Groene Revolutie Redux? Iraanse demonstranten weigeren over vlaggen VS en Israël te lopen

—————————————————————————————————————————————–

‘Iran en Hezbollah plannen guerrilla- en raketaanvallen tegen Amerikaanse troepen en Israël’ – Andere wereldorde nodig, zonder militaire interventies en globalisme, maar met terugkeer van respect voor elkaars grenzen, soevereiniteit en culturen

—————————————————————————————————————————————-

Dik 10 jaar geleden mislukte het plan van de CIA, MI6 en andere Westerse inlichtingendiensten (en ongetwijfeld ook de Mossad) om in Iran een ‘Groene Revolutie’ te doen uitbreken, waarmee het theocratische-apocalyptische Shi’itische regime in Teheran omver had moeten worden geworpen, zodat er een Westers gezinde regering zou kunnen komen. Het lijkt erop dat dezelfde instigators voor een nieuwe poging gaan, en daarbij vooral het per ongeluk neerschieten van de Oekraïense Boeing 737 aangrijpen om het Iraanse volk –dat wel degelijk onderdrukt wordt- massaal in opstand te laten komen.

Spandoeken, muurschilderingen, propaganda video’s, verbrande vlaggen – al tientallen jaren wordt het Iraanse volk op alle mogelijk manieren aangezet tot blinde haat tegen ‘de grote Satan’ Amerika, en ‘de kleine Satan’ Israël.  Des te opvallender is het dat een groep van honderden demonstrerende studenten van de Shahid Beheshti Universiteit weigerden om over twee enorme op het trottoir geschilderde vlaggen van de VS en Israël te lopen, wat normaal gedaan wordt als teken van minachting.

‘Ze hebben onze knappe koppen vermoord en hen door geestelijken vervangen,’ werd bij de universiteit in koor geroepen. En in plaats van ‘Dood aan Amerika!’ en ‘Dood aan Israël!’ werd er nu ‘Dood aan de dictator (Ayatollah Khamenei)!’, en ‘Amerika is niet onze vijand’ geschreeuwd. ‘Ze zijn allemaal opgegroeid met haat tegen deze twee landen, maar het lijkt erop dat de revolutionaire ideologie heeft gefaald,’ gaf BBC verslaggever Ali Hamedani als commentaar.

Soleimani en regime moeten het ontgelden

Demonstranten leefden zich ook uit op portretten van de door Amerika uitgeschakelde generaal Qassem Soleimani, die het bloed van duizenden Iraniërs aan zijn handen had kleven, en om die reden massaal werd gehaat. De beelden van miljoenen Iraniërs die op zijn begrafenis afkwamen schetsten een vertekend beeld, want die werden vooral gedwongen om daaraan mee te doen.

Ook zijn veel Iraniërs ontzettend boos dat de regering in Teheran aanvankelijk beweerde dat de ramp met de Oekraïense Boeing 737, waarbij 176 mensen omkwamen, een ongeluk was, maar uiteindelijk moest toegeven dat het vliegtuig inderdaad per vergissing met een luchtafweerraket is neergehaald.

Volgens Iraanse staatsmedia zijn de demonstraties aangestoken door de Britse ambassade in Teheran. Pro-regime aanhangers verzamelden zich daarom bij de ambassade om de arrestatie van ambassadeur Rob Macaire te eisen.

Trump: Geen kernwapens, geen vermoorde demonstranten

President Donald Trump twitterde aan de leiders van Iran om ‘niet jullie demonstranten te doden. Jullie hebben er al duizenden gedood of gevangen gezet. De wereld let op jullie. Belangrijker nog: de VS let op jullie. Schakel jullie internet weer in en laat verslaggevers vrij hun werk doen! Stop het doden van jullie geweldige Iraanse volk!’

Eerder had Trump getwitterd dat ‘het mij helemaal niets uitmaakt of het (Iraanse) regime wil onderhandelen. Het is helemaal aan hen, maar ik zeg: geen nucleaire wapens, en geen vermoorde demonstranten.’ (1)

Iraanse volk wordt onderdrukt, maar bloedbad moet worden voorkomen

Natuurlijk kan rustig worden gesteld dat de demonstraties in Iran zullen worden gesteund en aangestuurd door dezelfde inlichtingendiensten die ruim 10 jaar geleden vergeefs probeerden om een ‘Groene Revolutie’ te ontketenen, en sindsdien een groot aantal moorden op Iraanse (kern)wetenschappers op hun naam hebben staan. Dat neemt echter niet weg dat het Iraanse volk inderdaad geen vrijheid en gelijkheid kent, en zeker de vrijheid van meningsuiting er keihard wordt onderdrukt. En nee, dat is deze keer geen Westerse hoax, want u hoeft alleen maar met gevluchte Iraniërs te gaan praten om te horen hoe erg het in het land gesteld is.

Iraanse oppositie, dissidenten en de vrouwenbeweging verdienen dus onze steun. Tegelijkertijd moet alles op alles worden gezet om te voorkomen dat een Iraanse opstand in een bloedbad eindigt, en er alsnog een oorlog met het land uitbreekt. Maar mocht militaire actie uiteindelijk als allerlaatste optie in beeld komen, dan valt te hopen dat de VS (en mogelijk ook Israël) zich uitsluitend beperken tot militaire doelen, en zorgen dat er geen burgerdoden vallen. Het huidige islamitische regime zou namelijk geen grote cadeau kunnen krijgen, omdat ze het land daarmee weer zouden kunnen verenigen, zodat ze hun eigen apocalyptische scenario dat naar de Derde Wereldoorlog en de komst van de ‘Mahdi’ moet leiden, in werking kunnen stellen.

Westerse interventies en globalisme moeten worden beëindigd

Volgens het Israëlische DEBKAfile zijn Iran en Hezbollah druk doende met het voorbereiden van vergeldingsaanvallen op Amerikaanse bases in het Midden Oosten, en ook op Israël. Generaal Hossein Salami, opvolger van Soleimani, verklaarde dat ‘onze operaties tegen de VS niet voorbij zijn.’ Hezbollah leider Hassan Nasrallah voegde eraan toe dat het niet bij één operatie (de raketaanvallen op Amerikaanse bases) zal blijven, maar het ‘een lange weg wordt die zal leiden tot de verwijdering van de Amerikaanse strijdkrachten uit de regio.’

Wat op zich geen verkeerd idee is, want wat hebben al die kostbare militaire interventies gebracht? Nauwelijks extra vrijheid, amper democratie, en vooral veel, heel veel burgerdoden, en daarmee –begrijpelijke- haat tegen de Amerikaanse militaire aanwezigheid.

Misschien moet het Westen eindelijk eens ophouden met zich te bemoeien met andere landen, en wordt het tijd voor een andere wereldorde, die niet langer is gebaseerd op globalistische superstraat structuren, maar op non-interventie en een terugkeer naar respect voor elkaars grenzen, soevereiniteit en culturen. En als een volk dan niet blij is met de eigen leiders, dan dienen ze er zelf voor te zorgen dat die leiders verdwijnen. Is dat een perfecte wereld? Nee, maar mogelijk wel een die eindelijk kan breken met het in gang gezette traject naar een nieuwe wereldbrand.
Xander

(1) Infowars
(2) Zero Hedge
(3) Afbeelding: social media
(4) DEBKA

Zie ook o.a.:

09-01: ‘Smartphone video toont hoe Boeing 737 bij Teheran wordt geraakt door raket’
09-01: ‘Soleimani vermoord vanwege strijd VS – China om controle Iraakse olie’
08-01: Luchtvaartexperts: Alles wijst erop dat Boeing 737 bij Teheran werd neergeschoten
08-01: Oekraïense Boeing 737 met 180 mensen kort na start bij Teheran neergestort
08-01: Experts: Bijna ondenkbaar dat Iraanse vergelding beperkt blijft tot raketten op de woestijn
08-01: ‘Amerikaanse B-52 bommenwerpers opgestegen voor aanval op Iran’
07-01: ‘We gaan oorlog voeren’; Amerikaanse elite divisie gemobiliseerd voor inzet tegen Iran
07-01: ‘Grootschalige Iraanse militaire vergelding rond 11 februari, dag van Shi’itische revolutie’
05-01: Council on Foreign Relations: ‘De wereld zal een slagveld worden’
04-01: Oorlog dichterbij, maar dissidenten en oppositie zijn Trump dankbaar voor uitschakelen massamoordenaar Soleimani
03-01: Iraanse topgeneraal Soleimani omgekomen bij Amerikaanse luchtaanval


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

24

 1. S avonds ben ik niet zo helder meer.. Dus hou daar rekening mee. Na de barbarenstaat komt er een andere wereldmacht. Dat kan China zijn of Turkey of nog een ander land. China heeft veel activiteiten in Afrika en ze hebben een rivier opgekocht in Zuid Amerika.. Die diepen ze uit, voor hun eigen schepen. Ik geloof zeeschepen of containerschepen, wegjagend de eigen bevolking die daar middels bootjes ik geloof – vaag kan ik mij het nog herinneren vis wouden vangen om van de visvangst te leven. China is qua inwoneraantal nog het grootste land ter wereld, maar wordt op termijn ingehaald door India.

  Trump zei in een toespraak over het Midden-Oosten wij beschermen de olie en wij PAKKEN de olie etc. Ik weet niet of hij dat wel moest zeggen voor het grote publiek. Maar het is zo. Hij heeft ook een vriend en zakenpartner en Trump in de hand heeft. Dus de partner heeft een soort overwicht op Trump voor zover je kan spreken van overwicht als je te maken hebt met ‘Trump’.

  Maandag staat er waarschijnlijk iets te wachten in de VS, de naam van de staat vergeten. (Vir..?)
  Ik heb geen energie meer en ga naar bed, bijna 0.00.

 2. Ik lees net dat het vliegtuig in Iran vlak achter elkaar 2 inslagen heeft gehad van 2 raketten. Benieuwd of ook weer per ongeluk Iraans raketten zijn, of toch een ander land..

  En de Iraanse minister van buitenlandse zaken wou naar Amerika – VN – toe, maar krijgt van Trump geen toestemming, terwijl alle vertegenwoordigers van het buitenland, wel of geen lid eigenlijk daar toegang moeten krijgen.. En sowieso een Iraanse minister, heel belangrijk wat hij van plan was daar te zeggen…

  Ik heb een lang bericht gelezen op een Canadese site dat Amerika een barbarenstaat is. Niets aan trekken van de eigen regels als het niet uitkomt..

  Na de barbarenstaat als superwereldmacht (aangestuurd vanuit Londen door de allerrijkste familie die al veel geld naar China heeft ‘overgemaakt’), komt er een andere, ik geloof voor kort. Daar moeten doorheen..

 3. In plaats van u zo op te winden zou u ook kunnen bidden om een laatste opbloei van Christus liefde onder de mensen want deze dingen moeten gebeuren, het einde nadert met rasse schreden en uw hart is vervuld van haat en afgunst terwijl we niet tegen vlees en bloed strijden maar tegen de geestelijke machten die nog even vrij spel hebben totdat Jezus met hen afrekent.

 4. @ Willie: 3:04 pm. Onze zogenaamde regering, is volkomen “van God los”. En de CU en het CDA dienen de naam Christen te verwijderen, zij zijn handlangers geworden van de athe”sten en hedonisten van VVD en Demonen 66.

 5. Het kabinet veegt gewoon zijn poten er aan af.

  Wederom een klap in het gezicht van de Joodse gemeenschap in Nederland. De uiterst onprettige ‘BDS’-campagne mag gewoon doorgaan en wordt door dit kabinet zelfs geschaard onder de vrijheid van meningsuiting, ondanks dat het haat zaait en uitsluit. Minister Blok ziet er geen problemen mee, zegt hij in antwoord op Kamervragen van de borderline antisemitische partij DENK.

 6. Beste Xander,

  “Misschien moet het Westen eindelijk eens ophouden met zich te bemoeien met andere landen, en wordt het tijd voor een andere wereldorde, die niet langer is gebaseerd op globalistische superstraat structuren, maar op non-interventie en een terugkeer naar respect voor elkaars grenzen, soevereiniteit en culturen. En als een volk dan niet blij is met de eigen leiders, dan dienen ze er zelf voor te zorgen dat die leiders verdwijnen.”

  Hier ben ik vollédig akkoord mee!
  Daarvoor zouden handelsbelangen en politiek ook strikt gescheiden moeten worden want die verstrengeling zorgt voor politieke inmenging, inbreuken op de soevereiniteit van staten en hun bestuur dat enkel de bevolking moet kunnen bepalen en niet de buitenlandse mogendheden.

 7. Iran lijkt mij een heel gevaarlijk onsympathiek regime. Dat het ene regime slecht is maakt de ander (Trump) niet goed. Daarom ben ik wel een beetje tegen machtsconcentratie, maar het is natuurlijk wel zo dat alleen de groten in ons huidige sociale systeem overleven. Kijk maar naar sportresultaten, resultaten in het bedrijfsleven, onderwijs, etc.. De grote concerns winnen het van de kleintjes.

 8. Iran is verstandig geweest en heeft mi de schuld van het neerschieten van het Boeing 737 op zich genomen.
  Dan vraag ik mij af wie die raket heeft afgeschoten. Als het bv de USA of Israël is geweest dan was dit zeker een oorlog geweest. Een oorlog die Iran zeker zou verliezen. Een vergissing van Iran blijft natuurlijk mogelijk.
  Na 40 jaar hersenspoeling gelooft iedere Iraniër dat de USA en Israël monsters zijn. De oudjes die de tijd van de Sjah nog herinneren zitten in een bejaardentehuis en zouden weigeren om over de US-vlag te lopen. Blijven er wat studenten over die nog zelf willen denken.

 9. @ Cefas, je hebt gelijk mijns inziens, kon het niet laten er ‘iets’ aan tot te voegen.
  We hebben het gewoon laten gebeuren …. nu is het te laat ; de consequenties moeten wij incasseren !

  Iedereen het zijne …. klinkt misschien egoïstisch wanneer je het op een persoon speelt maar ik bedoel laat elk land of natie zijn eigen persoonlijkheid houden. Door de eeuwen heen heeft het Westen dit niet willen begrijpen waardoor ongelooflijke scheve verhoudingen ontstonden tussen de ‘rovers’ en de uitgebuiten. Nog steeds actueel, olie, gas, kledingindustrie, electronica, voedsel en speciale grondstoffen. Het westen houdt op geen enkele manier rekening met de rest van de wereld en daar wordt het hele Westen momenteel voor gestraft waarbij een ‘wapenwedloop’ (ter verdediging van de ‘bemoeizucht’ , het imperialisme ) mondiaal in de gevarenzone is geraakt.
  Iedereen het zijne …. maar over de ruggen van anderen. Tegenspraak ? Nee. Realiseert u zich eens waar bijv. uw kleding gemaakt wordt. Moeder wil dat HAAR kinderen er netjes uitzien maar moet betaalbaar zijn. De ene outfit volgt de andere, liefst per internet, HAAR kids zien er prima uit, allemaal gemaakt door andere kinderen die nog géén euro per dag verdienen niet zelden door een 7-daagse werkweek te zwoegen …. aan onze ‘luxe’ kleeft, het kan kort of lang duren, bloed. En het vreemde is dat velen het niet (willen) zien.

 10. “En in plaats van ‘Dood aan Amerika!’ en ‘Dood aan Israël!’ werd er nu ‘Dood aan de dictator (Ayatollah Khamenei)!’, en ‘Amerika is niet onze vijand’ geschreeuwd.”

  Ik speur een zweem van infiltratie en ophitsing door buitenlandse (CIA/Mossad ??) diensten.

  Trek de vergelijking met Egypte/Venezuela/Irak/Oekraïne

 11. @ Günter: 9:37 pm, op 13/1. Helaas is dat zo , Günter. De grote massa, compleet gehersenspoeld door de politieke-elite, heeft enkel nog oog voor “brood en spelen”.

 12. En ik wil nog een heel belangrijk voorbeeld aanhalen, een wat niet vaak genoeg onder de aandacht gebracht kan worden.
  Assange zat in de Ambassade in Engeland als poltiek vluchteling maar door de chantage van Amerika via het IMF, kwam daar een ‘Amerikaans gezinde’ president voor in de plaats met gevolg dat Assange, volledig onwettelijk nu wel in Engeland in de gevangenis zit om uitgeleverd te worden om dan levenslang in een Amerikaanse cel te mogen wegrotten en dat enkel en alleen omdat hij Amerikaanse oorlogsmisdaden aan het licht heeft gebracht. Zelfs zijn huidige staat van gevangenschap is pure marteling en vasthouden zonder wettelijke basis.
  https://t.jwwb.nl/K1qDZQ8ic7K2npF3TBKaHtupkTo=/717×0/filters:quality(95)/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fu%2Fa%2Fw%2Ftemp-vsxsecbolfaualxmckal%2Fi7rr9k%2Fassangeklokkenluider.jpg

 13. Met die laatste alinea heeft Xander volkomen gelijk want het is door de uitbreidingsdrang, noem het gerust ook bezetten via zogenaamde westers gezinde regeringen, dat die landen ronduit bestolen en geplunderd worden. Oecraine met de zoon van Biden (zie zijn salaris en hoeveel belasting hij hiervan in Oecraine betaald heeft) is daar een perfekt voorbeeld van.
  Als er met die landen in het M.O. op een normale gelijkwaardige manier was samengewerkt had je evengoed de verschillen (zie Syrie vóor de ivasie) kunnen zien toen Kristenen naast Joden en Islamieten woonden maar was er wel vrede in het algemeen. . Strubbelingen heb je in ieder land en cultuur maar perse je eigen wil opdringen werkt niet en dan zie je dat de Amerikaanse “democratie” in Lybie, Afghanistan en nog zoveel landen, niet werkt want juist in die landen er veel ellende en Trump speelt het dan ook nog eens klaar om ze in hun (Amerikaans) gareel te dwinden via economische oorlogsvoering: sancties d.m.v. de bevolking uithongeren wat feitelijk oorlogsmisdaden zijn. Issishahel doet precies hetzelfde met de Palestijnen als je de landkaarten van afgelopen 50 j. bekijkt.
  . Op die (dwingende) manier over vrede praten ? Vergeet dat maar!

 14. Als we het toch over rotte vis hebben. Die wordt duur betaald, ook hier. Niettan?… Rutte!

 15. Sommige dictators en de kliek machthebbers zijn zo tiranniek en wreed dat de bevolking gewoon niet in staat is zich van hen te bevrijden, of zich te ontdoen van de propaganda die hen gevangen houdt.
  Denk bijvoorbeeld aan Noord-Korea, Kim Jung Un en de elite kliek om hem heen.
  Maar ook Iran, Saoudi Arabie, China en vele andere landen.
  Dan lijkt het mij toch wel goed dat de andere vrije landen zich om de dictator regimes en hun bevolking bekommeren en trachten de bevolking te bevrijden en de dictators te verwijderen.

 16. Prof. dr Ahmadreza Djalali verdient hier genoemd te worden: onder barbaarse omstandigheden wordt deze menslievende arts
  al meerdere jaren vastgehouden in het land waar hij niet meer woonde.

  Verzoek: voor hem te bidden/kaars op te steken o.i.d.

 17. @ cerberus 7:42. Inderdaad, wanneer? Antwoord: nooit, want het grote door links gehersenspoelde volksdeel, met name de jeugd, vindt dit terecht of goed, terwijl de rest slaapt. Je kent vast ook het de eeuwige antwoord: “Ja…, wat kan ik er alleen aan doen. Je verandert het toch niet.”

 18. Landen moeten hun eigen boontjes doppen en andermans grenzen respecteren, dat zou een stuk schelen en de vrede dichterbij brengen

 19. Ja, mooie propaganda voor invasies maar waar The Crown zich druk over maakt is in ieder geval niet hun bijna buurland Frankrijk. Daar is namelijk helemaal niets aan de hand, allemaal tevreden burgers die graag investeren in het westerse regime via verhoogde belastingen, hou het uit het nieuws en het bestaat niet. Het schieten van “politie” op demonstrerende bevolking gebeurde ook tijdens demonstraties in Amerika tegen de Vietnam oorlog destijds so what’s new?
  Het werkte in Libie, het werkte in Irak, het werkte in Oekraïne dus waarom zou de bevolking deze methode nu niet slikken? Het is een bewezen concept !

 20. Gezien het scenario dat geschetst is in Ezechiël 38 en 39 verwacht ik niet dat het huidige regime ten val gaat komen@

Comments are closed.