‘Amerikaanse B-52 bommenwerpers opgestegen voor aanval op Iran’

Afbeelding: (3).

—————————————————————————————————————————————-

UPDATE 04.10  uur: Trump lijkt situatie niet te willen laten escaleren – UPDATE 02.35 uur: IRAN DREIGT DUBAI EN HAIFA TE VERNIETIGEN

—————————————————————————————————————————————–

UPDATE 04.10 uur: Dit is de laatste update voor vannacht. Vanmiddag gaan we weer verder. President Trump heeft om 03.45 uur getwitterd dat ‘alles goed gaat… wij het machtigste en best uitgeruste leger ter wereld hebben’, en hij morgenochtend een verklaring aflegt. Het is op dit moment moeilijk te zeggen wat er de komende uren gaat gebeuren.

In het beste -en meest waarschijnlijke- scenario hebben de Iraanse raketten inderdaad weinig schade aangericht en zijn er geen Amerikaanse slachtoffers gevallen, waarna Trump de bommenwerpers weer heeft teruggeroepen of in Saudi Arabië heeft laten landen. Beide landen laten het hier (voorlopig) bij, zonder al teveel gezichtsverlies te hoeven lijden.

In het slechtste scenario hebben B-52’s doelen in Iran vernietigd, en maakt het regime in Teheran het dreigement om raketten op Dubai en Haifa af te schieten waar. Een nieuwe grote Midden Oosten oorlog, die met een beetje pech zelfs op WO-3 zou kunnen uitlopen, is dan een feit, al gaan we daar vooralsnog niet vanuit.

Update 02.35 uur:  Iran heeft gewaarschuwd dat een Amerikaanse vergeldingsaanval zal worden beantwoord met de vernietiging van Dubai en Haifa (Israël).

02.10 uur: Nadat gisterenavond laat drie Amerikaanse bases in Irak werden geraakt door minimaal een dozijn Iraanse kruisraketten, is het oorlogskabinet van president Trump met spoed bijeen gekomen in het Witte Huis. Volgens Infowars heeft Trump reeds het bevel gegeven om doelen in Iran te bombarderen, en zijn B-52 bommenwerpers inmiddels opgestegen vanaf de luchtmachtbasis Diego Garcia in de Indische Oceaan.

Volgens Iraanse bronnen heet de vergeldingsactie tegen de Amerikanen ‘Operatie Martelaar Soleimani.’ Op dit moment (02.10 uur) is nog niet duidelijk hoe groot de schade op de Amerikaanse bases is, en of er slachtoffers zijn gevallen.

Het lijkt erop dat het regime in Teheran heeft besloten niet tot de week van 11 februari te wachten, mogelijk omdat de Amerikanen dan met veel meer mankracht en materieel in de Perzische Golf zullen klaarstaan.

De olieprijs is nu al fors gestegen, en aandelenbeurzen krijgen harde klappen.

Later ongetwijfeld meer over deze nu toch wel heel dichtbij gekomen nieuwe grote oorlog in het Midden Oosten.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Infowars
(3) Afbeelding:

Zie ook o.a.:

07-01: ‘We gaan oorlog voeren’; Amerikaanse elite divisie gemobiliseerd voor inzet tegen Iran
07-01: ‘Grootschalige Iraanse militaire vergelding rond 11 februari, dag van Shi’itische revolutie’
05-01: Council on Foreign Relations: ‘De wereld zal een slagveld worden’
04-01: Oorlog dichterbij, maar dissidenten en oppositie zijn Trump dankbaar voor uitschakelen massamoordenaar Soleimani
03-01: Iraanse topgeneraal Soleimani omgekomen bij Amerikaanse luchtaanval

2019:
31-12: Nederlandse analisten: ‘In 2020 begint de systeemcrisis en Derde Wereldoorlog’
10-10: Netanyahu impliceert dat Israël preventieve aanval op Iran gaat uitvoeren
27-09: ‘Israëlische legertop verwacht totale oorlog en overweegt preventieve aanval op Iran’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

12

 1. Alle islamitische staten voelen zich op de een of andere manier aangesproken. Iran, China én Rusland hebben of houden…. een grote gezamenlijke maritieme ‘oefening’ in het noord-westelijke deel van de Indische oceaan en in de straat van Hormuz. Op velerlei gebieden zijn de machtsverhoudingen al geruime tijd verstoord.
  Het mag duidelijk zijn dat Amerika zich er van bewust is dat de waarschijnlijkheid zeer groot is dat óf Iran volgepropt zal worden met ‘wapentuig’ uit deze landen óf beide wereldmachten gaan ‘als schild adviseurs’ sturen. Dat is ook een van de redenen dat het (nog) muisstil is rondom Venezuela.
  Het Witte huis in Washington is nog steeds beangstigend stil. Het is wikken of wegen. Financieel kan de VS een dergelijke ‘operatie’ zich niet permitteren. Het zal uiteindelijk blijken dat Puttin, als woordvoerder van Rusland én China, deze gevaarlijke situatie zal gaan beslechten.

 2. Er gebeurt verder niets. Voor Trump is de beurs heilig dus hij doet rustig aan om te voorkomen dat de beurs in elkaar stort. Verder willen de VN, de EU en de Democraten in de VS ook helemaal geen oorlog. Er volgt dus uitstel van executie en ze laten Iran gewoon rustig verder gaan met het ontwikkelen van kernbommen.

 3. Van een de-escalatie van dit conflict kan nu helaas geen sprake meer zijn.
  De vraag is of ook Israël betrokken raakt bij deze nog niet officieel verklaarde oorlog tussen Iran en de VS. Donald Trump zal hoe dan ook terug moeten slaan, want nu overhaast terugtrekken van zijn troepen uit Irak op dringend verzoek van de Irakese regering zou gezichtsverlies opleveren en dat zou volledig in strijd zijn met de tot dusver gevoerde (twitter)politiek van Trump.

  Wat is de rol van de EU in dit conflict?
  Oproepen tot kalmte en vervolgens klaar staan om eventuele nieuwe vluchtelingenstromen richting West-Europa op humanitaire gronden liefderijk op te vangen.

  Staan we aan de vooravond van een Derde Wereldoorlog of kan dit nog met een sisser aflopen?
  Joost (of Mohammed) moge het weten maar de aanwezigheid van Iraniërs hier in West-Europa vermomd als vluchteling zou kunnen inhouden dat ook wij het slachtoffer gaan worden van terreuraanslagen binnen een wereldwijd conflict tussen de radicale islam en de Westerse wereld.

  Zelfs de goede betrekkingen van de paus met de religieuze baardmannen kan zeer waarschijnlijk geen oplossing bieden voor dit conflict op de korte en langere termijn.

 4. Zolang Rusland en China zich maar koest houden …anders zitten wij met een DERDE Wereldoorlog !!!!

 5. Sultan,
  Volgens de Jpost zijn er 56 dode in Iran, alleen al door het bijwonen van een begravenis. Dit volk is voor zichzelf een vijand. Mijn analise als wonende in het MO. Deze raketten van Iran zijn lang niet zo goed als dat ze deze omschrijven. Hoe groter de afstand, des te minder prezies. Doet me denken aan de oorlog met Irak. Irak schoot Skuds naar Israel. Van alle raketten die ze schoten, raakten ze 1x doel. Lucky shot. We moeten wel onthouden dat in een Oorlog zijn geen winnaars, alleen maar verliezers. Moge er vrede komen spoedig in onze dagen.

 6. -Bewust naast de doelen ‘geschoten’ …. nog geen doden (voor zover bekend) . Een laatste waarschuwing ? Trump’s beoordeling : totale oorlog tegen Iran óf …. een diplomatieke oplossing.
  180 doden bij vliegtuig ongeluk …. electro magnetische aanval ? Verwarrende verslagen van ‘niewsaanbieders’ .

 7. “per ‘ongeluk’ een Ukraine’s vliegtuig neergeschoten ….
  Trump heeft nog niet getwitterd, heel bijzonder ; vandaag, in de ochtend komt een reactie uit het Wittehuis.
  De NATO trekt successievelijk alle troepen terug …

 8. Eerst koffie …. SKY news : Irak heeft twee bases met US ‘personeel’ aangevallen ( met face to face missile’s raketten ) .i Iran waarschuwt de US, een proxi oorlog is komend. Trump : genoeg is genoeg ! Beurs zakt, op dit moment nog een mager verlies. Geen vermelding (nog) over ‘vliegende bommenwerpers…. . Wel proportionele aanvallen op in ons land geplaatste bases door de Amerikaanse ( en geallieerde ‘bondgenoten’ ) . Dit is de laatste Iraakse waarschuwing . Een aanval door de US op Iraaks grondgebied zal een complete oorlog veroorzaken ….

 9. Zouden de door Trump genoemde “52 doelen”, dan ook geen beeldspraak zijn geweest met een verwijzing naar B52 bommenwerpers?

 10. Laat Iran maar oppassen Amerika maakt van hun land 1 verlichte parkeerplaats! En ook van alle landen die zich ermee gaan bemoeien! Pas maar op! Want de Tijger gaat dalijk los!

  Hopelijk komt het niet zover?

Comments are closed.