Hongersnood krijgt vorm: Gelekt document voorspelt dat helft van de oogsten zal mislukken

Sommige boeren in de VS noemen de schokkend slechte toestand van de maïsvelden ‘apocalyptisch’.

—————————————————————————————————————————————–

Hitte in het ene land, extreme kou in het andere: het nieuwe zonne minimum is een feit (en CO2 heeft er niets mee te maken) – Peperdure boodschappen en energieprijzen zijn nog maar het begin

—————————————————————————————————————————————–

De geplande ‘Great Reset’ wereldwijde hongersnood staat op het punt ook in Europa los te barsten nu experts in gelekte documenten waarschuwen dat maar liefst de helft van de oogsten in Engeland dreigt te mislukken. In maart waarschuwde de directeur van het World Food Programme (WFP) van de VN al voor massale voedseltekorten en hongersnoden, die een nieuwe migrantenstroom naar Europa op gang zullen brengen. Maar als hier nu ook niet voldoende meer is? Dan dreigt ons artikel van 8 maart ‘Wereldwijde hongersnood 2022-2024 kan niet meer worden voorkomen‘ daadwerkelijk volledig bewaarheid te worden.

Net als grote delen van de Verenigde Staten, China en Europa zucht Engeland onder hoge temperaturen en langdurige droogte, zozeer dat de autoriteiten waarschuwen voor verwoeste oogsten. Her en der bereikten rivieren en (stuw)meren in Europa zeer lage waterstanden die nog wel even zullen aanhouden. Soms kwamen ook huizen zonder drinkwater te zitten.

Helft van veel oogsten dreigt te mislukken

Uit een gelekt document van de Britse National Drought Group is gebleken dat maar liefst de helft van de aardappeloogst dreigt te mislukken, en zelfs gewassen die goed tegen droogte kunnen, zoals mais, het niet gaan redden. Ook de suikerbiet-, wortel-, uien-, en appeloogsten dreigen voor 10% tot 50% verloren te gaan. Door gebrek aan voedsel voor koeien is ook de melkproductie flink gedaald. Daar bovenop komen wildbranden die grote landbouwgebieden bedreigen.

Veel boeren zijn in dermate grote problemen gekomen, dat ze geen nieuwe oogsten voor volgend jaar inzaaien, wat in 2023 zeer ernstige gevolgen zal hebben. Vee zal waarschijnlijk eerder dan normaal en met lager gewicht moeten worden geslacht, omdat er in de winter geen voedsel meer voor de dieren beschikbaar is. (1)

Ook Chinese gewassen bedreigd door langdurige droogte

In China zijn delen van de Yangtze rivier opgedroogd (3) na een record hittegolf, die gepaard gaat met een maandenlange droogte, die een grote bedreiging vormt voor de voedselproductie. De Chinese regering heeft de lagere overheden bevolen er alles aan te doen de gewassen een van de heetste zomers ooit te laten overleven.

Door de droogte kan er in sommige gebieden nauwelijks nog energie uit waterkracht worden opgewekt, waardoor ook China – net als Duitsland, waar kolentreinen zelfs prioriteit krijgen boven passagierstreinen – weer meer betrouwbare fossiele energiebronnen zoals kolen zal moeten gaan gebruiken (2). In enkele plaatsen in de Sichuan provincie, waar de energie voor 80% uit waterkracht komt, werd de openbare verlichting gedimd om energie te besparen. (4)

In het noordwesten van China vonden juist ‘flash floods’ plaats, plotselinge krachtige overstromingen die aan 17 mensen het leven kostten.

‘Schokkend droge maïsvelden in VS’

Ook in de Verenigde Staten is de situatie buitengewoon zorgwekkend. Maïs-, en sojabonen velden zijn fors beschadigd door de aanhoudende droogte. Een boer en ‘oogst opzichter’ in Minnesota verklaarde zelfs ‘geschokt’ te zijn vanwege de apocalyptische toestand van de gewassen. Slechts 55% van de maïsvelden in het land verkeren in goede of uitstekende staat. Amerikaanse boeren kunnen de tekorten die zijn ontstaan door de oorlog in Oekraïne en de droogte in Europa en China overduidelijk niet opvullen. (5)

Overigens werd het zuidwesten van de VS – net als het noordwesten van China – juist getroffen door ‘flash floods’. Die brachten echter te weinig water om de droogteproblemen op te lossen.

Op 6 november 2021 waarschuwden we in een artikel dat het tekort aan kunstmest (als gevolg van het afbouwen van fossiele energie) in 2022 / 2023 een wereldwijde hongersnood zou gaan veroorzaken. Volgend jaar dreigen er dus inderdaad wereldwijd enorme voedseltekorten te ontstaan. In ons artikel van 8 maart over dit onderwerp schreven we dat er tussen 2022 en 2024 een wereldwijde hongersnood zal ontstaan die niet meer te voorkomen is, en sommige soorten voedsel òf extreem duur zullen worden, òf geheel uit de schappen zullen verdwijnen.

Peperdure boodschappen nog maar het begin

We hoeven in dit opzicht niemand iets wijs te maken, want inmiddels ervaart iedereen aan de kassa in de supermarkt hoe extreem duur het leven in korte tijd is geworden, en dezelfde boodschappenkar nog maar een jaar geleden 40% tot 50% minder kostte. Deze forse stijgingen komt natuurlijk niet alleen door voedselschaarste, maar ook door de kunstmatig extreem opgedreven energie- en brandstofprijzen, die mede het gevolg zijn van de sancties tegen Rusland.

Deze peperdure boodschappen dreigen in combinatie met binnenkort onbetaalbare energieprijzen tientallen miljoenen Europeanen in armoede te storten. Ondanks onze eigen aardgasbronnen kent Nederland nu al de op 2 na hoogste gasprijs van Europa, een doelbewuste keuze van het WEF-kabinet Rutte om ons volk als één van de eersten in de marxistische Great Reset klimaatdictatuur te drukken, waarin wij niet alleen veel armer zullen zijn, maar ook nog eens veel minder vrijheid zullen hebben.

Hier hitte, daar kou

De media verspreiden nog altijd de propaganda dat het allemaal het gevolg is van de ‘opwarming’ van het klimaat door menselijke CO2 uitstoot. Daar leest u echter niets over de record kou op de Balkan, de zeer koele zomer in centraal Europa, de record kou in Argentinië, de historische sneeuwval in Zuid Afrika, één van de koudste winters ooit in Australië, record kou in Texas (vorige record van 1965 gebroken) en ‘herfst’ achtige temperaturen in de omringende staten, en zware sneeuwval in het noordwesten van China, dat elders dus zucht onder droogte en hitte.

Op het hele zuidelijke halfrond ligt de temperatuur vandaag 0,4 C. lager dan de basislijn 1979-2000, wat niet alleen aan het nieuwe zonne minimum met de opgeteld laagste activiteit in 200 jaar tijd, maar vermoedelijk ook aan de hoogste vulkanische eruptie die ooit werd gemeten, die van de Hunga Tonga-Hunga Ha’apai op 15 januari. (6)

Het almaar grilliger wordende weer is een historisch verschijnsel van Global Cooling, en niet van Global Warming, zoals we de afgelopen jaren al vaak hebben uitgelegd. In plaats van fors investeren in voedsel- en energiezekerheid worden er nu biljoenen uitgegeven aan zinloze en contraproductieve ‘klimaatmaatregelen’, die exact het tegenovergestelde bewerkstelligen.

Helaas is er geen weg terug meer. Indien het huidige beleid op tal van terreinen niet radicaal wordt omgegooid, zal er vanaf 2023, en mogelijk zelfs al in de komende jaren, een ongekende maatschappelijke systeemcrisis te ontstaan met grootschalige burgerlijke onrust, die – we herhalen het nog maar eens – geheel en al gepland en gewild is door onder meer het World Economic Forum van Klaus ‘Great Reset’ Schwab.

 

Xander

(1) The Guardian
(2) The Guardian
(3) The Guardian
(4) The Guardian
(5) Zero Hedge
(6) Electroverse

 

Zie ook o.a.:

05-07: Europese energiecrisis: Hamburg wil gebruik warm water en verwarming op rantsoen zetten
28-03: VN directeur waarschuwt Europa voor ‘hel op aarde’ migrantencrisis door hongersnoden
08-03: Wereldwijde hongersnood 2022-2024 kan niet meer worden voorkomen
07-03: Nature studie: Anti-CO2 beleid kan Global Cooling door stilvallen warme golfstroom versterken
22-02: Topeconoom Armstrong: ‘World Economic Forum vormt bedreiging voor menselijke beschaving’
29-01: Global Cooling: Dik pak sneeuw in Jeruzalem; Zeewater bij Griekenland bevroren
28-01: VN eist nog dit jaar permanente wereldwijde noodtoestand vanwege Covid en klimaat

2021:
20-12: Het ‘echte plan’ volgens miljardair: Volken met geweld hun eigen regeringen laten opruimen
07-12: Wereld in de grip van kou; satellieten meten enorme temperatuurdaling
11-11: Start anti-CO2 terraforming project in VS grote bedreiging voor oogsten en voedselvoorziening
06-11: Tekort kunstmest door stopzetten fossiele energie leidt tot wereldwijde hongersnood in 2022 – 2023
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
24-08: VS op rand van instorting: Wankelend Biden regime kondigt medische dictatuur af en veroorzaakt voedselcrisis