Iraanse topgeneraal Soleimani omgekomen bij Amerikaanse luchtaanval

Qassem Soleimani (R) met Ayatollah Khamenei (L) en Hezbollah leider Hassan Nasrallah. (Afbeelding: (3)).

—————————————————————————————————————————————–

Amerikaanse bases en Israëlische strijdkrachten in hoogste staat paraatheid voor Iraanse vergelding

—————————————————————————————————————————————–

De Iraanse topgeneraal Qassem Soleimani, commandant van de IRGC Al Qods strijdkrachten in het Midden Oosten, is bij een Amerikaanse luchtaanval op het internationale vliegveld van Baghdad om het leven gekomen. Ook de door Iran gesteunde Abu Mahdi al-Muhandis, leider van de Iraakse PMU milities, vond de dood, samen met nog vijf andere mensen. De luchtaanval werd uitgevoerd door gevechtshelikopters.

Beide omgekomen leiders waren op de luchthaven om enkele andere ‘high profile’ figuren op te halen.

De PMU van Al-Muhandis is de overkoepelende organisatie voor pro-Iraanse Shi’itische milities in Irak. Daar valt ook Kata’ib Hezballah onder, die afgelopen week op bevel van Soleimani enkele grootschalige aanvallen uitvoerde op Amerikaanse bases.

Volgens de militaire specialisten van het Israëlische DEBKAfile is de uitschakeling van Soleimani vermoedelijk tot stand gekomen met behulp van de Israëlische inlichtingendiensten.

Grote klap voor Iran, dat waarschijnlijk zal terugslaan

Het wegvallen van de topcommandant is een enorme klap voor Iran, en zal mogelijk een escalatie veroorzaken. Een rechtstreekse confrontatie tussen de 5000 Amerikaanse soldaten in Irak en de Iraanse Revolutionaire Garde is hiermee dichtbij gekomen. Donderdag verklaarde de Amerikaanse minister van Defensie al dat ‘het spel is veranderd. Gewelddadige acties van door Iran gesteunde Shi’itische milities zullen met Amerikaans militair geweld worden beantwoord.’

Op 29 december viel de Amerikaanse luchtmacht al vijf Kataib Hezballah bases in Irak en Syrië aan. Daarbij kwamen zo’n 25 strijders om het leven.

Onlangs spotte de Iraanse ayatollah Khamenei dat president Donald Trump ‘Iran niets kan aandoen.’ Die heeft in enkele dagen tijd een keihard antwoord gegeven. (1) Amerikaanse bases en de Israëlische strijdkrachten zijn inmiddels in hoogste staat van paraatheid gebracht voor eventuele Iraanse vergeldingsaanvallen.


Xander

(1) DEBKAfile
(2) DEBKAfile
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, bron http://english.khamenei.ir/news/7074/Untold-facts-on-Israel-Hezbollah-war-in-an-interview-with-Major / This is a file from the Ali Khamenei website , Creative Commons Attribution 4.0 International license.

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

38

 1. @Svalbard
  Waar ik me vooral zorgen over maak is dat Trump zijn oren me wat te makkelijk laat hangen naar Netanyahu,om niet te zeggen,dat hij zich door hem laat inpalmen.Die man komt op mij niet minder gevaarlijk over dan die Soleimani,waar ik verder weinig van afweet.Die wordt me wat al te makkelijk afgeschilderd als alleen maar een slechte man.kwade genius ,terrorist en massamoordenaar.

 2. Het grote probleem voor Iran is dat het zich nu niet meer in anonimiteit kan verbergen achter proxy milities en terroristen als het Amerikaanse doelwitten zou aanvallen.
  In dit geval kunnen de VS dan ook rechtstreeks het Irakees regime in Teheran zelf aanvallen en dat zal wellicht het einde betekenen van het regime.

 3. Ha, er zijn nogal wat pro moslim/anti USA-Westerse Wereld reacties.
  Ik zeg altijd maar dat het voor mij niet het allerbelangrijkste is wie wel of geen gelijk heeft, maar dat ik aan deze kant van de schutting woon en dat daar dus mijn loyaliteit ligt. Anders wordt het een soort van Weg-Met-Ons gedoe.

  Deze generaal heeft al te lang bezig kunnen zijn met het verspreiden van dood en verderf. Zijn tijd was al eerder gekomen maar Magere Hein heeft hem toch te pakken kunnen krijgen. Doet me denken aan de tuinman en de dood. Dat dab, heel toepasselijk, in het thuisland van deze generaal speelde.

  Overigens, ik heb nog steeds geen islamitisch land kunnen vinden op de kaart waar het voor niet-moslims goed toeven is. Sterker nog, zelfs voor veel moslims is het in islamitische landen niet altijd een onverdeeld genoegen om daar te wonen.
  Ze komen, liefst naar Europa naar de geld-weggeef-landen, omdat het leven in hun islamitische land kennelijk niet erg aangenaam is, om vervolgens de ellende die ze hebben verlaten ook in hun nieuwe land weer op te bouwen. En nee, de vinger hoeft niet te worden gewezen naar welk ander land dan ook. moslims zijn al eeuwen in staat om, onafhankelijk van welke buitenlandse interventie dan ook, elkaar het leven zuur te maken en/of elkaar af te maken.

  Tenzij ze natuurlijk gewoon komen om met immigratie uiteindelijk de zaak over te kunnen nemen. Wellicht zelfs zonder dat ze dat zelf weten omdat ze worden aangestuurd door de slimmere moslims.

 4. De leugen van de media is niet wat ze ons vertellen.
  De leugen is al dat gene wat ze verzwijgen.
  Er zijn honderden getuigenissen van de martelingen van het Iraanse regime.
  De gevangenissen, de schendingen van mensenrechten.
  Het vermoorden van christenen, homo”s, vrouwen en kinderen.
  Het antisemitisme
  Alle westerse waarden en normen worden door dit Regime vertrapt.
  Het regime is vaak erger dan de SS van Hitler.

  Onze media? ze zwijgen.
  Maar niet allen zwijgen, ze veroordelen Trump, Amerika, de enige hoop voor het Iraanse volk.

  De EU, Nederland? ze heulen met Iran, verraden en huichelen en heulen met de verkrachters,mensenrechten schenders, en moordenaars.

  Het is om te janken, maar het is niet anders.

 5. Ik zou terughoudend zijn om Trump te bekritiseren.
  Er is veel dat we niet weten, en Trump heeft adviseurs e.d, die neemt de beslissingen niet alleen. De opstand die nu volgt, doet me denken dat Trump iets goed gedaan heeft.

 6. @Hubo,

  Dat je de ingeving had, dat het niet zonder Israël had kunnen gebeuren? Zou best wel eens zo kunnen zijn. Maar er is veel meer gebeurd in het afgelopen jaar, eveneens met de hulp van Israël. En dat zijn minstens 50 voorkomen terreuraanslagen in meerdere landen. Zo is er een paar weken geleden een zeer grote aanslag in Denemarken verijdeld, dankzij een tip van de Mossad. Als deze aanslag niet verijdeld was, zou er een groot aantal doden en gewonden zijn gevallen. Er werden 21 jihadisten opgepakt. Een jaar eerder ontdekte de Mossad een complot om een mega aanslag in Rusland te plegen. Deze aanslag zou, indien die niet voorkomen was het Russische 9/11 zijn geworden.
  Onze propagandamedia hebben hier geen melding van gemaakt, evenmin van de verijdelde aanslag in Denemarken. Ik vind dit een veeg teken. Als dergelijke belangrijke feiten niet aan bod komen in het journaal, dan is mijn conclusie dat de media (NPO of RTL4) onbetrouwbaar zijn. Ik heb in het verleden zowel de NPO als het RTL4 nieuws meerdere keren op grove leugens betrapt bij berichtgeving over Israël. Toen ik de redactie van RTL4 nieuws mailde, met de mededeling dat ze onjuiste berichten verspreidden, en ik een duidelijke uiteenzetting gaf, waarom ze fout zaten, compleet met alle historische feiten, kreeg ik een kort mailtje terug, waarin ik bedankt werd voor mijn reactie, en waarin mij werd toegezegd dat men mij binnen enkele dagen zou antwoorden. Dit is nu ongeveer 5 of 6 jaar geleden, en dat antwoord is dus nooit gekomen!
  Ergens wel logisch denk ik, want tegen mijn betoog konden ze helemaal niets inbrengen. Maar het betekent ook, dat ze bij het nieuws van halfacht dus willens en wetens liegen, dus gewoon ordinaire propaganda verspreiden. En zo wordt Israël volkomen ten onrechte zwart gemaakt. Helaas zijn er velen, die dit niet doorzien en Israël als een agressor zien, terwijl ze geen flauw benul hebben van de werkelijke feiten.

 7. @Ron “gij ziet wel.de splinter in andermans ogen, maar niet de balk in uw eigen ogen”. Zeker Iran doodt mensen en is gevaarlijk en ik val liever onder Westerse democratie dan onder hun theocratie, maar ik denk niet dat alle moslims moordenaars zijn. En daarbovenop… Waarom zouden we ze dan van Saddam Hoessein (op basis van onze eigen leugens over WMD) en Assad af willen helpen? Daarmee bemoeien we ons met hun leven en hun cultuur en met welk recht veranderen we hun cultuur? Dat is volgens mij ook iets waarover Sultan schreef

 8. Zie ook het artikel van Yochanan Visser in Israël actueel, het december nummer van 2019 ,pagina 9 van Christenen voor Israel getiteld: Iraanse dreiging krijgt Bijbelse proporties. Haarscherpe analyse en profetische duiding.

 9. Wollt ihr den totalen krieg, jaaaaaa. Daar begint het steeds meer op te lijken. Wat mij betreft, hoe eerder hoe beter, kunnen we daarna misschien eindelijk eens op een normale verder leven ( zie ik trouwens niet snel gebeuren ). Hoe meer moslims er in het midden-oosten en noord Afrika het leven laten hoe beter het is voor de rest van de wereld, nu een generaal en morgen de rest. Daar in dat smerig islamitisch nest in het midden-oosten en noord Afrika mag wat mij betreft zo snel mogelijk de bezem 🧹 er door.

 10. Iraniërs zijn persen en geen Arabieren , schaken is daar uitgevonden , dus laten we maar rustig wachten op het vervolg , het Madi leger van moktar al sadr wordt alvast weer gemobiliseerd ! Blijkbaar zijn er veel lezers vergeten hoe de VS uit Irak is geschopt in 2013 , met 2 a 3 doden of gewonden / dag is het genoeg om de yanken weg te krijgen op termijn.
  (Een paar luchtdoelraketten in de buurt van de ambassade of de VS basis smokkelen en een Ospreys of een chinook is een makkelijk doelwit .)
  Persoonlijk schat ik dat Iran gewoon doorgaat met het steunen van Syrië of Afghanistan en het vernietigen van onze proxies ( al qaida / moslim broederschap en ISIS ) .
  De VS hebben maar twee opties na deze aanslag:
  Oorlog voeren tegen Iran een land van 80 miljioen inwoners met een goede lucht verdediging een land die zich sinds 1979 heeft kunnen voorbereiden op een mogelijke Amerikaanse aanval
  Of gewoon vertrekken
  Hopelijk wordt het het laatste !

 11. Heeft islam ooit iets goed gebracht in de wereld?
  Het moorden van Mohammed is nooit opgehouden.
  Na de dood van mohammed zijn honderden miljoenen onschuldigen vermoord.
  Dit alles door zijn “heilige boek” , dat iedereen vermoordt , die ook maar enige aantekening durft te plaatsen.
  Het zal nooit ophouden, iedere volger van zijn duivels boek, eindigt als martelaar met 86 maagden bij de god van Mohammed.

  De boycot bewijst hoe afhankelijk Iran is van het “vervloekte westen”
  Zonder die “vervloekte dollar” kunnen ze geen druppel brandstof tanken, die ze notebene zelf in de grond hebben zitten.
  Het hele nationaal product gaat naar vernietigings wapens en proxy legers.

  Had Mohammed maar een economie boek nagelaten, dan waren de Iraniers schat hemels rijk
  geweest.
  Dan hadden ze gesnapt dat je niets kunt verdienen als je, je klanten vermoord.
  De mislukking van mohammed openbaart zich in de armoede en ellende van zijn volgelingen.

 12. Het vermoorden uit naam van een religie lig natuurlijk niet zo zwaar als het ombrengen van een terrorist lees ik in sommige reacties.

 13. Die oorlogen in het midden oosten gaan altijd om olie en rijke oliesjeiken. Tegenelkaar dus slachtoffers.
  En eigenlijk de hele wereld doet aan die oorlogen mee. Is het niet strijden met legers, dan wel olie in ruil voor geld en
  wapens. Dat is altijd het rare, zodat het daar oorlog blijft.

 14. Een antwoord op Grote Henk,
  Blijkbaar ken jij enkel de kaft van het geschiedenis boek.
  De oorlog tussen Iran en Irak is door de Amerikanen uitgelokt. Vergeet niet dat de Shah van Iran toen een bondgenoot van Amerika was. Later heeft Saddam ook met Amerika samengewerkt en hebben ze zelfs de gifgassen geleverd die Saddam op zijn eigen bevolking kon gooien. Toen Saddam besloot om niet meer met de dollar te werken moest hij er ook aan geloven en de smoes die ze gebruikten waren diezelfde chemische wapens, maar ze waren vergeten dat Saddam die al eerder had opgemaakt, maar dat maakte voor de VS niets uit, bommen gooien en het land de vernieling insmijten en mission complete.
  En als je het hebt over de “geloofdgekken” Hoeveel landen heeft Iran al aangevallen?(buiten Irak want dat heb ik net uitgelegd) en in hoeveel landen zwaait Amerika de scepter op de achtergrond? Bolton stond nu al klaar om te roepen dat Iran nu klaar is om de zo gewenste (en zoveelste) regime change door te voeren.
  Wie is hier de agressor?

 15. Nu is het startschot gegeven zie Baba Vanga. Alvast één afgezant van de duivel is terug bij Lucifer. Trump pakt gewoon de oorzaak bij de wortel maar volgens de leer van de islam is dat juist verboden en dienen zij te moorden, door liegen door achterbakse valstrikken de ongelovigen of anders gelovigen te doden de hunne worden martelaar van de duivel.

 16. @Suktan: mooi stuk. Het ‘westen’ heeft overigens ook wel goede zaken gebracht in de wereld, zoals betere medische zorg, vrouwenrechten, democratie, infrastructuur (electriciteit, spoorwegen), alfabetisering, etc.. Afrikanen en zuid amerikanen, etc. Maken graag gebruik van Westerse technologie. Maar we moeten minder unilateraal onze cultuur en ons geloof er doorheen drammen also wij beter zijn of waren dan hen. Dat is namelijk niet zo.

 17. Heilig Boontje schreef:
  03/01/2020 om 11:51 am .

  Het is niet toevallig. Gewoon opzettelijk. Wie is fout of niet fout. Wie het weet mag het zeggen.
  Niks geen vrede op aarde. De ene mens is de andere tot een wolf. De contouren van het profetisch Woord worden langzamerhand zichtbaar.

 18. goed geschreven. die geloofsgekken daar willen al heel lang oorlog en zijn al heel lang bezig allerlei terroristen groeperingen financieel te ondersteunen. Hun uitgangspunt is altijd dat het westen hoe dan ook fout is. naar hun zelf kijken komt niet eens in ze op. zelfs hun geloofsgenoten in Irak zijn vanaf 1980 t/m 1988 aangevallen geweest door die gekken en met vele duizenden geslachtofferd. ze willen al heel lang oorlog met het westen en ze hebben een grote hekel aan alles wat uit het westen komt. natuurlijk is het bij ons ook niet perfect maar ze hebben het maar al te graag gewild dat wij hun olie kochten want anders zaten ze nu nog in het zand te kloten.

 19. Ik had meteen al de ingeving dat dit niet zomaar zonder Israel had kunnen gebeuren.Het is goed dat dat hier wel gewoon zo gesuggereerd wordt,al blijft het speculatie.Het is wel duidelijk dat Trump zijn oren maar al te zeer laat hangen naar Netanyahu, de saoedische bondgenoot wil behagen en ook zijn fundamentalistisch christelijke electoraat graag aan zich gebonden wil houden.Ik vroeg me nog even af of hij als een echte dictator zo in een crisis de macht wil grijpen nu het er electoraal om hangt.

  Het is niet duidelijk hoe dit voorbereid is.Ik had eigenlijk al eerder willen wijzen op de amerikaanse bombardementen,die de aanleiding vormden voor de demonstraties rond de ambassade in Irak als iets dat een grotere confrontatie dichterbij zou kunnen brengen.Anderzijds lijkt het onwaarschijnlijk dat de russen zich hierin zullen mengen.

  De drie ‘bondgenoten’ zijn alle drie uit op regimeverandering en ondermijning van de macht in Iran.Soms hoor je dat een interventie of een oorlog de bevolking alleen aar zou verenigen tegen de VS.Ik ben daar niet helemaal zeker van,maar het zou zeker tot een burgeroorlog en chaos leiden,wat het westen vaak allang mooi genoeg vindt,waarbij het risico van terreuraanslagen in de wereld door voor lief wordt genomen,omdat dat weer gebruikt kan worden om de binnenlandse macht in het westen te versterken.

  Een suggestie die ook wel eens gewekt wordt is dat de religieus politieke leiding min of meer de gevangene zou zijn geworden van de Republikeinse garde en misschien meer open zou staan voor overleg.
  Misschien zouden de burgers na de recent neergeslagen onrusten weer moed opvatten om de straat op te gaan.

  Soeleimani lijkt een sterke visionaire leider te zijn geweest,maar sterke mannen laten niet altijd even sterke opvolgers achter.
  Ik weet er verder te weinig vanaf om daar wat zinnigs van te zeggen.
  Wat me opvalt zijn verder de woorden dat Soeleimani is omgekomen bij een raketaanval.We worden er steeds weer aan herinnerd hoe Theo van Gogh en Pim Fortuyn vermoord zijn en Soeleimani is natuurlijk ook ‘gewoon’ vermoord evenals die Baghdadi en Bin Laden.

  En de situatie kan escaleren in een groot wereldconflict.In feite zien we met de amerikaanse bombardementen,voorafgegaan door aanvallen op amerikaanse bases? ,de protesten rond de ambassade en nu deze moord al een snelle escalatie.
  Of blijft het hier nu voorlopig bij?Naar buiten toe heeft Iran uiteindelijk relatief beperkte middelen die het in kan zetten,lijkt het.

  .

 20. Tis net of ze bijbelse haast hebben 😉

  De voorspelling voor 2020 is geen voorspelling maar:
  een aankondiging van de media/elite in de vorm van een voorspelling

 21. De Amerikaanse luchtmacht bombardeert toevallig een vliegveld in Bagdad en dat ligt toevallig in Irak en daarbij zijn toevallig een Iraneese topgeneraal en nog wat andere hoge piefen om het leven gekomen. Wat een toevallige toevalligheid. Waarom moet de Amerikaanse luchtmacht toevallig een vliegveld in Irak bombarderen, waar deze piefen toevallig net aanwezig zijn. Toevallig niet beter te weten, dan dat de oorlog met Irak al lang geleden beëindigd was. Kennelijk toevallig dus niet. En bij dat toevallige bombardement vonden toevallig enkele hoge Iraanse piefen de dood. Nou ben ik toevallig wel gelovig, maar toevallig niet goedgelovig. In een dergelijke toevallige toevalligheid geloof ik toevallig niet. Het komt mij toevallig voor, dat het toevallig net iets te toevallig om een toevallig toeval te kunnen zijn. Het heeft toevallig in mijn visie toevallig meer weg van een bewuste toevalsdaad. Dit toevallige toeval roept bij mij toevallig wat gedachtenspinsels op. Zou het toevallig zo kunnen zijn, dat Amerika of de Amerikaanse “deep state” toevallig probeert een Iraanse reactie uit te lokken, die dan toevallig uitgelegd kan worden, als een Iraanse agressie, die dan toevallig aanleiding zou kunnen zijn, voor een grootschalige Amerikaanse vergeldingsactie, oftewel een oorlog met Iran ??? Tja, ik weet het antwoord toevallig ook niet. En ik heb toevallig wel eens van die toevallige eigenzinnige gedachtenspinsels. Die komen, net als bommen, toevalligheid zomaar uit de lucht vallen.

 22. Op RT waren ze heel duidelijk: als die generaal er niet was geweest in Irak wapperde er nu de IS vlag op het regeringsgebouw. De terroristen (VS) beschermen hun eigen terroristen (IS).
  Netanjahoe en Trump zijn op dit moment de enige regeringsleiders die mogelijk afgezet gaan worden en laat het nu toevallig net deze twee leiders zijn die het vuurtje in Irak stevig aan het opstoken zijn. Natuurlijk als zelfverdediging.
  Oorlog is blijkbaar het enige wat hun vege lijf kan redden.
  Een land binnen vallen en bezet houden en dan, als de bevolking het daarmee niet eens is, hun (het verzet) vermoorden onder het mom van zelfvedediging? En wij (ik niet) hier in het westen steunen nog steeds die agressor aan de andere kant van de oceaan.
  Dodelijke slachtoffers? Nou en? Psychopaten kijken niet verder dan hun eigen belangen.

 23. Op RT waren ze heel duidelijk: als die generaal er niet was geweest in Irak wapperde er nu de IS vlag op het regeringsgebouw. De terroristen (VS) beschermen hun eigen terroristen (IS).
  Netanjahoe en trump zijn op dit moment de enige regeringsleiders die mogelijk afgezet gaan worden en laat nu toevallig net deze twee leiders zijn die het vuurtje in Irak stevig aan het opstoken zijn. Natuurlijk als zelfverdediging.
  Oorlog is blijkbaar het enige wat hun vege lijf kan redden.
  Een land binnen vallen en bezet houden en dan, als de bevolking het daarmee niet eens is, hun (het verzet) vermoorden onder het mom van zelfvedediging? En wij (ik niet) hier in het westen steunen nog steeds die agressor aan de andere kant van de oceaan.
  Dodelijke slachtoffers? Nou en? Psychopaten kijken niet verder dan hun eigen belangen.

 24. Tja wat moet je hierop zeggen?? Ik vind het moeilijk om partij te kiezen. Provocaties kwamen van beide zijde.ik bedoel maar “hoe zou jij het vinden als zowel ISIS als Navo bondgenoot Turkije je buurland binnevallen” . Trump is iemand die niet zal stoppen. Het zal wel oppassen zijn voor ‘false flag’ aanslagen in Europa de komende tijd, want iemand is uit op oorlog.

 25. Deze Kataib Hezballah bases in Irak zijn dus
  Eigenlijk onderdeel van het Iraakse leger,eens zien hoe dit uitpakt maar veel vrienden zullen ze er niet over houden daar

 26. Goed nieuws, deze generaal was voortdurend betrokken bij vijandelijkheden tegen Israël. Deze sluwe vos heeft heel wat bloed aan zijn handen.
  Opgeruimd staat netjes.

 27. Dit is de trigger voor Iran en overige sjiitische strijdkrachten om de lopende oorlog naar een hoger niveau te brengen.
  De vs en zijn drijfveer israel en saodie arabie wachten beangstigend op den harde wraak reactie.

  De laatste 2 reeks aanvallen zijn een duidelijk beeld van de wanhoop deze drie schurkenstaten na alle mislukte pogingen om zowel een opening voor isis te maken naar irak en het verder destabiliseren van irak. Dat deze schurken sinds het begin van de kwaad in de regio staan was al duidelijk, maar nu is het openlijk duidelijk voor elke slapende hond die blindelings de leugens van deze schurken gelooft.

  Zelfs wat xander of andere nieuwssites beweren zal tekort doen aan de werkelijke waarheid en het bewijs hiervoor zal het toneel zijn. Ik wens men veel succes met het verwerken van teleurstellende verrassingen die nooit eerder zo openlijk bekend waren.

 28. Dit zal grote gevolgen kunnen hebben in de regio. Iran in Irak en Syrie, met welk mandaat zitten ze daar eigenlijk. VS in Irak, Turkije in Syrië en Libië, Rusland in Syrië. Het kruitvat in het Midden-Oosten staat op springen. Wie steekt als eerste het lont aan? Apocalyps in wording. Bijbelse vervulling van de profetieën van de laatste dagen?

 29. Op 2 % na is Iran een islamitisch bolwerk in de wereld. De nog…. joods-christelijke samenleving in het Westen wil maar niet begrijpen dat ‘wie kaatst de bal moet verwachten. Het verschil in ‘het niveau van leven’ is enorm tussen de goeden en de kwaden. De basis van alle ellende is dat het hele westen, met name de VS, sinds mensenheugenis wereldwijd intervenieert in autonome landen. Over de hele wereld laat het volk zich horen, landen laten zich de wet niet meer voorschrijven door buitenlandse ‘inbrekers’ . Het is te laat, noem het maar het imperialisme of gewoon de ‘honger’ naar grondstoffen. Neem Afrika maar als voorbeeld in de tijd dat er geloofsverkondigers verschenen. Deze ‘missionarissen’ kwamen met de bijbel, ook met dood en verderf, . Nadat de ‘bekering’ zich voltrokken had bleek dat de Afrikaners de bijbel hadden en het Westen de grond. Allemaal eigenbelang door kortzichtigheid. Great Britain is groot geworden door misschien wel de grootste landveroveraar Francis Drake die er voor zorgde dat 1/4 van het totale wereldoppervlak ‘onder de kroon kwam te staan’. Hij werd er voor aanbeden en geëerd en kreeg de titel Sir Francis Drake !
  Alle ‘anders-denkenden’ moeten de Westerse gedachtengang krijgen ; of het nu gaat tussen het Russisch continent en het Westen of tussen onderlinge (enorme) verschillen in ‘geloofsopvattingen’ . Één ding is duidelijk, menselijkerwijs heeft het Westen zoals de geschiedenis ons leert door ‘bezitsvorming’ alleen maar kommer en kwel gezaaid door continue hun levensvorm aan hen op te dringen. Eerst te voet, later ter paard en boot en nu met vuur en vlam waardoor de onderlinge haat ! een ongelooflijke gevaarlijke situatie is ontstaan. De wereld brand, letterlijk en figuurlijk.
  ‘We’ hebben het zo ver laten komen, geloofsoorlogen zijn de ergste oorlogen die er bestaan. Het gaat vlgs mij direct tussen de opvattingen van de islam (98 % van de Iraanse bevolking is islamitisch) en indirect over : olie . We hebben het zo ver laten komen en het eind is (nog niet) in zicht. Wanneer praten vermeden wordt is de ‘strijdbijl’ nabij, de vlam die al veel langer brand zou kunnen uitlopen tot een vuurtornado die zich uitstrekt over het hele Westen, beginnend met aanslagen gevold door oorlogen ; ( Islam : elke dode komt in de ‘hemel’ ) .
  Het zal moeilijk worden, het zoeken naar dé speld in een enorme hooiberg is nog niet eens begonnen. Maar een ding staat vast : onderlinge verstandsverhoudingen zijn dermate verstoord dat een oplossing ver te zoeken is. Leven en laten leven …. . Is er dan een schuldige in deze ?

 30. Die ontaarde Amerikanen moeten vooral doorgaan met porren in het zelfgecreëerde wespennest.

 31. Een gevaarlijke escalatie zo lijkt mij, dat Iran nu gaat terug slagen is vrijwel zeker. 2020 zou wel eens snel in een zeer slecht jaar kunnen worden.

Comments are closed.