Italiaans cruiseschip met 6000 passagiers in quarantaine om mogelijke corona besmettingen

Archiefbeeld van de Costa Smeralda (2).

—————————————————————————————————————————————-

Chinese passagiers kwamen op 25 januari in Italië aan – Schip meerde in Marseille en Spaanse kustplaatsen aan

—————————————————————————————————————————————-

Update 18.20 uur: De Italianen kunnen opgelucht zijn, want uit de eerste serie testen blijkt dat de Chinese passagiers aan boord van het cruiseschip toch niet het coronavirus hebben. De definitieve resultaten van de testen worden later vanavond verwacht. Aanvulling 23.05: Desondanks heeft de Italiaanse premier Conte vanavond bevestigd dat bij twee mensen in Italië corona is vastgesteld.

(14.40 uur) – Vlak voor de Italiaanse kust bij Civitavecchia (ten noorden van Rome) is het cruiseschip ‘Costa Smeralda’ met 6000 passagiers in quarantaine geplaatst omdat twee Chinese toeristen verschijnselen van het corona virus vertonen. In Zuid Korea is de eerste mens-op-mens besmetting geconstateerd. De vakbonden van KLM partner Air France eisen een onmiddellijke stop op alle vluchten van en naar China.

De Chinese passagiers waren uit Macau via Hong Kong naar Italië gereisd, waar ze op 25 januari arriveerden en in Savona aan boord van de Costa Smeralda stapten. Ze hebben hoge koorts en ademhalingsproblemen gekregen, en moeten in hun hutten blijven. De andere passagiers mogen niet meer naar andere dekken lopen. Iedereen wordt getest op het corona virus.

Het cruiseschip heeft in Marseille en daarvoor in diverse Spaanse kustplaatsen aangemeerd.

Corona heeft in China al meer mensen geïnfecteerd als de hele SARS epidemie in 2002 en 2003. Wereldwijd kwamen door SARS 813 om het leven, en raakten zo’n 8000 mensen besmet. Het –veel te lage- aantal officiële besmettingen staat nu op 7912, met 170 doden.

De vakbonden van KLM partner Air France eisen dat de maatschappij stopt met alle vluchten op China. De KLM vliegt ondertussen gewoon door op China, maar heeft wel het aantal vluchten teruggeschroefd omdat er veel minder boekingen zijn.

Uit de VS komen onbevestigde berichten dat op de luchthaven van Atlanta meer dan 20 passagiers in quarantaine zijn gezet en worden gescreend op het virus. India heeft zijn eerste officiële corona patiënt gemeld, en Brazilië verdenkt er drie. Maleisië heeft minstens 8 gevallen. Een eerder bericht dat een vrouw in Kolkata (India) aan het virus is gestorven, is vooralsnog niet bevestigd.

Zuid Korea is na China, Japan, Thailand en Duitsland het vijfde land dat mens-op-mens besmetting heeft geconstateerd. Er zijn nu zes mensen ziek in Zuid Korea. Een van hen, een 56 jarige man, liep het virus op door contact met een ander.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur HenSti , Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

Zie ook o.a.:

30-01: Chinese verslaggevers: Overheid verbrandt doden zodat ze niet als slachtoffers virus worden geteld

29-01: ‘Op basis van cijfers Chinese Nationale Gezondheid Commissie op 20 februari mogelijk 138 miljoen besmettingen’
29-01: Massale rellen in Chinese steden: Mensen vechten om laatste resten voedsel
29-01: British Airways stopt alle vluchten van en naar China; ‘Wereldwijde pandemie over een week niet meer te stoppen’
28-01: Nieuwe schatting: Al 300.000 mensen besmet met Wuhan corona virus
27-01: Universiteit Hong Kong bevestigt tienduizenden geïnfecteerden en eist draconische maatregelen
26-01: ‘Artsen in Wuhan spreken op social media over 90.000 slachtoffers’
26-01: Harvard epidemioloog noemt coronavirus ‘thermonucleaire pandemie’, gevaarlijker dan de Spaanse griep
25-01: Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus
24-01: Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers
23-01: Imperial College professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 mensen in quarantaine
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten

17

 1. @ Rienus: 6:32 PM. O, ik maar denken dat Rutte (VVD) en de rest van de politieke elite ze in huis zouden nemen. Want volgens hun, valt het toch allemaal mee…niet dan.

 2. In Nederland mogen de mensen die opgehaald worden uit Wuhan thuis in quarantaine.
  Zo komen we er wel……..

 3. Was afgelopen zondag in het Duitse Eifelplaatsje Monschau, er stopten 2 Nederlandse Touringcars waar wel 80 Chinezen uitsprongen die in colonne getogen met camera’s richten historisch centrum liepen. We zijn toen snel vertrokken…

 4. Ik vraag me het volgende af, en hier heb ik nog niets over gelezen hier of op de reguliere nieuwsagentschappen.

  De afgelopen weken zijn duizenden chinezen vanuit China naar buitenland gereisd voor vakantie. Ik heb vandaag in Amsterdam voldoende Chinese toeristen gezien.
  Zijn hun niet een gevaar om de virus (als ze het hebben) rond te spreiden? De vliegmaatschappijen zijn u leuk bezig om alle vluchten sop te zetten. Betekent dat dat deze toeristen vast zitten op hun bestemming buiten China??

  Hoe denken jullie hierover?

 5. Allemaal zeer verwarrend, en er is veel misverstand rondom de besmetting met dit virus. In ieder geval het is allemaal zeer luguber wat zich afspeelt.

 6. Het lijkt nu een echte outbreak geworden.
  Maar in ons land alleen nieuws voor dummies ter afleiding lijkt het mij.
  Mondkapjes zijn ook hier niet meer aan te slepen en dus is het begrijpelijk dat
  eerst het leger brandweer en ziekenhuizen deze bestellen.
  En wij maar op het nieuws letten,ook medicijnen uit China zullen zo niet meer geleverd worden.
  Dus mensen met een herhalings recept kunnen nu beter snel worden,Ook gaan nadenken over eventuele alternatieve medicatie is slim.
  Dit is geen grapje bij de euro crisis liet oud min Zalm zien hoe hij zijn vrouw snel belde en waarschuwde om geld te pinnen voordat de geld automaat leeg raakte.
  Wijzelf zijn goed voorzien ook alternatief en zijn benieuwd hoe dit hier afloopt.

 7. Rutte hard optreden, alleen vlak voor de verkiezingen anders niet. En wat heet hard, een Turkse minister de toegang weigeren. Nou nou, wat een vent, gewoon misleiding met vriendje Erdogan. Maar het virus is toch een groot probleem , dat wordt een zooitje.

 8. Het is een compleet misverstand te stellen dat mondkapjes niet zouden helpen. Dit wordt volledig uit zijn verband gerukt door de mainstreammedia en de volgzame schaapjes. Dat er één arts geïnfecteerd is via de ogen (doordat hij constant van dichtbij aan het virus wordt blootgesteld) betekent niet dat mondkapjes helemaal niet meer zouden helpen om besmetting met het virus te voorkomen. Mondkapjes zullen geen 100% bescherming bieden nee, maar 90% is ook nog wel een behoorlijk percentage.

 9. @ knight

  Nu heb ik zelf ook niet veel op met linksgekken, maar je spreekt jezelf wel een beetje tegen: je zegt dat hier in Nederland nog geen virus is, maar dat het wel van de gekke is dat KLM nog vliegt op China. Met een gemiddelde incubatietijd van 14 dagen voordat symptomen zich uiten zou het zomaar kunnen zijn dat er in Nederland al besmette mensen rondlopen. Vanuit die optiek is het niet geheel onterecht dat mensen dan met een mondkapje rondlopen. Daarnaast kunnen mensen uiteenlopende redenen hebben een mondkapje te dragen, bijvoorbeeld wanneer ze vanwege gezondheidsredenen een veel lagere immuniteit hebben dan de gemiddelde medemens. Voorzichtigheid en zaken vanuit meerdere perspectieven benaderen is dus geboden voordat medemensen weggezet worden als ‘gekkies’, of zoals gisteren door Mark S. geschreven “paniekzaaiers” en “zielige stumperds”.

 10. Waarom stopt de KLM niet per direct met het vliegen naar China zijn ze soms gestoord ofzo! Zo brengen ze de ziekte ook hier naar toe en vallen er onschuldige doden!!! Snap Niet dat Rutten hier niks aan doet!!! Vind het een grote Schande!!!

 11. Beste@Xander, vindt u het niet opvallend dat er in de Arabische wereld en het M-O zich niemand druk maakt over dat Coronavirus? Hun handel floreert! Ze lachen zich gek om die domme Christenen en hun Vaccinatiedwang in de Westerse wereld!

  Hoeveel doden zijn er niet dagelijks te betreuren van Kettingrokers, Alcoholisten, Aids, Obeisitas, Luchtvervuiling, Verontreinigd drinkwater, Chemicaliën in ons voedsel, Chemicaliën die geloosd worden op rivieren, Oceanen vol Plastic waardoor vissterfte enorm is, e.v.

  Wie is de schuld? De Overheden en Burgers die dat al decennia laten gebeuren. Meer Details Hosea 4.

 12. Op de site; ‘godlikeproductions ‘ las ik bij de commentaren iets interessants..iemand schreef dat hij al jaren een bepaald soort medicijn moest gebruiken om een of andere kwaal en als hij dan naar t ziekenhuis ging voor die medicijnen vroegen de artsen steevast “of hij ook van aziatische afkomst was” dit omdat dat effect kon hebben op de werking van t medicijn!

  De theorie is nu dan misschien; kan t zijn dat er een virus gemaakt is die vrijwel alleen de Aziatische bevolking treft…dus een soort van aanval op die groep ,waar er overigens erg veel van zijn. Dus komt het de elite mooi uit dat daar eerst uitgeroeid wordt…( Georgia guidstones)

  Daarna ,als dit zou uitkomen ,kan China een aanval doen op ( zeg de V.S) en w.o 3 is een feit..

  Het is een gedachte he…!

 13. haha in Amsterdam zijn de eerste links gekken al met mondkapje gespot. zo intelligent die linksen
  mondkapje helpt niet en hier nog geen virus of wacht weten zij beter. zowiezo van de gekke dat KLM nog vliegt op china..ja je zou maar wat omzet mislopen liever doden dan omzet missen . zo zit de macht van de bedrijven in elkaar schandelijk.

 14. Ga dan maar is lekker op reis en je hebt het zitten, opgesloten op een groot schip, leuk is wat anders. Het virus blijft zich maar uitbreiden, hopelijk stopt het eens, in Antwerpen mag het virus niet meer binnen van burgemeester Bart De Wever, het virus staat daar bij ‘ opsporing gezocht’ . shalom

Comments are closed.