‘We gaan oorlog voeren’: Amerikaanse elite divisie gemobiliseerd voor inzet tegen Iran

De eerste paratroepers vertrokken eergisteren vanaf Fort Bragg naar het Midden Oosten. Afbeelding: (2)

—————————————————————————————————————————————-

‘Gozer, we gaan oorlog voeren,’ verklaarde een jonge Amerikaanse soldaat van de roemruchte 82ste luchtlandingsdivisie, nadat deze voor ‘de snelste inzet in 10 jaar’ werd gemobiliseerd. 600 paratroepers zijn vanaf Fort Bragg (North Carolina) opgestegen en al onderweg naar het Midden Oosten; nog zeker 2900 zullen nog volgen. Tussenstop is Koeweit, eindbestemming ‘geheim’, maar iedereen weet wat het uiteindelijke doelwit is: Iran (en/of de pro-Iraanse milities in Irak).

Oudere soldaten, dertigers en veertigers, waren zichtbaar minder enthousiast. Die hebben immers al tal van collega’s in met Amerikaanse vlaggen overhangen lijkkisten zien terugkeren.

‘Dit is een missie, man,’ zei Brian Knight, legerveteraan die op maar liefst vijf missies in het Midden Oosten is geweest. ‘Ze geven gehoor aan Amerika’s 1-1-2 (lett. 911) oproep. Zij staan te popelen om te gaan. De president heeft om de 82ste gevraagd.’

Luitenant-kolonel Mike Burns bevestigde dat ‘de jongens opgewonden zijn, maar niemand van ons weet hoelang we weg zullen blijven. Dat is het moeilijkste van alles.’

Ondanks de dreigementen die Washington en Teheran met elkaar uitwisselden kwam de mobilisatie voor velen als een verrassing. ‘Ik zat net het nieuws te kijken om te zien hoe het daar gaat, toen ik een sms’je van mijn sergeant kreeg met de zin ‘ga nergens heen’. En dat was het,’ zei een 27 jarige, niet bij name genoemde soldaat.

Een ander was net met zijn vrouw in Daytona Beach aangekomen voor een vakantie, en moest meteen rechtsomkeert maken. ‘Wij zijn een infanterie brigade,’ reageerde luitenant-kolonel Burns nuchter. ‘Onze belangrijkste missie zijn grondgevechten. Dit is zo echt als het maar zijn kan.’

Xander

(1) Zero Hedge

(2) Afbeelding: Wikimedia Commons, bron United States Army with the ID 200104-A-AM237-104, auteur Spc. Hubert Delany, 49th Public Affairs Detachment,   As a work of the U.S. federal government, the image is in the public domain.

Zie ook o.a.:

07-01: ‘Grootschalige Iraanse militaire vergelding rond 11 februari, dag van Shi’itische revolutie’
05-01: Council on Foreign Relations: ‘De wereld zal een slagveld worden’
04-01: Oorlog dichterbij, maar dissidenten en oppositie zijn Trump dankbaar voor uitschakelen massamoordenaar Soleimani
03-01: Iraanse topgeneraal Soleimani omgekomen bij Amerikaanse luchtaanval

2019:
31-12: Nederlandse analisten: ‘In 2020 begint de systeemcrisis en Derde Wereldoorlog’
10-10: Netanyahu impliceert dat Israël preventieve aanval op Iran gaat uitvoeren
27-09: ‘Israëlische legertop verwacht totale oorlog en overweegt preventieve aanval op Iran’

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

13

 1. A vd Weide
  Amerika heeft geen enkele oorlog gewonnen
  Afganistan zijn ze al voor 75 % weer kwijt.
  Enige wat ze doen is bombarderen van zwak bewapende landen,de rest zetten ze onder druk met sancties.
  Het word verkocht in de media als overwinning maar zijn het zeer zeker niet.
  Waarom denk je dat ze niet willen dat landen Die Russische luchtafweer koopt,ze weten dat ze anders bij bosjes uit de lucht gehaald worden.
  Net als in Vietnam,koste ze ook over de 1000 toestellen.
  En dat kunnen ze nu niet meer financieel volhouden.

  China bouwde er in een jaar 5000 km hoge snelheids spoorlijnen,is al meer als de VS in 50 jaar.
  Je hebt 2 Chineese provinciën,die 2 samen hebben een grotere scheepsbouw productie als de rest van de wereld samen !!!!
  Denk je echt dat je dit kan tegen houden.
  De brics landen zijn al groter dan de g8 .
  En Iran wil erbij…..
  Europa en de VS kunnen dit niet meer bijbenen,China bouwt een enorme marinevloot op dit moment,wat zal de uitkomst zijn ??
  Een land met meer als 1 miljard mensen die een vloot onderhouden of een met 300 miljoen inwoners ??
  Technische achterstand zal al binnen 10 jaar zijn ingehaald,somige dingen zijn ze nu al ons op voor…
  Zou Rusland het toestaan dat de VS van Iran een vazallen staat zou maken….Denk er maar eens over na

 2. Onze glorieuze leider heeft het fantastisch weer gedaan…
  Na zijn blik liepen de zielige honden met hun staart tussen de benen weg…
  Ik dacht naar de npo gekeken te hebben, maar het was de noord Koreaanse staatszender…
  Of was toch mijn wekker nog niet gegaan… sweet dreams

 3. @ Nieuw Begin: 12:16 pm. Stem in met uw conclusie, dat onze pers volkomen in handen is gekomen van de politiek-correcte elite, en de socialistische internationale.

 4. @Nieuw Begin: als het iraanse volk blij is verlost te zijn van tiran suleimani, dan moeten ze de twee overblijvende tirannen aan de macht ook afzetten zodat die hen niet in een wraak oorlog storten…echter, ze lieten mensen op straat in iran zien en die zeiden allen dat ze wel wraak willen maar geen oorlog….huh? Wraak betekent net oorlog….als iran waagt een oorlog aan te gaan dan wordt dat zonder twijfel zelfvernietiging….nooit eerder werden gezegdes zo bewaarheid als in deze tijd: wie een graf graaft voor een ander, die valt er zelf in….Trump hoeft geen manschappen op te offeren uit machtsvertoon in deze technologische tijd: een zwerm drones kan het werk doen, hackers kunnen het hele land lam leggen en wie weet welke vernietigingstechnologiëen intussen ontwikkeld werden zodat er oorlog kan gevoerd worden zonder inzet van troepen militairen..
  De enige kans dat het iraanse volk heeft om een oorlog te vermijden is hun eigen, oorlogszuchtige regime eruit gooien, een volksopstand.

 5. Vind in bovenstaande ook tweets van Esther Voet , Leon de Winter, Afshin Ellian en ook het volgende waar geen aandacht voor is in onze nationale staatsTV de NPO:

  Terwijl onze media Trump verwijten en bashen voor de dood van Soleimani, zijn Iraniërs verheugd en dankbaar, omdat er eindelijk een wereldleider is opgestaan die niet buigt voor islamitische tirannen. En dat hebben zij in de afgelopen dagen heel duidelijk gemaakt door comments, foto’s en video’s van dansende Iraniërs op Twitter te plaatsen. Mensen die gebakjes en koekjes uitdelen, met daarbij een teken van dankbaarheid aan Trump. Niemand in de media die deze kant van het verhaal vertelt.

  https://opiniez.com/2020/01/07/qasem-soleimani-de-slager-van-het-midden-oosten/kayvankat/

 6. @robie. Je klinkt als een “concern-troll”, iemand die negativiteit en verdeeldheid wil zaaien onder het mom van bezorgdheid. Uiteraard gaat Amerika iedere oorlog winnen, die hen ten deel valt. Het land is veruit het machtigste & sterkste ter wereld. Iran is militair inferieur. De vraag is alleen hoeveel levens het mag/zal kosten. En of de publieke opinie niet keert. Maar als het régime in Teheran valt, kan het tij snel keren.

 7. Qassem Soleimani: de slager van het Midden-Oosten

  Mainstream media verlenen heldenstatus aan terrorist

  De uitschakeling van Qassem Soleimani heeft een trieste werkelijkheid blootgelegd; namelijk dat de Nederlandse media volledig bereid zijn om hun ziel te verkopen aan welke Trump-tegenstander dan ook. Zelfs als deze tegenstander​ ​een narcistische, islamitische massamoordenaar, kindermoordenaar, verkrachter en terrorist is. Wederom is in de afgelopen week bewezen dat de media zowel op moreel als ethisch gebied volledig verdorven zijn.

  lees meer:
  https://opiniez.com/2020/01/07/qasem-soleimani-de-slager-van-het-midden-oosten/kayvankat/

 8. Volgens wat ik heb vernomen zijn er al raketaanvallen geweest in Iran klopt het??? Shalom

 9. @Robie,

  Daar kan je wel eens een punt hebben, het gaat smerig worden vrees ik ook.

 10. Sorry jongens
  Maar ik heb het idee dat de Vs dit gaat verliezen en zwaar ook als het op een treffen komt tussen die 2.
  Alle basissen liggen binnen bereik van Iran,een aanval met baltische raketten en de slachtoffers zullen al heel hoog zijn(en daar hebben ze schijnbaar een hoop van)
  ook weten ze precies waar elke basis is.

  De vs heeft er de manschappen niet ervoor,zijn ook niet inzetbaar,die 82ste luchtlandingsdivisie is een Infanterie divisie die door een tank divisie in no time tot gehakt vermalen word.
  willen ze echt doen,zullen ze al maanden lang troepen moeten aanvoeren net als bij de eerste Golfoorlog,iets waar Iran niet op gaat wachten en meteen toeslaat.

  van Irak tot Syrië zullen medestanders opstaan en toeslaan.
  ook zijn er een aantal golfstaten waar de meerderheid van het volk aan de kant van Iran staan.
  ook zal Jemen zijn deel bijdragen en Saudi Arabie bestoken wat ze al vaker zeer succes vol hebben gedaan.
  kort gezegd ze kunnen nooit heel Irak onder controle houden en Iran aanvallen,dit gaat voor de VS enorm veel geld kosten en ook nog eens enorm veel manschappen,die zie niet hebben.
  Iran weet heel goed dat ze Amerika goed bij de b… hebben nu
  oke de Vs kan luchtaanvallen uitvoeren,maar de antwoord erop zal verschrikkelijk zijn als ze deze basissen vernietigen.

  Iran moet wel een antwoord geven aan de VS anders zullen er later nog meer “dingen” gebeuren.

 11. Leon de Winter , briljante columnist bij de Telegraaf:

  Soleimani: geen held maar een massamoordenaar

  Afgelopen maandag schreef de journaliste Masih Alinejad in de anti-Trump krant The Washington Post: „Ik heb 4 miljoen volgers op verschillende sociale media platforms en ik heb duizenden berichten, voicemails en video’s ontvangen van Iraniërs in steden als Shiraz, Isfahan, Teheran en zelfs Ahvaz, die blij zijn met Soleimani’s dood. Sommigen klagen over de druk om de diensten voor hem bij te wonen.” De kop boven haar artikel luidde: „Geloof de Iraanse propaganda niet over de rouw om Soleimani.”

  Lees meer:
  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/927564529/soleimani-geen-held-maar-een-massamoordenaar

  ( Dit is een premieartikel wat u toch geheel kunt lezen als u de c ache van uw browser leeg maakt zodat u 1 artikel gratis kunt lezen )

Comments are closed.