Europese energiecrisis: Hamburg wil gebruik warm water en verwarming op rantsoen zetten

—————————————————————————————————————————————–

Inflatie in Europa naar record hoogtes (al in 9 landen boven de 10%), waardoor we tot ‘bananen republieken in Westerse kledij’ vervallen – De oplossing voor de huidige crises is in wezen heel simpel, maar wordt door leiders Westen geweigerd

—————————————————————————————————————————————–

12.00 – Zoals steeds meer mensen inmiddels beseffen is de uitgelokte oorlog om Oekraïne een voorwendsel voor de al jaren geleden geplande fossiele energiecrisis, die bedoeld is om het Westen te forceren om over te gaan op veel duurdere ‘groene’ energie, die het mogelijk zal maken de bevolking nog afhankelijker en daardoor onder totale controle te krijgen. Waar deze gefabriceerde gas/olie crisis toe leidt begint vooral in Duitsland duidelijk zichtbaar te worden. De senator van Milieu van Hamburg, met een kleine 2 miljoen inwoners de tweede stad van het land, wil het gebruik van warm water op rantsoen gaan zetten, en desnoods ook de verwarming.

Jens Kerstan, milieu senator van Hamburg, waarschuwde afgelopen zaterdag dat Hamburg ertoe kan overgaan om de beschikbaarheid van warm water tot bepaalde delen van de dag te beperken indien er een ‘acuut gastekort’ ontstaat door de aanhoudende ‘Russische energiecrisis’. Zo wordt die althans valselijk door politiek en media genoemd, terwijl de echte instigatoren de aan het World Economic Forum onderhorige overheden in de Europese Unie zijn, waaronder het kabinet Rutte.

‘We bevinden ons in een veel ergere crisis dan de meeste mensen zich realiseren,’ zei Kerstan in een interview met het Hamburger Abendblatt. Hij drong erop aan dat mensen korter douchen, hun bad niet meer (geheel) vullen, en moderne thermostaten en waterbesparende douchekoppen installeren. ‘Hoe meer we nu besparen, des te beter zal de situatie in de winter zijn, omdat de (gas)voorraad dan zal oplopen.’ Tegen Welt am Sonntag waarschuwde hij dat de stad mogelijk ook de maximum kamertemperatuur, dus de verwarming, kan gaan beperken.

Afsluiten van gas dreigt groot deel economie om zeep te helpen

Mede als vergelding voor de Westerse sancties en het eenzijdig haatzaaien tegen Rusland heeft het Kremlin de gasleveranties aan diverse landen – waaronder Duitsland – teruggedraaid of stopgezet, omdat die weigeren in roebels te betalen. Moskou werd gedwongen die eis te stellen omdat de Russische centrale bank door het Westen werd afgesneden van een groot deel van het internationale betalingsverkeer.

Gazprom heeft de gastransporten via de Nord Stream 1 pijpleiding in een maand met 60% gereduceerd. Half april was de Duitse gasimport uit Rusland al gedaald van 55% naar 35%. In de zomer van 2024 moet dat verder zijn afgenomen naar 10%.

Duitsland importeert inmiddels meer LNG (vloeibaar gas) en ook meer aardgas uit Nederland en Noorwegen, maar omdat ‘groene’ energiebronnen zoals wind, zon en water bij lange na niet voldoende kunnen compenseren, dreigt volgens Yasmin Fahimi, het hoofd van de Duitse Federatie van Handelsunies, ‘de instorting van complete industrieën‘, inclusief aluminium, glas en chemicaliën. ‘Dat zou enorme gevolgen hebben voor de hele economie en het aantal banen.’ Zo zou BASF, één van de grootste chemische concerns ter wereld, kort voor sluiting staan.

Economen waarschuwen dat de Duitse economie op een verlies van € 220 miljard afstevent ( 6,5% van het BNP) als de Russische gasimporten in de komende 2 jaar worden stopgezet. Een nieuwe recessie zal daarmee ‘virtueel onafwendbaar’ worden, aldus de CEO van Deutsche Bank. Ondertussen heeft de overheid besloten tot een versnelde overgang van gasverwarming op warmtepompen. Al in 2024 moet iedere woning voor 65% van ‘hernieuwbare’ energie zijn voorzien.

Record inflatie in EU ‘bananenrepublieken’

Vooral dankzij de gigantisch gestegen energie- en brandstofprijzen en het vrijwel onbeperkt bijdrukken van euro’s door de ECB (wat in feite niets anders dan een verkapte belastingheffing is die tegelijkertijd de pensioenfondsen uitholt), is de inflatie in Europa naar record hoogte opgelopen. In minstens een derde van de EU bedraagt die al meer dan 10%, met Estland (19%), Litouwen (16,8%), Bulgarije (14,4%) en Tsjechië (14,2%) aan de top. Ook België zit inmiddels boven de 10%.

Het einde van de prijsstijgingen lijkt voorlopig nog niet in zicht. Omdat de mensen steeds minder te besteden hebben is één van de belangrijkste gevolgen dat de huizen- en grondprijzen in diverse landen inmiddels beginnen te dalen, wat een voorbode is van een nieuwe huizenmarkt- en financiële crisis die hoogstwaarschijnlijk niet lang meer op zich zal laten wachten.

42% van de Duitse bevolking moet vanwege de torenhoge prijzen al zuiniger aan doen met koken en gasverbruik, en 1 op de 6 is zelfs gedwongen hele maaltijden over te slaan. En ondertussen in Rusland, dat ‘kapot’ moest worden gemaakt met sancties? De roebel is in 7 jaar niet zo sterk geweest, er is geen inflatie, en de supermarkten zijn barstensvol

‘Of we het nu willen toegeven of niet, de zogenaamde ‘ontwikkelde economieën’ van de VS, Europa en Japan zijn in realiteit niets anders dan bankroete economieën, echte bananenrepublieken,’ vindt Egon von Greyerz, oprichter van het Zwitserse Matterhorn Asset Management. ‘De enige optie die onze onbenullige elites hebben is inflatie.’ En die wordt volgens hem opzettelijk veroorzaakt om de gigantische, nooit meer terug te betalen schuldenberg over de rug van de burgers weg te werken.

De oplossing voor de huidige crises is in wezen heel simpel:

* Uitvoeren van de door alle partijen ondertekende Minsk akkoorden, die een einde zullen maken aan de oorlog in Oekraïne. Het is het Westen dat stelselmatig weigert deze akkoorden te respecteren, niet Rusland. Het is daarom het Westen dat schuldig is aan het ontstaan en voortduren van deze almaar bloederiger wordende oorlog.

* Definitief breken met de geopolitieke dictaten van Washington en het World Economic Forum, en de sluizen van de nieuwe Nord Stream II pijpleiding volledig openzetten. Energie- en brandstofprijzen zullen spectaculair dalen, en het gevaar van voedselschaarste (en torenhoge prijzen) zal eveneens geweken zijn, om niet te zeggen de dreiging van het uitbreken van de Derde Wereldoorlog.

De monstrueuze schuldenberg zal daarna het grootste probleem zijn dat moet worden aangepakt, maar niet meer door deze op de schouders van de gewone man en vrouw af te wentelen, zoals nu overal gedaan wordt.

 

Xander