Luchtvaartexperts: Alles wijst erop dat Boeing 737 bij Teheran werd neergeschoten

Wrakstuk van de verongelukte Oekraïense Boeing. Afbeelding: (2).

—————————————————————————————————————————————

Een groep luchtvaartexperts zegt dat alles erop wijst dat de Boeing 737-800 die afgelopen nacht met 176 mensen aan boord bij Teheran neerstortte (wat op dit smartphone filmpje te zien zou zijn), is neergeschoten, en niet is verongelukt als gevolg van een technisch mankement. (Aangevuld om 22.35 uur)

Vlucht 752 van Ukraine International Airlines was onderweg naar Kiev, en verdween kort na het opstijgen van Imam Khomeini Airport plotseling van de radar. Een technisch mankement lijkt vrijwel uitgesloten, omdat het toestel plotsklaps stopte met het uitzenden van alle controlesignalen. Dat wijs op een krachtige explosie die vermoedelijk werd veroorzaakt door een raket.

Analisten van de OPS, een groep luchtvaart risico experts, zeggen dan ook dat dit het uitgangspunt van het onderzoek naar de ramp moet zijn. Bovendien laten de foto’s van de wrakdelen duidelijk gaten zien die bij een externe explosie horen.

Omdat het vliegtuig opsteeg terwijl Iran raketten op Amerikaanse bases in Irak afschoot, en de Iraanse luchtafweersystemen daarom moeten zijn geactiveerd, wordt gespeculeerd dat zo’n systeem de Boeing per ongeluk als vijandig toestel heeft geïdentificeerd, en automatisch een afweerraket heeft gelanceerd.

Wat de situatie ook verdacht maakt is dat Iran tot nu toe weigert om de zwarte doos aan fabrikant Boeing te overhandigen. Toch is dat wantrouwen gezien de gespannen verhoudingen met de VS wel te begrijpen. Houden we daarnaast ook even de massale desinformatie campagne rond de MH-17 ramp in 2014 in Oekraïne in gedachten.

De Iraanse autoriteiten houden vol dat een van de motoren in brand vloog en de piloten vervolgens de controle over het toestel verloren.

Sommigen vragen zich op basis van eerdere verdachte vliegtuigongelukken af of er zich personen aan boord bevonden die om een of andere reden moesten worden uitgeschakeld.

Aanvulling 22.35 uur: Hier een link naar de volledige passagierslijst. Er zaten veel jonge mensen en ook diverse jonge kinderen in het toestel. Hun levens werden even plotseling als wreed in één klap beëindigd, en wie weet hoeveel mensen nu om hen rouwen. Het lezen van al die namen (met hun geboortejaren) is een heftige herinnering aan hoe kwetsbaar het leven op deze planeet is.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Wikimedia Commons, auteur mehrnews.com, bron https://www.mehrnews.com/photo/4820004/ , Creative Commons Attribution 4.0 International license.

Zie ook o.a.:

08-01: Oekraïense Boeing 737 met 180 mensen kort na start bij Teheran neergestort

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

33

 1. @Matt,

  Ik heb je reactie tegen lechaiem gelezen, en je blies nogal hoog van de toren. Je blijkt nu dus ongelijk te hebben, want nu gaf Iran zelf toe dat het vliegtuig per ongeluk is neergeschoten. Maar behalve dat je dus ongelijk had, vind ik het ook absurd dat je fake berichten verspreidt, dat Israël zou samenwerken met Isis.
  Dit verhaal is van dezelfde categorie als het beruchte bloedsprookje of de Protocollen van de Wijzen van Zion, een schrijven dat door de KGB in de wereld is gebracht.
  Ik vind dat je op zijn minst je verontschuldigingen aan lechaiem behoort aan te bieden!

 2. Ergens las ik een betoog dat het vliegtuig ook wel eens bewust neergehaald zou kunnen zijn door Iran omdat de passagiers vooral tot het Christendom bekeerde Iraniërs zouden zijn. Bekijk je de namenlijst dan zijn het -op 4 Duitsers na- allemaal autochtone Iraniërs. Eens met lechaiem. Walgelijke anti-joodse mening van Matt. Niemand noemt jou gojem. Israël heeft helemaal geen baat bij de vernietiging van Iran. Iran moet ophouden Israël te willen vernietigen. De hele wereld heeft er baat bij als die achterlijke sjiietische geloofsfanaten van de Islamitische Republiek Iran zich eens als een normaal beschaafd land zouden gedragen.
  P.S. gelukkig nj en succes met de nieuwe webstek (ik heb lang niet meer gereageerd hier)

 3. Op 1 van de nieuwsuitzendingen vanavond ( weet niet meer waar, het is overal op, sorry ) hoorde ik een nabestaande zeggen ( zijn vrouw en dochter zaten aan boord en zijn nu dus overleden ) …dat zijn vrouw, al voor dat ze aan boord stapte, een ` raar gevoel ` had, dat er iets ging gebeuren. Hebben jullie dat ook gehoord toevallig ?
  Mij persoonlijk zegt dat al genoeg : Vrouwen hebben vaaaak een zeer sterke intuitie ! Toen ik dat hoorde, wist IK al genoeg ! Misschien zeer kort door de bocht gezien de lopende onderzoeken die nog langg niet af gelopen zullen zijn, maar het zal nog blijken, dat deze vliegramp ` gepland ` was, en niet `toevallig !

 4. Beste mensen, op Matt moet je niet reageren en zelfs ook zijn geschrijf niet lezen en overslaan !!!
  Zo’n figuur moet je doodzwijgen; hij zit vol jodenhaat !!!
  En zoals je weet vreet haat je van binnenuit op !!!
  Misschien is hij wel een door de EUSSR betaalde trol !!!

 5. Ik voel wel veel voor de conclusie die nu de ronde doet in het nieuws dat Iran het vliegtuig per ongeluk uit de lucht heeft geschoten. Misschien heeft een afweerraket een verkeerd doel geraakt of heeft iemand een grote fout gemaakt. O. a presidenten Trump en Trudeau zijn die mening nu toegedaan.
  Dat verklaard dan o.a. ook dat er meest Iraniers in het toestel zaten. Gewoon een gigantisch grote blunder van Iran maar geen opzet.
  Het is wel een verschrikkelijk tragische gebeurtenis.

 6. Ik hoorde in het journaal dat er door de piloten geen noodsignaal is uitgezonden. Dat lijkt mij te duiden op een plotselinge raketinslag i.p.v. een technisch mankement.
  De zwarte dozen worden door Iran niet aan Boeing overgedragen voor onderzoek. Ook wel vreemd als je onschuldig bent.
  Maar ik hoorde ook zeggen dat de zwarte dozen weer wel aan een Amerikaanse burgerluchtvaart instantie zullen worden overgedragen voor onderzoek.
  Ik wacht even rustig af met het trekken van conclusies maar leef wel mee met het verlies van zoveel onschuldige mensenlevens en hun nabestaanden.

 7. Wie laat er nu een passagiersvliegtuig (met 1 uur vertraging) zo’n 4 uur na zijn raketaanvallen vertrekken met de kans dat ze midden in vijandelijke tegenaanvallen terechtkwamen?
  Tenzij men hoopte dat het zou wemelen van de amerikaanse gevechtsvliegtuigen en de schuld van het neerschieten aan de vs kon worden gegeven: vs schieten vliegtuig vol canadezen en britten neer, ook al waren er voornamelijk genaturaliseerde ex-iraniers aan boord en geen ‘john’s en jane’s’.

  Kortom, voer voor een spannende roman weer.

 8. Het Amerikaanse blad Newsweek.heeft inmiddels op basis van informatie van het Pentagon mijn hiervoor weergegeven visie bevestigd.

 9. ik heb een opname gezien dat vliegtuig zich van de startplaats verwijderede en met een scherpe bocht omdraaide, terug vloof om te landen! dan valt het uit de lucht.eerste conclusie was, de motoren waren te heet!.

 10. update. Amerika zegt dat het vliegtuig hoog voorschijnelijk uit de lucht is geschoten Door een raket.

 11. lechaiem ,
  Doet het jou zo pijn dat jouw vriendjes eens door ander aan het licht of in de openheid gebracht worden? Denk jij echt dat wij, het gojem in jullie ogen achterlijk zijn?
  Het is een vaststaand feit dat jouw vrienden voor veel ellende op de wereld verantwoordelijk zijn, maar ze hebben zichzelf de kunst aangemeten om daar iedereen, behalve zichzelf, de schuld van te geven. Bewijzen op het internet?? heeft Xander genoeg schrijfruimte?
  En als je het hebt over de atoombommen die jouw vrienden hebben? Waarom blijven ze die zo leugenachtig ontkennen, doen niet mee met welk verdrag dan ook en spelen de ‘vermoorde’ onschuld als ze betrapt worden.
  Voor alle duidelijkheid, ik heb niet tegen het joodse volk als zodanig, die zijn net zo goed slachtoffer van de heersers (chazaren, zionisten?). Ik ken Joden die met Palestijnen relaties onderhouden en dat juich ik toe, net zo goed als ik toejuich dat Kristenen met Moslims verbroederen. Die zijn niet uit op een “groot israhel dat baas is over het gojem wil zijn en zo dus over de wereld denkt te kunnen heersen”. Gewoon met mekaar samenleven is het doel. Niet meer en niet minder.
  Breek mij af, doe je best, maar winnen zal je niet.
  Het is lafheid puur sang dat je als je het niet kunt halen je verstopt aan de door JULLIE uitgevonden term anti semitisme om jullie laffe daden te verbergen.
  Ik ga geen enkele eerlijke discussie uit de weg, maar blijf dan bij feiten en anders ga je maar naar dat “geloofsforum” om je gal te spuwen, maar waar je mij echt niet zult zien als Agnost en onafhankelijk van welk “geloof of religie” dan ook..
  En DickG:
  Als reactie op dat vliegtuig ongeluk, het blijkt nu dat er een flinke storing, waarschijnlijk brand in een motor, was ontstaan en het vliegtuig dus wilde terugkeren naar het startpunt maar het niet gehaald heeft en dus neerstortte. Een brand kan ook alle zekeringen laten doorslaan zodat er geen communicatie meer mogelijk was. Een echt ongeluk dus. Technisch falen, en dan moet je bij Boeiing zijn om de oorzaak te achterhalen. Niemand, maar dan ook echt niemand had baat bij dit ongeluk, zeker niet in deze roerige tijden. Het verlies voor de nabestaanden is erg, hoe dan ook.

  Wat denk je, moet je die luchtvaartmaatschappij, en dan maakt het nog niet eens uit welke, verantwoordelijk stellen als ze vluchten laten opstijgen van een luchthaven waar de raketten hun om de oren vliegen? Hoe achterlijk kun je dan zijn??? Zie MH17!
  Ook gedirigeerd over oorlogsgebied( maar dan wel met een bepaald doel in dit geval), komt er op neer om te vragen om neergehaald te worden.
  Met daders, en zeker als het niet de vriendjes zijn van isisrahel ( ik geef ze deze naam omdat bewezen is dat ze IS steunen), aanwijzen (zonder onderzoek) als dader kom je niet ver en maak je jezelf enkel verdacht.
  Maar ik krijg stilaan de indruk dat ik hier op een voor mij verkeerd blog reageer. Het ‘ geloofsgedeelte’ wordt nogal misbruikt in het ‘openbare’ gedeelte.
  Wil je tweespalt in de samenleving: Doe zo verder, jullie komen er dan (heeeeel misschien) wel. (zonder mij natuurlijk)
  Vergeet niet dat de pen (penseel) ook een machtig wapen kan zijn en daar ga ik straks uitgebreid gebruik van maken. Dus tot ziens!

 12. Ik vraag mij af, of van de commerciële toestellen niet op afstand heel simpel de besturing kan worden “over genomen”? alle communicatie en direct ingrijpen vervalt op het moment dat het toestel “overgenomen”word van buiten. Technisch mogelijk en ruim binnen bereik huidige technologie!

 13. Toen ik op andere foto’s al die brokstukken en stukjes zag had ik het vermoeden al dat het vliegtuig door een raket is neergeschoten !!!
  Als de MH17 door een raket zou zijn neergehaald zou die ook in brokstukken en stukjes uit elkaar zijn geploft, máár … dat is niet zo, die is in delen op de grond neergekomen, en dus is het bewijs hierdoor geleverd dat de MH17 niet door een raket is neergehaald, maar per ongeluk door twee gevechtsvliegtuigen van de Ukrainse luchtmacht, die opdracht hadden gekregen om het vliegtuig van Putin neer te schieten, die van een bezoek uit Zuid-Amerika kwam !

 14. Het lijkt een herhaling van het MH17 drama, een passagiersvliegtuig dat ten onrechte als militair vliegtuig wordt herkend. Wanneer stoppen commerciële luchtvaartmaatschappijen met het vliegen over en naar landen in oorlog?

 15. Matt, Ja, Amerika heeft als eerste atoombommen gegooid, Dat deden ze om vele Amerikaanse slachtoffers te voorkomen. Maar je denk toch zeker niet dat Iran geen Atoombom/raket zal geen gebruiken,juist wel, denk ik. En wat betreft zijn die deskundige die zeggen dat het vliegtuig is neergehaald volgens jouw ondeskundig?

 16. Volgens Iran brak er eens brand uit en wilde de piloten omkeren. Vind ik vreemd,

 17. Het is het meest voor de hand liggende dat het afweergeschut in de hoogste vorm van paraatheid was, gezien de raket aanval, en inderdaad per ongeluk het vliegtuig was neergehaald.
  Dit zullen ze nooit toegeven, en houden het daarom op een technisch mankement.
  Het is simpelweg TE toevallig dat net na het afvuren van hun gewraakte raketten, een 737 wordt neergehaald, al dan niet per ongeluk.

 18. Matt,
  Het anti semitische spat er weer helemaal bij jou af he. Israel doet het. Voel je je wel lekker. Israel houdt altijd rekening met mensen. Wij hebben atoom genoeg om Iran 10x te vernietigen en toch gebruiken wij het niet. Wij verdedigen ons alleen tegen vijanden. Ja we zijn geen lievertjes. Maar dit soort dingen doet Israel niet. Wie het wel doen mag jezelf op het internet uitzoeken maar jou kommentaar is om misselijk van te worden. Ik wens wens je vrede en een goede dag.

 19. Ergens las ik een bericht dat het vliegtuig vol wapenhandelaren en spionnen van Soleimani zat die Iran verlieten. Daarin stond ook dat Soleimani hoofd was van de belangen van de Deep State in het Midden-Oosten. Misschien een complottheorie maar niet onmogelijk dat ze zijn neergehaald om die reden.

 20. Hoeft geen raket te zijn, kan ook een bom zijn. Vooral door het gesmolten aluminium is thermite waarschijnlijk, een military grade expolosive.

 21. Anne,

  Je hebt jouw oordeel al vlug klaar dat Iran de schuldige zou zijn.
  Amerika is tot nu toe nog altijd het enige land ter wereld dat daadwerkelijk atoombommen gegooid heeft. Dan kun je net zo goed stellen dat Issraël erachter zit want die hebben baat bij de vernietiging van Iran en als ze door deze misdaad Amerika zover krijgen om aan te vallen laten ze geen kan onbenut.
  Valse vlaggen zijn hun niet bepaald vreemd.
  Er is nu die video in omloop die de waarheid van MH17 aan het licht brengt en hier kun je misschien ook paralellen trekken. Qiu bono??

 22. Op het NOS journaal was te zien dat het merendeel van de slachtoffers Iraniers waren, verder Canadezen, Zweden en overigen.

 23. Het is vreselijk wat hier gebeurde.
  Zoveel mensen levens die met het conflikt niets te maken hebben, zomaar vernietigd.
  We moeten bidden om troost voor de families die verwanten hebben verloren.

  Juist in de vroege morgen van de wat Iran noemt “ de nacht van de grote vergelding” een vliegtuig neerhalen, vol met onschuldige mensen.
  Hier zien we de moorddadige achtergrond van dit salafistische regime.
  Deze lieden met een kernwapen zou het einde van de regio ( M O ) kunnen betekenen.
  Want een mensen leven in het hier en nu ( in deze wereld ) telt niet, alleen het paradijs is belangrijk in hun denken.
  Ook zonder Suleimani wordt er gemoord en is er geen enkele moraal.

 24. Iedereen kijk naar de raket aanval van Iran en iedereen is opgelucht dat het een zwaard slag in het water was (dus voor de buhne) dan is het liquideren van VS/NATO assets via een vliegtuig ongeluk maar een side show voor iedereen .
  ( op het NOS wordt de nationaliteit van de passagieren niet gemeld nl Iraniërs Canadezen Duitsers Zweden )
  wraak kan je op verschillende manieren nemen !? Food for thoughts zou ik zeggen , tiblisi kiev yerevan zijn de grote inlichtingen hub van de VS in de regio ,de vlucht was naar kiev , toeval bestaat vaak niet !

Comments are closed.