sowieso toch komen, ook als Amerika dat monster niet had gedood. Het is de sjiitische doctrine die hoe dan ook Israël wil vernietigen, ook al zou Israël bijna al het land aan de Palestijnen geven. Israël zal ongetwijfeld zeer hard terugslaan. Mogelijk zullen dan alle nucleaire faciliteiten in Iran dan meteen vernietigd worden. Israël zal zeker niet ongeschonden uit de strijd komen, maar Iran zal met ongekende verwoestingen worden geconfronteerd, omdat Israël moet vechten om te overleven. Het zal zeker op een grote catastrofe uitdraaien voor Iran, Gaza en Libanon.

 16. Iran is geen “ normaal “ land.
  Het is een theocratie.
  Het heeft voor de schijn een regering en een normaal leger maar de sjiitische geestelijkheid heeft alle touwtjes in handen. En deze geestelijkheid heeft naast het “ gewone “ leger een leger opgericht puur om deze theocratie te beschermen, bang als ze zijn van het gewone volk.
  Dit is de revolutionaire garde.
  Dit “ islam “ leger had tot voor kort aan het hoofd Soleimani die de “ islamitische Eschatologie “ voor zijn superieuren in gang moest zetten en uitvoeren. Dit lukte hem aardig gezien de vele proxi legers die hij inmiddels in stelling heeft gebracht.

  De rest van de wereld is zover van religie vervreemd dat het bij regeringen en overheden niet door wil dringen dat Iran bezig is met het ontketenen van een grote religieuze oorlog tegen alles wat niet islamitisch Is. En in hun blinde ideologie vernietigen ze alles wat anders denkend is. Zo ook de soenitische stroming van de islam.
  Dat is ook de reden waarom Saudie Arabië, toch ook streng, islamitisch op het lijstje van “ vijanden van Iran “ staat.
  Meer informatie over de islamitische eschatologie kunt u vinden in het boek van Jan van Barneveld : Eindtijd Israël en de Islam. Ook west Europa waarin op dit moment de vijfde colonne zich sterk maakt zal niet zonder kleerscheuren uit dit sjiitische conflikt te voorschijn komen.

Comments are closed.